Στον εισαγγελέα και στον υπουργό Δικαιοσύνης το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

wpid-20140906052925

Σύμφωνα με δημοσιέυματα του Τύπου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε στον εισαγγελέα και στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, το πόρισμα των έξι ελεγκτών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιέυματα, τα όσα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη,  η «μαύρη τρύπα» επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου αγγίζει τα 120.000.000 ευρώ. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι 300 και όχι 120 εκ. δημόσιου χρήματος έκαναν φτερά και αναρωτιούνται αν ο Αντώνης Σαμαράς που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΓΑΠ θα τον αφήσει να πάει ισόβια.

Ο έλεγχος έγινε από τις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες, για την περίοδο από το 2004 μέχρι το 2010.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απειλεί να απαντήσει, προτρέποντας βουλευτές της επιρροής του να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αυτή και αν είναι δημοκρατία !

 

http://www.exedra.gr/o-venizelos-kei-ton-papandreou-estile-to-porisma-gia-ta-ikonomika-tou-pasok-ston-isangelea/

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/492040/o-venizelos-stelnei-ton-papandreoy-ston-eisaggelea

http://olympia.gr/2014/09/06/στον-εισαγγελέα-για-την-μεγάλη-ρεμούλ/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Σημεία και τέρατα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Το νέο σκάνδαλο: Η οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου και ΣΙΑ

Σε… σφραγισμένο φάκελο το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ! 02/07/2013

Γ. Παπανδρέου – Πως έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και έπειτα πρωθυπουργός

Όσα συνδέουν τους Γιώργο Παπανδρέου – Αντώνη Σαμαρά

 

Advertisements

6 comments on “Στον εισαγγελέα και στον υπουργό Δικαιοσύνης το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

 1. Σάββατο 02/05/15

  Καταπελτης για τις ηγεσίες που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, είναι τo πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με το ταμείο του κόμματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews, το σύνολο των ποσών για τα οποία δεν υπάρχει κανένα παραστατικό και απόδειξη και εμφανίζονται ως έξοδα σε διάφορα… μπακαλόχαρτα, φτάνει τα 85.000.000 ευρώ! Μέχρι και παραστατικά για έξοδα 20.000 ευρώ για… κομμωτήριο εμφανίζονται στα «επίσημα» βιβλία. Την τιμητική τους έχουν η συντήρηση αυτοκινήτων, τα ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, ενώ ένα τεράστιο ποσό εμφανίζεται ότι κάλυψε ανάγκες του γυμναστηρίου που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στα γραφεία της Ιπποκράτους, για προσωπική του χρήση! Χιλιάδες εγγραφές εμφανίζονται στα βιβλία χωρίς να συνοδεύονται από κανένα παραστατικό, ενώ καταγράφονται πληρωμές σε τρίτους χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια.

  Τις προσεχείς ημέρες οι αρμόδιοι εισαγγελείς, αναμένεται να καλέσουν όλους όσους εμφανίζονται να έχουν πάρει χρήματα από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν εκδώσει τιμολόγια και αποδείξεις και στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι οι συναλλαγές δεν είναι πραγματικές, θα τους ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή.

  Το ζήτημα αναμένεται να πάρει σοβαρές πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις, αφού με την ολοκλήρωση του πορίσματος, οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι σε πρώτη φάση να ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, συνοδευόμενες απ’ τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αφού το ΠΑΣΟΚ κάλυπτε τα έξοδα του με κρατική χρηματοδότηση και τα θαλασσοδάνεια που εξασφάλιζε από τις επίσης κρατικές τράπεζες τα οποία έχουν ξεπεράσει το αστρονομικό ποσό των 140.000.000 εκατομμύριων ευρώ και τα οποία δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ, αφού το κόμμα έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και δεν έχει πλέον έσοδα.

  Στη συνέχεια οι διώξεις θα προσωποποιηθούν σε όσους διετέλεσαν πρόεδροι, γραμματείς, γενικοί διευθυντές και ταμίες του κόμματος. Γιατί το χρέος των 140 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες δεν το δημιούργησαν τα μεσαία στελέχη που διαχειρίζονταν το ταμείο, αλλά επρόκειτο για κεντρικές και πολιτικές αποφάσεις, σε επίπεδο προέδρου και γενικού γραμματέα.

  Δεν αποκλείεται η Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο, προκειμένου να διασφαλιστούν στοιχειωδώς τα συμφέροντα των τραπεζών, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.

