Για τα πρακτικά: Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τον Γιώργο Καρατζαφέρη

Χωρίς τίτλο

Την παραπομπή της υπόθεσης Γ. Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη αποφάσισε ομόφωνα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες. Το θέμα παραπέμπεται και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει, όπως ελέχθη, ο καταλογισμός (κατάσχεση) των παρανόμως κτηθέντων από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Γίνεται λόγος ειδικά για δύο ποσά συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, που φαίνεται πως δεν δικαιολογείται η προέλευσή τους.

Στις αποφάσεις αυτές κατέληξε η Επιτροπή της Βουλής, έχοντας λάβει πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που ζητήθηκε μετά την καταγγελία ότι εμβάσματα σχετιζόμενα με προμήθειες για προώθηση εξοπλιστικών προγραμμάτων διακινήθηκαν μέσω off shore εταιρειών που είχε συστήσει. Από την επανεξέταση των δηλώσεων προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μόνο η μία εταιρεία δηλώθηκε μόνο δύο χρονιές (1994 και 1996). Στη συνέχεια, «εξαφανίστηκε» από τις δηλώσεις που ο κ. Καρατζαφέρης υπέβαλε στη Βουλή. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, βουλευτής υποστήριξε ότι υπάρχει και τρίτη off shore. Ο ελεγχόμενος πολιτικός αρχηγός εγκαλείται τουλάχιστον για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και για παράνομη συμμετοχή, ως πολιτικός, σε τέτοιου τύπου εταιρεία.

To Press-gr έφερε αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών που παραδόθηκε στις 19 Νοεμβρίου στην Επιτροπή της Βουλής. Δείτε το: 

 

 

 

 

http://press-gr.blogspot.gr/2014/11/off-shore.html

http://www.ethemis.gr/sti-dikeosini-parapempete-ipothesi-karatzaferi/

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;;;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Τι απαντά ο Γ. Καρατζαφέρης για την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη

Η υπόθεση του κ. Καρατζαφέρη, δίνει την εντύπωση του «ή συμβιβάζεσαι ή σε εξοντώνουμε».

Ένσταση Καρατζαφέρη κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου

2 comments on “Για τα πρακτικά: Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για τον Γιώργο Καρατζαφέρη

 1. Ελεγχος για το για ποιόν λόγο οι “ελεγκτές” δεν είχαν βρει ΤΙΠΟΤΕ απολύτως πριν την “ανακάλυψη” των ατασθαλιών του Καρατζαφέρη γιατί δεν γίνεται?
  Σύμφωνα με τον νόμο περί “πόθεν έσχες” υπάρχουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ποινικές ευθύνες και για τους “ελεγκτές” που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

  Θα υπάρξει Δικαστικός Λειτουργός που θα διερευνήσει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (όπως οφείλει) τις ευθύνες των “Ελεγκτών” που έκαναν ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα “στραβά μάτια” στις “ατασθαλίες” του Καρατζαφέρη πριν αυτός πάψει να είναι χρήσιμος για το Σύστημα ή θα πρέπει να το κάνουμε και αυτό εμείς οι απλοί πολίτες (και να βάλουν τις αναφορές και τις μηνύσεις μας και πάλι βαθιά στα συρτάρια τους οι δικαστικοί “λειτουργοι….)

  Να υπενθυμίσω ότι πλημμελές (για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς) έργο των “ελεγκτών” έχει γίνει και για τις περιπτώσεις που βουλευτές ή συγγενικά τους πρόσωπα κατέχουν ακόμη και τώρα ή κάνουν συναλλαγές με εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μετοχές. Και προσφάτως, βλ. Μωραϊτάκης, αποκτήσαμε και βουλευτή Χρηματιστή όταν ΣΑΦΩΣ απαγορεύεται κάθε σχέση βουλευτή με το Χρηματιστήριο για λόγους δημιουργίας κέρδους……

  Χαιρετώ
  Παντελής Γιαμαρέλλος
  τηλ. 22950 37637
  κινητό 6944579911

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.