Σπύρος Μουζακίτης: Σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος

203482ACDAA24895BE0B999E56A54639

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας με νέο νομικό παραστάτη- έκπληξη τον άλλοτε οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη ο οποίος έχει παραιτηθεί από το σώμα και πλέον δικηγορεί.

Ο Στάθης Μπούκουρας επιχειρεί να αποδομήσει την πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου με την οποία ζητείται η παραπομπή του για την πολύκροτη υπόθεση. Φαίνεται πως ως «ισχυρό όπλο» χρησιμοποιεί τον νέο του συνήγορο Σπ. Μουζακίτη – διαδέχτηκε τον Αλέξη Κούγια που παραιτήθηκε- ο οποίος προκαλεί αίσθηση καθώς βάλλει κατά του πρώην συνάδελφου του Ισ. Ντογιάκου λέγοντας ότι “από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής”.

Με την αίτηση του ο κατηγορούμενος βουλευτής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητεί να αφεθεί ελεύθερος με όρους ισχυριζόμενος ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων καθώς δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα της ΧΑ ενώ επικαλείται και το γεγονός ότι «είναι ελεύθερη η μισή και πλέον κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος”.

Όπως αναφέρει στην αίτηση του ο Στάθης Μπούκουρας «Ο κος Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρόταση του να «δαιμονοποιήσει» εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις «μάχη», «τελική νίκη», «ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής», «στρατιώτης»”, επισημαίνεται στην αίτηση και εξηγεί -παραθέτοντας παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων- ότι “οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Επίσης, ο κατηγορούμενος βουλευτής υπογραμμίζει ότι «ο κος Εισαγγελέας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αναφορά της ομιλίας μου Βουλή στην πρόταση για παραπομπή μου, επέλεξε για πολλοστή φορά, να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».

 

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/750816/nea-aitisi-apofulakisis-apo-ton-boukoura/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

– Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που παρέπεμψε 70 πρόσωπα για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και τους 18 βουλευτές

– Το πολίτευμα λειτουργεί με εγκληματική οργάνωση στη βουλή ;;; ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ;;

– ΑΠ 65/2014: Νόμιμη η συμμετοχή του συνδυασμού «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στις ευρωεκλογές  παράνομη για την βουλή και το ΥΠΟΙΚ όμως η όποια χρηματοδότηση

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.