Ομολογιούχος απαγχονίστηκε στα γενέθλιά του – Κραυγή απόγνωσης από τη γυναίκα του (βίντεο)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ 

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014

Ακόμη ένας άνθρωπος προστέθηκε χθες το απόγευμα στη λίστα με τους Έλληνες που αυτοκτόνησαν από την ημέρα που η οικονομική κρίση χτύπησε την χώρα μας.

Ήταν ένας από τους 15.000 οικογενειάρχες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το “κούρεμα” των ομολόγων τον οδήγησε στην απόφαση να ψαλιδίσει τα χρόνια της ζωής του.

Όπως διαβάζουμε στο Thestival, ο συγκεκριμένος κάτοικος του Δήμου Θερμαϊκού, τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση.
Χθες το απόγευμα η γυναίκα του τον εντόπισε απαγχονισμένο σε ένα δασύλλιο, στην περιοχή της Σωζόπολης. Ο αυτόχειρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ για να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας.
Τελικά αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων του, που συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του πατέρα του.

Με πόνο ψυχής η σύζυγος του 57χρονου μίλησε για τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα της στο απονενοημένο διάβημα. Από το «κούρεμα» των ομολόγων και μετά, ο άτυχος άντρας είχε βυθιστεί σε κατάθλιψη. Είχε δώσει αρκετές φορές δείγματα πως θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

«Δεν πίστευα ότι ο άντρας μου θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα… Το έλεγε, το διακωμωδούσε αλλά δεν πίστευα ότι θα το κάνει», δήλωσε η γυναίκα του αυτόχειρα.

«Άμα είχα κάνει κάτι νωρίτερα ίσως το προλάβαινα, αλλά και πάλι θα τό ‘κανε. Είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να φουντάρουμε», αποκάλυψε η σύζυγος του αυτόχειρα. «Πίστευα ότι αυτά δεν με αγγίζουν, δεν ήθελα να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους σαν δειλούς γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι κάποιος μπορεί να φτάσει σε αυτό σημείο να θολώνει».

Όσον αφορά το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του τραγικού συμβάντος, η ίδια ανέφερε ότι κατά τη γνώμη της ευθύνεται η κυβέρνηση. Οι δηλώσεις της κ. Καρασάββα κατέληξαν με μια σκέψη της:
«Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μανά και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου».

 

newsIt.gr

http://panhellenicpost.com/archives/91404

http://www.thestival.gr/society/item/173437-omologiouxos-kremastike-apo-dentro-kraugi-apognosis-apo-ti-gynaika-tou-video

 

ΣΧΟΛΙΟ :

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θεώρησε νόμιμο το PSI καθώς έκρινε ότι η επένδυση σε τίτλους του δημοσίου εμπεριέχει κίνδυνους όπως όλες οι επενδύσεις . Ξέχασε βέβαια ότι η διαδικασία του «κουρέματος» και της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (το λεγόμενο PSI) υποτίθεται ότι έγινε σε εθελοντική και όχι σε  υποχρεωτική βάση και ότι κάποιοι αρνηθήκαν και δεν συμμετείχαν. Στην περίπτωση των Ελλήνων μικρο-ομολογιούχων όμως αυτό δεν εφαρμόστηκε. Αυτούς κανείς δεν τους ενημέρωσε και δεν τους ρώτησε τι θέλουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

– 31/03/2014 Ολομέλεια ΣΤΕ,  1116-1117/2014 : Αντικατάσταση τίτλων εκδόσεως ή εγγυήσεως Ελληνικού Δημοσίου (PSI) 

– 07 Μαϊου 2014 – Συλλαμβάνουν ομολογιούχους, ενώ 17 ομολογιούχοι του Ελληνικού δημοσίου αυτοκτόνησαν

– ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ : ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ

 

One comment on “Ομολογιούχος απαγχονίστηκε στα γενέθλιά του – Κραυγή απόγνωσης από τη γυναίκα του (βίντεο)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.