ΕΠΑΜ: Καμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή !

epam-politikh-grammateia2

Ανακοίνωση

Καμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή!

Η ενδοκυβερνητική κρίση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της ανησυχίας που προκαλεί η επονείδιστη συμφωνία που επετεύχθη σε βάρος του λαού μας και την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών υποχωρήσεων και του λαϊκού φρονήματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν προ των ευθυνών της τη νέα κυβέρνηση προτρέποντάς την να αναθεωρήσει άρδην την τακτική της, ώστε να μη χρειαστεί να ακουστεί πάλι το.«φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Τα αποτελέσματα της επιβολής, των δύο Δανειακών Συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων – μνημονίων, από το «ευρωπαϊκό ιερατείο» σε αγαστή συνεργασία με τις προηγούμενες δωσίλογες κυβερνήσεις, ισοδυναμούν με πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να γίνονται αντιληπτά.

Μετά τη συμφωνία της ηγετικής ομάδας της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές – εταίρους, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής και προβλέπει την παράταση της αποικιοκρατικής «Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistant Facility), που περιλαμβάνει το μνημόνιο του 2012 (Ν. 4046/12) είναι πασιφανής η συνέχιση της άσκησης φυσικής εξουσίας – κατοχής από ξένες εχθρικές δυνάμεις ενάντια στη χώρα και τον λαό μας. Η συμφωνία έτσι όπως διατυπώθηκε, φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης μέσα στο δεδομένο πλαίσιο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας.

Κανείς και τίποτα δεν προδικάζει πλέον ότι ακόμα και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αντιστοιχούν στα λίγα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να υλοποιηθούν.

Αντίθετα καθίσταται σαφές, ότι θα συνεχίσουμε να τελούμε υπό καθεστώς κατοχής και αποικιοκρατικής κηδεμονίας, ενώ η νέα κυβέρνηση θα είναι δέσμια, αδυνατώντας να ασκήσει οποιαδήποτε πολιτική προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών

Το ΕΠΑΜ διαπιστώνει πως κάτω από αυτές τις συνθήκες και μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που οριοθετείται η δήθεν διάσωση της χώρας και δέχεται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση, υπεραυξάνονται οι κίνδυνοι για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Ακόμα και αν αποφασίσει να σκληρύνει εκ νέου την στάση της, επαναδιαπραγματευόμενη την συνθηκολόγησή της, πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψη της τους τρόπους εκβιασμού που διαθέτει στα χέρια της η αντίπαλη πλευρά, σε βάρος του ελληνικού λαού και να αντιδράσει συντεταγμένα για την αντιμετώπισή τους.

Το απάνθρωπο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα διστάσει να κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Το παράδειγμα της Κύπρου, με την πρόκληση πιστωτικού επεισοδίου, όπως και η κάθε είδους ενέργεια για πρόκληση κοινωνικής αστάθειας, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στις επιλογές των αδίσταχτων οικονομικών δολοφόνων, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τελικό στόχο την ολική αποδοχή της ήττας του.

Μόνη και αδιαμφισβήτητη συνθήκη για να αντιμετωπιστούν οι ωμοί εκβιασμοί, είναι η θεμελίωση της εθνικής κυριαρχίας.

Με άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης.

Με μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους, ως παράνομου και τοκογλυφικού, απόλυτα καταχρηστικού. με μονομερείς ενέργειες.

Με έξοδο από την ΟΝΕ και άμεση μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα για την θωράκιση της οικονομίας απέναντι σε κάθε είδους πιέσεις και απειλές από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Με εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα δώσει την δυνατότητα να ελεγχθεί κάθε παράνομη δραστηριότητα καθώς και η ροή των κεφαλαίων και του χρήματος

Επίσης να αξιοποιηθεί η καταγγελία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αξίωση για αποζημίωση από την ΕΕ για τις ζημιές που προξένησε στην χώρα και στον λαό μας.

Με αυτές τις πράξεις και με αποφασιστικότητα πρέπει να απαντήσουμε στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε μεγιστοποιώντας ακόμα περισσότερο την δεδηλωμένη παλλαϊκή ενότητα.

