ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Η πραξικοπηματική βουλή έδωσε παράταση στον εαυτό της!

moutzes

Σύμφωνα με το σύνταγμα η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των Βουλευτών. Διαχρονικά αυτή η εμπιστοσύνη δηλώνεται με σχετική ψηφοφορία της Βουλής μετά από κάθε σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή κατόπιν σχετικού αιτήματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, η οποία σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο, δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό, αλλά διορίζεται από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας.

Στις 6 Οκτωβρίου η παρούσα κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους 300 δήθεν αντιπροσώπους του έθνους, και εννοείται ότι την πήρε, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να κηρυχτούν εκλογές και η μεγάλη πλειοψηφία των σημερινών βουλευτών δεν θα έβλεπε το κοινοβούλιο ούτε με κιάλια !

Εξηγώ:

Σύμφωνα με το σύνταγμα, οι 300 βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του λαού και του έθνους (που σήμερα σημαίνει ένας ανά περίπου 35.000 δημότες), προτείνονται και εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες της περιοχής τους που έχουν εκλογικό δικαίωμα, η θητεία τους αρχίζει την ημέρα της ψηφοφορίας και λήγει μετά από 4 χρόνια ή με την διάλυση της βουλής.

Υποψήφιος μπορεί να είναι ο κάθε Έλληνας πολίτης με δικαίωμα ψήφου που δεν κατέχει άλλο δημόσιο αξίωμα, αν έκλυσε τα 25 του και έχει προταθεί από 12 εκλογείς της περιφέρειας του ή έχει αυτοπροταθεί.

Η σύνθεση της παρούσας βουλής, προέκυψε μετά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τις 17 Ιουνίου 2012, αλλά οι Έλληνες πολίτες που αυτή τη στιγμή ασκούν ελεύθερα ή από την φυλακή βουλευτικά καθήκοντα, εξασφάλισαν τις έδρες τους με βάση τους ψήφους που έλαβαν … στις 6 Μαΐου 2012 και χωρίς να τους προτείνει κανείς.

Επειδή όμως στο ναό της δημοκρατίας δεν μπαίνει κάποιος επειδή έλαβε μερικούς ψήφος κάποτε, αλλά επειδή έλαβε την ημέρα που άρχισε η θητεία του, τους απαραίτητους ψήφους αντιπροσώπευσης, πάει να πει ότι οι βουλευτές δεν είναι εκλεγμένοι και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά, εξασφάλισαν με κάθε τρόπο την παραμονή τους στο αξίωμα και όλα τα σχετικά προνόμια που αυτό τους παρέχει. Πως ;; Δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αποφεύγοντας έτσι την διάλυση της βουλής και την κήρυξη εθνικών εκλογών !

Πέραν τούτου όμως, έχουν και άλλο λόγο. Στην ψηφοφορία της 6ης Μαΐου 2012, 38 εκ των 300ων δεν έλαβαν ούτε 3000 ψήφους, και υπό κανονικές συνθήκες όχι στην Βουλή των 10 εκατομμύριων Ελλήνων δεν θα είχαν μπει με τέτοια αποτελέσματα, αλλά ούτε στο διοικητικό συμβούλιο κάποιου συλλόγου της προκοπής.

Όταν λέω υπό κανονικές συνθήκες, εννοώ εκείνες τις συνθήκες που είναι σε θέση να εξασφαλίζουν την πραγματική αντιπροσώπευση και μέσω αυτής, την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας.

Γιατί επέλεξα βουλευτές με λιγότερες από 3000 ψήφους; Επειδή ο καθένας μας, άμεσα ή έμμεσα, γνωρίζει τόσους ανθρώπους και έτσι, την θέση αυτών των “αντιπροσώπων του έθνους” μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε.

Τα ονόματα και οι ψήφοι: 

.
Καρα Γιουσουφ Αϊχαν του Μεμετ 2.987 

Μαρκου Αικατερινη του Δημοσθενη 2.863 

Νταβρης Γεωργιος του Χαραλαμπους 2.844 

Κοντογιαννης Γεωργιος του Δημητριου 2.826 ( …σε άλλη εκλογική περιφέρεια )

