Υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν προβάλουν τα ΜΜΕ

 

ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΝΕΚΤΑΡΙΑ (ΕΠΑΜ)

Η Κατερίνα Μουτσάτσου γεννήθηκε στο Μοντερεί της Καλιφόρνιας όπου σπουδαζε ο πατέρας της σταλμένος από το Πολεμικό Ναυτικό. Εκεί έζησε μόλις δύο μήνες. Είναι απόφοιτη του Lycee Francais d’Athenes και μετά έφυγε στο Παρίσι για σπουδές στη Σορβόνη, στη Σχολή Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής και χορού.
Έζησε 5 χρόνια στη Γαλλία, μετά στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα πάλι στη χώρα μας όπου ξεκίνησε να παίζει σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές, το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο.

 

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου – ΦΕΝΕΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Γεωργίου (κοινωνία αξιών 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.(1975-2010), πολιτικός, ιδρυτικό μέλος και αντιπροεδρος σήμερα του πολιτικου κόμματος κοινωνία αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012. Υπήρξε επίσης γνωστος αθλητής του μπάσκετ σε ομάδες της Α’ εθνικής κατηγορίας την περίοδο 1973-1991, (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα) και σε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας μας. Διετέλεσε Πρόεδρος στο αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ το διάστημα 2010-11.

 

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου (Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες-Πρωτοβουλία Χατζημαρκάκη

Από το 2004 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας τους Ελευθέρους Δημοκράτες. Το 2007 ψηφίστηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς.

 

ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Θεμιστοκλή (ΕΠΑΜ

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πρέσβης στην Αρμενία το 1993. Διετέλεσε επίσης Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης στη Βαρσοβία το 1996 και στην Οττάβα το 2000. Το 2006 εκλέχτηκε από τα 12 κράτη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού και επανεξελέγη στη θέση αυτή το 2009. Υπηρέτησε επίσης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ άλλα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έγινε  ευρύτερα γνωστός στο διαδίκτυο για την αποκάλυψη του αναφορικά με την συμμετοχή και δράση ξένου μισθοφορικού στρατού (την εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού «Academi», γνωστή και με το πρώην όνομά της «Blackwater») ως δύναμη καταστολής στην Ελλάδα.

 

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ)

Ο Χ. Χρηστίδης υπηρέτησε στα Τεθωρακισμένα, στις Ειδικές Δυνάμεις και στην Αεροπορία Στρατού, σε θέσεις ανάλογα με τον κατεχόμενο βαθμό. Αποστρατεύθηκε με αίτησή του το 2006, με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

Μιλάει άπταιστα την αγγλική και τη γαλλική σε επίπεδο επικοινωνίας. Μετά την αποστρατεία του δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε ΑΕ.

 

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(ΑΛΕΚΟΣ) του Νικολάου (ΣΧΕΔΙΟ Β ́)

Ο Αλέκος Αλαβάνος διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος του ΣυΡιζΑ, του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, από το Δεκέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2008. Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής.

Αρχείο δράσης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 

 

ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Λέανδρου (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

Ο Γιώργος Κόκκας είναι δικηγόρος και χειρίστηκε με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις της ΕΡΤ Α.Ε., των οικολογικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ, χρηματοοικονομικές υποθέσεις της παρατράπεζας Γλυφάδας και των κατόχων ομολόγων Lehman Brothers, την πρόσφατη απόφαση ενάντια στην συνταγματικότητα του «χαρατσιού» της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο κλπ.

Την 13-02-2013 από τα θεωρεία της Βουλής διεκδίκησε με ακτιβισμό την έκφραση των απόψεων των Ελλήνων Πολιτών ενάντια στο β’ Μνημόνιο της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Είναι εμπνευστής και Γενικός Συντονιστής του « ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ» (www.dimovoulio.gr)

Λογοκριμένοι είναι σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αλλά και πολλοί συνδυασμοί. Εγώ σας έδειξα ενδεικτικά και μόνο, μερικούς που βρήκα ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο youtube. Ψάξτε και εσείς και μην περιμένετε από τα ΜΜΕ να σας ενημερώνουν γιατί δεν θα το κάνουν. Τα ΜΜΕ μεγάλης εμβέλειας παρουσιαζόμουν 5 – 10 εκλεκτούς τους και κανέναν άλλον. Γι΄αυτό, αν θέλετε να βρείτε τον άνθρωπο που σας κάνει, τον αντιπρόσωπο σας δηλαδή, ψάξτε τον μόνοι σας.  

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε όλους τους υποψήφιους, τα βιογραφικά και όλους τους συνδυασμούς.

 

Υπενθύμιση

Οι εκλογές διεξάγονται για την ανάδειξη 21 ανθρώπων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Advertisements

3 comments on “Υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν προβάλουν τα ΜΜΕ

  1. ΔΗΜΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αλεξάνδρου

    Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το συνδυασμό “Σοσιαλιστικό Κόμμα”: Συνέντευξη στη Δημοσιογράφο Βίλιαν Στασινού, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM 90.1 των Ιωαννίνων, στις 28 Απριλίου του 2014.

  2. ΟΛΑΓΙΑ ΓΚΟΝΘΑΛΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΒΕΓΚΑ ΠΕΔΡΟ του Πέδρο Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο “Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο” (Ε.ΠΑ.Μ.)

    Ντοκυμαντέρ του PEDRO OLALLA – Γιατί η Ελλάδα…

    Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κύρια απασχόλησή του είναι η συγγραφή: 27 πρωτότυπα έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (βιβλία, σενάρια, οπτικοακουστικό υλικό) σε διάφορες γλώσσες, καθώς και μια μακρά σειρά από δημοσιογραφικά άρθρα και μεταφράσεις Ελλήνων και Ισπανών συγγραφέων.

Δίδαξε νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και, στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού “El Sol de Atenas” και καθηγητής στο «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Instituto Cervantes της Αθήνας και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και περισσότερες από σαράντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Ως λεξικογράφος, είναι συγγραφέας του «Νέου Ελληνο-Ισπανικού Λεξικού» (εκδ. Texto), για το οποίο δούλεψε για χρόνια με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη». Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaïr, Planeta, Road Editions, κ.α. καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εταιρείες παραγωγής.


  3. ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου Υποψήφιος με το συνδυασμό “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.