Γιώργος Κασιμάτης: Όταν διάβασα την δανειακή σύμβαση νόμισα ότι κάτι έπαθε το μυαλό μου

Μοναδικό στα Παγκόσμια δρώμενα, έγκλημα κατά της Ελλάδας, με παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας

Σε συνέντευξή του ο γνωστός Συνταγματολόγος καθηγητής, επανέλαβε όσα & παλιά είχε πει περί παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας, με την δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν οι προδότες, προσθέτοντας ενδιαφέρουσες επισημάνσεις.

-“Οταν το διάβασα, νόμιζα ότι κάτι είχε πάθει το μυαλό μου, είπε χαρακτηριστικά. Την πήρα (την σύμβαση) την άλλη μέρα υπό μάλης, & πήγα & συμβουλεύτηκα κάποιους φίλους καθηγητές, ώστε να διαπιστώσω ότι δεν έκανα λάθος. Μου επιβεβαίωσαν ότι έτσι έχουν τα πράγματα & μου ζήτησαν να μην τους ανακατέψω”.  Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι αυτό πρακτικά, μπορεί να αναθέσει την διαχείρηση ακόμη & της Ακρόπολης, ως Παγκόσμιου μνημείου, σε μιά ξένη εταιρεία συμφερόντων των δανειστών & των εταίρων, (του Διεθνούς μπουρδέλου).

Για κανένα άλλο Κράτος στον κόσμο, δεν έχει υπογραφεί τέτοιο ανοσιούργημα, επισήμανε, ούτε ακόμη & για Χώρες του Τρίτου κόσμου.

Απίστευτα λόγια από έναν καθηγητή του Συνταγματικού δικαίου.

Αυτήν την συμφωνία διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση διευκρίνησε, επιχειρώντας να συνάψει μια καινούργια συμφωνία, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, & την Εθνική κυριαρχία.

Περνάνε στον κόσμο με την προπαγάνδα ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, ότι δεν έχουμε χρήματα κλπ.

Προέτρεψε την κυβέρνηση, να θέσει μία & μοναδική κόκκινη γραμμή. Μια συμφωνία που δεν θα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, & θα διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία της Χώρας.

Επισημαίνει ότι, ο εκβιασμός με την ρευστότητα, & ο στραγγαλισμός της Ελλάδας που επιχειρείται, συνδιαστικά με τον απαράδεκτο όρο της παραίτησης της Ελλάδας από κάθε μορφή ασυλίας της Εθνικής κυριαρχίας, συνιστά δικαίωμα της Ελλάδας να προσφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια, στα Ευρωπαϊκά, στον ΟΗΕ & σε άλλους οργανισμούς, καταγγέλοντας την παρεμπόδιση της ανάπτυξης, & τον δόλο με σκοπό την υφαρπαγή του πλούτου της Χώρας & την υποτέλεια, την οποία προσπαθούν να καταστήσουν ως τετελεσμένο γεγονός.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό φοβάται η Λαγκάρντ αλλά & οι υπόλοιποι τοκογλύφοι, καθώς μιά προσφυγή της Ελλάδας στα Διεθνή Δικαστήρια, ζητώντας προστασία, τώρα πριν να είναι πολύ αργά, θα έλυνε τα χέρια, όπως χαρακτηριστικά είπε, της Ρωσίας & της Κίνας, αλλά & άλλων Χωρών, οι οποίες θα έσπευδαν προς βοήθεια ενός Λαού, χωρίς να μπορούν να κατηγορηθούν ότι επεμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε όπως είπε μια τεράστια γεωπολιτική ανατροπή, & είναι το ισχυρό γεωπολιτικό μας όπλο.

Εγώ να θυμήσω εδώ την έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ του 2013, που διαπιστώνει την κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, & εξέφραζε την λύπη του για την τότε κυβέρνηση των προδοτών, αλλά & προς τους δανειστές, οι οποίοι αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις του ΟΗΕ.

Ο Κασιμάτης δεν είναι τυχαίος, να θυμήσουμε ότι διετέλεσε στέλεχος & σύμβουλος στο ΠΑΣΟΚ.

