21-1-2014 Καζάκης, Χριστοφορίδης, Νούλας, Λογοθέτης, Βάμβουκας και άλλοι για CDS, Τ3/Τ10, ΕΛΣΤΑΤ κλπ

Επειδή πολλά από όσα ακούγονται στην εκπομπή εμπεριέχονται σε μήνυση η οποία κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές τον Ιούνιο του 2011, την επαναφέρω στη δημοσιότητα μπας και φιλοτιμηθεί η δικαιοσύνη και την εξετάσει επιτέλους.

Δείτε στην συνέχεια μια συντομότατη περίληψη και ένα απόσπασμα του δεύτερου μέρους της μήνυσης, το οποίο αφορά και συνδέει τα γεγονότα που αναφέρονται στην εκπομπή.  Σημειώστε παρακαλώ ότι το πρώτο μέρος της μήνυσης σε συνδυασμό με το συνοδευτικό υλικό, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η δανειακή σύμβαση είναι ανυπόστατη λόγω μην νόμιμης εκπροσώπησης της χώρας κατά την σύναψη της.

1. Απόσπασμα από το πλήρες ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών για την ενίσχυση των προσφυγών στην Χάγη που ακολούθησαν :

2 Μαΐου 2012,

“Αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές, ο κ Παπανδρέου αγνόησε τα πάντα (τις δεσμεύσεις του, τα πλεονεκτήματα της χώρας, τα καθήκοντα του κλπ) και όπως αργότερα φάνηκε, έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας, το οποίο στηρίχτηκε κυρίως σε ένα επαναλαμβανόμενο μοντέλο: πλήγμα της αξιοπιστίας και του κύρους της χώρας, παράλυση του κράτους και εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

Βάσει του μοντέλου αυτού και με τις ευλογίες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο κ Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κατάφεραν να διαλύσουν την οικονομία, το κράτος δικαίου και τον κοινωνικό ιστό. Κατάφεραν δηλαδή να μας αποδείξουν εμπράκτως, ότι τα μέτρα λιτότητας οδηγούν όντως “στο φαύλο κύκλο της κατάρρευσης” και ότι προεκλογικά, ήξεραν πολύ καλά τι έλεγαν: μόνο η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η καλή λειτουργία των θεσμών λύνουν προβλήματα και φέρνουν την ευημερία.

Σε πολύ γενικές γραμμές, οι φάσεις του βασικού σχεδίου Παπανδρέου ήταν :

1. Κατάκτηση της εξουσίας

2. Δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη λήψη τεράστιων διακρατικών δανείων υψηλού κινδύνου

3. Εξασφάλιση των συνθηκών αδυναμίας πληρωμής των δανείων αυτών

Σήμερα, όλες οι φάσεις έχουν ολοκληρωθεί και η χώρα έχει παραδοθεί άνευ όρων στα χέρια των δανειστών, οι οποίοι ανέλαβαν την διοίκησή της και ξεκίνησαν έτσι ουσιαστικά την διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης των απαιτήσεων τους.

Και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η εξέλιξη αυτή δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την ύπαρξη του δόλου.

Πως υλοποιήθηκε το σχέδιο;

Μεταξύ άλλων, μόλις ανέλαβε την εξουσία, αντί να ασκήσει τα αυτονόητα καθήκοντα του πρωθυπουργού, να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να λύσει τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε η χώρα, όπως είχε υποχρέωση, ο κ Παπανδρέου έκανε τα εξής:

τη πρώτη μέρα (5.10.2009), έδωσε εντολή (ή επέτρεψε) στην Τράπεζα της Ελλάδας να επιμηκύνει τη χρονική περίοδο του διακανονισμού των συναλλαγών στα ελληνικά ομόλογα, δημιουργώντας έτσι μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης εις βάρος των ελληνικών ομολόγων (αλλαγή του Τ3 σε Τ10)

την δέκατη μέρα δήλωσε στους Reuters ότι η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική και τα δημοσιονομικά βρίσκονται σε εκτροχιασμό. Ξεκίνησε έτσι μια πρωτοφανής και απίστευτη δυσφημιστική εκστρατεία, κατά την οποία δήλωνε προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε ευκαιρία ότι, η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη, αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα, με διαλυμένους εισπρακτικούς μηχανισμούς και παρασιτική οικονομία.

 

Ταυτόχρονα,

παρουσίασε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας χειρότερη από ότι ήταν στην πραγματικότητα, αναθεωρώντας μεταξύ άλλων το έλλειμμα του 2008 κατά 2 % και αυξάνοντας με λογιστικές αλχημείες το έλλειμμα του 2009 τουλάχιστον κατά 3,7%, αναθεωρώντας το κιόλας συνεχώς μέχρι που το έφτασε στο 13, 6% του ΑΕΠ. Αργότερα το πήγε στο 15,4%.

άφησε για περίπου ένα χρόνο ακέφαλες τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς ενώ στη συνέχεια, έκανε τον ένα κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τον άλλο, ιδρύοντας και καταργώντας υπουργεία σε κάθε ανασχηματισμό. Το υπουργείο ναυτιλίας ήταν εκείνο που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα.

αύξησε επανειλημμένα την άμεση και έμμεση φορολογία και προχώρησε σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, πλήττοντας έτσι βάναυσα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Κάποια στιγμή, πολύς κόσμος άρχισε να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και να μην έχει πια καμία φοροδοτική ικανότητα. Παραταύτα όμως, η πολιτική Παπανδρέου δεν άλλαξε: καινούργιες αυξήσεις φόρων και τελών και ταυτόχρονες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επιβλήθηκαν ξανά και ξανά. Αποτέλεσμα; Το αυτονόητο. Η κοινωνία εξαθλιωνόταν χωρίς όμως το κράτος να εισπράξει περισσότερα χρήματα. Κάθε άλλο μάλιστα. Μετά την κάθε επιδρομή, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις έκλειναν και οι φορολογούμενοι λιγόστευαν. Απτόητη όμως η κυβέρνηση. Φόρους και περικοπές.

 – προχώρησε σε στάση πληρωμών προς το εσωτερικό και αποδυνάμωσε έτσι περαιτέρω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

– συρρίκνωσε τις δημόσιες επενδύσεις, δεν μείωσε τη σπάταλη και δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση

Συνοπτικά, αυτές ήταν οι βασικές δραστηριότητες Παπανδρέου κατά την διάρκεια όλης της θητείας του. Πέραν τούτου όμως, έκανε και άλλες σημαντικές κινήσεις :

1. Από το Μάρτιο του 2010, έβαλε σε εφαρμογή μια πρωτοφανή μεταναστευτική πολιτική, εξαιτίας της οποίας ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισβάλουν καθημερινά στο ελληνικό έδαφος αυξήθηκε ραγδαία. Ο ντόπιος, μικρός και ήδη γερασμένος πληθυσμός, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και επειδή οι περισσότεροι λαθρομετανάστες που έρχονται είναι, νέοι, μένουν εδώ και κάνουν πολλά παιδιά, ενώ οι Έλληνες έχουν αυξημένη υπογεννητικότητα και η νεολαία φεύγει στο εξωτερικό, η αλλοίωση του πληθυσμού θα είναι όλο και πιο γρήγορη και ο ντόπιος πληθυσμός θα αφομοιωθεί ολοκληρωτικά από το ξενόφερτο. Αν προσθέσουμε όμως και τις συνεχόμενες αναταραχές ανά το κόσμο και τα διαδοχικά κύματα λαθρομεταναστών που κατακλύζουν γι΄αυτό το λόγο την χώρα, είναι καταφανέστατο το γεγονός ότι πολύ σύντομα οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν θα είναι πια Έλληνες.

Σχετικά με το μεταναστευτικό νόμο, αξίζει να σημειωθεί ότι:

– ελληνική υπηκοότητα (citizenship) μπορεί να πάρει ο αλλοδαπός έστω και αν δεν μιλάει ελληνικά

– ελληνική ιθαγένεια (nationality), μπορούν να πάρουν παιδιά αλλοδαπών, τα οποία γεννήθηκαν στο εξωτερικό (!),

– ελληνική ιθαγένεια (nationality), παίρνουν αυτόματα όλα τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιόνται σε Ελληνικό έδαφος, δηλαδή και των λαθρομεταναστών και μπορούν έτσι να νομιμοποιήσουν και τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού. Αποτέλεσμα; Έγκυες γυναίκες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, καταφθάνουν παράνομα στην Ελλάδα και ενισχύουν έτσι και αυτές, τον ήδη μεγάλο αριθμό των ξένων που εισρέουν συνεχώς παράνομα στην χώρα.

2. Τον Απρίλιο του 2010, αφού πρώτα με τη δυσφημιστική εκστρατεία και τις υπόλοιπες κινήσεις του ανέβασε τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και το έλλειμμα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη, χωρίς να εξετάσει άλλο ενδεχόμενο, χωρίς να βγει καν στις αγορές και αρνούμενος χαμηλότοκα δάνεια τα οποία προσέφεραν η Κίνα και η Ρωσία, επικαλέστηκε αδυναμία δανεισμού και άμεσο κίνδυνο “χρεοκοπίας” της χώρας. Κατόπιν τούτου και για να λύσει το πλασματικό πρόβλημα, προσέφυγε αυτοβούλως στη τρόικα (ΕΕ, ΚΤΕ και ΔΝΤ), από την οποία ζήτησε ένα υψηλότοκο δάνειο 110 δις ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα, ζήτησε και άλλα 130 δις. Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο πρωθυπουργίας, ζήτησε περισσότερα χρήματα από όσα είχε δανειστεί η Ελλάδα σε 35 χρόνια! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα πρώτα 110 δις ζητήθηκαν με αντάλλαγμα την ασυλία της χώρας και της περιουσίας της, υπάρχουσα και μελλοντική, ενώ τα υπόλοιπα 130 δις με αντάλλαγμα την διοίκησή της από τους δανειστές και προτεραιότητα την πληρωμή των δανείων αντί μισθών, συντάξεων και λοιπών κοινωνικών δαπανών. Τέλος, αυτό το δάνειο μαμούθ, η Ελλάδα δεν το χρειαζόταν, δεν έλαβε ακόμα παρά ένα μικρό μέρος του που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την πληρωμή των κυβερνητικών χρεών και δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβει το υπόλοιπο, αλλά εξαιτίας του, βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, έχασε την ασυλία και την εθνική κυριαρχία της και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη δημόσια περιουσία και τα πλούτη της. 

3. Τέλος, για να είναι εφικτή η εφαρμογή και η ολοκλήρωση του προαναφερόμενου σχεδίου και για να μην γίνουν αντιληπτά τα εγκλήματά του, περιέλαβε στο βασικό μοντέλο, το δόγμα του σοκ και όλες τις άλλες τεχνικές χειραγώγησης των μαζών και ψυχολογικού πολέμου, που αποσκοπούν και μπορούν να εξασφαλίζουν τον εξαναγκασμό της κοινωνίας να δεχτεί αλλαγές, οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα φάνταζαν αδιανόητες. Ενδεικτικά, μερικά από τα “όπλα” που χρησιμοποίησε ήταν:

– οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα. Τα συχνότερα αφορούσαν την χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.

