Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ

2014091317373349

Την Δευτέρα, 30-3-2015 η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου, δια του μέλους της και δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνας Αμανατίδου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μήνυση κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών της ΔΟΥ Ηρακλείου εξ αιτίας της εγκληματικής πράξης της είσπραξης-κατά το υπερβάλλον μέτρο-του ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΥΔΕ.

Ειδικότερα, όπως αποφάνθηκε εντελώς πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 4003/ 2014 απόφαση της, το χαράτσι αυτό προσδιορίζεται σε αντικειμενικές αξίες οι οποίες δεν υφίστανται και έπρεπε να έχουν αναπροσαρμοσθεί ήδη από το 2007. Στην κίνηση της αυτή προέβη η Λ.Σ.Π. Ηρακλείου κατόπιν Γενικής Συνέλευσης της.

Τη σύνταξη της μήνυσης συνέταξε ο γράφων (Γιώργος Εμμ. Φραγκούλης) και λόγω αυτής της δραστηριότητας του γνωρίζει το περιεχόμενο της.

Σχετικό απόσπασμα από την μήνυση αυτή:

f.Από όλα όσα εκτέθηκαν ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι:

1) τελέστηκε το έγκλημα της Καταπίεσης [ΠΚ 244] σε ολοκληρωμένη μορφή για όσους πολίτες κατέβαλλαν το χαράτσι αυτό κατά το υπερβάλλον ποσοστό, όπως έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ, και σε απόπειρα σε συρροή με την εκβίαση[1], εναντίον εμού, κατά ηθική αυτουργία του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών αφότου θεσπίστηκε αυτός ο άθλιος φόρος και κατά αυτουργία του εκάστοτε Διευθυντή της ΔΟΥ Ηρακλείου.

2) Αν ήθελε κριθεί ότι η εγκύκλιος δεν συνιστά διαταγή, τότε και πάλι ο Υπουργός δρα ως ηθικός αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με εκβίαση με αυτουργό τον διευθυντή της ΔΟΥ.

3) Αν ήθελε κριθεί ότι ο διευθυντής της ΔΟΥ συμμορφώθηκε, συγνωστά, σε πρόδηλα αντισυνταγματική διαταγή, τότε ο υπουργός ευθύνεται ως αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με την Εκβίαση.

g.Επισυνάπτω με την παρούσα μου: α) στοιχεία οφειλών μου στα οποία περιλαμβάνονται και το ΕΕΤΥΔΕ από το 2012, β) δήλωση ΕΝΦΙΑ για το 2014 όπου γίνεται και περιγραφή του ακινήτου μου.
h.Επιφυλασσόμενη κάθε δικαιώματος μου.
i.Για τους λόγους αυτούς.

ΖΗΤΩ

Την ποινική δίωξη κάθε εμπλεκόμενου ‒από τότε που θεσπίστηκε αυτός ο φόρος‒ υπουργού οικονομικών και διευθυντή στη ΔΟΥ Ηρακλείου‒την ταυτότητα των οποίων θα αποκαλύψει η προκαταρκτική εξέταση. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα λόγω ηθικής βλάβης για το ποσό των 40 € λόγω παράνομης και υπαίτιας προσβολής της προσωπικότητας μου στους τομείς της ψυχικής υγείας και της αξιοπρέπειας αφού εκτίθεμαι με απειλή παραπομπής μου[2] στις φυλακές για χρέη για τα οποία δεν φέρω ουδεμία ευθύνη αφού καταλογίζονται αυτά επί αντικειμενικών αξιών οι οποίες έχουν ελάχιστη σχέση με τις υπολογισθείσες για τον καταλογισμό του φόρου. Διαφορετικά, αν ήθελε γίνει δεκτή η άκρως περίεργη άποψη[3] για το επιτρεπτό παράστασης πολιτικής αγωγής μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη των εκτεθεισών κατηγοριών. Αντίκλητο μου διορίζω τον Δικηγόρο Ηρακλείου Γιώργο Εμμ. Φραγκούλη, κάτοικο Ηρακλείου, 1866 αριθμός 82, ο οποίος συνέταξε την παρούσα μήνυση μου και ο οποίος φέρει την αποκλειστική ευθύνη της. Με την παρούσα μου ζητώ να μου χορηγήσετε νόμιμο αντίγραφο της παρούσας μου ώστε να το χρησιμοποιήσω για την άμεση άσκηση αγωγής χρηματικής ικανοποίησης κατά του Δημοσίου σύμφωνα με την ΕισΝΑΚ 105.

