Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από ΕΠΑΜ

elas-lyste.blogspot.gr (2)

Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή

Στις 21.11.2012 η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing, υπέβαλλε προσφυγή κατ’ αγνώστων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αναφορικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων. Χρονολογικά, αυτή ήταν η τέταρτη καταγγελία στην Χάγη και συνοδεύτηκε από μια “Έκκληση στον ελληνικό πληθυσμό για μαρτυρίες” , η οποία κυκλοφόρησε στα αγγλικά: Appeal to the English speaking Greek population for testimonies. Σήμερα έμαθα ότι το κείμενο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά και ότι το ΕΠΑΜ, προσφέρθηκε να συλλέξει και να μεταφράσει όσο περισσότερο αποδεικτικό υλικό γίνεται.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα που κυκλοφόρησε ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, η Κεντρική Γραμματεία του ΕΠΑΜ, ζήτησε από όλους τους πυρήνες να συλλέξουν μαρτυρικές καταθέσεις είτε από μέλη τους, είτε από φίλους και γνωστούς τους, προκειμένου να σταλούν στην Χάγη, διευκρινίζοντας ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις θα πρέπει να σταλούν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΕΠΑΜ  (epam.translations@gmail.com) με κοινοποίηση την νομική υπηρεσία (epamlaw@gmail.com) και τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο (sadleoni@hotmail.com) το συντομότερο δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αιτημα της κυρίας Hassel-Reusing πριν είναι αργά. Τέλος, έλεγε το μήνυμα ότι ”Οι πυρήνες παρακαλούνται να δράσουν άμεσα. Στο τέλος του παρόντος υπάρχει σύνδεση στα Ελληνικά όπου εξηγείται πώς πρέπει να γίνουν οι βεβαιώσεις. Έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στο να φτάσει στο δικαστήριο της Χάγης η γενοκτονία που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Θα την αφήσουμε να πάει χαμένη;;; ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ” Κάντε και εσείς το ίδιο. Σας αφορά και μας αφορά όλους !

Όπως είπε και η κυρία Hassel-Reusing στο κείμενο της, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, τόσο πιο φανερό θα είναι το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων για τις βλάβες που έχουν ήδη προκληθεί και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, για να ασκήσουμε περισσότερες πιέσεις αλλά και για να ενώσουμε την υπόθεση και να σπάσουμε την προπαγάνδα, δημοσίευσα ένα ηλεκτρονικό αίτημα προς τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που έχει ως εξής:

As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.Como ciudadano del mundo, apoyo las batallas legales del pueblo griego y pido al Fiscal de la Corte Criminal Internacional (ICC) que abra procedimientos inmediatos para investigar los crímenes que están siendo perpetrados en Grecia y lleven a juicio a las personas responsables de ellos. Cualquier persona encontrada culpable de estos crímenes debe ser penalizada. Estos crímenes deben ser prevenidos. Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.

Για να το υπογράψετε, κάντε κλικ ΕΔΩ 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: απαιτούνται μόνο ένα όνομα, η χώρα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπληρώστε αυτά τα πεδία και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στην λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα. Το like στο facebook δεν προσμετρά.

Για να δείτε την λίστα των υπογραφών κάντε κλικ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο πράγμα οι προσφυγές, άλλο οι μαρτυρικές καταθέσεις και το αποδεικτικό υλικό, και άλλο το ψηφιακό αίτημα!Καλά θα ήταν ο καθένας να τα κάνει όλα, αλλά αν δεν γίνεται, ας κάνει ότι μπορεί.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις προσφυγές που έχουν σταλεί έως τώρα στην Χάγη και ΕΔΩ το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών.


Το Καταστατικό της Ρώμης βάσει του οποίου δικάζει το συγκεκριμένο δικαστήριο βρίσκεται ΕΔΩ

Για να σας διευκολύνω, αντιγράφω στην συνέχεια το απόσπασμα που περιγραφεί τα εγκλήματα που έχουμε καταγγείλει: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία ( το οποίο είναι και αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, άλλα λόγω βαρύτητας εξετάζεται χωριστά). Για να καταλάβετε όμως καλά το θέμα, εκτός από το καταστατικό, πρέπει να διαβάσετε και αυτό: The Elements of Crimes

Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Υιοθετήθηκε στις 17.7.1998 από τη Διπλωματική Διάσκεψη των Πληρεξουσίων των Ηνωμένων Εθνών για την Ίδρυση Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Έναρξη ισχύος: 1.7.2002, σύμφωνα με το άρθρο 126
Text: United Nations, Treaty Series, vol. 2187, p. 3
[όπως κυρώθηκε με το Ν. 3003/2002: Κύρωση Καταστατικού Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, (ΦΕΚ 75, τ. Α ́)]

