Για τα πρακτικά: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Δημοσιεύθηκε στις 13 Μάι 2013 από GEORGE floras

ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΑΙΜΑ-ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

Η κοινωνία μας ταράχθηκε από το σκάνδαλο της πολυεθνικής SIEMENS. Μιλάνε για ζημιά του ελληνικού δημοσίου, του λαού δηλαδή, άνω των 2.000.000.000€. Τρομερό ποσό. Και το σκάνδαλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο επειδή η κυβέρνηση έκανε συμφωνία με την SIEMENS για να κλείσει το θέμα, συμφωνία που στην καλύτερη περίπτωση θα δώσει στο ελληνικό κράτος, σε εμάς, δηλαδή 100-150 εκατομμύρια ευρώ. Για την υπόθεση SIEMENS έχουν ξοδευτεί τόνοι μελάνι, επειδή είναι απόδειξη της διαφθοράς των πολιτικών και των πολυεθνικών.

Η Ελλάδα είναι το Βασίλειο των καρτέλ. Το καταλαβαίνει όποιος έχει επαφή με την πραγματικότητα, όποιος συγκρίνει τις τιμές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ήταν Υπουργός Ανάπτυξης τον Οκτώβριο του 2010. Σε συνέντευξή του στην Έλλη Στάη είπε: «Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: γιατί ίδια προϊόντα στη χώρα μας, στην Αθήνα για παράδειγμα, πωλούνται 30% ακριβότερα από ότι πωλούνται στο Παρίσι; Φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις, οι μεγάλες, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη δύναμη να επιβάλουν τη θέλησή τους στην αγορά, εδώ σε αυτή τη χώρα, στην οποία δυστυχώς οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, υπάρχει κερδοσκοπία.»
30% ακριβότερα από άλλες χώρες.

Για να γίνει κατανοητό το σκάνδαλο των καρτέλ πρέπει να ακουστεί ένα νούμερο.
Η Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, έκανε εισαγωγές προϊόντων αξίας 554.000.000.000€ το διάστημα 2000-2011. Πεντακόσια πενήντα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ σε τιμές αγοράς. 
Από τα 554.000.000.000€ τα 169.000.000.000€ ήταν εισαγωγές από τρεις χώρες, την Γερμανία τα 70 δις, την Γαλλία τα 32 δις και την Ιταλία τα 66 δις.

Να υποθέσουμε ότι τα μισά ήταν εισαγωγές πολυεθνικών. Δηλαδή 270 δις.
Να υποθέσουμε επίσης ότι αυτά τα 270 δις ευρώ (τιμές αγοράς) πουλήθηκαν στον Έλληνα 400 δις ευρώ (τιμές πώλησης).
Αν σε αυτό το ποσό υπολογίσουμε το 30% του κ. Χρυσοχοίδη, δηλαδή το καπέλο που οι πολυεθνικές βάζουν στον Έλληνα επειδή γουστάρουν και μπορούν, περίπου 120 δις ευρώ μας φόρεσαν καπέλο σε διάστημα 12 ετών, δηλαδή μας έκλεψαν 10 δις ευρώ το χρόνο!!

Είπατε ότι το σκάνδαλο SIEMENS είναι συγκλονιστικό? Για σκεφτείτε το πάλι.

http://www.youtube.com/channel/UCe0uSX9MNxWLuQ-XlazsZLw?feature=watch

ΣΧΕΤΙΚΑ:

PETITION COMMITTEE EUROPEAN PARLIAMENT 5 12 2013 FLORAS COMPETITION

Δημοσιεύθηκε στις 4 Ιαν 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ “ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ”.

Siemens – Αμετάκλητη απόφαση γερμανικού δικαστηρίου για δωροδοκία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Crimes against humanity: Two complaints against Siemens from Romania and Argentina

Υπόθεση Siemens:Μετά από 6 χρόνια θυμήθηκε η Δικαιοσύνη τον Κάντα!

Μην πυροβολείτε την ελληνική βιομηχανία ! Έργο μαμούθ στην Siemens

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ; (βίντεο)

Η ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων και η αποκάλυψη της συμμορίας

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ

Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.