[1] σύμφωνα με τον Αθ. Κονταξή, όπ.πάρ, σελ∙ 2198, «κατηγορία επί καταπιέσει νομίμως μεταβάλλεται σε εκβίαση».
[2] άρθρο 25 § 1 ν. 1882/ 1990 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 Ν. 4321/ 2015.
[3] βλ∙ Μιχ. Μαργαρίτη‒Α. Μαργαρίτη, όπ.πάρ, άρθρο 244 § 6, σελ∙ 741”.

 

http://agonaskritis.gr/η-λαϊκή-στάση-πληρωμών-ηρακλείου-μηνύ/

http://www.gfragoulis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_74.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

– Ολομέλεια ΣΤΕ : Παράνομες οι αντικειμενικές άξιες, αντισυνταγματικό το ΕΝΦΙΑ

– Μηνυτήρια αναφορά κατά Γκ. Χαρδούβελη – Αικ. Σαββαΐδου και παντός υπευθύνου για καταλογισμό φόρου που δεν αντιστοιχεί στην εξουσιοδότηση που έλαβαν βάση του προϋπολογισμό του έτους 2014 και του νόμου περί ΕΝΦΙΑ

– Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ): Η επιτομή του άδικου φόρου

– Αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης ακινήτων, προσφυγή φορολογούμενου στο ΣτΕ για τον ΦΑΠ

– Απόφαση 293/2014 ΑΠ για το ΕΕΤΗΔΕ 

Αγωγή αδικαιολογήτου πλουτισμού του δημοσίου

– Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

Advertisements

3 comments on “Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ

 1. Παραδόθηκε η μήνυση κατά Υπουργών Οικονομικών στην Πρόεδρο της Βουλής.

  Στις 2-4-2015, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου, blogger του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου,δια του γραμματέα της κ. Κοτσoρώνη, φάκελο που περιείχε:
  ένα ψήφισμα, ένα dvd από τη δράση της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και την μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημ/ κών Ηρακλείου κατά των εκάστοτε Υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού [ποιοι είναι αυτοί θα τους αποκαλύψει η εισαγγελική έρευνα] και των Διευθυντών των ΔΟΥ για την παράνομη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ, κατά το υπερβάλλον, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. …….

  ……….Δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση ανάμεσα στον Blogger-εκπρόσωπο της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και τον Γραμματέα κ. Κοτσορώνη όταν ο τελευταίος περιορίσθηκε στην αναγραφή απλώς ενός αριθμού πρωτοκόλλου στο αποδεικτικό το οποίο μου παρέδωσε.

  Πιο συγκεκριμένα, όταν του εξήγησα προφορικά τι του καταθέτω, αισθάνθηκα ότι ένιωσε άσχημα όταν του ανέφερα για την μήνυση κατά των Υπουργών και των Διευθυντών των ΔΟΥ για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ.
  Στο αποδεικτικό παράδοσης έγραψε, αρχικά, μονάχα ένα αριθμό. Επέστρεψα όταν το διαπίστωσα και απαίτησα να αναγραφεί στο αποδεικτικό τι του παρέδωσα. Είπε τότε στην συνάδελφο του στο ίδιο γραφείο τα εξής»αφού νομίζει ο κ. Φραγκούλης ότι θα ξαφανίσουμε τα έγγραφα του, σημείωσε στο αποδεικτικό τι μας παρέδωσε«! Του εξήγησα τότε ότι δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου αλλά μια οργάνωση και θα πρέπει να λογοδοτήσω σ’ αυτήν. Έτσι έληξε, ομαλά, η διαφαινόμενη σύγκρουση μεταξύ μας ικανοποιώντας την απαίτηση μου.
  Θέλω να επισημάνω τα εξής: αν μετέχω στην Λ.Σ.Π. Ηρακλείου οφείλεται, ανάμεσα στα πολλά θετικά της, ότι οι σχέσεις των μελών της διέπονται από τους κανόνες της Άμεσης Δημοκρατίας στις οποίες πιστεύει ο Blogger. Όποιος εκπροσωπεί έναντι τρίτων την ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ, ΑΚΑΠΕΛΩΤΗ αυτή οργάνωση οφείλει ΑΜΕΣΗ λογοδοσία στα μέλη της. Δε μπορούσα λοιπόν εγώ να περιοριστώ στην απλή παραλαβή ενός αριθμού πρωτοκόλλου. Δικαιολογημένα θα αμφέβαλλαν τα μέλη της Οργάνωσης για το τι παρέδωσα, ιδίως για το έγγραφο της μήνυσης αναρωτώμενα μήπως δείλιασα.

  Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από το μέλος-και πρωτεργάτη στη δημιουργία της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου-κ. Λεωνίδα Λαγογιάννη, στις 2-4-2015 αμέσως μετά το πέρας ενός ακόμη Γολγοθά μιας Τετάρτης. Τον ευχαριστώ για τον κόπο του.

  Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή.

  http://www.gfragoulis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_3.html#more

  https://tolimeri.wordpress.com/2015/04/04/παραδόθηκε-η-μήνυση-κατά-υπουργών-οικ/#more-69522

 2. Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

  Οι 20 φόροι που επηρεάζονται από τις αντικειμενικές αξίες :

  -Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποίησης κατοικίας- επαγγελματικής στέγης 11-33 %

  -Αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη πρώτης και δεύτερης κατοικίας ανάλογα με το εμβαδόν και την τιμή ζώνης που ισχύει.

  -Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανά περιουσιακό στοιχείο Κτίσματα:2,50-16,25€/τμ, Οικόπεδα:0,003-9€/τμ

  -Συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας με αφορολόγητο ποσό 300.000 ευρώ. Φυσικά πρόσωπα :1‰-1%. Νομικά πρόσωπα :2,5-5‰

  -Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) (κτίσματα+οικόπεδα) 0,25-0,35‰

  -Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Υπεράκτιων Εταιριών 15%

  -Φ.Π.Α. στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή 23 %

  -Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων 3 %

  -Φόρος Χρησικτησίας Ακινήτων 3 %

  -Φόρος Ανταλλαγής (- συνένωσης οικοπέδων) 1,5 %

  -Φόρος Διανομής Ακινήτων 0,75%

  -Δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων 3 % επί Φ.Μ.Α.

  -Τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών (σύνταξη –μεταγραφή συμβολαίων) 6,50+1,25‰

  -Πρόσθετο Τέλος Μεταγραφής Συμβολαίων 4,5-7,5‰

  -Φόρος Κληρονομιάς ή Γονικής Παροχής ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς τέκνα (γονικές παροχές), εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

  -Φόρος Δωρεάς ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

  -Τέλος Εγγραφής ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας

  -Πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων

  -Πολεοδομικά πρόστιμα κατασκευής νέων αυθαιρέτων κλπ.

  -Εισφορές σε γη & χρήμα για ένταξη σε σχέδια Πόλεων (Ν.1337/83) σε γη έως 60%, σε χρήμα έως 25%

 3. «ΛΗΣΤΕΙΑ»… ΜΕΤΑ ΦΟΡΟΥ
  Αποκάλυψη «Ε.Τ.»: Δήμευση εισοδήματος έως και 72,45% από εκκαθαριστικό και ΕΦΚΑ

  Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, 8:07πμ
  Σοκάρει ο πραγματικός λογαριασμός σε φόρους και εισφορές προς τον ΕΦΚΑ που καλούνται να πληρώσουν από φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι τελικές επιβαρύνσεις όπως προκύπτουν από τις δηλώσεις που υποβάλλουν φτάνει μέχρι και το 72,45% του εισοδήματος.

  Οι επαγγελματίες που αντικρίζουν τι τους αναλογεί πραγματικά να καταβάλουν στο κράτος, πέφτουν «ξεροί», καθώς διαπιστώνουν ότι αντί για φόρους και εισφορές, υφίστανται δήμευση εισοδήματος.

  Το κύριο βάρος δε των επιβαρύνσεων αυτών προέρχεται από τις εισφορές του ΕΦΚΑ που για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα εκτινάσσεται σε διπλάσια και τριπλάσια ποσά από αυτά που οι ίδιοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι πλήρωναν μέχρι το 2016.

  Θα έλεγε κανείς ότι αυτό που διαπράττει η κυβέρνηση (σ.σ. παραφράζοντας ένα από τα κλισέ του αστυνομικού ρεπορτάζ) είναι όχι «ληστεία μετά φόνου» αλλά «ληστεία μετά φόρου και εισφορών».

  Εκκαθάριση…
  Το σοκ που προκαλεί ο διπλός λογαριασμός από τα εκκαθαριστικά της εφορίας και τις εισφορές του ΕΦΚΑ αποκαλύπτεται σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, με βάση τις πραγματικές εκκαθαρίσεις φόρου και εισφορών που βγάζουν οι φετινές δηλώσεις.

