Η «λευκή γενοκτονία» των Ελλήνων συνεχίστηκε και το 2014!

wpid-20150118064632

Του Δημήτρη Καμμένου

Σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το 2014 οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 2.500 και οι γεννήσεις έπεσαν κατά 1000 περίπου.

Ειδικότερα,
οι θάνατοι το 2014 ανήλθαν σε 114.086 ( 111.794 το 2013 ) και
οι γεννήσεις σε 93.280 ( 94.134 το 2013 ),

δηλαδή ο ελληνικός πληθυσμός ( χωρίς να υπολογίζουμε τους μετανάστες ) μειώθηκε κατά 20.806 το 2014 !

Η συνεχιζόμενη «λευκή γενοκτονία» του γένους των Ρωμιών συνεχίζεται, με μια βίαιη, απάνθρωπη επίθεση κατά των οικογενειών και των παιδιών τους !

Από το 2010 φωνάζουμε για το μέγεθος της καταστροφής στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας από την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου, Ευ. Βενιζέλου, Α. Σαμαρά, Στουρνάρα και Χαρδούβελη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014
ΘΑΝΑΤΟΥ
ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΓΑΜΟΥ
ΔΙΑΖΥΓΙΑ
ΣΥΜΦ. ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΛΗΞ. ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ
114.086
93.280
53.424
18.340
1.566
280.696

ΣΤΙΣ 55.000 ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΟΣΟΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ = 1.650.000 ΕΥΡΩ
ΚΟΣΟΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ = 19.800.000 ΕΥΡΩ… ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΡΦΕΣ ΜΙΖΩΝ !!
ΚΟΣΟΣ 3 ΕΤΙΑ= 59.400.000 ΕΥΡΩ

http://olympia.gr/2015/01/18/σοκ-η-λευκή-γενοκτονία-των-ελλήνων-σ-2/#more-443914

7 comments on “Η «λευκή γενοκτονία» των Ελλήνων συνεχίστηκε και το 2014!

 1. REUTERS: As Greek crisis grinds on, children pay price

  Tue Mar 14, 2017

  http://www.reuters.com/article/us-eurozone-greece-poverty-children-idUSKBN16L1WQ

  Άρθρο – «καταπέλτης» του Reuters: Τα Μνημόνια σκοτώνουν τα Ελληνόπουλα

  1 ΣΤΑ 4 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
  Ειδήσεις | Ελληνόπουλα: Κόλαφος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο το μεγαλύτερο θύμα της οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί η Ελλάδα στα επτά «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων είναι τα παιδιά.
  Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, «ίσως το πιο σκοτεινό σημάδι της οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα είναι ότι οι παραδοσιακά ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί έχουν αρχίσει να καταρρέουν, μετά από χρόνια ύφεσης».
  Ενδεικτικά, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή επικαλούμενη στοιχεία του ΟΗΕ, τη στιγμή που το ¼ του εργατικού δυναμικού της χώρας ζει υπό το καθεστώς της ανεργίας και της εξαθλίωσης, ένα στα τέσσερα Ελληνόπουλα ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
  «Οι γονείς εξαναγκάζονται να ζητούν την ελεημοσύνη των παππούδων», αναφέρει το Reuters, επισημαίνοντας, παράλληλα το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, καθώς ήδη οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν υποστεί δραματικές περικοπές.
  Ωστόσο, η πιο σκοτεινή εικόνα που περιγράφει το συγκεκριμένο άρθρο έχει να κάνει με το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα για τα ορφανά του πολέμου.
  Ένας πόλεμος αλλιώτικος από τους άλλους…
  Στο Νηπιοτροφείο φιλοξενούνται συνολικά 25 παιδιά, σε ένα «γυμνό» δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων η οποία δεν επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα.
  Σύμφωνα με το Reuters, ο συγκεκριμένος φορέας «αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια». Και υπογραμμίζεται με έμφαση: «Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα».
  Σε δηλώσεις της στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η πρόεδρος του ιδρύματος, Ηρώ Ζερβάκη, επισημαίνει ότι μέσα σε δύο χρόνια, ο αριθμός των παιδιών που σιτίζονται και φιλοξενούνται στο Νηπιοτροφείο έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί.
  «Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους», αναφέρει η κ. Ζερβάκη στο Reuters.
  «Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά ”Είναι Παρασκευή;”», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη. «Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το Σαββατοκύριακο», προσθέτει.
  Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. «Έχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το Σαββατοκύριακο», επισημαίνει η ίδια.
  Αυτή και μόνο η εικόνα θυμίζει γεγονότα μιας άλλης εποχής. Τότε ήταν ένας πόλεμος με όπλα και σφαίρες. Τώρα είναι μια εν ψυχρώ οικονομική δολοφονία. Και το μεγαλύτερο θύμα της είναι τα Ελληνόπουλα.
  Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε τι έχει να πει για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση της «περήφανης διαπραγμάτευσης»…

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/777492/arthro-katapeltis-toy-reuters-ta-mnimonia-skotonoyn-ta-ellinopoyla#ixzz4bSqk28uX

