Πόσα πήραν από τις ιδιωτικοποιήσεις ;;;

sta-thumb-large

Οι 12 συνολικά αποκρατικοποιήσεις που προχώρησαν το διάστημα 2012-13 έχουν δώσει στο δημόσιο 2,616 δις ευρώ, ενώ έχουν βεβαιωθεί 3,8 δις ευρώ.

Ξεχωρίζει το σημείο που δείχνει το τι μπήκε στα κρατικά ταμεία για τον ΔΕΣΦΑ που δόθηκε στους Αζέρους!

idiotikopoiiseis-e1397571886412

http://olympia.gr/2014/04/15/αποκάλυψη-αυτός-είναι-ο-λογαριασμός/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

– Ἡ Ἑλλάδα δὲν πουλιέται· χαρίζεται.

– Ιδιωτικοποιήσεις

Εξώδικα

ΤΩΡΑ :Απερρίφθη η αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ για το γκολφ Αφάντου

17 Απριλίου 2014 10:00 πμ

Με απόφαση που εξέδωσε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας κ. Μαρία Σοφία Βαϊτση απορρίφθηκε η αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα αποβάλλεται από έκταση, που καταπάτησε, εντός του υπό αξιοποίηση ακινήτου του Γκολφ Αφάντου, ένας κάτοικος της περιοχής.

Advertisements

2 comments on “Πόσα πήραν από τις ιδιωτικοποιήσεις ;;;

 1. Α. ΕΚΘΕΣΗ TOY «ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ)» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/10/2013 – 31/12/2013

  http://hradf.com/sites/default/files/attachments/20140312-report-q4-2013-el.pdf

  Απολογισμός της περιόδου

  Σύνοψη

  Το τρίμηνο Οκτώβριου-Δεκεμβρίου 2013, εισπράχθηκαν συνολικά έσοδα ύψους €711 εκ. ενώ ολοκληρώθηκαν νέες συμφωνίες με αποτέλεσμα το σύνολο των συμφωνιών που έχουν ολοκληρωθεί από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ να ανέρχονται σε € 4 δισ..
  Πρόοδος του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων
  To τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2013 εισπράχθηκαν τιμήματα συνολικού ύψους €711 εκατ., ανεβάζοντας τα συσσωρευμένα έσοδα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το 2011 στα €2,6 δισ..
  Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο η μεταβίβαση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Emma Delta Ltd., με την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος ύψους €622 εκατ., μέρους του συνολικού τιμήματος των €652 εκατ..
  Τον Οκτώβριο επίσης ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός για την πώληση και μίσθωση 28 δημοσίων ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης, ενώ μέσα από την αξιοποίησή τους θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για το δημόσιο, την ελληνική οικονομία και την αγορά ακινήτων. Το συνολικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε €261,3 εκατ. και πλειοδότριες του διαγωνισμού είναι η Εθνική Πανγαία AEEAΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Οι εν λόγω επενδυτές αναλαμβάνουν την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς και την κύρια συντήρησή τους. Οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα €100 εκατ., ενώ από την αξιοποίηση επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, καθώς άνω του 15% των κτιρίων παρέμενε μέχρι σήμερα κενό και αναξιοποίητο.
  Τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», με την ανακήρυξη της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, ως προτιμητέου επενδυτή μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους €400 εκατ..

  Ακόμα, τον Δεκέμβριο υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. στην αζέρικη εταιρεία «State Oil Company of the Republic of Azerbaijan» (SOCAR). Ταυτόχρονα, υπεγράφη και η σχετική συμφωνία μετόχων, μεταξύ του Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της SOCAR, η οποία αφορά στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ μετά τη μεταβίβαση των μετοχών στη SOCAR. Με την υπογραφή της συμφωνίας ύψους €400 εκατ., που αφορά στην πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εισροή επιπλέον επενδυτικών κεφαλαίων και την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων, που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ελληνική αγορά ενέργειας. Επισημαίνεται, ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, απαιτείται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω διαγωνισμοί:
  α. Η αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 253 στρ. του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας της Χαλκιδικής, με την αποδοχή της βελτιωμένης προσφοράς της κατασκευαστικής εταιρείας των κ.κ. Ιωάννη και Γεώργιου Μεντεκίδη, ύψους €9,6 εκατ..

  β. Η αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας περίπου 322 στρ. του ακινήτου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, σε σύνολο περίπου 2.000 στρ., με την αποδοχή της βελτιωμένης προσφοράς της εταιρείας Dοnskoy Tabak, ύψους €14 εκατ.. Η αξιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου (παραχωρείται για 99 έτη). Σημειώνεται ότι ενώ το Ξενία Παλιουρίου έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, παραμένει κενό εδώ και 20 χρόνια και έχει υποστεί εκτεταμένους βανδαλισμούς.

