Κατρούγκαλος: Τοποθέτησε πρόεδρο στο ΕΚΔΔΑ τη σύντροφο του Παρασκευόπουλου

ImageHandler.ashx

Η νέα πρόεδρος είναι συνάδελφος του αν. υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου, συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, επέλεξε για τη θέση του νέου επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Η κ. Καμτσίδου, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση μάλιστα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Κάτρούγκαλο να έχει διορίσει ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο του, δύο νεαρές δικηγόρους, υφιστάμενές του στη νομική εταιρία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των επαναπροσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων με προμήθεια 12%.

Η κ. Καλτσίδου θα αναλάβει τα επίσημα καθήκοντά της σήμερα, καθώς ένα λάθος στο σχετικό ΦΕΚ, πήγε λίγο πίσω τη σχετική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, αντί στο ΦΕΚ η κ. Καλτσίδου να αναγράφεται ως πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, αναγραφόταν ως πρόεδρος του δ.σ του εν λόγω φορέα, ιδιότητα που δεν αντιστοιχούσε στην πραγματική θέση για την οποία την προόριζε το υπουργείο. Προκειμένου να λυθεί η «παρεξήγηση» το υπουργείο πήρε πίσω το συγκεκριμένο ΦΕΚ και εξέδωσε άλλο με ορθή επανάληψη.

Να σημειώσουμε πως από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και σήμερα, επικεφαλής του ΕΚΔΔΑ ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης, (μέλος του οποίου είναι και το ΕΚΔΔΑ,) κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η τοποθέτηση του οποίου έγινε για πρώτη φορά με ανοιχτή διαδικασία, υπό τον ΑΣΕΠ και με τριετή θητεία.

Να σημειώσουμε πως η κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου είναι επί σειρά ετών σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Νίκου Παρασκευόπουλου, έχοντας, ως ζευγάρι, συνάψει μεταξύ τους Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.

 

http://www.protothema.gr/politics/article/464349/katrougalos-topothetise-proedro-sto-ethniko-kedro-dimosias-dioikisis-ti-sudrofo-tou-paraskeuopoulou/

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

– Διορίστηκε ο ξάδερφος του Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών

Η αξιοκρατία στο απόσπασμα

Μια από τα ίδια… Μπορεί σε πολλά να υποστηρίζουν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ότι λειτουργούν διαφορετικά, αλλά στον τρόπο και στις διαδικασίες με τις οποίες στελεχώνουν την κρατική μηχανή κινούνται ακριβώς με τον ίδια λογική που είχαν και οι προκάτοχοί τους…

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα κομματικών διορισμών στα υπουργεία σε θέσεις γραμματέων και συμβούλων.

Γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης ορίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.
Γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίστηκε ο Κωστής Παπαϊωάννου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ιωάννης Γιαννέλης.

Γενικός γραμματέας Οικονομίας ανέλαβε ο Μάνος Μανουσάκης, πρώην διευθυντής του υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Γενικός γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ τοποθετήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο Αντώνης Παπαδεράκης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων.

Γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρώην πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ.

Γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου ανέλαβε ο επικοινωνιολόγος Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Γιάννης Τόλιος ως γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Στο ίδιο υπουργείο τοποθετείται – η θέση ακόμη αναζητείται – και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης ως γενικός γραμματέας Εσωτερικών.

Ο πρώην τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος ως γενικός γραμματέας του υπουργείου. Εχει ήδη διοριστεί με προσωπική απόφαση του υπουργού ως γενικός γραμματέας ο Σπύρος Κοκκινάκης. Αντίστοιχη θέση – ή κάποια άλλη στο υπουργείο, μάλλον του διοικητή του ΕΟΠΥΥ – διεκδικεί και ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης. Διοικητής στο ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πολιτευτής των ΑΝΕΛ Αθ. Γιαννόπουλος και επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου η θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Πετρούλα Σαρτζετάκη.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετείται γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει κατά πληροφορίες ο Τάσος Μαυρόπουλος, πρώην στέλεχος και συνδικαλιστής του Λιμενικού.

