Ο.Α.Ε.Ε. και Εφορία σε 280.000 οφειλέτες: Πληρώστε γιατί αλλιώς έρχονται πρόστιμα και κατασχέσεις!

_

1) «Ραβασάκια» από τον Ο.Α.Ε.Ε. σε 100.000 οφειλέτες – Εάν δεν εξοφλήσουν απειλούνται με κατασχέσεις

18.09.2014

Μαζικά email σε 100.000 οφειλέτες του έχει αποστείλει τις τελευταίες μέρες ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). Με αυτά το Ταμείο καλεί τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα προχωρήσουν σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, τα χρέη των ασφαλισμένων προς το ταμείο έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 1 εκατ. Ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη.

Από αυτούς τους 370.000 και από αυτούς οι 100.000 έχουν ήδη λάβει στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου “ραβασάκια” στα οποία ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους. Πρόκειται κυρίως για οφειλέτες που οι οφειλές τους ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/20375

 

2) Εχετε mail… από την Εφορία: 180.000 οφειλέτες του Δημοσίου έλαβαν μήνυμα πως πρέπει να τακτοποιήσουν τα χρέη τους

17.09.2014

Σε περίπου 180.000 φορολογουμένους από τους συνολικά 2,3 εκατ., που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία εστάλη ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο γίνεται μια υπενθύμιση για το χρέος, αλλά και ενημερώνονται πως έχουν διορία 15 ημέρες, προκειμένου να το διευθετήσουν.

Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα.

Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα, θα λάβουν κι άλλοι φορολογούμενοι το εν λόγω e-mail, στο οποίο αποστολέας είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Σημειώνεται ότι το μέτρο είχε καθιερώσει ο Χάρης Θεοχάρης, το οποίο ως φαίνεται διατήρησε και η νυν γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Παρατίθεται το κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος:

«Ελληνική Δημοκρατία

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών την 14/09/2014, εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.

Για την άμεση ενημέρωση σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. Στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ http://www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση πατώντας εδώ.

Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ., δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

 

http://www.iefimerida.gr/news/170593/εχετε-mail-από-την-εφορία-180000-οφειλέτες-του-δημοσίου-έλαβαν-μήνυμα-πως-πρέπει-να-τακτ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

ΣΟΚ 100.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ! (Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014)

Στα 7,2 δισ. ευρώ τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία στο 7μηνο

2708s19graf-thumb-large

Δεν θέλω την σύνταξη σας, δεν υποχρεούμαι να σας καταβάλω εισφορές και ζητώ τη διαγραφή μου από τα μητρώα του Ταμείου σας !

Μηνιαία στατιστικά στοιχεία ΚΕΑΟ : 21.828 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ, 105 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ

Η απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει την απροειδοποίητη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών ( κατάσχεση εις χείρας τρίτου )

Δήμευση περιουσιών – Μοντέλο καταγγελίας στην ΕΕ για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Με κρατικά έσοδα 3 τρις, αύξησαν το χρέος από 8 σε 327 δις €!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ;; ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! (εγχειρίδια)

Advertisements

2 comments on “Ο.Α.Ε.Ε. και Εφορία σε 280.000 οφειλέτες: Πληρώστε γιατί αλλιώς έρχονται πρόστιμα και κατασχέσεις!

 1. Χιλιάδες μητέρες ανηλίκων χωρίς σύνταξη, εγκλωβισμένες μεταξύ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
  Τιμωρούνται με αύξηση ορίων ηλικίας επειδή άλλαξαν ασφαλιστικό φορέα εξαιτίας της ανεργίας – Δεν συμπληρώνουν 100 ημέρες ασφάλισης το έτος για τη μειωμένη σύνταξη

  Πάνω από 100.000 ασφαλισμένοι, μητέρες ανηλίκων και άνδρες με 35ετία που είχαν το δικαίωμα να κάνουν χρήση των μεταβατικών διατάξεων και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη, εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της εγκυκλίου του ΙΚΑ (Δεκέμβριος 2013) και τιμωρήθηκαν με αύξηση ορίων ηλικίας επειδή άλλαξαν ασφαλιστικό φορέα.

  Οι περισσότερες είναι γυναίκες, ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ που έκλεισαν τα καταστήματά τους εξαιτίας της κρίσης και μεταπήδησαν στο ΙΚΑ, εργαζόμενες ως υπάλληλοι. Στη συνέχεια πολλές έμειναν άνεργες και υπέβαλαν αίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ, ως ύστατη λύση καθώς ήταν μάταιο να αναζητούν εργασία.

  Όμως το ΙΚΑ τις «έδιωξε» γιατί λόγω της ανεργίας και της αλλαγής ασφαλιστικού φορέα δεν συμπληρώνουν 100 ημέρες ασφάλισης το έτος για τη μειωμένη σύνταξη.

  Την αδικία που υφίστανται από το 2011 υπογράμμισε ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος τόνισε ότι «οι γυναίκες χάνουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη στα 52, στα 55 ή στα 57 και μένουν εγκλωβισμένες χωρίς δουλειά και σύνταξη, περιμένοντας να συνταξιοδοτηθούν είτε από το ΙΚΑ στα 65 είτε από τον ΟΑΕΕ στα 67» (στον ΟΑΕΕ δεν ισχύουν μεταβατικές διατάξεις για τις μητέρες ανηλίκων).