 2. +1 στα θύματα της ελληνικής γενοκτονίας

  01.05.2017

  Πρώτη ημέρα του Μαϊου σήμερα. Η αρμύρα που φτάνει από τη θάλασσα, είναι φορτωμένη ήλιο και κουκουνάρι.
  Κάπου, προς ανατολάς της ζωής, ηχεί χαρμόσυνα μια καμπάνα…

  Λίγες ημέρες πριν, παρέλαβα την ιατρική μου καταδίκη.
  Μη μικροκυτταρικός καρκίνος αδενικού τύπου, στον δεξί μου πνεύμονα.
  Τετέλεσται.
  Έχει σφραγιστεί στη σάρκα μου, ημερομηνία λήξης.
  Κάπου, προς δυσμάς της ζωής μου, ηχεί πένθιμα μια καμπάνα…

  Μην βιαστείτε όμως να αποδώσετε τη θανατική μου καταδίκη στο ότι κάπνιζα 40 χρόνια σαν φουγάρο.
  Ο δικός μου φονιάς, είναι ο μοναδικός τύπος καρκίνου του πνεύμονα, που δεν οφείλεται στο κάπνισμα. Ίσα-ίσα, παρουσιάζεται λέει, κυρίως σε γυναίκες μη καπνίστριες και οφείλεται στη μετάλλαξη ενός γονίδιου.
  Ναι!
  Ο θάνατος [και ειδικά ο δικός μου] δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει χιούμορ…

  Όχι, κυρία μου. Εμένα δεν με σκοτώνει το τσιγάρο [άσε που το χω κόψει εδώ κι ενάμιση χρόνο].
  Και θα σας εκμυστηρευθώ το εξής….
  Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έβγανα τον καρκίνο, πριν από έναν χρόνο περίπου, όταν ακριβώς οι εγχωριοι εργολάβοι της ελληνικής γενοκτονίας, μου έκλεισαν το μαγαζάκι μου!
  Και σαν εμένα είναι πολλοί/ες.
  Ίσως δεκάδες χιλιάδων!
  Και θα αβγαταίνουν, όσο εξελίσσεται η μαζική επιχείρηση φυλετικής, πολιτισμικής και ιστορικής εξόντωσης του Ελληνισμού.

  Γράψτε λοιπόν: +1 στα θύματα της ελληνικής γενοκτονίας.

  Και μην γυρίσει καμιά εκ γενετής συριζαία να μου πει ότι οι καρκίνοι, τα εγκεφαλικά, οι καταθλίψεις, οι αυτοκτονίες, που θερίζουνε σήμερα τους γνήσιους βιοφυλετικά Έλληνες, δεν έχουν καμία σχέση με γενοκτονίες ή άλλες τινές θεωρίες συνωμοσίας…
  Διότι έχουν και παραέχουν.
  Ασχέτως αν δεν πρόκειται, για ευνόητους λόγους, να δημοσιευθούν ποτέ στατιστικές, για το πόσο αποτελεσματικές είναι οι μέθοδοι των σύγχρονων serial killers, που αναλαμβάνουν να ξεπαστρέψουν ολόκληρους λαούς.

  Και θα σας πω μονάχα το εξής, απλούστατο…
  Σύμφωνα με τα πιο φρέσκα στατιστικά ευρήματα, σχετικά με το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών, άσοι/ες έχουν ακόμα κάποια κοινωνική ασφάλιση, επιζούν περισσότερο χρόνο, από τους ανασφάλιστους [για να μην πούμε πόσο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής έχουν οι εύποροι, έναντι των πτωχών].

  Ε λοιπόν, έχετε συλλογιστεί πόσοι Έλληνες έχουν ξεμείνει χωρίς κοινωνική ασφάλιση, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή χρωστάνε στους φορομπήχτες [εγώ είμαι ένας από αυτούς τους μελλοθάνατους…]
  Τι πιθανότητες επιβίωσης μπορεί να έχει ένας καρκινοπαθής, όταν είναι αναγκασμένος να περιμένει 2 και 3 μήνες για να βγάνει μιαν αξονική τομογραφία, σε δημόσιο νοσοκομείο;

  Και αυτός είναι μοναχά ένας από τους πολλούς εφιαλτικούς λόγους, που επιταχύνουν τον φυσικό θάνατο των υπό αντικατάσταση Ελλήνων.
  Ο ίδιος ο καρκίνος [ή τουλάχιστον οι περισσότεροι τύποι του] είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, μία ψυχοσωματική ασθένεια.
  Αυτή η βιοψυχική δομή που αποτελεί τον ανθρώπινο οργανισμό, αποσυντονίζεται, ανατρέπεται και δυσλειτουργεί, ακριβώς όταν διαλύεται εντός μας, ο ρυθμός του Κόσμου.
  Τα κύτταρα μας «τρελαίνονται» και διαφεύγουν από το δομικό τους πρόγραμμα, από τη στιγμή που η θέση μας μέσα στον Κόσμο, παύει πλέον να είναι εκείνη, που αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να είναι, με τα μάτια του Νου και της Ψυχής μας.

