ΕΞΩΔΙΚΟ / ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ (αξίζει να διαβαστεί)

ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ

Του Εμμανουήλ Γραββάνη του Διονυσίου, κατοίκου Σαρωνίδας Αττικής και του Σαψάνη Βασίλειου του Δημητρίου, κατοίκου Πατρών και ήδη κρατουμένων του Γ.Κ.Κ. Β’ τύπου Μαλανδρίνου

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αποδέκτες:

1.       κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

2.       κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος

3.       κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

4.       κ. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι,

γνωρίζετε ήδη ποιοι είμαστε, από τις εξώδικες οχλήσεις μας, τις αναφορές και τις καταγγελίες μας για την εκτεταμένη διαφθορά που έχουμε αντιμετωπίσει. Γνωρίζετε ότι είμαστε αθώοι, αλλά κρατούμαστε στις φυλακές με βάση παράνομες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες επιχειρούν να μας κλείσουν το στόμα. Καθώς τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για την διαφθορά στη χώρα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, αποφασίσαμε να καταθέσουμε δήμοσια τις δικές μας εμπειρίες και τα πιστεύω μας.

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε σκληρά λόγια, καθώς αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας, είτε μας αφορούν άμεσα, είτε έμμεσα, είναι εξωφρενικά. Δεν είμαστε αφελείς ή αδαείς, όπως πολύ θα ήθελαν κάποιοι να κάνετε πάρα πολύ άσχημα που δεν λέτε ολόκληρη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για το ποιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας μας. Κάνετε πολύ άσχημα που παραφράζετε ακόμη και το Σύνταγμα, το οποίο ο μέσος Έλληνας δεν έχει διαβάσει και γι̕ αυτό τον κοροϊδεύετε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Άλλος γιατί θέλει να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να αποφύγει την – δυστυχώς αναπόφευκτη – σύγκρουση και άλλος γιατί έχει ξεκάθαρο και ιδιοτελές συμφέρον.

Ο ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, είναι ακόμη σε λήθαργο. Όμως αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ. Δεν θα αργήσουν να συνειδητοποιήσουν, όπως εμείς, ότι η λύση σε όλα τα προβλήματα δεν θα έρθει με τρόπο μαγικό και χωρίς να κάνει τίποτα. Θα αφυπνιστεί και θα διαβάσει, διότι η γνώση φέρνει δύναμη και, όταν διαβάσει και κατανοήσει τι γράφουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για το τι είσαστε υποχρεωμένοι όλοι σας να κάνετε, τότε θα σας θέσει προ των ευθυνών σας με πολύ άσχημο τρόπο.

Δημοκρατία δεν υπάρχει, αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει ισονομία, κάποιοι είναι πιο “ίσοι” από άλλους. Ο κρατικός μηχανισμός είναι εντελώς ξεχαρβαλωμένος και λειτουργεί επιλεκτικά. Για να σωθεί η χώρα, χρειάζεται άμεση κάθαρση, αλλιώς, όπως έχετε ομολογήσει κι εσείς, δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Πιστεύουμε ότι έχετε τη βούληση και τις καλές προθέσεις να πράξετε το καθήκον σας. Την κάθαρση, όμως, ποιος θα την κάνει, όταν εκείνοι που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το βαρύ έργο, είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά;

Μέσω αυτής της ανοικτής επιστολής, επιχειρούμε να βοηθήσουμε στην αφύπνιση των Ελλήνων, αλλά και τη δική σας. Δυστυχώς για κάποιους, στη φυλακή είχαμε πολύ χρόνο για να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Θεμελειώδεις Αρχές της Ποινικής Δικονομίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή, όχι μόνο για να βρούμε εμείς το δίκιο μας, αλλά και για να μη φτάσουμε να δούμε τους Έλληνες στον αγώνα της αλληλοεξόντωσης για την επιβίωση.

Άλλος είναι ο αγώνας που πρέπει να κάνουν.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να σας υπενθυμίσουμε τα άρθρα του Συντάγματος, το οποίο έχετε ορκιστεί και έχετε καθήκον και υποχρέωση να υπηρετείτε:

Άρθρο 1:

“1. To πολίτευμα της Ελλάδας είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

  2. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως   ορίζει το Σύνταγμα”.

Άρθρο 2:

“1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της    Πολιτείας.

  2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των  λαών και των κρατών”.

Όλες οι εξουσίες, κύριοι, οφείλουν να ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα, το οποίο καθορίζει και την λειτουργία των εξουσιών – νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική – και τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η εκάστοτε ηγεσία των τριών εξουσιών, αποτελούν απλό διεκπεραιωτή, πρόκειται για προσωρινούς διαχειριστές της λαϊκής θέλησης και της λαϊκής κυριαρχίας. Σε καμία, δε, περίπτωση δεν μπορούν να ταυτιστούν τα πρόσωπα με τους Θεσμούς που εκπροσωπούν προσωρινά και ώσπου να λήξει η θητεία τους.

Όμως, αυτά ακριβώς τα πρόσωπα, που δεν ταυτίζονται με τους θεσμούς που εκπροσωπούν προσωρινά, διορίζουν κρατικούς λειτουργούν και διαχειρίζονται τον κρατικό μηχανισμό και τις τύχες του Λαού και του Έθνους, πάντοτε “στο όνομα του λαού”.

 Η διαφθορά τώρα, την οποία με τόσο πάθος μέμφεστε, είναι φανερό από που πηγάζει: επί δεκαετίες, τα πρόσωπα αυτά, αντί να επιλέξουν την αφρόκρεμα, τους καλύτερους, για τον κρατικό μηχανισμό και τις ευαίσθητες θέσεις, διόριζαν για να εξυπηρετήσουν δικές τους επιδιώξεις και για δικό τους όφελος, τους τεμπέληδες και τους “κοπρίτες  όπως ήδη έχετε ομολογήσει δια του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Με την ανοχή και την αδιαφορία, αλλά ακόμη και την συμμετοχή των προσώπων που εκπροσωπούσαν τους θεσμούς, οι “κοπρίτες” εξελίχθηκαν σε διεφθαρμένους και σε αρπακτικά. Με βάση δε την επίδοσή τους στην διαφθορά τους επιβράβευαν, με αποτέλεσμα να έχουν αναρριχηθεί στις ανώτερες βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού. Όταν, συνεπώς, ο κ. Πρωθυπουργός ομολογεί ότι “κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρασε ποιους αναφέρεται; Στον απλό πολίτη που δεινοπαθεί και παλεύει πια για την ίδια του την επιβίωση ή σε αυτούς που παράνομα ασκούν εξουσία για δικό τους όφελος;

Ποιος έχει, κύριοι, υποχρέωση ελέγχου των διεφθαρμένων αρπακτικών, σύμφωνα με το Σύνταγμα;Οπωσδήποτε όχι ο καταδυναστευμένος πολίτης!

Αναρωτηθήκαμε, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, Έλληνες και μη, για ποιο λόγο δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς πολιτικός και γιατί όλοι οι κρατικοί λειτουργοί που παρανομούν, από όπου και αν προέρχονται, πέφτουν στα“μαλακά”, στις ελάχιστες περιπτώσεις που τα εγκλήματά τους δεν μένουν ατιμώρητα λόγω παραγραφής ή λόγω“αθώωσης”.

