Παρακράτος… ΣΥΡΙΖΑ

 

parakratos-suriza

Αν κάποιοι πίστευαν ότι οι εποχές του Τόμπρα και του Μαυρίκη ανήκουν στο παρελθόν και αφορούν το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ του Μητσοτάκη είναι γελασμένοι. Στην κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς» έχει αρχίσει να στήνεται ένα απίστευτο παρακράτος που οι παλαιότερες υποθέσεις ωχριούν μπροστά σε αυτά που έχουν να δουν τα μάτια μας. Ρωτάμε την κυβέρνηση: Γίνονται υποκλοπές ηλεκτρονικών μηνυμάτων και καταγραφές τηλεφωνημάτων ατόμων που δεν συμφωνούν με την «επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ»;

Επίσης, στα υπόγεια του Μαξίμου έχει στηθεί συγκεκριμένος μηχανισμός κατ’ εντολήν μεγαλόσχημων της κυβέρνησης ο οποίος κάνει συστηματική παρακολούθηση και αλλοίωση γεγονότων και καταστάσεων ώστε να στοχοποιηθούν ανεξάρτητες φωνές στη κοινωνία και το κράτος;

Και ένα ακόμη ερώτημα: Υπάρχουν συγκεκριμένοι υπουργοί που ενεχυριάζουν έγγραφα σε συγκεκριμένες εφημερίδες και δημοσιογράφους με εντολή να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε σημείο κατασυκοφάντησης;

Όλα αυτά τα ερωτήματα έρχονται στο φως έπειτα από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται με δόλο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Πέρα από τις σκόπιμες ερωτήσεις στη Βουλή και τις ψεύτικες κατηγορίες από συγκεκριμένους βουλευτές (Νικολόπουλος, Κωνσταντοπούλου κ.λπ.) τώρα μπήκαν μπροστά και οι «κόκκινες μονταζιέρες». Συγκεκριμένα, δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει ότι μέσα από την ΤτΕ βγήκε e-mail το οποίο αναφέρει ότι γίνονται διαρροές από τον Γ. Στουρνάρα κατά της κυβέρνησης.

Γράφει το άρθρο: «Από την επιστολή προκύπτει ότι και στην Ελλάδα, όπως και στις Βρυξέλλες, λειτουργεί εσωτερική «μονταζιέρα» και ένα από τα «ορμητήριά» της είναι το γραφείο του διοικητή της ΤτΕ. Μέσω αυτής προσφέρεται επιχειρηματολογία σε δημοσιογράφους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς να αποτελέσει απλώς μια παρένθεση. Συγκεκριμένα στην επιστολή, με ημερομηνία 6 Μαΐου και ώρα 2.12 μ.μ., που έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο, υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», αναφέρεται ότι:

Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.

20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη.

10 δισ. τα ρέπος.

3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.

20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία.

Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Έχουν 70 δισ. στα χέρια τους.

Απαξίωση των ακινήτων.

3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

Άραγε τι έχει να απαντήσει ο προϊστάμενός του διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας για το συγκεκριμένο e-mail του συνεργάτη του;».

Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν υπόνοιες για υποκλοπές το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο από τα παραπάνω στοιχεία είναι λάθος; Γιατί δηλαδή είναι υπονόμευση της Ελλάδας το γεγονός ότι επί 100 ημέρες καταστράφηκε η οικονομία από τα εγκλήματα της κυβέρνησης; Δεν διαλύθηκε το Χρηματιστήριο; Δεν έφυγαν 35 δις ευρώ από τις τράπεζες; Δεν έχουν χαθεί λεφτά από τα χρεόγραφα, δε λείπει χρήμα από αυτό που κυκλοφορεί στην αγορά; Δεν πάγωσε το ΕΣΠΑ και δεν έχουν καταστραφεί εισηγμένες και μη επιχειρήσεις;

Τι από όλα αυτά είναι μυστικό; Τι από όλα αυτά δεν ξέρει το Μαξίμου ή οι δανειστές; Για ποια υπονόμευση από την πλευρά του Στουρνάρα μιλά η κυβέρνηση;

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε δύο άρθρα που γράφτηκαν ακριβώς γι’ αυτές τις 100 ημέρες καταστροφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο είναι ένα άρθρο του πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα και γράφτηκε στις 29 Απριλίου.

To δεύτερο είναι άρθρο της Telegraph που γράφτηκε πριν από 3-4 ημέρες.

Πλήθος άλλων μπορεί να βρει κανείς για την λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, η μονταζιέρα του Μαξίμου στήνει προβοκάτσιες κατά του Στουρνάρα γιατί δεν είναι «δικός τους». Δεν είναι η μάνα της Ζωής, ούτε η γκόμενα του βουλευτή. Δεν είναι ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, ούτε το ανίψι του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά δεν είναι ο Βαρουφάκης ο οποίος σε χώρες «κανονικές» έπρεπε να πάει φυλακή ή τουλάχιστον να του απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα εξαιτίας των εγκλημάτων που έκανε τρεις μήνες τώρα. Αυτά τα εγκλήματα θα τα πληρώσουμε με νέο σκληρό μνημόνιο, αλλά το Μαξίμου στήνει αντιπερισπασμούς.