  Ο καρκίνος είναι η βιοφυσική παραζάλη του σχοινοβάτη, όταν άξαφνα αντιλαμβάνεται, πως το σκοινί που τον κρατούσε ως τώρα σε μια νοητή πορεία, έχει κοπεί.
  Και στη μεγάλη σχοινοβασία της ζωής, ξέρετε, δεν υπάρχει προστατευτικό δίχτυ. Η ζάλη των κυττάρων, που αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, θα προκαλέσει στο τέλος την πτώση, που θα είναι μοιραία.

  Για όλους εμάς τους Έλληνες [πλην των βολεμένων βεβαίως-βεβαίως, που θα έρθει όμως και η σειρά τους] έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει πένθιμα μια καμπάνα.
  Τα δικά μου κύτταρα δεν τρελάθηκαν ξαφνικά, έτσι χωρίς καμία αιτία, για να σηκωθούν και να μου απαγγείλουν τη θανατική μου καταδίκη.
  Όπως το λέει και η λαϊκή σοφία [που είναι γιομάτη παροιμίες ενδεικτικές των ψυχοσωματικών ασθενειών] εγώ «έβγανα τον καρκίνο», όταν οι νεοταξίτες εργολάβοι της γενοκτονίας των Ελλήνων τσάκισαν τα όνειρα μου και τους κόπους μιας ζωής.

  Όχι επειδή είχα «κολλήσει» τόσο ριζικά με ένα συγκεκριμένο επάγγελμα και με έναν τρόπο ζωής.
  Στο κάτω-κάτω έχω αλλάξει αρκετά επαγγέλματα στη ζωή μου, ώστε να μην εξαρτώμαι από τη λειτουργία ενός μαγαζιού [κι ας ήταν το επαγγελματικό όνειρο μου].
  Όχι!
  Αλλά επειδή πριν φτάσουν να μου πάρουν το μαγαζάκι μου, μου είχαν ήδη αρπάξει ακόμα πιο σημαντικά πράγματα.

  Μου άρπαξαν τη γειτονιά μου, την οποία κατάντησαν μικρή Αλβανία.
  Μου άρπαξαν τη χώρα μου, την οποία μεταμόρφωσαν σε πειραματόζωο της διεθνούς γραβατοπειρατείας.
  Μου άρπαξαν τη γλώσσα μου, την οποία περιόρισαν στο παραπληγικό μπούρου-μπούρου των σαρβαϊβάτων
  Μου άρπαξαν την ιστορία μου, την οποία μετάλλαξαν σε παραλήρημα των ιδεοληπτικών συμμοριτών.
  Μου άρπαξαν την αξιοπρέπεια της εργασίας μου, την οποία κατάντησαν μισθωτή σκλαβιά.
  Μου άρπαξαν τις προσδοκίες μου, απάνω στις οποίες τώρα γελούν και κρώζουν τα κοράκια της ανθρώπινης λεηλασίας.
  Και προπαντός μου άρπαξαν τη συλλογική μου Μοίρα και τη δυνατότητα που είχα αιώνες τώρα ως Έλλην, να αγωνίζομαι συλλογικά, για έναν καλύτερο κόσμο, καταντώντας εμένα και τους ομοεθνείς μου, θλιβερές ατομικές μονάδες, που μας άγουν και μας φέρουν τα κύματα της ιστορίας.

  Γι αυτό έβγανα τον καρκίνο.
  Επειδή με τσάκισαν ηθικά, πολιτισμικά, φυλετικά, ιστορικά, κοινωνικά, οικονομικά και προπαντός συλλογικά.
  Δεν είμαι απλώς το +1 θύμα στην ελληνική γενοκτονία.
  Είμαι κομμάτι από τον ήχο της καμπάνας, που ηχεί πένθιμα για τον Ελληνισμό.
  Και ίσως μερικοί Έλληνες να είναι ακόμα εις θέσιν να την ακούσουν…

  Α, και να μην ξεχάσω να σας πω και τούτο εδώ…
  Όταν μου έκλεισαν το μαγαζί μου, σε μια γειτονιά που ήδη είχε μεταλλαχτεί σε αλβανοκογκολέζικη συνοικία, είχα πει ότι: «ο καλός καπετάνιος πάει στον πάτο μαζί με το καράβι του»
  Και σχεδίαζα να κρεμαστώ από το ταβάνι του βιβλιοπωλείου μου, ώστε να με βρουν μπροστά τους νεκρό, οι φορομπήχτες και οι Αλβανοί λαθρέποικοι.
  Τουλάχιστον να έχω δώκει στο ελληνόφωνο ποπολο, μια δυνατή συμβολική εικόνα, του τι προετοιμάζουνε για όλους τους Έλληνες.
  Δυστυχώς δεν βρήκα τη δύναμη να το πράξω….

  Κι έρχεται τώρα ο Θεός και σαν να μου λέγει, με κείνη την αμείλικτη φωνή των γεγονότων, που τόσο δυσκολο μας είναι να την ακούσωμε…
  Θα σου δώσω τώρα την ευκαιρία να πράξεις εκείνο που δεν τόλμησες τότε να πράξεις…

  Τον ευχαριστώ και ελπίζω αυτή τη φορά να φανώ αντάξιος της Αγάπης του…

  Σημείωσις
  Με παραξενεύει το ότι ελάχιστα από τα θύματα της ελληνικής γενοκτονίας, βρίσκουν το κουράγιο να φωνάξουν όσο πιο δυνατά μπορούν, για όσα τους συμβαίνουν.