  1 Στο πρώτο παράδειγμα μία ομόρρυθμος εταιρία (Ο.Ε.) με δύο μέλη και κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 30.119 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει το 60,4% σε φόρους και εισφορές το 2017. Το κάθε μέλος από μηνιαίο εισόδημα 1.250 ευρώ καταλήγει να πληρώνει τα 755 ευρώ σε φόρους και εισφορές και μένουν 495 ευρώ καθαρά τον μήνα! Με αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρώσουν για τα έξοδα παιδιών, για σούπερ μάρκετ, για ΕΝΦΙΑ, για μετακινήσεις, για λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τηλεφώνου κ.λπ. Ο λογαριασμός είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν βγαίνει. Τα βάρη που έχουν φορτωθεί είναι ασήκωτα και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να ζήσουν οι επαγγελματίες με τέτοιες υποχρεώσεις είναι αυτός της μαύρης οικονομίας, δηλαδή η φοροαποφυγή, που επιλέγεται ως έσχατη λύση επιβίωσης.

  2 Στο δεύτερο παράδειγμα ένας φαρμακοποιός με κέρδη (έσοδα μείον έξοδα) 60.244 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει για το 2017 το 72,45% του εισοδήματος σε φόρους και εισφορές. Και εδώ τη μεγάλη «ζημιά» την κάνουν οι εισφορές στον ΕΦΚΑ, καθώς η τελική πραγματική ασφαλιστική επιβάρυνση για φέτος φτάνει στα 15.000 ευρώ, όταν το 2016 ήταν 5.000 με 6.000 ευρώ! Αυτή η εκτίναξη των εισφορών από 5.000 στα 15.000 ευρώ (τριπλάσια επιβάρυνση) είναι που οδηγεί σε δήμευση εισοδήματος! Απόδειξη ότι από τα 60.244 ευρώ που έβγαλε το 2016 μένουν στην τσέπη μόλις 16.598 ευρώ, μετά την αφαίρεση των φόρων και των εισφορών του 2017!

  Επιβαρύνσεις
  Από τα δύο αυτά παραδείγματα αποκαλύπτεται ότι ο λογαριασμός είναι υψηλός όχι μόνο για τα υψηλά εισοδήματα, αλλά και για τα μεσαία όπως και τα μικρά εισοδήματα, όπως φαίνεται στο πρώτο παράδειγμα όπου στην επιχείρηση με τα κέρδη των 30.119 ευρώ οι δύο μέτοχοι μοιράζονται ένα εισόδημα 15.059 ευρώ και από αυτό, στο τέλος της ημέρας (μετά τους φόρους και τις εισφορές), ο καθένας μένει με 5.961,79 ευρώ στην τσέπη ως καθαρό ετήσιο εισόδημα!

  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις του 2017 προσαυξάνονται και από την αύξηση της προκαταβολής φόρου που από το 75% που ήταν το 2016 αυξάνεται στο 100% το 2017. Για παράδειγμα, στα κέρδη των 60.244 ευρώ ο φόρος του 2017 είναι 20.109 ευρώ και η προκαταβολή φόρου για το 2018 που θα πρέπει επίσης να πληρωθεί με τον κύριο φόρο του 2017 είναι στο 100%, δηλαδή άλλα 20.109 ευρώ, και συνολικά 40.218 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί η περσινή προκαταβολή φόρου που ήταν 12.222 ευρώ και υπολογίστηκε στο 75% του κύριου φόρου του προηγούμενου έτους.

  Επίσης στις ατομικές επιχειρήσεις ενώ πέρυσι ο φόρος υπολογιζόταν με ανώτατο συντελεστή 33%, φέτος θα υπολογιστεί με βάση την ενιαία κλίμακα, δηλαδή από 22% ως 45%.

  Με τις προσαρμογές αυτές, η καθαρή φορολογική επιβάρυνση για το 2017, μετά και την αφαίρεση της περσινής προκαταβολής φόρου, διαμορφώνεται στα 27.996 ευρώ.

  Στο ποσό αυτό έρχονται να προστεθούν και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ για το 2017 που υπολογίστηκαν (βάσει καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2016) στα 1.020 ευρώ τον μήνα, δηλαδή στα 12.240 ευρώ ετησίως.

  Το ποσό των 12.240 ευρώ υπέρ του ΕΦΚΑ είναι μετά την έκπτωση εισφορών που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 για τους επιστήμονες η οποία διαμορφώνεται στο 50% για τμήμα εισοδήματος από τα 7.033 ως 13.000 ευρώ και από εκεί και πάνω η έκπτωση εισφορών ακολουθεί φθίνουσα πορεία κατά 1 μονάδα ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

  Δηλαδή η εισφορά που αναλογεί στα 1.000 ευρώ εισοδήματος από τα 13.000 ως τα 14.000 ευρώ έχει έκπτωση 49%. Για τα επόμενα 1.000 ευρώ (από 14.000 ως 15.000 ευρώ) η εισφορά υπολογίζεται με έκπτωση 48%. Οι εκπτώσεις εισφορών τερματίζουν στα 58.000 ευρώ, που σημαίνει ότι οι εισφορές για τμήμα εισοδήματος από 58.000,01 ευρώ και πάνω υπολογίζονται κανονικά άνευ μειώσεων.