Γενικός γραμματέας της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος, που συμμετείχε στη συγγραφή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μουρμούρες για τους διορισμούς «κολλητών»

Αντιδράσεις όμως για τους διορισμούς «κολλητών και φίλων» εκδηλώνονται ήδη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για την πρόσληψη στελεχών που προέρχονται από το ΠαΣοΚ. Οι πρώτες μουρμούρες ακούστηκαν για την επιλογή της κυρίας Λούκας Κατσέλη στην Εθνική Τράπεζα, αλλά κλιμακώθηκαν με την επιλογή του υπουργού Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη να προσλάβει ως σύμβουλό του την πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ Ελενα Παναρίτη.

«Μην γκρινιάζετε. Υπάρχουν θέσεις για όλους» απαντούν οι υπουργοί καθώς ακολουθούν οι διορισμοί στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και στις νέες θέσεις των αναπληρωτών γενικών γραμματέων που δημιουργήθηκαν προφανώς γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αυτό φάνηκε ήδη από τον πρώτο διορισμό αναπληρωτή γραμματέα στην κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης διόρισε στη θέση αυτή τον μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου του Χρ. Πιλάλη! [tovima]

 

Advertisements

13 comments on “Κατρούγκαλος: Τοποθέτησε πρόεδρο στο ΕΚΔΔΑ τη σύντροφο του Παρασκευόπουλου

 1. Σύμβουλοι στο υπουργείο διορίστηκαν από τον Γ.Κατρούγκαλο συνεργάτιδές του

  Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

  Αθήνα
  Τρεις από τις συνεργάτιδές του προσέλαβε στο υπουργείο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2015, που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

  Μάλιστα, οι συνεργάτιδες εξαιρέθηκαν από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος και τους επιτρέπεται παράλληλα με τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου να δικηγορούν.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις συνεργάτιδες ακολουθούν τον κ. Κατρούγκαλο από τότε που εκείνος -ως καθηγητής- παρακολουθούσε τα διδακτορικά τους.

  Από τις τρεις δικηγόρους, τουλάχιστον οι δύο υπήρξαν αποδεδειγμένα στελέχη της πρώτης εταιρείας του υπουργού, ενώ η τρίτη υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδά του.

  Μία ακόμα δικηγόρος προσελήφθη ως εξωτερικός συνεργάτης με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας (φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο). Είναι εκείνη που είχε αναλάβει την υπόθεση των μισθολογικών διαφορών των εργαζομένων του Ναυστάθμου Ελευσίνας και βρισκόταν στο γραφείο του κ. Κατρούγκαλου τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, έως και σήμερα, τα τηλέφωνα της εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» που υποτίθεται ότι διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, λειτουργούν κανονικά, όπως και τα γραφεία στην οδό Λυκαβηττού και απλώς αφαιρέθηκε η σχετική πινακίδα από την είσοδο.

  * Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231396119

 2. Επειδή, για λόγους που δεν γνωρίζω το New Post on Justice of Greece δεν
  δέχεται τον κωδικό μου στο Facebook, αν και είναι σωστός, απαντώ εδώ,
  σχετικά με το θέμα που εκ του μηδενός ανακύπτει για την κυρία Ιφιγένεια
  Καμτσίδου:

  Ομολογώ ότι δεν βλέπω που είναι το κακό, στην τοποθέτηση αυτή της κας
  Ιφιγένειας Καμτσίδου, που είναι πανεπιστημιακός και, όσο μπορώ να κρίνω από
  τις κάποιες επιστημονικές επαφές που είχα μαζί της, αξιόλογη επιστήμων με
  γνώσεις και ικανότητες. Δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος , (ο οποιοσδήποτε κ.
  Κατρούγκαλος), θα όφειλε, με τη λογική αυτήν να ψάξει για άγνωστους
  συνεργάτες, με όλους τους κινδύνους δυσάρεστων εκπλήξεων, αποκλείοντας
  αυτούς που γνωρίζει και που εκτιμά;; Γιατί να είμαστε τόσο μεμψίμοιροι και
  τόσο φθονεροί;;; Αλλά, και τόσο αναποτελεσματικοί;;;

  Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

  Πρ. Πρύτανης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

  Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη

  _____

  • ΑΣΕΠ ;;;;;

   “Το δικαίωμα προς εργασία στο δημόσιο τομέα με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας επιβάλλει την ουδετερότητα της Διοίκησης και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες. Θεσμικό εγγυητή της τήρησης των αρχών αυτών αποτελεί το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο συστάθηκε με το Ν. 2190/1994 ως ανεξάρτητη αρχή επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.” ΚΛΠ ΚΛΠ

   https://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ASEP/Thesmos_Asep.csp?tabId=0&lcmenuId=lc1

 3. Δρίτσας-Χριστοδουλοπούλου: Δύο υπουργοί στο ίδιο σπίτι

  Σε υπουργικές θέσεις στη νέα κυβέρνηση τοποθετήθηκαν ο Θοδωρής Δρίτσας και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

  Για πρώτη φορά ένα ζεύγος θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς τόσο ο Θοδωρής Δρίτσας όσο και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναλαμβάνουν υπουργική θέση στη νέα κυβέρνηση.

  Ο κ. Δρίτσας τοποθετήθηκε αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, ενώ η σύζυγός του, η κ. Χριστοδουλοπούλου, αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

  http://www.antenna.gr/news/Politics/article/385984/dritsas-xristodoylopoyloy-dyo-ypoyrgoi-sto-idio-spiti

 4. ΕΡΩΤΗΣΗ
  Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση

  ΘΕΜΑ: Διορισμός νέας Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ

  Τον Απρίλιο του 2014 το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

  Σκοπός της προκήρυξης ήταν να εντοπιστεί ο καταλληλότερος υποψήφιος για αυτή τη νευραλγική θέση του Δημοσίου. Για τον λόγο αυτό δόθηκε εκτενής δημοσιότητα στη συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος (opengov, Δελτίο Τύπου κ.λπ.).

  Η πρόσκληση περιελάμβανε: περιγραφή της συγκεκριμένης θέσης, τις νόμιμες προϋποθέσεις και τα ουσιαστικά προσόντα που θα αξιολογούνταν καθώς και αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής και διορισμού. Σχηματίστηκε πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων υπό την Προεδρία Συμβούλου του ΑΣΕΠ στην οποία συμμετείχαν ως μέλη: καθηγητής Α’ βαθμίδας ΑΕΙ στο αντικείμενο του Διοικητικού Δικαίου – Επιστήμης, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού του ΥΔΜΗΔ, καθώς και δύο πρόσωπα εγνωσμένης εμπειρίας προτεινόμενα από τον ΣΕΒ και την ΑΔΕΔΥ. Καθώς η ΑΔΕΔΥ δεν υπέδειξε μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, εκλήθη η Συνήγορος του Πολίτη να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

  Η διαδικασία επιλογής είχε τρία στάδια: Κατά το πρώτο στάδιο διενεργήθηκε προκαταρκτικός έλεγχος συνδρομής των ελάχιστων προϋποθέσεων πλέον των 30 υποψηφίων. Κατά το δεύτερο στάδιο καταρτίστηκε πίνακας 10 επικρατέστερων οι οποίοι εκλήθησαν σε δομημένη συνέντευξη. Η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων με αιτιολογημένη εισήγησή της που περιελάμβανε εξατομικευμένη κρίση για κάθε υποψήφιο, κατέταξε τους υποψηφίους σε πίνακα κατά σειρά επιτυχίας, βάσει του συνόλου των προσόντων τους και πρότεινε τους τρεις επικρατέστερους στον Υπουργό.

  Ο Υπουργός, κατόπιν συνέντευξης των τριών επικρατέστερων επέλεξε τον πρώτο εξ’ αυτών, όπως αξιολογήθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης, Ιωάννη Χρυσουλάκη ως Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ. Ο διορισμός του έγινε το Σεπτέμβριο 2014, πέντε και πλέον μήνες από την έναρξη της διαδικασίας επιλογής του.