Το ΕΠΑΜ καλεί:

– Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να καταδικάσουν την κατάπτυστη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης σεβόμενοι τη νωπή εντολή του Ελληνικού λαού.

– Τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, και αποφασιστικότητα. Να συνεχίσει την περήφανη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. Να μην επιτρέψει από τη νέα πολιτική ηγεσία να παραχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά δικαιώματα του, και να την προτρέψει να συγκρουστεί μετωπικά και με πραγματικό πατριωτισμό με τους
επικυρίαρχους.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν διαπραγματεύεσαι με τον κατακτητή σου. Αντίθετα χρησιμοποιείς αν χρειαστεί και με αιφνιδιασμό όλα τα όπλα που σου προσφέρουν οι διεθνείς συνθήκες για την υπεράσπιση του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος, επιφέροντας συντριπτικό χτύπημα στο πλαίσιο της άσκησης εθνικής κυριαρχίας.

Λύση είναι μόνο η αποτίναξη του κατοχικού ζυγού.

 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Αθήνα 23/2/2015

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Καζάκης: Η αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με συνταγματική εκτροπή

Advertisements

4 comments on “ΕΠΑΜ: Καμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή !

 1. Συμφωνία υποταγής στους εκβιαστές

  Published: Friday, 20 February 2015 07:41 Written by Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

  http://marxismos.com/…/syn-syri…/2315-sumfonia-upotagis.html

  Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup –

  Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως αναφέρεται ρητά, του «προγράμματος», δηλαδή του Μνημονίου. Με τον προκλητικό όρο της «αποφυγής μονομερών ενεργειών» η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει κανένα από τα βασικά μέτρα των Μνημονίων και να μην λάβει επίσης κανένα από τα μέτρα του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές και υποστηρίζει μαζικά ο ελληνικός λαός, χωρίς την άδεια των πιστωτών. Τη Δευτέρα κιόλας μάλιστα, καλείται να υποβάλει έναν κοστολογημένο κατάλογο «μεταρρυθμίσεων», που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο πνεύμα του Μνημονίου και να υποστεί την ταπεινωτική διαδικασία της αξιολόγησής τους από τους πιστωτές – κηδεμόνες. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε ότι μέχρι και τα τέλη του Απρίλη θα κριθεί μετά από διαρκείς αξιολογήσεις της τρόικας, το αν θα υπάρξει και ποιο θα είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς τίποτα να μπορεί να προϊδεάσει ότι το περιεχόμενο του δεν θα συνιστά ένα ακόμα Μνημόνιο άγριας λιτότητας.

  Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση δεσμεύεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για χαλάρωση των σχετικών υφιστάμενων εξωπραγματικών, ποσοστιαίων στόχων. Ακόμα, αποδέχεται «ντε φάκτο» τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του δυσβάστακτου χρέους, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την τρόικα για χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα, γεγονός που γεννά το ερώτημα για το που θα βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την εξυπηρέτηση των ασφυκτικών αναγκών του κράτους και τη ματαίωση μιας στάσης πληρωμών. Τέλος, απορρίφθηκε και το αίτημα για ελεύθερη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του περιβόητου υπολοίπου του δανείου του ΤΧΣ που λήφθηκε το 2012 για τις ελληνικές τράπεζες.

  Τι σημαίνουν πολιτικά όλα αυτά; Σημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται στο ελάχιστο να υποστηρίζει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν και ότι η τρόικα φεύγει από τη χώρα. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη και όσο οι κυβερνητικοί απολογητές της νέας συμφωνίας προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρυκ να «κάνουν το άσπρο μαύρο», τόσο εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του εργαζόμενου λαού. Η κυβέρνηση σήμερα συνυπέγραψε τη ματαίωση της εφαρμογής της εντολής που έλαβε από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στις 25 Γενάρη, αλλά και των ίδιων των Προγραμματικών της Δηλώσεων, που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε η νέα Βουλή. Με τη σημερινή συμφωνία έχει ήδη αποδεχθεί μια παράδοση «άνευ όρων» στην τρόικα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