  γ. Η αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου εμβαδού 2.550 τετραγωνικών μέτρων, με την αποδοχή της κατά 30% βελτιωμένης προσφοράς της εταιρείας ΤΕ.ΝΑ. (Τεχνική Ναθαηλίδη), ύψους €2,6 εκατ.. Επισημαίνεται ότι το Ξενία Σκιάθου, το οποίο κτίστηκε το 1963 στην περιοχή Κουκουναριές, παραμένει ανενεργό και εγκαταλελειμμένο από το 2000, ενώ έχει χαρακτηριστεί μερικώς διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος.
  Οι παραπάνω αξιοποιήσεις θα αποφέρουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας και θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
  Επίσης, στη δεύτερη φάση προχώρησε ο διαγωνισμός για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με την έγκριση των ακόλουθων τριών (3) επενδυτικών σχημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ:
  α.
  β.
  γ.
  Κοινοπραξία μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Open Joint Stock Company Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi – RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
  SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)
  S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας
  Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν τα ακόλουθα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):
  α. Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
  β. SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  γ. Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA
  Για τους παραπάνω διαγωνισμούς έχουν εγκριθεί τα σχέδια σύμβασης πώλησης των μετοχών. Επίσης εγκρίθηκαν τα σχέδια σύμβασης παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια και τους τουριστικούς λιμένες Χίου και Πύλου.

  Ακόμη, ξεκίνησαν οι διεθνείς διαγωνισμοί σε μια φάση για την αξιοποίηση ακινήτων στις περιοχές της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού (ΠΕ Θεσσαλονίκης), της Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης (ΠΕ Θεσσαλονίκης) και της Ν. Ηρακλείτσας (ΠΕ Καβάλας).
  Τέλος, ξεκίνησε διεθνής διαγωνισμός για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: (α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 1.600 τ.μ. σε πέντε ορόφους, στην περιοχή Villa Borghese της Ρώμης, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007 και έκτοτε παραμένει κενό, καθώς και (β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 3.350 τ.μ. σε 3 ορόφους, στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας, το οποίο είχε αγοραστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το 2007 και παρέμενε μέχρι σήμερα αναξιοποίητο.
  Οικονομικά Αποτελέσματα
  Το τρίμηνο Οκτώβριου-Δεκεμβρίου 2013, το ΤΑΙΠΕΔ κατέγραψε κέρδη ύψους € 734 χιλ. έναντι κερδών €248 χιλ. στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους και ζημιών €1.834,1 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
  Επισυνάπτονται οι αναλυτικές Οικονομικές Καταστάσεις για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2013.

  Γεγονότα μετά την ημερομηνία της κατάστασης Οικονομικής Θέσης
  Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου των Αθηνών στο Ελληνικό, η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε.. Εκκρεμεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και την πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2014.

  Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ανακήρυξε ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από αραβικά κεφάλαια. Τα επόμενα στάδια για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης προβλέπουν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το ΕΣΧΑΔΑ.

  Ακόμα, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση τριών ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, έναντι συνολικού τιμήματος €11,2 εκ., περίπου, που είναι κατά 22,5% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης. Συγκεκριμένα, στη Ρώμη, η υψηλότερη προσφορά ήταν € 8 εκατ. έναντι τιμής εκκίνησης €6 εκατ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά τρεις προσφορές. Στο Ντύσσελντορφ, η υψηλότερη προσφορά ήταν στο ποσό των €752.500 έναντι €700.000 τιμής εκκίνησης και υποβλήθηκαν συνολικά δύο προσφορές. Στο Βελιγράδι υποβλήθηκε μία προσφορά στο ποσό των €2,4 εκατ. έναντι €2,1 εκατ. τιμής εκκίνησης. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής σε προηγούμενο διαγωνισμό με τίμημα €2,1 εκατ., αλλά δεν κατακυρώθηκε καθώς δεν προσκόμισε την αναγκαία εγγυητική επιστολή. Για την ολοκλήρωση της ως άνω πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λιουμπλιάνα, που δεν υποβλήθηκαν προσφορές, το ΤΑΙΠΕΔ θα διερευνήσει τους προσφορότερους τρόπους αξιοποίησης.

