Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο)

Ο κ. Volker Reusing, σύζυγος της Γερμανίδας ακτιβίστριας η οποία προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγγείλει την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, καλεί τον Ελληνικό πληθυσμό να ενισχύσει με μαρτυρικές καταθέσεις την καταγγελία της συζύγου του.

Όσοι πέσατε θύματα των μέτρων λιτότητας και έχετε υποστεί βλάβη στην υγεία σας, ή έχετε αυτόχειρα στην οικογένεια σας, ή δεν έχετε πια πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα κλπ, στείλτε την μαρτύρια σας στην αγγλική γλώσσα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ και ενημερώστε σχετικά την κυρία Luzia Hassel-Reusing, έτσι ώστε να μπορέσει να την επικαλεστεί/ αξιοποιήσει. Στην επιστολή σας να επισημάνετε το συσχετισμό της μαρτυρίας σας με την δικογραφία με αριθμό (file number) OTP-CR-345/12 που αφορά την καταγγελία Hassel-Reusing

Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών ή άλλων στοιχείων, είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η ακόλουθη :

International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands

Εναλλακτικά, η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στο +31 70 515 8555.

Η διεύθυνση της κυρίας Hassel-Reusing:

Sarah Luzia Hassel-Reusing
Thorner Str. 7
42283 Wuppertal (Germany)

Τηλ.: +49/202/2502621

Εάν δεν ξέρετε αγγλικά, επικοινωνήστε με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια συλλογής και μετάφρασης μαρτυρίων στην Ελλάδα. Ηλεκτρονική διεύθυνση: chrysanthopoulos@gmail.com

Το ζητούμενο της μαρτυρίας είναι να αναδείξει το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να εξηγήσετε σε αυτήν, από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.

Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με φάρμακα ή με υπηρεσίες υγείας ή με ιατρούς, στους οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας πρέπει να αναφερθεί από πότε το αντιμετωπίζετε και τι το προκάλεσε (λχ. περικοπές στη σύνταξη ή τον μισθό σας, υπερφορολόγηση ). Εξηγήστε δηλαδή με απλά λόγια από πότε και γιατί δεν είχατε πια αρκετά χρήματα για την πλήρη σίτισή σας.

Η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη και εάν :

– αιτία της κατάστασης σας ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η αύξηση του κόστους ζωής,
– ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση
– έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας,


Εάν αυτό είναι εφικτό, επισυνάψτε στην επιστολή σας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.

Εάν διαθέτετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
 αποφάσισαν τα μέτρα λιτότητας γνώριζαν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, ενημερώστε σχετικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την κυρία Hassel-Reusing. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.

Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων 
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες και τους κατοίκους της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, έως τώρα έχουν προσφύγει στην Χάγη τουλάχιστον 34 άτομα τα οποία κατάγγειλαν την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή/και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη – η οποία είναι και αυτή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που απλά εξετάζεται χωριστά λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της. Ταυτόχρονα, 6141 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ζήτησαν ήδη από τον αρμόδιο εισαγγελέα του ΔΠΔ να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά καθώς οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και τέτοια εγκλήματα πρέπει να αποτραπούν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και η ποινική διαδικασία ξεκινά αυτεπάγγελτα αν και εφόσον ο εισαγγελέας έχει ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων της αρμοδιότητας του στην επικράτεια της χώρας ή και αλλού εάν αυτά αφορούν Έλληνες. Στη περίπτωσή μας, οι ενδείξεις πρέπει να προκύψουν από τις προαναφερόμενες καταγγελίες, από τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό που έχει επισυνάπτει σε αυτές καθώς και από όποιο άλλο στοιχειό ή αποδεικτικό υλικό έλαβε ο εισαγγελέας από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες (άστεγους, άνεργους, ιατρούς, ΜΚΟ, ιατρικούς ή/και επαγγελματικούς συλλόγους κλπ.)

