Δηλώστε συμμετοχή στην συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικά 5 Νοσοκομείων

201308061113105704

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες Ελεύθεροι Επαγγελματίες, ασφαλισμένοι (και για τον λόγο αυτό καταναλωτές) στον ΟΑΕΕ, που αδυνατούν όχι υπαίτια αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας, και στερούνται παράνομα την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά χρεώνονται ως οφειλέτες ασφάλιστρου, και για την χωρίς καμία πρόβλεψη αναλογικότητας από την σύσταση του Νόμου, αποφασίσαμε με την άσκηση Συλλογικής αγωγής να προσφύγουμε οι Οργανώσεις Καταναλωτών, στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στον μόνο θεσμό του Ελληνικού Κράτους ο οποίος απόδειξε ότι μπορεί να προστατεύει του Έλληνες Πολίτες, εφόσον αφεθεί απερίσπαστη στο να επιτελέσει το έργο της.

Την 11/3/2014 και επ ευκαιρία πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καταθέσαμε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την με αρ. κατάθεσης 32510/256/2014 Συλλογική Αγωγή Κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικά 5 Νοσοκομείων και με τις επόμενες μεταβολές του Υπουργείου επανακατατέθηκε και έλαβε δικάσιμο την 22.10.14.

Αίτημα της αγωγής είναι, όλοι οι εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών, όπως και στους συμπολίτες που θα θέλουν να καταβάλλουν ή και να ρυθμίσουν μόνο τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.

Επίσης αίτημα της αγωγής είναι να παύσει ο ΟΑΕΕ να απειλεί και να μην απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας η μόνο του κλάδου σύνταξης.
Προσφεύγουμε και με Αίτηση Ασφαλιστικών με βάση το δικόγραφο της Συλλογικής Αγωγής για την λήψη προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της Τακτικής δικασίμου την 22.10.14

Καλούνται και όλοι όσοι θέλουν να συνδράμουν στον Αγώνα μας, να ασκήσουν Πρόσθετη Παρέμβαση υπέρ ημών στην παραπάνω δίκη, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε λύση, εκεί που η Κυβέρνηση και η νομοθετούσα Ελληνική Βουλή, αδιαφορούν στο να δώσουν μια ανθρωπινή και δίκαια λύση.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, δώστε την σχετική εξουσιοδότηση ένταξης στην Αγωγή (η οποία παρέχει και προστασία από καταδιωκτικά μέτρα) και ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους ενάγοντες ή με τον δικηγόρο τους.  

 

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ 

 

 

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ/ΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ …………………………………………………………………………………..

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩ


τον Δικηγόρου Αθηνών Ιωάννη Μυταλούλη του Θωμά (ΑΜ ΔΣΑ 22097) οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 54 (3ος όροφος γραφείο 1) τηλ. και φαξ 21038425222 κιν. 6945202953

.

1) Όπως με συμπεριλάβει στο ιστορικό και αιτητικό της Συλλογικής Αγωγής και των Ασφαλιστικών Μέτρων των: ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΚΑ (ΓΟΚΕ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (ΔΙ.ΚΑ.Π.), ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥ, κτλ.

2) Όπως ασκήσει για λογαριασμό μου την Έφεση (άνευ αμοιβής και εξόδων) κατά της τυχόν απορριπτικής επί της Συλλογικής Αγωγής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών και με εκπροσωπήσει στο Εφετείο.

3) Όπως ασκήσει για λογαριασμό μου την Αναίρεση (άνευ αμοιβής και εξόδων) κατά της τυχόν απορριπτικής επί της Συλλογικής Αγωγής και Έφεσης, Απόφασης του Εφετείου Αθηνών και με εκπροσωπήσει στο Άρειο Πάγο.
                Τον δικηγόρο…………………………………………………………… ………………………………όπως ασκήσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών πρόσθετη παρέμβαση για λογαριασμό μου υπέρ του ως άνω ΙΝΚΑ κτλ κατά την εκδίκαση της Συλλογικής Αγωγής & Ασφαλιστικών Μέτρων σε όλα τα στάδια της δίκης.