Γενοκτονία
Άρθρο 6.- Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, “γενοκτονία” σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, ως τέτοιας:
(α) Ανθρωποκτονία με πρόθεση μελών της ομάδας
(β) Πρόκληση βαρείας σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
(γ) Με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει
(δ) Επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας (ε) Δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Άρθρο 7.– 1. Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” ση­ μαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις όταν διαπράττεται ως μέρος ευρείας και συστηματικής επίθεσης που κατευθύνεται κατά οποιουδήποτε αμάχου πληθυσμού, εν γνώσει της επίθεσης:
α) Ανθρωποκτονία με πρόθεση
β) Εξόντωση
γ) Υποδούλωση
δ) Εκτόπιση ή βίαιη μετακίνηση πληθυσμού
ε) Φυλάκιση ή άλλη σοβαρή στέρηση της σωματικής ελευθερίας κατά παραβίαση βασικών κανόνων του διεθνούς δικαίου στ) Βασανιστήρια
ζ) Βιασμός, γενετήσια δουλεία, εξαναγκασμός σε πορνεία, εξαναγκασμός σε εγκυμοσύνη, εξαναγκα­ σμός σε στείρωση ή άλλη μορφή γενετήσιας βίας παρόμοιας βαρύτητας.
η) Δίωξη κατά οποιασδήποτε αναγνωρίσιμης ομάδας ή κοινότητας για λόγους πολιτικούς, φυλετι­ κούς, εθνικούς, εθνοτικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς ή λόγους φύλου, όπως αυτό ορίζεται στην πα­ ράγραφο 3, ή άλλους λόγους που αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως ανεπίτρεπτοι κατά το διεθνές δίκαιο σε σχέση με οποιαδήποτε πράξη που αναφέρεται στην παρούσα παράγραφο ή οποιοδήποτε έγκλημα εντός της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου.
θ) Βίαιη εξαφάνιση προσώπων
ι) Φυλετικός Διαχωρισμός
κ) Άλλες απάνθρωπες πράξεις παρόμοιου χαρακτήρα οι οποίες με πρόθεση προκαλούν μεγάλο πόνο ή βαρεία σωματική βλάβη ή βαρεία βλάβη της διανοητικής ή σωματικής υγείας.

2. Για τους σκοπούς της παραγράφου 1:

(α) “Επίθεση κατευθυνόμενη κατά οποιουδήποτε αμάχου πληθυσμού σημαίνει συμπεριφορά που συνεπάγεται την κατά συρροή διάπραξη πράξεων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 κατά οποιουδήπο­ τε αμάχου πληθυσμού, κατ’ εφαρμογή ή προς εξυπηρέτηση της πολιτικής ενός κράτους ή μιας οργάνωσης που στοχεύει στη διάπραξη τέτοιας επίθεσης.
(β) Η “εξόντωση” περιλαμβάνει την με πρόθεση επιβολή συνθηκών ζωής, μεταξύ άλλων στέρηση πρόσβασης σε τροφή και φάρμακα, υπολογισμένων να επιφέρουν την καταστροφή μέρους του πληθυ­σμού
(γ) “Υποδούλωση” σημαίνει την άσκηση οποιασδήποτε ή όλων των εξουσιών οι οποίες είναι σύμφυ­τες στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας επί προσώπων, και περιλαμβάνει την άσκηση τέτοιας εξουσίας κατά την εμπορία προσώπων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών.
(δ) “Εκτόπιση ή βίαιη μετακίνηση πληθυσμού” σημαίνει την μετακίνηση των προσώπων για τα οποία πρόκειται με απέλαση ή άλλες πράξεις εξαναγκασμού από την περιοχή στην οποία νομίμως βρίσκο­ νται, άνευ λόγων επιτρεπτών κατά το διεθνές δίκαιο.
(ε) “Βασανιστήρια” σημαίνει την με πρόθεση πρόκληση έντονου πόνου ή δοκιμασίας, σωματικών ή ψυχικών επί προσώπου που τελεί υπό την κράτηση ή υπό τον έλεγχο του κατηγορουμένου. Τα βασανιστή­ρια δεν περιλαμβάνουν πόνο ή δοκιμασία που προκύπτει μόνον ή είναι σύμφυτος ή είναι δυνατόν να προ­ κύψει από την επιβολή νόμιμων κυρώσεων.
(στ) “Εξαναγκασμός σε εγκυμοσύνη” σημαίνει τον παράνομο περιορισμό γυναίκας που κατέστη έγκυος δια της βίας, με την πρόθεση να επηρεαστεί η εθνική σύνθεση οποιουδήποτε πληθυσμού ή να πραγματοποιηθούν άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ο ορισμός αυτός δεν μπορεί κα­ θοιονδήποτε τρόπο να ερμηνευθεί ως επηρεάζων τις εθνικές νομοθεσίες που αφορούν την εγκυμοσύνη.
(ζ) “Δίωξη” σημαίνει την με πρόθεση και βαρείας μορφής στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων σε αντίθεση προς το διεθνές δίκαιο εξ αιτίας της ταυτότητας της ομάδας ή κοινότητας.
(η) “Φυλετικός διαχωρισμός” σημαίνει απάνθρωπες πράξεις παρόμοιου χαρακτήρα όπως οι αναφε­ ρόμενες στην παράγραφο 1, που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο θεσμοθετημένου καθεστώτος συστηματικής καταπίεσης και κυριάρχησης μιας φυλετικής ομάδας επί οποιασδήποτε άλλης φυλετικής ομάδας ή ομάδων και διαπραττόμενες με πρόθεση τη διατήρηση του καθεστώτος αυτού.
(θ) “Βίαιη εξαφάνιση προσώπου” σημαίνει τη σύλληψη, κράτηση ή αρπαγή προσώπων από ένα Κράτος ή μια πολιτική οργάνωση ή με την άδεια, υποστήριξη ή συναίνεση αυτών, οι οποίες ακολουθού­ νται από άρνηση παραδοχής αυτής της στέρησης της ελευθερίας ή της παροχής πληροφοριών για την τύχη ή τον εντοπισμό των προσώπων αυτών, με πρόθεση αποστερηθούν της προστασίας του νόμου για παρα­ τεταμένο χρονικό διάστημα.

3. Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, εννοείται ότι ο όρος “φύλο” αναφέρεται στα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, με την έννοια που τους προσδίδει η κοινωνία. Ο όρος “φύλο” δεν έχει έννοια διαφορετική από την παραπάνω.

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ HASSEL – REUSING ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

Έκκληση στον ελληνικό πληθυσμό για μαρτυρίες

Αριθμός αρχείου (File number): OTP-CR-345/12

Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι,

Στις 21.11.2012 κατέθεσα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) μήνυση
εναντίον αγνώστου με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας εξαιτίας
πρόκλησης βλάβης από πρόθεση και ταυτόχρονα βλάβης συστηματικής και ευρείας
κλίμακας στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού (άρθρο 7, παρ. 1, lit k Καταστατικό
της Ρώμης).

Κάθε άτομο έχει το ανθρώπινο δικαίωμα, για το πρόσωπό του, για το υψηλότερο
δυνατό επίπεδο φυσικής και πνευματικής υγείας (άρθρο 12, Κοινωνική Σύμβαση
ΟΗΕ). Επιπροσθέτως, το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία προστατεύεται για τις
γυναίκες από το άρθρο 12 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών
(CEDAW) και για τα παιδιά από το άρθρο 24 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα
Δικαιώματα των Παιδιών (CRC). Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται,
σύμφωνα με το άρθρο 19 CRC, εναντίον των βλαβών. Κατά συνέπεια, το ανθρώπινο
δικαίωμα στην υγεία πρέπει να επηρεάζεται λιγότερο από τα μέτρα δημοσιονομικής
αυστηρότητας από κάθε άλλο κοινωνικό δικαίωμα.

Κατέθεσα συνειδητά τη μήνυση εναντίον αγνώστων, επειδή είναι τόσα τα πρόσωπα
(μεταξύ των οποίων εκείνα της τρόικας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή
Επιτροπή, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ομάδα Εργασίας των υφυπουργών Οικονομικών
του Eurogroup, τους ανώτερους από αυτούς υπουργούς Οικονομικών, και πολλούς
εξωτερικούς συμβούλους και λομπίστες) τα οποία εμπλέκονται στα σχέδια και τις
αποφάσεις σχετικά με τους όρους των δανειακών συμβάσεων για τη «Στήριξη της
Ελλάδας» και το EFSF, που πιθανόν μόνο τα αρχεία για το πώς προέκυψαν οι όροι
και οι μαρτυρίες θα αποσαφηνίσουν ποια συγκεκριμένα πρόσωπα είναι υπεύθυνα για
αυτούς τους όρους, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε βλάβη σε τόσο πολλούς
κατοίκους και πολίτες στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να εντοπιστούν και να
λογοδοτήσουν, και η καταστροφή της υγείας των Ελλήνων από τα μέτρα
δημοσιονομικής αυστηρότητας πρέπει να σταματήσει.

Προσωπικά, σε ό,τι με αφορά, κατέδειξα τη σύνδεση μεταξύ των όρων και των
συνεπειών τους όσον αφορά στην πείνα και στην καταστροφή του συστήματος υγείας
στην Ελλάδα, εν μέρει αναφερόμενη σε στοιχεία της μήνυσης που είχε ήδη κατατεθεί
από τον κ. Γεώργιο Τράγκα και τους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, οι βλάβες στην υγεία έχουν
προκληθεί κυρίως από τις περικοπές στον τομέα της υγείας και από την πρόκληση
πείνας, αλλά και από την δημιουργία αστέγων και την έλλειψη της οικονομικής
δυνατότητας για τη θέρμανση στα σπίτια.

Τα έως τώρα συγκεντρωμένα στοιχεία καταδεικνύουν όλα τα παραπάνω σε
θεωρητικό επίπεδο. Λείπουν συγκεκριμένες μαρτυρίες κατοίκων της Ελλάδας, των
οποίων η υγεία έχει πληγεί από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας. Επίσης,
είναι σημαντικές μαρτυρίες φίλων και συγγενών Ελλήνων, που έχουν πεθάνει
εξαιτίας βλάβης της υγείας τους που προκλήθηκαν από τα μέτρα δημοσιονομικής
αυστηρότητας, ή που αυτοκτόνησαν εξαιτίας των συνεπειών των μέτρων
δημοσιονομικής αυστηρότητας.

Στόχος είναι να παρουσιαστούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όχι μόνο
αφηρημένα νούμερα, άρθρα και στατιστικά στοιχεία, αλλά επιπλέον από η ανθρώπινη
οπτική. Στόχος είναι να καταθέσουν μαρτυρίες, όχι μόνο δημοσιογράφοι και
ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ειδικά όσο το δυνατόν περισσότερα
θύματα, κι έτσι να συμμετέχουν ενεργά στην κατεύθυνση της απονομής δικαιοσύνης
και της τιμωρίας των υπευθύνων.

