Το ΠΑΣΟΚ υπέρ του “ανθρώπινου δικαιώματος” στον Ισλαμιστικό ολοκληρωτισμό

 

2-logo_site_white

Του Ανδρέα Μπανούτσου

Το RIMSE εδώ και δυόμιση χρόνια έχει αναφερθεί κατά της κατασκευής Ισλαμικού Τεμένους στη περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα ( http://www.rimse.gr/2011/09/blog-post.html ) με το επιχείρημα ότι ήδη υπάρχει και λειτουργεί άτυπο Τζαμί χωρητικότητας 3000 ατόμων στο Μοσχάτο υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αραβικού Μορφωτικού και Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ παράλληλα λειτουργούν περισσότερα από 100 άτυπα Τζαμιά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Προκαλεί λοιπόν εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου που έχει προτείνει δημοψήφισμα προκειμένου να αποφανθούν οι ίδιοι οι Αθηναίοι για το εάν επιθυμούν ή όχι την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που διεκδικεί τον Δήμο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, ζητά δημοψήφισμα για τη δημιουργία λατρευτικού χώρου! Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα! Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πλειοψηφίας. Προστατεύουν το δικαίωμα κάθε ατόμου και κάθε ομάδας ακριβώς απέναντι στη βούληση της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πρόκειται για άγνοια των βασικών αρχών του δυτικού θεσμικού πολιτισμού ή δεν έμαθε ότι έφυγε ο κ. Μπαλτάκος»; 

Το ΠΑΣΟΚ προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι τη κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα προωθούν κύκλοι και οργανώσεις (π.χ η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος και ο Πρόεδρός της Ναΐμ Ελγαντούρ) προσκείμενες στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από πολλές Μουσουλμανικές χώρες ακόμα και από την ίδια την Αίγυπτο, τη χώρα που γεννήθηκε το Ισλαμιστικό αυτό κίνημα. Κανείς λογικός άνθρωπος και υποστηρικτής των Δυτικών αξιών δεν αρνείται το δικαίωμα στους Μουσουλμάνους να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Όμως για την άσκηση αυτού του δικαιώματος υπάρχουν ήδη όπως προαναφέραμε λατρευτικοί χώροι, οι οποίοι το μόνο που χρειάζεται είναι να νομιμοποιηθούν αφού πρώτα τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους. Η κατασκευή επίσημου Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την Ισλαμιστική ατζέντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των υποστηρικτών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και οι Σαλαφιστές, όπως ο κ. Αχμάντ Ελντίν του Συλλόγου Ελ Ραχμάν, έχουν επιχειρηματολογήσει κατά της κατασκευής Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα, ορθά θεωρώντας πως τα άτυπα Τζαμιά αρκούν για να ικανοποιήσουν τις λατρευτικές ανάγκες των πιστών Μουσουλμάνων. Γιατί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το δημοψήφισμα είναι αντίθετο προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων; Δεν γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας «The Project» που αποσκοπεί στην Ισλαμοποίηση της Δύσης και την εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου, της Σαρία; Δεν κατανοεί ότι πραγματική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και των νόμιμων μεταναστών θα αποτελέσει η τυχόν ευόδωση των σχεδίων μιας ολοκληρωτικής Ισλαμιστικής ατζέντας;

Η κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα δεν είναι ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας θρησκευτικής μειονότητας όπως θέλει να πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η απαρχή της υλοποίησης του Ισλαμιστικού σχεδίου για Ισλαμοποίηση της Ελλάδος.

 

http://www.rimse.gr/2014/04/blog-post.html#more

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : 

1) Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, το Ελληνικό Σύνταγμα παρέχει ανεμπόδιστα τα σχετικά με τη λατρεία της κάθε γνωστής θρησκείας δικαιώματα, σε όσους νομίμως βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και το δημόσιο χρήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξασφάλιση των θρησκευτικών τους αναγκών. Υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιβάλλει ο νόμος. Ερώτηση: Πόσοι νόμιμοι μουσουλμάνοι ζουν στην Αθήνα ;;; 

2) Το αίτημα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα εκφράστηκε για πρώτη φορά από τον Σαουδάραβα Βασιλιά Χαλίντ το 1978, στον οποίο ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε θετικά. Στη συνέχεια ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις το Συμβούλιο της Ένωσης Αραβικών Κρατών στην Αθήνα το οποίο υποκαταστάθηκε από το Συμβούλιο των Πρέσβεων των Αραβικών Κρατών που αντιπροσωπεύονται διπλωματικά στην Ελλάδα. 

Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε για την ανέγερση ενός τζαμιού και την ίδρυση Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου. Έτσι, σύμφωνα με τον Ν.2833/2000, προβλέπεται η ανέγερση τζαμιού και Ισλαμικού Κέντρου με σκοπό την προώθηση των διμερών ελληνο-αραβικών σχέσεων, καθώς και της μελέτης του Ισλαμικού πολιτισμού και θρησκείας.

Ύστερα από έντονες συζητήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με νέο νόμο η ελληνική κυβέρνηση θέσπισε την ίδρυση μουσουλμανικού Τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα (Ν.3512/2006) με έξοδα του ελληνικού κράτους και όχι της Σουηδικής Αραβίας όπως είχε αποφασισθεί αρχικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο πνεύμα αμοιβαιότητας που διέπεται τις διμερές σχέσεις, αποφάσισε και η Σουηδική Αραβία την ίδρυση ενός ορθόδοξου καθεδρικού ναού και ενός Χριστιανικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Pιάντ ;;; 

Δείτε σχετικά : ΤΕΜΕΝΟΣ-ΤΖΑΜΙ – Ορισμός, απόψεις, ιστορικό [βίντεο]

3) Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, βάσει ποιας διαδικασίας θα διοργάνωνε το δημοψήφισμα του ;;; Ποιας Συνταγματικής διάταξης δηλαδή και ποιου νόμου ;;; Ερωτώ επειδή αν δεν κάνω λάθος, δημοψήφισμα μπορεί να προκηρύσσει με διάταγμά του μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου (αρθ. 44Σ).