Υπενθυμίζω ότι το JusticeForGreece είναι το επίσημο ιστολόγιο του ηλεκτρονικού αιτήματος προς τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και κατ΄επέκταση, το ιστολόγιο των προσφυγών στην Χάγη. Εδώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ιδέες αναφορικά με πρόσθετους ισχυρισμούς με τους οποίους να ενισχύσει την καταγγελία του, καθώς και άμεσο ή έμμεσο αποδεικτικό υλικό με το οποίο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Τις καταγγελίες και μέρος του επισυναπτόμενου αποδεικτικού υλικού μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Το ηλεκτρονικό αίτημα μπορείτε να το υπογράψετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά προσοχή ! Άλλο πράγμα η ηλεκτρονική υπογραφή και άλλο η αποστολή της μαρτυρίας σας στο δικαστήριο. Δηλαδή, επειδή υπογράψατε το αίτημα σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί και ότι δεν πρέπει να στείλετε όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχετε στην διάθεση σας και αφορούν εσάς ή μέλη της οικογένειας σας. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στην μαρτύρια σας πρέπει να εξηγήσετε για την κάθε περίπτωση χωριστά, από πότε και γιατί (εξαιτίας ποιων μέτρων κλπ) αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που αναφέρετε.

Το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών στα ελληνικά μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από ΕΠΑΜ

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Κυπριακή ομάδα κατά Τουρκίας για εγκλήματα πολέμου

Χάγη

Γενοκτονία

Αυτοκτονίες

Videoaufruf an die griechische Öffentlichkeit zu Zeugenaussagen – Video appeal to the Greek public for testimonies

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ !

Advertisements

6 comments on “Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο)

 1. Unser Politikblog | 21.08.2014

  Video aufruf an die griechische Öffentlichkeit zu Zeugenaussagen

  Sarah Luzia Hassel-Reusing (die Anzeigeerstatterin zu Az. OTP – CR 345/12) bittet darum, dieses Video (in deutscher, englischer und griechischer Sprache) mit dem Aufruf zu Zeugenaussagen so weit wie möglich zu verbreiten und bei sich auf dem Blog oder auf der Webseite einzubetten, sodass die Menschen flächendeckend erreicht werden. Danke.

  Link : Aufruf an die griechische Öffentlichkeit zu Zeugenaussagen https://sites.google.com/site/buergerrechtemenschenrechte/home/videoaufruf-an-die-griechische-oeffentlichkeit-zu-zeugenaussagen/videoaufruf-an-die-griechische-oeffentlichkeit-zu-zeugenaussagen—video-appeal-to-the-greek-public-for-testimonies

  Einleitung zu Aufruf an die griechische Bevölkerung zu Zeugenaussagen

  Mein Name ist Volker Reusing. Am 21.11.2012 hat meine Frau Sarah Luzia Hassel-Reusing beim Internationalen Strafgerichtshof in Den Haag Strafanzeige eingereicht gegen unbekannt wegen des Verdachts des Verbrechens an der Menschlichkeit durch großangelegte und systematische Schädigung der Gesundheit durch die Sparmaßnahmen in Griechenland (Az. OTP – CR 345/12). Weil die Beweismittel und die in Betracht kommenden möglichen Täter aus verschiedenen Gruppen hinsichtlich des Entwurfs, des Beschlusses und der Durchführung der Auflagen sowie der Ausrichtung der rechtlichen Instrumente dafür an einer Strenge, wie sie in Griechenland (Präambel EFSF-Rahmenver-trag) und wie vom IWF (Schlussfolgerungen des Ecofinrats vom 09.05.2010, Az. SN 2564/1/10) angewendet wird, sich auf viele Länder verteilen, kann nur der Internationale Strafgerichtshof diesen Fall angesichts seiner internationalen Dimension bewältigen.

  Es ist kein Schicksal und auch keine Naturkatastrophe, wenn Menschen gesundheitlich geschädigt werden, weil man ihnen gesundheitlich notwendige Mittel vorenthält, obwohl auch woanders gespart werden könnte. Es ist eine Straftat, und zwar ein Verbrechen gegen die Menschlichkeit gem. Art. 7 Abs. 1 lit. k Römisches Statut, wenn man vorsätzlich in dem Wissen, dass man es tut, systematisch oder großangelegt die Gesundheit einer Zivilbevölkerung schädigt. Es ist schon ein hinreichender Vorsatz für dieses Verbrechen, wenn man die gesundheitsschädigenden Auflagen macht oder fortführt, obwohl man weiß, dass sie einen solchen Schaden anrichten oder anrichten werden, selbst wenn man gar nicht das Ziel hat, die Gesundheit zu schädigen, sondern dies in Kauf nimmt zur Erreichung anderer Ziele wie z. B. für die Rechte oder Interessen von Gläubigern.