  Ποιος άνεργος ρε γαμώτο μου, μιλάει για τον εφιάλτη της ανεργίας;
  Ποιος ανασφάλιστος ουρλιάζει για τον αργό θάνατο, από την αρρώστια, στα δημόσια νοσοκομεία;
  Ποιος χρεοφειλέτης ξεσηκώνεται κατά της απανθρωπιάς των φορομπηχτών;
  Ποιος καρκινοπαθής, ποιος καταθλιπτικός, ποιος άστεγος, ποιος απελπισμένος, βγαίνει να κραυγάσει δημόσια, για τη φρικη που ζει καθημερινά;

  Μα τι διάολο;
  Μας κατάφεραν να ντρεπόμαστε επειδή είμαστε τα θύματα τους;

  Ε λοιπόν, σας λεγω ότι μέχρι να έρθει ο λυτρωτής μου ο θάνατος, δεν θα σταματήσω να ουρλιάζω για όλους εμάς, που το καθεστώς μας σφράγισε με ημερομηνία λήξης.
  Για τους άνεργους, για τους αυτόχειρες, για τους μελλοθάνατους, για τους διαλυμένους.

  Να μην γράψει η ιστορία πως στη σφαγή των Ελλήνων, δεν ακούστηκε ούτε ένα αχχχχ….

  http://panusis.blogspot.gr/2017/05/1.html

 3. Stiglitz: A cultural Genocide in Greece

  05.02.2018

  …….
  Let’s talk about Greece, where you have been quite vocal in the past, especially at the peak of the 2015 negotiation process. This year we have started to see signs of sluggish growth and hear narratives of an economic recovery. How do you evaluate those?

  I think what has happened in Greece is a normalization of poverty. I see no real recovery yet, I just think the economy has fallen so far that it’s almost inconceivable for it fall further. But I don’t see a reason to celebrate depression continuing, but not getting much worse. I think Greeks are finding way to cope as a society, but the long-run effects on society are devastating. The good side of Europe is that you can move freely and seek opportunity, the downside is that young people are now leaving Greece behind to seek jobs. It’s like a cultural genocide.

  http://www.ekathimerini.com/225467/article/ekathimerini/comment/joseph-stiglitz-discusses-value-crisis-at-davos-greek-crisis

 4. More deaths than births in Greece in 2016: ELSTAT
  Oct, 02 2017 Author: Thema Newsroom

  Negative trend continues

  Greece is sitting on a demographic time-bomb, as its population is aging at an alarming rate, according to data released by the Statistical Authority (ELSTAT). The figures show that there were 25,894 more deaths than births in 2016, a trend that persisted from 2015 when 29,368 more people had died than were born. The official recorded births in Greece for 2016 amounted to 92,898 (47,882 boys and 45,016 girls), a slight rise from the year before when the registered births were 91,847 (47,294 boys and 44,553 girls). Deaths were down by 2% in 2016 and stood at 118,792, while infant deaths (below 1 years old) were 387, increasing the infant mortality rate to 4.2% from 4% in 2015. Weddings amounted to 49,632 (23,778 religious and 25,854 civil), a 7.5% fall compared to 2015, while there was a notable spike in civil partnerships by 45.5% in 2016.

  http://en.protothema.gr/more-deaths-than-births-in-greece-in-2016-elstat/

 5. Στοιχεία – σοκ: 31.397 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα το 2017
  Μανόλης Γαλάνης 29/11/2017

  Έως σήμερα στα αρχεία του ΥΠΕΣ έχουν καταχωρηθεί 113.247 θάνατοι και 81.850 γεννήσεις δημιουργώντας ένα ακόμα εφιαλτικό χάσμα αριθμών για τον πληθυσμό των Ελλήνων – Τι συμβαίνει με γάμους και διαζύγια

  Πραγματικά συγκλονιστικά είναι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, αφού φέτος καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ θανάτων και γεννήσεων στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία χρόνια.

  Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο από τα ληξιαρχεία όλων των δήμων, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις (θάνατοι, γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια και τα σύμφωνα συμβίωσης) και επικαιροποιήθηκε προχθές, το 2017 σημειώθηκαν στην Ελλάδα 31.397 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις.

  Ειδικότερα, έως σήμερα στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν καταχωρηθεί 113.247 θάνατοι και 81.850 γεννήσεις δημιουργώντας ένα ακόμα εφιαλτικό χάσμα αριθμών για τον πληθυσμό των Ελλήνων. Η αντίστοιχη διαφορά ανάμεσα στους θανάτους και στις γεννήσεις στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ήταν κατά 6.000 μικρότερη ανερχόμενη σε 25.205, το 2015 είχε ολοκληρωθεί με 28.801 πιο πολλούς θανάτους και το 2014 σε 20.659.
  Όσον αφορά στους γάμους, φέτος έχουν εκδοθεί 50.717 ληξιαρχικές πράξεις, στα ίδια επίπεδα με το 2016 όταν τελέστηκαν 50.457 μυστήρια. Το 2015 οι γάμοι έφτασαν τους 53.881 και το 2014 είχαν καταγραφεί συνολικά 53.429. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος που σημείωσαν τα σύμφωνα συμβίωσης το 2017 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φτάνοντας τους 4.259. Το 2016 ο αριθμός των συμφώνων συμβίωσης ήταν της τάξης των 3.678, το 2015 καταγράφηκαν 2.535 και το 2014 ανήλθαν σε 1.568. Αυξημένα σε σχέση με πέρυσι είναι και τα διαζύγια αφού μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 12.732 πράξεις 310 περισσότερες συγκριτικά με το 2016. Η χρονιά με τα περισσότερα διαζύγια πάντως παραμένει το 2014 (18.353) και έπεται το 2015 με 17.750.