 

ΣΧΕΤΙΚΟ

Νομιμοποιούν παραθρησκευτικές σέκτες και επιτρέπουν ίδρυση τεμένων σε όλη την Ελλάδα Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο έως 11/4/2014 και ώρα 13:00

[ το Σχέδιο νόμου, η Αιτιολογική έκθεση ]

Advertisements

2 comments on “Το ΠΑΣΟΚ υπέρ του “ανθρώπινου δικαιώματος” στον Ισλαμιστικό ολοκληρωτισμό

 1. Δημόσια διαβούλευση επί σχεδίου νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα»

  http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1875

  Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, με σκοπό να ρυθμιστεί με τον καλύτερο τρόπο και με ταυτόχρονη προστασία και σεβασμό του θεμελιώδους ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, το ευαίσθητο θέμα της οργάνωσης και της απόκτησης νομικής μορφής θρησκευτικών κοινοτήτων/ομάδων. Η ρύθμιση της οργάνωσης μιας θρησκευτικής κοινότητας με συγκεκριμένο νομικό τύπο, επιλύει σωρευμένα προβλήματα δεκαετιών.
  Το σχέδιο νόμου δεν αφορά, δεν επηρεάζει και δεν μεταβάλλει τα ισχύοντα νομικά καθεστώτα, δηλαδή, α) την επικρατούσα θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 του Συντάγματος), β) τις ισραηλιτικές κοινότητες και γ) τις Μουφτείες της Θράκης.

  Σας καλώ να συμμετάσχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης του παρόντος σχεδίου νόμου, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις, μέχρι την 4η Απριλίου 2014.

  Σας ευχαριστώ,
  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

  Η διαβούλευση παρατείνεται μέχρι 11/4/2014.

  Πλοήγηση στη Διαβούλευση
  42 Σχόλια Άρθρο 01 – Έννοια Θρησκευτικής Κοινότητας
  18 Σχόλια Άρθρο 02 – Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο
  7 Σχόλια Άρθρο 03 – Διαδικασίες και διατυπώσεις σύστασης
  1 Σχόλιο Άρθρο 04 – Κανονισμός
  1 Σχόλιο Άρθρο 05 – Εγγραφή στο βιβλίο και απόκτηση νομικής προσωπικότητας
  1 Σχόλιο Άρθρο 06 – Παρεμβάσεις και ένδικα μέσα
  12 Σχόλια Άρθρο 07 – Περιουσία νομικού προσώπου
  0 Σχόλια Άρθρο 08 – Διοίκηση και γενική συνέλευση
  16 Σχόλια Άρθρο 09 – Ίδρυση Ευκτήριων Οίκων και Ησυχαστηρίων
  1 Σχόλιο Άρθρο 10 – Διάλυση θρησκευτικού νομικού προσώπου
  1 Σχόλιο Άρθρο 11 – Αναστολή λειτουργίας νομικού προσώπου
  8 Σχόλια Άρθρο 12 – Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο
  10 Σχόλια Άρθρο 13 – Αναγνώριση νομικής προσωπικότητας υφιστάμενων Εκκλησιών και νομικών προσώπων τους
  3 Σχόλια Άρθρο 14 – Μητρώο Νομικών Προσώπων & Θρησκευτικών Λειτουργών
  0 ΣχόλιαΆρθρο 15 – Ικανότητα Διαδίκου
  0 ΣχόλιαΆρθρο 16 – Διατήρηση ειδικότερων νομικών καθεστώτων
  11 Σχόλια Άρθρο 17 – Τεκμήριο γνωστής θρησκείας
  2 Σχόλια Άρθρο 18 – Μεταβίβαση περιουσίας από υφιστάμενα νομικά πρόσωπα
  0 Σχόλια Άρθρο 19 – Έναρξη ισχύος

 2. Η απάντηση Σπηλιωτόπουλου:

  «Έως τώρα ο κ. Καμίνης, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις προτάσεις μου, χρησιμοποιούσε χαρακτηρισμούς.

  Από σήμερα επιστράτευσε ανακρίβειες και ψεύδη.

  Ισχυρίσθηκε ότι υπαναχώρησα από τη διακηρυγμένη θέση μου υπέρ της διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος για την ανέγερση τζαμιού εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

  Όπως και προ ημερών απήντησα στο ΠΑΣΟΚ, που είχε σπεύσει σε στήριξή του, η θέση μου υπέρ του τοπικού δημοψηφίσματος αφορά αποκλειστικά στη χωροθέτηση του τζαμιού και όχι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά:

  Oσοι θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση σε ανύπαρκτα θέματα το κάνουν γιατί θέλουν να εμποδίσουν τον διάλογο επί της ουσίας.

  Και η ουσία είναι μία: Εάν μπορεί η Αθήνα να αντέξει την ανέγερση του τζαμιού και ό, τι στο μέλλον η λειτουργία του συνεπάγεται. Επ’ αυτού έχει κάποια απάντηση ο κ. Καμίνης;», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=313043&catID=1

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s