Ανακοινώθηκαν στη βουλή άλλες 8 ποινικές δικογραφίες ( 2 για έσχατη προδοσία)

Νόμος περί (μη)ευθύνης υπουργών :

Ανακοινώθηκαν στη βουλή άλλες 8 ποινικές δικογραφίες κατά μελών πρώην κυβερνήσεων:

Από τα μέσα του 2009 έως τα τέλη του 2013, η βουλή κλήθηκε από την δικαιοσύνη να εξετάσει 136 ποινικές δικογραφίες …  Από όλες αυτές, εξετάστηκαν μόνο 3 που αφορούσαν την λίστα Λαγκάρντ και παραπέμφθηκε τελικά μόνο ο Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας. Η δίκη του ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2015 με την καταδίκη του για πλημμέλημα (ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή …).

Από την αρχή του 2014 έως τώρα, διαβιβάστηκαν στην βουλή πληθώρα άλλων ποινικών δικογραφιών, οι οποίες μετά τις εκλογές άρχισαν να ανακοινώνονται κιόλας αλλά μην χαρείτε γιατί τίποτα δεν θα συμβεί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η βουλή θα σχηματίσει ένα κατηγορητήριο που θα οδηγήσει στην αθώωση ή στην καταδίκη για …. πλημμέλημα όπως καλή ώρα στη περίπτωση Παπακωνσταντίνου.

Για τα πρακτικά όμως ας καταγράψουμε τις καινούργιες δικογραφίες που εντοπίσαμε έως τώρα:

Όπως ήδη γράψαμε (εδώ), στις 24 Φεβρουαρίου 2015, ανακοινώθηκαν στη βουλή 10 ποινικές δικογραφίες κατά πρώην υπουργών (Παναγιώτη Μπεγλίτη, Αργύρη Ντινόπουλο, Γεώργιο Ντόλιο, Αντώνιο Μπέζα, Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γεώργιο Μαυραγάνη).

Στις 10 Μαρτίου ακολούθησαν άλλες 7 που αφορούν α) τους πρώην Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, β) τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό,γ) τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, 
δ) τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τα έτη 2009 έως την 14.01.2015 για έσχατη προδοσία, ε) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,  στ) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και, ζ) τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

και στις 30 Μαρτίου άλλη μια που αφορά όλα τα μέλη της πρώην Κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τώρα, αν είναι να κάνει η βουλή τον εισαγγελέα και τον ανακριτή και να εξετάσει όλες αυτές τις δικογραφίες μη με ρωτήσετε πότε θα νομοθετεί και πότε θα ασκήσει το κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί δεν ξέρω να σας πω. 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΙΣΤ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄
Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

9. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει ποινικές δικογραφίες που αφορούν:

α) τους πρώην Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, σελ. 

β) τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σελ. 
 γ) τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, σελ. 
 δ) τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τα έτη 2009 έως την 14.01.2015, σελ. 

ε) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σελ. 
 στ) τον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και, σελ. 
 ζ) τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, σελ. 


…..

Τώρα, επειδή για να τηρούμε τον Κανονισμό, πρέπει να γίνονται και κάποιες ανακοινώσεις στο Σώμα, και με την ευκαιρία του ότι μόλις μίλησε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επιτρέψτε μου να σας ανακοινώσω τη διαβίβαση στη Βουλή με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος ποινικών δικογραφιών.

Ειδικότερα, πρόκειται για ειδικές δικογραφίες που έχει διαβιβάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τις εξής ημερομηνίες και για τα εξής αντικείμενα:

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 12-1-2015 μήνυσης της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που αφορά τους πρώην Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδο, για τα φερόμενα ως τελεσθέντα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης.

Την 25 Φεβρουαρίου του 2015, σύμφωνα με την ίδια διαδικασία για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε κατόπιν της από 17 Νοεμβρίου του 2014 μηνυτήριας αναφοράς του κ. Αλέξη Κούγια, δικηγόρου και Προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, που αφορά τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με την αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με τα ανωτέρω άρθρα, 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 15-1-2015 μήνυσης του κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, σκηνοθέτη-παραγωγού, που αφορά τον πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την παράλειψη υλοποίησης του διορισμού του ανωτέρω μηνυτή ως Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με την ίδια διαδικασία περί «Ποινικής ευθύνης Υπουργών», διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14-1-2015 μηνυτήριας αναφοράς της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου», που αφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τα έτη 2009 έως 14-1-2015 για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της παραβίασης του Συντάγματος και προσβολής του πολιτεύματος –άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα (έσχατη προδοσία)- σχετικά με τον τρόπο επιβολής και είσπραξης τελών κυκλοφορίας.