  Es hätte denen, die für den Entwurf, die Entscheidung und die Durchführung der Sparmaßnahmen verantwortlich sind, bekannt sein müssen, dass der auch von Griechenland ratifizierte Uno-Sozialpakt ein Menschenrecht auf das für den jeweiligen Menschen erreichbare Höchstmaß an Gesundheit
  (Art. 12) und ein grundsätzliches Rückschrittsverbot (Art. 2) enthält. Ebenso hätte ihnen bekannt sein müssen, dass gem. dem Allgemeinen Kommentar Nr. 14 zum Uno-Sozialpakt daraus folgt, dass vor Kürzungen bei den Menschenrechten aus diesem Vertrag erst alle verfügbaren Mittel eingesetzt werden müssen, und dass insbesondere bei der Gesundheit zuletzt gespart werden muss. Auch wenn die Lage in Staatshaushalt und Sozialversicherung so ernst sein mag, dass sie nur durch erhebliche Eingriffe in das Eigentum der Gläubiger, Steuererhöhungen und auch Sozialkürzungen zu lösen sein mag, hätte trotzdem allen Einwohnern Griechenlands genug bleiben müssen für ihre medizinische Versorgung, für genug gesunde Nahrung und für das Wohnen.
  Laut einer Schätzung des griechischen Gesundheitsministers, Seiner Exzellenz, Herrn Adonis Georgiadis, würden 700,- Millionen € pro Jahr genügen, um einer von ihm geschätzten Zahl von 1,9 bis 2,4 Millionen Einwohnern Griechenlands ohne Krankenversicherungsschutz zu helfen.
  Stattdessen gibt man bis zu 50,- Milliarden € allein für die Finanzstabilität des griechischen Finanzsektors aus.

  Damit der IStGH ein Verfahren einleiten und die Schuldigen ermitteln kann, genügt es nicht, abstrakt die Systematik und Großangelegtheit zu beweisen, sondern es bedarf auch genug Aussagen von geschädigten Personen oder, soweit diese bereits gestorben sind, von deren Angehörigen.

  Bei einem Massaker an unbewaffneten Demonstranten vom 28.09.2009 in Guinea genügten dem IStGH 150 Opfer und bei vermuteten Kriegsverbrechen aus den Jahren 2003 bis 2008 im Irak 85 von gesammelten 400 Fällen, um von einer Großangelegtheit auszugehen.

  In Griechenland sind für weit mehr als 150 Menschen durch die Sparmaßnahmen notwendige Medikamente und medizinische Behandlungen oder Nahrung und Wohnung nicht mehr bezahlbar.
  Da auf einer abstrakten Ebene die Systematik und Großangelegtheit bereits umfassend erläutert worden ist, glauben wir, dass schon wenig mehr als 85 Aussagen konkreter Einwohner Griechenlands, deren Gesundheit durch die Sparmaßnahmen geschädigt worden ist, genügen werden, den IStGH zu bewegen, ein Verfahren aufzunehmen und die Schuldigen zu ermitteln.

  Wir freuen uns und bedanken uns, dass der ehemalige griechische Botschafter Herr Leonidas Chrysynthopoulos uns als Ansprechpartner in Griechenland für die Sammlung von Zeugenaussagen und für deren Übersetzung ins Englische unterstützt.

  Im folgenden verlese ich nun den Aufruf von Sarah Luzia Hassel-Reusing an die griechische Bevölkerung zu Zeugenaussagen:………..