Αναρωτηθήκαμε επίσης για ποιο λόγο βρεθήκαμε εμείς στην φυλακή αντί για αυτούς, χωρίς να έχουμε διαπράξει αδίκημα. Η αιτία είναι το γεγονός ότι πράξαμε το καθήκον μας και καταγγείλαμε τα διεφθαρμένα αρπακτικά που ασκούν παράνομη εξουσία: ο Εμμ. Γραββάνης διότι τόλμησε να καταγγείλει τις απάτες με τους πλειστηριασμούς της Κτηματικής Τράπεζας (και, από το 1998, της Εθνικής τράπεζας, της τράπεζας δηλαδή που πρωτοστάτησε στην πλαστογράφηση του εθνικού χρέους, προκειμένου να εισχωρήσει η χώρα στην Ο.Ν.Ε.) και ο Β. Σαψάνης διότι τόλμησε να καταγγείλει την αποδεδειγμένη αστυνομική διαφθορά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι “αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί”, αντί να εξετάσουν τις καταγγελίες αυτές, τις πέταξαν στα σκουπίδια, όπως πέταξαν και τους καταγγέλοντες στη φυλακή! Και στις δύο περιπτώσεις, οι οποίες γνωρίζετε ότι δεν είναι μοναδικές, οι ποινικές διαδικασίες υπήρξαν παράνομες και άκυρες εξ̕ αρχής, οι κατηγορίες κατασκευασμένες και πλήρως αναπόδεικτες, τα υποτιθέμενα “ποινικά αδικήματα”, που υποτίθεται πως τελέσαμε, δεν υπάρχει ένδειξη ότι συνέβησαν καν, τα πειστήρια και τα αποδεικτικά στοιχεία είναι άφαντα και δεν υπήρξαν ποτέ, όπως επίσης πέσαμε θύματα εκτεταμένης πλαστογράφησης εκ μέρους των επίορκων κρατικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές! Τα δε έγγραφα που βρίσκονται στις δύο δικογραφίες περιγράφουν και αποδεικνύουν τις δικές τους εγκληματικές πράξεις, στις οποίες έχουν θέσει την υπογραφή τους!

 

Συνεπώς, κύριοι, η διαφθορά στην Ελλάδα ξεκινά από την Δικαιοσύνη, όπου οι φύλακες του νόμου τσαλαπατούν το Σύνταγμα, καταδικάζουν αθώους για να τους εξοντώσουν και να τους κλείσουν το στόμα και αθωώνουν εγκληματίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοτεινά και ιδιοτελή συμφέροντα.

Και, ενώ θα έπρεπε να ελέγχονται, να αιτιολογούν πλήρως τις πράξεις και τις αποφάσεις τους – σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 3 του Συντάγματος και 139 ΚΠΔ – και να λογοδοτούν όταν παρανομούν, απολαμβάνουν μία πρωτοφανή ασυλία για τα εγκλήματά τους, διότι δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει και οι ίδιοι υποτίθεται ότι ελέγχουν τον εαυτό τους!

Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει. Το Σύνταγμα εγγυάται, υποτίθεται, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, όχι την ασυδοσία.

Άρθρο 87 παρ. 2 Συντάγματος:

Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.

 

Άρθρο 93 παρ. 4 Συντάγματος:

Τα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενο του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα.

Έχουμε ανάγκη από πραγματικά ανεξάρτητη και αμερόληπτη Δικαιοσύνη και όχι ανεξέλεγκτη. Εάν οι δικαστές και η ηγεσία που εκπροσωπεί τον Θεσμό της Δικαιοσύνης επιμένουν να εθελοτυφλούν και να παριστάνουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, τότε έχει υποχρέωση η πολιτική ηγεσία και το Κοινοβούλιο να τους ελέγξει, η δε εκτελεστική εξουσία έχει υποχρέωση να μην τους υπακούσει.

Η υποχρέωση αυτή πηγάζει απ̕ ευθείας από το Σύνταγμα, διότι καταλύονται οι Δημοκρατικοί Θεσμοί και το Δημοκρατικό Πολίτευμα από μία ομάδα ανθρώπων που εκμεταλλεύονται την λειτουργική ανεξαρτησία που τους παρέχει το Σύνταγμα και σφετερίζονται την ιδιότητά τους ως όργανα του Κράτους, ακριβώς για να καταλύσουν τους Θεσμούς και το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Πρόκειται για Εσχάτη Προδοσία!

 

Άρθρο 134 παρ. 2α’ Ποινικού Κώδικα – Εσχάτη Προδοσία:

Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: Α) Επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως όργανο του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή πρόσκαιρως, το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις Αρχές ή Θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.

 

Άρθρο 134Α Ποινικού Κώδικα – Θεμελιώδεις Αρχές και Θεσμοί του πολιτεύματος:

“Στ’) Η Αρχή της Δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Ζ’) Η Αρχή της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Η’) Η Γενική Αρχή και Προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα”.

Και η υποχρέωση αντίστασης, όμως, προβλέπεται επίσης στο Σύνταγμα:

Άρθρο 120 Συντάγματος, παράγραφοι 2, 3 και 4:

“2. σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

 3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

 4.Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

Τέλος, βία κύριοι, δεν νοείται μόνον η σωματική, αλλά “τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”,σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 του Συντάγματος.

Συνεπώς, το ίδιο το Σύνταγμα δίνει τον ορισμό του εγκλήματος, το οποίο δεν είναι μόνον απλή κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, αλλά ορίζει και την υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε και στον σφετερισμό και στην κατάλυση του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών και Αξιών.

Καθώς οι παραβάσεις του Συντάγματος και των Νόμων, εκ μέρους της δικαστικής εξουσίας, είναι συνηθέστατη πρακτική, ο μόνος τρόπος για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται επί σκοπού για να αλλοιώσουν το πολίτευμα, είναι να ελεγχθούν ουσιαστικά και πραγματικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει ότι“κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα. Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κος Παπανικολάου, με συνεντεύξεις του σε έγκριτες εφημερίδες, κάνει λόγο για “δικαστές οσφυοκάμπτες, ιδιοτελείς, ανεπαρκείς, που δικάζουν με βάση διάφορα συμφέροντα και όχι με τη συνείδησή τουςΟ Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, επίσης σε εκθέσεις και συνεντεύξεις του δηλώνει ότι “στα δικαστήρια δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, έχει αποστείλει, δε, εκατοντάδες περιπτώσεις συγκάλυψης για έλεγχο. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με εκθέσεις της που και αυτές έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “η διαφθορά στη Δικαιοσύνη είναι εκτεταμένη. To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει συνεχώς, με ασύλληπτους ρυθμούς, τη χώρα μας για παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, πράγμα που οδηγεί σε διεθνή διασυρμό και πληρωμή υπέρογκων προστίμων. Το πρόβλημα, συνεπώς, είναι αποδεδειγμένο και αναγνωρισμένο από όλους.

Για αυτό το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένος ο διαχωρισμός των επίορκων από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, που σέβονται τους νόμους, το Σύνταγμα και το λειτούργημά τους. Είναι επιβεβλημένη η παραδειγματική τιμωρία κάθε παραδικαστικού ή άλλου κυκλώματος, διότι τα εγκλήματά τους δεν τελούνται εναντίον ενός μόνο προσώπου, αλλά αποτελούν εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού λαού, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του στο Κράτος Δικαίου, στους Θεσμούς και την Κοινωνία.