Στις 2 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1, 2 και 4 του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, όπως ισχύει, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της από 14-1-2015 μηνυτήριας αναφοράς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Εννέα Μούσες» του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης που αφορά στον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη μη έγκαιρη πρόσληψη καθηγητών στο ως άνω σχολείο κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Στις 9 Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την ίδια κατά τα ανωτέρω διαδικασία περί «Ποινικής ευθύνης Υπουργών» διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν ανώνυμης αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που αφορά στον πρώην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τη φερόμενη τέλεση πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά την άσκηση των καθηκόντων του και δη την έκδοση υπουργικής απόφασης για την έγκριση κατανομής ενταγμένων ωρών στους εκπαιδευτικούς του εξωτερικού.

Στις 9 Μαρτίου 2015, κατά την ίδια διαδικασία, διαβίβασε ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή την από 20-12-2012 μήνυση των κυρίων Εμμανουήλ και Θεμιστοκλή Κουτεντάκη που αφορά στον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, η οποία φέρεται τελεσθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων σχετικά με τη μη διαβίβαση δικογραφίας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς όφελός του.
(Στο σημείο αυτό οι προαναφερθείσες ανακοινώσεις έχουν ως εξής:
(Να μπουν οι σελ.135-137)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε σχέση με αυτές τις δικογραφίες και ελλείψει ειδικής διαδικασίας του Κανονισμού της Βουλής, θα συζητήσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία συγκροτήθηκε.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es150310.doc

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΣΤ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΗ’
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Νικολόπουλο.
Πριν δώσω το λόγο στον Πρωθυπουργό για την τριτολογία του προκειμένου να κλείσει η συνεδρίαση, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες οφειλόμενες ανακοινώσεις προς το Σώμα.


Επίσης, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 που αφορά την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν των από 18-8-2014 «Αναφορών-Καταγγελιών» και των από 5-11-2014 Υπομνημάτων που επέχουν θέση εγκλήσεων των Χαραλάμπους Καλογεράκη του Γεωργίου, του Αντωνίου Σαριδάκη του Μύρωνος, Ηλία-Θεοχάρη Τσικόγια του Γεωργίου και Γεωργίου Ερμή του Κωνσταντίνου, κατοίκων Ρεθύμνου Κρήτης, που αφορά όλα τα μέλη της πρώην Κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne20150330.doc

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

– Όλες οι μηνύσεις που εντοπίσαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ

– 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης …,

– Από τις 6 Απριλίου 2004 έως τις 29 Ιανουαρίου 2013 έχουν διαβιβαστεί συνολικώς 214 δικογραφίες,

– Για τα πρακτικά: Παρανομίες διετίας 2012-2014, όπως τις κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Καλά κρατεί όμως και η αθώωση των βουλευτών από τους συνάδελφους της βουλής Δείτε σχετικά την ανάρτηση “ Σαν να μην πέρασε μια μέρα: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ” και τα σχόλια κάτω από αυτήν, όπου θα βρείτε και άλλες, μεταγενέστερες περιπτώσεις.  

4 comments on “Ανακοινώθηκαν στη βουλή άλλες 8 ποινικές δικογραφίες ( 2 για έσχατη προδοσία)

 1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  ΤΗΣ Α ́ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΗΣ ΙΓ ́ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
  Από 14 Οκτωβρίου 2009 μέχρι 1 Οκτωβρίου 2010

  Click to access %20ΠΕΡΙΟΔΟΣ_Α%20ΣΥΝΟΔΟΣ_ΓΕΝΙΚΟ%20ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ.pdf

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” : α) Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη, β) Αναφορές κατά των πρώην Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη και κ. Ε. Στυλιανίδη και κατά του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Μπεκίρη και γ) Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ε. Στυλιανίδη. τόμ. Β ́ , σ. 1138.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή μήνυση, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” κατά του τέως Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχου. τόμ. Δ ́ , σ. 2327.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” κατά του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου. τόμ. Ε ́ , σ. 3129.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή μηνυ- τήρια αναφορά σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” κατά του πρώην Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ε. Στυλιανίδη. τόμ. Ζ ́ , σ. 4871.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” α) αναφορά κατά του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και κατά του πρώην Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρου Δούκα, β) καταγγελίες κατά του πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. τόμ. Η ́ , σ. 5507.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή μήνυση, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευ- θύνης των Υπουργών” κατά του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη. τόμ. Ι ́ , σ. 6618.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” κατά του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. τόμ. ΙΑ ́ , σ. 7559.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κατά του πρώην Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ν. Κακλαμάνη. τόμ. ΙΑ ́ , σ. 7683.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή μηνυτήριες αναφορές σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών”: α) κατά του τέως Προέδρου της Κυβέρνησης β) κατά των τέως Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και γ) κατά των τέως Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. τόμ. ΙΕ ́ , σ. 283.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”: 1) Μήνυση κατά της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,2) ́Εγκληση κατά του τέως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη. τόμ. ΙΕ ́ , σ. 582.