Για το σκοπό λοιπόν της συλλογής στοιχείων, χρειάζομαι τη στήριξή σας, με τη
μορφή αποστολής της μαρτυρίας σας, στην αγγλική γλώσσα, στο Διεθνές Ποινικό
Δικαστήριο της Χάγης, στην οποία θα αναφέρεστε γραπτά στον αριθμό αρχείου (file
number) OTP-CR-345. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού της Ρώμης, όλοι
μπορούν να αποστείλουν πληροφορίες-στοιχεία που αφορούν σε υποτιθέμενες
περιπτώσεις εγκλημάτων, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης.
Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών-στοιχείων είναι (σύμφωνα με την
ιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου):

International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands

Ή μπορούν να αποσταλούν μέσω τηλεομοιοτυπίας στο +31 70 515 8555.
Το ζητούμενο είναι να καταδειχθεί το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας
συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας. Παρακαλώ, όπως εξηγείτε στη
μαρτυρία που θα αποστείλετε από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας
παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.

Αυτό μπορεί να αναφέρετε σε φάρμακα ή σε υπηρεσίες υγείας ή σε ιατρούς, στους
οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά
κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας αναφέρετε από πότε το
αντιμετωπίζετε και εξαιτίας ποιου είδους περικοπών (για παράδειγμα στη σύνταξη ή
τον μισθό σας) δεν είχατε πλέον αρκετά για την πλήρη σίτισή σας. Επιπλέον, εάν η
αιτία ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η
αύξηση του κόστους ζωής, η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη. Παρακαλώ, επίσης
όπως αναφέρετε εάν ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε
υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση.

Εάν έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας
οικονομικής αδυναμίας, παρακαλώ επίσης όπως εξηγήσετε, από πότε και εξαιτίας
ποιων περικοπών δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα απαραίτητα.
Εάν αυτό είναι εφικτό, παρακαλώ επίσης όπως επισυνάψετε στην επιστολή σας στο
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα
οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος
για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.

Εάν διαθέτετε στοιχεία σχετικά με το από πότε τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
αποφάσισαν τους όρους για την Ελλάδα πρέπει να γνώριζαν τι επιπτώσεις οι όροι
αυτοί έχουν στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, παρακαλώ
ενημερώστε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κι εμένα σχετικά με αυτά τα στοιχεία.
Και αυτό γιατί έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της
Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν
κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά
τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.

Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως,
όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό στους πολίτες και τους κατοίκους
της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων για τις
βλάβες στην υγεία και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Sarah Luzia Hassel-Reusing

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

– ICC – International Criminal Court : Home ( το επίσημο ιστότοπο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου) 

Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας κλπ  ( The Rome Statute )

Rules of Procedure and Evidence

Απάντηση σε δημοσίευμα του BBC “Greeks seek austerity trial at The Hague”(2 videos)

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

Sarah Luzia Hassel-Reusing στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)

– Appeal to the English speaking Greek population for testimonies

– Αυτοκτονίες

– Γενοκτονία 

Χάγη

15 comments on “Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από ΕΠΑΜ

 1. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

  1) Για τα ηλεκτρονικά αιτήματα (petitions) – Τι είναι γιατί γίνονται κλπ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/08/για-τα-ηλεκτρονικά-αιτήματα/

  2) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ (ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ / PETITIONS) :

  Πως μαζεύουμε πολλές υπογραφές  ;;; 

  – υπογράφουμε εμείς αλλά και τα μέλη της  οικογένειάς μας, οι φίλοι και οι γνωστοί , οι οικογένειες, οι φίλοι και οι γνωστοί τους και ούτω καθεξής. Όπως στις εκλογές ή σε δημοψηφίσματα δηλαδή, όπου δεν ψηφίζει μόνο ένας από την οικογένεια αλλά όλα τα μέλη, όλοι οι γνωστοί κλπ. Η μόνη διαφορά είναι ότι για τη διεξαγωγή των εκλογών ή δημοψηφισμάτων  είναι ενήμερη η κοινή γνώμη ενώ για την ύπαρξη κάποιου ψηφίσματος (petition) δεν είναι. Γι΄αυτο πρέπει εμείς να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. 

  – εφαρμόζουμε το σύστημα της πυραμίδας. Δηλαδή ο καθένας πρέπει να βρει 10, 100, 1000 άτομα να υπογράψουν, τα οποία άτομα με την σειρά τους να βρουν άλλα 10, 100, 1000 και πάει λέγοντας. Για να είναι εφικτό αυτό όμως, μην περιοριστείτε στην απλή προώθηση του αιτήματος. Επικοινωνήστε προσωπικά με τους φίλους σας και ενημερώστε τους τι πρέπει να κάνουν και πόσο σημαντικό είναι το όλο εγχείρημα. 

  – ποτέ δεν βάζουμε μια υπογραφή για περισσότερα άτομα γιατί έτσι δεν προσμετρούνται οι υπογραφές.  (Δηλαδή δεν υπογράφουμε ποτέ  έτσι  ¨ Χρήστος & Μαρία Χατζή. Ο καθένας χωριστά. )

  – εάν έχουμε κάποιο τίτλο (Dr, Prof, MSc, Diplomat, Journalist , Singer, Artist etc ) και δεν μας ενοχλεί αυτό, το αναφέρουμε. Κάνει καλή εντύπωση στους αποδέκτες και βοηθάει στη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων υπογραφών.
   
  – δημοσιοποιούμε το αίτημα και το λινκ με κάθε τρόπο. Το προωθούμε σε ενώσεις, συλλόγους, ομοσπονδίες, οργανισμούς ή τέλος πάντων σε μέρη που υπάρχουν συγκεντρωμένα περισσότερα άτομα και έχουμε πρόσβαση. Έτσι επιταχύνουμε τη διαδικασία. 

