Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα οι αυξήσεις στα διόδια Εθνικής Αθηνών – Λαμίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 € θα αυξηθεί στα 3,35 €. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 € από 1,20 € που είναι σήμερα. Και όλα αυτά, παρότι για την κυκλοφορία των οχημάτων μας στον εθνικό δίκτυο πληρώνουμε ανταποδοτικά τέλη ! Δείτε σχετικά Η μεγάλη απάτη με τα διόδια και τα τέλη κυκλοφορίας !

Του Αχιλλέα Τόπα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, Newsdesk ΣΚΑΪ

Σε ισχύ τέθηκαν από τα μεσάνυχτα οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, που ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός. 

Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 € θα αυξηθεί στα 3,35 €. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 € από 1,20 € που είναι σήμερα. 

Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 € από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων. 

Περίπου 50% αυξάνεται το αντίτιμο στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν από την Πέμπτη 3,95 € από 2,55 € που πληρώνουν τώρα, ενώ αύξηση 55 λεπτών θα ισχύσει και στα πλευρικά διόδια της Θήβας στα οποία το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 1,55 € από 1 €. 

Σχεδόν 60% είναι το ποσοστό αύξησης τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια της Τραγάνας, με το αντίτιμο για τα πρώτα να ανεβαίνει στα 3,9 € από 2,45 € ενώ για τα πλευρικά διόδια θα φθάσει τα 3,15 € από 2 ευρώ που είναι σήμερα. 

Ταυτόχρονα με την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η Νέα Οδός ενεργοποιεί και νέα εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων. Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινά από 5% από την πρώτη έως και τη δέκατη διέλευση και θα φθάνει έως και το 50% για περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα από τους σταθμούς αυτούς. 

http://www.skai.gr/news/greece/article/251355/se-ishu-apo-ta-mesanuhta-oi-auxiseis-sta-diodia-ethnikis-athinon-lamias-/#ixzz2sXww7d17

Advertisements

5 comments on “Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα οι αυξήσεις στα διόδια Εθνικής Αθηνών – Λαμίας

 1. Σε 1,3 δισ. ευρώ τα έσοδα από την είσπραξη διοδίων

  Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία για τα συνολικά έσοδα από την είσπραξη διοδίων, από το 2008 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αυτά ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ.

  Ειδικότερα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι τα συνολικά έσοδα (με ΦΠΑ) για κάθε σύμβαση Παραχώρησης, από το 2008 έως και τον Οκτώβριο 2013, έχουν ως εξής:
  – Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος-Τσακώνα): 435.623.473,07 ευρώ.
  – Νέα Οδός (Αντίρριο- Ιωάννινα, Αθήνα- Μαλιακός και Σχηματάρι- Χαλκίδα): 441.841.638,94 ευρώ.
  – Μορέας (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη): 149.249.153,61 ευρώ.
  – Κεντρική Οδός (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65): 31.508.913,30 ευρώ.
  – Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός- Κλειδί): 315.362.259,74 ευρώ.

  http://www.kathimerini.gr/753027/article/epikairothta/ellada/prosagwgh-dhmarxoy-kai-antidhmarxoy-wrwpoy-gia-ta-epeisodia-sth-malakasa

 2. Πατρών – Αθηνών: “Φωτιά” η Ν.Ε.Ο. λόγω διοδίων – Μείωσαν το αντίτιμο στο Ρίο, πρόσθεσαν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ισθμό κι Ελευσίνα

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/246803Σε ισχύ βρίσκονται οι νέες τιμές στα διόδια Εθνικών Οδών. Πιο ακριβά θα στοιχίζει η μετάβαση στην Αθήνα για τους κατοίκους της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς, μπορεί να μειώθηκε το αντίτιμο στα διόδια του Ρίου, ωστόσο προστέθηκε αντίτιμο διέλευσης και στις δύο κατευθύνσεις, στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, στη ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών.

  Η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι από χθες Τετάρτη οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών πλέον θα καταβάλλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό.

  Παράλληλα, τίθενται σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).

  Ωστόσο, παρέχονται εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα Ελευσίνα Value και Ισθμός Value). Επίσης, προβλέπονται πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.

  Σημειώνεται ότι από τις παραμονές Χριστουγέννων ισχύουν νέες τιμές στους σταθμούς Ζευγολατιό και Ρίο, όπου το κόστος διαμορφώνεται σε 2,50 ευρώ από 3,10 ευρώ.

  Η κατάσταση μετά τις αυξήσεις

  Μερικοί αριθμοί αρκούν για να πείσουν. Μετά τις νέες αυξήσεις η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα κοστίζει πλέον 56 ευρώ αντί των 44 μέχρι χθες, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λαμία και πίσω κοστίζει πλέον 22,4 ευρώ αντί των 14,2 που κόστιζε μέχρι χθες., αναφέρει το newsit. Παράλληλα μπαίνουν διόδια και στις δυο κατευθύνσεις στην Αθηνών Κορίνθου και κάπως έτσι αυξάνονται τα διόδια 2,1 και 1,8 ευρώ ανά κατεύθυνση.

  Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 ευρώ θα αυξηθεί στα 3,35 ευρώ. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

  Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.

  Περίπου 50% αυξάνεται το αντίτιμο στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν από την Πέμπτη 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ που πληρώνουν τώρα, ενώ αύξηση 55 λεπτών θα ισχύσει και στα πλευρικά διόδια της Θήβας στα οποία το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 1,55 ευρώ από 1 ευρώ.

  Σχεδόν 60% είναι το ποσοστό αύξησης τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια της Τραγάνας, με το αντίτιμο για τα πρώτα να ανεβαίνει στα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ ενώ για τα πλευρικά διόδια θα φθάσει τα 3,15 ευρώ από 2 ευρώ που είναι σήμερα.

  Mε βάση τις νέες τιμές, στις Αφίδνες, τα φορτηγά θα πληρώνουν 8,45 ευρώ και οι νταλίκες 11,85 ευρώ.

  Στη Θήβα 9,85 ευρώ τα φορτηγά, 13,85 ευρώ οι νταλίκες και στην Τραγάνα 9,85 ευρώ τα φορτηγά 13,75 ευρώ οι νταλίκες. Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στα πλευρικά διόδια για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

  Ταυτόχρονα με την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η Νέα Οδός ενεργοποιεί και νέα εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων. Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινά από 5% από την πρώτη έως και τη δέκατη διέλευση και θα φθάνει έως και το 50% για περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα από τους σταθμούς αυτούς.

 3. Εκαψαν τα διόδια της Μαλακάσας διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις

  Τα κουβούκλια των πλευρικών διοδίων στη Μαλακάσα κατέστρεψαν λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κάτοικων της βορειοανατολικής Αττικής για τις αυξήσεις των διοδίων.
  Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.

  Λίγο πριν τα επεισόδια, σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδό που διαχειρίζεται τα διόδια υπήρχαν μέσα στους σταθμούς δυο υπάλληλοι οι οποίοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.

  Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν από τη Μαλακάσα προς τα διόδια των Αφιδνών, όπου έκλεισαν το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα προκαλώντας τεράστια ουρά αυτοκινήτων.

  Οι κάτοικοι της περιοχή διαμαρτύρονται για τη λειτουργία οκτώ σταθμών διοδίων στον Ωρωπό. Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι’ αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5084217/ekapsan-ta-diodia-ths-malakasas-diamartyromenoi-gia-tis-aykshseis/

  Προσαγωγές του δημάρχου Ωρωπού και δύο αντιδημάρχων

  Στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής προσήχθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, δύο αντιδήμαρχοι και ένα ακόμη άτομο. Όλοι τους εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.

  http://www.naftemporiki.gr/story/763965

 4. Pingback: Στην δικαιοσύνη τα λιβανέζικα επενδυτικά deals | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 5. Οι νέες τιμές των διοδίων – Αυξάνονται από τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου 2016

  Αυξάνονται, από την 1η Ιουνίου, οι τιμές των διοδίων λόγω αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ, από 23% σε 24%, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους του εθνικού οδικού δικτύου.

  Η Νέα Οδός, που διαχειρίζεται τον άξονα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια του ΠΑΘΕ, ανακοίνωσε νέες τιμές για τους σταθμούς διοδίων όπου αλλού οι τιμές μένουν ίδιες και αλλού αυξάνονται. Για παράδειγμα, στα διόδια των Αφιδνών οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), αλλά οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων θα επιβαρύνονται με πέντε σεντς (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ). Αντιθέτως, στα πλευρικά διόδια του Καπανδριτίου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε σεντς περισσότερα, δηλαδή η τιμή αυξάνεται από 1,95 σε 2 ευρώ. Στα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση είναι 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).

  Σταθερές μένουν οι τιμές για τα Ι.Χ. στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων της Μαλακάσας και των Οινοφύτων, ωστόσο αυξημένα διόδια θα πληρώνουν στα μετωπικά διόδια της Θήβας που ανεβαίνουν στα 3,85 (από 3,80 ευρώ) .

  Σταθερή στα 3,80 ευρώ μένει η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Τραγάνας, αλλά αυξάνεται ελαφρώς για τα φορτηγά κ.λπ. Σταθερή στο 1,60 ευρώ μένει και η τιμή για τα Ι.Χ. στα μετωπικά διόδια της Αγίας Τριάδας, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων (Μώλου, Θερμοπυλών, Μαυρομαντήλας, Αγίας Μαρίνας και Στυλίδας) που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός. Αυξήσεις 5 ή 10 σεντς παρατηρούνται όμως για τα μεγαλύτερα οχήματα.

  http://newpost.gr/ellada/537748/oi-nees-times-twn-diodiwn-ayksanontai-apo-ta-kshmerwmata-ths-tetarths?utm_source=topstories&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s