Δημοτικές εκλογές 2014: Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Γνωρίστε τους υποψήφιους δήμαρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ποιοι είναι, πιο κόμμα τους στηρίζει (εάν τους στηρίζει), πως ονομάζεται ο συνδυασμός τους, τι πρεσβεύουν κλπ.

Προσοχή: Η επίσημη κομματική στήριξη εμπεριέχει και χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου …

ΑΘΗΝΑ  

 Αβραμίδης Νίκος επιχειρηματίας, πανελληνιονίκης στην ξιφασκία. Επισιμη στιριξη: «Παναθηναϊκό Κίνημα»

 Βαλλιανάτος Γρηγόρης – δημοσιογράφος, πρόεδρος κόμματος Φιλελεύθερη Συμμαχία. Συνδυασμός «Αθήνα Διαμαντόπετρα» αποσύρθηκε 

 Βιδάλης Σταύρος – αρχιτέκτονας, ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΔΥΝΑΜΕΙΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» 

 Κακλαμάνης Νικήτας – Βουλευτής της ΝΔ  – Επίσημη στήριξη: Νέα Μέρα και ΛΑ.Ο.Σ. Συνδυασμός «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας»

 Καμίνης Γιώργος – νυν δήμαρχος, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης. Επίσημη στήριξη: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Συμφωνία για τη Νέα ΕλλάδαΔράση

 Καπερνάρος Βασίλης – βουλευτής. Επίσημη στήριξη: Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ). Συνδυασμός «Αθήνα, το σπίτι μας »

 Κασιδιάρης Ηλίας – βουλευτής. Επίσημη στήριξη: Χρυσή Αυγή. Συνδυασμός « Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα »

 Κοντούλη Ιωάννα – τοπογράφος μηχανικός, συν-επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των οικολόγων πράσινων.  Επίσημη στήριξη: Οικολόγοι Πράσινοι 

 Κωνσταντίνου Πέτρος – δημοτικός σύμβουλος. Επίσημη στήριξη: ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Συνδυασμός «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».  

 Σακκάς Ιωάννης – συνταξιούχος εισαγγελέας, υποψήφιος βουλευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας (2012) Συνδυασμός: Ακομμάτιστοι Αθηναίοι Πολίτες  αποσύρθηκε 

 Σακελλαρίδης Γαβριήλ – οικονομολόγος. Επίσημη στήριξη: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Συνδυασμός «Ανοιχτή Πόλη»

 Σοφιανός Νίκος – δημοτικός σύμβουλος, πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Επίσημη στήριξη: Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ). Συνδυασμός   “Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας” 

– Σπηλιωτόπουλος Άρης – βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός. Επίσημη στήριξη: ΝΔ

– Στρόφαλης Μάριος – μουσικοσυνθέτης και βιολόγος. Συνδυασμός  «Αθηναϊκά πολιτιστικά δίκτυα». Υποστήριξη  Κοινωνία Αξιών

  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Δελλής Γιάννης – δημοτικός σύμβουλος, μέλος γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Επίσημη στήριξη: KKE Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση » Θεσσαλονίκης 

 Ιωαννίδου Ελεάνα – δικηγόρος, υποψήφια βουλευτής 2012. Επίσημη στήριξη: Οικολόγοι Πράσινοι. Συνδυασμός  «Οικολογία Αλληλεγγύη» 

 Ιωαννίδου Μαρία – φυσιοθεραπεύτρια, νοσηλεύτρια, συγγραφέας. Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Για μία Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ»  

 Καλαφάτης Σταύρος – βουλευτής ΝΔ, Αναπληρωτής Υπουργός. Επίσημη στήριξη: ΝΔ

 Κουριαννίδης Γιάννης – δημοτικός σύμβουλος. Επίσημη στήριξη: Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και Εθνικό Μέτωπο Συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»

 Κούτρας Γιάννης – συνδικαλιστής, γιατρός. Επίσημη στήριξη: ΑΝΤΑΡΣΥΑΣυνδυασμός «Ανταρσία για τη Θεσσαλονίκη της ανατροπής»

 Ματθαιόπουλος Αρτέμης – βουλευτής. Επίσημη στήριξη: Χρυσή Αυγή. Συνδυασμός «Ελληνική αυγή για τη Θεσσαλονίκη».

Μάτης Χρήστος δημοσιογράφος, δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους (2009). Συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες –Οικολογία στην Πράξη»

 Μηταφίδης Τριαντάφυλλος – συνταξιούχος φιλόλογος, συνδικαλιστής, δημοτικός σύμβουλος. Επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ. Συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» 

 Μπίμπασης  Φώτης – πρώην επιχειρηματίας, ραδιοφωνικός εκφωνητής, συνδικαλιστής ΑΜΕΑ. Συνδυασμός  «Θεσσαλονίκη Πράσινη Πόλη» 

 Μπουτάρης Γιάννης – νυν δήμαρχος. Επίσημη στήριξη: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, ΔράσηΣυνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη»

 Παπαγεωργίου Χάρης – πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής. Επίσημη στήριξη: Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ). Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» 

Παπαμηχαήλ Δημήτρης – καθηγητής προγραμματισμού και blogger. Κόμμα Πειρατών ΕλλάδαςΣυνδυασμός “Πειρατές στη Θεσσαλονίκη”

Ρακκάς Γιώργος – πολιτικός επιστήμονας  «Μένουμε Θεσσαλονίκη – Ούτε φυγή, ούτε υποταγή »  Συνδυασμός ΝΕΩΝ

 Στεργίου Αρμόδιος (Μάκης) – δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ,. Συνδυασμός  «Συμμαχία Πολιτών για τη Θεσσαλονίκη μας».

