Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μετέφεραν με ταξί τον Πρόεδρο της Γερμανίας!

Gaouk-Ligiades-570

Σύμφωνα με το koolnews.gr:

“Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί του νομού Ιωαννίνων όταν έμαθαν το πρωϊ ότι για την μεταφορά του Γερμανού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ, του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια και της συνοδείας τους έφτασαν στην πόλη τους ταξί από την Κέρκυρα!

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δεμεσούκας

Απίστευτο κι όμως αληθινό…Πιθανώς κάποιο από τα «τρωκτικά» που βρίσκουν ακόμη καταφύγιο σε κρατικούς φορείς είχε υπογράψει σύμβαση για την μεταφορά του Γερμανού προέδρου με ταξί από την Κέρκυρα.

Και πόσο ήταν το ποσό; 300 ευρώ το κάθε ένα από τα 9 ταξί που έφτασαν από το νησί του Ιονίου στα Ιωάννινα!

Όλη η «επιχείρηση» θα περνούσε απαρατήρητη καταγγέλλει στο koolnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων, Μιχάλης Ψίνας αφού η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο αλλά και η διαδρομή που θα ακολουθούσαν οι δύο πρόεδροι ήταν αποκλεισμένη.

Πώς αποκαλύφθηκε το περιστατικό; «Οι συνάδελφοι από την Κέρκυρα είχαν έρθει νωρίτερα από την άφιξη των επισήμων. Ένας από αυτούς λοιπόν μέχρι να ειδοποιηθεί για να μετακινηθεί για την παραλαβή των επιβατών στο αεροδρόμιο πήγε το ταξί σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Εκεί τον είδε ένας δικός μας συνάδελφος και πάνω στην κουβέντα του αποκάλυψε τον σκοπό της επίσκεψής τους».

Οι οδηγοί ταξί στα Ιωάννινα έπεσαν από τα σύννεφα.

«Πρώτα πρώτα αυτή η ενέργεια είναι παράνομη. Είναι παράνομη και η εκτός έδρας μίσθωση και η αποβίβαση» λέει στο koolnews. ο κ. Ψίνας. «Μάλιστα όπως διαπιστώσαμε τα ταξί από την Κέρκυρα είχαν αφαιρέσει και τα “καπέλα”. Δηλαδή έχουμε στα Ιωάννινα 260 ταξί, εκ των οποίων τα 150 είναι λιμουζίνες και κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν ταξί από την Κέρκυρα για να φύγουν λεφτά από τον κρατικό κορβανά. Και η μίσθωση ήταν 300 ευρώ για το κάθε ταξί για μία διαδρομή 12 χιλιομέτρων!»

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να δράσουν άμεσα και άρχισαν τα τηλέφωνα.

«Επικοινώνησα τόσο με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, το τμήμα Τροχαίας αλλά τηλεφώνησα και στην εκπρόσωπο τύπου και βουλευτή της ΝΔ στα Ιωάννινα, Άννα Ασημακοπούλου η οποία έπεσε κι αυτή από τα σύννεφα. Μου είπε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα για το αν η σύμβαση κλείστηκε μέσω τουριστικού γραφείου ή μέσω της πρεσβείας. Οι δικές μας πληροφορίες πάντως είναι ότι το θέμα ξεκίνησε από στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών» συμπληρώνει με νόημα ο κ. Ψίνας.

Για την ιστορία τα ταξί από την Κέρκυρα επέστρεψαν χωρίς να μεταφέρουν τελικά τους επισήμους και τις κούρσες ανέλαβαν τα ταξί των Ιωαννίνων προς 40 ευρώ αντί για 300 το καθένα!”

Σημειώστε παρακαλώ ότι ο Πρόεδρος της Γερμανίας βρισκόταν σε επίσημη και όχι ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα … Επαναλαμβάνω: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Ελπινίκης Δημοκρατίας :

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της κυρίας Daniela Schadt…

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Joachim Gauck και της κυρίας Daniela Schadt στην Ελλάδα, 5-7 Μαρτίου 2014 

[Show as slideshow]

http://www.presidency.gr/?page_id=1864&event_id=3528

Και ερωτώ:

1) Εάν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πήγαινε επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία και οι Γερμανοί θα τον μετέφεραν με ταξί, τι θα λέγατε;; 

2) Εφόσον για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάνουν τα ταξί, τότε για τις μετακινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου γιατί χρειάζεται θωρακισμένη λιμουζίνα αξίας 750.000 ευρώ ;;; (Λεπτομέρειες εδώ.)

Φωτογραφία: Eurokinissi
.
Advertisements

2 comments on “Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μετέφεραν με ταξί τον Πρόεδρο της Γερμανίας!

  1. Pingback: Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μετέφεραν με ταξί τον Πρόεδρο της Γερμανίας! | αἰέν ἀριστεύειν

  2. ΄Αραγε έβαλαν στα ταξί και τις σημαιούλες της Γερμανίας και της Ελλάδας όπως γίνεται κατά την μετακίνηση αρχηγών κρατών ;;;

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s