Πρόκειται για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Οι δικαστές αρνούνται υποκριτικά τον έλεγχο των πράξεών τους, αρνούνται ακόμη και να εμφανιστούν ενώπιον του Κοινοβουλίου, με το πρόσχημα ότι η κλήση τους είναι, δήθεν, “Αντισυνταγματική”. Τους ρωτάμε ευθέως, όπως και στα εξώδικα που τους στέλνουμε επί μήνες και, αν τολμούν, ας απαντήσουν μία φορά: τι έκαναν σε εμάς αυτοί οι κύριοι, το οποίο να είναι νόμιμο;

Τώρα, που τους ζητούν να ελεγχθούν, άρχισαν να σκέφτονται το Σύνταγμα;

Αυτά, κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί και κύριοι Βουλευτές, τα γνωρίζατε από την αρχή, πολύ πριν τον Οκτώβριο του 2009 που αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας. Απόδειξη ότι, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μίλησε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και ζήτησε οι Δικαστές να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, πράγμα που είναι και η ουσία ακριβώς του προβλήματος. Φυσικά, οι δικαστές προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και αντιδρούν, δήθεν “θιγμένοι”, σε όσα τους καταλογίζονται. Η στάση τους όμως είναι υποκριτική, καθώς οι ίδιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και για την διαφθορά και για όλα όσα συμβαίνουν. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η δικαστική εξουσία υποτίθεται ότι ελέγχει και την εκτελεστική και τους πολίτες, πράγμα στο οποίο έχουν αποτύχει παταγωδώς, διότι και εγκληματίες αθωώνουν και ποινικά αδικήματα οδηγούν στην παραγραφή, αλλά, το χειρότερο, κλείνουν επιπλέον αθώους στην φυλακή εν γνώση τους! Όπως είπε και η ανακρίτρια, κα Μπουρμπούλια, “στην φυλακή βρίσκονται οι φτωχοί, οι μη διαπλεκόμενοι και όσοι δεν έχουν διαπλεκόμενο δικηγόρο.

Η δε υποκριτικότατη και εκ του πονηρού στάση τους στο θέμα της Βουλευτικής Ασυλίας, όπως και στο θέμα του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, μόνο επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ναι, η Νομοθετική Εξουσία, το Κοινοβούλιο, όπως και οι Υπουργοί δεν θα έπρεπε να απολαμβάνουν ασυλίας όταν παρανομούν και θα έπρεπε να ελέγχονται υποχρεωτικά από τη Δικαιοσύνη. Σαφέστατα, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και οι προθεσμίες που οδηγούν σε συντομότατη παραγραφή είναι απαράδεκτες πρακτικές. Η ποινική μεταχείριση δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετική από ό,τι ισχύει για τους απλούς πολίτες.

Είναι, όμως, επικίνδυνο να καταργηθούν εάν δεν προηγηθεί κάθαρση της Δικαιοσύνης, διότι έτσι όχι μόνον θα συνεχίσουν οι Δικαστές να δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά θα αρχίσουν να κάνουν και σε εσάς αυτά που κάνουν στους απλούς πολίτες! Δεν θα υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα βρεθείτε κι εσείς στο διπλανό κελί από το δικό μας, χωρίς να έχετε διαπράξει κανένα αδίκημα, μόνο και μόνο γιατί τους εναντιωθήκατε σε κάποια στιγμή. Αφού γνωρίζετε ότι κατασκευάζουν ανύπαρκτες κατηγορίες και “στήνουν” υποθέσεις, ποιος εγγυάται μετά ότι δεν θα σας συμβεί; Ποιος θα μείνει έξω;

Σας εφιστούμε την προσοχή, μην παραδώσετε και τυπικά την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτούς που αρνούνται υποκριτικά να ελεγχθούν!

Ακόμη και η εξωφρενική δήλωση του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι δήθεν θα μπορούσαν να προσέλθουν στο Κοινοβούλιο “υπό καθεστώς ισοτιμίας  είναι ενδεικτικότατη του τρόπου που σκέφτονται. Από πότε οι διορισμένοι κρατικοί λειτουργοί είναι ισότιμοι με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού; Οι δικαστές είναι ισότιμοι με τους απλούς Έλληνες πολίτες, από τους οποίους πληρώνονται για να τους προστατεύουν. Υποχρέωσή τους είναι να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους – δηλαδή να εκτελούν εντολές!

Άρθρο 26 παρ. 1 Συντάγματος:

Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άρθρο 73 παρ. 1 Συντάγματος:

Το δικαίωμα πρότασης νόμων ανήκει στη Βουλή και στην Κυβέρνηση.

Άρθρο 77 παρ. 1 Συντάγματος:

Η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει στη νομοθετική λειτουργία.

  

Συνεπώς, οι δικαστές, το μόνο που κάνουν είναι να εξασφαλίσουν ότι το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι σεβαστοί από όλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ισότιμοι με εκείνους που τους ορίζουν πως να δικάζουν, πως να παίρνουν αποφάσεις και πως να τις αιτιολογούν. Ακόμη και ποιες πράξεις θεωρούνται παράνομες και ποιες όχι, ορίζεται από την νομοθετική λειτουργία του Κράτους, όχι την δικαστική.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τα περί “ισοτιμίας” είναι υστερόβουλες πρακτικές. Οι δικαστές οφείλουν να δέχονται έλεγχο και την ανεξαρτησία τους την απολαμβάνουν όταν τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, καθώς και η παραμικρή παρατυπία  τους είναι έγκλημα, διότι καταστρέφει ανθρώπινες ζωές, οικογένειες, επιχειρήσεις, υπολήψεις και, το χειρότερο από όλα, το φρόνημα του Λαού.

Την ισοτιμία και την ανεξαρτησία τους οφείλουν να την επιδεικνύουν όταν λαμβάνουν αποφάσεις. Όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να δέχονται έλεγχο για τα πεπραγμένα τους, αλλά έπρεπε μόνοι τους να τρέξουν και να καταγγείλουν αυτά που πέφτουν στην αντίληψή τους. 

Γνωρίζετε ποιος είναι ο πρώτος που πρέπει να μεριμνά για την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων; Δείτε το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος: 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: “Oρκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους Νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το Γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού”.

Δείτε ακόμη το άρθρο 30 παρ. 1 και 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

“1. Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγείλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη”.

  3. Σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει από τον Εισαγγελέα τουΑρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ̕ απόλυτη προτεραιότητα”.

 

Πως θα συμβούν τα παραπάνω, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου; 

 

Για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, ο έλεγχος δεν έχει καμία σχέση με χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, από οποιονδήποτε. Μην βιαστεί κάποιος να απαντήσει εκ του πονηρού ότι, αφού υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, υπάρχει και δυνατότητα χειραγώγησης, γιατί είναι λάθος:

Ο έλεγχος γίνεται στα πεπραγμένα, σε αποφάσεις και κρίσεις που ήδη έχουν ληφθεί, σε καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες, ατοπήματα και ποινικά αδικήματα που διαπράττονται από δικαστικούς λειτουργούς. 

Η χειραγώγηση γίνεται πριν την απόφαση ή την κρίση, σε οποιοδήποτε στάδιο και είναι, φυσικά, απαράδεκτη. 

Συνεπώς, ο έλεγχος εξασφαλίζει ότι ο δικαστικός λειτουργός δεν χειραγωγήθηκε και ότι η κρίση του και η απόφασή του είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους Νόμους!

Γιατί λοιπόν αποφεύγετε τον έλεγχο, κύριοι; Τόσα πολλά είναι αυτά που φοβάστε ότι θα βγουν στο φως; Τόσο εύκολα σας χειραγωγούν;

Και μόνον ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν να “δικαιολογήσουν” την περιφρόνησή τους προς το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς – δείτε την δήλωση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της ολομέλειας των Εισαγγελέων, ότι δήθεν “δεν συνάδει προς το κύρος του Θεσμού που εκπροσωπούν – δείχνει αγωνιώδη προσπάθεια να συγκαλύψουν όσα συμβαίνουν. Άλλωστε, εάν ήταν πραγματικά ανεξάρτητοι και έκριναν σύμφωνα με τη συνείδησή τους, θα επεδίωκαν τον έλεγχο των πεπραγμένων τους για να αποδείξουν το ήθος και την ανεξαρτησία τους. Αυτό, όμως, που αποδεικνύεται, είναι ότι θα προτιμούσαν να εγκαθιδρύσουν μία δικτατορία, με τους ίδιους ως απόλυτους άρχοντες.

