Ένα ακόμη Success Story: Εξουδετέρωση του Σαρίν στην Ελληνική ΑΟΖ!

[image%255B23%255D.png]

Δεν είναι πρωτόγνωρη σε κανένα η κυβερνητική ανικανότητα και η ψευδεπίγραφη, αυτοπροσδιοριζόμενη και διαφημιζόμενη τάση της πρός τη “νομιμότητα” που διαδηλώνει απο τα  ΜΜΕ επι παντός στημένου επιστητού.

Το θέμα που απασχολεί τη κοινή γνώμη αυτή τη φορά είναι η εξουδετέρωση του νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν  της Συρίας από ένα αμερικανικό πλοίο κάπου νότια της Κρήτης. Ο πρώην κ.Τούρκογλου απών. Τα ΜΜΕ σαν καλά και υπάκουα παιδιά πάλι προβάλλουν τους δικούς τους αναλυτές, που είναι άνθρωποι του συστήματος (εννοείται). Ελπίδα να μάθει κανείς την αλήθεια; Καμμία.

Για να εξετάσει κανείς το θέμα της επικινδυνότητας του εγχειρήματος της καταστροφής του σαρίν σε πλοίο  χρειάζεται σαφείς και εξακριβωμένες πληροφορίες γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτές τις πληροφορίες δεν τις έχει κανείς, ούτε και εγώ, γιατί δεν είμαι ούτε πράκτορας ούτε εισπράκτορας ούτε ρουφιάνος ούτε ένας πληρωμένος Ερμής που δίνει τα μηνύματα του συστήματος απο τα ΜΜΕ μεταμφιεσμένος σε “ειδικό” επιστήμονα… Το κράτος πάλι είναι ανίκανο και να τις ζητήσει σωστά απο τα αφεντικά του, να τις αξιολογήσει και να τις παρουσιάσει. Είναι μια μαφία απο ανίκανα τρομπόνια, που πρέπει να ξεκουμπιστεί το ταχύτερο.

Στην Ελλάδα επιδοτείται η βλακεία, η ανικανότητα και η αχρηστεία. Αυτό βολεύει και τη ντόπια διαπλοκή και τη παρανομία που προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τη νέα τάξη για να επιβιώσει. Στις μεγάλες θέσεις συνεχίζουν να προωθούνται κοπρίτες που δεν μπορούν να παράγουν αλλά έχουν το όνομα και τη καλή παρουσία της αγοράς, την οποία το σύστημα τους πρόσφερε. Όταν θα έλθουν τα πιό δύσκολα – και έρχονται – τότε θα τα λέμε…

Στη φωτογραφία σας εξηγώ, με ποιά χημική αντίδραση (υδρόλυση) εξουδετερώνεται το σαρίν.

Λύκειο δεν έχετε τελειώσει; Απλά μαθηματικά δεν ξέρετε; Εγώ δεν σας υποτιμώ. Αλλοι σας υποτιμούν και δεν πρέπει να επιτρέπετε σε κανένα να σας υποτιμά. Να μη αφήνετε σε κανένα περιθώριο να σας υποτιμά σαν πολίτες και σαν ανθρώπους, αν θέλετε να παιδιά σας να ζήσουν ελεύθερα και να μη γίνουν σαν αυτούς που αποτελούν το παρόν σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Επί της ουσίας τώρα…

Απο 700 τόνους σαρίν Θα παραχθούν  89 τόνοι υδροφθόριο και 690 τόνοι μιας βάσης που θα διαταράξει τη θαλάσσια πανίδα με άγνωστο αποτέλεσμα.

Το πιθανότερο είναι να ρίχνουν τα παράγωγα της υδρόλυσης στη θάλασσα.  Αν αυτό γίνει σε περίοδο ενός χρόνου δεν θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Το πρώτο ερώτημα είναι όμως, “γιατί η εξπυδετέρωση του σαρίν να γίνει στη Μεσόγειο που είναι κλειστή θάλασσα”.

H απάντηση είναι, γιατί τα λαμόγια εξωτερικού έχουν καταλάβει ότι η χώρα έχει κόκκινους προβολείς αντί για κόκκινα φανάρια και γιατί έχουν επίσης καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με λαμόγια που ασχολούνται μόνο με το σωματίδιο του Θεού, γιατί μόνο αυτό μπορούν να αντιληφθούν χωρίς να δουλέψουν. Έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με υπάνθρωπους, ανίκανους, κουτοπόνηρους, κλέφτες και κοπρόσκυλα. Θα έλθουν και τα χειρότερα.