– η αποποίηση ευθυνών, τεχνική μέσω της οποίας προσπαθούσε συνεχώς να μεταθέσει τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες σε άλλους. Πιο συγκεκριμένα και κατά περίπτωση, υπέδειξε ως “ενόχους”, τη προηγούμενη κυβέρνηση, τους πολίτες που είναι διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες (κλέφτες και απατεώνες δηλαδή), τις αγορές που δεν του έδωσαν πίστωση χρόνου για να αναστηλώσει την οικονομία (!), την ΕΕ η οποία δε χειρίστηκε σωστά την ελληνική κρίση (!), τους ξένους ηγέτες και προπαντός τη τρόικα, σαν να ήταν αυτή που τον υποχρέωσε να δανειστεί αλόγιστα και άσκοπα και μάλιστα από αυτήν. Με τους ισχυρισμούς αυτούς όμως, κατάφερε και να σπείρει διχόνοια στην κοινωνία, να βλάψει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να ζημιώσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις μας με άλλους λαούς.

– η «χρεο-τρομοκρατία» αφενός για να εξασφαλίσει τη συναίνεση του κόσμου, κάνοντάς τον να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν, αλλά που εκείνος (ο ” διεφθαρμένος”, το “παράσιτο”, και ο “φοροφυγάς “) έπρεπε να πληρώνει και αφετέρου για να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εφαρμογή της προαποφασισμένης καταστροφικής πολιτικής.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

https://justiceforgreece.wordpress.com/petitions/petition-αρχικο-κειμενο/

 

2. ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

Απόσπασμα που αφορά το δεύτερο μέρος της μήνυσης Σαλεμή κατά Παπανδρέου για έσχατη προδοσία και προδοσία της χώρας, συκοφαντική δυσφήμηση, απάτη και πολλά άλλα. Κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές τον Ιούνιο του 2011, πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και αμέσως μετά δημοσιεύθηκε ευρύτερα και κοινοποιήθηκε στους βουλευτές. 

03.10.2009 Συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα «Τα Νέα» :Τα πρώτα μέτρα της αυριανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απευθύνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος. Είναι κατ΄ αρχάς η άμεση προετοιμασία των πέντε νομοσχεδίων που ανακοινώσαμε για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος, η προστασία του δανειολήπτη, η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η στήριξη της απασχόλησης. 

Διμοσιογραφος:   Έχετε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνετε απογραφή στην ελληνική οικονομία γιατί δεν επιθυμείτε να εκθέσετε τη χώρα. Και πώς θα προσδιοριστεί το εύρος της «καμένης γης» που παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία;
Γιώργος Α. Παπανδρέου:   Δεν αναζητούμε άλλοθι, ούτε δικαιολογίες. Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν. Ξέρουμε καλά- το ξέρει και η αγορά- πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τα επίσημα στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως η προσπάθεια θα είναι αναγκαστικά μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια. Όμως επαναλαμβάνω: οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν στο ακέραιο διότι μόνο έτσι μπορεί να ξαναλειτουργήσει η οικονομία και να βελτιωθούν σταδιακά τα φορολογικά έσοδα.  Εγώ δεν πρόκειται να κρυφτώ! Θα μπω μπροστά στα δύσκολα. Θα είμαι πρώτος, στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάμε από Δευτέρα. Θα αναλάβω όλες τις ευθύνες και θα ασκήσω όλες τις αρμοδιότητες που αντιστοιχούν θεσμικά στον πρωθυπουργό της χώρας. Και αυτές προσδιορίζονται σαφώς από το Σύνταγμά μας. http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1361&rf=1293666608&m=12518&rm=23791567&l=2

04.10.2009 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Εγγεγραμμένοι 9,933,385, ΠΑΣΟΚ 3,012,373. Όλοι οι άλλοι + άκυρα, λεύκα και αποχή = 6.921.012 = 69,67%. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κέρδισε τις εκλογές με τους ίδιους περίπου ψήφους με τους οποίους το 2004 το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει παταγωδώς τις εκλογές = 3.003.275  http://ekloges-prev.singularlogic.eu/voul2004/el/index.htm τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες 

04.10.2009 ΓΑΠ: “Οι  αυξήσεις  των εμμέσων φόρων ήταν η  συνήθης μορφή φορολογικής  αφαίμαξης που  εφάρμοσε  η ΝΔ Εμείς  έχουμε άλλη πολιτική”

04.10.2009  ATHENS, Greece (CNN) — Greece’s opposition Socialist party on Sunday defeated the incumbent center-right government of Prime Minister Kostas Karamanlis, as Socialist leader George Papandreou promised to chart a new course for an economic comeback.

Sunday’s national elections were held two years before originally scheduled. Karamanlis called the elections in response to pressure from Papandreou’s Panhellenic Socialist Movement of Greece, which threatened to block the election of a president in February if no general election was held. The Greek constitution requires the two major parties to agree on the election of a president, giving either party an effective veto.   

Karamanlis’ term was not due to expire until September 2011. But Papandreou insisted on new elections before the end of President Karolos Papoulias’ term as president.

The country’s ailing economy was the focus in the run up to the elections, as both candidates offered conflicting prescriptions to revive it. While Karamanlis called for cuts in spending, Papandreou proposed a massive stimulus.  http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/10/04/greece.elections/index.html

05.10.2009  η Τράπεζα της Ελλάδος  άλλαξε τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών στα ελληνικά ομόλογα, αυξάνοντας σε 10 από το 3 που ήταν, τις ημέρες για να γίνει η εκκαθάριση των συναλλαγών. Η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του διακανονισμού δημιουργείσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης .  http://www.antinews.gr/2010/05/25/47217/ ΣΧΕΤΙΚΟ Αφιέρωμα: Τ3/Τ10 Yποτιμητική Kερδοσκοπία (Short selling)

Δήλωση Φ. Σαχινίδης : ΔΝΤ- Επιλογή μας από την αρχή!

Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ. Πραγματική πολιτική βόμβα! “Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως “πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να “τσοντάρει”. Πικρές αλήθειες…http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=11815009  video  http://www.youtube.com/watch?v=MNJ7G4EHmkw&feature=player_embedded

06.10.2009 ορκίστηκε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε την σύνθεση της κυβέρνησης  

07.10.2009 ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 187

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 37 παρ. 1 και 81 του Συντάγματος.
2. Τις διατάξεις των άρθρων 39 και 47 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ., 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α’ 98), με πρόταση του Πρωθυπουργού, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε τους:

1. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,

2. Ιωάννη Ραγκούση του Νικολάου, στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

3. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου του Στεργίου, στη θέση του Υπουργού Οικονομικών,

4. Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα, στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών,…..

http://www.psy.gr/first.php?mid=19&subid=0&ssid=0&id=14123

15.10.2009 στους Reuters : New Greek PM Papandreou says economy “explosive” “The Greek people trusted us to govern at one of the most critical moments in Greece’s history,” “The situation of our economy is explosive.”  “Today we face an unprecedented fiscal derailment,” “We are in an emergency situation, everyone must understand that.”

Papandreou blamed the outgoing conservatives, ousted after five years in power due to scandals and the economic slowdown, for plunging Greece into its worst economic situation since 1993, the last time it suffered a recession. http://www.reuters.com/article/2009/10/16/greece-policy-idUSLG37534420091016 

16.10.2009 Δραματική προειδοποίηση ότι η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (emergency situation),εξαιτίας του ελλείμματος και τους δημόσιου χρέους απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός, εξήγγειλε σειρά φιλολαϊκών μέτρων  όπως 30 ευρώ αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ αναδρομικά, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ώς το τέλος του χρόνου κλπ και ανέφερε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη απογραφή με τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4541525&ct=1

18.10.2009 Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή – Ομιλία του υπουργού οικονομικών – το έλλειμμα του 2009 θα φτάσει ή  θα ξεπεράσει τα 30 δις ευρώ  http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html) http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8059049

21.10.2009  Υπερκαλύφθηκε κατά 4,7 φορές η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου http://www.express.gr/news/finance/223537oz_20091021223537.php3

21.10.2009 Απεστάλη γνωστοποίηση στη EUROSTAT ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2009 εκτιμάτο σε 30.102 δις. ευρώ ή 12,5 %του ΑΕΠ (ένα μήνα μετά, με το προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην ΕΕ διορθώνεται αυτή η πρόβλεψη από 12,5% στο 12,7% )  http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/blog-post_861.html  Γίνετε ταυτόχρονα  αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, όπως αναλύεται στην έκθεση της Eurostat του Ιανουαρίου 2010 http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf σελ 44-47 

 22.10.2009 Η εταιρεία αξιολόγησης Fitch «υποτιμάει» την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο Α-. Η αμεσότητα της κίνησης της Fitch, είτε κριθεί εντός των «πλαισίων» της επιθετικής πολιτικής των Η.Π.Α., είτε σαν προσπάθεια διόρθωσης των προηγουμένων «σφαλμάτων» της (απαράδεκτα θετική αξιολόγηση των CDO’s κλπ), δημιούργησε τεράστιες δυσκολίες στην Ελληνική κυβέρνηση, για τις οποίες δεν φαινόταν να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη (εάν βέβαια δεν συμμετείχε στο «σχέδιο» έλευσης του ΔΝΤ, όπως κάποιοι ισχυρίζονται).  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

30.10.2009 Ανεξάρτητη Επιτροπή με τη συμμετοχή της ΤτΕ για την καταγραφή της οικονομίας Το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος συγκροτούν Ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία έως το τέλος του έτους θα παράδιδε  πόρισμα με την πραγματική αποτύπωση της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης, την αξιολόγηση των προβλημάτων που υπάρχουν στην καταγραφή των στοιχείων και προτάσεις βελτίωσης.    http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/2009-10-30-09-30-23-2009103016252/, http://www.elzoni.gr/html/ent/853/ent.8853.asp  

05.11.2009 New Greek PM Papandreou says the 2009 budget deficit will be 12.7% of GDP http://www.ibtimes.com/articles/20100629/timeline-euro-zone-debt-crisis.htm

20.11.2009 Κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2010. Προέβλεπε ότι το έλλειμμα, που το 2009 θα ήταν 12,7% του ΑΕΠ θα πέσει στο 9,1% στο τέλος του 2010 και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδιθεί ένα στοίχημα 8,4 δις ευρώ, που θα προκύψει από πρόσθετους φόρους 3,6 δις ευρώ και περικοπές δαπανών 2,2 δις ευρώ. Σε αυτά θα προστεθεί ένα χαράτσι στα ακίνητα μέχρι τη συμπλήρωση των ευρώ που λείπουν για το στρογγύλεμα το 8,4 δις, που πρέπει να εξοικονομηθούν. Μετά από τα ανωτέρω, είναι βέβαιο ότι με το τέλος του 2010 το χρέος θα εκτοξευθεί στα 294,950 δις ευρώ, που αποτελεί νέο χρέος ρεκόρ – 120%  έλεγε ο τύπος τότε.  http://pnyka21os.wordpress.com/2009/11/21/ο-προϋπολογισμός-2010-και-η-κατάθεσή-του-μ/ (Τελικά, το χρέος ήταν 298,6  δισ. ευρώ και 126,8% του ΑΕΠ ) 

24.11.2009 Γ. Προβόπουλος, «Επειδή αρκετοί είπαν ότι δεν περιγράψαμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, απαντώ ότι πως θα μπορούσαμε να πούμε, αφού έμεναν ακόμη  4 μήνες. Η μεν Κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε πει ότι αν επανεκλεγόταν θα έκοβε δαπάνες, θα πάγωνε αμοιβές και συντάξεις, θα έκανε διάφορα για τη φοροδιαφυγή κ.λπ.. Πώς εγώ μπορώ να ξέρω τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση; Πώς μπορούσα να ξέρω τι θα έκανε η σημερινή Κυβέρνηση;»  Γ. Προβόπουλος, πρακτικά Βουλής, http://dexiextrem.blogspot.com/2010/12/2009_07.html

26.11.2009 “Eκρηξη” spread και CDS στα ελληνικά ομόλογα

Πηγή:http://www.capital.gr/News.asp?id=861060 Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους δανεισμού για την χώρα μας μέσω ισχυρών πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Τα spreads των δεκαετών ομολόγων εκτινάχθηκαν σήμερα πάνω από τις 204 μονάδες βάσεις. Στα ύψη βρίσκεται και το ασφάλιστρο του ελληνικού δημόσιου χρέους με τα CDS να έχουν ξεπεράσει και τις 200 μονάδες βάσεις κινούμενα στις 222 μονάδες βάσεις.