 

Το Σύνταγμα, κύριοι, είναι ξεκάθαρο, όχι μόνο δεν “απαγορεύει” τον έλεγχο της δικαστικής εξουσίας, αλλά αντίθετα, επιτρέπει τον έλεγχό της, ακόμη και από διεθνείς οργανισμούς!

 

Άρθρο 28 παρ. 2 Συντάγματος: 

Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο Εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

Υπάρχει σπουδαιότερο Εθνικό συμφέρον από την ευνομία, τη Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη; Αξίες που αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται και οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέφτουν βροχή, με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό μας και την υποχρέωσή μας να πληρώνουμε δυσβάσταχτες αποζημιώσεις και πρόστιμα. Γιατί καταδικάζεται η Ελλάδα και όχι οι επίορκοι που παρανομούν και προκαλούν τις αποφάσεις αυτές. Συν το γεγονός ότι υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε και τους δικηγόρους που αδυνατούν να υπερασπίσουν το Ελληνικό Κράτος στις δίκες αυτές. 

Το Σύνταγμα, λοιπόν, δίνει λύση και σε αυτό: εάν οι δικαστές αρνηθούν να ελέγξουν και να ασκήσουν διώξεις εναντίον των επίορκων συνδέλφων τους, θα το κάνει ο Ο.Η.Ε., το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπογραφή συνθήκης ή συμφωνίας, πράγμα που είναι επιβεβλημένο υπό τις παρούσες συνθήκες. 

Συνταγματικές λύσεις υπάρχουν άφθονες, αρκεί να υπάρχει βούληση. Άλλα παραδείγματα είναι η έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 44 παράγραφος 1 ή η προκήρυξη δημοψηφίσματος (άρθρο 44 παρ. 2). Σε κάθε περίπτωση, η Νομοθετική Εξουσία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν τη δύναμη να ορίσουν τις εξελίξεις. Υπάρχει, όμως, βούληση να επαναφέρετε το Δημοκρατικό Πολίτευμα και να στηρίξετε το κύρος των Θεσμών ή έχουμε γίνει έρμαια της διαφθοράς χωρίς ελπίδα επιστροφής; 

Έχετε ήδη διαπιστώσει ότι οι δικαστές δρουν ανεξέλεγκτα και ότι είναι απρόθυμοι να ελέγξουν τον εαυτό τους. Ήταν η στιγμή που ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε ότι “το κράτος έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει τη διαφθορά και ότι “το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλοΌπως αποδεικνύεται, δεν πρόκειται για Κράτος, πρόκειται για παρακράτος, σήψης, φθοράς και διαφθοράς. Για ποιους μηχανισμούς μιλάτε, όταν αυτό το παρακράτος κυβερνά ουσιαστικά τη χώρα;

 

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι διεφθαρμένοι και οι επί δεκαετίες σιωπούντες θα ελέγξουν τους εαυτούς τους;

 

Σας πληροφορούμε, λοιπόν, ότι το μαχαίρι, που εσείς τους παραδώσατε, αστόχησε. Δεν πλησίασε καν στον κόκκαλο της διαφθοράς. Στα μόνα κόκκαλα που καρφώθηκε ήταν τα δικά μας, που βρεθήκαμε στη φυλακή ακριβώς επειδή αντιταχθήκαμε στη διαφθορά. Και, φυσικά, το ίδιο μαχαίρι καρφώθηκε και στην Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, την Ισονομία, στους Θεσμούς και το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Από το χέρι των ίδιων ανθρώπων που είχαν ορκιστεί να μας προστατεύουν! 

Φτάσαμε στο σημείο, στην τελευταία ομιλία του κ. Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, να ζητήσει από τους πολίτες να “αντισταθούν στη διαφθορά και να επιδείξουν ανυπακοήΟ κ. Πρωθυπουργός είπε ότι, εάν δεν παταχθεί η διαφθορά στη χώρα, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ανάπτυξη αλλά καμία απολύτως σωτηρία. Χαιρόμαστε που επιτέλους η πολιτική ηγεσία της χώρας το αναγνωρίζει, αλλά διαπιστώνουμε την πλήρη αδυναμία να ελέγξετε αυτούς που υποτίθεται πως είναι υποχρεωμένοι να πατάξουν τη διαφθορά. Δεν το έκαναν επί δεκαετίες και εξαιτίας τους η χώρα έφτασε ως εδώ. Δεν το κάνουν ακόμη και τώρα που τους ζητήθηκε επανειλλημένα. 

Και, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με ποιο σκεπτικό ζητάτε από τους πολίτες να δείξουν ανυπακοή στην ανομία, τη διαφθορά, τα φακελάκια, τις μίζες και τα συμφέροντα, όταν αδυνατείτε να τους προστατέψετε από το παρακράτος; Πως λέτε τέτοια λόγια, τη στιγμή που γνωρίζετε ότι όσοι το τόλμησαν είτε έχουν καταστραφεί και βρίσκονται στη φυλακή, όπως εμείς, είτε δεν ζουν πλέον διότι “αυτοκτόνησαν” ή τους συνέβη κάποιο“ατύχημα”; 

Εφόσον εσείς, η ηγεσία της χώρας, διαπιστώνετε ότι δρουν ανεξέλεγκτα, τους παρακαλάτε να τηρήσουν το Σύνταγμα και τους Νόμους και αυτοί υπεκφεύγουν και δεν μπορείτε να τους ελέγξετε, όπως δεσμευτήκατε,αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει ο απλός πολίτης για να προστατευθεί! 

Πιστεύουμε στις καλές σας προθέσεις και, όταν αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας, ελπίζαμε σε μία αλλαγή. Όμως η σωτηρία της χώρας και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος δεν θα έρθει χωρίς κάθαρση και νέα αρχή. Με τους διεφθαρμένους και τους σιωπούντες στις καίριες θέσεις δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή, όσα δάνεια και αν πάρουμε, όσε θυσίες και απώλειες υποστούμε. Και, νέα αρχή, δεν σημαίνει συγχωροχάρτι στα εγκλήματα όσων ήδη έχουν παρανομήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του Νόμου, κανείς δεν πρέπει να μένει ανέλεγκτος. Ποιος τολμάει να διεκδικεί το Αλάθητο; 

Πρέπει επιτέλους να κάνετε το καθήκον σας, διαφορετικά απλά κοροϊδεύετε κι εσείς το λαό. Φτάνει πια, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σε ποιον θα καταγγείλει ο πολίτης τη διαφθορά, στους διεφθαρμένους ή στους σιωπούντες; Την τύχη των καταγγελιών μας την βλέπουμε, είναι γραμμένη ολόγυρά μας στους τοίχους της φυλακής. Την ακούμε, έχει τον ήχο της σιδερένιας πόρτας που κλειδώνει απ̕  έξω. Την αισθανόμαστε στο πετσί μας, είναι η αναλγησία της διεφθαρμένης “εξουσίας” από την οποία δεν μπορούμε να προστατευτούμε. 