  – όταν υπογράφουν Ενώσεις, Σύλλογοι, Blogs  κλπ, να υπογράψουν ως τέτοιοι αλλά και ατομικά, το κάθε μέλος χωριστά από όποιο e-mail θέλει ο καθένας 

  – εάν γνωρίζουμε κάποια προσωπικότητα από οποιοδήποτε χώρο (καλλιτεχνικό, επιστημονικό, αθλητικό κλπ) την καλούμε  να υπογράψει (με όλο το σόι:)) και αν μπορεί, να στηρίξει δημόσια την πρωτοβουλία. Όσο πιο αναγνωρίσιμη είναι η συγκεκριμένη προσωπικότητα, τόσο περισσότερες οι υπογραφές που θα τραβήξει. 

  – ασχολούμαστε  συνέχεια  με το θέμα για να μη ” πέσει ” Ο χρόνος μας πιέζει .  Βρίσκουμε  καινούργια άτομα που να επιστρατεύουμε, καινούργιους τρόπους δημοσιοποίησης κλπ 

  –  όταν πρόκειται για διεθνή αίτηση ( όπως η συγκεκριμένη προς τον εισαγγελέα του ΔΠΔ της Χάγης) πρέπει να φροντίσουμε να κυκλοφορήσει πολύ και στο εξωτερικό . Την στέλνουμε σε όσους συγγενείς, φίλους ή γνωστούς έχουμε έξω, εξηγούμε για ποιο πράγμα πρόκειται και ότι είναι σημαντικό και τους ζητάμε την υποστήριξη.

  – εάν ανήκετε σε κάποιο σύλλογο ή ομοσπονδία, επιστρατεύστε  τους συντρόφους σας. Όλοι θα κερδίζουμε από μια κοινή προσπάθεια και είμαστε πολλοί ! Πάρα πολλοί Απλά δεν συνειδητοποιούμε  πάντα την δύναμή μας.

  ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΓΗ !

 2. Ως έμμεση μαρτυρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ίδια η λίστα των υπογραφών ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ .

  δείτε ενδεικτικά μερικά σχόλια :

  ANASTASIOS TRESINIS

  We the people of Ellada (Greece) are the last remnants of the Eastern civilization. Through hardships untold we have made it so far, surviving the Persian arrows, the Saracen invadors and the Ottoman blade. However the blows we’ve sustained through the aeons were hardly as damaging as the ones the economical terrorism has brought in just a few decades. Don’t eradicate us, the world will not be a better place without us. We are not lazy and corrupt as the media often makes us appear. We’re just the first piece of an array of domino tiles. Our demise will only bring the rest of the world closer to its own.

  Eleni Papantoniou

  The situation in Greece is very dangerous for the people.my parents were working 25 years,very hart and very much,now we can’t leave.we don’t have money for food,for doctors.my father is serious ill and he can’t pay the medicaments .all these years not even one time went to the doctor.he was paying always the money for the ensurance,one time he needed something and he must pay for everything.In schools every day more children fall down,because they don’t have to eat.The grandparents,they were paying 35 years to take pension, and they don’t have money to eat,to take their medicine and they have given these money.And the mafia-goverment wants to steal us more money.We pay taxis for our houses with the electricity,if you don’t pay the bill,you don’t have electricity. And from the little money,which take someone,who works the 75% goes as taxes again to the black hole of the Greek National Bank.(which is in fact private) Please help us before it’s too late…we have “war”and every day people dead

  ROFESSOR ZOE GEORGANTA

  ” The European Commission and the Eurostat have signed the criminal augmentation of Greece’s public debt and deficit of the year 2009 in order to get the money the German and French Banks needed so that the euro could be saved. They got this way hundreds of billions of euros from the European citizens and the IMF and they loaded it, together with profits of tens, probably hundreds, of billions of euros on Greece’s citizens to pay for 10 generations from now. They have thus violated human rights, but even their own Regulations, the ESA95 included. But, as we say in Greece, God loves the thief, but also loves the landlord. And, “the liar and the thief are only happy the first day”.

  Dr. Viviane Lerner USA

  Hoping you care enough to do justice to the Greek people and stop the Vampires that are bleeding them dry….

  Catherine PAPADOPOULOS

  We are being decimated… the number of casualties is rising and there is very little we can do. Since we do not want to fight with guns please at least let us fight the civil way – in court.

  Nikos Dimopoulos

  Justice is demanded.Cease the experiment of genocide imposed by oligarchical government financial interests and banks greed

  Daniel Beck
  Add me to the list, prosecute the government that has ruined Greece!!! USA is next, we need to prosecute our politicians ASAP!!!

  ioanna karlafti
  I wish to all the contributors that they will , one day realize and understand completely what EXACTLY they have done to millions of people. I wish their hearts fill with the incurable, impossible to comfort, deepest regret possible for a human being, and after that, I wish them to live long lives… inderstanding and regretting…

  Michael Antonios Th, Stratigos
  Put all the responsible ones to prison and for life. ORRRRR Hung them in Public so they will be exambles to avoid other similarities.

  Alexandros Megas
  In an era where corruption and social injustice seems to be the norm, and the rich and powerful clearly deem themselves the masters of the human race and the only ones with the right to make rules (the mainly serve them), it would be so refreshing to see justice work on behalf of the people. And when these people are the sons and daughters of the ones that delivered the lights of civilization to the world, it would seem even more crucial to not let them perish. Thank you!

  Konstantinos Vardas
  Put them in JAIL !Exemplary punishment needed to prevent such crimes anywhere in the world.