28.11.2009  –  Στελέχη της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να καταφθάσουν στην Αθήνα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου ενώ εμποροϋπάλληλοι ελέγχαν ήδη τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα, μετά τη μεγάλη αναθεώρηση που έγινε από τη νέα κυβέρνηση. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4548309&ml=1

08.12. 2009 – Fitch Ratings cuts Greek debt to BBB+, the first time in 10 years it has been rated below investment grade. http://www.reuters.com/article/2010/07/13/eurozone-crisis-events-idUSLDE66C0PE20100713 Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Fitch, σε ΒΒΒ+ από Α- ενώ διατηρεί το αρνητικό outlook, αφήνοντας ανοιχτό ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης. Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά τις ανησυχίες για τη μεσοπρόθεσμη εικόνα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας ενώ προσθέτει ότι η έλλειψη μέτρων μειώνει το ενδεχόμενο δημοσιονομικής σταθεροποίησης σε 3-5 χρόνια. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/fitch_08.html

09.12.2009 Η Fitch υποτιμάει ξανά την Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί για πρώτη φορά το Ευρώ σε πτώση. Εν τούτοις, η Ευρωζώνη δεν φαίνεται να αξιολογεί σωστά το πρόβλημα, θεωρώντας ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

09.12.2009 «Οδεύουμε σε καταστροφή αν δεν πάρουμε μέτρα»!

«Αν η κυβέρνηση δεν ανακοινώσει άμεσα μέτρα, όχι για να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ξένων, αλλά για να αντιμετωπίσει τα επείγοντα και κρίσιμα προβλήματα της χώρας, οδεύουμε προς την καταστροφή».Με τη φράση αυτή, σχολίαζε τις πρώτες αντιδράσεις από την πρόσφατη υποβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Fitch, ανώτερο στέλεχος τράπεζας εκφράζοντας σοβαρότατη ανησυχία για τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα και ενώ οι Financial Times συνεχίζουν τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, σε δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι «ωρολογιακή βόμβα» για το ευρώ, καταδεικνύοντας έτσι πως η ανησυχία για τις ελληνικές οικονομικές εξελίξεις γενικεύεται στην Ευρώπη.  http://www.antinews.gr/2009/12/09/26982/

10.12.2009 Economist : ” At an EU summit on December 10th Mr Papandreou shocked his colleagues by admitting that Greece was riddled with corruption, which he claimed was the main reason for its economic woes. ” http://www.economist.com/node/15127474?story_id=E1_TVTNSQSQ 

11.12.2009 CNBC | Interview with Caroline Cimenti 

“For example, the problem in Greece, the basic problem in Greece, unluckily, is that we have systemic corruption, from the top to the bottom. “

http://www.primeminister.gov.gr/english/2009/12/11/prime-ministers-george-a-papandreou-interview-on-cnbc/

11.12.2009  Συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

είχα την ευκαιρία, στο κεφάλαιο για την οικονομία, να φέρω εγώ το ζήτημα της χώρας μας, με αποφασιστικότητα και με πολύ συγκεκριμένη στόχευση…….ένα βασικό στοιχείο είναι ότι εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε -που κληρονομήσαμε βεβαίως από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά το αναγνωρίζουμε, είναι ένα ελληνικό πρόβλημα- του τεράστιου ελλείμματος, του τεράστιου χρέους, της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, που πάει ακόμα βαθύτερα, στο μοντέλο ανάπτυξης -όπως ανέφερα προηγουμένως- που έχει υιοθετήσει η χώρα μας τόσες δεκαετίες και το οποίο πρέπει να αλλάξει….  ένα ζήτημα το οποίο ανέφερα, είναι ότι τα νοσοκομεία μας έχουν τεράστια διαφθορά… το μεγαλύτερο έλλειμμα που έχει σήμερα η χώρα μας και το οποίο γεφυρώνουμε ως νέα κυβέρνηση, είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση … Έχουμε συστημική διαφθορά. Πολλές φορές, το ζούμε στη χώρα μας τόσο πολύ, που θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό…. Πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία… σπατάλη του δημοσίου χρήματος, για πολιτικά δώρα ή δώρα σε διαφόρους φίλους και ισχυρούς. Τεράστια σπατάλη. Μια τεράστια σπατάλη, την οποία βλέπουμε καθημερινά. http://www.primeminister.gov.gr/2009/12/11/431

13.12.2009 “Πιστεύω ότι έπεισα  τους  εταίρους  μας  στην ΕΕ πως  μπορούμε  να αλλάξουμε. Είναι  εύκολο να  μειώσουμε  μισθούς και  συντάφεις για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς  τις  αντιλήψεις της  διεθνούς οικονομικής  ελίτ. Όμως  δεν  είναι  εκεί το πρόβλημα.  Θα  αποδείξουμε  στην πράξη πως λεφτά  υπάρχουν”

14.12.2009 “Greece faces the risk of sinking under its debt,” Papandreou said, adding that the country “has lost every trace of credibility” and that financial markets want to see action.  http://www.cleveland.com/business/index.ssf/2009/12/greek_prime_minister_george_pa.html

14.12.2009  Should the EU Save Athens from Bankruptcy? The alarming nature of the situation is reflected by the fact that the IMF is taking up the issue. According to sources in the German Finance Ministry, a visit in the coming weeks by IMF officials assigned to Greece will have the character of a special audit.http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,666886,00.html

15.12.2009 Systemic corruption and clientelism – paying money for political favours – had created a sense of the lack of the rule of law in Greece and accentuated issues such as tax evasion, the prime minister told the BBC.He says his plan will help reduce Greece’s public deficit from the current 12% to less than 3% by 2013.

16.12.2009  Standard & Poor’s cuts Greece’s rating by one notch, to BBB-plus from A-minus, saying its austerity programme is unlikely to produce a sustainable reduction in public debt.

http://www.serviceagent.co.za/index.php/timeline-euro-zone-debt-crisis.html

16.12.2009 Η Standard & Poor’s μειώνει με τη σειρά της την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ακολουθώντας «κατά πόδας» την πρώτη αδελφή. Αν και οι πιέσεις είναι πλέον εμφανείς, η Ελλάδα παραμένει «στατικά» στις ανακοινώσεις μελλοντικών μέτρων, χωρίς να βιάζεται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν εντός του 2010. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.asp

17.12.2009  Economist : ” The government’s dithering is one reason why Greece has come under such fierce attack”  http://www.economist.com/node/15127474?story_id=E1_TVTNSQSQ 

22.12.2009 Η τρίτη αδελφή, η Moody’s, υποβιβάζει την Ελλάδα από Α1 σε Α2, χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση, εκ μέρους της ΕΕ ή της χώρας μας.

31.12.2009 Η ανεργία εκλεισε στο 5.3% το 2009  σε σύγκριση με 3,7% το 2008,  http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/services/249525

14.01.2010 Η κρίση επιβαρύνει πλέον σημαντικά το κοινό νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου, απέναντι στο δολάριο, διαμορφώνεται στο 1,44. Εν τούτοις, η ΕΕ παραμένει στο ρόλο του θεατή, χωρίς να κάνει το παραμικρό για την έγκαιρη αντιστροφή της τάσης. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

14.01.2010 ”Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε σε βοήθεια από το ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ,” δήλωνει ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο για τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, http://news.pathfinder.gr/greece/politics/605040.html

28.01.2010 No Wonder Greece Is Bankrupt: It’s So Corrupt That Nobody Pays Any Taxes

http://www.businessinsider.com/corruption-in-greese-hampering-economic-recovery-2010-1

28.01.2010 Ο υπουργός οικονομικών της χώρας μας «ενοχοποιεί» τους κερδοσκόπους, σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων (spreads) των ελληνικών ομολόγων. Παρά το ότι η κριτική του δεν είναι άνευ περιεχομένου, δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι «αγορές» επιτίθενται, μόνο όταν διακρίνουν σημαντικές αδυναμίες στην κυβέρνηση, καθώς επίσης στα οικονομικά μίας χώρας.    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

30.01.2010  Papandreou, who came to power in October, says the use of inaccurate data by the previous conservative government hid the extent of the economic malaise   Euronews  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d0ImM1aJXfw

01.02.2010  Ο τύπος ανακοινώνει ότι εκδόθηκε το πόρισμα της “ανεξάρτητης” επιτροπής και ότι μιλάει για πολιτικές παρεμβάσεις ενώ ο υπουργός οικονομικών δηλώνει ότι η Βουλή θα αποφασίσει αν βάσει και του πορίσματος θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των στατιστικών. (Σχόλιο :μέχρι σήμερα τέτοια επιτροπή δεν έχει συσταθεί )   

03.02.2010 Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της Ελλάδας κατατίθεται στην Κομισιόν για έλεγχο. Αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τα πρώτα «συμπτώματα» της κρίσης, τόσο η ΕΕ, όσο και η Ελλάδα, συνεχίζουν να αντιδρούν, ενώ όφειλαν να «δρουν». http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx  

3.02.2010  Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του  στο ρ/σ 9.89, ” αν είχαν ληφθεί μέτρα νωρίτερα, δεν θα υπήρχε αυτό το μέγεθος της αμφισβήτησης από τις αγορές”. 

http://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf σελ 39

11.02.2010: Ανακοινώνονται οι πρώτες υποσχέσεις βοήθειας προς την Ελλάδα, εκ μέρους της Ευρωζώνης, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να πείθουν τις αγορές.

22.02.2010 Γερμανικό περιοδικό Focus: “Απατεώνες της ευρω-οικογένειας”

[HBZrzUeA_Pxgen_rc_135xA,135x167+0+0.jpg]

01.03.2010   (Reuters) – Corruption and impunity from prosecution lie at the heart of Greek’s debt crisis, Prime Minister George Papandreou said on Monday, calling on citizens to stomach the pain required to put the country back on track.