Εμείς το καθήκον μας το κάναμε εδώ και χρόνια, καταγγέλοντας τη διαφθορά που συναντήσαμε. Στην ουσία, πράξαμε και το καθήκον αυτών που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό για να ελέγχουν και να διαπιστώνουν όσα καταγγείλαμε, καθώς κανείς τους δεν έκανε το παραμικρό. Και συνεχίζουμε, ακόμη και τώρα, χτυπώντας γροθιά στο μαχαίρι που υποτίθεται ότι θα έφτανε στο κόκκαλο της διαφθοράς. Είτε θα το στρέψουμε εκεί που πρέπει, είτε θα μας κομματιάσει, πίσω δεν κάνουμε. 

Η χώρα, κύριοι, δεν πάσχει από καταρτισμένους νομικούς ή λαμπρούς επιστήμονες. Πάσχει από ηθικούς και έντιμους λειτουργούς που να είναι διατεθειμένοι να πράξουν το καθήκον τους. Και έχει έλλειψη από έντιμους δικαστές, καθώς οι υπάρχοντες, αντί να εργάζονται όπως ορίζει το Σύνταγμα για το Έθνος, την Πατρίδα, τον πολίτη, έχουν βουτηχτεί στη διαφθορά. Και γι̕ αυτό αποφεύγουν τον έλεγχο και σας εμπαίζουν!

Σας εκβιάζουν με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, σαν να είναι οι πολιτικοί οι μόνοι που έχουν διεφθαρμένους στις τάξεις τους ή το μόνο πρόβλημα του λαού. Σαν να παίρνουν οι πολιτικοί τις δικαστικές αποφάσεις που κλείνουν αθώους στη φυλακή ή αθωώνουν εγκληματίες με μέσον ή πολλά χρήματα. Σα να φταίνε οι πολιτικοί που καταδικάζεται η Ελλάδα στο Ε.Δ.Α.Δ. ή για τις κατασκευασμένες και ανυπόστατες ποινικές διώξεις, παράνομες ποινικές διαδικασίες και την αιτιολόγηση δικαστικών αποφάσεων με πρακτικές που εφαρμόζονται στα μυθιστορήματα. Στην πραγματικότητα, από τους ίδιους πηγάζει το πρόβλημα της διαφθοράς και κανείς δεν τολμά να το πει ευθέως. 

Όπως ήδη διαπιστώσατε από τις αναφορές και τις εξώδικες οχλήσεις μας, το έγκλημά μας ήταν ότι μεγαλώσαμε σε οικογένειες με Αρχές. Οικογένειες που μας έμαθαν ότι πρέπει να βλέπεις το άδικο και να πνίγεσαι, οικογένειες που ενστάλλαξαν μέσα μας την έννοια του καθήκοντος, το οποίο πρέπει να πράξεις, διαφορετικά γνωρίζεις που οδηγείται η χώρα. Αυτό το καθήκον μάς έκλεισε φυλακή, αυτό το καθήκον εξακολουθούμε να πράττουμε ακόμη και τώρα καταγγέλοντας αυτά που συμβαίνουν. Και δεν είναι δυνατόν να σιωπήσουμε όταν γνωρίζουμε ότι αυτό το καθήκον, που εσείς ζητάτε από τους πολίτες να πράξουν, θα φέρει στην δική μας θέση όσους το τολμήσουν και θα καταστήσει τις οικογένειές τους ομήρους του συστήματος, όπως ακριβώς και τις δικές μας. 

Συνεπώς, έχουμε για μία ακόμη φορά καθήκον να παρέμβουμε και να βροντοφωνάξουμε που οδηγεί η“ανηπακοή στη διαφθοράπου οδηγούν οι “καταγγελίεςστην φυλακή και την καταστροφή. Και εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά, πολύ προτού τους το ζητήσετε.

Η σήψη και η διαφθορά βρίσκονται παντού, σε όλα τα σημεία και τις βαθμίδες του Κρατικού μηχανισμού. Η Δικαιοσύνη, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι αυτή που έχει επιφορτιστεί από το παρακράτος να συγκαλύπτει τη διαφθορά που πρέπει, υποτίθεται, να τιμωρήσει. Και, τώρα πια έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο, να κατασκευάζουν κατηγορίες και “εγκλήματα”, να κλείνουν στη φυλακή αθώους για να τους κλείσουν το στόμα. Τα κίνητρά τους, στο παρελθόν, μπορεί να ήταν μόνο τα οικονομικά ανταλλάγματα, οι εξυπηρετήσεις και η άνοδος στην ιεραρχία, όμως τώρα έχει προστεθεί ένα ακόμη: ο αλληλοεκβιασμός, καθώς, έτσι όπως τα έχουν κάνει, κανείς τους πια δεν είναι “καθαρός”!

Φυσικά και δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε να τους θεωρούμε όλους ίδιους: ευθύνη δεν έχουν μόνο οι διεφθαρμένοι αλλά και εκείνοι που τους ανέχονται και σιωπούν. Ίσως οι – υποτιθέμενα “έντιμοι” – σιωπούντες να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς γνωρίζουν ότι καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές και σιωπούν, χάριν μίας εγκληματικής “συναδελφικής αλληλεγγύης”. 

Ποιος θα καταγγείλει και ποιος θα κάνει το καθήκον του, κύριοι, όταν όλοι τους γνωρίζουν τα αίσχη που συμβαίνουν γύρω τους; Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι, στα αίσχη αυτά, συμμετέχουν με δύο τρόπους: είτε ενεργά, είτε με την σιωπή τους. Οι σιωπούντες αφήνουν τους αθώους να καταδικαστούν και να σαπίζουν στη φυλακή και τις οικογένειές τους να καταστρέφονται από τους, επίσης επίορκους, συναδέλφους τους, διότι οι ίδιοι δεν είχαν το σθένος και την εντιμότητα να εναντιωθούν και να πράξουν το καθήκον τους. 

Υποκριτικές δηλώσεις του τύπου “η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν χειραγωγείται έχουν ως μόνο σκοπό να συγκαλύψουν τη διαφθορά τους και τα εγκλήματα που διαπράττουν. Εάν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, δεν θα φυλακίζονταν αθώοι για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, ούτε θα κώφευαν σε καταγγελίες. Και, φυσικά, θα τηρούσαν πιστά το Σύνταγμα, τους Νόμους, τις Διεθνείς Συνθήκες και τους Γενικά Παραδεγμένους Κανόνες Διεθνούς Δικαίου – όπως επίσης θα ακολουθούσαν όλους τους νόμιμους τύπους και διαδικασίες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Τα εγκλήματα των δικαστών, κύριοι, στηρίζονται σε τέσσερις παράγοντες:

 

1.       Στην αμάθεια των πολιτών. Οποιοσδήποτε διαβάσει στοιχειωδώς τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το Σύνταγμα και την Νομοθεσία, διαπιστώνει αμέσως τις παρανομίες και τις παραβάσεις τους. Γνωρίζοντας τα δικαιώματά του και τις νόμιμες διαδικασίες, γίνεται ολοφάνερο ότι παραβιάζονται και ο πολίτης δεν προστατεύεται.

2.       Στον φόβο των πολιτών. Οι πολίτες αισθάνονται ανίσχυροι και τρέμουν στην ιδέα να εναντιωθούν στο σύστημα, έστω και αν γνωρίζουν ότι πρόκειται για παρακράτος.

3.       Στην ανυπαρξία ελέγχου και μηχανισμών διασφάλισης της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος. Οι δικαστές κρύβονται πίσω από την “λειτουργική ανεξαρτησία” που τους εγγυάται – για τελείως διαφορετικούς λόγους – το Σύνταγμα, για να αυθαιρετούν και να παρανομούν ανεξέλεγκτα. Και, για όσους είναι πραγματικά έντιμοι, έχετε την εντύπωση ότι ο πολίτης μπορεί να παίζει με τις πιθανότητες, ποιος θα τύχει να τον δικάσει, για να καταφέρει να βρει το δίκιο του;

4.       Στον εγκληματικό συμβιβασμό και το “βόλεμα” των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν μεταλλαχθεί σε υπερασπιστές της ανομίας και του διεφθαρμένου συστήματος. Εάν οι δικηγόροι τιμούσαν το λειτούργημά τους, οι δικαστές δεν θα τολμούσαν να παρανομούν απροκάλυπτα.