  Επίσης, υπογράφτηκαν οι συμβάσεις αγοραπωλησίας δύο ακινήτων, Ερμού 19 και Αναγνωστοπούλου 35, που διατέθηκαν μέσω e-auction έναντι συνολικού αντιτίμου €7 εκατ..
  Τον Ιανουάριο 2014, κοινοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας, και αναμένεται η τελική απόφαση.
  Ακόμη, ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου Castello Bibelli στο δήμο της Κέρκυρας. Η συγκεκριμένη αξιοποίηση προβλέπει την αξιοποίηση του υφιστάμενου ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας τον πολιτιστικό χαρακτήρα της ανάπτυξης.
  Επίσης, εγκρίθηκε η επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο σε μια φάση, με σκοπό την ολοκλήρωσή της εντός των επόμενων πέντε μηνών. Για την κατάρτιση των όρων του νέου διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη του τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
  Τέλος, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01/10/2013 – 31/12/2013 1. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ

  ποσά σε ευρώ
  ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 30.06.2013
  ποσά σε ευρώ
  30.09.2013
  356.294
  140.075 149.341.550
  149.837.919
  123.570.958 23.824.546 36.061.491
  183.456.994
  333.294.913
  30.000.000 140.013 (1.960.240) 248.164
  28.427.936
  91.198 149.309.900
  149.401.098
  135.149.806 20.066.881 249.192
  155.465.879
  304.866.977
  333.294.913
  ποσά σε ευρώ
  31.12.2013
  375.853
  130.561 176.341.550
  176.847.964
  32.046.351 22.500.002 18.862.144
  73.408.497
  250.256.461
  30.000.000 140.013 (1.960.240) 982.226
  29.161.999
  96.973 176.309.900
  176.406.873
  35.388.171 8.758.159 541.259
  44.687.589
  221.094.462
  250.256.461

  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  Μη Κυκλοφορούντα Περιουσιακά Στοιχεία Ενσώματα Πάγια
  Άυλα Περιουσιακά Στοιχεία
  Λοιπές Μακροπρόθεσμες Απαιτήσεις
  Κυκλοφορούν Ενεργητικό
  Απαιτήσεις από πελάτες
  Λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα
  Σύνολο Ενεργητικού
  ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
  Μετοχικό Κεφάλαιο
  Κέρδη προηγ.χρήσης σε Νέο Υπόλοιπο Ζημιών Τρέχουσας Χρήσεως
  Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων
  ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
  Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις Προβλέψεις Εκμεταλλεύσεως
  Λοιπές Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις
  Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις
  Προμηθευτές και Λοιπές Υποχρεώσεις Προκαταβολές πελατών
  Υποχρεώσεις από φόρους Τέλη
  Σύνολο Υποχρεώσεων
  Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων και Υποχρεώσεων
  380.894
  148.727 149.341.550
  149.871.171
  116.537.635 149.625.440 8.395.520
  274.558.595
  424.429.767
  30.000.000 140.013 (1.960.240)
  28.179.773
  72.958 149.309.900
  149.382.858
  246.146.112 469.844 251.179
  246.867.136
  396.249.994
  424.429.767
  
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
  Κύκλος Εργασιών – Πωλήσεις Κόστος Πωληθέντων
  Μικτές Ζημίες
  Λοιπά Λειτουργικά Έσοδα ( Έξοδα) Έξοδα Διοίκησης
  Ζημίες Εκμετάλλευσης
  Χρηματοοικονομικά έσοδα Χρηματοοικονομικά έξοδα
  Καθαρά κέρδη χρήσης προ φόρων Φόρος εισοδήματος
  Καθαρά κέρδη χρήσης μετά από φόρους
  Λοιπά συνολικά έσοδα χρήσης (καθαρά, μετά από φόρους)
  Αναλογιστικά κέρδη από πρόβλεψη αποζημίωσης προσωπικού
  Συγκεντρωτικά Συνολικά Έσοδα χρήσης
  ποσά σε ευρώ
  01.07.2012- 30.09.2012
  (416.096) (1.087.304)
  (1.503.400)
  275.879 (926)
  (1.228.447)
  0
  (1.228.447)
  (1.228.447)
  ποσά σε ευρώ ποσά σε ευρώ
  01.10.2012- 01.07.2012- 31.12.2012 31.12.2012
  178.257 178.257 (2.446.856) (2.446.856)
  (2.268.599) (2.268.599)
  (707.336) (1.123.432) 1.087.304 0
  (1.888.631) (3.392.031)
  58.063 333.942 (3.574) (4.500)
  (1.834.142) (3.062.589)
  0 0
  (1.834.142) (3.062.589)
  0 0
  (1.834.142) (3.062.589)
  ποσά σε ευρώ
  01.07.2013- 30.09.2013
  1.810.606 (2.392.804)
  (582.198)
  26.039 0
  (556.160)
  814.657 (10.333)
  248.164
  248.164
  248.164
  ποσά σε ευρώ
  01.10.2013- 31.12.2013
  2.020.806 (1.827.066)
  193.740
  (35.290) 0
  158.451
  578.765 (9.616)
  727.600
  0
  727.600
  6.462
  734.062
  ποσά σε ευρώ
  01.07.2013- 31.12.2013
  3.831.412 (4.219.870)
  (388.458)
  (9.251) 0
  (397.709)
  1.393.422 (19.949)
  975.764
  0
  975.764
  6.462
  982.226
  0 0
  0
  