  Roula Bala
  They don’t ask They don’t heart They stole everthing from us Put them inside for ever at least

  Anthony Cargas
  This is a genocyde! Citizens didn’t know what gonverment signed. Gonverment controls media so media never show the truth. Gonverment broke the law in many ways. They are traitors and have made law so that they can avoid punishment! They let criminals from all the world ruin our every day life, no arrests! Businessmen bought gonvernment to rule the country! We learn too late from internet! Greece must not die! Greek citizens don’t deserve this! Please investigate! You won’t believe in your eyes!

  DIMITRIOS PAPANASTASIOU
  HELP US PRESERVE OUR RIGHTS AND PUNISH THE ONES THAT MURDER US.

  ASPASIA Kakava
  We demand the money they stole from GREECE.We also demand the punismend of all the people involved to this,and return the money from their acounts,to our country.THEY MANAGED TO MAKE A PROUD COUNTRY TO ACOUNTRY WITHOUT FUTURE.I worked 40 years hard work,to end to be fed by charity,and cherch.

  kwnstantinos Gumas
  Many crimes took place the last 4 years in Greece,but it seems that Europe does not care,cause these crimes are for it’s own benefit.These crimes keep on,and make the people kill them selves,but noone pays attention.We want the people that brought us to this situacion to be broght in front of your court.

  anonymous
  Please think long and hard before you do the wrong thing. Your SOUL is on the line. Give these perpetrators a fair trial NOW.

  Christina Laporda
  Nothing more than justice, nothing less than dignity!

  kiki kazazakis
  PUT THEM IN JAIL FOR THE HIDEOUS CRIMES TORDS MY COUNTRY!!!THATS WHERE THEY BELONG!!

  MARY RIEMANN USA

  i’M HAPPY THAT AT LAST SOMETHING WILL BE DONE KEEP DOING THE GOOD WORK,HELLAS IS THE FOUNDATION OF THE WORLD, AND SHOULD NOT GET DESTROYED!!!!!!!

  Rémi Thériault, Canada
  When injustice becomes law, resistance becomes duty!

  Xristos kiriazis
  Make the thieves suffer! Thanks!

  Marja Boogerd , Netherlands
  Save greece from the people who run her into the ground. I sign in support of all Greek people and their battle for survival

  STEFANOS ALEVIZAKIS
  For the hundreds who committed suicide, for the thousands of families that live bellow the poverty limit. We want you in JAIL.

  Dr. Demosthenes Kostas, USA

  Well said! I As a citizen of the world, support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.

  Susanna Green
  Sign it..we need justice

  elias Mouratidis

  This COURT, has been activated, for cases, less important. It must be activated now, as the will of a hole people, has been violated, the Country is taken to I.M.F. by faulsifighing the numbers, and the people that did it, is in and out of Greece (Germany, France, England)

  Dr.Ioannis Pantazopoulos, Greece
  I agree with Mrs. Christina Salemi, authorizing the truth for everything she is writing.

  Patricia Signoriello UK

  We are witnessing an epic Greek tragedy. What is being done to the wonderful people of Greece is a catastrophe and it is one that will be coming to the rest of Europe. The peoples of Europe must all unite and come together to fight the corrupt bureaucrats in the European Parliament and the mafia bankers they serve.

  Gail Giles, USA
  The perpetrators of the grand heist of the world’s economies should be held to the highest scrutiny of the laws of international courts for crimes against humanity, racketeering, conspiracy, and any and all other crimes to which they are found guilty. It is time to face these extreme crimes that are devastating our population, our livelihoods, our savings, our environment, and our future as a human species. The depth of greed that is being exhibited at the expense of everything is insane and must be faced and dealt with, or else we are all complicit in this devastation of our world economies and our planet, with full consent.

  anonymous

  We are humans and we have rights,rights to live,we have soul and feelings,we want our lives back and quickly.hTis crime must be stopped immediately.I love my country,i love people of the world.Do you?So you can do something quickly,do it now!

 3. George Roussinos
  IF ANYONE READ THIS PLEASE HELP US. I AM GREEK CITIZEN, 41 YEARS OLD AND I NEVER THΙΝΚ THAT ONE DAY I SEE PEOPLE EATING FROM THE GARBAGE, SUICIDE IN THE MIDLE OF THE STREET OR KILLING THE NEIGHBORHOOD FOR 5 EURO TO BUYING BREAD..IT’S COMMITTED A CRIME IN MY CUNTRY, NOT FOR THE FIRST TIME (WAR2, DICTATORS 67-74) BUT FOR SURE WILL BE THE LAST. 2 YEARS WITH NO JOB AND I DONT HAVE THE RIGHT TO FIGHT OR DEFEND MY RIGHTS TO SURVIVE, BECAUSE THE GOVERMENT WITH THE HELP OF POLICE HIT ME OR THROWING GAS

 4. kosmas loumakis, sweden

  WHAT GOES ON IN GREECE AT THIS TIME IS A RESISTANCE AGAINST AN INVASION, an invasion as brutal as the one against Poland in 1939… The new invasion army is wearing suits instead of uniforms and they are holding laptop computers instead of guns.. The occupying powers know that the invasion will cost Greece hundreds of thousands of lives within the next few years and that the invasion will force perhaps another half a million to emigrate! It will liquidate the entire Greek Nation.