  Η διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» με τους πιστωτές σαν μέσο για την ανατροπή της λιτότητας και των Μνημονίων, μέχρι και αυτή την καθοριστική στιγμή της πρώτης συμφωνίας στο «Eurogroup», αποδείχθηκε φιάσκο. Όπως οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούμε υπομονετικά εδώ και καιρό, φάνηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε καμία πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ακόμα δυσκολότερη δε, θα είναι από εδώ και στο εξής κάθε απόπειρα διαπραγμάτευσης, μετά και από τη σημερινή άτακτη κυβερνητική υποχώρηση. Πλέον η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στην πράξη για τους επόμενους μήνες το πλαίσιο του Μνημόνιου, τους ταπεινωτικούς ελέγχους της τρόικας, τη βιωσιμότητα και την κανονική εξυπηρέτηση του χρέους, οπότε τα περιθώρια για «ελιγμούς» και ουσιαστικές διαπραγματευτικές επιτυχίες είναι ακόμα λιγότερα. Η κατάργηση των Μνημονίων και το διώξιμο της τρόικας από τη χώρα ήταν και παραμένει ένας σκοπός που μπορεί να κατακτηθεί μονάχα με «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή με τη διαγραφή του χρέους και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος, ικανού να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης και κοινού πολιτικού αγώνα ενάντια στην λιτότητα και τον καπιταλισμό από τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

  Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πλήρη διαφωνία της με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας από την κυβέρνηση. Η υπογραφή αυτή, αποτελεί ανοικτή αθέτηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του λαού και παραβίαση των στοιχειωδών ιδρυτικών προγραμματικών θέσεων του κόμματος. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο ομόθυμο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού θα έπρεπε να είχε σταθεί ανυποχώρητη στις δεσμεύσεις της για άμεση κατάργηση του Μνημονίου και της λιτότητας και να μην θυσιάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο βωμό των εκβιασμών των πιστωτών, ταυτόχρονα συμπληρώνοντας το και χρηματοδοτώντας το μέσα από ένα σχέδιο κοινωνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

  Καλούμε τους αριστερούς βουλευτές να καταψηφίσουν στη Βουλή την απαράδεκτη συμφωνία. Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν συνεπάγεται και υποχρέωση υπερψήφισης πολιτικών που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Όταν τέτοιες πολιτικές έρχονται για έγκριση στο Κοινοβούλιο οι αριστεροί βουλευτές έχουν στοιχειώδη υποχρέωση να τα καταψηφίζουν.

  Καλούμε κάθε αριστερό αγωνιστή σε κοινό, οργανωμένο αγώνα για την άμεση αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της «μονομερούς» εφαρμογής ενός γνήσιου αριστερού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Στοιχειώδης πρώτος σταθμός σε αυτό τον αγώνα είναι η διεκδίκηση ενός έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα οδηγήσει σε άμεση αλλαγή πολιτικής, αλλά και ηγεσίας.

  • «Μαρξισμός» κατά …μαρξισμοῦ;

   Χὰ χὰ χά…
   Ξεκίνησαν τὰ ὄργανα λέμε…
   Τελικῶς ἔχουν πολὺ πλάκα οἱ …«ἰδεολόγοι»!!!
   Μύρισαν ἤδη τὴν κωλοτοῦμπα τῶν τΣΥΡΙΖΑίων καὶ ἔκαναν τὴν πρώτη ἐπίθεσίν τους… Προειδοποιητικὴ ὁμολογῶ, ἀλλὰ ἐπίθεσις!!!

