Για τα πρακτικά: Άθλοι της οικογένειας Παπανδρέου

20140302-231146-1

Χάκερς σπάνε την απόρρητη αλληλογραφία της οικογένειας Παπανδρεου. Τα τερατώδη ευρήματα φτάνουν… στα χέρια της Λιάνας Κανελλη η οποία τα δημοσιεύει στο περιοδικό Νέμεσις, κάνοντας ίσως την μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της μεταπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό “Νέμεσις” της Λιάνας Κανέλλη (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσίευσε ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου (1998). 

Κατόπιν τούτου η Λιάνα Κανελλη δέχθηκε μια σφοδρή δικαστική επίθεση από την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού. Η υπόθεση έκλεισε το 2005, όταν η εκδότρια υποχρεώθηκε δικαστικώς σε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την υποκλοπή και δημοσίευση των προαναφερθέντων επιστολών.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως παρά τον σάλο που προκλήθηκε, κανένας δικαστικός λειτουργός ή άλλος θεσμικός παράγοντας δεν ασχολήθηκε με την ουσία των όσων κατήγγειλε η κυρία Κανέλλη μέσω των ρεπορτάζ της. Και αυτό μάλιστα, παρότι οι δικαστικές αποφάσεις και η ίδια η προσφυγή της Μ. Παπανδρέου στη δικαιοσύνη, επιβεβαιώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, την γνησιότητα των εγγράφων. Όλοι έμειναν στο αν είχε το δικαίωμα να υποκλέψει αυτά τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.

Επειδή η κάθε σελίδα είναι ιστορικής αξίας και εξηγεί πολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, κρατήστε το ακόλουθο έγγραφο και μελετήστε το προσεκτικά. Εμπεριέχει τα παλιά τεύχη του Νέμεσης και μια ανακεφαλαίωση της υπόθεσης που δημοσιεύθηκε το 2004. 

NEMECIS ΜΕ Α-ΓΑΠ-Η by ellhngreek

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Όταν δεν πατάνε επί πτωμάτων κάθονται επάνω τους! ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μαργαρίτας προς “Γιωργάκη”

Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου

Γ. Παπανδρέου – Πως έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και έπειτα πρωθυπουργός

 

Advertisements

2 comments on “Για τα πρακτικά: Άθλοι της οικογένειας Παπανδρέου

  1. Καλή δύναμη Χριστίνα. Εξαιρετική δουλειά.

    Σου θυμίζω το γνωμικό «Όταν η δικαιοσύνη είναι διάτρητη, τα πάντα καταρρέουν».

    Καλή δύναμη. Να είσαι καλά.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s