  Δείτε εδώ τα στοιχειά : http://www.protothema.gr/files/1/2017/11/29/ch'/StatLixPrax-27112017.xls

  http://www.protothema.gr/greece/article/736228/stoiheia-sok-31397-perissoteroi-thanatoi-apo-genniseis-stin-ellada-to-2017/

 6. FROM wikipedia: Vital statistics[8][9][10] [edit]

  Average population (x 1000) Live births Deaths Natural change Crude birth rate (per 1000) Crude death rate (per 1000) Natural change (per 1000) Fertility rates
  1921 5 050 107 000 69 000 38 000 21.2 13.7 7.5
  1922 5 097 110 000 82 000 18 000 21.6 16.1 3.5
  1923 6 010 113 926 102 042 11 884 19.0 17.0 2.0
  1924 6 000 117 014 93 320 23 694 19.5 15.6 3.9
  1925 5 958 156 367 88 633 67 734 26.2 14.9 11.4
  1926 6 042 181 278 84 136 97 142 30.0 13.9 16.1
  1927 6 127 176 527 100 020 76 507 28.8 16.3 12.5
  1928 6 210 189 250 105 665 83 585 30.5 17.0 13.5
  1929 6 286 181 870 115 561 66 309 28.9 18.4 10.5
  1930 6 367 199 565 103 811 95 754 31.3 16.3 15.0
  1931 6 463 199 243 114 369 84 874 30.8 17.7 13.1
  1932 6 544 185 523 117 593 67 930 28.4 18.0 10.4
  1933 6 625 189 583 111 447 78 136 28.6 16.8 11.8
  1934 6 727 208 929 100 651 108 278 31.1 15.0 16.1
  1935 6 837 192 511 101 416 91 095 28.2 14.8 13.3
  1936 6 936 193 343 105 005 88 338 27.9 15.1 12.7
  1937 7 029 183 878 105 674 78 204 26.2 15.0 11.1
  1938 7 122 184 509 93 766 90 743 25.9 13.2 12.7
  1939 7 222 178 852 100 459 78 393 24.8 13.9 10.9
  1940 7 319 179 480 93 830 85 670 24.5 12.8 11.7
  1941 7 370 134 760 125 710 9 050 18.3 17.1 1.2
  1942 7 350 132 640 191 030 -58 390 18.0 26.0 -7.9
  1943 7 280 122 170 111 320 10 850 16.8 15.3 1.5
  1944 7 300 145 530 110 810 34 720 19.9 15.2 4.8
  1945 7 310 183 470 85 540 97 930 25.1 11.7 13.4
  1946 7 430 209 360 73 500 135 860 28.2 9.9 18.3
  1947 7 520 206 400 70 340 136 060 27.4 9.4 18.1
  1948 7 500 210 000 96 000 114 000 28.0 12.8 15.2
  1949 7 480 139 108 59 450 79 658 18.6 7.9 10.6
  1950 7 554 151 314 53 755 97 559 20.0 7.1 12.9
  1951 7 646 155 422 57 508 97 914 20.3 7.5 12.8
  1952 7 733 149 637 53 377 96 260 19.4 6.9 12.4
  1953 7 817 143 765 56 680 87 085 18.4 7.3 11.1
  1954 7 893 151 892 55 625 96 267 19.2 7.0 12.2
  1955 7 966 154 263 54 781 99 482 19.4 6.9 12.5
  1956 8 031 156 187 59 460 96 727 19.4 7.4 12.0
  1957 8 096 155 192 61 664 93 528 19.2 7.6 11.6
  1958 8 173 155 359 58 160 97 199 19.0 7.1 11.9
  1959 8 258 160 199 60 852 99 347 19.4 7.4 12.0
  1960 8 334 157 239 60 563 96 676 18.9 7.3 11.6 2.28
  1961 8 398 150 716 63 955 86 761 17.9 7.6 10.3 2.19
  1962 8 448 152 158 66 554 85 604 18.0 7.9 10.1 2.23
  1963 8 480 148 249 66 813 81 436 17.5 7.9 9.6 2.22
  1964 8 510 153 109 69 429 83 680 18.0 8.1 9.8 2.31
  1965 8 551 151 448 67 269 84 179 17.7 7.8 9.8 2.30
  1966 8 614 154 613 67 912 86 701 17.9 7.9 10.1 2.38
  1967 8 686 162 839 71 975 90 864 18.7 8.3 10.4 2.55
  1968 8 741 160 338 73 309 87 029 18.3 8.4 10.0 2.53