   Εἶναι βαρύ, δὲν λέω…
   Νὰ πολεμᾷς μίαν ζωὴ τὴν «πλουτοκρατία» καὶ νὰ σὲ ἔχῃ μετατρέψῃ ἡ «πλουτοκρατία» σὲ ὄργανό της, εἶναι κάπως βαρύ…
   Βέβαια ἀκόμη ΔΕΝ τὸ ἔχουν συνειδητοποιήσει, στὸ σύνολον, ἀλλὰ πλησιάζουν… Κι ἐκεῖ θὰ πέση ἀκόμη περισσότερο γέλιο…
   Γέλιο μετὰ δακρύων λέμε…
   Ἀφῆστε ποὺ τώρα οἱ …«περιούσιοι» τραπεζῖτες, ποὺ ἔως ἐχθὲς χρηματοδοτοῦσαν ὅλες τὶς δράσεις, προεκλογικὲς ἐκστρατεῖες καὶ προπαγάνδες τοῦ τΣΥΡΙΖΑ, ἔγιναν …ἐκβιαστές!!!
   Μά σέ τί χρωματιστό κόσμο ζοῦν; Πέτσινο; Καμμία ἐπαφή μέ τό περιβάλλον;
   ..
   Ἀλλαγή ἡγεσίας;;;;;
   Οὐάουουουουου………….
   (τὴν ἔπαθα τὴν …ἀμερικανιά μου!!!)

   Καί ποιός σᾶς εἶπε «καλά» μου πώς μπορεῖτε νά ἀλλάζετε ἐσεῖς τήν ἡγεσία ὅποτε σᾶς καπνίσει;
   Ἐδῶ κάποιοι ἔχουν ἐπενδύσει κεφάλαια ἐπὶ κεφαλαίων γιὰ νὰ ἀποκτήσουν τὸν τσιπανδρέα, καί θά ἔλθετε ἐσεῖς, οἱ παραμένοντες ἐντός τῆς πέτσινης ἰδεολογίας σας, νά ζητήσετε ἀλλαγή ἡγεσίας; Τόν Soros, πού τόσο χρῆμα μοίρασε, τόν ῥωτήσατε; Τήν Γιάννα; Τούς Rothscild;
   Ἄν δὲν ἔχετε νύχια νὰ ξυστεῖτε… Ἀφῆστε τὴν (κόκκινη) …ἐπανάστασίν σας γιὰ τὴν …ἄλλην ζωή!!!
   Σὲ αὐτὴν τὸν πρῶτο λόγο τὸν ἔχουν τὰ κοράκια!!!

   Καλὰ μυαλὰ νὰ λέμε… Διότι τὸ «καλὴ λευτεριά» θὰ καθυστερήσουμε, γιὰ τὴν ὥρα, λίγο νὰ τὸ βιώσουμε.

   Φιλονόη

   Υ.Γ.1. Βέβαια, γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἔβλεπαν μὲ τὰ μάτια τους ἀνοικτά, κι ὄχι μὲ τὰ …πολύχρωμα ὑαλοπετάσματα, ἦταν πασιφανὴς ἡ μετακίνησις τῶν μΠατΣοΚικῶν πληθυσμῶν, ψηφοφόρων ἀλλὰ καὶ χειραγωγῶν στὸ «κόμμα τῆς ἐλπίδος» τοῦ σημιτοανδρεοαλεξέι. Ψιλὰ γράμματα λέμε… Ψιλά… Πολὺ ψιλά… Γιὰ στοιχειωδῶς σκεπτομένους μόνον…Γιὰ τοὺς λοιπούς, ποὺ γαλουχήθηκαν σὲ κάποιο κομματομάγαζο, ἁπλῶς …δυστυχία τους!!! Οἱ ἄλλοι παραμένουμε, τοὐλάχιστον, …φασισταριά*, ἐφ΄ ὅσον ὁ διάλογος ἔχει καταργηθεῖ καὶ προέχει τὸ …χρῶμα τους, τὸ ὁποῖον ὅμως πληρώνεται κανονικότατα ἀπὸ τὶς ΜΚΟ τοῦ Soros!!!

   Υ.Γ.2. Ἐνημερωτικῶς καὶ μόνον, γιὰ τοὺς …πλανεμένους, τὸ πρόγραμμα λέγεται «καπιταλιστικὸς κομμουνισμός» καὶ συμμετέχουν ΟΛΟΙ, ὑποστηρίζοντάς το, οἱ κομματικοὶ ἀρχηγοί. Μὰ ΟΛΟΙ λέμε…!!! Ἐν τελῶς ΟΛΟΙ!!!