  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΓ ́ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
  ΣΥΝΟΔΟΣ Β ́
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
  ΤΗΣ Β ́ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΗΣ ΙΓ ́ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)

  Από 4 Οκτωβρίου 2010 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011

  ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

  Click to access GEN_EVRETIRIO_IG_B.pdf

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή δικο- γραφία σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” κατά του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη. τόμ. Α’ , σ. 228.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο, περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφίες: α) κατά του πρώην Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευρυπίδη Στυλιανίδη, β) κατά των πρώην Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη,γ) κατά του πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστασίου Παπαληγούρα, δ) κατά του τέως Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Τασούλα, και ε) κατά του τέως Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. τόμ. Β’ , σ. 1425.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί «Ποινικής ευθύνης των Υπουργών», δικογραφίες:α) κατά του πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη, β) κατά του τέως Υφυπουργού Υ- ποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και νυν Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σηφουνάκη. τόμ. Β’ , σ. 1580.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά των πρώην Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού. τόμ. Δ’ , σ. 2874.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία που φέρεται να αφορά σε διατελέσαντα Υφυπουργό, τόμ. Ε’ , σ. 3770. (!!!!ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ)

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά όσων διετέλεσαν Υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών κατά το χρονικό διάστημα 2004 έως 2009. τόμ. Ε’ , σ. 3830.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά του τέως Πρωθυπουργού και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τα έτη 2000 και 2001. τόμ. Ε’ , σ. 3830.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου. τόμ. Ε’ , σ. 4106.

  Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86, παράγραφος 4, του Συντάγματος, το οποίο συγκροτήθηκε κατόπιν κλήρωσης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στις 23/11/2010 και με το οποίο Βούλευμα το Δικαστικό Συμ- βούλιο παύει οριστικά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων κατά τη συνεδρίαση της 16/11/2010 κατά των πρώην Υπουργών: κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και κ. Αλέξανδρου Κοντού και του πρώην Υφυ- πουργού, κ. Πέτρου Δούκα, για αξιόποινες πράξεις σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και αποφαί- νεται το Βούλευμα για όσα ειδικότερα σε αυτό ορίζονται. τόμ. ΣΤ’ , σ. 4898-4929.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κωνσταντίνας Μπιρμπίλη. τόμ. Ι’ , σ. 7836.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” δικογραφία κατά του τέως Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης και μετέπειτα Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη. τόμ. Ι’ , σ. 8157.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”:α) δικογραφία κατά “του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Απόστολου Τσοχατζόπουλου και λοιπών μελών της Κυβερνήσεως”, β) δικογραφία κατά “των μελών των Κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση συμβάσεων οι οποίες αναφέρονται στην εν λόγω ποινική δικογραφία” τόμ. ΙΑ’ , σ. 8696.

  Ανακοινώνεται ότι o Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφία κατά των Υπουργών κ.κ. Χ. Παπουτσή, Σ. Βούγια και Ε. ‘Οθωνα. τόμ. ΙΓ’ , σ. 10874.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει: α) δικογραφία κατά των διατελεσάντων μέχρι 2/8/2010 Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, β)δικογραφία κατά του Υπουργού Οικονομικών. τόμ. ΙΓ’ , σ. 11146.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, δικογραφία κατά των διατελεσάντων Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών από 31.03.2004 μέχρι 2.9.2009. τόμ. ΙΔ’ , σ. 11467.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί «Ποινικής ευθύνης των Υπουργών»: α) δικογραφία κατά του διατελέσαντος Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κατά το έτος 2009 και β) δικογραφία κατά του διατελέσαντος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά το χρονικό διάστημα από 19.8.2009 έως 25.8.2009. τόμ. ΙΕ’ , σ. 12751.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί «Ποινικής ευθύνης των Υπουργών» όπως ισχύει, δικογραφία κατά του τέως Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θ. Μωραΐτη. τόμ. ΙΣΤ’ , σ. 13259.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφία κατά του τέως Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γ. Ορφανού. τόμ. ΙΣΤ’ , σ. 13304.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφία κατά της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου. τόμ. ΙΣΤ’ , σ. 13492.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει: α) δικογραφία κατά των πρώην Πρωθυπουργών κ.κ. Κωνσταντίνου Σημίτη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργών Οικονομικών κ.κ. Γιάννου Παπαντωνίου, Νίκου Χριστοδουλάκη και Γεωργίου Αλογοσκούφη και Υπουργών Μεταφορών κ.κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Μιχάλη Λιάπη και Κωστή Χατζηδάκη. β) δικογραφία που αφορά τους διατελέσαντες Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κατά τα έτη 2001-2002. τόμ. ΙΗ’ , σ. 15368.

