Μπράβο στο ΣΤΕ !!! Μας επέβαλε πρόστιμο λόγω του ΥΠΟΙΚ …

applauseCard__26902.1405337537.1280.1280

Λέει η Καθημερινή σε χθεσινό δημοσίευμα ότι “το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών ως κύρωση σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των ενστόλων, λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.”

Επειδή όμως το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε σε πρόσωπα αλλά στο ίδιο το υπουργείο, πάει να πει ότι εκείνοι που θα το πληρώσουν είμαστε εμείς, δηλαδή οι φορολογούμενοι που τροφοδοτούμε το κρατικό προϋπολογισμό που καλύπτει και τα έξοδα του ΥΠΟΙΚ.

Περιμένουμε βέβαια την έκδοση της απόφασης για να δούμε τι ακριβώς λέει, αλλά νομίζω ότι πάνω κάτω, η ουσία  είναι αυτή που αναφέρει το δημοσίευμα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

– Ολομέλεια ΣτΕ: 2192/2014, 2193/2014, 2194/2014, 2195/2014 και 2196/2014 – Αντισυνταγματικότητα περικοπών στις αποδοχές και συντάξεις στρατιωτικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

– Μηνυτήρια αναφορά κατά Χαρδούβελη – Σταϊκούρα από ένστολους

Advertisements

2 comments on “Μπράβο στο ΣΤΕ !!! Μας επέβαλε πρόστιμο λόγω του ΥΠΟΙΚ …

 1. «Καμπάνα» 200.000 ευρώ για το υπουργείο Οικονομικών καθώς καλείται να πληρώσει «πρόστιμο» σε τέσσερις Ομοσπονδίες και Ενώσεις ενστόλων για τη μη συμμόρφωση του στις δικαστικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών όλων των Σωμάτων.

  Η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 18 – 21/2015 αποφάσεις της κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις της προς το υπουργείο ότι θα υποστεί συνέπειες αν δεν συμμορφωθεί υπογραμμίζοντας ότι με το νόμο 4307/2014 θεσπίζεται ιδιότυπο μισθολόγιο για τους ενστόλους καθώς αναπροσαρμοσμένες αποδοχές είναι «μεν ανώτερες εκείνων που ελάμβανε το στρατιωτικό προσωπικό υπό την ισχύ του αντισυνταγματικού νόμου 4093/2012, κυμαίνονται όμως σε επίπεδα κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί πριν την 1 Αυγούστου 2012».

  Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ οι ρυθμίσεις αυτές «συνιστούν πλημμελή συμμόρφωση» προς τις περσινές αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

  ¨Όπως επισημαίνουν η διαδικασία ψήφισης του επίμαχου νόμου «άρχισε ικανό χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της διαδικασίας συμμόρφωσης – του υπουργείου Οικονομικών- ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου τους ΣτΕ».

  Τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Επιτροπή σημειώνει ότι της «επιτρέπουν και επιβάλλουν να διαγνώσει την μη συμμόρφωση, χωρίς να είναι ανάγκη να εξετάσει την συνταγματικότητα του νόμου 4307/2014».

  Έτσι, το ΣτΕ έκρινε ότι «συντρέχει νόμιμος λόγος προσδιορισμού ενός χρηματικού ποσού που πρέπει να καταβληθεί» στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και επέβαλε το «ποσό κυρώσεως σε 50.000 ευρώ» για κάθε συνδικαλιστική οργάνωση ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος).

  Μάλιστα, στις αποφάσεις επισημαίνεται ότι μετά την επιβολή των χρηματικών κυρώσεων «παραμένει ακέραιη «η υποχρέωση της διοίκησης, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών, να συμμορφωθεί προς τις ακυρωτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας».

  http://www.radio1d.gr/news/epikairothta/95777-ste-prostimo-sto-ypoik-gia-ta-anadromika-ton-enstolon

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s