  Το Φεβρουάριο 2015, ο Υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλος ζήτησε την παραίτηση του Ιωάννη Χρυσουλάκη και δίχως καμία διαδικασία διόρισε το Μάρτιο του 2015 την κυρία Ιφιγένεια Καμτσίδου στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ.

  Η κ. Καμτσίδου είναι πρώην συνάδελφος του κ. Κατρούγκαλου (έχουν πλείστες δημοσιεύσεις από κοινού) και σύζυγος του εν ενεργεία Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

  1. Γιατί ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη με τη συμπλήρωση μόλις 5 μηνών από την αξιοκρατική επιλογή του και μιας εβδομάδας από το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης;

  2. Γιατί δεν ακολουθήθηκε η πεπατημένη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ;

  3. Θεωρεί ότι η (μη) μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι η προσήκουσα για την ανάδειξη του καταλληλότερου προσώπου στη θέση του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ;

  4. Θεωρεί ότι προάγεται η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα της Διοίκησης από διαδικασίες σαν αυτή που εφάρμοσε ο κ. Κατρούγκαλος για την επιλογή Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ;

  5. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος με την οποία είχε επιλεγεί ως πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΔΔΑ ο κ. Χρυσουλάκης έθετε, ανάμεσα σε άλλα, ως κριτήριο επιλογής το ακόλουθο ουσιαστικό προσόν: «Εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών ή οργανωτικών μονάδων καθώς και στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ή/και στην κατάρτιση και επιμόρφωση προσωπικού του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα». Θεωρεί ο κ. Υπουργός ότι αυτό το ουσιαστικό προσόν είναι αναγκαίο για την άσκηση της διοίκησης του ΕΚΔΔΑ; Ποια είναι η σχετική εμπειρία που διαθέτει η κυρία Καμτσίδου;

  6. Ποιό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η νέα πολιτική ηγεσία μέσω της επιλογής της κυρίας Καμτσίδου; Της κομματικής εύνοιας; Της πελατειακής σχέσης; Του νεποτισμού; Ή και των τριών μαζί;

  http://www.kmitsotakis.gr/βουλή/ερωτήσεις/ερώτηση-κ-μητσοτάκη-στον-υπουργό-εσωτερικών-και-διοικητικής-ανασυγκρότησης,-νίκο-βουτση#.VRwiG1zy9q5

  • Ιωάννης Χρυσουλάκης = Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ο οποίος έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, (μέλος του οποίου είναι και το ΕΚΔΔΑ,).

 5. Καμτσίδου Ιφιγένεια
  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

  Γραφείο:
  207
  Τηλέφωνο:
  2310 996480
  Email:
  ifigenei@law.auth.gr
  Ώρες συνεργασίας:
  Τρίτη 12:30-14:00 Τετάρτη 11:00-12:00
  Τομέας:
  Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών
  Γνωστικό Αντικείμενο:
  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΦΕΚ 1034/25-9-2012 τΓ

  http://www.law.auth.gr/el/staff-public-kamtsidou

  Καμτσίδου Ιφιγένεια Κ.
  Δικηγορικό Γραφείο
  Πολυτεχνείου 47-49, Θεσσαλονίκη, 54625, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δες στον χάρτη
  2310553047
  2310553222

  http://www.vrisko.gr/details/7i4k2e3g403d2a6fda4kac6777chb773

  διπλοθεσίτης δημόσιος υπάλληλος και ελεύθερος επαγγελματίας ……

 6. Oι…ημέτεροι του ΣΥΡΙΖΑ σε κρατικές θέσεις
  31 Μαρ. 15 (16:04)

  του Αντώνη Γαλανόπουλου

  Τοποθέτηση πέντε νέων Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Οι τέσσερις από τους πέντε έχουν περάσει από την κομματική επετηρίδα είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως κομματικά στελέχη:

  Ο Γιώργος Κίρκος (Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας) είχε υπάρξει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης επί δεκαετία.