Από μια μεριά είναι καλό αυτό γιατί δείχνει ότι βρίσκονται σε πανικό και δεν μπορούν να διαχειριστούν το… ξύλο που θα πέσει. Από την άλλη, το παρακράτος που στήνουν είναι τόσο βρόμικο που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία. Ούτε στην εποχή των Γκοτζαμάνηδων…

Από μια μεριά είναι καλό αυτό γιατί δείχνει ότι βρίσκονται σε πανικό και δεν μπορούν να διαχειριστούν το… ξύλο που θα πέσει. Από την άλλη, το παρακράτος που στήνουν είναι τόσο βρόμικο που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία. Ούτε στην εποχή των Γκοτζαμάνηδων…

antinews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

 ΑΦΟΥ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ !!!

 

 ΣΚΑΝΔΑΛΟ : κυβερνητικό « δωράκι » 435.666 ευρώ σε « Εταιρία Στουρνάρα »

– Μια ερώτηση στον Γιάννη Στουρνάρα που πρέπει να απαντηθεί!!

– Ελληνικό Watergate ;;;

– Οἱ ἑκατὸ πρῶτες ἡμέρες τῆς κυβερνήσεως Τσίπρα

4 comments on “Παρακράτος… ΣΥΡΙΖΑ

 1. Παρακράτος productions

  Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

  Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη – Hot Doc

  Λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουάριου, η Ένωση Φωτορεπόρτερ, της οποίας τα μέλη πληρώνουν ακριβά την ανυποχώρητη στάση έναντι της εξουσίας με το φακό τους, έκανε μια καταγγελία που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.

  Η διαμαρτυρία τους απευθυνόταν στο αρμόδιο υπουργείο Προ-Πο κι αφορούσε στη ντιρεκτίβα εικονοληψιών σε γεγονότα όπου παρίσταται η αστυνομία. Σε γεγονότα προσαγωγής οιωνδήποτε, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε κλήσεις σε απολογία κλπ., ανάμεσα στα όργανα της κρατικής τάξης υπήρχε ένας καμεραμάν που κατέγραφε διεξοδικά τα τεκταινόμενα.

  Με σκωπτική διάθεση, η ΕΦΕ είχε τότε σχολιάσει πως «κινδυνεύει» η εργασία των φωτορεπόρτερ… Γιατί, βέβαια, από τα κεντρικά της αστυνομίας, το δελτίο Τύπου συνοδεύεται πλέον από φωτογραφίες, που τράβηξε όργανο της τάξης, στην τηλεόραση και τους τηλεοπτικούς σταθμούς διαβιβάζεται βίντεο-«ρεπορτάζ» που τράβηξε αστυνομικός. Ο τηλεοπτικός σταθμός και η εφημερίδα, που θα δημοσιεύσει/προβάλει το γεγονός, το πράττει όπως ακριβώς θέλει και προωθεί η αστυνομία. Το «μάτι» του δημοσιογράφου-ρεπόρτερ, η απόδειξη – εικόνα ή λήψη του φωτορεπόρτερ ή εικονολήπτη, είναι πλέον αχρείαστα.

  Όπως ακριβώς συνέβη από τη δεκαετία του ’90, όταν το ελεύθερο- κοινωνικό ρεπορτάζ διαγράφηκε από τα ΜΜΕ ως «αχρείαστο» στους καιρούς της εκσυγχρονιστικής ευδαιμονίας της κυβέρνησης Σημίτη, όπως συνέβη με το οικονομικό ρεπορτάζ λίγο αργότερα, το οποίο μετακινήθηκε από τα ΜΜΕ στα γραφεία Τύπου των πολυεθνικών και χρηματιστηριακών εταιριών, έτσι σήμερα ολοκληρώνεται ο εξοβελισμός της δημοσιογραφικής καταγραφής και από το αστυνομικό ρεπορτάζ.

  Από τη μη προβεβλημένη καταγγελία της ΕΦΕ δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες. Στο δρόμο, σε μια διαδήλωση, αποδείχθηκε τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η εικόνα του οργάνου των δυνάμεων ΔΕΛΤΑ με τη μίνι ψηφιακή κάμερα πάνω στο κράνος του, να καταγράφει τους διαδηλωτές ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, έκανε το γύρο των ιντερνετικών και social media, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις.

  Δεν πρόκειται απλά για μια καταγραφή προσώπων και διαδηλωτών, όπως συνέβαινε στις παλιές εποχές της παντοδυναμίας του παρακράτους. Η αστυνομία διαθέτει πλέον τη δική της οργανωμένη ομάδα tv παραγωγής με όλα τα μέσα στη διάθεσή της.
  Τυπικά, εμφανίζει μια συνολική ομάδα επικοινωνίας. Ουσιαστικά, όμως, εξυπηρετείται με σύγχρονο τρόπο το φακέλωμα των πολιτών που αντιδρούν, των πλέον ενεργών άρα και επικίνδυνων για το κράτος, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Τα πρόσωπά τους μπαίνουν σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, συσχετίζονται με άλλες φωτογραφίες ή δράσεις από την ιδιωτική τους ζωή. Κατασκευάζεται η ηλεκτρονική ψηφιακή ταυτότητά τους, στην οποία έχουν πρόσβαση και οι παρακρατικές δυνάμεις.

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/productions.html

 2. διαβάζω και καταλαβαίνω απο το προερχόμενο antinews ότι ο πανικός είναι όντως μεγάλος… το θέμα είναι και αντιστρέψιμο… άραγε ποια τα τόσα καλά που έκανε ο Στουρνάρας στον λαό για να το λυπηθεί ο λαός απέναντι έστω (αν είναι έτσι) στημένη κατάσταση; … και μόλις το πολύ πρόχειρο άρθρο σας αποδομήθηκε… για να δούμε την συνέχεια!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s