Σ. Βούλτεψη: Η “ακτήμων” υπουργός με ακίνητα και ανώνυμη εταιρεία

voultepsi

Το πόθεν έσχες της Σοφίας Βούλτεψη διαψεύδει τον ισχυρισμό της ότι είναι… ακτήμων και δεν διαθέτει κανένα ακίνητο. Η υφυπουργός συνελήφθη ψευδόμενη για τη δήλωσή της (στα Παραπολιτικά FM) ότι «δεν έχω ακίνητα». Η πραγματικότητα είναι ότι έχει και σπίτι και εξοχικό και ακίνητα μέσα στο δάσος στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:

· Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τμ. που «συμπληρώνεται» από 130 τμ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τμ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
· Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τμ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τμ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.
· Πάνω από 2000 τμ. στο Ντράφι (μαζί με το σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τμ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224,000 τμ.
· Αγροτεμάχιο 750 τμ, στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, «δεν υπάρχει συμβόλαιο καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.

Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατήγγειλε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει ανώνυμη εταιρεία. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι η Σ. Βούλτεψη επέλεξε «με το που μπήκε η χώρα στο μνημόνιο το 2010 να δημιουργήσει μιαν ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση» και το 2012 «ορίσθηκε διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω ανώνυμης εταιρείας με πενταετή θητεία». Η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από το πόθεν έσχες της Σ. Βούλτεψη όπου εμφανίζεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 και να εισέφερε 57.600 ευρώ στο μετοχικό της κεφάλαιο. Η Μ. Χρυσοβελώνη τονίζει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του και ρωτά γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, εδώ και 3 μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς Σ. Βούλτεψη από την παραπάνω θέση».

88888888

 

http://www.topontiki.gr/article/82710/Ta-akinita-tis-Sofias-Boultepsi

περισσότερα εδώ:

http://www.avgi.gr/article/4001898/s-boultepsi-i-aktimon-upourgos-me-ta-akinita

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

– Η Βούλτεψη βόλεψε στο δημόσιο τον άνδρα της, την κόρη και την… κουμπάρα της!!!  Η απάντηση της εδω

– “Η Σοφία Βούλτεψη διαθέτει εταιρία! Πότε θα παραιτηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα;”

– Η Σ. Βουλτεψη γνωρίζει καλά το νόμο περί (μη)ευθύνης υπουργών .  που υποτίθεται ότι πολεμούσε κάποτε που ήταν δημοσιογράφος και όχι πολιτικός … 

Ιανουάριος 2011

“Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Θέμα χρόνου ήταν η εκδήλωση ενός ακόμη επεισοδίου μεταξύ δικαστών και πολιτικών. Η νέα αφορμή δόθηκε χθες με την οριστική παραγραφή των σχετιζομένων με το Βατοπέδι αδικημάτων, ενώ την ίδια ώρα στην Επιτροπής για την Ζήμενς διεξάγονταν (ανεπίτρεπτες) σκληρές διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο του πορίσματος, που δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα

… Σε μια χώρα όπου δεν έχει τιμωρηθεί κανείς και για τίποτε (για το Χρηματιστήριο, για την δράση της ΔΕΚΑ, για το Κτηματολόγιο, για το όργιο στα δημόσια έργα και στα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, για τα διακομματικά σκάνδαλα της Ζήμενς και του Βατοπεδίου, για τα ομόλογα, για τα swaps και τις λογιστικές αλχημείες και τα «ιπτάμενα ομόλογα», η ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που έγινε γνωστή χθες, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Το Δικαστικό Συμβούλιο (όπου η επιτροπή της Βουλής είχε ξαποστείλει το θέμα της παραπομπής τριών πρώην υπουργών με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου) έδωσε την χαριστική βολή, αν και ήταν αναμενόμενη: Τα αδικήματα έχουν παραγραφεί μετά την διάλυση της Βουλής, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2009. Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον εξ αυτού νόμο περί ευθύνης υπουργών, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι η παραγραφή των αδικημάτων (λόγω μεσολάβησης εκλογών) είναι οριστική. Παράλληλα, αποφασίστηκε (με ψήφους 3 έναντι 2) η ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν στο σκάνδαλο να συνεχιστεί. ” περισσότερα εδώ http://boraeinai.blogspot.gr/2011/01/blog-post_4279.html, http://www.elzoni.gr/html/ent/867/ent.5867.asp.  Μόνο που όπως αποδείχτηκε Το μόνο σκάνδαλο που υπήρξε σχετικά με τη Ι.Μ. Βατοπαιδίου ήταν το ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο

Σοφία Ιωάννη Βούλτεψη (από την ιστοσελίδα της βουλής)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ, ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένη (σύζυγος Αθανασίου Αγγελόπουλου), με δύο παιδιά, τη Μαρία και το Γιάννη. Κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη.
Επάγγελμα:
Αρχισυντάκτης στον ημερήσιο τυπο, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι την εκλογή της.
Ειδικότητα: Διεθνής Πολιτική, έρευνα, συνεντεύξεις, αναλύσεις και ρεπορτάζ.
Σπουδές:
Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών). Υπότροφος του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά. Απόφοιτος ( και υπότροφος) της Ιταλικής Σχολής Αθηνών. Δίπλωμα Ειδικότητος στην Ιταλική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004. Υποψήφια βουλευτής σε τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000.
Aναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων, Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου.
Μέλος της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
Μέλος των ΟΔΕ Οικονομίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού από το 1990 ώς το 1993. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 ώς το 2002, διορισμένη μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
Επαγγελματική σταδιοδρομία: Εικοσιπενταετής θητεία στις ημερήσιες εφημερίδες «Απογευματινή», «Εθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι». Μεταφράσεις βιβλίων, αρχισυνταξία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” μέχρι την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων (7 Μαρτίου 2004)
Δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (δυτικής και πρώην ανατολικής), ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική. Αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους.

Με εντολή του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά.
Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Εχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

Advertisements

One comment on “Σ. Βούλτεψη: Η “ακτήμων” υπουργός με ακίνητα και ανώνυμη εταιρεία

 1. Πουλακίδας Κώστας|14.09.2014

  Με απειλές για μηνύσεις, επιθέσεις και χαρακτηρισμούς κατά πάντων η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιχειρεί να κρύψει την πλήρη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, και κυρίως της μικροϊδιοκτησίας, στην οποία προβαίνει η κυβέρνηση.
  Για να υποστηρίξει τον ΕΝΦΙΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε (την Τετάρτη στον “Παραπολιτικά FM”) “χαμένα λεφτά” τις αγορές ακινήτων και αμέσως μετά δήλωσε ότι “δεν έχω ακίνητα”.

  Το κύριο ερώτημα είναι ποιος ωφελείται από τη δήλωση της υπουργού ότι τα ακίνητα είναι “χαμένα λεφτά” – δήλωση που θυμίζει τις έμμεσες προτροπές του Κ. Σημίτη προς τους πολίτες να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, λίγο πριν το κραχ. Η “Αυγή” τόνισε ότι αυτές οι δηλώσεις “παίζουν εξ αντικειμένου το παιχνίδι των κορακιών στην αγορά ακινήτων”. Η ΠΟΜΙΔΑ (ιδιοκτήτες ακινήτων) κατήγγειλε “πλήρη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας”. Ακόμη και εφημερίδες του δεξιού χώρου, όπως τα “Παραπολιτικά” και η “Δημοκρατία”, χαρακτήρισαν ως “προκλητική” τη δήλωση.
  Σε εμφανώς δυσχερή θέση η κυβερνητική εκπρόσωπος, καθώς αμφισβητείται και μέσα στο Μαξίμου λόγω των χειρισμών της στη ΝΕΡΙΤ και αλλού, αντέδρασε απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές: “Η εφημερίδα ‘Η Αυγή’, που από σήμερα πήρε τη σκυτάλη των προσωπικών εναντίον μου επιθέσεων, καλείται να δημοσιοποιήσει τα ‘πόθεν έσχες’ των επιφανών στελεχών της. Άλλως τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη”.

  Επί της ουσίας όμως με τη δήλωσή της αποδέχθηκε ότι η εφημερίδα έγραψε την αλήθεια, καθώς η υπουργός που δήλωνε ότι “δεν έχω ακίνητη περιουσία”, τελικά έχει. “Διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι… 35 τ.μ.”, αναφέρει. Και για τα 2 στρέματα στο Ντράφι της Πεντέλης η Σ. Βούλτεψη παραδέχεται ότι “αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου”.

  Το ότι η δήλωση “δεν έχω ακίνητα” είναι ψευδής το παραδέχεται και η ίδια η Σ. Βούλτεψη διευκρινίζοντας την Παρασκευή: “δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν”. Άλλο όμως “δεν έχω ακίνητα” κι άλλο “δεν έχω ουσιώδη ακίνητη περιουσία”…

  Επισημαίνεται ότι η Σ. Βούλτεψη διέψευσε δημοσιεύματα άλλων ΜΜΕ ότι έχει διορίσει συγγενείς της και ανακοίνωσε ότι έχει αποχωρήσει από τις 6 Μαΐου 2014 από τη δημοσιογραφική εταιρεία “Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση” την οποία ίδρυσε το 2010.

  Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι υπάρχει ένα μη κατονομαζόμενο “κέντρο που καθοδηγεί” τις επιθέσεις εναντίον της, κάνοντας λόγο για “επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική”. Θεωρεί ότι η “Αυγή” με τα δημοσιεύματά της “πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων. Μια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά ‘παραρτήματα’ που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης”.

  http://www.avgi.gr/article/4001898/s-boultepsi-i-aktimon-upourgos-me-ta-akinita

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.