  Quellen:

  -zu den geschätzten 700,- Millionen € siehe Artikel „Health Insurance a Victim of Austerity in Greece“ von Greek Reporter vom 24.04.2014
  -zum Beispiel Guinea siehe Artikel „Spar sich die Welt ihr Weltgericht?“ der taz vom 15.11.2012
  -zum Beispiel Irak siehe Artikel „Systematische Folterung von Inhaftierten“ der taz vom 13.01.2014
  Adressen:

  Sarah Luzia Hassel-Reusing
  Thorner Str. 7
  42283 Wuppertal (Deutschland)
  +49/202/2502621
  Menschenrechtlerin (hat die Anzeige vom 21.11.2012 eingereicht, Az. OTP-CR 345/12)I

  Mr. Leonidas Chrysanthopoulos
  chrysanthopoulos@gmail.com
  (unser Kontakt in Griechenland für Koordinierung und Übersetzung von Zeugenaussagen)

  International Criminal Court
  Information and Evidence Unit
  Office of the Prosecutor
  Post Office Box 19519
  2500 CM The Hague
  The Netherlands
  or sent by facsimile to +31 70 515 8555

  http://unser-politikblog.blogspot.de/2014/08/videoaufruf-die-griechische.html

  • Μην περμένετε τίποτε από τους μηχανισμούς της νεοταξικής Δύσης. Η Ελλάδα είναι η Ιωνία και ανήκει στον πολιτιστικό της χώρο, την Ευρασία και Μέση Ανατολή

 2. Politikblog | 21.08.2014

  Video appeal to the Greek public for testimonies

  Sarah Luzia Hassel-Reusing (who has filed the charge Az. OTP – CR 345/12) requests to spread this video (in German, English, and Greek language) with the appeal for testimonies as far as possible and to embed it on on one’s blog or website, so that the people are reached extensively. Thank you.

  Introduction to the appeal to the Greek population for testimonies

  My name is Volker Reusing. At the 21.11.2012, my wife Sarah Luzia Hassel-Reusing has filed a charge against unknown at the International Criminal Court at The Hague for the suspicion of a crime against humanity because of large-scale and systematical damaging of the health by the austerity measures at Greece (file number OTP – CR 345/12). Since the evidence and the possible perpretators to be considered from different groups, regarding the drafting, the decision, and the implementation of the conditions as well as regarding the orientation of the legal instru-ments for that to a strictness as it is applied at Greece (preamble EFSF Framework Treaty) and as applied by the IMF (conclu-sions of the Ecofin Committee of the 09.05.2010, file numer SN 2564/1/10), are spread over many countries, only the International Criminal Court can deal with this case in view of its international dimension.

  It is no fate and not natural disaster, if the health of people is damaged, because one deprives them of medically needed means, even though cost reductions could also be done in other areas. It is a crime, namely a crime against humanity according to art. 7 par. 1 lit. k Roman Statute, if one intentionously, knowing that one does it, systematically or large-scale damages the health of a civil population. It is already a sufficient degree of intention for this crime, if one imposes conditions, which damage the health, or goes on imposing them, even though one knows, that they cause or will cause such a damage, even if one has not the aim to damge the health, but accepts that to reach other aims like, for example, the rights or the interests of creditors.

  It had to be known to those people, who are responsible for the drafting, the decision, and the implementation of the austerity measures, that the UN Social Pact, which is ratified also by Greece, contains a human right to the, for the respective human being, highest attainable standard of health (art. 12) and a basical prohibition of retrogression (art. 2). It also had to be known to them, that, according to the General Comment no. 14 to the UN Social Pact, resulting from that, before cuts regarding the human rights of that treaty first all available means have to be used, and that particularly the health has to be the last area regarding austerity measures. Even if the situation in the state budget and in the social insurance may have been so grave, that it may have be solveable only with significant cuts into the property of the creditors, tax increases, and also social cuts, there had nevertheless enough to be left for all inhabitants of Greece for their medical supply, for enough healthy food, and for housing.

  According to an estimation by the Greek Minister of Health, His Exellency, Mr. Adonis Georgiadis, 700,- million € per year would suffice, to help the inhabitants of Greece, who have no health insurance, whose number he estimates as between 1.9 and 2.4 million people.

  Instead, one spends up to 50.- billion € alone for the financial stability of the Greek financial sector.

  In order to achieve, that the ICC can start a procedure and find out the guilty persons, it is not enough, to prove the system and the large-scale at an abstract level, but it also needs enough testimonies by people, who have been damaged, or as far as they already have died, by their relatives.
  Regarding a massacre against unarmed demonstrators at the 28.09.2009 at Guinea, 150 victims, and regarding presumed war crimes in the years 2003 to 2008 at Iraq, 85 of sampled 400 cases, have been enough for the ICC to presume a large scale.