και πολλά άλλα ..

Advertisements

6 comments on “Για τα πρακτικά: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

 1. Γιώργος Σούρλας Νοθεία Καυσίμων (Στρατός)

  Μεταφορτώθηκε στις 3 Ιαν 2012 από armscontrolcenter

  Υπάρχει και σχετική μηνυτήρια αναφορά του κ.Σούρλα αλλά ακόμα δεν την βρήκα

  Γ. Σούρλας: 2-3 δις ετησίως χάνουμε από το λαθρεμπόριο στα καύσιμα
  Δημοσιεύθηκε 28/11/2013

  «Από τη λαθραία διακίνηση καυσίμων και τη νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων το ελληνικό κράτος χάνει 2-3 δις ετησίως», δήλωσε αποκλειστικά στο «X», ο ΓΓ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, προκαλώντας σοκ, αφού πρόκειται για το ποσό που η κυβέρνηση θέλει να βγάλει μέσα από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

  Αναμφισβήτητα η λαθραία διακίνηση καυσίμων όπως και η νοθεία στα καύσιμα των ενόπλων δυνάμεων, συντέλεσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σημερινή κατάσταση.

  ΔΕΙΤΕ την συνέντευξη που παραχώρησε στο “Χ” ο ΓΓ Διαφάνειας, Γ. Σούρλας

  http://www.toxrima.gr/g-sourlas-2-3-dis-etisios-chanoume-apo-to-lathremporio-sta-kafsima/

  • Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σουρλας.

   http://www.euro2day.gr/news/economy/article/639858/soyrlas-notheia-sta-kafsima-ton-enoplon-dynameon.html

  • Σούρλας : Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις
   5 Φεβρουαρίου 2013

   Τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Νικ. Παντελή επισκέφθηκε ο Γ. Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γ. Σούρλας, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του για την νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

   Μετά την επίσκεψη ο κ. Γ. Σούρλας δήλωσε:

   «Από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το Σ.Δ.Ο.Ε., από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα.

   Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι λόγω της νοθείας πλην των άλλων επιπτώσεων καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».
   Δυστυχώς, επισημαίνει ο κ. Σούρλας, παρά τις επανειλημμένες από 8ετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα.
   Πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν».

   Τα στοιχεία των πρόσφατων αναλύσεων από τα οποία προκύπτει νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων εστάλησαν και στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

   http://www.xanthipress.gr/sourlas-na-paremvi-amesa-o-isangeleas-gia-ti-nothia-kafsimon-stis-enoples-dinamis/

 2. Λαθρεμπόριο καυσίμων: Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που το γύρισε «αντιμνημονιακός» στους συλληφθέντες

  Πρόκειται για τον Μανόλη Χατζόπουλο που δούλευσε σε διεύθυνση-κλειδί στο υπουργείο Περιβάλλοντος

  Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που το «γύρισε» σε αντιμνημονιακός είναι ο Μανόλης Χατζόπουλος, εις εκ των συλληφθέντων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

  Ο Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου εργαζόταν ως τμηματάρχης στη διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών, υπό την οποία βρίσκεται και η διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων. Ο ρόλος του ήταν κομβικός καθώς ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε πότε έβγαιναν τα αρμόδια κλιμάκια για έλεγχο. Ετσι φρόντιζε να ενημερώνει τα πρατήρια και οι επιτήδειοι λάμβαναν τις προφυλάξεις τους για να μην πέσουν στα χέρια των ελεγκτών.

