ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ*

 

«Το σεξ και οι απεργίες θέλουν διάρκεια»**

Του Χρίστου Καλλίτση

Είναι μάλλον κοινή διαπίστωση πως τα όσα προπαγανδίζουν οι κρεμασμένες στα περίπτερα εφημερίδες εξυπηρετούν τη συνέχιση της κατοχής, με τις αόρατες αλυσίδες, την οποία βιώνει η κοινωνία στην Ελλάδα σήμερα. Κοινό χαρακτηριστικό των καθημερινών πρωτοσέλιδων είναι ο φόβος, ο τρόμος και η ηττοπάθεια.

Σχεδόν όλες οι κρεμασμένες εφημερίδες είναι σαν αφίσες στην υπηρεσία του σάπιου συστήματος. Ένα είδος δηλητήριου για να μολύνει την ψυχολογία των πολιτών. Ως πότε;

Οι καθιερωμένες εφημερίδες και τα κανάλια ανήκουν στους έχοντες και τους κατέχοντες και εξυπηρετούν μάλλον τα συμφέροντά τους (και τη νοοτροπία του τομαριστή). Έχουν μερικούς ιδανικούς εκφραστές, οι οποίοι αμοίβονται μάλλον πλουσιοπάροχα. Ίσως ένας από αυτούς να είναι και ο παρουσιαστής στον οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον άρθρο του «Ο Πρετεντέρης, η ηθική και οι ηθικοί αυτουργοί», ο Κώστας Βαξεβάνης. Ταυτόχρονα οι κρεμασμένες εφημερίδες για να δείχνουν πως είναι αντικειμενικές κι επειδή, «ποτέ δεν ξέρεις», μπορεί κάποια ώρα ν’ αλλάξουν τα πράγματα, αφήνουν συνήθως και μια μικρή τρύπα για την «άλλη πλευρά».

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι λειτούργημα ενώ του παρουσιαστή παράσταση, δηλαδή μπίζνα. Όπως λέει και το τραγούδι του Irving Berlin:There is no business like show business“. Μπορεί ένας δημοσιογράφος να είναι τόσο καλός που να δίνει παράσταση με τη δουλειά του, αυτό όμως είναι μάλλον η εξαίρεση.

Φαίνεται*** πως τα «μνημόνια» με τις σχεδόν καταναγκαστικές δανειακές συμβάσεις (βλ. προϊόντα), που συνάπτει μάλλον αντισυνταγματικά από το Μάιο του 2010 το ελληνικό δημόσιο, έρχονται μαζί με καλά οργανωμένα προγράμματα επικοινωνίας – προώθησης και προβολής.

Μήπως τα «μονόδρομος», «μαζί τα φάγαμε», «ευρώ ή χάος», «χωρίς μέτρα δεν παίρνουμε δόση», «πάταξη της ανομίας» … είναι μέρος του επικοινωνιακού προγράμματος επιβολής της κατοχής στην Ελλάδα;

Λαός χρεωμένος είναι σκλαβωμένος. Κι όμως το χρέος δεν είναι της πλειονότητας των πολιτών αλλά άδικα και μάλλον παράνομα θέλουν να μας το φορτώσουν. Μήπως αυτό το φόρτωμα θυμίζει περιπτώσεις κατηγορητηρίων με πλαστές κατηγορίες; Βλέπετε π.χ. τις πρόσφατες διώξεις του Πέτρου Καπετανόπουλου και της Κατερίνας Μάτσα που μάλλον δεν είναι μεμονωμένες κι έχουν συνάφεια με τη συλλογική ενοχοποίηση του «μαζί τα φάγαμε».

Μήπως οι πολίτες είμαστε αντιμέτωποι με μία συγκυβέρνηση, η οποία φέρεται να είναι εθισμένη στα δανεικά, στο κουκούλωμα και στην παραβίαση του Συντάγματος;

«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ»¹

Μήπως καιρός είναι να γίνει άμεση κάθαρση της κλεπτοκρατίας, η οποία υποδουλώνει την κοινωνία, με σοκαριστικό ρυθμό, στην ανάπτυξη της καταστροφής; Πιθανότατα τα κλεμμένα μπορούν να επιστραφούν αλλά και το πλιάτσικο να σταματήσει.

Μπορούμε οι πολίτες να συνειδητοποιήσουμε τη δική μας δύναμη. Η κινητοποίηση του πολίτη για Ψωμί, Παιδεία, Ελεθερία για Ενότητα, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια πηγάζει συνήθως από ανιδιοτελή κίνητρα. Επομένως δεν μετριέται, δεν ιεραρχείται είναι δηλαδή ανυπολόγιστη. Το κοινό καλό είναι και δικό σας καλό. Στο χέρι μας είναι να προχωρούμε και να παίρνουμε με το μέρος μας την αισιόδοξη πλευρά της Ιστορίας. Δύσκολο μεν, εφικτό δε.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ!

ΥΓ. Μπορείτε να δείτε: «Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά».

*Ο τίτλος ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ! είναι δανεισμένος από τον ομώνυμο τίτλο του βιβλίου των Στεφάν Εσέλ – Ζιλ Βαντερπότεν, εκδόσεις Παττάκη 2011.

** Επιγραφή στους δρόμους της Αθήνας (Ιανουάριος 2013)

*** «ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ή “η δολοφονία μιας χώρας)
Από την απάθεια στην πιθανότητα έκρηξης
‘Ενα πρόγραμμα χειραγώγησης των Ελλήνων» άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, περιοδικό «Επίκαιρα» 17-1-2013

¹ Σύνθημα που διαλαλούσαν οι πολίτες στη διάρκεια της διαμαρτυρίας για το χαράτσι στα γραφεία της ΔΕΗ, «Εφημερίδα των Συντακτών» 23-1-2013.

Σημείωση: 61.133 πολίτες ζητούμε το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

http://tekmiria.wordpress.com/2013/01/25/αγωνιστειτε/ 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 

Το μεγαλύτερο μέρος του κυβερνητικού χρέους είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων και γι΄αυτό επιβάλλεται η διεξαγωγή ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ και όχι απλού λογιστικού ελέγχου που από μόνο του δεν παράγει καμία νομική συνέπεια. Μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει την τιμή της. Μόνο τιμωρώντας τους υπαίτιους και υποχρεώνοντας τους να αποκαταστήσουν τις ζημιές μπορεί να φύγει το βάρος από πάνω μας. Και η ρετσίνια.  

Σχετικά:

 ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γ. Βάμβουκας: Το συνολικό χρέος ανέρχεται σήμερα σε 697 δις ευρώ ή 383% του ΑΕΠ.

Ολόκληρη η Ελλάδα ανήκει πλέον στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας…

746 δις κόστισαν τα τρία μνημόνια μέχρι τέλους του 2012!

Do you still believe that the Greek government wants to save Greece?

Όποιος ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί.

Advertisements

One comment on “ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ*

  1. Δείτε σχετικά και αυτά :

    Αλληλεγγύη ή Φιλανθρωπία; (Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δυο εικόνες;;;)

    https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/03/01/αλληλεγγύη-ή-φιλανθρωπία/

    Υπεύθυνοι για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος είναι οι πολίτες

    https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/03/02/η-καλή-λειτουργία-του-πολιτεύματος-εί/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s