  At Greece, for many more than 150 people, necessary medicaments and medical treatments, or food and housing are not affordable any more, because of the austerity measures.

  Since at an abstract level, the system and the large-scale have already been explained comprehensively, we believe, that already some more than 85 testimonies of concrete inhabitants of Greece, whose health has been damaged by the austerity measures, will be enough to move the ICC to start a procedure and to find out the guilty persons.

  We are glad and express our thanks, that the former Greek ambassor Mr. Leonidas Chrysynthopoulos supports us as our contact at Greece for the collection of testimonies and for their translation into English.

  In the following, I now read out the appeal by Sarah Luzia Hasel-Reusing to the Greek population for testimonies:

  References:

  -on the estimated 700.- million € see article „Health Insurance a Victim of Austerity in Greece“ by Greek Reporter of the 24.04.2014
  -on the example Guinea see article „Spart sich die Welt ihr Weltgericht?“ by the taz of the 15.11.2012
  -on the example Iraq see article „Systematische Folterung von Inhaftierten“ by the taz of the 13.01.2014

  Addresses:

  Sarah Luzia Hassel-Reusing
  Thorner Str. 7
  42283 Wuppertal (Germany)
  +49/202/2502621
  human rights activist (has filed the charge of the 21.11.2012, file number OTP-CR 345/12)I

  Mr. Leonidas Chrysanthopoulos
  chrysanthopoulos@gmail.com
  (our contact in Greece of coordination and translation of testimonies)

  International Criminal Court
  Information and Evidence Unit
  Office of the Prosecutor
  Post Office Box 19519
  2500 CM The Hague
  The Netherlands
  or sent by facsimile to +31 70 515 8555

  http://unser-politikblog.blogspot.de/2014/08/videoaufruf-die-griechische.html

 3. Κατόπιν έκλυσης Reusing, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού συνέταξε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο με σκοπό την συγκέντρωση πρόσθετου αποδεικτικού υλικού για την Χάγη. Συμπληρώστε το και για τα περαιτέρω επικοινωνήστε με τους ανθρώπους του ιατρείου:

  Επικοινωνία
  Τηλέφωνο Γραμματείας: 210-9631-950
  email: mkiellinikou@gmail.com

  Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00

  Διεύθυνση Ιατρείου:
  Εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης, 200μ μετά την Τροχαία Ελληνικού στο αριστερό σας χέρι,
  ακριβώς δίπλα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

  ΕΝΤΥΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Ημερομηνία συνέντευξης____________

  Ονοματεπώνυμο _________________________ Ημερομηνία Γέννησης_________________

  Τόπος Γέννησης_______________ Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου___________

  Ασθενής_____ ή Γιατρός / Θεραπευτής_____ (βάζουμε Χ σε ένα από τα δύο)

  Εάν είναι γιατρός ή θεραπευτής που καταθέτει ποια είναι η ειδικότητα του _________________________________________________________________________________

  Διεύθυνση Κατοικίας________________________________________________________________

  ΤΚ______________ Τηλέφωνο επικοινωνίας______________________

  • Πως επηρέασε η οικονομική κρίση τη ζωή σας ή την ζωή των ασθενών σας;