  Η εγκύκλιος που ανατρέπει τις ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις προβλέπει ότι θα εξετάζεται εάν κατά το έτος της εκ νέου επανασύνδεσης του ασφαλισμένου με το Ίδρυμα, συντρέχουν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που απαιτούνται κατά περίπτωση κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Δηλαδή η κατοχύρωση του δικαιώματος δεν μπορεί να λειτουργεί αναδρομικά, με την έννοια της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης κατά το χρόνο που ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε ασφαλιστικό δεσμό με άλλο φορέα, πλην του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

  Για παράδειγμα, μητέρα ασφαλισμένη αρχικά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ασφαλίζεται στη συνέχεια στον ΟΑΕΕ μέχρι το 2009, έχοντας ανήλικο τέκνο και 5500 ΗΑ. Εισέρχεται και πάλι στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το 2011 αλλά το τέκνο έχει ήδη ενηλικιωθεί το έτος 2010. Η ασφαλισμένη, δεν κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως μητέρα ανηλίκου, διότι ελλείπει η απαραίτητη προϋπόθεση της ανηλικότητας του τέκνου κατά τη στιγμή της κατοχύρωσης του δικαιώματος κατά τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη χάνει το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί στα 52 και παραμένει υποχρεωτικά έως τα 67 για πλήρη σύνταξη και έως τα 62 για μειωμένη.

  Πάντως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασφαλισμένων που προτίμησαν να αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα μεταπηδώντας στο ΙΚΑ από τον ΟΑΕΕ ώστε να βγουν στη σύνταξη με ευνοϊκότερες ασφαλιστικές διατάξεις. Η εγκύκλιος όμως ήρθε αιφνιδιαστικά να τους «τιμωρήσει» ανατρέποντας τα σχέδιά τους.

  Να σημειώσουμε ότι η εγκύκλιος είχε εκδοθεί το Μάιο του 2013 και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος αναγκάστηκε να την πάρει πίσω για να την επαναφέρει 4 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

  http://www.protothema.gr/economy/article/411194/hiliades-miteres-anilikon-horis-sudaxi-eglovismenes-metaxu-ika-kai-oaee/

 2. Το Δημόσιο διεκδικεί τα οικόπεδα που έχουν χτίσει τα σπίτια τους
  24.09.2014 – 22.27

  Εκατοντάδες κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας αλλά και του Περιστεριού έχουν ξεσηκωθεί καθώς παραλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες σημειώματα από την Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία χαρακτηρίζεται δημόσια έκταση τοοικόπεδο τους, στο οποίο έχουν χτίσει σπίτια νόμιμα εδώ και πολλές δεκαετίες.

  Ειδικότερα, 56 στρέμματα στην καρδιά της πόλης, πολεοδομημένα, χτισμένα με νόμιμες άδειες και τίτλους ιδιοκτησίας, περασμένα στο κτηματολόγιο μπήκαν ξαφνικά στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

  «Ο χώρος που διεκδικεί το δημόσιο ως δασικό, είναι μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης της Αγίας Βαρβάρας. Εκατοντάδες τέτοια σημειώματα που καταφθάνουν στους κάτοικους, τους έχουν αναστατώσει καθώς το δημόσιο διεκδικεί τα οικόπεδα τους. Είναι ένας παραλογισμός που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.» αναφέρει στην κάμερα του Star, ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.

  Πάνω από 250 οικογένειες έχουν δεχθεί σημειώματα που λένε ότι οι ιδιοκτησίες τους τι οποίες έχουν αγοράσει πριν από 50 χρόνια, είναι δασικές εκτάσεις. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν.

  «Κανονικά νόμιμα, χτίσαμε τα σπίτια μας, δεν ήρθε κάποιος να μας πει ότι είναι παράνομο. Κανονικά με συμβόλαια και τα πάντα. Γιατί έρχονται τώρα μετά από 50 χρόνια και μας τα ζητάνε πίσω; Παίζουν με τα νεύρα μας, 300 ευρώ είναι μόνο η παράσταση δικηγόρου. Άλλος μπορεί να τα δώσει άλλος δεν μπορεί. Αν είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος πώς θα μπορέσει;» είπαν οι κάτοικοι στην κάμερα του Star.

  Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος το θέμα, που δεν αφορά μόνο τους δήμους Αγ. Βαρβάρας και Περιστεριού αλλά και δεκάδες άλλους στην Αττική είναι καθαρά γραφειοκρατικό, δεν θα πρέπει να γίνει εισπρακτικό και οφείλει να λυθεί το γρηγορότερο με Πολιτική απόφαση, γιατί χιλιάδες πολίτες θα ταλαιπωρηθούν δικαστικά για κάτι το οποίο λύνει ψηφισμένος νόμος του 2003.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=245012&artTitle=apokleistiko_star_to_dimosio_diekdikei_ta_oikopeda_pou_echoun_chtisei_ta_spitia_tous

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s