.
Ο εξουσιοδοτών/ούσα υπογραφή

 

Οδηγίες:
1). Συμπληρώνεται με τα πλήρη στοιχεία η Εξουσιοδότηση και το έντυπο Εγγραφής Μέλους.
2). Αποστέλλονται και τα 2 στο Fax 28220 22642.
3). Συμπληρώνεται και παραδίδεται ή αποστέλλεται, με συστημένο, στο μέλος η απόδειξη πληρωμής συνδρομής εγγραφής, € 20.

 

Η Εξουσιοδότηση Ένταξης του επιτηδευματία στην Αγωγή του ΙΝΚΑ και την προστασία από καταδιωκτικά μέτρα κατα ΟΑΕΕ. Κατεβαίνει σε PDF με τις οδηγίες μαζί. Πατήστε στο ΛΗΨΗ. (Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιούλ 2014, 10:41)

.

http://www.inkakritis.gr/downloads/library/62.html

http://www.inkakritis.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Αγωγή ΙΝΚΑ-Ανασφάλιστων κατά ΟΑΕΕ

ΟΑΕΕ: Νομική βιβλιοθήκη, πληροφορίες και απόψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ “ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Ο.Α.Ε.Ε.”

 

4 comments on “Δηλώστε συμμετοχή στην συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικά 5 Νοσοκομείων

 1. Από: Κεντρική Γραμματεία ΕΠΑΜ

  ΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

  ΑΠΟ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. (Ε.Ν.Α.)

  ΚΟΙΝΟΠ.: Ε.Σ.Σ.

  ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  &

  ΒΟΗΘΕΙΑ

  Την 30 Ιουλίου 2014 εκδικάζεται αγωγή στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την οποία έχουν προσφύγει εναντίον του ΟΑΕΕ συμπολίτες μας ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι (πρώην ασφαλισμένοι) του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών.

  Η αγωγή γίνεται με την αρωγή και τον συντονισμό των συμμετεχόντων πολιτών από το ΙΝΚΑ και δικηγόρος θα είναι ο κος Ιωάννης Μυταλούλης μέλος της Νομικής επιτροπής του ΕΠΑΜ.

  Παρόλα αυτά η σημασία και η σπουδαιότητα της υπόθεσης είναι υπερκομματική και αφορά όχι μόνο τους έχοντες σχέση με τον ΟΑΕΕ αλλά θα μπορούσαμε να πούμε όλον τον Ελληνικό λαό.

  Σπουδαίοι δικηγόροι που να έχουν το σθένος να πάνε κόντρα με το σύστημα σπανίζουν. Ο κος Μυταλούλης είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που έχει και άλλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως για παράδειγμα με την αποσύνδεση του ΕΤΗΔΕ (χαράτσι) από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

  Ως γνωστόν όλες οι αποφάσεις που βγαίνουν καθαρογραμμένες από τα δικαστήρια ξεκινούν με το γνωστό ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  Και εδώ έγκειται η έκκλησή μας για συμπαράσταση και βοήθεια.

  Παρακαλούμε άπαντες που έχουν έννομη σχέση και συμφέρον από τον ΟΑΕΕ να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 30/7/2014 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ως παράσταση πολιτικής αγωγής, έχοντας μόνον μαζί τους την ταυτότητα τους σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

  Εάν η παρουσία μας είναι κατά χιλιάδες (εκατοντάδες δεν φτάνουν) και δηλώσουμε όλοι ως παράσταση πολιτικής αγωγής, καταλαβαίνετε και συνειδητοποιείτε πόσο δύσκολο είναι να βγει μια απόφαση αρνητική προς τους ασφαλισμένους και αυτή να είναι παράλληλα και ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  Δεν ταιριάζει !!!