 

Ένα απλό παράδειγμα: πόσες φορές έχετε δει δικηγόρο στα κανάλια, να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο και να δηλώνει: “για τον εντολέα μου δεν προκύπτει το παραμικρό και διαφωνούμε με τη γνώμη της αξιότιμης κυρίας ανακρίτριας, η οποία παρά την ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων, τον προφυλάκισε. Η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο”!  Μα, κύριε συνήγορε, αν πράγματι δεν προκύπτει τίποτα για τον εντολέα σου και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ή αν έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά του, τότε η διαδικασία είναι παράνομη και άκυρη! Και η “αξιότιμη κυρία ανακρίτρια”έχει διαπράξει παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας! Γιατί δεν κάνεις μηνύσεις και προσφυγές; Στο δικαστήριο, που θα γίνει δέκα ή δεκαπέντε μήνες μετά – και που ο εντολέας σου, που είναι αθώος όπως υποστηρίζεις, θα φτάση ήδη κατεστραμμένος – θα κοιτάξουν να τον θάψουν, για να μην πληρώνουν αποζημιώσεις και να μην χρειαστεί να διώξουν πειθαρχικά και ποινικά την “αξιότιμη κυρία ανακρίτρια” και τους λοιπούς εμπλεκομένους. Γιατί τους καλύπτεις εις βάρος του εντολέα σου;

 

Το πρόβλημα είναι πολλαπλό, γιατί με αυτές τις πρακτικές:

 

Α. Ο αθώος μπαίνει στη φυλακή

 

Β. Έγκλημα, δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει

 

Γ. Ο τυχόν δράστης μένει ασύλληπτος

 

Δ. Δεν αποδίδονται ευθύνες στους παρανομούντες λειτουργούς

 

Ε. Τις κρίσιμες ώρες, που πρέπει να γίνουν έρευνες, γίνεται συγκάλυψη

 

Στ. Αποδεικτικά στοιχεία και ίχνη της πράξης χάνονται δια παντός

 

Ζ. Όλες οι επόμενες ενέργειες και δικαστικές αποφάσεις, αποτελούν προσπάθεια συγκάλυψης των αρχικών λαθών και των εγκλημάτων τους

Η. Η καταδίκη της χώρας από το Ε.Δ.Α.Δ. για παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι σίγουρη

 

Θ. Η επιβάρυνση του φορολογουμένου με τα έξοδα των διαδικασιών, των μεταγωγών, τα πρόστιμα, τιςαποζημιώσεις και τα δικαστικά έξοδα είναι, επίσης, δεδομένη.

 

Τι υποτίθεται ότι δικάζουν, έπειτα από χρόνια, οι κύριοι δικαστές; Για ποιο λόγο συγκαλύπτετε την Αλήθεια, αφήνετε τους αθώους στη φυλακή και τους εγκληματίες να συνεχίζουν να καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές; 

Είναι φανερό ότι τους συμφέρει αυτή η κατάσταση, με τον παραζαλισμένο “εντολέα” και την οικογένειά του σε απόγνωση, να πληρώνουν αδρά για “υπηρεσίες” που είναι εκ των προτέρων καταδικασμένες σε αποτυχία. 

Οι δικηγόροι ξεσηκώνονται μόνον όταν θίγονται τα “κεκτημένα” τους και όχι όταν διαπιστώνουν ωμές παραβιάσεις του Συντάγματος και των Νόμων, που στέλνουν αθώους στη φυλακή. Χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη και τα προβλήματά της για την επίτευξη των δικών τους, ιδιοτελών, στόχων. Συναλλάσονται με τους δικαστές, τους οποίους παρακαλάνε για μείωση ποινών, ώστε να δικαιολογήσουν το έργο τους και, φυσικά, καλύπτουν τις ανομίες των τελευταίων. 

Αυτονόητο είναι ότι οι πράξεις και η συμπεριφορά τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος της χώρας μας ή ο Κώδικας Δεοντολογίας του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 

δικηγόρος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός και ένας από τους τρεις παράγοντες του τρίπτυχου της λειτουργίας και της απονομής της Δικαιοσύνης. Αποστολή και προορισμός του είναι να συμβάλλει με τη συμμετοχή του στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και με την άσκηση του λειτουργήματός του στην ορθή απονομή του Δικαίου. Προϋπόθεση για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης είναι η ύπαρξη και η απρόσκοπτη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Ο δικηγόρος αγωνίζεται για την ύπαρξη, διατήρηση και κατοχύρωση όλων των προϋποθέσεων λειτουργίας του Κράτους Δικαίου και ειδικότερα:

 

Α. Είναι υπέρμαχος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Β. Υπερασπίζεται με θάρρος και αυταπάρνηση το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς Θεσμούς, τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Γ. Αγωνίζεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής τυρρανίας, αυταρχικής εξουσίας, παραβιάσεως των Συνταγματικών Ελευθεριών και παρανομίας. 

Δ. Υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, εναντίον οποιασδήποτε μορφής επεμβάσεως της εκτελεστικής εξουσίας και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, μέσα και έξω από τη Δικαστική Λειτουργία.

Ε. Είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικούμενων και των καταπιεζόμενων”.

 

Και, φυσικά, οι Έλληνες δικηγόροι δεν αρνούνται ποτέ να αναλάβουν μία υπόθεση (με εξαίρεση ελάχιστους από αυτούς), ανεξαρτήτως εάν έχουν ή δεν έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να την φέρουν εις πέρας ή εάν μπορούν ή δεν μπορούν να διαθέσουν τον απαιτούμενο χρόνο, παρά τα όσα ορίζονται ρητά από τη νομοθεσία.Σε αυτό ευθύνεται ξεκάθαρα και η Πολιτεία που δεν επιβάλλει τον διαχωρισμό τους ανά ειδικότητα και δεν θεσπίζει αυστηρούς κανόνες για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι ανήκουστο ο συνήγορος του κατηγορουμένου να εγκαταλείπει στη μέση την ακροαματική διαδικασία γιατί έχει κι άλλη μία δίκη παράλληλα, κάπου μέσα στο κτήριο! Είναι επίσης ανήκουστο να προσέρχεται για να δικάσει χωρίς να έχει μελετήσει τη δικογραφία και να “υπερασπίζεται” τον εντολέα του με όσα τύχει να “πιάσει” μέσα στην αίθουσα. Όπως είναι και απαράδεκτο, δικηγόρος με εμπειρία σε διαζύγια ή αγοραπωλησίες ακινήτων, να επιτρέπεται να αναλάβει υπόθεση για φόνο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο – και το αντίστροφο.

