Για παρεμβάσεις σε εξετάσεις του Λιμενικού καταγγέλλεται ο Μ. Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis_3

Καταγγελίες για αθέμιτη και παράτυπη παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στις εισαγωγικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λιμενικό Σώμα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, έχει στη διάθεσή του το Κουτί της Πανδώρας. Οι εξετάσεις αφορούσαν την εισαγωγή ενδιαφερόμενων σε σχολείο πυροτεχνουργών της Αστυνομίας και συγκεκριμένα την εισαγωγή βατραχανθρώπων του Λιμενικού (Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών – ΜΥΑ) και ανδρών των ειδικών δυνάμεων (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών – ΚΕΑ) του Σώματος.

Ωστόσο, κι ενώ τα αποτελέσματα για τους εισαχθέντες στο σχολείο πυροτεχνουργών από τη μονάδα των βατραχανθρώπων (ΜΥΑ), ανακοινώθηκαν προχθές Σάββατο, οι φάκελοι με τα αποτελέσματα της μονάδας των ειδικών αποστολών (ΚΕΑ), ζητήθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Όπως καταγγέλλεται στο Κουτί της Πανδώρας, από πηγές των οποίων τα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν επιθυμούν στην παρούσα φάση να κατονομαστούν, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, αξιολογούνται και υπογράφονται από τον αρχηγό του Σώματος και δίνονται στην Αστυνομία που είναι αρμόδια για την εκπαίδευση των επιτυχόντων στις εξετάσεις, χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση του εκάστοτε υπουργού.

Αποτελεί επομένως τουλάχιστον πρωτοτυπία το γεγονός ότι το υπουργείο ζήτησε του φακέλους των αποτελεσμάτων και μάλιστα μόνο εκείνων που αφορούν τη μονάδα των ειδικών αποστολών (ΚΕΑ). Οι καταγγέλλοντες εκφράζουν φόβους, ότι «στο υπουργείο μαγειρεύονται τα αποτελέσματα, προκειμένου να μην εισαχθούν στο σχολείο πυροτεχνουργών οι όποιοι αριστούχοι των εξετάσεων, αλλά πιθανώς όσοι έχουν κάποιο μέσο».

Η υπόθεση αυτή βλέπει το φως λίγες μόνο ημέρες μετά από παρεμφερείς καταγγελίες που αφορούν τις εξετάσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος. Στην περίπτωση αυτή καταγγέλθηκε από εξεταζόμενους που εμφανίζονται να αρίστευσαν, ότι οι φάκελοι ζητήθηκαν παράτυπα, και πάλι από το γραφείο του υπουργού πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 

http://www.koutipandoras.gr/article/126328/gia-paremvaseis-se-exetaseis-toy-limenikoy-kataggelletai-o-m-varvitsiotis

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

– Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αγοραπωλησία οικοπέδων στην Γλυφάδα μη άρση της ασυλίας του βουλευτή, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (τέως δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Γλυφάδας Αττικής και νυν Υπουργού Ναυτιλίας, Αιγαίου και Λιμενικού Σώματος για συνολική ζημία σε βάρος του Δήμου Γλυφάδας Αττικής, ανέρχεται στο ποσό των ευρώ 7.381.111,50

– Αύξηση 400% παρουσιάζει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης από Ιράκ και Συρία

Παρακαλώ να ανακαλέσετε την διαπίστευσή μου στο υπουργείο σας!

Προς το
Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπ’ όψιν του Υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Αρ. Πρωτοκ. 934/12.9.2014

12 Σεπτεμβρίου 2014

Ακατάλληλε και Επικίνδυνε Υπουργέ Ναυτιλίας και Αιγαίου,

Κουράστηκα να βλέπω δεκάδες μηνύματα SMS, σταλμένα από το κινητό τηλέφωνο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου σας (693705…), που με ενημερώνουν ότι εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εντοπίζονται καθημερινώς κοντά στη Λέσβο, στη Σάμο, στο Αγαθονήσι, στο Φαρμακονήσι, στις Οινούσσες, στη Χίο και αλλού και, αφού “διασωθούν”, μεταφέρονται ασφαλείς στα πλησιέστερα ελληνικά λιμάνια με πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος! ( για να διαβάσετε την συνέχεια κάντε κλικ στον τίτλο )

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s