02.03.2010 Λαμβάνονται μέτρα «σωτηρίας»  : Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, περαιτέρω επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης,  οριζόντια περικοπή των αποδοχών, αποζημιώσεων και επιδομάτων πάσης φύσεως κλπ http://www.nooz.gr/economy/kovetai-to-65-tou-14ou-mis8oi

02.03.2010 “Οι αποφάσεις  μας  δεν ήταν επιλογή. Ήταν  ανάγκη για  την επιβίωση της χώρας για να φύγει η Ελλάδα  από τη  δίνη των κερδοσκόπων. Η  Ελλάδα  ενδεχομένως  θα  προσφύγει στο ΔΝΤ αν  δεν  υπάρξει  στήριξη  από την Ε.Ε.”

04.03.2010 Ταμείο  Στήριξης της Ελλάδας Σε ειδικό λογαριασμό θα μπορεί ο καθένας να καταθέτει τον οβολό του, με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=10504972

04.03.2010 Bild «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!», http://www.inews.gr/98/pouliste-ta-nisia-sas-chreokopimenoi-ellines-kai-tin-akropoli.htm

05.03.2010 Financial Times : “There are more imaginative and effective ways of dealing with the deficit than selling off Greek islands,” Mr Papandreou said.“We cherish these islands, and selling them would be out of the question. It would not help. It would be a one-off solution, and a viable economy means investing in that economy.”  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/f635351e-287c-11df-a0b1-00144feabdc0.html#axzz1NvZYDZNd

15.03.2010: Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης φαίνεται ότι αρχίζουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Ανακοινώνουν λοιπόν την πρόθεση τους να βοηθήσουν την Ελλάδα, χωρίς όμως να αποφασίζουν συγκεκριμένα μέτρα.

16.03.2010 Οι αλήθειες που δεν μας λένε

1. Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Όχι, είναι η απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.

2. Ναι, αλλά η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 20093. Όμως η Ελλάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών http://www.e-write.gr/posts/815

18.03.2010: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρει εκ νέου ότι επιθυμεί να απευθυνθεί στο ΔΝΤ για την επίλυση των προβλημάτων εξυπηρέτησης του χρέους, επειδή  οι Ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Η κίνηση του αυτή χαρακτηρίζεται μάλλον «εκβιαστική» από την Ευρωζώνη, με τη Γερμανία να διαχωρίζει τη θέση της, εμφανίζοντας για πρώτη φορά τις ηγετικές της φιλοδοξίες.

19.03.2010 Αγοράκι 13 μηνών πέθανε λόγω έλλειψης παιδιάτρου http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=18943&catid=3

25.03.2010: Ενώ το Ευρώ αγγίζει το χαμηλότερο σημείο της ισοτιμίας του από το Μάιο του 2009, λαμβάνει χώρα η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Η Ευρωζώνη, η Γερμανία καλύτερα, αποφασίζει ένα πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αποτελούμενο από διακρατικά δάνεια, καθώς επίσης βοήθεια εκ μέρους του ΔΝΤ. Το «πακέτο» οφείλει να ληφθεί, μόνο εάν υπάρξει φόβος χρεοκοπίας της Ελλάδας – δηλαδή, εάν δεν μπορέσει να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές, για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.  http://www.paspaase.gr/arkheioarthron/arkheiostelesoikonomikostakhudromos/tokhronikotesapotukhiasexairetikokeimeno.html

29.03.2010 Καθιερώνεται νέο σύστημα επιλογής 25.000 διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου  – ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3839 ΦΕΚ 51 /Α΄ http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/N3839_2010.pdf  (Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ουσιαστικά ακέφαλες 13.12.2010 – http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_1687.html#ixzz1OVs6h1F0

11.04.2010 Πρωθυπουργός : Δεν φταίει το ευρώ για τα δικά μας προβλήματα. Η θέση της Ελλάδας ανήκει στην ευρωζώνη. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο συνιστά  αστειότητα http://firiki2010.wordpress.com/για-να-θυμομαστε/

11.04.2010 Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συγκεκριμενοποιούν την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις €, την οποία όμως η χώρα μας θα λάβει μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Οι συζητήσεις συνεχίζουν να διενεργούνται τα Σαββατοκύριακα, με στόχο να προλάβουν το άνοιγμα των αγορών. Στον αντίποδα, οι αμερικανικές εταιρείες αξιολόγησης ή τα οικονομικά ΜΜΕ «εκφράζονται» τις Παρασκευές, μετά το «κλείσιμο» της εβδομάδας.    

22.04. 2010 EUROSTAT  2009 – the largest government deficits in percentage of GDP were recorded by Ireland (-14.3%), Greece (-13.6%) the United Kingdom (-11.5%), Spain (-11.2%), Portugal (-9.4%), Latvia (-9.0%)

22.04.2010 Ενώ το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας αυξάνεται στο 4,82% (19.04) πάνω από το γερμανικό, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ «διορθώνει» ξανά το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2009, στο 13,6% του ΑΕΠ. Ακολουθεί μία περαιτέρω υποβάθμιση εκ μέρους της Moody’s, οπότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει απροσδόκητα, την επόμενη ημέρα, χωρίς καν να απευθυνθεί για δανεισμό στις «αγορές», την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης «ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ». http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

23.04.2010 Ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνει από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό “στήριξης” της τρόικας. http://www.ant1online.gr/Politics/Goverment/Pages/20104/1ef7f25b-9d9e-4187-9709-5c6c27e6f3c2.aspx

“Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά”  «Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες για το είδος του μηχανισμού βοήθειας. Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία για να είμαστε ειλικρινείς, και θέλουμε να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας» «οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα (13,6%) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=327639

25.04. 2010 έλεγε μια ανάρτηση στο διαδικτιο : ” Παπανδρέου προδότης…Αρχίζει και το βγάζει και η Google (http://essetaihmar.blogspot.com/2010/04/google.html

 

27.04.2010  Standard & Poor’s downgrades Greek government debt to junk status.

http://money.cnn.com/2010/04/27/news/international/Greece_debt_downgraded/index.htm

27.04.2010: Υποβιβασμός της Ελλάδας από την Standard & Poor’s στο 

ΒΒ+, (σκουπίδια) ο οποίος ουσιαστικά επισφραγίζει την ανάμιξη των Η.Π.Α. στα εσωτερικά της ΕΕ, δια μέσου του ΔΝΤ. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

02.05.2010:  Οι εκπρόσωποι των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης, αποφασίζουν να παρέχουν στήριξη σταθερότητας στην Ελλάδα –  ύψους 110 δις €έως το 2012, σε διακυβερνητικό πλαίσιο, μέσω κοινά οργανωμένων διμερών δανείων σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (το «Δ.Ν.Τ.») βάσει ενός διακανονισμού χρηματοδότησης άμεσης ετοιμότητας Η διαθεσιμότητα του πρώτου Δανείου εξαρτάται από την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης  

http://ezs3e74ccfa59beb80e60e505853484c0156.s3.amazonaws.com/Greece-IMF.pdf

02.05.2010   Κλέφτες και απατεώνες οι Έλληνες κατά τον Γ. Παπανδρέου  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=53612&colid&catid=37&dt=2010-05-02+0%3A0%3A0

03.05.2010 Η Ελλάδα υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Μνημόνιο Συνεννόησης με σκοπό την χρηματοδότηση ενός προγράμματος διόρθωσης των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Το Μνημόνιο αυτό  

περιέχει τρία μέρη :(a) Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (b) Μνημόνιο στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής (c) Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης 

03.05.2010 Η Ελλάδα υποβάλει αίτηση για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότηταςαίτηση προς το ΔΝΤ με την οποία ζητάει τη  συμμετοχή του στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με 30 δισεκατομμύρια Ευρω .για το χρονικό διάστημα 9 Μαΐου 2010 έως και 8 Μαΐου 2013. Παράλληλο αίτημα για οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 80 δισεκατομμυρίων Ευρώ έχει αποσταλεί στις χώρες της ζώνης του Ευρώ. 

03.05.2010  Η κυβέρνηση ανακοινώνει  νέα μέτρα λιτότητας 

Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ απο 21% σε 23%, απο 10% σε 11% και απο 5% σε 5,5%, Αύξηση κατά 10% των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, Αύξηση των φόρων πολυτελείας κατά 10%, Έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, Αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μείωση  δημόσιων επενδύσεων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ για το 2010 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=24832&catid=13

03.05.2010  Ζητιάνα η Αφροδίτη της Μήλου σε νέο εξώφυλλο του Focus http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=457282

05.05.2010 Γενική απεργία στη Ελλάδα και μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον των ΔΝΤ-μέτρων. Μετά από επίθεση σε τραπεζικό κατάστημα, βρίσκουν το θάνατο τρεις άνθρωποι, υπενθυμίζοντας μας αντίστοιχα περιστατικά στην Αργεντινή, μετά την εκεί «έλευση» του ΔΝΤ. Τα γεγονότα λειτουργούν «ανατρεπτικά» στις ειρηνικές εκδηλώσεις των εργαζομένων, εξουδετερώνοντας τες σε μεγάλο βαθμό «εν τη γενέσει» τους – ενώ δημιουργούν απορίες, σε σχέση με τους «πραγματικούς» δράστες.  

08.05.2010 ΔΝΤ και Κομισιόν : Δεν είπαμε εμείς να πάρει τόσο σκληρά μέτρα το Γιωργάκη  Η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει από τον Ιούλιο του 2009 το Eurogroup ότι το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ αποκαλύπτει σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ). Ο Σερβάαζ Ντερόζ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα εκπρόσωπος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είπε ακόμα ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν επέβαλαν τα μέτρα μονομερώς αλλά συζήτησαν με την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε το τελικό σύνολο των διαθέσιμων πολιτικών επιλογών υπό τις παρούσες συνθήκες.  http://pontikopagida.blogspot.com/2010/05/blog-post_4715.html  

08.05.2010 Σύναψη της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης για 80 δις εύρω http://ezs3e74ccfa59beb80e60e505853484c0156.s3.amazonaws.com/Greece-IMF.pdf

09.05.2010 Το ΔΝΤ εγκρίνει την παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας, και αποφασίζει ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν εκταμιεύσεις σύμφωνα με το Διακανονισμό, υπό την προϋπόθεση ότι, η ενημέρωση που παρέχεται από την Ελλάδα για την εφαρμογή των μέτρων που προσδιορίζονται ως προηγούμενες δράσεις στον Πίνακα 3 του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής,  είναι ακριβής.