  Ο Νίκος Καρβούνης (Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου) ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λιμάνι της Αγωνίας (συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα – βλέπε πιο πάνω το υπουργικό ζεύγος Δρίτσας-Χριστοδουλοπούλου:Δύο υπουργοί στο ίδιο σπίτι ) στο Δήμο Πειραιά, αλλά και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

  Ο Νίκος Ηγουμενίδης (Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης) εντάχθηκε στο Αριστερό Ρεύμα το 1989. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Ηρακλείου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου.

  Ο Νέστορας Αντωνίου (Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης) ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα.

  Η «τακτοποίηση» ημετέρων δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οι δεσμεύσεις της περί αξιοκρατίας έμειναν στα χαρτιά.

  Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε την «πεπατημένη του παλαιοκομματισμού». «Δεν γνωρίζουμε ούτε τους συνυποψήφιους –αν υπήρξαν – και τα προσόντα τους ούτε τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή».

  Πρόσφατα ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Καρκατσούλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το φαινόμενο είναι γενικευμένο σε όλο το Δημόσιο.

  Στην λίστα που κατέθεσε προκύπτουν (και με τα σχετικά ΦΕΚ) οι διορισμοί των:

  • Γιάννη Θεωνά (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012) στη θέση του υποδιοικητή του ΙΚΑ.
  • Γιάννη Μπασκόζου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας.
  • Χρήστου Βερναδάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Επικρατείας.
  • Κώστα Πουλάκη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • Αλέξη Χαρίτση (συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Απόστολου Αλεξόπουλου (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Γιάννη Τόλιου (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Γιάννη Ταφύλλη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  • Ανδρέα Νεφελούδη (υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015) στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εργασίας.
  • Μαρίνα Κουτσούρη (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση γενικού γραμματέα Πρόνοιας στο υπουργείο Εργασίας.
  • Μαρία Καραμεσίνη (υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) στη θέση διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/oiimeteroi-tou-suriza-se-kratikes-theseis

 7. Καταγγελία Μητσοτάκη: Ιδού ο κατάλογος της οικογενειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ

  Φωτιές άναψε η ανάρτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα του στο twitter ενός καταλόγου με ονόματα που φέρονται να είναι συγγενείς κορυφαίων στελεχών της συγκυβέρνησης και τοποθετήθηκαν σε σημαντικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει ονόματα που -όπως υποστηρίζει- είναι συγγενείς κορυφαίων παραγόντων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά της κρατικής μηχανής.

  «Ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ισχυρίζεται τα εξής:

  • Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας είναι γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

  • Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Καλπαδάκης, και ο αδελφός του Γιώργος Καλπαδάκης, στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη είναι ανηψιοί του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση

  • Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, είναι πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

  • Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θόδωρος Μητράκος είναι γαμπρός του Νίκου Κοτζιά

  • Η αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι σύντροφος του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

  • Ο Νίκος Κουντουράς είναι σύμβουλος της αδελφής του, αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

  • Ο Παναγιώτης Δούρος, αδελφός της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, είναι σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού και ο σύντροφος της κας Δούρου Γιάννης Μπενίσης είναι διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, στην Περιφέρεια.

  • Η Μικαέλα Παπαδοπούλου, κόρη της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, είναι σύμβουλος στο υπουργείο Έθνικής Άμυνας.

  • Η Κλειώ Πανταλέων είναι σύμβουλος του συντρόφου της Κώστα Παπαϊωάννου, που είναι γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Η Ρένα Δούρου, με σχόλιό της επίσης στα social media, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στον αδελφό της, διερωτάται αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ενώ του καταλογίζει έλλειψη σοβαρότητας, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο σύντροφός της τη βοηθάει εθελοντικά.

  «Δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο, ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί “προσωπική πινελιά”. Ο Γιάννης Μπενίσης, ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια, έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τόσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί…» αναφέρει η Περιφερειάρχης Αττικής.

  Αλλά και η Ελενα Κουντουρά επισημαίνει πως ο αδελφός της τη βοηθά επίσης εθελοντικά και αμισθί, εδώ και 30 χρόνια.

