«ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» για τον δήμο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Μετά χαράς σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 18/3/14 και ώρα 12.00, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος, η ανεξάρτητη δημοτική μας κίνηση πολιτών για τον δήμο της Αθήνας «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», με υποψήφιο δήμαρχο τον αρχιτέκτονα Σταύρο Βιδάλη θα παρουσιάσει τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά

Με εκτίμηση
Η γραμματεία του συνδυασμού.Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραφεία/Εκλογικό κέντρο
Πανεπιστημίου 59 & Εμμ. Μπενάκη (μέγαρο ΦΙΞ),
7ος όροφος, γρ. 701β & 702 – Αθήνα (μετρό Ομόνοιας)
Τηλ. 6973905262 / 6971860957

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 
Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
 
      Οι δημοτικές εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο  γενικευμένης επίθεσης από την τρόικα και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, που έχει οδηγήσει την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση και τη χώρα σε πλήρη διάλυση. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στο χώρο της Αθήνας : οικονομικός μαρασμός, λαθρομετανάστευση, διαρκής υποβιβασμός των δημόσιων αγαθών, ανεργία, πείνα, περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας,  συνθήκες ζωής για πολλούς κάτω από τα όρια της φτώχιας, πρόσφατα και η απειλή των κατασχέσεων στην ιδιοκτησία.
 
Από την καταστροφική αυτή πολιτική δεν εξαιρείται φυσικά ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που οδηγείται σε ασφυξία από τη συνεχή μείωση των θεσμοθετημένων πόρων, που έχει ήδη ξεπεράσει το 60% , καθώς  και από τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων σε υπηρεσίες  που καλύπτουν  ζωτικές δημόσιες ανάγκες. Οι δανειακές συμβάσεις που οι κατοχικές κυβερνήσεις έχουν συνάψει με τους δανειστές της χώρας και τα ήδη ψηφισμένα εφαρμοστικά τους νομοθετήματα προβλέπουν την κάλυψη των Αυτοδιοικητικών δαπανών, αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση των δημοτών απ’ ευθείας από τους Δήμους και από την εκποίηση της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα όριά τους και επιδιώκουν με την εφαρμογή τους να μετατρέψουν τους Δήμους  στο μακρύ χέρι του μνημονιακού κράτους.
 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες
 
Στις σημερινές συνθήκες, που οι απειλούμενοι στην ουσία με αφανισμό δήμοι , και πρώτος μεταξύ αυτών ο δήμος της πρωτεύουσας Αθήνας , πρέπει να διεκδικήσουν από το κράτος της Τρόικας χώρο ζωτικό για την επιβίωσή τους, η οποιαδήποτε προσπάθεια για την άσκηση Δημοτικής πολιτικής προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, το ζητούμενο επομένως και των επερχόμενων ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ενώνεται οργανικά με τον ευρύτερο πολιτικό αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κρατούντος στην χώρα μας αποικιακού καθεστώτος ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ και την διάσωση του λαού μας από την συντελούμενη σε βάρος του γενοκτονία.  
 
Για τον λόγο αυτό αυτές οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, πιο πολύ από κάθε προηγούμενες, είναι εκλογές πολιτικές και έχει σε αυτές ο λαός μας την ανάγκη και την υποχρέωση,  να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα εναντίον της κατ’ εντολή ξένων κέντρων εξουσίας,   ασκούμενης εις βάρος του πολιτικής .
 
Στις δύσκολες αυτές συνθήκες που η κοινωνία μοιάζει να αποσυντίθεται, ο ρόλος αυτοδιοικούμενων δήμων,  συνοικιών και γειτονιών, με ουσιαστική και άμεση συμμετοχή των δημοτών, μπορεί να είναι κρίσιμος για την αντίσταση, την αλληλεγγύη
και τη συνεργασία, την στήριξη της παραγωγής και της απασχόλησης καικυρίως για την οργάνωση των αναγκαίων  αγώνων και παρεμβάσεων που θα ανατρέψουν αυτέs τις πολιτικές  σε όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. 
 
Είναι προφανής για μας η ανάγκη να υπάρξει η άμεση πλέον είσοδος της ίδιας της κοινωνίας στην πολιτική για λόγους αυτοπροστασίας.  Οι ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας, με άμεση δημοκρατία και πνεύμα κοινοτισμού, οφείλουν να οδηγήσουν το λαό της Αθήνας στην κατάκτηση της δημοτικής αρχής, για μια ικανή και χρηστή αυτοδιαχείριση της πόλης από τους ίδιους τους πολίτες της. 
 
