Ποιοι επωφελήθηκαν ψηφίζοντας τον νόμο για τον αποχαρακτηρισμό Δασών και Δασικών εκτάσεων ;

MediaAssets

Συγγενικά πρόσωπα Βουλευτών, α΄ και β΄ βαθμού, σχεδόν όλου του κομματικού φάσματος “ευεργετήθηκαν” από τις φωτογραφικές διατάξεις του Νομοσχεδίου «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση & Ιδιωτική Πολεοδόμηση – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας», που ψηφίστηκε στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής και ήδη αποτελεί Νόμο του Κράτους.

Σύμφωνα με την ΟΚΕ όμως, εκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που συμμετείχαν στο Β΄ Θερινό τμήμα και υπερψήφισαν το σχετικό νόμο, και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων φέρεται να είχε άμεσο συμφέρον, καθώς με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζεται να κατέχει ιδιωτικές Δασικές εκτάσεις στη Σητεία Λασηθίου Κρήτης, που ενδεχόμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του πιο πάνω νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει 45 (σαράντα πέντε) στρέμματα βοσκοτόπια και 1.585 (χίλια πεντακόσια ογδόντα πέντε) τ. μ. Δάσος, τα οποία, πιθανότατα, να είναι και δασωμένοι αγροί, που ρυθμίζονται με το άρθρο 67, του εν λόγω νόμου.

Διαβάστε την σχετική μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τα μέλη της ΟΚΕ στις 8 Σεπτεμβρίου 2014: 

Κύριε Εισαγγελέα,

στις 5 Αυγούστου 2014, συνέβη ένα μεγάλο περιβαλλοντικό και ηθικό ατόπημα, στην Βουλή των Ελλήνων, σε βάρος του Ελληνικού Δασικού μας πλούτου, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση & Ιδιωτική Πολεοδόμηση-Βιώσιμη Ανάπτυξη-Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας», που ψηφίστηκε στο Β΄Θερινό τμήμα της Βουλής και ήδη αποτελεί Νόμο του Κράτους. Οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου Νόμου, αφορούν, έμμεσα, άνω των 200.000 (διακοσίων χιλιάδων), περίπου, στρεμμάτων Δασών και Δασικών εκτάσεων όλης της Χώρας και άμεσα, άνω των 30.000 (τριάντα χιλιάδων), περίπου και έχουν να κάνουν, με εικονικές οροθεσίες Δασών, Δασικών και Αναδασωτέων εκτάσεων, σε καθορισμούς ορίων οικισμών, που φέρονται ότι προϋφίστανται του 1923.

Με τις εν λόγω ρυθμίσεις, ενάντια στο πνεύμα και στις κρίσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταργείται, κατ’ ουσίαν, το τεκμήριο του Δημοσίου, με τρόπο, που το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μπροστά τους, ωχριά, αφού αποχαρακτηρίζονται Δάση και Δασικές εκτάσεις, σε πολύ ευρεία κλίμακα, σε όλη την Επικράτεια. Το Σ.τ.Ε. έχει κρίνει τις συστάσεις, πολλών εξ αυτών των οικισμών, που φέρονται ότι προϋφίστανται του 1923, σαν ανυπόστατες πράξεις, αφού αυτοί έχουν συσταθεί μεταπολεμικά (μετά το 1940), παρ’ όλα αυτά, όμως, αυτοί οικοπεδοποιήθηκαν και οικοπεδοποιούνται ακόμη αλλά έχουν χτιστεί μόνο, ως προς το 1/3, ενώ, με αυτές τις ρυθμίσεις, χαρίζουν στα οργανωμένα συμφέροντα και τα υπόλοιπα 2/3. Στις 4-8-2014 με την υπ’ αριθ. πρωτ. Βουλής 2417 αίτησή μας, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων του εφιστούσαμε την προσοχή, καθώς οι εν λόγω διατάξεις ήσαν χαριστικές, υπέρ τρίτων και θα έπρεπε να ερωτηθεί το Σώμα, εάν υπήρχαν Βουλευτές είτε αυτοί είτε πρόσωπα του αμέσου περιβάλλοντός τους, που απεκόμιζαν ωφέλη από αυτές και να κληθούν να δηλώσουν, εάν έχουν κώλυμα προς τούτο.

Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού… Κοινοβουλίου είχαν ηθικό κώλυμα και κώλυμα ευπρεπείας να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, αφού μέσω της ψήφισης των συγκεκριμένων διατάξεων επωφελούνται πιθανότατα οι ίδιοι ή συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού. Η συμπεριφορά αυτή των Ελλήνων Βουλευτών συνιστά κραυγαλαία παραβίαση του Συντάγματος, ως προς την άσκηση της Βουλευτικής τους ιδιότητας και αν και ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν υποχρεωμένος, να καλέσει αυτούς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους και να τους απευθύνει το ερώτημα αν είχαν άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από την ψήφιση αυτών των ρυθμίσεων, κάτι τέτοιο όμως δεν το έπραξε, παρ’ ότι του το ζητήσαμε εγγράφως, όπως προαναφέραμε. Επίσης, αγνόησε την παρότρυνσή μας, να ζητηθεί, από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, για θέματα Δημόσιας Περιουσίας, να προβεί σε μια δήλωση προς το Κοινοβουλευτικό Σώμα, ότι, με αυτά που περιλαμβάνονται στις διατάξεις τους, δεν ζημιώνεται το Δημόσιο και η θέση του, σε σχέση με όσα υποστηρίζει, σήμερα, σε δίκες, που τρέχουν με αυτό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, με βάση το πόθεν έσχες του, είχε και αυτός σοβαρό πρόβλημα ηθικoύ κωλύματος και κωλύματος ευπρεπείας, με τον σχετικό Νόμο, όπως αποκαλύπτει η Ιστοσελίδα μας “Ο Ιχνηλάτης” στο κύριο άρθρο της, “εκτός από το κώλυμα που είχε η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών, που συμμετείχαν στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής και υπερψήφισαν το Νόμο, για τα Δάση. Ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανίζεται να κατέχει ιδιωτικές Δασικές εκτάσεις στη Σητεία Λασηθίου Κρήτης, που, ενδεχόμενα, εμπίπτουν στις διατάξεις, του πιο πάνω Νόμου, αφού δηλώνει 45 (σαράντα πέντε) στρέμματα βοσκοτόπια και 1.585 (χίλια πεντακόσια ογδόντα πέντε) τ. μ. Δάσος, τα οποία, πιθανότατα, να είναι δασωμένοι αγροί, που ρυθμίζονται με το άρθρο 67, του εν λόγω Νόμου. Πιθανόν, επίσης, είναι να πρόκειται για καθαρά Δασικές εκτάσεις, για τις οποίες έπρεπε να έχει αναγνώριση του αρμόδιου Υπουργού, πως το Kράτος του αναγνωρίζει ότι είναι δικές του, προκειμένου να τις δηλώνει στο πόθεν έσχες του.

http://ixnilatis.org/perivalon/42-2011-09-23-19-51-56/209-2014-09-09-03-17-31.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά των οκτώ Υπουργών που υπέγραψαν την ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών»

Ευχαριστώ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την δημόσια ομολογία του

Κύριε Μειμαράκη μας δίνετε μια διάφανη απάντηση σε μια διάφανη ερώτηση;;;

Μηνυτήρια αναφορά ΟΚΕ κατά παντός υπευθύνου για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Μηνυτήρια αναφορά κατά Ευάγγελου Μεϊμαράκη – Φίλιππου Πετσάλνικου

Advertisements

2 comments on “Ποιοι επωφελήθηκαν ψηφίζοντας τον νόμο για τον αποχαρακτηρισμό Δασών και Δασικών εκτάσεων ;

  1. N.4280/2014 – Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση − Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις
    ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ, Αρ. Φύλλου 160 – 8 Αυγούστου 2014

    by Panagiotis Xanthos

  2. Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011, μετά τη δέσμευσή του να δημοσιοποιήσει όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής.

    http://olympia.gr/2012/09/28/στη-δημοσιότητα-το-πόθεν-εσχες-μεϊμαρ/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.