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
  ποσά σε ευρώ
  Υπόλοιπο, 01 Ιουλίου 2012 0,00
  Μετοχικό κεφάλαιο 30.000.000 Καθαρά Κέρδη(ζημιές) περιόδου 31/12/2012
  Υπόλοιπο, 31 Δεκεμβρίου 2012 30.000.000
  Μετοχικό κεφάλαιο 30.000.000 Ζημίες χρήσης 30/06/2013 0
  Υπόλοιπο, 30 Ιουνίου 2013 30.000.000
  Κέρδη περιόδου 30/09/2013 0
  Υπόλοιπο, 30 Σεπτεμβρίου 2013 30.000.000
  Κέρδη περιόδου 31/12/2013
  Υπόλοιπο, 31 Δεκεμβρίου 2013 30.000.000
  0,00
  0
  0,00
  0
  Μετοχικό Κεφάλαιο
  Kέρδη/Ζημίες σε Νέο
  0,00
  140.013 (3.062.589)
  (2.922.576)
  140.013 (1.960.240)
  (1.820.227)
  248.164
  (1.572.064)
  734.062
  (838.001)
  Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων
  0,00
  30.140.013 (3.062.589)
  27.077.424
  30.140.013 (1.960.240)
  28.179.773
  248.164
  28.427.936
  734.062
  29.161.999
  
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
  Λειτουργικές δραστηριότητες
  Αποτελέσματα προ φόρων (συνεχιζόμενες δραστηριότητες)
  Πλέον/μείον προσαρμογές για:
  Αποσβέσεις
  Απομειώσεις ενσώματων και άυλων πάγιων περιουσιακών στοιχείων
  Μεταβολές στις υποχρεώσεις λόγω συνταξιοδοτησης του προσωπικου
  Προβλέψεις
  Συναλλαγματικές διαφορές
  Αποτελέσματα (έσοδα, έξοδα, κέρδη και ζημίες) επενδυτικής δραστηριότητας Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα
  Πλέον/μείον προσαρμογές για μεταβολές λ/σμών κεφαλαίου κίνησης
  Mείωση / (αύξηση) αποθεμάτων
  Mείωση / (αύξηση) απαιτήσεων
  (Μείωση) / Αύξηση υποχρεώσεων (πλην δανειακών)
  Μείον:
  Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα καταβεβλημένα
  Σύνολο εισροών / (εκροών) από λειτουργικές δραστηριότητες (α)
  Επενδυτικές δραστηριότητες
  Απόκτηση θυγατρικών, συγγενών, κοινοπραξιών και λοιπών επενδύσεων
  Αγορά ενσώματων και άυλων πάγιων στοιχείων
  Εισπράξεις από πωλήσεις ενσώματων και άυλων πάγιων στοιχείων
  Τόκοι εισπραχθέντες
  Μερίσματα εισπραχθέντα
  Σύνολο εισροών / (εκροών) από επενδυτικές δραστηριότητες (β) Χρηματοδοτικές δραστηριότητες
  Εισπράξεις από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
  Πληρωμές για μείωση μετοχικού κεφαλαίου
  Εισπράξεις από Εκδοθέντα / Αναληφθέντα Δάνεια
  Εξοφλήσεις δανείων
  Εξοφλήσεις υποχρεώσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις (χρεολύσια)
  Μερίσματα πληρωθέντα
  Σύνολο εισροών / (εκροών) από χρηματοδοτικές δραστ/τες (γ)
  Καθαρή αύξηση / (μείωση) στα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα χρήσης (α) + (β) + (γ)
  Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έναρξης χρήσης
  Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσης
  ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.
  Έκθεση Προόδου 01.10.2013 – 31.12.2013
  ποσά σε ευρώ
  01.10.2013- 31.12.2013
  727.600 0 41.596 0 12.238 0 3.231
  (578.765) 9.616 0 0 92.848.632
  (110.781.520) 0
  (9.616)
  (17.726.988)
  0 (51.642)
  0 579.283 0
  527.641
  0 0 0 0 0 0
  0
  (17.199.347)
  36.061.491
  18.862.144

 2. Β. Παπανδρέου: Ξεπούλημα του ΟΤΕ από την κυβέρνηση με πραξικόπημα

  Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006

  «Η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και μάλιστα με πραξικόπημα ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση, και ως κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη που οδηγεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας σε αφελληνισμό».
  Αυτό τόνισε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/125011/b-papandreou-ksepoulima-tou-ote-apo-tin-kubernisi-me-praksikopima

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s