Καινούργια δικογραφία κατά Βενιζέλου στην βουλή

Όταν το πολίτευμα λειτουργεί, η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις των οποίων εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού (Σύνταγμα, Άρθρο 26 )

Όταν το πολίτευμα δεν λειτουργεί, η κυβέρνηση νομοθετεί, η βουλή δικάζει και η δικαιοσύνη κοιτάζει ή κάνει την υπηρέτρια του συστήματος. Έτσι, από 07.10.2009 έως 11.10.2013, η κυβέρνηση νομοθέτησε 44 φορές (Δείτε σχετικά ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 07.10.2009 – 11.10.2013 [Κατάλογος]) και η βουλή αθώωσε όλους τους εμπλεκόμενους σε περισσότερες από 100 υποθέσεις. (Δείτε σχετικά  ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ 136 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ)

Σήμερα πάει για αθώωση για την κατηγορία της κατασκοπείας και όχι μόνο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία με την γνωστή πια διαδικασία, διαβιβάστηκε σήμερα στην βουλή. Ως συνήθως όμως δεν θα εξεταστεί και έτσι θα αθωωθεί. 

Εδώ η σχετική είδηση :

“Στη Βουλή βρίσκεται η δικογραφία σε βάρος του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, εξ αιτίας της παραδοχής του πως κατείχε στο σπίτι του ψηφιακά αντίγραφα εγγράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την περίοδο που ο ίδιος ήταν Υπουργός. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και αφορά σε μήνυση για “κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους” που έγινε από πολίτη σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Υενθυμίζεται πως ο ίδιος είχε δηλώσει πως κατέχει τα εν λόγω αντίγραφα κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας πανικό μέσα στο κοινοβούλιο.” parapolitika.gr

ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ! 

Δείτε τις μηνύσεις :

Μήνυση κατά Ευ.Βενιζέλου για κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους (ΠΚ 146-149) του Δη. Αντωνίου (18/1/2013)

Παντελής Γιαμαρέλλος κατά Ε. Βενιζέλου για έσχατη προδοσία, παράβαση νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου, διατάραξη ειρήνης πολιτών κλπ  (18/1/2013)

Και τρίτη μήνυση κατά Ευάγγελου Βενιζέλου για την δήλωση περί κατοχής αμυντικών σχεδίων του Ιγνατίου Καραθεοδώρου του Δημητρίου, απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας (25/1/2013)

update

Με ενημερώσαν ότι υπάρχει και τέταρτη μήνυση. Όταν θα την έχω στα χέρια μου θα την αντιγράψω στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ :

Σαλεμή, Μυλωνάς (έσχατη προδοσία, νόμος περί ευθύνης υπουργών ) Έγκληση μήνυση, 29/07/2010 ) 

Όλες οι μηνύσεις ( 80+) και οι Αναφορές

Πρόταση: καταθέστε τις μηνύσεις σας στην Βουλή. ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Η καλή λειτουργία του πολιτεύματος είναι ευθύνη των πολιτών (Αρθ.120Σ)

6 comments on “Καινούργια δικογραφία κατά Βενιζέλου στην βουλή

 1. Ο Παντελής Γιαμαρέλλος, ο οποίος έκανε την δεύτερη μήνυση, απευθύνθηκε μάλιστα για την υπόθεση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δείτε στα σχόλια κάτω από την σχετική ανάρτηση την ανοιχτή επιστολή του. Εδώ η ανάρτηση: https://justiceforgreece.wordpress.com/μηνύσεις-2/παντελής-γιαμαρέλλος-κατά-ε-βενιζέλο/ (Παντελής Γιαμαρέλλος κατά Ε. Βενιζέλου),

  Σας θυμίζω επίσης ότι η δική του καταγγελία αρχικά “χάθηκε” 🙂

  Δείτε τι έλεγε στις 21/1/2013:

  “Η αναφορά που κατέθεσα το απόγευμα της 18/1/2013 στην Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας στην ΓΑΔΑ έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1016/53/19/18-1-2013 και ενώ έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την Δευτέρα 21/1/2013 ακόμη σήμερα (22/1/13) “ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ”!!!!!!
  Εχει ήδη ειδοποιηθεί από τον υπογράφοντα ο εκτελών χρέη αντικαταστάτου της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας και έχει αρχίσει έρευνα για την “εξαφάνιση” της αναφοράς από την ΓΑΔΑ.