Ξανθος Ανδρεας του Γεωργιου 2.812 

Κουτσουμπας Ανδρεας του Βασιλειου 2.798 

Ουζουνιδης Μαρινος του Δημητριου 2.682 

Ματθαιοπουλος Αρτεμιος του Παυλου 2.675 

Γακης Δημητριος του Θωμα 2.675 

Μακρη-Θεοδωρου Ελενη του Ευαγγελου 2.650 

Κοντογεωργος Κωνσταντινος του Αθανασιου 2.640 

Γκερεκου Αγγελικη του Ιωαννη 2.637 

Ζαχαριας Κωνσταντινος του Παναγιωτη 2.565 

Σαμοϊλης Στεφανος του Κωνσταντινου-Νικολαου 2.597 

Γκοκας Χρηστος του Ναπολεοντα 2.571 

Συρμαλενιος Νικολαος του Ευαγγελου 2.440

Μακρη Ραχηλ του Κωνσταντινου 2.415 

Ιγγλεζη Αικατερινη του Θεοδωρου 2.408 

Αναγνωστακης Δημητριος του Θεοδωρου 2.381 

Κυριτσης Γεωργιος του Δημητριου 2.363 

Δριτσελη Παναγιωτα του Ιωαννη 2.279

Βιρβιδακης Κυριακος του Επαμεινωνδα 2.247 

Ψυρρας Θωμας του Θεοδωρου 2.060 

Αγαθοπουλου Ειρηνη-Ελενη του Δημητριου 2.042 

Σολδατος Θεοδωρος του Φωτιου 1.821

Ρεπουση Μαρια του Βασιλειου 1.680 

Δερμιτζακης Κωνσταντινος του Νικολαου 1.536 

Κοδελας Δημητριος του Παναγιωτη 1.501

Κοντονης Χαραλαμπος-Σταυρος του Νικολαου 1.500 

Μουτσινας Παρισης (Παρις) του Ιωαννη 1.439 

Θεοπεφτατου Αφροδιτη του Χρηστου 1.288 

Γερμανιδης Αθανασιος του Ιωαννη 1.270 

Φουντα Νικη του Νικολαου 1.235 

Μπαρκας Κωνσταντινος του Θεοφανη 1.187 

Καραγιαννιδης Χρηστος του Γεωργιου 1.146 

Καλογερη Αγνη του Κωνσταντινου 973 

Διαμαντοπουλος Ευαγγελος του Περικλη 941 

ΚΑΙ

Σταυρινούδη – Σόδη Αριστείδη Μαρία 293 !

Όσο για τα προνόμια τους, για όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου, οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να εκτελούν κατά το δοκούν τα καθήκοντα τους και δικαιούνται χρηματική αποζημίωση, η οποία διασφαλίζει την ανεξαρτησία τους. Έκτος της γενναιόδωρης αποζημίωσης που περιλαμβάνει μηνιαία χρηματική απολαβή (μισθός), «μπόνους» συμμετοχής στις επιτροπές και τα θερινά τμήματα, ασφαλιστική κάλυψη κλπ, οι βουλευτές έχουν καλυμμένες όλες τις ανάγκες και τις δαπάνες που κάνουν, όπως ταξίδια στο εξωτερικό, δωρεάν εξοπλισμό των γραφείων τους είτε αυτό αφορά έμψυχο είτε άψυχο υλικό, συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια και άλλα. Το χρηματικό ποσό που λαμβάνουν καθορίζεται από τους ίδιους ( με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής). 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ : 

01:14 – Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση με 155 «Ναι» «Όχι» ψήφισαν 131 και «Παρών» (!) 2. Τώρα το τι ψήφισαν οι 38 δεν έχει σημασία, γιατί εάν θα χρειαζόταν 300 ΝΑΙ, 300 θα υπήρχαν. 

 

Χριστίνα Σαλεμή

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σύνταγμα

 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 26 /2012

 Το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης των εκλογών τις 17 Ιουνίου 2012 ( ΦΕΚ 125Α/19-05- 2012 )

– Οι συμμετέχοντες στις βουλευτικές εκλογές τις 6 Μαΐου 2012 και οι σταυροί προτίμησης τους: Αποτελέσματα ΕΘΝΙΚΩΝ Εκλογών Μαΐου 2012 Οι συμμετέχοντες στις βουλευτικές εκλογές τις 17 Ιουνίου 2012: Αποτελέσματα ΕΘΝΙΚΩΝ Εκλογών Ιουνίου 2012

 Αντιπρόσωπος = 1 : αυτός που αντιπροσωπεύει κπ. ή κτ.· (πρβ. εκπρόσωπος). 1α. αυτός που βρίσκεται κάπου με εντολή κάποιου άλλου και ενεργεί για λογαριασμό του: Δεν πήγε ο ίδιος έστειλε όμως αντιπρόσωπό του. Ο Έλληνας / ο Kύπριος / ο Γάλλος ~ στη διεθνή συνδιάσκεψη. ~ του Θεού στη Γη, για κληρικό. Διπλωματικός ~, ιδίως για πρεσβευτή. ~ του έθνους / του λαού, βουλευτής ή γερουσιαστής.

 Βουλευτικές Εκλογές 2012: Έγκυρες ή Άκυρες; ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!

 Μηνυτήρια αναφορά για τις ευρωεκλογές

10 Οκτωβρίου 2014 μια σημαδιακή μέρα

 Η Δημοκρατία δεν είναι ιδεολογία ! … ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ !

 

εικόνα από κωστάκης σκίτσα

 

One comment on “ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Η πραξικοπηματική βουλή έδωσε παράταση στον εαυτό της!

  1. Quiz:

    Εάν σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία, 293 δημότες δικαιούνται έναν αντιπρόσωπο, 10.000.000 δημότες πόσους αντιπροσώπους δικαιούνται ;;;

    Αλλιώς : Εάν στην ίδια αντιπροσωπευτική δημοκρατία, κάποιος που έλαβε 293 ψήφους δικαιούται μια έδρα, κάποιος άλλος που έλαβε 112.706 ψήφους, πόσες έδρες δικαιούται ;;; ( Σταυρινούδη – Καμμένος)

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.