“Μίνι” υπουργικό συμβούλιο στη χλιδή του Metropolitan Club της ΝΥ!

METROPOLITAN-CLUB01-30NOVEMBER2014-500x351

“Μίνι” υπουργικό συμβούλιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, αφού τέσσερις υπουργοί έφτασαν στην αμερικανική μεγαλούπολη για να λάβουν μέρος σε μονοήμερο oικονομικό συνέδριο, στο Metropolitan Club. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ο πρώτος υπουργός, που θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, κατά το μεσημεριανό γεύμα, έφτασε στη Νέα Υόρκη την Κυριακή και θα αναχωρήσει τη Δευτέρα το βράδυ για την Αθήνα. Ο κ. Σκρέκας θα παραμείνει μόνο για 20 ώρες.

Ο κ. Σταϊκούρας έφτασε το Σάββατο και θα αναχωρήσει την Τρίτη για την ελληνική πρωτεύουσα (θα φτάσει την Τετάρτη). Συνολικά 4 ημέρες.

Οι κ. Βαρβιτσιώτης και Παπαγεωργίου έφτασαν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και θα αναχωρήσουν την Τετάρτη (άρα θα φτάσουν την ερχόμενη Πέμπτη). Συνολικά 6 μέρες.

Οι υπουργοί συνοδεύονται από συνεργάτες τους. Όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από την ελληνική κυβέρνηση, άρα από τους Ελληνες φορολογούμενους. Δύο εκ των υπουργών μένουν στο ξενοδοχείο Park Lane, απέναντι στο Central Park, ένας στο ξενοδοχείο Standard, στην περιοχή Meatpacking του Μανχάταν και ο τέταρτος σε ξενοδοχείο κάπου στο Village.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το ΑΠΕ μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του νέου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν. Εκτός από τα τέσσερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, θα μιλήσουν μέσω τηλεφώνου ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της αποστολής στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Πασχάλης Μπουχώρης, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστος Σκλαβούνης, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece S.A., Στέφανος Ησαΐας και διευθυντικά στελέχη τραπεζών, επενδυτικών ομίλων, χρηματιστηριακών εταιρειών και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ η είσοδος του περίφημου Metropolitan Club.

 

http://mignatiou.com/2014/12/tesseris-ipourgi-sto-metropolitan-club-tis-neas-iorkis/

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s