  1969 8 773 154 077 71 825 82 252 17.6 8.2 9.4 2.50
  1970 8 793 144 928 74 009 70 919 16.5 8.4 8.1 2.34
  1971 8 831 141 126 73 819 67 307 16.0 8.4 7.6 2.30
  1972 8 889 140 891 76 859 64 032 15.9 8.6 7.2 2.32
  1973 8 929 137 526 77 648 59 878 15.4 8.7 6.7 2.28
  1974 8 962 144 069 76 303 67 766 16.1 8.5 7.6 2.39
  1975 9 047 142 273 80 077 62 196 15.7 8.9 6.9 2.33
  1976 9 167 146 566 81 818 64 748 16.0 8.9 7.1 2.35
  1977 9 269 143 739 83 750 59 989 15.4 9.0 6.4 2.28
  1978 9 395 146 588 81 615 64 973 15.5 8.7 6.9 2.29
  1979 9 534 147 965 82 338 65 627 15.5 8.6 6.9 2.26
  1980 9 643 148 134 87 282 60 852 15.4 9.1 6.3 2.23
  1981 9 729 140 953 86 261 54 692 14.5 8.9 5.6 2.10
  1982 9 790 137 275 86 345 50 930 14.0 8.8 5.2 2.03
  1983 9 847 132 608 90 586 42 022 13.5 9.2 4.3 1.94
  1984 9 896 125 724 88 397 37 327 12.7 8.9 3.8 1.82
  1985 9 934 116 481 92 886 23 595 11.7 9.4 2.4 1.68
  1986 9 967 112 250 91 469 20 781 11.3 9.2 2.1 1.60
  1987 10 001 105 899 95 232 10 667 10.6 9.5 1.1 1.50
  1988 10 037 107 668 93 031 14 637 10.7 9.3 1.5 1.50
  1989 10 090 101 149 92 717 8 432 10.0 9.2 0.8 1.40
  1990 10 161 102 229 94 152 8 077 10.1 9.3 0.8 1.39
  1991 10 257 102 620 95 498 7 122 10.0 9.3 0.7 1.38
  1992 10 370 104 081 98 231 5 850 10.0 9.5 0.6 1.38
  1993 10 466 101 799 97 419 4 380 9.7 9.3 0.4 1.34
  1994 10 553 103 763 97 807 5 956 9.8 9.3 0.6 1.35
  1995 10 635 101 495 100 158 1 337 9.5 9.4 0.1 1.32
  1996 10 710 100 718 100 740 – 22 9.4 9.4 -0.0 1.30
  1997 10 777 102 038 99 738 2 300 9.5 9.3 0.2 1.31
  1998 10 835 100 894 102 668 -1 774 9.3 9.5 -0.2 1.29
  1999 10 883 100 643 103 304 -2 661 9.2 9.5 -0.2 1.28
  2000 10 918 103 267 105 219 -1 952 9.5 9.6 -0.2 1.26
  2001 10 950 102 282 102 559 – 277 9.3 9.4 -0.0 1.25
  2002 10 988 103 838 103 915 – 77 9.5 9.5 -0.0 1.27
  2003 11 024 104 420 105 529 -1 109 9.5 9.6 -0.1 1.28
  2004 11 062 105 655 104 942 713 9.6 9.5 0.1 1.30
  2005 11 104 107 545 105 091 2 454 9.7 9.5 0.2 1.33
  2006 11 148 112 042 105 476 6 566 10.1 9.5 0.6 1.40
  2007 11 193 111 926 109 895 2 031 10.0 9.8 0.2 1.41
  2008 11 237 118 302 107 979 10 323 10.5 9.6 0.9 1.55
  2009 11 278 117 933 108 316 9 617 10.5 9.6 0.9 1.57
  2010 11 290 114 766 109 084 5 682 10.2 9.7 0.5 1.53
  2011 10 816 106 428 111 099 -4 671 9.8 10.3 -0.5 1.42
  2012[11] 11 123 100 371 116 670 -16 299 9.1 10.6 -1.5 1.34
  2013[12] 11 062 94 134 111 794 -17 660 8.5 10.2 -1.7 1.28
  2014[13] 10 858 93 429 114 088 -20 659 8.4 10.4 -2.0 1.30
  2015[14] 10 793 91 847 121 212 -29 365 8.5 11.2 -2.7 1.33
  2016 10 770.5 92 800 118 800 -26 000 8.6 11.0 -2.4

  https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Greece

 7. Η μετανάστευση των Ελλήνων γιατρών σε αριθμούς February 9, 2018 Εφημερίες «λάντζας» και εφημερίες εκπαίδευσης ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4-2-2018