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
 
     Εμείς οι πολίτες-δημότες της πόλης μας, που λαμβάνουμε αυτήν την πρωτοβουλία,  θεωρούμε ότι η ενεργοποίηση των πολιτών του δήμου , ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιλογές, στα πλαίσια μιας  ανοιχτής δημοτικής κίνησης, που θα λειτουργεί με άμεση δημοκρατία και θα λαμβάνει αποφάσεις μέσα από την καθολική ψηφοφορία του συνόλου των εγγεγραμμένων  μελών της,  αποτελεί το μόνο δρόμο για μια δυναμική διέξοδο από την αναποτελεσματικότητα και την πολυδιάσπαση που μας χαρακτηρίζει σήμερα. Με αντίσταση στο συντελούμενο σε βάρος μας έγκλημα κι αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορούμε να επιδιώξουμε τη συλλογική ανάταση.
 
Ένα πρώτο βήμα  για την έναρξη μιας  διαδικασίας, όπως η παραπάνω, είναι η διαδικασία συγκρότησής μας,  σαν αποτέλεσμα μιας ακομμάτιστης, πολυσυλλεκτικής και συνθετικής έκφρασης του κοινωνικού  κινήματος του δήμου  και όχι σαν συνέπεια της καθιερωμένης  τακτικής κομμάτων και φιλοδοξιών διαφόρων προσώπων, που ακολουθείται πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.  Η λύση της εναπόθεσης των συλλογικών μας υποθέσεων αποκλειστικά στα κόμματα, ή σε μεμονωμένα άτομα που εμφανίζονται ως σωτήρες, πιστεύουμε ότι έχει  εξαντλήσει τα όρια της αξιοπιστίας της.
 
Με την ανεξάρτητη, κομματικά ακηδεμόνευτη, αμεσοδημοκρατική δημοτική μας κίνηση, οι ενεργοί δημότες της Αθήνας διεκδικούν για πρώτη φορά το δικαίωμα, να αποφασίζουν και να διοικούν οι ίδιοι,  άμεσα,  την πόλη τους.Θεωρούμε  γι΄ αυτό, ότι μεταξύ των άλλων, το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας επιβάλλεται να αναδειχτούν μέσα από ανοιχτές Λαϊκές Συνελεύσεις, οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα σε κάθε πολίτη, ομάδα και συλλογικότητα πολιτών  να συμμετέχουν και να εκφραστούν , αφού αυτή την δυνατότητα δεν την έχουν μέσω των ήδη υπαρχόντων κομματικών και αρχηγοκεντρικών μηχανισμών .
 
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
 
Ούτε στο παρελθόν έλειψαν, αλλά ούτε και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα λείψουν  οι υποψήφιοι. Εκείνοι όμως  που σίγουρα  λείπουν  από τις τοπικές κοινωνίες, είναι οι ενεργοί πολίτες που αποκτώντας την απαραίτητη ενημέρωση  συμμετέχουν, δημιουργούν και ελέγχουν, αλλά και αντιστέκονται σε όσα γίνονται γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς. Και σε αυτό δεσμεύεται να πρωτοστατήσει η κίνησή μας.
 
 
Αρχές και αξίες της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης μας
 
      Οι αξίες, στις οποίες θα πρέπει να στηριχτούμε είναι οι κοινωνικές αξίες των Ελλήνων όπως διαμορφώθηκαν από τον Ελληνικό τρόπο ζωής:
κοινωνική δικαιοσύνη,
αντίσταση στη βία που υφίσταται η κοινωνία,
άμεση και συμμετοχική δημοκρατία με πνεύμα κοινοτισμού,
αλληλεγγύη μας στους λιγότερο ισχυρούς,
σεβασμός στη διαφορετικότητα,
προστασία της ιστορικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων,
υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών,
ποιότητα ζωής,
ατομική και κοινωνική ευθύνη,
ισονομία,
εθελοντική προσφορά.
 
     Οι βασικές μας αρχές  για  την οργάνωση και λειτουργία της κίνησής μας είναι: η συναίνεση, οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες με εναλλαγή και ανακλητότητα, η αποκέντρωση. Ο προτεινόμενος τρόπος για την  λειτουργία της δημοτικής μας κίνησης οφείλει να αντανακλά το γενικότερο Όραμα μας για την αυτοδιοίκηση στο Δήμο της Αθήνας. Με συνοικιακές, διαμερισματικές συνελεύσεις και με την πανδημοτική συνέλευση των πολιτών ως κυρίαρχα όργανα αποκεντρωμένης άσκησης της Δημοτικής εξουσίας.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Βασικές προτεραιότητες:
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,
 
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ,
 
ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,
 
ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ,
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ,
 
 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ,
 
 ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – Μια νέα αντιμετώπιση:
 
 Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει με τις όποιες δυνάμεις της να σταθεί δίπλα στην αγωνία και το όραμα των καλλιτεχνών, συνεισφέροντας υλικοτεχνικές λύσεις, βοήθεια και υποδομές παραγωγής. Στην  πλανητική εποχή όπου τα κράτη υποχωρούν, πόλεις αναδύονται. Η κύρια στόχευσή μας στον τομέα του πολιτισμού ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο. 
 
ΑΘΗΝΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
 
 
Ένα πολεοδομικό όραμα για την Αθήνα
 
Η πολιτική μας στον τομέα της πολεοδομικής ανασυγκρότησης  θα πρέπει να θέσει με κάθε ειλικρίνεια, λόγω έλλειψης σοβαρών πόρων, στόχους εφικτούς, αλλά κρίσιμους για την μορφή της πόλης και την ποιότητα ζωής.   
α) Να υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες από παλαιότερες μελέτες αναπλάσεων στο κέντρο  και στις γειτονιές της πόλης, με προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητά,  με σεβασμό  στην ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική της κληρονομιά.
Διευκρινίζουμε εδώ ότι στόχος των αναπλάσεων οφείλει να είναι η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τη διατήρηση των κοινωνικών χαρακτηριστικών των κατοίκων της γειτονιάς. Η δική μας φιλοσοφία είναι να προστατευθούν οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις με δομές αλληλεγγύης και ει δυνατόν οι πολεοδομικές αναπλάσεις να επιτευχθούν και με μεθόδους αυτοδιαχείρισης κι εθελοντισμού στην υλοποίηση των έργων, από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής.
β) Μια από της σημαντικότερες επιδιώξεις μας θα είναι η πραγμάτωση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας. Αξιοποιώντας κάθε υλική δυνατότητα και με παροχή τεχνογνωσίας από τη πλευρά μας θα επιδιώξουμε την υλοποίηση αυτού του πρωταρχικού για την πρωτεύουσα έργου.   
.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Περισσότερα εδώ

Εκπομπή “Σε κατασταση εκτακτου αναγκης”με την Ευγενια Σαρηγιαννιδη. Καλεσμένοι ο Σταύρος Βιδάλης επικεφαλής του συνδυασμού και άλλα μέλη του κινήματος. (16/1/2014)

Βίντεο από Vmedia.gr

One comment on “«ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» για τον δήμο της Αθήνας

 1. Δρ. Γιώργος Βαμβακούσης

  Διακήρυξη για την συμμετοχή μου στις εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας
  Συμπολίτες,

  Πολλοί από εμάς αισθάνονται ανήμποροι μπροστά στην λαίλαπα “μέτρων” που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια επίθεση στην Κοινωνία, ώστε αφού εξουθενωθεί να υποταγεί στις ορέξεις οικονομικών καρτέλ που ως άλλοι συμμορίτες αρπάζουν τον πλούτο φανερό και (από εμάς) κρυμμένο, ιδιαίτερα δε τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).
  Η πρόκληση ανεργίας είναι μια από τις εσκεμμένες επιθέσεις που δεχόμαστε με σκοπό την εξουθένωση και εξουδετέρωση των αντιστάσεων μας στα ληστρικά τους σχέδια.

  Μπορούν και το κάνουν αφού έχουν από χρόνια ετοιμάσει ένα πολιτικό σύστημα δήθεν Δημοκρατίας που μόνη προτεραιότητα έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και όχι τα συμφέροντα της Κοινωνίας. Μάλιστα όπως επιστημονικά αναλύει ο Καθηγητής Δρ Κοντογιώργης, δεν έχομε καν πολιτικό σύστημα αντιπροσώπευσης. Για άλλο ψηφίζομε τους βουλευτές ως αντιπροσώπους μας και άλλα κάμουν !
  Η Κοινωνική μέριμνα απλά δεν υπάρχει στο πρόγραμμα δράσης τους !

  Αναρωτηθείτε π.χ.πόσες χιλιάδες επί πλέον θύματα και νεκρούς θα είχαμε εάν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των πολιτών μεταξύ τους, τα Κοινωνικά Ιατρεία, οι Κοινωνικές υπηρεσίες της Εκκλησίας και των Δήμων.

  Τι θα είχε κάνει ο Κος Στουρνάρας, ο περίφημος “Γιάννης” του Σόιμπλε ?
  Η απάντηση είναι ΤΊΠΟΤΕ ! Διότι κατ’ αυτόν προέχει “η σωτηρία της Ελλάδος” !
  Όταν όμως αυτοί λένε “η σωτηρία της Ελλάδος” εννοούν “η σωτηρία του ΟΙΚΌΠΕΔΟΥ της Ελλάδος”.