Ποιός σας λέει, ότι θα είναι μόνο 700 τόνοι η ποσότητα του  σαρίν που θα εξουδετερωθεί; Ποιός θα το ελέγξει; Ο πρώην κ.Τούρκογλου;

Και κάτι άλλο, η απελευθέρωση των αποβλήτων στη θάλασσα και η θέση του πλοίου που θα χύνει τα απόβλητα έχει μεγάλη σημασία, αφού τα απόβλητα θα ακολουθήσουν τη ροή των θαλασσίων ρευμάτων στη περιοχή. Το καταλάβατε;

Aν τα απόβλητα τα “ρίξουν” ανάμεσα σε Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα όπως λένε τότε αυτά θα “ανακατευτούν”, θα “πάνε” πρός Αίγυπτο, Ισραήλ και θα επιστρέψουν “εξασθενημένα” στην ίδια περιοχή στην οποία ερρίχθησαν περνώντας βόρεια απο τη Κρήτη, ακολουθώντας τη κίνηση που δείχνει το θαλασσί χρώματος φαρδύ τόξο της φωτογραφίας.

Aπο τη στιγμή – και προσέξετε το αυτό – που θα υπάρξει μόλυνση στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας – και αυτό είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει, αφού θα υπάρξει διάχυση – η Ελλάδα, το υπ. Εξωτερικών έχει δικαίωμα και υποχρεούται για τη προστασία του Ελληνικού εδάφους να παρέμβει. Τα περί ΑΟΖ είναι δικαιολογίες.

Να είστε με τους έξυπνους και τους έντιμους που διαθέτουν γνώσεις και βρίσκουν άκρες εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν…

 

http://zcode-gr.blogspot.jp/2014/01/success-story-700-20.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τα χημικά της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης

Πως μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει την καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Kρήτη

6 comments on “Ένα ακόμη Success Story: Εξουδετέρωση του Σαρίν στην Ελληνική ΑΟΖ!

 1. Η αδιαφορία για τα χημικά απόβλητα της Συρίας ποιόν βολεύει;

  του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

  Δεν θέλω να παίξω το παιγνίδι της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν λύνει τόσο γρήγορα ένα τόσο απλό πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Μελετείστε και το προηγούμενο άρθρο μου εδώ.

  Σας αναρτώ τη συνέντευξη που έδωσα σήμερα στο κ.Σαχίνη στο σταθμό 9.84. Σε ένα ερώτημα δεν του απάντησα. Να μου επιτρέψετε να κρατήσω την απάντηση αυτή για αργότερα. Υπάρχει λόγος.

  Για όσους μου παραπονείστε, ο κ.Σαχίνης προσπάθησε να με έχει μαζί του την τελευταία Παρασκευή όπου έγινε διεξοδική συζήτηση στο Crete TV αλλά αφενός επειδή τα πράγματα δείχνουν ότι κάτι άλλο υπάρχει, όπως μια κρυφή συμφωνία και αφετέρου επειδή ήταν και 5 το πρωί στην Ιαπωνία, προτίμησα να μιλήσω μαζί του στο ραδιόφωνο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

  Γνωρίζετε ότι το public speaking είναι επιστήμη;

 2. «Πρωτοφανής η σιωπή της κυβέρνησης», επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο επιστημονικός συνεργάτης στο “Δημόκριτο” Νίκος Κατσαρός για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της …Συρίας στη Μεσόγειο.

  Αναφορικά με τις πληροφορίες για τις υποδομές του πλοίου πάνω στο οποίο θα καταστραφούν τα χημικά και τις τραγικές ελλείψεις του, όπως Ισπανοί επιστήμονες επισημαίνουν, ο καθηγητής ανέφερε ότι η απόφαση δείχνει το πόσο εύκολα κι ανώδυνα οι ΗΠΑ επιθυμούν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους.

  Το πλοίο σήμερα-αύριο αναμένεται να βρεθεί στη Μεσόγειο. Σιγή ιχθύος από τα αρμόδια υπουργεία.

  Εξαιρετικά επιφυλακτικός για άλλη μία φορά και ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκος μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις” με τον Γιώργο Σαχίνη.

  Επανέλαβε πως η μέθοδος που θα ακολουθηθεί είναι πιλοτική και γι’ αυτό το εγχείρημα κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο.

  http://www.volcanotimes.com/2014/01/blog-post_3314.html

 3. Η πρώτη μπηχτή για τα χημικά από τον Αμερικάνικο Τύπο: «Καλό μπάνιο με το … σαρίν»

  24 Απρ 2014,

  Ο Τουρισμός ως προϊόν είναι πράγματι η πιο εύθραυστη και ευπρόσβλητη βιομηχανία. Και στην Ελλάδα κάνουμε χρόνια όλοι ό,τι μπορούμε για να τον θωρακίσουμε. Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ανέβασε σήμερα ένα ακόμη καλοδουλεμένο υλικό για τον τουρισμό της χώρας στον λογαριασμό της στο twitter. Απολαύστε το

  Αλλά αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν. Η Ελλάδα έπαθε κι έμαθε πια πόσο ευαίσθητο είναι το τουριστικό αντικείμενό της.