  Τα τελευταία τρία χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, ο Χατζόπουλος διαφοροποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ και δήλωνε αντιμνημονιακός. Ενδεικτική της αλλαγής στάσης του ήταν η επιστολή που είχε στείλει στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στην εφημερίδα Ριζοσπάστης όπου συντασσόμενος με το ΚΚΕ έγραφε: «Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη […] ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

  http://www.protothema.gr/greece/article/355079/lathreborio-kausimon-sundikalistis-tou-pasok-pou-to-gurise-adimnimoniakos-stous-sullifthedes/

 3. Καρτέλ: Το σκάνδαλο των σκανδάλων

  26 χρόνια ληστείας του Ελληνικού λαού από το καρτέλ των Κατασκευαστών υπό την προστασία της Πολιτείας δεν συνιστούν απλό έγκλημα. Δεν συνιστούν κακούργημα, συνιστούν γενοκτονία. Αν ο Μαρτίνης έκλεψε (όπως κατηγορείται) μίζα 2 εκ. ευρώ και θα πάει 10 χρόνια φυλακή, τότε τι πρέπει να γίνει με αυτούς που έκλεψαν 20-30 δις ευρώ από τις τσέπες μας; Και να ήταν μόνο αυτό…

  του Γιώργου Φλωρά

  Σε κάθε αγορά που το προϊόν είναι απαραίτητο στον Πολίτη έχουν στηθεί καρτέλ εδώ και δεκαετίες. Καύσιμα, Τρόφιμα, Οικοδομικά Υλικά. Παντού. Καρτέλ σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας. Και οριζόντια (εναρμονισμένη πρακτική) και κάθετα (παράνομες συμφωνίες, δεσπόζουσα θέση)*.

  Την 10ετία 2000-2010 η Ελλάδα έκανε εισαγωγές περίπου 500 δις ευρώ (τιμές αγοράς). Με κάποιους υπολογισμούς (μετατροπή τιμών αγοράς σε τιμές πώλησης, υπολογισμός μεριδίου πολυεθνικών κλπ) και με δεδομένα τα στοιχεία που έλεγαν ότι οι πολυεθνικές πουλούσαν στην Ελλάδα 30% ακριβότερα από άλλες χώρες, η κλοπή των Ελλήνων ανήλθε σε 10 δις ευρώ το έτος. Στα 10 χρόνια 100 δις ευρώ.

  Γιατί όμως έγινε αυτό. Γιατί τα καρτέλ λήστευαν και ενώ υπάρχει Νομοθεσία αυτή δεν λειτούργησε.

  Η νομοθεσία και η Επιτροπή Ανταγωνισμού

  Ας ξεκινήσουμε από την ίδια την Νομοθεσία. Αυτή ορίζει ως αρμόδιο όργανο να συλλάβει τα καρτέλ την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε μια χώρα που «βήχει» ένας στην Κρήτη και το μαθαίνει αμέσως η Αλεξανδρούπολη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού «συνέλαβε» το καρτέλ των Κατασκευαστικών μετά από 26 χρόνια παρανομιών. «Συνέλαβε» την Μπύρα μετά από 16 χρόνια παρανομιών, την αλυσίδα-συνώνυμο των κινητών μετά από 24 χρόνια παρανομιών.
  Τα ξενόγλωσσα μετά από 10 χρόνια κλοπής. Τον καφέ μετά από 10 χρόνια. Δηλαδή, όπως λέμε στο χωριό, τα ζώα μου αργά. Το γιατί δρα τόσο αργά μπορεί να τύχει διαφορετικών εκτιμήσεων. Για να μην γίνω κακός θα περιοριστώ στις ικανότητες της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι αυτές είναι διαχρονικά περιορισμένες και οφείλεται στο ότι τα αφεντικά της επιλέγονται με κομματικά κριτήρια και όχι αξιοκρατικά.

  Γεγονότα όπως τα ακόλουθα προφανώς δεν έχουν σχέση με τις καθυστερήσεις, δημιουργούν όμως υποψίες για τις ικανότητες διοίκησης διαχρονικά:
  Η διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού έγινε συνέταιρος με τον δικηγόρο του καρτέλ που η ίδια είχε εντοπίσει και μάλιστα την ίδια εποχή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέταζε την εισήγηση της ιδίας κατά του καρτέλ.