  Η ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ προς τους ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

  ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΘΕΛΗΣΗ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 30/7/2014.

  Από την Γραμματεία της Ε.Ν.Α. του Ε.ΠΑ.Μ.

 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΙΝΚΑ-ΔΤ-543/29-30.04.2015

  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΙΣ 09:30 ήμασταν όλοι εκεί
  Χθες την 29-4-2015 ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αίθουσα 12 κτήριο 6, εκδικαζόταν η συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ κατά του Ο.Α.Ε.Ε., ΤΕΒΕ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ με αριθμό πινακίου 29.

  Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως, ενώ είχε πρόθεση ο Ο.Α.Ε.Ε και το Δημόσιο και συμφώνησαν σε αναβολή και να συζητηθεί η αγωγή μετά από ενάμιση μήνα, στις 10-6-2015, μετά από πρόταση του ΙΝΚΑ, και ομόφωνα όλοι απεδέχθησαν την πρόταση, η έδρα του Δικαστηρίου αντί να δεχθεί το αίτημα όλων των διαδίκων για την 10-6-2015, ρωτώντας το Δημόσιο μήπως δεν προλάβει να ενημερωθεί μέχρι την 10-6-15 και χρειάζεται περισσότερο χρόνο αναβολής, αποφάσισε να συζητηθεί η αγωγή στις 3-2-2016.
  Σημ. (ενώ ως πρωτοείσακτη 12 μήνες νωρίτερα στις 28-1-2012 που ένεκα των εκλογών ανεβλήθη για σήμερα τις 29-4-2015, οι 360 μέρες μελέτης αυτονόητα κρίνεται επαρκής χρόνος για οποιονδήποτε διάδικο).

  Κύριοι Δικαστές σεβασμός στην υπηρεσία του λαού και όχι μόνο των Κυβερνήσεων.
  Και για την αποκατάσταση των ως άνω σας κάνουμε γνωστόν πως για νέα ίδια αγωγή ακόλουθα των ανωτέρω την ίδια μέρα 29-4-2015 ζητήσαμε και η γραμματεία του Δικαστηρίου παρέχει δικάσιμο για τις 17-6-2015.

  Προς τι λοιπόν αυτή η αναβολή που δόθηκε για το 2016 ενώ υπήρχε ημερομηνία πολύ συντομότερη της αναβολής για τον επόμενο χρόνο?, παρότι και είχε συμφωνηθεί η 10-6-15, και απειλούνται με κατασχέσεις οι ανασφάλιστοι /ασφαλισμένοι.
  Ο πόνος, το δάκρυ, ο θάνατος !!! δεν αναβάλλονται, από τις δικές σας αναβολές, αλλά ζητούν, όταν σφάλει και αργεί το Δημόσιο, από τους θεσμούς, τώρα από εσάς, από την Δικαιοσύνη, άμεσα δικαίωση στο δίκαιο αίτημα των πολιτών να πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ανταποδοτικά και όχι υποχρεωτικά.

  Ζητούμε για να πάρουμε νομίμως :
  1) Το διαχωρισμό της εισφοράς υγείας από την εισφορά της σύνταξης, επειδή είναι απαραίτητο, για να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ασφαλισμένο να ρυθμίσει-πληρώσει μόνο την εισφορά υγείας, να δοθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους και τα προστατευόμενα μέλη τους αφενός και αφετέρου να μην έχει καμία οικονομική απώλεια το ταμείο.

  2) Διαγραφή του ποσού της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ενώ ο ΟΑΕΕ δεν παρείχε (αρνούμενος να σφραγίσει βιβλιάρια οφειλετών), συνέχιζε να χρεώνει και να τοκίζει αφού, πέραν του αχρεωστήτως, δημιουργεί μεγαλύτερη οικονομική πίεση στις επιχειρήσεις και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των ασφαλισμένων και των προστατευόμενων μελών τους.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.