Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ

2014091317373349

Την Δευτέρα, 30-3-2015 η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου, δια του μέλους της και δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Ηρακλείου κ. Μόνας Αμανατίδου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου μήνυση κατά των εκάστοτε υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών της ΔΟΥ Ηρακλείου εξ αιτίας της εγκληματικής πράξης της είσπραξης-κατά το υπερβάλλον μέτρο-του ΕΝΦΙΑ και ΕΕΤΥΔΕ.

Ειδικότερα, όπως αποφάνθηκε εντελώς πρόσφατα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 4003/ 2014 απόφαση της, το χαράτσι αυτό προσδιορίζεται σε αντικειμενικές αξίες οι οποίες δεν υφίστανται και έπρεπε να έχουν αναπροσαρμοσθεί ήδη από το 2007. Στην κίνηση της αυτή προέβη η Λ.Σ.Π. Ηρακλείου κατόπιν Γενικής Συνέλευσης της.

Τη σύνταξη της μήνυσης συνέταξε ο γράφων (Γιώργος Εμμ. Φραγκούλης) και λόγω αυτής της δραστηριότητας του γνωρίζει το περιεχόμενο της.

Σχετικό απόσπασμα από την μήνυση αυτή:

f.Από όλα όσα εκτέθηκαν ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι:

1) τελέστηκε το έγκλημα της Καταπίεσης [ΠΚ 244] σε ολοκληρωμένη μορφή για όσους πολίτες κατέβαλλαν το χαράτσι αυτό κατά το υπερβάλλον ποσοστό, όπως έχει αποφανθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ, και σε απόπειρα σε συρροή με την εκβίαση[1], εναντίον εμού, κατά ηθική αυτουργία του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών αφότου θεσπίστηκε αυτός ο άθλιος φόρος και κατά αυτουργία του εκάστοτε Διευθυντή της ΔΟΥ Ηρακλείου.

2) Αν ήθελε κριθεί ότι η εγκύκλιος δεν συνιστά διαταγή, τότε και πάλι ο Υπουργός δρα ως ηθικός αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με εκβίαση με αυτουργό τον διευθυντή της ΔΟΥ.

3) Αν ήθελε κριθεί ότι ο διευθυντής της ΔΟΥ συμμορφώθηκε, συγνωστά, σε πρόδηλα αντισυνταγματική διαταγή, τότε ο υπουργός ευθύνεται ως αυτουργός της Καταπίεσης σε συρροή με την Εκβίαση.

g.Επισυνάπτω με την παρούσα μου: α) στοιχεία οφειλών μου στα οποία περιλαμβάνονται και το ΕΕΤΥΔΕ από το 2012, β) δήλωση ΕΝΦΙΑ για το 2014 όπου γίνεται και περιγραφή του ακινήτου μου.
h.Επιφυλασσόμενη κάθε δικαιώματος μου.
i.Για τους λόγους αυτούς.

ΖΗΤΩ

Την ποινική δίωξη κάθε εμπλεκόμενου ‒από τότε που θεσπίστηκε αυτός ο φόρος‒ υπουργού οικονομικών και διευθυντή στη ΔΟΥ Ηρακλείου‒την ταυτότητα των οποίων θα αποκαλύψει η προκαταρκτική εξέταση. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγουσα λόγω ηθικής βλάβης για το ποσό των 40 € λόγω παράνομης και υπαίτιας προσβολής της προσωπικότητας μου στους τομείς της ψυχικής υγείας και της αξιοπρέπειας αφού εκτίθεμαι με απειλή παραπομπής μου[2] στις φυλακές για χρέη για τα οποία δεν φέρω ουδεμία ευθύνη αφού καταλογίζονται αυτά επί αντικειμενικών αξιών οι οποίες έχουν ελάχιστη σχέση με τις υπολογισθείσες για τον καταλογισμό του φόρου. Διαφορετικά, αν ήθελε γίνει δεκτή η άκρως περίεργη άποψη[3] για το επιτρεπτό παράστασης πολιτικής αγωγής μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη των εκτεθεισών κατηγοριών. Αντίκλητο μου διορίζω τον Δικηγόρο Ηρακλείου Γιώργο Εμμ. Φραγκούλη, κάτοικο Ηρακλείου, 1866 αριθμός 82, ο οποίος συνέταξε την παρούσα μήνυση μου και ο οποίος φέρει την αποκλειστική ευθύνη της. Με την παρούσα μου ζητώ να μου χορηγήσετε νόμιμο αντίγραφο της παρούσας μου ώστε να το χρησιμοποιήσω για την άμεση άσκηση αγωγής χρηματικής ικανοποίησης κατά του Δημοσίου σύμφωνα με την ΕισΝΑΚ 105.