  ΟΜΩΣ !!!!!!!

  η αναφορά μου με αριθμό πρωτοκόλλου 1034/2/1/18-1-2013 που υπεβλήθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού ΕΦΤΑΣΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έλαβε ήδη αριθμό πρωτοκόλλου της 4002/21-1-2013 και έχει ήδη ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών το όνομα του οποίου γνωρίζω αλλά για προφανείς λόγους δεν επιθυμώ ακόμη να δημοσιοποιήσω.

  Με τιμή
  Παντελής Γιαμαρέλλος

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/01/25/και-άλλη-μήνυση-κάτα-ε-βενιζέλου-για-τι/

 2. Μόλις έμαθα ότι σύμφωνα με τον Δημ. Αντωνίου, η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν μηνύσεως του. Πρώτη στον κατάλογο μου, αλλά ασκούμενη την ίδια μέρα με την δεύτερη.

  ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ “ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ”…η υπόθεση στην Βουλή (αρ.86 Συντ) μετά την δική μου μήνυση που κατέθεσα στην Ασφάλεια Χαλκίδος με αρ.πρωτ. 3021/8/391-β/18-01-20113 και (συμπληρωματική) την 20-12-2013 στην Εισαγγελία Χαλκίδος…

  Δημ. Αντωνίου

  http://zoidosia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6671.html

 3. Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Στη Βουλή η δικογραφία κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Όλα έχουν παραγραφεί

  18 Ιούνιος 2014

  Διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Εφετών Αθηνών στη Βουλή, δικογραφία που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

  Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών προς τον Άρειο Πάγο, η δικογραφία κατά του κ. Βενιζέλου, σχηματίστηκε «κατόπιν υποβολής εκ μέρους της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 18/12/2013 που αποτυπώνουν τη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά το χρονικό διάστημα από την 17η Οκτωβρίου 2010 και εντεύθεν».

  Στο έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαου Παντελή προς τον πρόεδρο της Βουλής, το οποίο διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρεται ότι:
  «Από υπηρεσιακό καθήκον και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος και 1-4 του νόμου 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, σας διαβιβάζουμε, χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου της, την ΑΒΜ. Ε.Δ. 2013/339 ποινική προκαταρκτική δικογραφία του Εισαγγελέα Διαφθοράς Αθηνών, παρακαλούμε δε για τις τυχόν δικές σας ενέργειες κατά το άρθρο 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής».

  Σημειώνεται ότι με τη λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 4 Ιουνίου, βάσει του Συντάγματος, παραγράφονται οποιεσδήποτε τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης που αναδείχτηκε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

  Στη Βουλή διαβιβάστηκε και δεύτερη δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που αφορά την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank που σχηματίστηκε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

  Ποινικές δικογραφίες επίσης στάλθηκαν στη Βουλή και αφορούν:
  -Τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και Γιώργο Κουτρουμάνη, μετά από μήνυση πολίτη, καθώς και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών.

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/nayphgeia_skaramagka_sth_voylh_h_dikografia_kata_venizeloy_kai_papakwnstantinoy.2851903.html

  • Σημειώνεται ότι με τη λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής στις 4 Ιουνίου, βάσει του Συντάγματος, παραγράφονται οποιεσδήποτε τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης που αναδείχτηκε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

   Στη Βουλή διαβιβάστηκε και δεύτερη δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου που αφορά την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank που σχηματίστηκε μετά από αναφορά του δημοσιογράφου Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

   http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/695147/dikografia-kata-venizelou-gia-tin-upothesi-ton-upovruhion-kai-tis-proton-bank-/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.