  Πάντως και μόνο η δημοσιοποίηση του πορίσματος θα προκαλέσει σοκ στην κοινωνία. Γιατί αποκαλύπτεται το μέγεθος της διαφθοράς των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στο ότι οδήγησαν μια χώρα στην χρεοκοπία, αλλά λήστεψαν στη κυριολεξία και το επίσημο ταμείο του κόμματος. Γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη λειτουργούσαν δύο ταμεία.

  Το ένα που εμφάνιζε έσοδα απ’ τη κρατική χρηματοδότηση, τα δάνεια και τις συνδρομές των μελών και το δεύτερο, το λεγόμενο κρυφό ταμείο, γέμιζε με τις μίζες της Siemens και άλλων γερμανικών κολοσσών, τις οποίες κουβαλούσε ο στρατηγός του Σημίτη Θόδωρος Τσουκάτος με μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη.

  http://www.kontranews.gr/politiki/item/69268-pasok-protoselido/69268-pasok-protoselido

 2. 06.07.2016

  5.200.000 € στο ΠΑΣΟΚ με εγγύηση την αξιοπιστία του

  Τι είπε στη Βουλή ο (Φ. Καραβίας) της Eurobank για τα δάνεια κομμάτων

  Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το πάρτι που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια με δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ από τράπεζες, δίχως καμία διασφάλιση στις περισσότερες περιπτώσεις!
  Μετά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, χθες σειρά πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας.

  Στην εισηγητική τοποθέτησή του ισχυρίστηκε ότι από την έρευνα που έγινε προκύπτει «ότι δεν υπάρχει στοιχείο μη νομιμότητας στην έγκριση κάποιων δανείων για ΜΜΕ και για τα κόμματα». Πάντως από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν προέκυψαν πολλές γκρίζες ζώνες και κυρίως αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δανειζόταν δίνοντας μόνο… υποσχέσεις! Βεβαίως αυτά τα δάνεια δεν διαχειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Καραβίας, αφού παρέλαβε μια άκρως προβληματική κατάσταση από τους προκατόχους του, κυρίως από τον Χρήστο Μεγάλου αλλά και όσους διηύθυναν την τράπεζα τις επίμαχες περιόδους.

  Οπως παραδέχθηκε ο κ. Καραβίας, το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο από τη Eurobank ύψους 5.200.000 ευρώ προσκομίζοντας απλώς μια επιστολή. Δεν υπήρχε ούτε καν η επίκληση της κρατικής χρηματοδότησης του έτους, την οποία άλλωστε είχε δώσει ήδη ως διασφάλιση σε άλλη τράπεζα. Επρόκειτο μάλιστα για το τρίτο συνεχόμενο δάνειο που είχε δοθεί από τη Eurobank στο ΠΑΣΟΚ.

  «Οντως στο ΠΑΣΟΚ για τη δανειοδότηση είχαμε λάβει υποσχετική επιστολή. Εκανα την ίδια ερώτηση στις νομικές υπηρεσίες και μου είπαν ότι η υποσχετική επιστολή είναι νομικά ισχυρή και σύμφωνη με τις διαδικασίες της τράπεζας. Υπάρχει παρανόηση για το αν πρέπει να υπάρχουν εξασφαλίσεις πίσω από όλα τα δάνεια. Εξετάζουμε σειρά από κριτήρια, όπως τις χρηματοροές. Δίνουμε και ανοικτά δάνεια, αν είναι ισχυρός ο ισολογισμός» υποστήριξε ο κ. Καραβίας και πρόσθεσε: «Ενα πρώτο δάνειο δόθηκε το 2008 και αποπληρώθηκε το 2009. Ακολούθησε νέο δάνειο το 2009, που εξοφλήθηκε το 2010. Αλλο ένα (σ.σ.: το επίμαχο με την… υποσχετική) το 2010, το οποίο έχει καταγγελθεί. Το ΠΑΣΟΚ είχε τότε 20.000.000 έσοδα. Το ποσό αυτό του δανείου είναι μικρό σε σχέση με τον συνολικό δανεισμό. Με όλα αυτά τα στοιχεία η επιτροπή αποφάσισε να δώσει το δάνειο».

  Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, η τράπεζα έχει ήδη καταγγείλει τα (μη εξυπηρετούμενα) δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τα οποία μαζί με τους τόκους φτάνουν τα 13.000.000 ευρώ, 5.200.000 ευρώ στο ΠΑΣΟΚ (με την υποσχετική επιστολή) και 3.300.000 ευρώ στη Ν.Δ. χωρίς τους τόκους. «Εχουμε διερευνήσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να διευθετηθεί το ποσό, ενώ η τράπεζα έχει έρθει σε επαφή με τα δύο κόμματα. Η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε, όχι όμως και το ΠΑΣΟΚ» είπε. Και στην ερώτηση αν «ήταν προς όφελος της τράπεζάς σας όσα δάνεια δώσατε σε κόμματα;» απάντησε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν ήταν προς όφελος της τράπεζας κάποια δάνεια που δώσαμε. Είχε απώλειες η διαδικασία αυτή».