09.05.2010: Συμφωνείται ένα επόμενο πακέτο στήριξης ύψους 750 δις € για όλη την Ευρωζώνη, η οποία προσπαθεί να διασώσει το κοινό νόμισμα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Το ΔΝΤ εγκαθίσταται πλέον επίσημα στο χώρο του Ευρώ, δια μέσου του Ελληνικού δούρειου ίππου. Η παρουσία του σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, θεωρείται από πολλούς σαν στρατηγική τοποθέτηση των πιονιών, σε μία εξαιρετικά σημαντική παρτίδα σκακιού, με έπαθλο την Ευρώπη.   http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2177.aspx

12.05.2010 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

http://www.e-typos.com/entheta/20/dailyNewspaper20100512pp.pd

17.05.2010: Το Ευρώ συνεχίζει την πτωτική του πορεία απέναντι στο δολάριο, χάνοντας ακόμη και το 1,23 – σε κάθε περίπτωση έχει ηττηθεί πια, σε σχέση με τις φιλοδοξίες του για παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, «χάρη» στη Γερμανία. Η αιτία είναι κατά την άποψη μας προφανής: είναι πλέον ορατή στους κερδοσκόπους, η απόλυτη ανάγκη της Ευρώπης να επενδύσει στη διάσωση των υπερχρεωμένων κρατών της – αντί στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της Οικονομίας της, η οποία ως εκ τούτου απειλείται με ύφεση (αποπληθωρισμό). http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2114.aspx

19.05.2010 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή  για τα παιχνίδια κερδοσκοπίας από τον Οκτώβριο του 2009.  «η Τράπεζα της Ελλάδος στις 5 Οκτωβρίου 2009, άλλαξε τις διαδικασίες διακανονισμού των συναλλαγών στα ελληνικά ομόλογα, αυξάνοντας σε 10 από το 3 ημέρες που ήταν, τις ημέρες για να γίνει η εκκαθάριση των συναλλαγών. Η επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του διακανονισμού δημιουργεί μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης.» Τι άλλη χρείαν μαρτύρων έχουμε; Εδώ δεν έχουμε μόνο ανικανότητα, αλλά και μια έντονη οσμή σκανδάλου που χρήζει περαιτέρω ερεύνης. http://www.antinews.gr/2010/05/25/47217/ 

26.05.2010 Ουσιαστικά γνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά οι ενέργειες διόρθωσης -«μέτρα» του ΔΝΤ- είναι προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση – οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια στην αναδιάρθρωση του χρέους, στη «λεηλασία» του πλούτου της χώρας μας, στην καταστροφή της μεσαίας τάξης, καθώς επίσης στην εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2114.aspx

09.06.2010  Εκτός ΠΑΣΟΚ και επίσημα ο Άκης Τσοχατζόπουλος http://www.zoomnews.gr/εκτός-πασοκ-και-επίσημα-ο-άκης-τσοχατζ/ 

11.06.2010 Σε… κώμα τα νοσοκομεία Τραγική είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε επείγουσες ανάγκες εξαιτίας των ελλείψεων σε βασικά φάρμακα και υγειονομικό υλικό. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=15046948

17.06.2010  ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Τα κύρια μειονεκτήματα της Ελλάδας, τα τεράστια πλεονεκτήματα της, το συνολικό χρέος επιλεγμένων χωρών, η καταλυτική σημασία του, η ανάγκη ύπαρξης κρατικών ισολογισμών και η ελληνική ιδιαιτερότητα http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2135.aspx

29.06.2010 Σε επίπεδα χρεοκοπίας τα spreads 820 μ.β. και CDS 1000 μ.β. στην Ελλάδα!!  Το spread έχει εκτοξευθεί στις 820 μονάδες βάσης και το CDS το παράγωγο του ομολόγου στις 1000 μονάδες βάσης..

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας η Ελλάδα με συνολικό χρέος 532 δισ. δολαρίων κατατασσόταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2010   στην 16η Θέση παγκοσμίως μετά την ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ολλανδία Ιταλία, Ισπανία Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστραλία, Καναδάς, Σουηδία Αυστρία, Χονγκ Κονγκ και  Δανία .http://citypress-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_3337.html  

13.07.2010 58χρονος οπωροπώλης αυτοκτόνησε λόγω χρεών http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=182848

28.08.2010  Μόλις στο 9% η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=350857

29.08.2010 Κύμα μετανάστευσης πτυχιούχων που εγκαταλείπουν την Ελλάδα http://www.madata.gr/epikairotita/social/74414.html

07.09.2010 Ανασχηματισμός, καινούργιος υπουργός εξωτερικών ο κ. Δρουτσας  

14.09.2010 Ο Χρήστος Γιανναράς αφυπνίζει και καλεί σε εσωτερική επιστράτευση

« την κρίση δεν θα την ξεπεράσουμε ούτε με τον ΔΝΤ ούτε με την Ε.Ε. χρειάζεται εσωτερική επιστράτευση! Χρειάζεται μια ρεαλιστική πράξη!

16.09.2010 Υπερ-υπουργός ο Γ. Ραγκούσης Σημαντικότατες αρμοδιότητες συντονισμού και εποπτείας του κυβερνητικού έργου αναθέτει στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7015:yperypourgos-z-ragousis&catid=1:politics&Itemid=27

20.09.2010  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Τα πόθεν έσχες http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=31394948

Εισόδημα Γ. Παπανδρέου: 126.756,84
Εισόδημα Αντας Παπανδρέου : 10.165
Συνολικά: 136.921

24.09.2010 «Ακέφαλες» πολλές ΔΟΥ στην Αττική, αναμένεται η προκήρυξη για τα ΠΕΚ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=32554948

03.10.2010  Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται από τους δανειστές διά χήρος πρόεδρου της  Deutsche Bank AG. Γιόζεφ Άκερμαν  http://www.hellasontheweb.org/

13.10.2010  Πέθανε 20χρονη σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού  http://www.pameevros.gr/News/RealNews/ScienceTechnology/

23.10.2010 49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού αυτοκτόνησε – φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το σπίτι λόγω χρεών.  http://unews.pathfinder.gr/society/mia-akomh-aytoktonia-logw-hreon.html

07.11.2010 Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές Α΄ Γύρος 

14.11.2010 Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές Β΄ Γύρος 

19.11.2010 21.260 αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα σε ένα χρόνο” λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργο Πεταλωτή (Από Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Νοέμβριο του 2010.) http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=24420&catId=14 (δεν μας είπε σε ποια γλώσσα..) 

05.12.2010  Ο πρώην υπουργός  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ, μιλώντας  στους Τάσο Παππά και Βαγγέλη Καργουδή, ειπε: Η υπόθεση του Πόρτο Καρράς έχει κριθεί. Έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα και επί της ουσίας και νομικά και ηθικά. … Δεν νομίζω ότι υπάρχει στην νεότερη ιστορία του τόπου μας πιο εκκωφαντική διάψευση για αυτά τα οποία κατηγορηθήκαμε το 2004… Μπροστά στον εισαγγελέα, η κοπέλα η οποία μας κατηγόρησε, η δήθεν γραμματέας τότε, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για αυτά που είχε πει. Είπε, δηλαδή, ότι είναι όλα ψέματα και ότι είναι άρρωστη. Είχε νοσηλευτεί στο Δαφνί…  

14.12.2010 Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Παπαχρήστος  http://www.antinews.gr/2010/12/14/76136/

20.12.2010, Μία από τις σημαντικότερες πρόσφατες ειδήσεις ήταν αναμφίβολα η «δήλωση» της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σχετικά με το ότι, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό), συγκριτικά με την πλειοψηφία των «δυτικών» χωρών.  Εκτός αυτού η ίδια τράπεζα συμπλήρωσε ότι, η κρίση δανεισμού της Ελλάδας, είναι απόλυτα «διαχειρίσιμη» – ακριβώς λόγω των χαμηλών συνολικών χρεών της … γιατί αλήθεια «υποβαθμίζονται» τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, σε σχέση με τους λοιπούς «εταίρους» της, οι οποίοι είναι πολύ περισσότερο χρεωμένοι; Μήπως επειδή εξυπηρετούνται κάποιοι άλλοι σκοποί, οι οποίοι ταιριάζουν, ταυτίζονται καλύτερα, με τους αντίστοιχους των επιδόξων κατακτητών της, όπως αυτοί εκπροσωπούνται από τους συνδίκους του διαβόλου; Ή μήπως απλά προγραμματίζεται η έξοδος της από την Ευρωζώνη η οποία, συνοδευόμενη με μία μεγάλη υποτίμηση του νέου νομίσματος της (30-50%), θα εκτίνασσε σε δυσθεώρητα επίπεδα τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος της;http://viliardos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=28587&blid=363 (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2246.aspx

14.01.2011 Οι νέοι … εγκαταλείπουν την Ελλάδα! http://press-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8737.html 

07.02.2011 ΔΝΤ : Τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οταν η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά στην αδυναμία αναχρηματοδότησης του χρέους της και όδευε στη χρεοκοπία, ζήτησε χρηματοδοτική στήριξη με τη μορφή δανείου και προτείνε στους δανειστές της με ποια μέτρα θα μειώσει το έλλειμμά της και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. http://www.antinews.gr/2011/02/07/84252/ 

28.02.2011 Το επίπεδο – ρεκόρ του 15,9% άγγιξε το επίσημο ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2011 ανεβάζοντας τον αριθμό όσων είναι χωρίς δουλειά και αναζητούν, μάταια, μία, στα 787.229 άτομα. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ο αριθμός των ανέργων εμφανίζεται αυξημένος κατά 30%.http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=274657

29.01.2011 Ο διεθνής διασυρμός της χώρας δεν έχει τέλος: Μας «αφαίρεσαν» τους Μεσογειακούς Αγώνες και γλιτώσαμε …300 εκατ.  http://anaxfiles.blogspot.com/2011/01/300.html 

22.02.2011 Εκτός ΠΑΣΟΚ 105 στελέχη που στήριξαν αντάρτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231080284

25.02.2011 45χρονος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε λόγω χρεών http://www.express.gr/news/ellada/425436oz_20110225425436.php3

24.03.2011 22% ανεργία βουλιάζει τα ταμεία  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/03/2011

24.03.2011  45χρονος εκπαιδευτικός αυτοκτόνησε λόγω χρεών

http://megapress10.wordpress.com/2011/03/24/ηράκλειο-κρήτης-αυτοκτόνησε-λόγω-χρε/

27.03.2011  Βολές Β. Μαρκεζίνη για την εξωτερική πολιτική

Με νέα του παρέμβαση ο ακαδημαϊκός Sir Βασίλειος Μαρκεζίνης επανέρχεται στην κριτική για τις πολιτικές…και τους διπλωματικούς χειρισμούς του ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα, κυρίως ως προς τα ελλητουρκικά θέματα και θέτει εκ νέου θέμα απομάκρυνσής του. http://www.hellenesonline.com/go/2011/03/boles-b-markezinh-gia-thn-ekswterikh-politikh/ 

27.03.2011 Γιώργος Κασιμάτης: Χειρότερα από προτεκτοράτο

http://xartografos.wordpress.com/2011/03/27/79-γιώργος-κασιμάτης-χειρότερα-από-προ/  

31.03.2011 Πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Μάρτιο

Μείωση κατά 13,2% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανεμπόριο, με τα καύσιμα,  χωρίς τα καύσιμα  σημείωσε μείωση 15,5% και ο Δείκτης Όγκου, χωρίς τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 17,7%,http://www.skai.gr/news/finance/article/170952/to-13-aggizei-i-ptosi-tou-tzirou-ton-martio/

05.04. 2011 ΝΔ: Η Κυβέρνηση έχει κηρύξει ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις  Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, τον Ιανουάριο, ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, κηρύσσοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις. http://www.inews.gr/143/nd-i-kyvernisi-echei-kiryxei-ousiastika-mia-atypi-stasi-pliromon-pros-idiotes-kai-epicheiriseis.htm

05.04.2011 64χρονος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε λόγω χρεών