  Διότι γι’ αυτούς προέχει να παραδώσουν σώα στους ξένους την περιοχή με ό,τι αυτή έχει υπέργεια και υπόγεια: εδάφη, καλλιέργειες, ύδατα, αρχαιότητες, ορυκτά, υδρογονάνθρακες, ίσως δε και τον αέρα που αναπνέομε !

  Παράλληλα με την κρίση μας παίρνουν και όλους τους επιστήμονες και δυνατά μυαλά, ενώ λόγω οικονομικής ανέχειας μας καταδικάζουν σε υπογεννητικότητα και μεσομακροπρόθεσμα σε εξαφάνιση. Κανονική Γενοκτονία δηλαδή.

  Όλα αυτά μπορούν και τα κάνουν όμως διότι στο σημερινό πολιτειακό σύστημα η Κοινωνία δεν είναι ΘΕΣΜΌΣ ! Πουθενά στο Σύνταγμα δεν προβλέπεται η συμμετοχή της Κοινωνίας ως οντότητας στα πολιτικά δρώμενα, ούτε καν η προστασία της από αυθαιρεσίες των πολιτικών. Αντίθετα προβλέπει την μη δίωξη των πολιτικών για τυχόν εγκλήματα τους εναντίον της Κοινωνίας ενώ δεν παρέχει πρακτικά καμιά εξασφάλιση για την ανεξαρτησία των εξουσιών, ούτε καν την υποχρέωση των πολιτικών να τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

  Συνδημότες, η Κοινωνία όμως είμαστε ΕΜΕΊΣ, οι πολίτες !

  Εμείς είμαστε οι Δυνάμεις της Κοινωνίας ! Αρκεί να πλαισιώσομε ή να ξεκινήσομε ανοικτές συνελεύσεις σε όλες τις γειτονιές αρχικά, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. Τα κόμματα κομματιάζουν την Κοινωνία, διότι τα ίδια δεν λειτουργούν δημοκρατικά και στην ουσία είναι ολιγαρχικές δομές που ερχόμενα στην εξουσία με καλπονοθευτικά συστήματα, το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις ολιγαρχικές δομές τους στην Διοίκηση, σε βάρος της Κοινωνίας που πρακτικά για τους ηγέτες τους είναι απλά ανύπαρκτη !

  Συνδημότες ! Η Δημοτική μας Κίνηση “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα) “ σας καλεί να πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας. Μην περιμένετε να εμφανιστεί ο “ηγέτης” που θα μας σώσει ! Η δύναμη του Καρτέλ της παγκοσμιοποίησης είναι οι “ηγέτες” – υπάλληλοι της. Ακόμη και όταν εμφανίζεται κάποιος τίμιος ή τον διαφθείρει ή τον εξουδετερώνει ηθικά ΄κατ’ αρχήν και φυσικά εφ’ όσον δεν “υποκύψει”.

  Είναι μια μέθοδος όμως που αδυνατεί να εφαρμόσει στους πολλούς ηγέτες του εαυτού τους, τους ενεργούς πολίτες δηλαδή.

  Με τις “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα)“ στην Διοίκηση ή συνδιοίκηση του Δήμου της Αθήνας, η συμμετοχή όλων εμάς των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων εξασφαλίζεται με συνοικιακές, κοινοτικές συνελεύσεις και τα αντίστοιχα συμβούλια τους όπως επίσης και με την πανδημοτική συνέλευση ως κυρίαρχα όργανα άντλησης κι έλεγχου της δημοτικής εξουσίας.

  Ψηφίζοντας τις “ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Άμεση Δημοκρατία για την Αθήνα)“ ψηφίζετε εσάς τους ίδιους συμμέτοχους στις αποφάσεις που αφορούν την γειτονιά, το διαμέρισμα και τελικά τον Δήμο σας.

  Η εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2014 αν και είναι για την Δημοτική μας Κίνηση μια μη αμεσοδημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετέχομε υποχρεωτικά, στην συνέχεια δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε το αμεσοδημοκρατικό μας πρόγραμμα με κύρια χαρακτηριστικά την συμμετοχή των πολιτών και την ανακλητικότητα.
  Αναζητείστε την συνοπτική και αναλυτική Διακήρυξη των Δυνάμεων της Κοινωνίας.

  Με εκτίμηση

  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
  Δρ Μηχανικός Γιώργος Βαμβακούσης
  Λένορμαν 82, Αθήνα 10444
  κιν 6970 360025

  http://giorgos-vamvakousis.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.