 

Για να αντιληφθείτε όλοι πόσο βαριά είναι η ευθύνη των δικηγόρων, σας παραθέτουμε και το άρθρο 5 του προοιμίου του “Κώδικα περί δικηγόρων”:

 

Iδιαίτερα υψηλή είναι η ευθύνη του Δικηγόρου κατά την άσκηση του λειτουργήματός του σε περίοδο λειτουργίας Εκτάκτων Δικαστηρίων, που η υπεράσπιση των αγαθών της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του πολίτη επιβάλλουν έντονη την παρουσία τους στις Δίκες, η διεύθυνση της διαδικασίας των οποίων και οι εκδιδόμενες αποφάσεις τελούν κάτω από τη λειτουργία της στυγνής σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας και των Αρχών του Κράτους Δικαίου. Ο Δικηγόρος κάτω από συνθήκες λειτουργίας “Eκτάκτων Δικαστηρίωνοφείλει να υπερασπίζεται με σθένος και μαχητικότητα τον κατηγορούμενο, το βήμα της υπερασπίσεως που είναι η πολεμίστρα του, το Δικηγορικό Λειτούργημα που είναι ο θώρακάς του και την υψηλή ιδέα της Δικαιοσύνης που αποτελεί το ιδανικό της Ανθρωπότητας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Μια δικανική μάχη με αντίπαλο Επίτροπο και Δικαστήριο σκοπιμότητας, είναι η προέκταση της μάχης που δίνει ο κατηγορούμενος για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Ο δικηγόρος οφείλει να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο και τον προστατέψει μπροστά στην αυθαιρεσία και τη βία”.

 

Aυτά, όχι μόνο τα έχουν ξεχάσει οι Έλληνες δικηγόροι, αλλά πιστεύουν επιπλέον ότι εμείς δεν τα γνωρίζουμε και μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα! Ακριβώς έτσι συρθήκαμε στο δικαστήριο, με κατασκευασμένες κατηγορίες, αυθαίρετα και με τη βία. Σε δικαστήρια που εκτελούσανδιατεταγμένη υπηρεσία. Οι δικηγόροι, όχι μόνο δεν μας προστάτεψαν, αλλά προσπαθούσαν να μας αποτρέψουν από την ενστικτώδη ενέργεια να διαβάσουμε τη νομοθεσία και να καταγγείλουμε όσα συνέβησαν!

  

Οι περισσότερες δικαστικές αποφάσεις έχουν παρθεί πολύ προτού φθάσουν στην αίθουσα και ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, η οποία είναι μόνο ένα θέατρο, μία επίφαση δίκης που αφορά τον καθορισμό του ύψους της ποινής και μόνο. Και οι δυό μας, έχουμε συμβουλευθεί δεκάδες δικηγόρους, οι οποίοι είτε μας κοροϊδευαν απροκάλυπτα, είτε παραδέχθηκαν το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται, κανείς τους όμως δεν είχε το σθένος να καταγγείλει αυτά που συμβαίνουν.

  

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κύριοι, είναι καλύτερα να είσαι παράνομος, θα τύχεις καλύτερης μεταχείρισης από ό,τι αν είσαι αθώος και όλοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το αίσχος και τις ευθύνες τους. Με λίγα λόγια, την ίδια ευθύνη που φέρουν οι δικαστές, για την κατάντια της Ελλάδας, φέρουν και οι δικηγόροι που συμπράττουν μαζί τους. Και η ίδια ακριβώς ευθύνη βαρύνει και τους δικηγορικούς συλλόγους και τις διάφορες “επιτροπές”, διότι τα γνωρίζουν όλα αυτά και σιωπούν, αντί να ελέγχουν τη δικαστική αυθαιρεσία, όπως ορίζει ο Νόμος!

 

Εδώ, λοιπόν, ανακύπτει και άλλο ένα πρόβλημα: στην κυβέρνηση και στα Υπουργεία έχετε στρατιές Νομικών, Δικηγόρων, Συμβούλων, Μελών Επιτροπών και Υποεπιτροπών, οι οποίοι είναι μέσα στα πράγματα και γνωρίζουν την χαοτική αυτή κατάσταση. Κανείς τους δεν σας λεει τίποτα;

 

Όλοι αυτοί πληρώνονται, όπως και εσείς, από το υστέρημα του λαού. Ποιο είναι το έργο που παράγουν; Γιατί το σημαντικότερο από όσα έχουν να κάνουν, είναι η διαπίστωση ακριβώς αυτών που σας γράφουμε και σας καταγγέλουμε. Οι διαδικασίες είναι απλές:

 

1.   Έχουν πάρει στα χέρια τους δικογραφίες και δικαστικές αποφάσεις για να διαπιστώσουν τις παραβιάσεις του Συντάγματος και των Νόμων;

 

2.       Έχουν ελέγξει εάν οι δικαστές εφαρμόζουν τα νομοθετήματά σας;

 

3.       Έχετε ελέγξει ποτέ πόθεν έσχες δικαστώ

 

4.       Έχει γίνει έλεγχος σοβαρών καταγγελιών για διαφθορά στη Δικαιοσύνη, όπως οι δικές μας, όπως για το δικαστή που ζητούσε το “τυρίον” για να αθωώσει, πρόσφατα, γνωστό πολιτικό ή όπως της Ηλία, της Μπουρμπούλια ή του Καλούση, που επίσης τους έχετε φυλακή;

 

5.       Έχετε μαγνητοφωνήσει ποτέ ποινική δίκη και να συγκρίνετε μετά τα όσα ειπώθηκαν με τα όσα γράφτηκαν στα πρακτικά;

 

 

Τι συμβαίνει, επιτέλους, και δεν λειτουργεί τίποτα όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι;

 

Και φτάνουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου όλες οι προσφυγές καταλήγουν σε καταδίκη της χώρας. Οι ίδιοι άνθρωποι, που πληρώνει ο λαός για νομικούς συμβούλους σας, αναλαμβάνουν τις υποθέσεις αυτές. Δηλαδή, αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν τη χώρα και να συγκαλύψουν τη διαφθορά ενώπιον του Ε.Δ.Α.Δ. και φυσικά, χάνουν τις υποθέσεις. Από τη στιγμή που οι παραβιάσεις είναι δεδομένες, μία τέτοια υπόθεση είναι αδύνατον να στηριχθεί, είναι χαμένη από την αρχή. Οδηγεί υποχρεωτικά σε πρόστιμα κατά τις Ελλάδας, πληρωμή αποζημιώσεων στους παθόντες, δικαστικά έξοδα και αμοιβές, όπως και διεθνή διασυρμό μας.

Τι κάνετε όμως αφού εκδοθεί μία τέτοια απόφαση – πέρα από το να πληρωθούν όλα όσα διατάζει το Δικαστήριο; Δυστυχώς, τίποτα! Από τη στιγμή που το Ε.Δ.Α.Δ. διαπιστώνει παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημαίνει ότι κάποιοι είναι είτε επίορκοι και διεφθαρμένοι, είτε, στην καλύτερη περίπτωση, ανερπαρκείς! Τι κυρώσεις έχουν όλοι αυτοί, που άφησαν τη χώρα να δικαστεί και να διασυρθεί διεθνώς;Αποδεδειγμένα και διαπιστωμένα, έχουν διαπράξει κακουργήματα και εσείς τους αφήνετε στη θέση τους, να δικάζουν και να καταστρέφουν κι άλλους πολίτες;

Και σκεφθείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που θα υποστούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, δεν θα προσφύγουν στο Ε.Δ.Α.Δ., είτε λόγω άγνοιας, είτε γιατί τους αποτρέπουν οι δικηγόροι τους! Τα ψέματα που τους λένε, ακόμη και γνωστότατοι δικηγόροι που υποτίθεται ότι ασχολούνται με Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι απερίγραπτα:

 

1.       Ότι η διαδικασία στο Ε.Δ.Α.Δ. κρατάει δέκα με δεκαπέντε χρόνια!

 

2.       Ότι τα έξοδα είναι περισσότερα από την αποζημίωση – ενώ η διαδικασία είναι δωρεάν!