 5. AIKATERINI KOLAKOU, Athens
  I want those who led my country in full distruction to be punished and pay for their crimes. I also want those politicians who lied ,stole and destroyed our lifes to be inprisoned lifetime and their fortunes to be given to Greece in order to startup again.

  HELENI KARAYIANNI, NAFPLIO

  PLEASE,SOMEBODY OUT THERE,MUST HELP US. THEY ARE KILLERS. EVERY DAY ,WITH THEIR POLICY,THEY KILL US.TAXES,OVER TAXES.NOW THEY TAKE EVERYTHING ,FROM OUR ACCOUNTS IN THE BANK (THAT LITTLE BIT), LEAVING US WITH NOTHING. NOBODY CAN PROTECT US,FROM THE STATE-ROBERRY. THE STATE IS THE WORST THIEF.PLEASE…A MOTHER WITH 3 KIDS….

  Stylianos Stylianoudis

  The honesty of the Prosecutor of the International Criminal Court will be put at test.

 6. Pingback: Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από ΕΠΑΜ « Αρχαία Ιθώμη

 7. APPEAL TO MINITRUE

  by Basil Venitis,Ph.D.

  Martin Niemöller said:

  First they came for the Socialists, and I did not speak out, because I was not a Socialist.

  Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out, because I was not a Trade Unionist.

  Then they came for the Jews, and I did not speak out, because I was not a Jew.

  Then they came for me, and there was no one left to speak for me!

  GOVERNMENT STOLE MY LIFE
  Basil Venitis, venitis@gmail.com, http://venitism.blogspot.com, @Venitis

  It’s been now more than three years since the disgusting Pasok government of Greece stole my life, my computer, and my files. Nobody cares, nobody gives a damn! I have done absolutely nothing, and I am being persecuted by the Greek government without any real reason. My ordeal is against all rules of civil society and treaties that Greece has signed. Greece, a country without a functioning justice system, has gone bananas.

  GEORGE ORWELL’S MINILUV AND MINITRUE
  MINISTRY OF PUBLIC DISORDER AND CITIZEN HARASSMENT
  MINILUV

  POLICE STEALING COMPUTERS!

  On October 18, 2010, a gang of six brutal policemen of the violent Greek Cybercrime Unit (CCU), supervised by a dishonest prosecutor, raided my home in Athens and stole my computer, software, files, documents, and personal data.

  HUMILIATED

  The policemen locked me in jail for a night, they humiliated me with handcuffs, fingerprints, mug shots, and lies, leaked false information to the media parrots, and the Greek government initiated sham ex-officio court proceedings for a stack of freakish trumped-up charges!

  URINATING IN A BOTTLE!

  There was neither pillow nor toilet facility in my jail cell. I had to urinate in a bottle! I, a 69-years-old man with high blood pressure, was not allowed to keep my hypertension pills with me. There was neither toilet paper nor soap in the whole CCU jail.

  MINISTRY OF INJUSTICE, OPACITY, AND HUMAN DEPRIVATIONS
  MINITRUE

  Ex-officio law suit, αυτεπαγγελτος, the most dreadful word in justice, means the state sues somebody without involvement of the accuser. This terrible scheme has been used by the freakish Greek government to persecute me. Mariliza Xenogiannakopoulou, Alternate Minister of Foreign Affairs, sued me, and she wouldn’t show up in court, because the state took over her position! Greece, a country of infinite political corruption, perjury, injustice, and brutal police, must be revamped.

  DISGUSTING KANGAROO JUSTICE

  At the ex-officio law suit, the accuser just hits and runs! This hit-and-run justice is the most disgusting kangaroo justice on Earth. The accused must be in a position to face his accuser eyeball to eyeball. The malicious accuser slings false accusations against you, the state takes over, the accuser disappears from the court, and the trial is postponed infinite times! This is penalty of the presumed innocent. This is penalty without trial. This is kangaroo justice of Third World countries! This is barbarity and brutality, pure and simple. Shame, shame, shame on Greece.

  SHAME ON GREECE

  TAKE ACTION

  http://venitism.blogspot.gr/2014/04/justice-as-political-tool_26.html

 8. ΠΕΡΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

  ‘Recessions can hurt, but austerity kills’

  Jon Henley
  The Guardian, Wednesday 15 May 2013

  David Stuckler, author of an explosive new book, says the facts speak for themselves


  In a powerful new book, The Body Economic, Stuckler and his colleague Sanjay Basu, an assistant professor of medicine and epidemiologist at Stanford University, show that austerity is now having a “devastating effect” on public health ..

  ….

  The most extreme case, says Stuckler, reeling off numbers he knows now by heart, is Greece. “There, austerity to meet targets set by the troika is leading to a public-health disaster,” he says. “Greece has cut its health system by more than 40%. As the health minister said: ‘These aren’t cuts with a scalpel, they’re cuts with a butcher’s knife.'”

  Worse, those cuts have been decided “not by doctors and healthcare professionals, but by economists and financial managers. The plan was simply to get health spending down to 6% of GDP. Where did that number come from? It’s less than the UK, less than Germany, way less than the US.”

  The consequences have been dramatic. Cuts in HIV-prevention budgets have coincided with a 200% increase in the virus in Greece, driven by a sharp rise in intravenous drug use against the background of a youth unemployment rate now running at more than 50% and a spike in homelessness of around a quarter. The World Health Organisation, Stuckler says, recommends a supply of 200 clean needles a year for each intravenous drug user; groups that work with users in Athens estimate the current number available is about three.

