Μηνυτήρια αναφορά για οικονομική ασφυξία και προβλήματα ασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια

505-744x438

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος. Στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Αλεβιζόπουλος καταγγέλλει οικονομική ασφυξία αλλά και έλλειψη ασφάλειας στα αεροδρόμια της χώρας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ τόνισε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα στοιχεία τα οποία έχουμε για την πλήρη οικονομική ασφυξία που έχει αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δημιουργείται πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων τόσο στα αεροδρόμια όσο και στην εναέρια κυκλοφορία.

Από τη δική μας πλευρά μια και προκλήθηκα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν μπλοφάρουμε, μιλάμε πάρα πολύ σοβαρά και με προκάλεσε ότι αν δεν πάω σήμερα στην Εισαγγελία θα πάει αυτός. Το ποιος είναι κινδυνολόγος, ποιος σαμποτάρει σήμερα τον τουρισμό μπορείτε κάλλιστα σήμερα να δείτε τις δηλώσεις του και την πρόκληση του. Συμπεριφέρεται ως συνδικαλιστής αγενής και όχι ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης».

Για τα θέματα ασφάλειας

«Αυτή τη στιγμή κανένας προμηθευτής στην ΥΠΑ δεν δίνει ανταλλακτικά, είτε αυτά είναι ραντάρ…. Και θα ήθελα πράγματι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μου πουν χωρίς ανταλλακτικά τι προβλήματα παρουσιάζονται.

Δεύτερο, αιτιάσεις της ίδιας της Ε.Ε. ακόμα και του Ενοποιημένου Ευρωπαϊκού Ουρανού δήλωση ότι το σύστημά σας είναι παλιό, δεν έχει ανταλλακτικά και με πολιτικές ευθύνες, αυτό καταγγέλλουμε σήμερα, δεν εκσυγχρονίζεται και ζητούν το Ανατολικό Αιγαίο να περάσει στη Μάλτα και στην Ιταλία. Αυτό δεν χρειάζεται παρερμηνείες, ούτε αν θέλετε κινδυνολογίες. Από εκεί και πέρα τα μηχανολογικά, τα ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη σε όλα τα αεροδρόμια είναι ασυντήρητα, χωρίς ανταλλακτικά εδώ και μήνες. Οι διάδρομοι, φωτοσημάνσεις. Η Μύκονος είναι εκτός φωτοσήμανσης, η Μυτιλήνη βγαίνει εκτός την Κυριακή, πάμε για vfr πτήσεις, γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω. Όπως καταλαβαίνετε, μπορώ να μιλάω ώρες για πυροσβεστικά ανταλλακτικά. Πρέπει να ξέρει βέβαια ο κ. Σπίρτζης ότι αν δεν υπάρχει πυροσβεστικό το αντίστοιχο με την κατηγορία του αεροσκάφους, ένα πυροσβεστικό κατεβαίνει κατηγορία, δύο ροσβεστικά δεν κατεβαίνει airbus. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανταλλακτικά, δεν έχουμε καύσιμα και σήμερα μιλάνε για κινδυνολογίες. Δεν έχουμε κάνει τα απαραίτητα έργα συντήρησης σε όλο το φάσμα αεροδρομίων, υποδομών μηχανολογικών, ψυκτικών μονάδων, ραδιοβοηθημάτων και πέρα από εκεί την υψηλή τεχνολογία που και αυτή νοσεί. Άρα το ποιος ευθύνεται και αν τελικά με προκάλεσε σήμερα με την επιστροφή των 240 πιλότων του απαντώ: θέλω πυρασφάλεια, θέλω πυροσβέστες στα αεροδρόμια και όχι πιλότους, θέλω τεχνικούς. Αυτή είναι η απάντησή μου και καλά θα κάνει η Κυβέρνηση να του συστήσει να ασκεί τα καθήκοντα του Υπουργού και όχι του συνδικαλιστή.»

Για την απεργία

«Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει και να είστε σίγουροι ότι θα πράξει το ανάλογο και ας συμπεριφέρεται σήμερα η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλουμε άλλη πρόκληση. Και για το απόγευμα, στην πρόσκληση του Υπουργού, θα συζητηθούμε εάν θα πάμε.»

Για τα ραντάρ χωρίς ανταλλακτικά

«Δεν θέτω θέμα άμεσης ασφάλειας , θέτω όμως ότι θα καταρρεύσει, εάν δεν μπουν ανταλλακτικά. Δεν βάζω αυτή τη στιγμή ζήτημα ότι πετάνε με κίνδυνο τα αεροσκάφη, έτσι όμως όπως οδηγείται τις επόμενες μέρες μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε πολλά ραντάρ εκτός και πολλά αεροδρόμια εκτός. Πότε από φωτοσήμανση, πότε από διαδρόμους, πότε από μηχανολογικά, πότε από σοβαρά ζητήματα ελλείψεως προσωπικού. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί σήμερα η Κυβέρνηση να προκαλεί, όταν είναι εκτεθειμένη. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι προμηθευτές αρνούνται να δώσουν ανταλλακτικά στην ΥΠΑ, έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ζητούν 700 χιλιάδες απλήρωτα ανταλλακτικά συν 700χιλιάδες τα οποία διεκδικούμε σήμερα και δεν μας τα δίνουν. Αυτό τα λέει όλα.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.dimokratiki.gr/28-05-2015/ikonomiki-asfixia-ke-provlimata-asfalias-sta-periferiaka-aerodromia-minitiria-anafora-tis-osipa/

Δείτε το δελτίο τύπου της ΟΣΥΠΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ) που προηγήθηκε :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/5/15

Αριθμ. Πρωτ. : 42
Αθήνα, 27-5-2015                   ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Σε συνέχεια της προκηρυχθείσας 48ωρης απεργίας την 31/5 και 1/6 και με δεδομένο ότι η κινητοποίηση αυτή ουδεμία συνδικαλιστική διεκδίκηση εμπεριέχει αλλά στοχεύει στο να δοθούν άμεσα λύσεις από τα αρμόδια Υπουργεία :
– Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και
– Οικονομικών
στο θέμα της οικονομικής ασφυξίας της ΥΠΑ σας γνωρίζουμε ότι η ΟΣΥΠΑ θα καταθέσει αύριο Πέμπτη 28/5/2015 και ώρα 12.00 αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με μοναδικό στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την προστασία όλων των εμπλεκομένων στις αερομεταφορές. Είναι καιρός πλέον οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλα όσα τους αναλογούν.
Για το Δ.Σ .

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλης Αλεβιζόπουλος   Ρόνης Μαθιουδάκης

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.