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=275191&artTitle=katangelia_mitsotaki_idou_o_katalogos_tis_oikogeneiokratias_tou_syriza

 8. ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο Γ ΚΑΤΡΟΥΓΑΛΟΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ;;;

  Γιώργος Κατρούγκαλος: Kατάργηση μνημονίων & δανειακής σύμβασης, χωρίς καταγγελία

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/06/05/γιώργου-κατρούγκαλου-kατάργηση-μνημο/

  Προφανώς το πρόβλημα της εξόδου από την κρίση δεν είναι νομικό, ούτε καν κυρίως οικονομικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Από τη νομική άποψη, όμως, που παρουσιάζεται εδώ, τα πράγματα είναι απλά: Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς από αυτά δεν απορρέουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.

  · Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.

  Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.

  Ειδικότερα:

  -Η θέση περί της πολιτικής και όχι νομικής φύσης των μνημονίων έγινε, ορθά, δεκτή από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012. Άλλωστε, το ίδιο το μνημόνιο χαρακτηρίζεται από το νόμο ως «σχέδιο προγράμματος», ενώ στο κείμενο του αυτοπροσδιορίζεται ως «σχέδιο δράσης».

  -Περαιτέρω, και οι δύο Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά -και ανεξαρτήτως του ζητήματος της ανάγκης ύπαρξης αυξημένης ή όχι πλειοψηφίας για αυτό- καμιά από τις δύο δεν κυρώθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η πρώτη κατατέθηκε προς κύρωση το Μάιο του 2010, αλλά μετά αποσύρθηκε, η δεύτερη εγκρίθηκε από τη Βουλή δύο φορές ως σχέδιο, μία φορά ως παράρτημα του ν. 4046/2012, και μία ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ουδέποτε όμως ήρθε για κύρωση στη Βουλή μετά την υπογραφή της.

  Οι εν λόγω συμβάσεις, εάν είχαν κυρωθεί συνταγματικά, θα θέσπιζαν διεθνείς υποχρεώσεις σε βάρος της χώρας, με τυπική ισχύ ανώτερη από το νόμο, σε αντίθεση με τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα των μνημονίων. Εφόσον αυτό όμως δεν συνέβη, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα, για μερικά από αυτά, όπως, π.χ. για την κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων για τη μετενέργεια, που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και τη συλλογική αυτονομία, δεν απαιτείται καν τυπικός νόμος, αλλά αρκεί απλή Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

  Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι σε μία τέτοια περίπτωση οι δανειστές μας ενδέχεται να καταγγείλουν από την δική τους μεριά τις δανειακές συμβάσεις, επικαλούμενοι ως λόγο καταγγελίας την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων. Τούτο δεν θα σημαίνει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, που είναι νομικά αδύνατη, εφόσον δεν υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη στις Συνθήκες. Θα συνεπάγεται, όμως, την διακοπή της χρηματοδότησης, πράγμα που δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τη χώρα, ενόψει του πρωτογενούς ελλείμματος που ακόμη αντιμετωπίζει.

  Καθόλου δεν είναι βέβαιο, όμως, ότι οι δανειστές μας θα επιλέξουν τη ρήξη. Και αυτό γιατί τότε θα είναι ελεύθερος ο δρόμος για την ενεργοποίηση του βασικού όπλου που έχει η χώρα μας βάσει του διεθνούς δικαίου: Να επικαλεστεί «κατάσταση ανάγκης» για να διακόψει την πληρωμή του χρέους. Σύμφωνα με γενική αρχή του δικαίου (σύμφωνα και με σχέδιο σύμβασης για την Ευθύνη των Κρατών που έγινε δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2001) τα κράτη μπορούν να επικαλεστούν παρόμοιο λόγο μη συμμόρφωσης σε διεθνή τους υποχρέωση, όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις βασικές κοινωνικές τους λειτουργίες και στην ικανοποίηση των δανειστών τους.

  Συνεπώς, αντίθετα με το κλίμα φόβου που καλλιεργούν τα φερέφωνα του κόμματος του μνημονίου, η υποταγή δεν αποτελεί μονόδρομο.

  Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ΔΠΘ

  πηγή: http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/katargisi-mnimonion-daneiakis-symbasis-xoris-kataggelia-toy-giorgoy-katroygkaloy, image: http://www.inprecor.gr/index.php/archives/167444

 9. 2.12.2015 | 13:05
  Η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου διόρισε και τα δύο παιδιά της αδελφής της στο Δημόσιο

  Της Σοφίας Σπίγγου – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

  Με… βιομηχανία μοιάζουν πλέον οι διορισμοί συγγενών και φίλων υπουργών και πολιτικών στον κρατικό μηχανισμό, καθώς από τον Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία, άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον των προαναφερθέντων τοποθετούνται σε κρατικές θέσεις. «Σόι πάει το βασίλειο», λοιπόν, με όλους όσοι συνωστίζονται στην αυλή της Κουμουνδούρου ζητώντας μια θέση στο Δημόσιο να ικανοποιούνται πλήρως και σταδιακά. Ξαδέρφια, ανίψια, σύντροφοι, συγγενείς κάθε βαθμού και, φυσικά, κομματικοί φίλοι έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε κρατικά πόστα.

  Οπως φαίνεται, και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, παραδειγματίστηκε από τους συναδέλφους της και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να «τακτοποιήσει» τα δύο ανίψια της σε υπουργεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει συνήθως η δύναμη του αίματος… αφού πρόκειται για τα παιδιά της αδελφής της, τα οποία βρήκαν «καταφύγιο» στα γραφεία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.

  Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η θέση της στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, καθώς στις 17 Ιουλίου, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Και αυτή τη φορά, πάνω στο τριήμερο, η ίδια πλέον ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.

  «ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ»

  Γεννημένη στις 11 Απριλίου 1990 στην Πάτρα, η όμορφη ανιψιά της κ. Αναγνωστοπούλου σπούδασε στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στα 25 της χρόνια βρέθηκε στο πλευρό του Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από τον διορισμό της, η εντυπωσιακή Ελισάβετ εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα σε γνωστό καφέ-μπαρ του Κολωνακίου, το οποίο ανήκει στον σύζυγο της Κατερίνας Λάσπα -ένα στέκι που ακόμη το επισκέπτεται συχνά με τις παρέες της. Το «ντεμπούτο» της στα μέσα ενημέρωσης το έκανε κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουλίου, όταν έκλεψε την παράσταση σε μια μάλλον βαρετή διαδικασία. Εκείνη την ημέρα, η νεαρή καλλονή κέντρισε το ενδιαφέρον των φωτογράφων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μαγνήτισε όλα τα βλέμματα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου απαθανατίστηκε να συνοδεύει τη μητέρα της και αδελφή της Σίας Αναγνωστοπούλου. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, οι φίλοι της πόσταραν τα δημοσιεύματα των σάιτ στη σελίδα της στο facebook, καμαρώνοντας για τη φίλη τους.

  Κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από την αδελφή του, Ελισάβετ, ο Στέφανος Σίσκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΑΤΕΙ Πατρών, ενώ μερικά χρόνια αργότερα πήρε πτυχίο από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα τα έκανε στο TVXS.gr του Στέλιου Κούλογλου και στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό του επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

  Η περσινή χρονιά τον βρήκε στο Star, όπου εργάστηκε για την εκπομπή «LiveU» της Πόπης Τσαπανίδου. Μάλιστα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με την παρουσιάστρια να ξεκαρδίζεται στα γέλια με τις ατάκες του νεαρού δημοσιογράφου, λέγοντάς του: «Αν συνεχίσεις σε αυτό τον ρυθμό, κόβω το κεφάλι μου ότι θα κάνεις λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση». Βέβαια, η όμορφη Πόπη έπεσε μάλλον έξω στις προβλέψεις της, αφού ο Στέφανος Σίσκος επέλεξε καριέρα στο πλευρό της θείας του στο υπουργείο Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στάθηκε δίπλα της και στο «επεισόδιο» με τους φοιτητές που είχαν πραγματοποιήσει πριν από 20 ημέρες συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Παιδείας.

  http://www.parapolitika.gr/article/333034/i-ypoyrgos-sia-anagnostopoyloy-diorise-kai-ta-dyo-paidia-tis-adelfis-tis-sto-dimosio

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.