  Τετάρτη απόγευμα και ο 31χρονος Γιώργος Φερεντίνος, ειδικευόμενος στο 4ο έτος της καρδιολογίας, είχε εφημερία στον «Ευαγγελισμό». Ηταν στο νοσοκομείο από τις 8 το πρωί και θα έμενε έως την επομένη το μεσημέρι. Πάνω από 30 ώρες συνεχόμενες. Την ίδια ώρα, ο 27χρονος Ορέστης Αργυρίου, ειδικευόμενος στη χειρουργική, ήταν καθ’ οδόν για το Λίβερπουλ. Μόλις είχε επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Αθήνα. Λίγες ώρες ξεκούρασης πριν από τη δική του 12ωρη εφημερία. Ο Γιώργος στο τέλος της καθημερινής του εργασίας αυτό που θα έχει αποκομίσει είναι ότι βγήκε άλλη μία ημέρα «λάντζας». Αντίθετα, ο Ορέστης αισθάνεται ότι κάθε μέρα εκπαιδεύεται στο αντικείμενό του. Δύο νέοι γιατροί, εκ των οποίων ο ένας επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα και ο άλλος να φύγει στο εξωτερικό, όπως εκτιμάται ότι έκαναν περίπου 18.000 Ελληνες γιατροί εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η σύγκριση στις συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσής τους είναι απογοητευτική για τη χώρα μας.

  Οπως αναφέρει στην «Κ» ο Γιώργος Φερεντίνος, ο βασικός μισθός ενός ειδικευόμενου γιατρού στην Ελλάδα είναι στα 1.000 ευρώ. Για επτά εφημερίες (16ωρες και 24ωρες) λαμβάνει επιπλέον περίπου 500 ευρώ. Με αυτές τις απολαβές ένας νέος γιατρός εκτός από το να καλύψει τα προς το ζην, θα αγοράσει συγγράμματα και θα πληρώσει την συμμετοχή του σε συνέδρια με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, εάν αυτή δεν καλυφθεί από φαρμακευτικές εταιρείες. Μέριμνα κρατική στο κομμάτι αυτό δεν υφίσταται. «Ζεις καλά» Στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αρχή της ειδικότητας ένας γιατρός λαμβάνει 2.800 λίρες (μισθός και 12ωρες εφημερίες), ποσό το οποίο αυξάνεται κατά 100 ευρώ σε κάθε επόμενο έτος ειδικότητας.

  Οπως δηλώνει στην «Κ» ο Ορέστης Αργυρίου, «είναι μια αμοιβή η οποία ειδικά εάν δεν μένεις στο Λονδίνο όπου το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, σου επιτρέπει να ζεις “καλά”». Κάθε ειδικευόμενος λαμβάνει επιπλέον ένα ποσό –περίπου 800 λίρες ετησίως– για τις εκπαιδευτικές του ανάγκες. «Η προσέλευση στο νοσοκομείο είναι στις 8 το πρωί, και συνήθως θα χρειαστεί να μείνουμε και μετά τις 5 το απόγευμα, ανάλογα και με το τμήμα στο οποίο υπηρετούμε. Π.χ. στις στεφανιογραφίες θα μείνουμε έως τις 9 το βράδυ», σημειώνει ο κ. Φερεντίνος. Στα αγγλικά νοσοκομεία, το ωράριο είναι 8 π.μ. με 4 μ.μ. και εφαρμόζεται πιστά. «Είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν θα έρθει κάποιος να σου δώσει δουλειά στις τέσσερις παρά δέκα, γνωρίζοντας ότι θα σχολάσεις», επισημαίνει ο κ. Αργυρίου. «Η θητεία μας, όπως λειτουργεί το σύστημα, αποσκοπεί στο να κρατάμε “όρθιο” το ΕΣΥ», τονίζει ο κ. Φερεντίνος. «Η εκπαίδευση είναι πονεμένο κομμάτι. Οργανωμένο πρόγραμμα εξειδίκευσης που να είναι το ίδιο από τον Εβρο έως την Κρήτη δεν υπάρχει. Κάθε κλινική φτιάχνει και το δικό της πρόγραμμα μαθημάτων. Οι πολλές ώρες εργασίας “γυρίζουν” σε εμάς ως κλινική εμπειρία, αλλά όχι ως επιστημονική γνώση. Θα μάθω πολύ καλά να κάνω μαλάξεις σε μία ανακοπή αλλά την επιπλέον επιστημονική γνώση για την ανακοπή δεν θα τη μάθω, εάν δεν ενδιαφερθώ ο ίδιος». Το βρετανικό σύστημα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Η υπόθεση «ειδικότητα» μέσα από διαφορετικά στάδια χαρακτηρίζεται από εναλλαγές ανά εξάμηνα σε διαφορετικές κλινικές (rotation), προσήλωση στην κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης, τακτική καταγραφή από τον ειδικευόμενο και τους εποπτεύοντες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα της πορείας της ειδίκευσης και συνεχή αξιολόγηση. Δηλαδή δικλίδες ασφαλείας που εγγυώνται ότι με το που θα τελειώσεις την ειδικότητα, θα μπορείς άμεσα να την ασκήσεις με αξιοπιστία. «Είναι ένα αρκετά εντατικοποιημένο σύστημα, αλλά με συγκεκριμένο ρυθμό. Αισθάνεσαι ότι κάθε ημέρα μαθαίνεις κάτι», καταλήγει ο κ. Αργυρίου. «Μας διώχνουν…» «Με προβληματίζει το μετά. Οσο φυσικά η καθημερινότητα αφήνει χρόνο για να σκεφτώ. Ελπίζω ότι τελειώνοντας την ειδικότητα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Γιώργος Φερεντίνος, ειδικευόμενος γιατρός στον «Ευαγγελισμό». Σήμερα, η προοπτική για έναν γιατρό στην Ελλάδα είναι είτε να εργαστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου ξεκινά με αποδοχές ύψους 700-750 ευρώ, είτε να ανοίξει ένα δικό του ιατρείο όπου θα χρειαστεί όμως κεφάλαιο (για ένα μέσο ιατρείο εκτιμάται στις 40.000 ευρώ), είτε να εργαστεί στο ΕΣΥ ως επικουρικός που σημαίνει ότι ανά έτος θα αλλάζει νοσοκομείο. «Βάζεις την οικογένεια στη βαλίτσα και πηγαίνεις όπου υπάρχει θέση», σημειώνει ο κ. Φερεντίνος. Υπάρχει φυσικά και η λύση του εξωτερικού. «Να φύγεις από μία χώρα η οποία σε έχει σπουδάσει επί 12 έτη και σου λέει ότι “αυτά που έμαθες θα τα εφαρμόσεις κάπου αλλού, γιατί εδώ δεν μπορώ, ή μάλλον δεν θέλω, να σε κρατήσω”».