  http://www.dimokratianews.gr/content/64291/5200000-eu-sto-pasok-me-eggyisi-tin-axiopistia-toy#.V3zlQgbF7zY.twitter

 3. Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015
  Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ – Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!
  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟ & ΤΡΙΠΛΟ-ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
  Την εκχωρούσαν δύο και τρεις φορές τα κόμματα στις τράπεζες, εξασφαλίζοντας παράνομα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια έγιναν θαλασσοδάνεια και τα πληρώσαμε οι Πολίτες με την ανακεφαλαιοποίηση και την ενίσχυση της ρευστότητας του χρεοκοπημένου ελληνικού τραπεζικού συστήματος !!!

  Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις αποκαλύψεις !!!
  Το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε !!!

  http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_748.html

 4. Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου
  Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

  Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και απάτη σε βάρος του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου έκλεισε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η έρευνα που διενεργείται από καιρό για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος από το 2004 ως και το 2012. Η έρευνα που ξεκίνησε το 2012 μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου στηρίχθηκε σε εσωτερικό έλεγχο που έγινε μέσα στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της τότε ηγεσίας του και τη σύνταξη πορισμάτων ορκωτών λογιστών.

  Ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από τις εισαγγελικές αρχές ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος εναντίον του οποίου ασκήθηκαν και οι διώξεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας η κατηγορία για απιστία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου συνίσταται στο ότι εντοπίστηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης με παραλείψεις παραστατικών, καθώς κατά την περίοδο 2007-2009 το ταμείο του κόμματος είχε σε μετρητά 15 εκ. Ευρώ.

  Το αδίκημα της απάτης αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκ. Ευρώ από την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση που θα ελάμβανε το κόμμα, ενώ με την ίδια εγγύηση είχε δανειοδοτηθεί και από άλλες τράπεζες. Δηλαδή προσέφερε απατηλά κατά την εισαγγελία την μελλοντική επιχορήγηση στην τράπεζα Αττικής ενώ την είχε προσφέρει σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης.

  http://toanatreptiko.blogspot.gr/2016/09/blog-post_148.html

  • Τι σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ
   «Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, και σημειώνει, ότι «το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους».
   Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!». Επισημαίνει επίσης, πως «τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ». Αναφέρει ακόμη, ότι «ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του».
   Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα εξής ερωτήματα:
   • Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά;
   • Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας, όταν την ίδια περίοδο που εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους;
   • Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν γι αυτές τις επιλογές;
   «Να είναι σίγουροι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αεί προστάτες τους».

   http://www.eklogika.gr/news/Poinikh-diwksh-se-varos-tou-R-Spuropoulou-gia-ta-oikonomika-tou-PASOK-29-09-2016

 5. Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Δ.Σ. ΜΚΟ που διαχειρίζεται 200.000.000 δολάρια ετησίως!

  21.05.2017

  Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κάποτε ως υπουργός Εξωτερικών μοίραζε χρήματα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες ΜΚΟ, τώρα έγινε ο ίδιος μέλος -και μάλιστα ηγετικό- διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης!

  Ο ίδιος φυσικά το αποκρύπτει επιμελώς, αλλά η πληροφορία έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα μέσω… Αμερικής. Την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το τέταρτο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός (που έφερε το πρώτο) βρισκόταν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας ως ομιλητής στο συνέδριο Salt για μεγαλοεπενδυτές και τραπεζίτες. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναρτήθηκε το βιογραφικό του στα αγγλικά, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercy Corps, μιας διεθνούς ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη στον κόσμο».

  Με έδρα το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριοποίησή μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 και, πλέον, έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη.

  Ο Καμίνης

  Ο Γιώργος Καμίνης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη Mercy Corps, με τον Δήμο της Αθήνας να παραχωρεί χώρους του στην εν λόγω ΜΚΟ για μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και γυμναστήρια για να αθλούνται οι πρόσφυγες που «διαχειρίζεται» η Mercy Corps. «Στην Αθήνα», όπως λένε οι ίδιοι, «εργαζόμαστε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ενσωμάτωση των προσφύγων, που θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της πόλης». Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί δομές προσφύγων στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της Mercy Corps Λίντα Μέισον, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια εμφανιζόταν να επισκέπτεται τους χώρους ως… πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών!

  Κ. Παπαχλιμίντζος

  http://www.dimokratianews.gr/content/75017/o-giorgos-papandreoy-sto-ds-mko-poy-diaheirizetai-200000000-dolaria-etisios

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.