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=61148950

09.04.2011 Παγκόσμιο ρεκόρ αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ Υπέγραψε ένα Μνημόνιο πρωτοφανούς λιτότητας, με περιοριστικά μέτρα πάνω από 9%. Ύστερα πήρε πρόσθετα μέτρα, κι έφτασε την «προσαρμογή» του στο 11%! Όμως τελικά, παρά το κολοσσιαίο αυτό πετσόκομμα, το έλλειμμα, μαζί με τις καθυστερημένες πληρωμές του Δημοσίου, δεν έπεσε από την περασμένη χρονιά! http://www.antinews.gr/2011/04/09/95738/

11.04.2011  Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»  (Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης ) http://www.triklopodia.com/2011/04/blog-post_5610.html

13.04.2011  Πρωτοφανή, για το πολιτικό κατεστημένο- αλλά και με προβλεπόμενα «σεισμικά» επακόλουθα ήταν αυτά που υποστήριξαν τουλάχιστον 20 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια), εχθές και κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων Γ. Κασιμάτης υποστήριξε ….  ότι η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί πραξικόπημα, καθώς υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενεών των Ελλήνων, κάτι που δεν έχει δικαίωμα νομικά να κάνει κανένας!… βάσει των όρων του μνημονίου η Ελλάδα έχει παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία, κάτι το οποίο δεν έγινε και δε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και όταν οι Γερμανοί είχαν μπει στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αποδεικνύει με απλά λόγια ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση με αποφάσεις της Κυβέρνησης που κρίνονται και νομικά ως Αντισυνταγματικές- Πραξικοπηματικές και παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/04/blog-post_6932.html

13.04.2011 ‘Ατυπη “στάση πληρωμών” κηρύσσει η Ελλάδα σε γερμανικές εταιρείες

Για την αδυναμία της Ελλάδας να εξοφλήσει τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. 

«Η Ελλάδα δεν εξοφλεί τις οφειλές της σε γερμανικές εταιρείες» αναφέρει, επικαλούμενη σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που επεσήμανε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξοφλήσει οφειλές 500 εκατ. ευρώ προς γερμανικές εταιρείες και ποσό δεκαπλάσιο προς άλλες εταιρείες παγκοσμίως.

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/27571/atyph-stash-plhrwmwn-khryssei-h-ellada-se-germanikes-etaireies

15.04.2011 SkyNews: Soon after the socialists came to power in October 2009 by defeating a two-term conservative administration, they told the European Union that Greece’s deficit data had been misreported in official reports.The revelation wiped away Greek credibility and sparked a run of credit downgrades that made it impossible for the government to borrow money on the open market. http://www.skynews.com.au/finance/article.aspx?id=601756&vId=   

17.04.2011  ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Μέσα στο κόλπο της διακυβέρνησης Παπανδρέου είναι και η χρεοκοπία της χώρας. Ο τρόπος και η στιγμή που θα γίνει αυτή, θα εξαρτηθεί τόσο από τις εντολές από το εξωτερικό όσο και από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, ώστε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση Παπανδρέου το μέγιστο δυνατό κέρδος τόσο για τους ξένους και έλληνες κερδοσκόπους όσο και για τους έλληνες πολιτικούς συνεργάτες τους http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=27672:2011-04-18-19-54-55&catid=23:2010-06-28-15-23-54&Itemid=59

19.04.2011 27χρονος αυτοκτόνησε λόγω χρεών http://www.cosmo.gr/News/Hellas/319370.html 

20.04.2011 Το Ελληνικό δημόσιο δανείσθηκε 1,625 δις. με επιτόκιο 4,10% έναντι 3,85% που διαμορφώθηκε στην προηγούμενη δημοπρασία.  http://www.express.gr/news/finance/458067oz_20110420458067.php3

24.04.2011  ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτηθήκαμε από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας

Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της χώρας και όλες οι πηγές πλούτου http://www.paron.gr/v3/new.php?id=66222&colid=37&catid=34&dt=2011-04-24%200:0:0&page=2&mode=1&page=3&mode=1&page=

27.04. 2011  Προσαύξηση του χρέους ίση με ένα… μνημόνιο! To 2010 το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε από τα 298,6 στα 328,5 δισ. ευρώ και ανήλθε στο 142,8% του ΑΕΠ, από 126,8% την προηγούμενη χρονιά. Το ΑΕΠ από 235 δισ. το 2009 έπεσε στα 230 δισ.. Σήμερα οι «σωτήρες» απαιτούν από τον ελληνικό λαό να πληρώσει  όλα όσα τους «χρώσταγε» το 2009, προσαυξημένα με ένα ολόκληρο μνημόνιο!  http://filologos10.wordpress.com/2011/04/27/προσαύξηση-του-χρέους-ίση-με-ένα-μνημ/

27.04. 2011  Παπανδρέου, προδότη των Ελλήνων, σήκω φύγε τώρα! Ο Γ. Παπανδρέου, ο προδότης των Ελλήνων, ο άνθρωπος που εξαπάτησε έναν ολόκληρο λαό με το περιβόητο “λεφτά υπάρχουν”, αυτός που υφάρπαξε την ψήφο του με τον πιο δόλιο τρόπο, ωθώντας τον να τον εκλέξουν Πρωθυπουργό. Ο πολιτικός γραικύλος που γνώριζε ήδη 8-9 μήνες πριν αναλάβει Πρωθυπουργός το σχέδιο που θα εκτελούσε, συνεργαζόμενος με τα γεράκια-κοράκια που θα κατασπάραζαν την Ελλάδα! O άνθρωπος που δημοσίως αποκήρυσσε το ΔΝΤ αλλά  υπογίως συνεργαζόταν μαζί του  http://indobserver.blogspot.com/2011/04/blog-post_4476.html

30.04.2011 Αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα  http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/αύξηση-των-εκτρώσεων-και-των-αυτοκτονιών-στην-ελλάδα-του-δντ

02.05.2011  Οδύσσεια δίχως Ιθάκη Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=62987155#

02.05.2011 Μνημόνιο σημαίνει πλήρης παραίτηση από τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας της Χαριτίνης Ρασιά – Βάσει του Διεθνούς Δικαίου, μνημεία και λοιπά στοιχεία ενός κράτους, επ’ ουδενί λόγω δεν κατάσχονται. Οι δικοί μας περιέλαβαν στο Μνημόνιο τα πάντα, ακόμα και τα μνημεία του πολιτισμού μας. http://www.hellenesonline.com/go/2011/05/mnhmonio-shmainei-plhrhs-paraithsh-apo-ta-iera-kai-ta-osia-ths-patridas/

05.05.2011  Αποδοκιμασίες κατά ΠΡΟΔΟΤΗ Παπανδρέου στην κηδεία του Σάντα http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=304950&cid=122

05.05.2011 Απογοητευτική η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την παιδεία

Αρνητικό ρεκόρ απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων παρουσιάζει η Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης καθώς από το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα της χρονικής περιόδου 2007-2013 έχει απορροφήσει έως σήμερα μόλις το 2,52% Το 2010, η Ελλάδα απορρόφησε 36.220.662 ευρώ όταν το διαθέσιμο ποσό ανερχόταν στα 204.706.354 ευρώ. Σημειώνεται εξάλλου ότι η Ελλάδα καταγράφει στον τομέα της παιδείας την χειρότερη επίδοση απορρόφησης κονδυλίων από κάθε άλλο τομέα και ακολουθούν οι τομείς για την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης (2,76%) και για τη βιώσιμη ανάπτυξη (3,11)%. http://portal.kathimerini.gr/4dcgi _w_articles_kathbreak_1_05/05/2011_389694

05.05.2011 Σαρώνει τα υπουργεία η τρόικα http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=16734

08.05.2011 Γιούχαραν τον προδότη Παπανδρέου στην Λευκάδα  http://lalipouli.blogspot.com/2011/05/blog-post_7974.html 

13.05.2011 Επιστολή οργής των Ελλήνων διπλωματών προς Παπανδρέου – Δρούτσα: «Είστε νεο-oθωμανοί»  http://greeknation.blogspot.com/2011/05/o_13.html

16.05.2011 Αυτοκτόνησε λόγω χρεών 42χρονος στη Ζάκυνθο http://www.madata.gr/epikairotita/social/106358.html

17.05.2011  Δημοπρασία εντόκων γραμματίων  του ελληνικού δημοσίου. Αντλήθηκαν συνολικά 1,625 δισ. ευρώ, ενώ το ποσοσό κάλυψης ήταν 3,3 φορές 

17.05.2011 ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ! Ο μέσος όρος των αυτοκτονιών ήταν μέχρι τον Ιανουάριο 1,2 την ημέρα και από αρχές Φεβρουαρίου φέτος έχει αυξηθεί σε 2,3 άνθρωποι ! http://www.axortagos.gr/blogs/ksipnistere/dio-ellines-aftoktonoun-kathimerina.html

18.05.2011 Δέκα θέσεις κάτω η Ελλάδα στην Ανταγωνιστικότητα

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά δέκα ολόκληρες θέσεις έπεσε η Ελλάδα στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας. http://www.star.gr/politics/92198/

18.05.2011 Οι γνώστες δεν ξεχνούν ότι σε λίγες μέρες λήγει ένα CDS το οποίο αγοράστηκε τον Μάϊο-Ιούνιο του 2009 (όταν ο Γ.Παπανδρέου συνενοείτο “υπογείως” με τον Στρος Καν κατά δήλωση του δευτέρου). 

• Το 2009 το CDS κόστισε 1,9 δισεκατομμύρια Ευρώ . 

• ΣΗΜΕΡΑ αξίζει 27 δισεκατομμύρια Ευρώ.

• Αν η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών λόγω μη απόδοσης της δόσης , στις 28 Μαϊου θα αξίζει 67 δισεκατομμύρια Ευρώ !

Ερωτήσεις του Πάνου Καμένου (και δικές μας) 

στο αποκαλυπτικό δελτίο του Χτρα 3 απόψε 10.50μμ 

1. Ποιος (ποιοι) αγόρασε(αν) το συγκεκριμένο CDS ;

2. Αγοράζοντάς το γνώριζαν ότι η χώρα πάει για ΔΝΤ; 

3. Μήπως ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΙ ότι πάμε για ΔΝΤ; 

4. Μήπως η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ τους στηριζόταν στο γεγονός ότι ΣΤΟ ΧΕΡΙ τους ήταν η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ;  http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/2011/05/28-5-2011.html

18.05.2011  «Αστεγοι, συσσίτια και αυτοκτονίες στην Ελλάδα» http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=276411

18.05.2011 BILD: «Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη;» http://www.antinews.gr/2011/05/18/101535/

20.05.2011   Βαρύτατες κατηγορίες κατά του συστήματος GAP από τον Π. Καμμένο.  «Έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο. Και ήταν χείμαρρος: καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι το περιβάλλον του (και συγκεκριμένα ο αδερφός του Ανδρίκος) κερδοσκόπησε από το «παιχνίδι» με τα spreads. http://koukfamily.blogspot.com/2011/05/gap.html

22.05.2011 Ο Προεδρεύων του ΔΝΤ, Τζον Λίπτσκι ”  η Κυβέρνηση έπρεπε να είχε πάρει πρώτα τα μέτρα περιστολής της δημόσιας δαπάνης και αποκρατικοποίησεων (23.5.11) και μετά να προχωρούσε –αν ήταν ανάγκη- σε οριζόντιες, άδικες και υφεσιακές περικοπές μισθών και συντάξεων, που έχουν οδηγήσει την αγορά σε κώμα και τον λαό σε απόγνωση. Παρ’ όλα  αυτά, η Κυβέρνηση, «τυφλή τ’ όμματα, τ’ ώτα, τον τε νούν» επιμένει. http://www.aiginiovoice.gr/index.php?view=article&id=1700:2011-06-05-18-31-14

26.05.2011 Ωμός εκβιασμός με μπαμπούλα εξόδου απ’ το ευρώ – Απόπειρα τρομοκράτησης του λαού για να δεχτεί τα μέτρα http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/175764/omos-ekviasmos-me-baboula-exodou-ap-to-euro/

26.05.2011 Daily  Telegraph «Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ»  η κατάσταση στην Ελλάδα, οικονομικά και πολιτικά είναι απελπιστική, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμη θέση, αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα σε επιπλέον βοήθεια ή μείωση των μελών της.” 