  Εξάλλου μας το θύμισε πρόσφατα και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος, που “μάλωσε” τους Κρητικούς για τις διαμαρτυρίες τους στην υπόθεση της υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο, αναφέροντας πως έτσι θα πληγεί ο Τουρισμός μας από τον θόρυβο που οι ίδιοι δημιουργούμε για τα χημικά.

  Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε εμείς, ο κόσμος ήδη ξέρει τι θα γίνει στη Μεσόγειο και σύντομα όσοι αμφιβάλλουν πως αυτό πλήττει ΚΑΙ τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ θα αναγκαστούν να το ξανασκεφτούν.

  Το πρώτο δημοσίευμα έρχεται από την Global Post και το θέτουμε υπόψιν τόσο της αρμόδιας Υπουργού Τουρισμού όσο και του Υπουργού Εξωτερικών , που ανησυχεί μήπως οι αντιδράσεις της Κρήτης πλήξουν τον ελληνικό Τουρισμό.

  Στην τελευταία του αποστροφή γράφει: Nevertheless, hard to imagine tourists invading Santorini and the Amalfi coast with quite the same fervor as usual this summer: “Happy swimming! Love, Syria and the US MV Cape Ray. P.S. We’ll be over here with the sarin. Nice one-piece.”

  Σε εννοιολογική μετάφραση: Παρ ‘όλα αυτά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους τουρίστες να κατακλύζουν φέτος τη Σαντορίνη και την ακτή του Αμάλφι (πόλη της Ιταλίας) -όπως συνήθως- αυτό το καλοκαίρι!.. “Ξέγνοιαστη κολύμβηση σας ευχόμαστε Με αγάπη από τη Συρία και το Πλοίο Cape Ray Υ.Γ. Θα είμαστε τριγύρω με το αέριο σαρίν. Το καλύτερο κομμάτι (ειρωνικό)

  http://www.ekriti.gr/article/kalo-mpanio-me-sarin-i-proti-mpihti-gia-ta-himika-apo-ton-amerikaniko-typo

  http://averoph.wordpress.com/2014/04/25/η-πρώτη-μπηχτή-για-τα-χημικά-από-τον-αμ/

 4. ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 60 ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΗΨΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

  27 Απρ 2014, 14:25

  Στα Σφακιά η Κρήτη έκανε πάλι το χρέος της – Μία ακόμη προειδοποίηση

  Η Κρήτη σήμερα έκανε το δεύτερο βήμα. Πιστή στο χρέος να υπερασπιστεί τη θάλασσα και το περιβάλλον της, έφτιαξε μία συμβολική πλωτή ασπίδα κι έστειλε το μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο, πως δεν σκοπεύει να τους αφήσει ανενόχλητους να παίζουν με το μέλλον της.
  Χίλιοι και πλέον άνθρωποι έφτασαν το μεσημέρι στα Σφακιά, παρά τις καιρικές συνθήκες που δεν αποδείχτηκαν και τόσο ευνοϊκές και επιβιβάστηκαν σε 60 σκάφη κι ένα επιβατηγό πλοίο που επιστρατεύτηκε για να τους μεταφέρει ανοιχτά της Γαύδου, λίγα μίλια μακρύτερα από το σημείο που σχεδιάζεται να ξεκινήσει η υδρόλυση του χημικού εφιάλτη στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.
  Μαζί τους στην κινητοποίηση ήταν το “πλοίο της Γάζας”, ο Άη Νικόλας με 15 ακτιβιστές πλήρωμα που ήρθε μετά από 24ωρες ταξίδι στην Κρήτη για να τεθεί στη διάθεση των Κρητικών και του αγώνα τους.
  Τη φωνή τους εξάλλου σήμερα, ένωσαν με τους Κρήτες και οι κάτοικοι των Κυθήρων που επίσης κινητοποιούνται για τα χημικά και την υδρόλυση.

  Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/sta-sfakia-i-kriti-ekane-pali-hreos-tis-mia-akomi-proeidopoiisi#ixzz30691vbV7

  Πλωτή ασπίδα της Κρήτης ενάντια στα χημικά όπλα (φωτορεπορτάζ)

  Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/ploti-aspida-tis-kritis-enantia-sta-himika-opla-fotoreportaz#ixzz3069sDSwi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.