 

https://justiceforgreece.wordpress.com

4 comments on “Δημοτικές εκλογές 2014: Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης

 1. Καταργούνται «εκλογικές περιφέρειες» – Αλλαγές με τους σταυρούς
  Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

  Επανέρχεται το προ «Καλλικράτη» σύστημα εκλογής δημοτικών συμβούλων, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία εντάχθηκε στο μεταναστευτικό νόμο του υπουργείου Εσωτερικών.

  Σύμφωνα με αυτήν, καταργείται η «τρισταυρία» και η νομή των δήμων σε «εκλογικές περιφέρειες». Έτσι το εκλογικό σώμα θα επιλέξει όποιον υποψήφιο επιθυμεί, από όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν προέρχεται.

  Τί ακριβώς καταργείται και πώς θα γίνει η σταυροδοσία

  Όταν θεσπίστηκε ο «Καλλικράτης», άλλαξε και ο τρόπος επιλογής δημοτικών συμβούλων από τους ψηφοφόρους.

  Οι δήμοι που είχαν περισσότερους από 100.000 κατοίκους χωρίστηκαν σε «δημοτικές κοινότητες» (τα πάλαι ποτέ δημοτικά διαμερίσματα). Τότε θεσπίστηκε και η «τρισταυρία»: οι εκλογείς είχαν δικαίωμα να «σταυρώσουν» μέχρι τρεις υποψηφίους προερχόμενους από τη δημοτική κοινότητα στην οποία ανήκαν και μόλις έναν από το σύνολο του δήμου – και ανεξέρτητα από την «εκλογική περιφέρεια» από την οποία προερχόταν.

  Ήταν το άρθρο 25 του νόμου 3852/2010, το οποίο πλέον αλλάζει και επανέρχεται το παλιό σύστημα: ο ψηφοφόρος θα επιλέξει δημοτικούς συμβούλους από το συνολικό ψηφοδέλτιο και ανεξάρτητα από το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο αυτοί ανήκουν.

  Η τροπολογία που ψηφίστηκε ήταν πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη, αποτελούσε όμως και αίτημα της ΝΔ από την πρώτη στιγμή, καθώς το προηγούμενο σύστημα είχε θεωρηθεί και άδικο και περίπλοκο, όχι μόνο για τους εκλογείς αλλά και για τους υποψηφίους, οι οποίοι όσο έμπειροι κι αν ήταν δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τη δύσκολη αυτή… «αλγεβρική» ρύθμιση.

  εδώ η τροπολογία: http://newpost.gr/storage/files/uploads/eggrafo.pdf

  πηγή:

  http://newpost.gr/post/335102/katargoyntai-eklogikes-perifereies-allages-me-toys-stayroys#ixzz2y96dvLNJ

  Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις

  Ν. 4251/2014

  ΦΕΚ 80/2014

  http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEc63YDhn5AeXdtvSoClrL8feVGwDEXyCztIl9LGdkF53UIxsx942CdyqxSQYNuqAGCF0IfB9HI6hq6ZkZV96FIqsV15I01Mket-iG_jx4fCWd5NpefY3HCosQTITdBsaE.

 2. 26 Απριλίου 2014

  Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας.

  «Η ΑθηναΔιαμαντόπετρα αποσυρεται…»

  Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα γεννήθηκε απ τον Κωστή Παλαμά στη Φλογέρα του Βασιλιά αλλά γλεντήθηκε στα χείλη και στα τραγούδια γενιών Ελλήνων και φιλελλήνων. Στην τελευταία εφαρμογή της, νέες και νέοι άνθρωποι βρέθηκαμε μαζί και φτιάξαμε το πρόγραμμά της για της Δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 για το Δήμο Αθηναίων.

  Με σεβασμό στην παγκόσμια θέση μιάς πόλης σύμβολο Δημοκρατίας Ιδεών και Τέχνης, μιας πόλης γονατισμένης σήμερα, θελήσαμε να σηκώσουμε την ελπίδα όλων των δημοτών της λίγο ψηλότερα με πρόταση που εκτός από σειρά οργανωμένων εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας που θα καλούσε όλο τον κόσμο να την επισκέπτεται 12 μήνες το χρόνο, περιελάμβανε και προτάσεις για ένα δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, σπάζοντας το ταμπού της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που έχει καθηλώσει πολλές καλές ιδέες λόγω ιδεολογικής αγκύλωσης των κομμάτων που διοικούν τον Δήμο μέχρι τώρα.

  Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα, το πιό φιλελεύθερο δημοτικό πρόγραμμα που είδαμε στη χώρα μέχρι σήμερα, είχε πρόνοια για όλα τα θέματα επιχειρηματικότητας σε μιά μεγαλούπολη που στραγγαλίζεται από τις ιδεοληψίες μιάς κεντρικής διοίκησης-πατερούλη που σκιάζει και τρομάζει κάθε είδους προόδου.

  Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα είχε πρόνοια για τολμηρές λύσεις σε χρόνια προβλήματα ταμπού που ταλανίζουν τις δειλές διοικήσεις των Δήμων όπως η μετανάστευση η αστεγία η πορνεία τα “ναρκωτικά”, αλλά και άλλα ταμπού της νεοελληνικής ζωής όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η αντιμετώπιση της προσωρινής απασχόλησης των μεταναστών, οι σχέσεις με τις θρησκείες και τα δόγματα, η άμεση δημοκρατία, οι ποδηλάτες, οι ανάπηροι, η δυνατότητα των νέων να αρχίσουν μιά επιχείρηση σ ένα φιλικό περιβάλον, ο σεβασμός στον ερωτικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων, ένα μεγάλο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο, τα πάρκα και τα καφέ του Δήμου που θα μπορούσαν να λειτουργούν από συνεταιριστικές κοινότητες νέων, νέες επενδύσεις, ο σεβασμός στην ιδιοκτησία των δημοτών, η συνεννόηση για τις πορείες, τη μείωση των δημοτικών τελών, η ασφάλεια, ο επαρκής και οικονομικός φωτισμός, το αποτεφρωτήριο, θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, ο 9.84. ο Παναθηναικός και οι φίλοι μας τα ζώα, ιδέες και εφαρμογές που έχουν πετύχει σε άλλες χώρες και αλλάζουν τη ζωή και τη διάθεση των ανθρώπων.

  Συνολικά προτείναμε μιά ουσιαστική και τολμηρή αλλαγή στην κατεύθυνση της λειτουργίας μιάς ανοιχτής κοινωνίας και μιάς ελεύθερης αγοράς με ειδική ευαισθησία στα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε όλοι μας.

  Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα διατυπώθηκε απλά, λιτά, σύγχρονα και σύντομα σε 16 σελίδες αλλά και σε 15 λεπτά οπτικού υλικού σε 5 ξεχωριστά βιντεάκια που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Και από τότε επικράτησε η σιωπή. Η λογοκρισία. Ο αποκλεισμός. Οι βδομάδες περνούν και ο λόγος μας δεν ακούγεται, δεν προσκαλείται, δεν προβλέπεται, δεν είναι ανεκτός.

  Ανιαρή και επιλεκτική επανάληψη των θέσεων των συνυποψήφιων δημοτικών συνδυασμών, αυτάρεσκες μοναδικότητες αλλά εμείς απόντες και αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα μέσα. Τρεις εβδομάδες για τις εκλογές και τα μηνύματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαγορευτικά.

  Η ΑθηναΔιαμαντόπετρα έβαλε τον πήχη ψηλά και δεν θα περάσει από κάτω! Οι δεκάδες γυναίκες και άντρες που προσφέρθηκαν να στελεχώσουν το δημοτικό μας ψηφοδέλτιο παραμένουν μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που στα επόμενα χρόνια θα ξεχωρίσουν για την γνώση την ευαισθησία και την τόλμη τους. Εδώ όμως τελειώνει ο στραγγαλισμός. Δεν δεχόμαστε τους όρους του παιχνιδιού της λογοκρισίας, του αποκλεισμού και της διαπλοκής.

  Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα αποσύρεται από ένα σημαδεμένο προεκλογικό αγώνα με το κεφάλι ψηλά και με τη βεβαιότητα πως μετά τις δύο αυτές εκλογές κοσμογονικές αλλαγές θα σαρώσουν και το τηλεοπτικό τοπίο των τιμητών της στρογγυλής τραπέζης, και θα ξεθεμελιώσουν την επετηρίδα των δημοσιογράφων με τη νοοτροπία του χτες…

  Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα παραμένει στις καρδιές όσων από μας πίστεψαν σε μιά άλλη Αθήνα, και χορεύει το “βάλς των χαμένων ονείρων” του Μάνου Χατζιδάκι που μας έκανε γνωστούς στο μικρό πρώτο βίντεο του εθελοντή και μας γέμισε ελπίδα.

  Στο όνομα της ελπίδας αυτής θα ξανασυναντηθούμε!».

  http://athinadiamantopetra.gr/?p=116

 3. ΑΚΥΡΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

  ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Με απόφασή του «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου , ακύρωσε σήμερα την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως, του πρώην αστυνομικού Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50.47% έναντι της παράταξης του γιατρού Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

  Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφαση του που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι , έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς αυτός είχε κριθεί κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών , λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

  Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος ας έχει ορκιστεί και είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά .

  Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.

  Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου.

  Αυτό έγινε με οριακή πλειοφηφία 2 προς 1 καθώς εκ των δικαστών ο κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού .

  Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο http://www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του. –

  http://apokalypseis.com/?p=4923

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.