Βουλή: Πάνω από 80 τροπολογίες τα τελευταία 24ωρα

vouliagain-620x380-744x529

Περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια, που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισής τους έχει προκαλέσει ζωηρό βουλευτικό ενδιαφέρον στην κατάθεση τροπολογιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και τις 15:00 σήμερα, είχαν κατατεθεί στα τρία νομοσχέδια περί τις 80 τροπολογίες συνολικά, εκ των οποίων οι 12 υπουργικές.

Σήμερα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές, στο οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές, ενώ σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Το νομοθετικό ενδιαφέρον των βουλευτών ποικίλει και αφορά από το εφάπαξ των Εθελοντών Μακράς Θητείας έως και τις συνθήκες για την εγκατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές που καθορίζονται ως Καταφύγια ΄Αγριας Ζωής.

Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία για την αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι την κύρωση δασικών χαρτών, αλλά και τροπολογία με την οποία προτείνεται να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ. Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνεται να μην ισχύει το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.dimokratiki.gr/19-12-2014/vouli-pano-apo-80-tropologies-ta-teleftea-24ora/

Advertisements

2 comments on “Βουλή: Πάνω από 80 τροπολογίες τα τελευταία 24ωρα

 1. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ

  Πέρασε νομοσχέδιο που αναγνωρίζει αποχαρακτηρισμούς δασών

  Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ταγαράς δέχθηκε ισχυρότατη κριτική από την αντιπολίτευση για το επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, που επιφέρει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας των δασών, ακυρώνοντας αποφάσεις αναδάσωσης και αναγνωρίζοντας επίμαχους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων -ενώ και η Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) δήλωσε πως θα το καταψηφίσει.

  Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίστηκε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις σε θετική κατεύθυνση -ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αξίωσε την απόσυρση του άρθρου 12, καθώς και της τροπολογίας για τη σύμβαση μεταξύ του ΟΛΠ και της κινεζικής Cosco, για την οποία παρατήρησε πως πρέπει να συζητηθεί σαν ξεχωριστό νομοσχέδιο.

  Η ΔΗΜΑΡ αξίωσε να τοποθετηθεί επί του άρθρου 12 και ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, χωρίς αυτό να συμβεί. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, δήλωσε πως στην αυριανή επί των άρθρων συζήτηση «θα πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά, μία-μία τις παραγράφους του άρθρου, ώστε να απαντήσουμε στους όποιους προβληματισμούς υπάρχουν. Δεν θεωρώ πως πρέπει να το πετάξουμε, ή να το αποσύρει ο υπουργός».

  Από πλευράς του, ο Νίκος Ταγαράς, αφού εγκάλεσε την αντιπολίτευση για ανυπαρξία ουσιαστικής αντιπρότασης, πέραν της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος ή των μαζικών κατεδαφίσεων σπιτιών και εκρίζωσης γεωργικών καλλιεργειών (που ούτε όμως κι αυτές -κατά τον κ. Ταγαρά- εκφράζονται ρητά εκ μέρους της αντιπολίτευσης), δήλωσε πως θα υιοθετήσει ασυζητητί οποιαδήποτε παρατήρηση θα μπορούσε να προστεθεί στο σώμα του άρθρου, ώστε να διασφαλίσει την μη παρερμηνεία του. Ο ίδιος, επέφερε επίσης στο σώμα του νομοσχεδίου και νέες νομοτεχνικές αλλαγές, και στάθηκε ιδιαίτερα σ’ αυτές που προστέθηκαν σε απάντηση ανησυχιών για ενδεχόμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Πλάκας.

  «Ντροπή για μας, είναι αυτό που υπάρχει. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτό που υπάρχει και έχει αναδειχθεί. Δεν υπονοούμε να το συνεχίσουμε και να δώσουμε τα εφόδια στον οιονδήποτε να το παρερμηνεύσει» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

  http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/199078/perase-nomoshedio-poy-anagnorizei-apoharakthrismoy.html

 2. 16 Δεκεμβρίου 2014
  Βάλια Μπαζού

  Τροπολογία – ρουσφέτι για το βιβλίο Γκίνες!

  Τρεις βουλευτές του παλαιού λεγόμενου υπολοίπου Αττικής οι της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας καθώς και ο ανεξάρτητος Βασίλης Οικονόμου, κατέθεσαν τροπολογία που διεκδικεί επαξίως θέση στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία το μεγαλύτερο ρουσφέτι!

  Οι τρεις βουλευτές με την τροπολογία ζητούν να παγώσουν όλα τα πρόστιμα καθώς και να μπλοκάρουν οι πράξεις διοικητικής αποβολής (λέγε με κατεδαφίσεις) σε όλους όσοι έχουν καταπατήσει και χτίσει μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις όπου γης!

  Ζητούν, μάλιστα, η αναστολή της είσπραξης προστίμων και κατεδαφίσεων να γίνει ακόμα κι αν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση!

  Το αιτιολογικό που προβάλλουν για αυτό το εκτρωματικό, αντισυνταγματικό και άδικο για τους πολίτες που σέβονται τους νόμους, ρουσφέτι, είναι να ισχύσει η αναστολή μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, δηλαδή για πάντα!

  Να σημειωθεί ότι οι οριστικοί δασικοί χάρτες καλύπτουν μόνον το 1% της επικράτειας της χώρας αφού η πολιτική πρακτική της κυβέρνησης είναι να μην τους αναρτά για να μην κυρωθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν και σε 11 νομούς της χώρας – ανάμεσά τους και στην Αττική- έχουν συνταχθεί δασικοί χάρτες δεν αναρτώνται!

  Το ερώτημα είναι εάν ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς θα κάνει δεκτή την εκτρωματική τροπολογία που άλλωστε ταιριάζει γάντι με το δασοκτόνο σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή και μάλιστα θα ψηφιστεί το Σάββατο!

  Δείτε την ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ.

  http://www.topontiki.gr/article/90327/Tropologia–rousfeti-gia-to-biblio-Gkines

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s