 

3.       Ότι “το Ε.Δ.Α.Δ. είναι μόνο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και όχι για να ελέγχει την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων, λες και η τήρησή τους εκ μέρους του Κράτους δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

 

4.       Ότι “αν καταδικάστηκε κάποιος άδικα ή παράνομα, το Ε.Δ.Α.Δ. δεν τον αθωώνειΣωστά, αλλά η χώρα που παραβίασε τα δικαιώματά του είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει τη δίκη, δίκαια αυτή τη φορά, και να τον αθωώσει (δείτε το άρθρο 525 ΚΠΔ).

 

5.       Ότι “στο Ε.Δ.Α.Δ. δεν μπορούμε να λέμε όλα όσα συνέβησαν, δεν ασχολούνται – και σπρώχνουν τον αδαή εντολέα τους να υποβάλλει προσφυγή μόνο για παραβίαση της διεξαγωγής της διαδικασίας σε εύλογο χρόνο!

 

6.       Ότι το μόνο που εξετάζει το Ε.Δ.Α.Δ. είναι το έγγραφο της απόφασης του Εφετείου ενώ εξετάζεται ολόκληρη η ποινική διαδικασία, από την πρώτη στιγμή. Βέβαια, όταν εμφανίζεται μία Εφετειακή απόφαση στο Ε.Δ.Α.Δ., χωρίς άλλα έγγραφα και χωρίς όλες οι παραβιάσεις να είναι εμφανείς, πως να φανταστούν οι Δικαστές ότι οι Έλληνες “συνάδελφοι” τους καταδικάζουν ανθρώπους χωρίς καν να διαπιστωθεί ότι τελέστηκε κάποιο αδίκημα ή ότι οι ίδιοι οι Έλληνες Δικαστές κατασκεύασαν και προσάρμοσαν τα εγκλήματα, με σκοπό να διωχθεί ένας αθώος;

  

Είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι η διαφθορά είναι πολυεπίπεδη και βρίσκεται παντού γύρω μας, απλά είναι λίγοι αυτοί που τολμούν να το φωνάξουν ανοιχτά. Οι υποθέσεις μας είναι εργαλείο για την πάταξη της διαφθοράς, καθώς εμπλέκονται όλες οι βαθμίδες της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας και υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για το πως αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις, όχι μόνο από τους δικαστές και τους Εισαγγελείς, αλλά και από την Αστυνομία, τους δικηγόρους, τους Ιατροδικαστές και κάθε άλλον ανεύθυνο-υπεύθυνο “λειτουργό”. Και η πάταξη της διαφθοράς, σας το τονίζουμε, είναι η μόνη και τελευταία ελπίδα που έχουμε για να σωθεί η χώρα. 

Δεν ζητούμε ρουσφέτια, χάρες, ελεημοσύνη ή οίκτο. Ζητούμε να τηρούνται και να εφαρμόζονται οι Νόμοι και το Σύνταγμα από όλους. Και στους “όλους” συμπεριλαβανόμαστε και εμείς και εσείς και οι λοιποί κρατικοί λειτουργοί, “κοπρίτες” και μη. Είτε πρόκειται για πολίτες πρώτης, είτε δεύτερης ή και τελευταίας υποκατηγορίας. Είτε έχουν μέσον, είτε όχι. Είτε είναι πλούσιοι, είτε φτωχοί. Και αυτό γιατί υποτίθεται πως όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Νόμου.

Για τελευταία φορά σας καλούμε, την ύστατη αυτή στιγμή, να πράξετε το καθήκον σας, όπως έχετε επανειλλημένως δεσμευθεί και να τηρήσετε πιστά και κατά γράμμα τις επιταγές του Συντάγματος και των Νόμων, που ορκιστήκατε να υπηρετείτε. Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή μας και την διενέργεια ουσιαστικών και πραγματικών ερευνών για τα εγκλήματα που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν οι“φύλακες του Νόμου” και το παρακράτος που έχουν στήσει, εναντίον μας. Άλλωστε, εάν οι δικαστικές αρχές έκαναν τη δουλειά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν θα χρειαζόταν καν να απευθυνθούμε σε εσάς.

Σας καθιστούμε συνυπεύθυνους για τη ζωή μας, την υγεία μας και την σωματική μας ακεραιότητα και σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να “αυτοκτονήσουμε” όπως άλλοι. Σας καθιστούμε συνυπεύθυνους και συνυπόλογους με το παρακράτος που αντιμετωπίζουμε και εμείς και οι οικογένειές μας, γιατί γνωρίζετε ότι είμαστε αθώοι, κρατάτε στα χέρια σας τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα καταγγέλουμε, γνωρίζετε ότι μας κρατάτε άδικα και παράνομα στην φυλακή και, όχι μόνο δεν έχετε κάνει κάτι για αυτό, αλλά σιωπάτε επί μήνες, δεν τολμάτε να αρθρώσετε λέξη, αποδεικνύοντας τη βασιμότητα των καταγγελιών μας και επιδεικνύοντας ύποπτη ανοχή στα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον μας.

Σαφέστατα, οι υποθέσεις μας έχουν ξεφύγει από το επίπεδο των απλών παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνιστούν, εκτός των άλλων, εσχάτη προδοσία κατά της Πατρίδας και ωμό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, για το οποίο είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και τα Διεθνή Μ.Μ.Ε.

 

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

 

 

 

Φυλακές Μαλανδρίνου, 22 Απριλίου 2011

 

Οι αθώοι κρατούμενοι 

 

 

Εμμ. Γραββάνης                                                                                             Βασ. Σαψάνης

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα ανοικτή επιστολή στους παρακάτω, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες:

1.       κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

2.       κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος

3.       κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

4.       κ. Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου

5.       κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

6.       κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

7.       κ. Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 

http://justiceingreece.org/?p=33

3 comments on “ΕΞΩΔΙΚΟ / ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ (αξίζει να διαβαστεί)

 1. Pingback: ΕΞΩΔΙΚΟ / ANOIKTH EΠΙΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ (αξίζει να διαβαστεί) | JusticeForGreece | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 2. 1) Προς έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον βασανισμό του βαρυποινίτη

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231307825

  2) Εντάλματα σύλληψης για τον θάνατο Καρέλι

  Οκτώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, ο οποίος σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι δεσμοφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.

  Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 14 άτομα.

  Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

  Είχε προηγηθεί ευρύτατη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία περιελάμβανε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Α.Τ. Ιτέας, μέχρι το στερνό του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.

  Ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Μεταφέρθηκε εκεί στις 27 Μαρτίου αφότου, δύο μέρες νωρίτερα, είχε δολοφονήσει τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε την ποινή του.

  Τα στοιχεία που εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τη σορό του κρατουμένου, είναι κόλαφος, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μία φορές. Ο Καρέλι έφερε κατάγματα στο στέρνο και πολλαπλές θλαστικές – εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από σπειρωτή ράβδο.

  Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να βγουν μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη διερεύνηση. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν συγκεκριμένο σημάδι στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.

  http://www.kathimerini.gr/760723/article/epikairothta/ellada/entalmata-syllhyhs-gia-ton-8anato-kareli

 3. Νέες αποκαλύψεις για το βασανισμό του Καρέλι – Τον χτυπούσαν με αυτοσχέδιο βούρδουλα

  Την ώρα που η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται για τα αίτια θανάτου του Ιλία Καρέλι, προέκυψαν νέα στοιχεία για το βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας.

  Σύμφωνα με τε τελευταία ευρήματα του ιατροδικαστή, ο βασανισμός τύπου φάλαγγα στα πέλματα έγινε με σεντόνια, τα οποία ο βασανιστής τα έστριψε ώστε να μοιάζουν με αυτοσχέδιο βούρδουλα.

  http://www.freepen.gr/2014/04/blog-post_8089.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s