[1] σύμφωνα με τον Αθ. Κονταξή, όπ.πάρ, σελ∙ 2198, «κατηγορία επί καταπιέσει νομίμως μεταβάλλεται σε εκβίαση».
[2] άρθρο 25 § 1 ν. 1882/ 1990 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 20 Ν. 4321/ 2015.
[3] βλ∙ Μιχ. Μαργαρίτη‒Α. Μαργαρίτη, όπ.πάρ, άρθρο 244 § 6, σελ∙ 741”.

 

http://agonaskritis.gr/η-λαϊκή-στάση-πληρωμών-ηρακλείου-μηνύ/

http://www.gfragoulis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_74.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

– Ολομέλεια ΣΤΕ : Παράνομες οι αντικειμενικές άξιες, αντισυνταγματικό το ΕΝΦΙΑ

– Μηνυτήρια αναφορά κατά Γκ. Χαρδούβελη – Αικ. Σαββαΐδου και παντός υπευθύνου για καταλογισμό φόρου που δεν αντιστοιχεί στην εξουσιοδότηση που έλαβαν βάση του προϋπολογισμό του έτους 2014 και του νόμου περί ΕΝΦΙΑ

– Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ): Η επιτομή του άδικου φόρου

– Αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης ακινήτων, προσφυγή φορολογούμενου στο ΣτΕ για τον ΦΑΠ

– Απόφαση 293/2014 ΑΠ για το ΕΕΤΗΔΕ 

Αγωγή αδικαιολογήτου πλουτισμού του δημοσίου

– Οι φόροι στην περιουσία είναι καραμπινάτη ληστεία !

Advertisements

2 comments on “Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ

 1. Παραδόθηκε η μήνυση κατά Υπουργών Οικονομικών στην Πρόεδρο της Βουλής.

  Στις 2-4-2015, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου, blogger του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου,δια του γραμματέα της κ. Κοτσoρώνη, φάκελο που περιείχε:
  ένα ψήφισμα, ένα dvd από τη δράση της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και την μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημ/ κών Ηρακλείου κατά των εκάστοτε Υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού [ποιοι είναι αυτοί θα τους αποκαλύψει η εισαγγελική έρευνα] και των Διευθυντών των ΔΟΥ για την παράνομη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ, κατά το υπερβάλλον, όπως έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. …….

  ……….Δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση ανάμεσα στον Blogger-εκπρόσωπο της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου και τον Γραμματέα κ. Κοτσορώνη όταν ο τελευταίος περιορίσθηκε στην αναγραφή απλώς ενός αριθμού πρωτοκόλλου στο αποδεικτικό το οποίο μου παρέδωσε.