  Επιστήμονες
  Στην περίπτωση των επιστημόνων (μηχανικών, γιατρών, φαρμακοποιών, και δικηγόρων), οι εισφορές που τους έστειλε ο ΕΦΚΑ έχουν μεν τις εκπτώσεις που λέει ο νόμος, αλλά δεν έχουν το σύνολο των ασφαλίστρων, καθώς οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ υπολόγισαν για όλους μόνον την εισφορά σύνταξης 20% και την εισφορά ασθενείας 6,95%. Οι επιστήμονες όμως έχουν και εισφορές για επικουρικό 7% αλλά και για εφάπαξ που είναι άλλο ένα 4%.

  Εχουν εκκρεμότητες
  Οι μηχανικοί έχουν όλο το πακέτο και το σύνολο των πραγματικών εισφορών του 2017 δεν είναι 26,95% που τους έχει στείλει ο ΕΦΚΑ, αλλά 37,95% (με ένα 7% επιπλέον στο επικουρικό και ένα 4% για το εφάπαξ που δεν έχουν χρεωθεί και θα σταλούν πιθανότατα μετά τον Ιούλιο).

  Οι δε υγειονομικοί (γιατροί-φαρμακοποιοί) πήραν τα ειδοποιητήρια με εισφορά 26,95% αλλά έρχεται και αναδρομικό ραβασάκι με ένα 4% εισφορά για το εφάπαξ. Η πραγματική επιβάρυνση από τον ΕΦΚΑ θα είναι 30,95% και όχι 26,95%.

  Με αυτή την επιβάρυνση η εισφορά αντί για 12.240 ευρώ (που αναφέρεται στο δεύτερο παράδειγμα) ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ!

  Με το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, το σύνολο φόρων και εισφορών που καλείται να πληρώσει ένας φαρμακοποιός με εισόδημα 60.244 ευρώ φτάνει στα 43.646 ευρώ!!!

  Πιο άγρια αφαίμαξη από το 2018
  Το μαρτύριο όμως των εξοντωτικών «φοροασφαλιστικών χαρατσιών» και η δήμευση εισοδημάτων δεν σταματούν στο 2017, αλλά το 2018 έρχεται και νέο σοκ, γιατί οι φετινές εισφορές στον ΕΦΚΑ δεν θα αφαιρεθούν από το αρχικό εισόδημα, όπως έγινε πέρυσι. Οι εισφορές δηλαδή θα προστεθούν στο καθαρό εισόδημα που θα αποκτηθεί το 2017 και επί αυτού του εισοδήματος θα υπολογιστούν οι νέες εισφορές του 2018. Για να χρυσωθεί το χάπι ο νέος νόμος με τα μέτρα του 4ου Μνημονίου (4472/2017) προβλέπει ότι πρώτα θα γίνει έκπτωση 15% στο εισόδημα και στη συνέχεια θα προστεθούν οι εισφορές. Αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι το 2017 το καθαρό εισόδημα είναι 60.000 ευρώ, τότε για τις εισφορές του 2018 θα γίνει έκπτωση 15%, οπότε το εισόδημα υπολογισμού εισφορών θα διαμορφωθεί στα 51.000 ευρώ και επάνω, σε αυτό θα προστεθούν οι εισφορές του 2017, δηλαδή τα 15.000 ευρώ. Η νέα βάση υπολογισμού εισφορών δηλαδή για το 2018 θα είναι 66.000 ευρώ που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή του 2017.

  Το 2019 δεν θα υπάρχει η έκπτωση 15%, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

  Το αίτημα για μείωση εισφορών αποκτά πλέον «εθνική φωνή» και όσο πιο γρήγορα ανατραπεί αυτό το καθεστώς εισφορών τόσο πιο άμεσα θα αντιδράσουν τα πιεσμένα ελατήρια της οικονομίας και της κοινωνίας.

  pinakas-efka

  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
  kkatikos@e-typos.com

  Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

  http://www.eleftherostypos.gr/oikonomia/104734-apokalypsi-e-t-dimeysi-eisodimatos-eos-kai-7245-apo-ekkatharistiko-kai-efka/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s