  Επέλεξε την αντίστροφη πορεία Ο Χρήστος Νίχλος, 33 ετών, ακολούθησε αντίστροφη πορεία από αυτή χιλιάδων συναδέλφων του. Από το εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα. «Ηθελα να δοκιμάσω να δω πώς είναι. Είχα κάπως διαφορετικά τα πράγματα στο μυαλό μου. Κάπως καλύτερα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», σημειώνει στην «Κ». Τελείωσε την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και για δύο έτη έκανε την ειδικότητά του στην Παθολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μπόχουμ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να συνεχίσει σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας. Για τις απολαβές, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Ενας ειδικευόμενος στη Γερμανία λαμβάνει 3.000-3.500 ευρώ (ανάλογα με το νοσοκομείο) βασικό μισθό, και επιπλέον 1.000 ευρώ για 10 εφημερίες, 16ωρες ή 12ωρες, τον μήνα. Και για όποια δαπάνη έχει σχέση με την εκπαίδευση, όπως αγορά βιβλίων ή εξοπλισμού, ο φόρος επιστρέφεται. Το κόστος συμμετοχής σε σημαντικά σεμινάρια καλύπτεται από το νοσοκομείο. Ομως για τον κ. Νίχλο η βασική διαφορά είναι η εντατικοποίηση και η οργάνωση της εργασίας. «Σε ένα γερμανικό νοσοκομείο ένας ειδικευόμενος μπορεί να έχει 15 ασθενείς στην ευθύνη του, ενώ εδώ θα έχει πέντε. Ομως η εργασία εκεί είναι πιο αυτοματοποιημένη. Δεν κυνηγάς τις άλλες ειδικότητες για μία κλινική εκτίμηση. Ξέρεις ότι με το που θα ζητήσεις ακτινογραφία, αυτή θα γίνει άμεσα και δεν θα χρειαστεί να το ξαναπείς. Ετσι, μπορείς να διαχειριστείς πολύ περισσότερους ασθενείς», τονίζει ο κ. Νίχλος και συνεχίζει: «Τρέχεις από το πρωί έως το βράδυ, όπως εδώ. Μάλλον περισσότερο από εδώ. Αλλά ο χρόνος εκεί είναι πολύ πιο παραγωγικός. Ενιωθα ότι μέσα σε 8 ώρες έκανα όσα εδώ κάνω σε 2-3 ημέρες».

  Για έναν νέο γιατρό, το μέλλον στη Γερμανία είναι εξασφαλισμένο. «Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις θα σε κρατήσουν και μετά την ειδικότητα», καταλήγει. Η Γερμανία είναι μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των Ελλήνων γιατρών που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν τα χρόνια της κρίσης. Και είναι πολλοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το διάστημα 2010-2017, ο ΙΣΑ εξέδωσε 10.773 πιστοποιητικά για το εξωτερικό εκ των οποίων τα 3.251 αφορούσαν γιατρούς που δεν είχαν λάβει ακόμα ειδικότητα. Πέρυσι εξέδωσε 1.293 πιστοποιητικά, ενώ η χρονιά με τη μεγαλύτερη «διαρροή» παραμένει το 2012, όταν 1.808 γιατροί αναζήτησαν μία εργασία εκτός Ελλάδας. Πέρυσι οι περισσότεροι γιατροί επέλεξαν το Ηνωμένο Βασίλειο (545), την Κύπρο (139) και τη Γερμανία (106), ενώ αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (47). Οπως σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης «το brain drain που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Αντί να είμαστε μία “ζηλευτή” χώρα Υγείας με τόσους γιατρούς που παράγουμε, ώστε να έρχονται ασθενείς από άλλες χώρες να θεραπεύονται εδώ, δημιουργήσαμε το πρόβλημα με την αδράνεια των κυβερνήσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε με την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι γιατροί μας στη χώρα».

  http://sep4u.gr/28650/i-metanastefsi-ton-ellinon-giatron-se-arithmous/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.