27.05.2011  ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ  http://www.inews.gr/89/ragdaia-afxisi-ton-avtoktonion.htm

30.05.2011 Παρέμβαση χωρίς προηγούμενο στην ελληνική οικονομία προαναγγέλλουν οι Financial Times με σημερινό δημοσίευμα τους, που κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα έχουν συμμετοχή στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, με αντάλλαγμα τη χορήγηση νέου δανείου προς τη χώρα μας. http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?

30.05.2011 Reuters: Μυστικές συνομιλίες για το δεύτερο δάνειο Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το νέο δάνειο θα ανέρχεται περίπου σε 65 δισ. ευρώ και επί της ουσίας επιβεβαιώνουν το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ε.Ε. ζητάει ως αντάλλαγμα το δικαίωμα “πρωτοφανούς” παρέμβασης στην ελληνική οικονομία http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_id=59&datefrom=20110524&dateupto=20110530

31.05.2011 Το 13% αγγίζει η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Μάρτιο με τα καύσιμα kai 17,7%, χωρίς τα καύσιμα http://www.skai.gr/news/finance/article/170952/to-13-aggizei-i-ptosi-tou-tzirou-ton-martio/

01.06.2011 Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά τρεις βαθμίδες, στην κατηγορία Caa1 από B1, με αρνητικές προοπτικές, προχώρησε αργά το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1985298

01.06.2011 Για 8η ημέρα οι Αγανακτισμένοι το Σύνταγμα (vido)

Η πλατεία Συντάγματος για όγδοη συνεχόμενη μέρα έγινε σημείο συνάντησης για χιλιάδες πολίτες και μετατράπηκε ξανά σε “λαοθάλασσα.”  http://www.contra.gr/Life/News/326319.html

01.06.2011 Γιαούρτια και αυγά στον Πεταλωτή (video) (http://www.kentrinews.gr/?p=17086

09.06.2011 Πτώση 5,5% στο ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2011  http://www.sofokleous10.gr/portal2/oikonomia/oikonomia/-55——-2011-2011060937825/

09.06.2011 Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων , περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων

Επενδύσεων , αυξήσεις ΦΠΑ στην εστίαση,  αύξηση φόρων ακίνητης περιουσίας, περικοπή φοροαπαλλαγών, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε αναψυκτικά, φυσικό αέριο, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτοι φόροι σε μοτοσυκλέτες, οχήματα και πισίνες,  φορολογία σε γιωτ και ιδιωτικά σκάφη, έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία (καινούργια) , μείωση αφορολογήτου σε εφάπαξ, τέλη σε πιστωτικές κάρτες και στις επιταγές,  αύξηση ασφαλιστικών εισφορών http://antikatoxiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_5789.html

10.06.2011 Καινούργιο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 120 δις ευρώ 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα στήριξης προβλέπει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ. που είχαν αναφέρει άλλες πηγές προηγουμένως. Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 30 δισ. ευρώ περίπου από τα έσοδα που θα αντλήσει από τις ιδιωτικοποιήσεις, όσο και οι ιδιώτες επενδυτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό πακέτο στα 120 δισ. ευρώ.Τα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνουν τα υπόλοιπα 57 δισ. του τρέχοντος δανειακού προγράμματος, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται παράλληλα με το νέο πρόγραμμα. Η επόμενη δόση (η 5η), είναι ύψους 12 δισ. ευρώ, και κανονικά πρέπει να εκταµιευθεί στις 27 Ιουνίου. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1991496

10.06.2011 Ο πρωθυπουργός  στη Βουλή: « Άει στο καλό με αυτούς που έχουμε από πάνω μας, στα κεφάλια μας » !!!!! 

Όταν ανέλαβα Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν το τεράστιο χρέος, τα τεράστια ελλείμματα, ως σύμπτωμα βέβαια του προβλήματος που είχαμε μπροστά μας.

Όταν ανέλαβα, λοιπόν, οι αγορές δεν μας δάνειζαν, το ξέρετε. (!!) Δεν μας δάνειζε κανείς από κάποια στιγμή και μετά. Πήγαμε και πήγα εγώ προσωπικά και ζήτησα στήριξη από τους εταίρους μας. Τι είπαμε; Πολύ απλά. Δώστε μας χρήματα για να μην καταστραφούμε. Πολύ απλά. Τι είπαν, λοιπόν, μετά από δυσκολίες; Να σας δώσουμε χρήματα. Για πόσο χρόνο; Εσαεί; Σαφώς όχι. Όσο χρειάζεται για να βάλετε τάξη στην οικονομία σας, αλλά κάντε οικονομίες και φτιάξτε μια οικονομία βιώσιμη, για να μην μας χρειάζεστε, για να σταθείτε στα δικά σας πόδια, με τις δικές σας δυνάμεις.

Νομίζετε ότι θέλουν αυτοί να μας χρηματοδοτούν; Διότι  μιλάτε σαν να θέλουν αυτοί να μας χρηματοδοτούν. Κάποιοι θέλουν να υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, ότι ήθελαν τάχα την Ελλάδα υπό εποπτεία. Ποια εποπτεία; Τα λεφτά τους μας δίνουν, κ. Τσίπρα, τα δικά τους λεφτά. Κι όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορολογούμενων, αλλά και του ΔΝΤ.

Ξέρετε τι λένε στο  ΔΝΤ οι αναδυόμενες χώρες; Γιατί δίνουμε σε αυτή την πλούσια χώρα, την Ελλάδα, το μεγαλύτερο πακέτο – μαμούθ που έχει ποτέ υπάρξει στην ιστορία του πλανήτη μας, όταν υπάρχουν φτωχές χώρες στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία, που χρειάζονται πολλά περισσότερα ή λιγότερα, αλλά δεν δίνουμε σε αυτούς. Θέλουν να μας δώσουν τα χρήματα; Θέλουν να απαλλαγούν από την Ελλάδα, κ. Τσίπρα, αυτό πρέπει να το κατανοήσετε.

… ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας, θα ήθελε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του;

Κανένας δεν το θέλει, και σίγουρα ούτε εγώ. Αλλά, αγαπητέ κ. Τσίπρα, εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά

Θέλω να μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, με ειλικρίνεια κάποια στιγμή, γιατί το έθεσα και στους αρχηγούς των κομμάτων: Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά; Πέστε μου, πέστε το κ. Τσίπρα, τα θέλετε ή όχι; Πολύ καθαρά, όχι μισόλογα, θέλετε να τα διεκδικήσω αυτά τα λεφτά ή όχι;

Αν μου πείτε, «άντε  φτύσε τους» – τα λέω πολύ-πολύ λαϊκά – αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ, στη Βουλή, να το κάνω. Ξέρετε, πολλές φορές κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι, ανθρώπινα λέω, «άει στο καλό με αυτούς που έχουμε πάνω στα κεφάλια μας». Αλλά αυτή είναι υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο να πω αυτό και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση.

Ξέρετε ποια θα ήταν η  επόμενη μέρα όμως; Ποια εθνική ανάταση  θα αισθανόμασταν την επόμενη  μέρα, που θα φεύγαμε από το ευρώ; Που δεν θα είχαμε να πληρώσουμε; 

Πολύ εύκολα, λοιπόν, λέτε να φύγουμε, και να τους πούμε να φύγουν. Την επόμενη ημέρα όμως, δεν θα είχαμε να πληρώσουμε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους μαζί. Αυτή θα ήταν η εθνική στάση, η πατριωτική στάση, κ. Τσίπρα; http://www.primeminister.gov.gr/2011/06/10/5797,   http://www.youtube.com/watch?v=08WZsPH_CdA&feature=player_embedded, 

13.06.2011 Σταθερά σε επίπεδα-ρεκόρ παραμένουν spreads και CDS των ελληνικών ομολόγων – κοντά  στα επίπεδα των 1.400 μονάδων βάσης κινήθηκε και χθες το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες και τα ερωτηματικά γύρω από το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, νέο ρεκόρ κατέγραψαν χθες τα πενταετή ελληνικά CDS καθώς αυξήθηκαν στις 1.660 μονάδες βάσης. http://www.express.gr/news/agores2/483456oz_20110611483456.php3

13.06.2011 αυτοκτόνησε λόγω χρεών 64χρονος επιχειρηματίας στην Αράχοβα http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=61148950

13.06.2011 αυτοκτόνησε λόγω χρεών 55χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=_tvst_o_r_w_id_sk=

13.06.2011 Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο S&P’s , κατά τρεις βαθμίδες, κατατάσσοντάς την στην κατηγορία CCC από Β. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/06/2011_394509

14.06.2011 Εξώδικα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να μην ψηφίσουν το Μεοπρόθεσμο Πρόγραμμα. http://www.xrimanews.gr/politiki-gegonota/9037-ekswdika-aganaktismenwn-se-boyleytes-toy-pasok

15.06.2011 Πρωτοσέλιδο στους NY Times η εγκληματικότητα στην Αθήνα, το 2010 τα κρούσματα ληστειών διπλασιάστηκαν,οι ληστείες εναντίον οδηγών ταξί τετραπλασιάστηκαν και οι ανθρωποκτονίες παρουσίασαν αύξηση 50%!

http://www.nytimes.com/2011/06/15/world/europe/15iht-greece15.html http://www.tsantiri.gr/ellada/protoselido-stous-ny-times-i-egklimatikotita-stin-athina.html/attachment/ny

15.06.2011 Νέα υποβάθμιση από τον οίκο S&P’s Στην υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Standard & Poor’s, μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τη Δευτέρα. 

16.06.2011 Παραιτήθηκε ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης με σκληρή επιστολή που παρέδωσε στον Πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο ¨για ανυπολόγιστη καταστροφή της χώρας” http://gordiosdessmos.blogspot.com/2011/06/blog-post_5783.html

16.06.2011 Νέα παραίτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Έκτωρ Νασιώκας ανακοινώνει αυτή την ώρα την παραίτησή του από τη βουλευτική του ιδιότητα μιλώντας στη Βουλή http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_6758.html

16.06.2011 Νέο ρεκόρ στα CDS στις 1.885 μονάδες,  σε νέο ιστορικό ρεκόρ.Οι πολιτικές εξελίξεις και η κυβέρνηση φαρσοκωμωδίας, έχει εκτινάξει τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας. http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/06/cds-1885.html

16.06 2011 ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5ΕΤΗ CDS Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα ελληνικά 5ετη CDS.

