10 Οκτωβρίου 2014 μια σημαδιακή μέρα

updated on October 11, 2014, 15:30

Important2

Για να δούμε τι έχει προγραμματιστεί για την 10 Οκτωβρίου 2014:

1) Μετά από πολύμηνες διακοπές που ολοκλήρωσε στις 6 Οκτωβρίου 2014, η ολομέλεια της βουλής θα αποφασίσει εάν θα δώσει η όχι ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Οι διακοπές άρχισαν στις 4 Ιουνίου 2014 με το κλείσιμο της βουλή και η ψήφος εμπιστοσύνης αφορά την κυβέρνηση η οποία προέκυψε στις 9 Ιουνίου 2014 κατόπιν σαρωτικού ανασχηματισμού. Το κλείσιμο της βουλής, ο ανασχηματισμός και η πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης έγιναν από τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Αντώνη Σαμαρά.

2) Μέσω των social media, καλούνται οι πολίτες να συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σεβαστεί την θέληση του ελληνικού λαού και να πάει άμεσα σε εκλογές. Το αίτημα βέβαια πρέπει να απευθυνθεί στον πρόεδρο της δημοκρατίας γιατί εκείνη την ώρα μπορεί ήδη να μην υπάρχει κυβέρνηση λόγω άρνησης της βουλής να παρέχει την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιπρόσθετα, το αίτημα πρέπει να άφορα την διεξαγωγή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ γιατί αλλιώς θα έχουμε μια από τα ίδια. Με πραγματικές εκλογές εννοώ την δυνατότητα ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν εξασφαλισθεί πρώτα το ενεργητικό και το παθητικό δικαίωμα της ψήφου («εκλέγειν» και « εκλέγεσθαι») ΣΕ ΟΛΟΥΣ και ΥΠΟ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ όπως ακριβώς προβλέπει το σύνταγμα.

3) Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα αποφασίσει περί της εγκυρότητας των ευρωεκλογών, και συγκεκριμένα, θα εξετάσει τη συνταγματικότητα της επιβολής του γνωστού πλαφόν του 3%, που είναι η μεγαλύτερη σταγόνα στον ωκεανό των συνταγματικών παραβιάσεων του εκλογικού νόμου. Η συγκεκριμένη συζήτηση και η ενδεχόμενη θετική απόφαση, είναι μια καλή αρχή καθώς στις εθνικές εκλογές το συγκεκριμένο πλαφόν δεν επιβάλλεται μόνο στις ομάδες υποψηφίων που επιτιμούν να μπουν στην βουλή, αλλά και στους μεμονωμένους υποψηφίους (!). Συνεπώς, η απόφαση του ΑΕΔ αποκτά τεράστια σημασία, καθώς μπορεί να επιφέρει μεγάλη ανατροπή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και να τον οδηγήσει θέλοντας και μη προς τον εκδημοκρατισμό του. [Σας θυμίζω ότι η εκλογή των μελών του ευρωκοινοβουλίου διεξάγεται στα πρότυπα της εκλογής των 300 μελών του ελληνικού κοινοβούλιου όπως αυτά τέθηκαν με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012, “ Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών” και έτσι η αλλαγή της κατανομής των εδρών στις ευρωεκλογές θα οδηγήσει στην αλλαγή του συστήματος κατανομής των εδρών της Βουλής των Ελλήνων.

4) Το Eλεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει εάν το ΤΑΙΠΕΔ νομίμως αγνόησε πρoσφορά 21,8 δις και πούλησε το Ελληνικό σε άλλο επενδυτή για μόλις 915 εκατομμύρια ευρώ. Εάν η απόφαση θα κρίνει νόμιμη την συναλλαγή, τότε εμμέσως πλην σαφώς θα νομιμοποιήσει το δικαστήριο και την κατά το δοκούν εκποίηση της Ελλάδας σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς και την πώλησή της χωρίς καν να γίνει προηγούμενη εκτίμηση της αξίας της ! Καταλάβατε που φτάσαμε ;;; Να πουλήσει μια ιδιωτική εταιρία που ασχολείται με την αποπληρωμή του χρέους της κυβέρνησης κάτι που δικαιωματικά δεν της ανήκει και εμείς να παρακαλάμε έναν από τα 3 Ανώτατα Δικαστήρια της Ελληνικής Δημοκρατίας να κηρύσσει παράνομη την εξευτελιστική παραχώρηση μεγάλης αξίας ακινήτου μας, έναντι πινακίου φακής !

Δεν ξέρω εάν υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που έχουν προγραμματιστεί για την 10η μέρα του Οκτώβρη, αλλά τα όσα ήδη ανέφερα την κάνουν μια πάρα πολύ ξεχωριστή μέρα, καθώς όποιες και αν είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν, το σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσουν βαθύτατα το μέλλον της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Θα το δείτε.

ΥΓ Εντελώς συμπτωματικά η 10η Οκτωβρίου τυχαίνει να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Είδομεν …

ΤΕΛΙΚΑ  ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Φορολογούμενος προσέφυγε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησε και πήρε προσωρινή διαταγή δια της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή του περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτέλεσης όλων των προσβαλλόμενων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να του εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής.

Η ανακοπή των σχετικών πράξεων είχε κατατεθεί στις 30/9/14 και απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο, οτι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με τη βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και τη θεμελιώδη υποχρέωση της αντίδρασής μας με κάθε μέσο. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ : SOS! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ..η μάχη συνεχίζεται…( ασφαλιστικά μέτρα)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Εξώδικο και κύρια παρέμβαση της Hellenic Development Beteiligungs AG κατά ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό (αντικείμενο δίκης 10ης Οκτωβρίου)

Hellenic Development Beteiligungs AG κατά ΤΑΙΠΕΔ, υπουργών οικονομικών και Τράπεζας της Ελλάδας για Χειραγώγηση/Κερδοσκοπία επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους

Νέα κόμματα

Επιτροπή για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου – Κώδικας Ορθών Πρακτικών επί εκλογικών ζητημάτων

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.