  Η επόμενη διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί 4 χρόνια ήταν μαθήτρια για το διδακτορικό της του πιο γνωστού δικηγόρου των καρτέλ. Ενώ δηλαδή εκείνη έβγαζε εισηγήσεις για καρτέλ, αυτός ήταν ο δικηγόρος τους σε 5 υποθέσεις.
  Οι αποφάσεις χρειάζονται περίπου 1,5-2 χρόνια απλά να γραφτούν (αφού έχει βγει ήδη η απόφαση).

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναθέτει την υπεράσπιση της σε δικηγόρο που την ίδια ώρα υπερασπίζεται την εταιρεία του ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  Ο διευθυντής του προέδρου και των αντιπροέδρων ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος σε κορυφαίο Υπουργό της Κυβέρνησης που εννοείται ότι ήλεγχε την Ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εργαζόταν 9-5 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και μετά έτρεχε να προσφέρει συμβουλές από τις 5,30 ως το ξημέρωμα στον κορυφαίο Υπουργό (και τώρα αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης). Δηλαδή το πρωί ελάμβανε γνώση όλων των απορρήτων (εκ της θέσεως) και μετά ξενυχτούσε για άλλους σκοπούς, που να αποδώσει ο άνθρωπος!

  Οι ποινικές ευθύνες

  Η Νομοθεσία και πάλι δεν έχει διόλου αποτρεπτικές ποινές για τα πρόσωπα. Αν μια πολυεθνική κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης επί 10 χρόνια, κλέψει, πχ 300 εκ. ευρώ από τους καταναλωτές, δεν πρόκειται να καταλογιστεί ποινή φυλάκισης για τα υπεύθυνα πρόσωπα. Μόνο ένα αστείο χρηματικό πρόστιμο. Αν φυσικά τιμωρηθούν από τα ποινικά δικαστήρια. Καθώς, δυστυχώς, σχεδόν όλες οι υποθέσεις καρτέλ που πανε στην Ποινική Δικαιοσύνη καταλήγουν σε αθώωση των κατηγορουμένων ή σε αρχειοθέτηση.
  Αυτό το επαναλαμβάνω γιατί μου κάθεται στον λαιμό. Όλα τα λαμόγια που μας ληστεύουν στήνοντας καρτέλ ή κάνοντας κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν και από την Ποινική ΔικαιοσύνηΑΘΩΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ!! Στην Ελλάδα που αν στήσεις παράνομα ένα κοτέτσι η σκληρή Δικαιοσύνη θα σου καταλογίσει ποινή φυλάκισης, τα αρχιλαμόγια δεν τιμωρούνται ποτέ.

  Και δεν τιμωρούνται όχι μόνο για τα αδικήματα του Ανταγωνισμού αλλά για πολλά άλλα αδικήματα που ανακαλύπτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού (όπως εικονικά τιμολόγια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τραμπουκισμούς, εκβιασμούς κλπ).
  Σε υπόθεση με την μεγαλύτερη πολυεθνική που πουλάει Πατατάκια, που τιμωρήθηκε για Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης, «συνελήφθησαν» οι υπάλληλοι της με κουκούλες και ρόπαλα να καταστρέφουν τον εξοπλισμό των ανταγωνιστών, υπό την διεύθυνση του διευθυντή πωλήσεων ο οποίος παρότρυνε όλους τους πωλητές του να κάνουν τα ίδια. Τράβαγαν φωτογραφίες και πανηγύριζαν. Μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία.

  ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ!

  Τα πρόστιμα

  Το πρόστιμο που επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι για γέλια, συγκρινόμενο με τα υπερκέρδη των καρτέλ. Τα καρτέλ επειδή ξέρουν ότι η ικανότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αντιδράσει εγκαίρως είναι εξαιρετικά περιορισμένη, κατακλέβουν τον κόσμο όσο μπορούν επί χρόνια και ξέρουν ότι όταν συλληφθούν θα πληρώσουν μέγιστο πρόστιμο το 10% των πωλήσεων του περασμένου έτους από την τιμωρία. Δηλαδή ψίχουλα. Η πολυεθνική της Μπύρας κέρδισε 1,6 δις ευρω (κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) όσο παρανομούσε και πλήρωσε μόλις 30 εκ. ευρώ πρόστιμο. Η πολυεθνική του καφέ κέρδισε 360 εκ. ευρώ όσο παρανομούσε και πλήρωσε επίσης μόλις 30 εκ. ευρώ πρόστιμο.
  Η προστασία από τα ΜΜΕ