Αυτή την ώρα βρίσκονται πάνω και από τις 2.000 μονάδες βάσης, με τις αγορές να εκτιμούν ότι η χώρα είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας. Την ίδια ώρα, στα τάρταρα βρίσκεται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτω από το 1,41 στο 1,409. http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/06/2000-5-cds.html

17.06.2011 Guardian: «Ξεκίνησε ως μεταρρυθμιστής αλλά έχει καταλήξει ναυαγός» αναφέρει σε άρθρο της για τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η βρετανική εφημερίδα Guardian. «Ο δρόμος του έχει τελειώσει ακόμη και αν φτιάξει κυβέρνηση που θα εγκρίνει τα νέα μέτρα». http://www.kentrinews.gr/?p=20200

17.06.2011 Οδ. Βουδούρης βουλευτής Μεσσηνίας του ΠαΣοΚ: «Κομματική αναδίπλωση ο ανασχηματισμός» http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406714

Κώστας Μπέης ” θα σας πω ότι το 1993 με είχε καλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, δυο μέρες μετά την τελευταία ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού . Τον είχα συγχαρεί. Συζητήσαμε. Είμασταν οι δυο μας. Και σε κάποια στιγμή του είπα « καλά όλα όσα λέμε αλλά χθες ο κύριος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, είπε ότι φοβάται το μεγάλο χρέος». Και ο Ανδρέας που απάντησε ότι δεν είναι κακό να έχει μια χώρα και Δημόσιο Χρέος δεδομένου ότι και η Αμερική έχει πολύ μεγαλύτερο από εμάς. ” http://www.konstandaras.gr/corpsite/display/dsp_Entity.asp?en_id=2179

Για τον Παπανδρέου : 6 πολύ απλά ερωτήματα, από τον Γρηγόρη Χρηστέα (Αποστόλης) Αγωνιστής Ελευθερίας Π.Α.Κ, Ιδρυτής, Χρηματοδότης & Συναρχηγός του Λ.Α.Ο.Σ (Λαϊκός Απελευθερωτικός Οργανωμένος Στρατός) Εσωτερικού 1973 – 74 

1) Όταν λες ψέματα είσαι ψεύτης?

2) Όταν είσαι υπουργός και δεν κάνεις τίποτα να σταματήσεις τους άλλους υπουργούς, στην ίδια κυβέρνηση με εσένα, που κλέβουν τον εθνικό πλούτο είσαι συνένοχος άρα κλέφτης?

3) Όταν εξαπατήσεις έναν ολόκληρο λαό είσαι απατεώνας?

4) Όταν παραδόσεις την εθνική ανεξαρτησία χωρίς μια ντουφεκιά είσαι προδότης?

5) Μπορεί ένας ψεύτης, κλέφτης, απατεώνας και προδότης να είναι πρωθυπουργός?

6) Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Ελλάδα θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί όπως ο νόμος ορίζει στο άρθρο 7 του συντάγματος?  Επειδή δεν απαντάς Παπανδρέου, 

Η απάντηση είναι ναι και στα 6 ερωτήματα, Τώρα, ποιος δικηγόρος (δικαστικός λειτουργός  θα πω εγώ) θα κάνει αυτό που πρέπει? είναι η καινούργια ερώτηση. http://papandreou-pasok.info/ 

ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ :  

1. Ο εγκαλούμενος μηνυόμενος σχεδίασε πολύ προσεκτικά τα βήματά του και ήξερε πάντα τι κάνει και γιατί. Αυτό αποδεικνύεται από όλα τα γεγονότα συμπεριλαμβανομένου και το ότι, ως γιος και εγγονός πρωθυπουργών και μέλος διαφορετικών κυβερνήσεων και ολομελειών της Βουλής, ξέρει πάρα πολύ καλά το πολιτικό παιχνίδι,  έχει πολλές διασυνδέσεις σε πολιτικούς, οικονομικούς  και άλλους χώρους του εσωτερικού και του εξωτερικού, διαθέτει πολλές πληροφορίες που μπορούν να τον βοηθήσουν ακόμα και για ενδεχόμενο εκβιασμό, εάν θέλει και είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, του Συντάγματος και των νόμων, που χρησιμοποίησε έντεχνα για να δώσει μια νομιμοφάνεια στις πράξεις του, να παίξει με τους θεσμούς και να τους ξεφτιλίσει και τελικά να πετύχει όλους τους στόχους του. Συνεπώς για καμία από τις αξιόποινες πράξεις του δεν υπάρχει αμφιβολία αναφορικά με το δόλο, ο οποίος άλλωστε πολλαπλά  αποδεικνύεται και από άλλα στοιχεία. 

2. Ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος είναι επαγγελματίας πολιτικός και τα τελευταία 30 χρόνια ζει από το επάγγελμα αυτό. Ως γνωστό, οι αμοιβές του καλύπτονται με τα λεφτά των φορολογουμένων και είναι καλές. Εκτός τούτου, η ιδιότητα του πολιτικού στην Ελλάδα συνοδεύεται και από σωρεία άλλων προνομίων και έτσι υπάρχει και καλό κίνητρο να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Ειδικά όταν δεν έκανε άλλο επάγγελμα  στην ζωή του, όπως ο εγκαλούμενος μηνυόμενος.  

3. Όσο ζούσε ο πατέρας του, η πολιτική καριέρα του εγκαλούμενου- μηνυόμενου ήταν εξασφαλισμένη. Άξιζε δεν άξιζε, πάντα ήταν στη βουλή και στην κυβέρνηση και μάλλον πίστευε ότι δικαιωματικά θα τον  διαδεχτεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κατ΄επέκταση λόγω του δικομματικού μας συστήματος και στην πρωθυπουργία της χώρας.  Μετά το θάνατό του όμως,  κατάλαβε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν τον θέλει σχεδόν κανείς και ότι δεν έχει νόημα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία  του κινήματος, αλλά και ότι χωρίς αυτήν τη θέση, το μέλλον του στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αβέβαιο.  Χρησιμοποίησε τότε όλες τις ευκαιρίες, τις γνώσεις, την πολιτική πείρα, τις διασυνδέσεις και το βαρύγδουπο όνομά του και βρήκε άλλους τρόπους για να κατακτήσει την εξουσία με υφαρπαγή, εξαπάτηση, εκφοβισμό και σφετερισμό της κάθε ιδιότητας που είχε στην κυβέρνηση, στο κόμμα και στη Βουλή.  Κατάφερε έτσι να γίνει πρόεδρος ενός από τα δυο κόμματα εξουσίας και έπειτα πρωθυπουργός της χώρας, παρότι ουσιαστικά δεν έχει κερδίσει ποτέ εκλογές για να δικαιούται οτιδήποτε.  Συγκεκριμένα, για την ανάδειξή του στην ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν καν εκλογές ενώ για την πρωθυπουργία έγιναν, αλλά έχασε διαδοχικά δύο αναμετρήσεις και έγινε έτσι ” μόνο” αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ την τρίτη και τελευταία αναμέτρηση την κέρδισε εξαπατώντας ένα μικρό μέρος του εκλογικού σώματος, αντίστοιχο με εκείνο που το 2004 του χάρισε την ήττα ( 2004 ΠΑΣΟΚ 3.007.596 ψήφους, 2009, 3.012.373 ψήφους). Από την αρχή ως τέλος χρησιμοποίησε έντεχνα όλα τα διαθέσιμα μέσα, θεμιτά και μη, για να ανέβει στο επόμενο σκαλοπάτι μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Συγκεκριμένα:

Η συνέχεια εδώ: 

https://justiceforgreece.wordpress.com/μηνύσεις-2/σαλεμή-κατά-παπανδρέου-έσχατη-προδοσ/

Αν θέλετε να δείτε τι ακολούθησε, διαβάστε το σχετικό μέρος της προσφυγής Σαλεμή στην Χάγη.

ΣΧΕΤΙΚΑ :

Μερικά επικαλούμενα στην εκπομπή έγγραφα :

Μιχάλης Ιγνατίου: Οταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε το «κούρεμα» στον Ντομινίκ Στρος Καν και Το σχόλιο του κ. Γεωργίου Παπανδρέου μέσω του κ. Ελενόπουλου και η απάντηση μου…

Κυριάκος Τόμπρας, Γεώργιος Νούλας ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά των κερδοσκόπων και παντός υπευθύνου, για χειραγώγηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος και ζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου, των  Ελλήνων πολιτών κλπ

Greek Bail-Out: 77% went into the Financial Sector

H μετακύλιση του χρέους των τραπεζών στον λαό μέσα από ΦΕΚ ,ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 238 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. (ΜΕΡΟΣ 1ο)238 δισεκατομμύρια λόγοι επιδότησης βοοειδών

Δίκη Παπανδρέου – Καμμένου – Εμπεριέχει την απόφαση  και CDS: Απορρίφθηκαν οι αγωγές Ξαφά – Μάκκα κατά του Π. Καμμένου

Γ. Βάμβουκας: Το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

άλλα

Αντί να πάρουν τα 35 δις ευρώ από τις τράπεζες πήγαν στο μηχανισμό “στήριξης” επειδή τους έλειπαν … 24!

AYTO KAI EAN EINAI ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΛΑΣ ΤΑ 524 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

Αντρίκος Παπανδρέου  Υπόθεση ΤΤ: Αυτό το σκάνδαλο το θυμάστε ;;; , Πράσινη ανάπτυξη: Ο ορισμός της διαπλοκής

Παπανδρέου, Σόρος  Αποκάλυψη: ίδια πρόσωπα, χορηγοί των Παπανδρέου και του Σόρος!,  Γιατί και ποιοι κρύβουν τον πρωταίτιο Παπανδρέου; Ιδού το έγκλημα του!

ΚΑΙ

Αλήθεια, ξέρετε τι σημαίνει διαφθορά ;;;

Bίντεο από το κανάλι  giannis sidiropoulos στο youtube

Advertisements

2 comments on “21-1-2014 Καζάκης, Χριστοφορίδης, Νούλας, Λογοθέτης, Βάμβουκας και άλλοι για CDS, Τ3/Τ10, ΕΛΣΤΑΤ κλπ

 1. Δείτε και αυτό :

  Με τη γλώσσα των αριθμών – Γιάννης Παπαθανασίου

  http://www.papathanassiou.gr/numbers.pdf

  Περιεχόμενα. Πρόλογος σελ. 4. 1. Η αλήθεια για το έλλειμμα και τις προβλέψεις για το 2009 σελ. 9. Πως το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009 σελ. 13. κλπ

  (Προσκομίστηκε ως αποδεικτικό υλικό της μήνυσης )

 2. Ολόκληρη η εκπομπή ( 2h52′)

  από το κανάλι Rendas Dimitrios στο youtube

  http://www.youtube.com/user/antiragias

  Αναφορικά με την εισαγωγή της εκπομπής, δείτε εδώ “ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 07.10.2009 – 11.10.2013 [Κατάλογος] ” https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/27/πραξεισ-νομοθετικου-περιεχομενου-07-10-2009-11/ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ της κυβέρνησης Παπανδρέου ….

  13/10/2009 (1) 
  Υπαγωγή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  (!)

  ΤΥΧΑΙΟ ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ …

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.