  In terms of “economic” suicides, “Greece has gone from one extreme to the other. It used to have one of Europe’s lowest suicide rates; it has seen a more than 60% rise.”

  In general, each suicide corresponds to around 10 suicide attempts and – it varies from country to country – between 100 and 1,000 new cases of depression. In Greece, says Stuckler, “that’s reflected in surveys that show a doubling in cases of depression; in psychiatry services saying they’re overwhelmed; in charity helplines reporting huge increases in calls”.

  The country’s healthcare system itself has also “signally failed to manage or cope with the threats it’s facing”, Stuckler notes. “There have been heavy cuts to many hospital sectors. Places lack surgical gloves, the most basic equipment. More than 200 medicines have been destocked by pharmacies who can’t pay for them. When you cut with the butcher’s knife, you cut both fat and lean. Ultimately, it’s the patient who loses out.”

  Such phenomena, he says, “are just a few of many effects we’re seeing. And with all this accumulation of across-the-board, eye-watering statistics, there’s a cause-and-effect relationship with austerity measures. These issues became apparent not when the recession hit Greece, but with austerity.”

  15 May 2013

  http://www.theguardian.com/society/2013/may/15/recessions-hurt-but-austerity-kills

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;;;; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :

  Τα αποτελέσματα της διάσωσης της Ελλάδας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/24/τα-αποτελέσματα-της-διάσωσης-της-ελλά/

  ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΑΣ ΔΕΙ ΑΥΤΟ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/tag/λεφτα-υπαρχουν/

 9. Pingback: Στις 21.11.2012 η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing, υπέβαλλε προσφυγή κατ’ αγνώστων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αναφορικά με

 10. part of real correspondence :

  Still Here: Leon’s Healing Journey Of Soulful Blogging

  April 1, 2014

  “Our whole career here in Greece (nothing ever beyond bare survival) is dead and gone, as is our whole country, only many do not realize this, thinking they can safely be a part of an unbelievably corrupt system. The two of us, like many people here who have been working only in the private sector, have never lived beyond our means, and still we have constantly-increasing debts due to the insane overtaxation imposed on us just for breathing here. We desperately look for various odd jobs trying to survive, but the Greeks are undesirable as employees in their own country due to insurance cost reasons, and we are not that young and fit anymore. We are really amidst a silent genocide the world knows nothing about. All mainstream media everywhere cover up the truth of just how ferociously the economy is used as a weapon against us. The numbers of worthy, honest people taking their own lives here are unbelievable, but no suicide-rate statistics are announced during these debt-crisis years, so that no one feels for the people here and prays for a balance to be restored. […] We sadly depend on the few scraps Plutonia’s parents are mockingly throwing us; and they are throwing us less and less. They relish our suffering and the fact that we will never create a family of our own, because they are really distorted and evil people; you can be certain we are not saying this light-heartedly, our sweet Cheryl. We have suffered unspeakably all our lives in an absolutely unsuited-for-our-natures socio-political climate, in which neither they or Leon’s parents ever meant to help us integrate; quite the contrary, we have been kept cut off from society in many invisibly sickening ways. […] We started blogging out of desperation, because we do not seem to have much time left in this life. We needed to connect with loving, compassionate, creative and spiritual people like yourself for the first time in our lives, so as not to lose our minds. We needed to explain our situation, find some understanding, and, in our turn, do everything in our power to maybe provide some loving support to some brothers and sisters out there who are suffering. […] But due to this unprecedented overtaxation imposed on the population here which leads to our amassing debts, we are not allowed to do anything for money anymore. […] The tax laws are extremely complicated and constantly becoming more and more destructive. We are among the many people here who are threatened with confiscations and imprisonment without ever having done anything illegal. This is a huge economic battlefield where more and more decent private-sector citizens are mercilessly slain. […] ‘Leon’ and ‘Plutonia’ are our blogging names. They do carry our personal vibrations and we strongly identify with them, but, although dozens of ISBNs are circulating with our real names, although we have translated so many fiction and non-fiction books, our real names cannot appear in any project anymore. We cannot even receive any donations via the Internet. Our empty bank account will soon be blocked lest something goes in it, to be immediately withdrawn for our ‘debts’ to be paid to the man-eating status quo. By all statistical probabilities, the system will get its way with us, too. We do not say this with fear, we deny to give them this pleasure, but the fact is that we are being treated as numbers, not as people, and that the silent genocide continues. We do not know if and how we will be able to deal with homelessness or imprisonment or whatever they are preparing for large numbers of innocent, downtrodden people here. If this is our final labor of love, if our activity in the blogosphere gets terminated and our web space freezes in time, we want to have left something of our hearts and souls that has made the world a more humane place. We already consider ourselves fulfilled for having astrally embraced with you, our sweet Cheryl, and a few more fellow humans.”

  http://solitarythinkers.wordpress.com/2014/04/01/still-here-leons-healing-journey-of-soulful-blogging/

 11. Pingback: ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΔΕΝ υπάρχει επιστροφή! | Κ.Α.Π.Α.

 12. ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

  Υπερφορολογική γενοκτονία
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/29/υπερφορολογική-γενοκτονία/

  Αύξηση 748% στη φορολογία ακινήτων μέσα σε τέσσερα χρόνια
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/25/αύξηση-748-στη-φορολογία-ακινήτων-μέσα-σ/

  Τα αποτελέσματα της διάσωσης της Ελλάδας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EUROSTAT
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/24/τα-αποτελέσματα-της-διάσωσης-της-ελλά/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.