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________
  • Πότε χάσατε την ασφαλιστική σας ικανότητα που είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό σας από το δημόσιο σύστημα υγείας και τι συνέπεια είχε αυτό στην υγεία την δική σας ή/και της οικογένειας σας;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Τα φάρμακα σας μπορείτε να τα αγοράσετε και εάν όχι, γιατί;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Δυσκολεύεστε να πληρώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ / ΕΥΔΑΠ;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Έχετε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή και νερό; (Για πόσο καιρό και γιατί)
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Σιτίζεστε εσείς και η οικογένεια σας επαρκώς, και εάν όχι, γιατί; Σιτίζεστε με δικά σας έσοδα ή με τη βοήθεια φιλανθρωπικού οργανισμού π.χ. εκκλησία;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Έχετε κάποια πάθηση ή ασθένεια που σας επιβάλει να ακολουθείτε συγκεκριμένη δίαιτα και δεν το κάνετε λόγω της άσχημης οικονομικής σας κατάστασης;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________
  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Πότε κάνατε τον τελευταίο προληπτικό έλεγχο για την υγεία σας; Πάνω από ένα χρόνο, και αν ναι, οι λόγοι συσχετίζονται με την κρίση;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Έχετε κάποια πάθηση ή ασθένεια που επιβάλετε να παρακολουθείτε με συχνό εργαστηριακό έλεγχο και δεν το κάνετε λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης π.χ. έλεγχος ζαχάρου σε ανθρώπους με ζαχαρώδη διαβήτη ;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Έχετε αποκλειστεί έμμεσα από δημόσιο νοσοκομείο επειδή σας ζήτησαν να καταβάλετε το κόστος της νοσηλείας σας, και αν ναι, εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού υπήρχε βλάβη στην υγεία σας;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Το εισόδημα σας, σας επαρκεί για να ζήσετε με αξιοπρέπεια, και εάν όχι γιατί;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Έχετε χάσει κάποιον συγγενή σας γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει το κόστος νοσηλείας τους σε νοσοκομείο ή γιατί έκανε οικονομία στα φάρμακα του;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση; Έχετε παιδιά, και αν ναι, έχουν κάνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Η ψυχολογία η δική σας αλλά και της οικογένειας σας πως είναι; Τι φταίει που δεν νιώθετε καλά; Ποια είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα σας; Θυμός, Θλίψη, Ενοχές, ανασφάλεια;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  • Χρωστάτε λεφτά στο κράτος ή στο ασφαλιστικό σας ταμείο και εάν ναι, γιατί;
  (την ίδια ερώτηση μπορεί να την απαντήσει γιατρός/θεραπευτής για τα όσα έχει βιώσει με τους ασθενείς του)

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  __________________________________________________________________________________

  Υπογραφή

  Ημερομηνία Υπογραφής___________________

  Αποδέχεστε να προωθήσει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού την μαρτυρία σας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) για την μήνυση, αριθμός OTP-CR-345, που έχει καταθέσει η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing εναντίων αγνώστων με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας εξαιτίας πρόκλησης βλάβης από πρόθεση και ταυτόχρονα βλάβης συστηματικής και ευρείας κλίμακας στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού (άρθρο 7, παρ. 1, lit k Καταστατικό της Ρώμης).

  Υπογραφή

  Ημερομηνία Υπογραφής___________________

 4. Pingback: Συμμετάσχετε στην ποινική δίωξη του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων .Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν

 5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

  Ονομάζομαι Volker Reusing.Στις 21.11.2012,η σύζυγος μου Sarah Luzia Hassel-Reusing υπέβαλλε μήνυση κατ’αγνώστων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για υπόνοιες ότι έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος λόγω της συστηματικής και σε μεγάλη έκταση καταστροφής της υγείας του Ελληνικού λαού από τα μέτρα λιτότητος που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα (αριθμός αρχείου OTP-CR 345/12).

  Eπειδή οι αποδείξεις και οι πιθανοί δράστες προέρχονται από διαφορετικές ομάδες ,ως προς την σύνταξη και την εφαρμογή των αποφάσεων,τον προσανατόλισμο των νομικών οργάνων και της αυστηρότητος με την οποίαν εφαρμόζονται στην Ελλάδα (προοίμιο Συμφωνίας-Πλαίσιο EFSF) από το ΔΝΤ (Συμπεράσματα Επιτροπής ΕCOFIN 9.05.2010,αριθμός φακέλλου SN 24564/1/10) και επεκτείνονται σε πολλές χώρες,μόνο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) είναι αρμόδιο να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή λόγω των διεθνών της διαστάσεων.

  Η καταστροφή της υγείας των ανθρώπων δεν είναι αποτέλεσμα της τύχης η μιας φυσικής καταστροφής αλλά αποτέλεσμα της στέρησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,την στιγμή που η πολιτική λιτότητας θα μπορούσε να ειχε ακολουθηθεί σε άλλους τομείς.Αποτελεί έγκλημα και ιδίως έγκλημα κατά της ανθρωπότητος σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.1 υποπαραγραφος k του Καταστατικού της Ρώμης,εάν κάποιος εν γνώσει του και σκοπίμως συστηματικά και εν εκτασει δημιουργεί βλάβη στον αστικό πληθυσμό.Υπάρχει ηδη πρόθεση για την τέλεση του εγκλήματος,εάν επιβληθούν οροι που προξενούν βλάβη στην υγεία η συνεχίζονται να επιβάλλονται τέτοια μέτρα,εν γνώσει ότι προκαλούν η θα προκαλέσουν βλάβη.Βεβαίως, μπορεί να μην υπάρχει πρόθεση δημιουργίας βλάβης,αλλά τα μέτρα αυτά υιοθετούνται για την επίτευξη άλλων στόχων όπως παραδείγματος χαριν την ικανοποιήση των απαιτήσεων των δανειστών.