  Περιττό να αναφέρω ότι η Κοινωνική απαξία των πράξεων τους είναι ανύπαρκτη αφού οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχουν τα ΜΜΕ, συνεπώς πέραν της τυπικής ανακοίνωσης της τιμωρίας τους στα ΜΜΕ, καμία αρνητική κριτική δεν θα τους ακολουθήσει στο μέλλον. Είναι δηλαδή σαν ένας παιδεραστής να συλλαμβάνετο επειδή βίασε 40 παιδιά και στο μέλλον κανείς να μην τον χαρακτήριζε ως παιδεραστή, αντίθετα να του έδιναν και παράσημα για την «λοιπή κοινωνική και επιχειρηματική του δράση».

  Τα καρτέλ, οι ισχυρές εταιρείες, καταρρίπτουν το μύθο του «Τριγώνου της Διαπλοκής» Το τρίγωνο δεν είναι τρίγωνο, είναι τετράγωνο. Αυτές οι εταιρείες, μέσω της διαφήμισης, είναι έμμεσοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Αγοράζουν θέσεις στα πάνελ για τους «φίλους» πολιτικούς, βγάζουν Βουλευτές (με την ανάλογη προώθηση), κλείνουν τα στόματα των δημοσιογράφων (τα μπουκώνουν με την διαφήμιση και αυτοί «ξεχνάνε» να ενημερώσουν τον κόσμο για τις βρωμιές τους).
  Η λύση

  Υπάρχει λύση; Φυσικά υπάρχει, αρκεί να υπάρχει Πολιτική Βούληση. Θα αναφέρω ορισμένα πράγματα που μπορούν αν γίνουν αμέσως:
  1) αύξηση των ποινικών ευθυνών των προσώπων που ευθύνονται για παράνομες πράξεις Ανταγωνισμού, τουλάχιστον 3 χρόνια κατ’ ελάχιστο
  2) υποχρεωτική παράσταση Πολιτικής Αγωγής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα Ποινικά Δικαστήρια
  3) άμεση ενεργοποίηση της Νομοθεσίας για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα. Για παράδειγμα στην υπόθεση καρτέλ Κατασκευαστικών μπορεί να επιβληθούν σημαντικές ποινές φυλάκισης και δέσμευση των κλεμμένων χρημάτων.
  4) Επιλογή της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με ευρεία Κοινωνική συμμετοχή και όχι από το Κυβερνών κόμμα. Οι κομματικοί πρόεδροι απέτυχαν να εκφράσουν την βούληση της Κοινωνίας για τιμωρία των καρτέλ.
  5) Άμεση νομοθέτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των καρτέλ
  6) Πλήρης απαγόρευση κάθε μορφής σχέσεων των στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με δικηγόρους ή στελέχη εταιρειών που ελέγχονται από την της Επιτροπή Ανταγωνισμού

  Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στην υπόθεση της Μπύρας η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ξεπέρασε τα 30 εκ. ευρώ. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε Εισαγγελέα και έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2015 αλλά έως σήμερα δεν έχει κινηθεί φύλλο. Τυχαίο;
  Και θυμίζω: όποια κυβέρνηση δεν χτυπάει τα καρτέλ είναι μαζί τους. Απλά.
  *προς διευκόλυνση του κειμένου με την λέξη καρτέλ καλύπτονται όλα τα αδικήματα του Δικαίου του Ανταγωνισμού (εναρμονισμένη πρακτική, δεσπόζουσα θέση, παράνομοι όροι σε συμβάσεις κλπ), όπως δηλαδή τα αντιλαμβάνεται η ευρεία μερίδα του πληθυσμού.

  http://adagonismos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_3.html
  http://www.koutipandoras.gr/article/kartel-to-skandalo-twn-skandalwn

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.