   Υ.Γ.3. Δῆλα δή μέσα σέ ὅλην αὐτήν τήν παρανοϊκότητα, ὁ Παυλόπουλος, πού ἑτοιμάζεται γιά ὑπόδικος, δέν τούς ἐνόχλησε; Βρὲ τὶ γίνετια στὸν κόσμο μας…

   *Φασισταριά, κατὰ τοὺς νεωτέρους νεολογισμούς, ποὺ ἐκφέρουν οἱ …«νεοέλληνες» εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ΔΕΝ ἐπιλέγουν κόμμα ἀλλὰ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! Τὸ ζοῦμε κι αὐτὸ καὶ τὸ …ἀπολαμβάνουμε ὅσο μποροῦμε.

   http://filonoi.gr/2015/02/24/marksismos-kata-marksismoy/

 2. Είναι κρίμα που μια τόσο λαοφιλής κυβέρνηση δεν διεκδίκησε, έστω, τμήμα των προαναγγελθέντων. Καθώς θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας, θέλω να πιστεύω ότι είχε και εξακολουθεί να έχει καλές και ειλικρινείς προθέσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, τις οποίες όμως δεν κατόρθωσε να επιβάλλει.

  Η γνώμη μου, πολύ συνοπτική, για τους λόγους αυτής της αδυναμίας είναι οι ακόλουθοι:
  1. Δεν υπήρχε σχέδιο Β, κάτι που είναι όντως ανεξήγητο για διαπραγματεύσεις τόσο σημαντικές. Και αυτό το σχέδιο Β θα όφειλε να είχε επεξεργαστεί τη ΡΗΞΗ με τους δανειστές. Στο ΟΧΙ του Σόιμπλε έπρεπε να απαντήσουμε ΑΝΤΙΟ. Αλλά, όμως, ο πρωθυπουργός μας δεν άφησε κανένα περιθώριο για έξοδο από την ευρωζώνη. Συνεπώς, δεν ήταν δυνατόν να πει το μεγάλο ΑΝΤΙΟ στον ηγεμόνα της ΕΕ, που έχει βάλει στη γωνία όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο των κρατών-μελών της ευρωζώνης και μόνος αποφασίζει για όλους και για όλα.
  2. Υπήρξε τις τελευταίες εβδομάδες μια αιμορραγία από τις ελληνικές τράπεζες (που ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μέτρα περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων ) η οποία, σε συνδυασμό και με τις αιωρούμενες απειλές της ΕΚΤ περί μη συνέχισης της ρευστότητας στην Ελλάδα τρομοκράτησαν τους Έλληνες διαπραγματευτές με αποτέλεσμα να δεχθούν τα πάντα……που δυστυχώς, δυστυχέστατα αυτά δεν διαφέρουν και πολύ από τα προηγούμενα των πέντε τελευταίων ετών.

  Τι θα έπρεπε τώρα να γίνει; Εξυπακούεται ότι η γνώμη μου είναι εντελώς θεωρητική, καθώς δεν έχω ουδεμία κυβερνητική εντολή, θέση κλπ. Ωστόσο, είμαι ελεύθερη να πιστεύω, ότι για την Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης, η λύση ήταν μονόδρομος. Και εξακολουθεί να είναι. Καταρχήν απειλή εξόδου από την ευρωζώνη -που σύμφωνα με τελευταίες μελέτες τινάζει την ΕΚΤ στον αέρα- με ταυτόχρονη απαίτηση ανθρώπινης αντιμετώπισης της κρίσης που το εντελώς λανθασμένο πρόγραμμα της τρόικας προκάλεσε στην Ελλάδα. Και στη συνέχεια, αν ο Σόιμπλε δεν προχωρήσει, αλλά εξακολουθήσει να λέει ότι πρέπει να “συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις της καταστροφής μέχρι τελικής πτώσης” ένα γλυκό ελληνικό ΧΑΙΡΕΤΕ, που όμως να βασίζεται σε πολύ καλά μελετημένη, κατά το δυνατόν, έξοδο από την ευρωζώνη. Ο κόσμος, παράλληλα, πρέπει να πληροφορηθεί ότι δεν υπάρχει άλλη οδός για την ελληνική επιβίωση.

  Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
  πρ.πρύτανης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.