Κρυφά χαράτσια στη συμμετοχή για τα φάρμακα

farmaka-620x320

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής στα φάρμακα, καθώς εν κυρπτώ, όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί αυξήθηκε το κόστος συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν ακριβά την αγωγή τους ακόμα και όταν επιλέγουν γενόσημα, επιχειρώντας να κάνουν οικονομία.

Το κρυφό χαράτσι, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, κρύβεται στις νέες μειωμένες τιμές αναφοράς δηλαδή, το ποσό που πραγματικά καλύπτει το Ταμείο.

Για παράδειγμα, ενώ στα μέσα Μαρτίου η ασφαλιστική τιμή για τα σκευάσματα με τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη (χορηγούνται για την αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς υπέρτασης) ήταν 5,32 ευρώ, σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 4,85 ευρώ.

Μοιραία, λοιπόν, επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι, με τους φαρμακοποιούς να καταγγέλλουν ότι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ενημερώνονται για νέα ψαλιδίσματα στις ασφαλιστικές τιμές.

Μια ακόμη σημαντική, έμμεση επιβάρυνση έρχεται μέσα από τις συσκευασίες των σκευασμάτων. Συγκεκριμένα, η λιανική τιμή των φαρμάκων είναι ανάλογη της περιεκτικότητας των σκευασμάτων, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει και στην περίπτωση της ασφαλιστικής τιμής.

Για παράδειγμα, η περίπτωση γενόσημης στατίνης: για τη συσκευασία των 20 mg η λιανική τιμή έχει διαμορφωθεί στα 13,92 ευρώ. Όμως, για το ίδιο φάρμακο η τιμή σκαρφαλώνει στα 24,73 ευρώ όταν η περιεκτικότητά του είναι 40 mg. Παρ’ όλα αυτά, η ασφαλιστική τιμή παραμένει κολλημένη στα 8,50 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

xaratsi

πηγές:

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/krifa-xaratsia-sti-simmetoxi-gia-ta-farmaka

http://www.matrix24.gr/2014/04/νέο-κρυφό-χαράτσι-αυξήθηκε-η-συμμετοχ/

 

Ας μην ξεχάσουμε όμως και το φανερό χαράτσι του ενός  ευρώ που υποχρεούνται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι ανά συνταγή και μόνο για τρία φάρμακα. Και όλα αυτά για να “εξοικονομηθούν” 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα σπατάλησε το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια. Αν δεν σας αρέσει η σύγκριση με τα ενοίκια, μετατρέψτε τα 60 εκατ. σε υπερωρίες στου Μαξίμου ή διεγραμμένα πρόστιμα και θα πάθετε την πλάκα σας. Αν σκεφθεί όμως κανείς ότι μόνο για να σκλαβώσουν την Ελλάδα πληρώσαμε 1,2 δις, τι ψυχή έχουν τα 60 εκ ;;;

Advertisements

2 comments on “Κρυφά χαράτσια στη συμμετοχή για τα φάρμακα

 1. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ …

  Η παρακάτω φωτογραφία είναι μία απόφαση που αφορά τις υπερωρίες του Μαρτίου 2014 και υπεγράφη ΠΟΤΕ??? Μα στις 7 Μαρτίου 2014.

  Δηλαδή, πριν ακόμη οι υπερωρίες πραγματοποιηθούν από τους εργαζομένους, πριν κατατεθούν από τους Προϊσταμένους και πριν ελεγχθούν – δε ξέρω από ποιον- στο Μέγαρο Μαξίμου τις δεσμεύουν από τον προϋπολογισμό.

  η συνέχεια εδώ
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/15/λεφτα-υπαρχουν-147-600-για-μια-δημοσκόπηση-2-600/ (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 147.600 για μια δημοσκόπηση, 2.600.000 για μια ιστοσελίδα, δεκάδες χιλιάδες για μηνιαίες υπερορίες στο Μάξιμου κλπ)

 2. ΠΡΟΣΤΙΜΑ

  Αφήνουν τα εγκλήματα να παραγραφούν, μετά καταργούν τις δίκες και χαρίζουν τα πρόστιμα .
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/01/αφήνουν-τα-εγκλήματα-να-παραγραφούν-μ/

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Καινούργια διαγραφή πρόστιμου μαμούθ !
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/08/29/σκανταλο-καινούργια-διαγραφή-πρόστι/

  Με διακομματική τροπολογία «εξαφάνισαν» τα πρόστιμα των αιρετών
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/05/08/με-διακομματική-τροπολογία-εξαφάνι/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s