Μηνιαία στατιστικά στοιχεία ΚΕΑΟ : 21.828 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ, 105 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ

1468577_10152077833914273_1190735767_n

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

Αύριο, 30 Ιουλίου 2014, εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και ενδεικτικά 5 Νοσοκομείων. Εάν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή διαβάστε εδώ

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), προχώρησε σε 105 κατασχέσεις ακινήτων Ιούνιο, λόγω μη καταβολής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών

Επίσης προχώρησε σε 35 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 21.828 κατασχέσεις απαιτήσεων εις χείρας τρίτου και σε 2.016 παραγγελίες κατάσχεσης. Μόνο για το ΙΚΑ εκδόθηκαν τον Ιούνιο 687 εντάλματα κατάσχεσης, ενώ υπήρξαν 40 περιπτώσεις στις οποίες έγινε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας και 385 περιπτώσεις στις οποίες πραγματοποιήθηκε κατάσχεση κινητής περιουσίας. Επιπλέον, την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 69 πλειστηριασμοί και 44 πτωχεύσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ Αλλων Φορέων (πλην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ)

Μέσω της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης οφειλετών ΚΕΑΟ άλλων φορέων (πλην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του οφειλέτη στις υπηρεσίες ΚΕΑΟ. Η διαδικασία διεκπεραιώνεται μέσω διασύνδεσης με τη ΓΓΠΣ με τη χρήση κωδικών TAXIS και προϋποθέτει ότι έχει αποδοθεί κλειδάριθμος στον οφειλέτη από τη ΓΓΠΣ..

Η υπηρεσία σε πρώτη φάση αφορά τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΟΓΑ ) και συγκεκριμένα αυτούς για τους οποίους ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ έχουν αποστείλει τις οφειλές τους στο ΚΕΑΟ.

Άρθρο 101 (Ν. 4172/2013)
Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)

1. Στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ ιδρύεται Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια.

2. Το Κ.Ε.Α.Ο. έχει ως σκοπό:

α) την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,

β) τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των οφειλετών των Ασφαλιστικών Οργανισμών (μητρώο οφειλετών), τον προσδιορισμό του ύψους των οφειλόμενων ποσών την αιτία και τη χρονική περίοδο που ανάγονται, την τήρηση στατιστικών στοιχείων και αναλύσεων,

γ) τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις στο αρμόδιο καθ’ ύλην Υπουργείο,

δ) το σχεδιασμό και την εκτέλεση δράσεων για την επίτευξη του σκοπού του Κ.Ε.Α.Ο..

3. Για τις ανάγκες του παρόντος νοούνται: Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, οι καταβλητέες εισφορές έως την καταληκτική ημερομηνία εμπροθέσμου καταβολής τους.

Καθυστερούμενες, οι ασφαλιστικές εισφορές από την επόμενη ημέρα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής τους.

Ληξιπρόθεσμες, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές από τη σύνταξη της πράξης βεβαίωσης της οφειλής.

Βεβαίωση οφειλής, η ειδική διοικητική πράξη καταγραφής οφειλών. Η πράξη βεβαίωσης οφειλής συντάσσεται τον επόμενο μήνα λήξης της εμπροθέσμου καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και σε κάθε περίπτωση μέχρι έξι (6) μήνες από την ημέρα που οι ασφαλιστικές οφειλές κατέστησαν καθυστερούμενες.

Τίτλο εκτελεστό αναγκαστικής είσπραξης οφειλών σύμφωνα με το ν.δ.356/1974 Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ως ισχύει, αποτελεί η πράξη βεβαίωσης οφειλής μετά την απόδοση μοναδικού αριθμού και την ταυτόχρονη ηλεκτρονική εγγραφή της στο ειδικό ηλεκτρονικό μητρώο εσόδων του Κ.Ε.Α.Ο..

Η συνέχεια ΕΔΩ

 

πηγές:

http://www.sofokleousin.gr/archives/182539.html
http://www.ika.gr/gr/infopages/news/mhn_stat__KEAO_20140724.pdf
http://lawbank.forologikanea.gr/laws/viewArticle?article_id=10642
http://www.ika.gr/gr/infopages/yphr/pistofeil_keao.cfm

Advertisements

3 comments on “Μηνιαία στατιστικά στοιχεία ΚΕΑΟ : 21.828 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ, 105 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ

 1. δείτε και αυτά :

  Η απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει την απροειδοποίητη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ( κατάσχεση εις χείρας τρίτου )
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/06/18/η-απόφαση-του-στε-που-επιτρέπει-την-απρ/

  Δήμευση περιουσιών – Μοντέλο καταγγελίας στην ΕΕ για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/03/18/δήμευση-περιουσιών-μοντέλο-καταγγελ/

 2. Η απαντητική επιστολή ενός αυτοαπασχολούμενου στις απειλές του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών

  Ο Γιώργος Ζαχάρος είναι αυτοαπασχολούμενος, «τεντάς» στο επάγγελμα. Στις 29 Αυγούστου πήρε από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών «ατομική ειδοποίηση» ότι από τα τέλη του 2011 μέχρι και τον Ιούλη του 2014 χρωστάει στον ΟΑΕΕ 14.724,82 ευρώ. Με τα πρόσθετα τέλη, το τελικό ποσό της οφειλής αυξήθηκε στα 14.823,47 ευρώ. Να πώς περιγράφει ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σε απαντητική επιστολή – ένσταση, την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει στο ΚΕΑΟ:

  «Στις 29/8/2014 έλαβα από το ΚΕΑΟ μια συστημένη επιστολή στην οποία με απειλείτε στην ουσία, ότι αν δεν ρυθμίσω εντός 20ημέρου τις κατ” εσάς οφειλές μου προς τον ΟΑΕΕ θα «αναγκαστείτε» να προβείτε σε κατάσχεση, πλειστηριασμό και άλλα μέτρα. Δηλαδή, στην ουσία μου λέτε ότι θα μου πάρετε τα εργαλεία της δουλειάς μου, με τα οποία προσπαθώ να συντηρήσω τις ανάγκες της οικογένειάς μου, μιας και δεν έχω άλλο περιουσιακό στοιχείο.

  Από την άλλη, αμφισβητώ κατ” αρχήν το ύψος του ποσού που λέτε ότι οφείλω. Με χρεώνετε με οφειλές στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τις οποίες εδώ και δυο χρόνια αυθαίρετα δεν μου παρέχετε, μη σφραγίζοντας το βιβλιάριο Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι και άλλο οικονομικά από διάφορες δαπάνες σε φάρμακα κ.ά.

  Σας καθιστώ επίσης υπεύθυνους αν έχω οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας τώρα ή στο μέλλον, που θα είναι αποτέλεσμα της ενέργειάς σας αυτής, που στερώντας μου το δικαίωμα στην υγεία δεν μπόρεσα να κάνω διάφορες εξετάσεις που απαιτούνται στην ηλικία μου.

  Δουλεύω από 17 χρονώ και έχω πληρώσει «τα μαλλιά της κεφαλής μου», που λέει ο λαός μας, στους ασφαλιστικούς φορείς που ανήκα ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, με πολύ υψηλές ασφαλιστικές κρατήσεις, ιδιαίτερα όταν ήμουν οικοδόμος που πλήρωνα κρατήσεις για βαρέα οικοδομικά. Και τώρα, μετά την οικονομική κρίση, που πολύ καλά ξέρετε ότι υπάρχει και δεν ευθύνομαι γι” αυτήν, μου ζητάτε να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου προς τον ασφαλιστικό μου οργανισμό, γιατί θα έχω κυρώσεις.
  Εσείς τι κυρώσεις είχατε και ποιον ρωτήσατε όταν τζογάρατε τα λεφτά του Ταμείου μας στο χρηματιστήριο, όταν κάνατε το «κούρεμα» των αποθεματικών του Ταμείου, όταν τα παρείχατε χρόνια άτοκα στις τράπεζες που και αυτές μας απειλούν με κατασχέσεις για τα κόκκινα δάνεια που δώσανε και ήταν λεφτά δικά μας; Τέλος πάντων, τα λεφτά που ζητάτε, δεν έχω τη δυνατότητα με τις «ρυθμίσεις» που εξαγγείλατε κατά καιρούς να τα δώσω.

  Ζητώ:

  Πρώτο, να αφαιρέσετε από το ποσόν που μου έχετε χρεώσει, τον κλάδο της ασθένειας για όσο χρονικό διάστημα μου το έχετε στερήσει.

  Δεύτερο, να εξοφλώ το υπόλοιπο που θα προκύψει με ποσόν που θα αντιστοιχεί στο 10% του εισοδήματός μου.

  Τρίτο, να μειωθούν σημαντικά οι εισφορές προς το Ταμείο.
  Τέταρτο, να αφαιρεθούν όλα τα πρόστιμα που έχετε επιβάλει.
  Τέλος, αν νομίζετε ότι όλα αυτά που σας έγραψα παραπάνω δεν σας αγγίζουν είναι δικαίωμά σας. Σας δηλώνω όμως ότι και εγώ δεν είμαι απ” αυτούς που θα κάτσω μοιρολατρικά με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε θα γίνω αυτόχειρας. Μαζί με τους γείτονές μου, που και αυτοί έχουν τα ίδια προβλήματα, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, μαζί με τα σωματεία μας, θα σας περιμένουμε να έρθετε να μου κατάσχετε τα εργαλεία».

  http://oaeevictims.blogspot.gr/2014/09/blog-post_14.html

  http://www.serresnews.net/ο-α-ε-ε-η-απαντηση-ενος-αυτοαπασχολουμ/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.