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμ- φωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” όπως ισχύει: α) δικογραφία κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή και του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδου. β) δικογραφία κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. γ) δικογραφία κατά του πρώην Υφυπουργού Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου. τόμ. Κ’ , σ. 17484.

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΡΖ 17.01.2013 – ΡΙΘ 05.02.2013
  ΤΟΜΟΣ Θ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ 


  Ανακοινώνεται η κατάθεση της επιστολής του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 “Ποινική Ευθύνη των Υπουργών” όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3961/2011, επί της πρότασης που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Καμμένος και όλοι οι Βουλευτές του κόμματός τους, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος και όλοι οι Βουλευτές του κόμματός του και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος. τόμ. Θ’, σ. 6617-6618.

  Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης συμπληρωματική αναφορά του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με επισυναπτόμενα έγγραφα, σχετικά με την υπόθεση της αποκληθείσης “λίστας Λαγκάρντ”. τόμ. Θ’, σ. 6674.


  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφία κατά του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου. τόμ. Θ’, σ. 6716.


  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει: α) Δικογραφία που αφορά τον τέως Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και β) Δικογραφία που αφορά την τέως Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου. τόμ. Θ’, σ. 6733.


  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών” όπως ισχύει: α) Δικογραφία που αφορά στον τέως Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, β) Δικογραφία που αφορά στους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς κ.κ. Γεώργιο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, γ) Δικογραφία που αφορά στους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς καθώς και Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, δ) Δικογραφία που αφορά στα μέλη της Κυβέρνησης Αντωνίου Σαμαρά, ε) Δικογραφία που αφορά στους τέως Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχαήλ Τιμοσίδη αντίστοιχα, καθώς και στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. τόμ. Θ’, σ. 7053.


  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΡΟΣΤ 14.05.2013 – ΡΠΒ 22.05.2013
  ΤΟΜΟΣ ΙΣΤ

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφία που αφορά στον πρώην Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά. τόμ. ΙΣΤ’, σ. 11543.


  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί “Ποινικής ευθύνης των Υπουργών”, όπως ισχύει, δικογραφίες που αφορούν, πρώτον, στον πρώην Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, στον πρώην Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα και στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό και δεύτερον, στο διατελέσαντα Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο. τόμ. ΙΣΤ’, σ. 12035.


  ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ, ΣΥΝΟΔΟΣ Β
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΝΑ 13.12.2013 – NΘ 21.12.2013

  Το παρακάτω Ευρετήριο δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι …

  Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, δικογραφία που αφορά στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα. σ. 5062, (Συνεδρίαση ΝΣΤ 19/12/2013).

 2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΗ’ Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

  Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1.
  2.
  ….
  10. Ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συν- τάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 περί «Ποινικής ευθύνης των Υπουργών», όπως ισχύει, ποινική δικογραφία, που αφορά όλα τα μέλη της πρώην Κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σελ. 1307

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον κ. Νικολόπουλο.
  Πριν δώσω τον λόγο στον Πρωθυπουργό για την τριτολογία του προκειμένου να κλείσει η συνεδρίαση, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες οφειλόμενες ανακοινώσεις προς το Σώμα.
  Πρώτον, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εξωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν στη Βουλή σχέδιο νόμου με τίτλο: «Κύρωση των διορθωτικών τροποποιήσεων της Σύμβασης Έκδοσης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Καναδά, δι’ ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων».
  Παραπέμπεται στις συναρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές.
  Επίσης, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος, 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής και 1 και 4 του ν. 3126/2003 που αφορά την «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύει, ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν των από 18-8-2014 «Αναφορών-Καταγγελιών» και των από 5-11-2014 υπομνημάτων που επέχουν θέση εγκλήσεων των Χαραλάμπους Καλογεράκη του Γεωργίου, του Αντωνίου Σαριδάκη του Μύρωνος, ΗλίαΘεοχάρη Τσικόγια του Γεωργίου και Γεωργίου Ερμή του Κωνσταντίνου, κατοίκων Ρεθύ- μνου Κρήτης, που αφορά όλα τα μέλη της πρώην κυβερνήσεως για το φερόμενο ως τελεσθέν αδίκημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ. και 120 του Συντάγματος) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 3. Στη Βουλή δικογραφίες για τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλο

  O υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα.

  Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία, που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.

  Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.

  Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.

  Στη μήνυση γίνεται αναφορά για μεγάλη ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.

  Η τελευταία δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16, όταν στη διάρκεια εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  http://www.ert.gr/sti-vouli-dikografies-gia-tous-samara-stournara-ke-papachristopoulo/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.