  Πρέπει να καταστεί γνωστό σε όσους είναι υπεύθυνοι για την απόφαση και την εφαρμογή των μέτρων λιτότητος ότι το Σύμφωνο Οικονομικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ,που έχει επικυρωθεί από την Ελλάδα,περιλαμβάνει ένα ανθρώπινο δικαίωμα που είναι το μέγιστο δυνατό επίπεδο παροχής υγειονομικής περίθαλψης (αρθρο 12) και μια απαγόρευση παλινδρόμησης(αρθρο 2).Ειναι επίσης γνωστό ότι σύμφωνα με το Γενικό Σχόλιο υπ.αριθ. 14 στο Σύμφωνο Οικονομικών και Κοινωνικων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ,προτού γίνουν περικοπές σε ανθρώπινα δικαιώματα, πού περιλαμβάνονται στο Σύμφωνο,θα πρέπει πρώτα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γίνουν περικοπές και ιδιαίτερα ο τομέας της υγείας πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα θιγεί από μέτρα λιτότητας.Aκόμα και εάν η κατάσταση του Κρατικού Προυπολογισμού και των κοινωνικων ασφαλισεων ηταν κρίσιμη ώστε να χρειαζόντουσαν πολλές περικοπές στον κοινώνικο τομέα και αυξήσεις φόρων,θα έπρεπε να είχε ληφθεί μέριμνα ώστε να υπήρχαν αρκετά φάρμακα,τροφή και στέγη για όλο τον πληθυσμόν της Ελλάδας.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην Υπουργού Υγείας Κυρίου Αδωνη Γεωργιάδη 700 εκατ. Ευρω ετησίως θα επαρκούσε για να βοηθήσει τους 1.9-2.4εκατ. κατοίκους που δεν έχουν ασφάλεια υγείας.Αντίθετα ξοδεύονται μέχρι 50 δις ευρω για την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

  Για να μπορέσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αρχίσει την διαδικασία ανεύρεσης των υπαιτίων δεν αρκεί να υπάρχουν αποδείξεις γενικής φύσεως αλλά χρειαζόνται επίσης αρκετές μαρτυρίες ανθρώπων που η υγεία τους εχει υποστεί βλάβη η από συγγενεις ανθρώπων που εχουν αποθάνει.Σαν παράδειγμα αναφέρεται ότι για τα εγκλήματα πολέμου που εγιναν στο Ιράκ μεταξύ 2003-2008, 85 μαρτυρικες καταθέσεις από 400 περιπτώσεις ησαν αρκετές για να επιτρέψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αρχίσει την διαδικασία ανεύρεσης των υπαιτίων.

  Στην Ελλάδα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού,εξ’αιτίας των μέτρων λιτότητας εχει στερηθεί βασικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,τροφής και στέγης.Η καταστροφή στον τομέα αυτό που εχει υποστει η Ελλάδα εχει σε γενικές γραμμές επαρκώς αναπτυχθεί αλλά πιστεύουμε ότι 85 περίπου μαρτυρικές καταθέσεις κατοίκων Ελλάδος θα είναι αρκετές να υποχρεώσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να προχωρήσει στην διαδικασία ανεύρεσης των υπαιτίων.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρεσβη ε.τ. Κον. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλον ,ο σύνδεσμος μας στην Ελλάδα ,για την βοήθειαν που μας εχει προσφέρει στην συλλογή των μαρτυρικών καταθέσεων και στην μετάφραση τους στην Αγγλική γλώσσα.

  Θα σας διαβάσω τώρα την εκκληση της Sarah-Luzia Hasel-Reusing προς τον Ελληνικό λαό.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.