  Πιο συγκεκριμένα, όταν του εξήγησα προφορικά τι του καταθέτω, αισθάνθηκα ότι ένιωσε άσχημα όταν του ανέφερα για την μήνυση κατά των Υπουργών και των Διευθυντών των ΔΟΥ για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και του ΕΕΤΥΔΕ.
  Στο αποδεικτικό παράδοσης έγραψε, αρχικά, μονάχα ένα αριθμό. Επέστρεψα όταν το διαπίστωσα και απαίτησα να αναγραφεί στο αποδεικτικό τι του παρέδωσα. Είπε τότε στην συνάδελφο του στο ίδιο γραφείο τα εξής»αφού νομίζει ο κ. Φραγκούλης ότι θα ξαφανίσουμε τα έγγραφα του, σημείωσε στο αποδεικτικό τι μας παρέδωσε«! Του εξήγησα τότε ότι δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου αλλά μια οργάνωση και θα πρέπει να λογοδοτήσω σ’ αυτήν. Έτσι έληξε, ομαλά, η διαφαινόμενη σύγκρουση μεταξύ μας ικανοποιώντας την απαίτηση μου.
  Θέλω να επισημάνω τα εξής: αν μετέχω στην Λ.Σ.Π. Ηρακλείου οφείλεται, ανάμεσα στα πολλά θετικά της, ότι οι σχέσεις των μελών της διέπονται από τους κανόνες της Άμεσης Δημοκρατίας στις οποίες πιστεύει ο Blogger. Όποιος εκπροσωπεί έναντι τρίτων την ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ, ΑΚΑΠΕΛΩΤΗ αυτή οργάνωση οφείλει ΑΜΕΣΗ λογοδοσία στα μέλη της. Δε μπορούσα λοιπόν εγώ να περιοριστώ στην απλή παραλαβή ενός αριθμού πρωτοκόλλου. Δικαιολογημένα θα αμφέβαλλαν τα μέλη της Οργάνωσης για το τι παρέδωσα, ιδίως για το έγγραφο της μήνυσης αναρωτώμενα μήπως δείλιασα.

  Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από το μέλος-και πρωτεργάτη στη δημιουργία της Λ.Σ.Π. Ηρακλείου-κ. Λεωνίδα Λαγογιάννη, στις 2-4-2015 αμέσως μετά το πέρας ενός ακόμη Γολγοθά μιας Τετάρτης. Τον ευχαριστώ για τον κόπο του.

  Το ψήφισμα που παραδόθηκε στη Βουλή.

  http://www.gfragoulis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_3.html#more

  https://tolimeri.wordpress.com/2015/04/04/παραδόθηκε-η-μήνυση-κατά-υπουργών-οικ/#more-69522

 2. Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

  Οι 20 φόροι που επηρεάζονται από τις αντικειμενικές αξίες :

  -Τεκμαρτό εισόδημα ιδιοχρησιμοποίησης κατοικίας- επαγγελματικής στέγης 11-33 %

  -Αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη πρώτης και δεύτερης κατοικίας ανάλογα με το εμβαδόν και την τιμή ζώνης που ισχύει.

  -Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανά περιουσιακό στοιχείο Κτίσματα:2,50-16,25€/τμ, Οικόπεδα:0,003-9€/τμ

  -Συμπληρωματικός φόρος επί συνόλου περιουσίας με αφορολόγητο ποσό 300.000 ευρώ. Φυσικά πρόσωπα :1‰-1%. Νομικά πρόσωπα :2,5-5‰

  -Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) (κτίσματα+οικόπεδα) 0,25-0,35‰

  -Φόρος Ακίνητης Περιουσίας Υπεράκτιων Εταιριών 15%

  -Φ.Π.Α. στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή 23 %

  -Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων 3 %

  -Φόρος Χρησικτησίας Ακινήτων 3 %

  -Φόρος Ανταλλαγής (- συνένωσης οικοπέδων) 1,5 %

  -Φόρος Διανομής Ακινήτων 0,75%

  -Δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτων 3 % επί Φ.Μ.Α.

  -Τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών (σύνταξη –μεταγραφή συμβολαίων) 6,50+1,25‰

  -Πρόσθετο Τέλος Μεταγραφής Συμβολαίων 4,5-7,5‰

  -Φόρος Κληρονομιάς ή Γονικής Παροχής ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς τέκνα (γονικές παροχές), εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

  -Φόρος Δωρεάς ακινήτων Α’ Κατηγορία: προς εγγονούς, συζύγους, γονείς 1-10% Β’ Κατηγορία: προς κατιόντες, αδελφούς, θείους, παππούδες κλπ. 5-20% Γ’ Κατηγορία: προς άλλους συγγενείς και ξένους 20-40%

  -Τέλος Εγγραφής ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας

  -Πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων

  -Πολεοδομικά πρόστιμα κατασκευής νέων αυθαιρέτων κλπ.

  -Εισφορές σε γη & χρήμα για ένταξη σε σχέδια Πόλεων (Ν.1337/83) σε γη έως 60%, σε χρήμα έως 25%

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s