Η χρονική στιγμή που τα ξαναείπε, οι ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του, οι δηλώσεις του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμωνα του ΟΗΕ,  το 2013 ως υποδομή, οι ξαφνικές παράλογες απαιτήσεις, των δανειστών, που δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, τα ανοίγματα της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Ρωσία, & Κίνα, τα περί σιγαστήρα του Αλέξη Τσίπρα, που θα λείπει εάν επιχειρηθεί, η δολοφονία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, & όλο αυτό το κακοστημένο μπάχαλο των απανταχού μπαχαλάκηδων, με την παρατεταμένη ύφεση, δείχνουν τον δρόμο ανθρωπίνως, με τις γνωστές προεκτάσεις στην σφαίρα του υπέρλογου & του εσχατολογικού, όπως έχω ξαναγράψει.

Ιάκωβος Τίγκας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γιώργος Κασιμάτης: Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Κασιμάτης: Καθημερινή η παραβίαση του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών Συνθηκών

Γ. Κασιμάτης: Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού. ΠΕΦΤΟΥΜΕ!

Για τα πρακτικά – Γ Κασιμάτης: Έγινε πραξικόπημα, Σαμαράς : τα ξέρω όλα

Καζάκης: Η αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με συνταγματική εκτροπή

Γιώργος Κασιμάτης: Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ

Κασιμάτης: Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Τροικα είναι πραξικόπημα

Ο Γιώργος Κασιμάτης για την ψηφοφορία της 14ης Ιανουαρίου 2013

Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

Το κράτος υπάρχει για να υπηρετήσει τράπεζες και πολυεθνικές

Εθνικοί μειοδότες ζημίωσαν τη χώρα τουλάχιστον 1.000 δις ευρώ

Η Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ για καταγγελία των δανειακών και κατάργηση μνημονίων

Επειδή κάποτε θα δικαστούν, ας ξέρουν από τώρα ότι ο δόλος έχει ήδη αποδειχτεί [βίντεο]

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ – του Γιώργου Κασιμάτη

European banks were bailed out, not the people of Greece !

5 comments on “Γιώργος Κασιμάτης: Όταν διάβασα την δανειακή σύμβαση νόμισα ότι κάτι έπαθε το μυαλό μου

 1. Reblogged this on topakas and commented:
  Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό φοβάται η Λαγκάρντ αλλά & οι υπόλοιποι τοκογλύφοι, καθώς μιά προσφυγή της Ελλάδας στα Διεθνή Δικαστήρια, ζητώντας προστασία…

 2. ΣΧΕΤΙΚΟ :

  Επιστολή Γρυμπογιάννη προς Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων με σχόλιο JFG που αποδεικνύει ότι η Δανειακή είναι ανυπόστατη και κατ επέκταση ανυπόστατες είναι και όλες οι συνοδευτικές της συμφωνίες, οι αναθεωρήσεις, οι τροποποιήσεις κλπ

  ΥΠΕΝΘΗΜΗΣΗ:

  Στο πολίτευμα μας

  Η Βουλή των Ελλήνων αποφασίζει ( οι αποφάσεις της ονομάζονται νόμοι και αν συμφωνούν με το σύνταγμα είναι υποχρεωτικοί για όλους ) και η κυβέρνηση εκτελεί. Εξού και το όνομα των δυο λειτουργιών της Πολιτείας, νομοθετική για την βουλή και και εκτελεστική για την κυβέρνηση. ( Σύνταγμα αρθ. 1, 26 & 120)

  Οι νόμοι ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης τους σε ΦΕΚ. Ότι δεν υπάρχει σε ΦΕΚ δεν είναι νόμος και δεν μπορεί να εκτελεστεί. Συνεπώς, επειδή η δανειακή σύμβαση της 8 Μαΐου δεν δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, δεν αποτελεί νόμος του κράτους και δεν μπορούσε να εκτελεστεί, επεκταθεί, τροποποιηθεί κλπ. Αυτό άραγε γατί δεν το είπε ποτέ ο κ Κασιμάτης ;;;;

 3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
  Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  _________
  Γεννήθηκε το 1932 στο Λιβάδι Κυθήρων από γονείς αγρότες.

  Δράση Δημόσιου Λειτουργού

  Από το 1981 μέχρι το 1988 υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού. Από το 1997 μέχρι το 1998 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Κατά τα έτη 1982-1985 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Από το 2003 είναι μέλος εξ εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Είχε ενεργό συμμετοχή στο προπαρασκευαστικό στάδιο της κατάρτισης του Συντάγματος το 1975 και ήταν ο συντάκτης του Σχεδίου Αναθεώρησης του Συντάγματος του 1986. Υπήρξε πρόεδρος ή μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και συλλογικών οργάνων της Διοίκησης. Το 2005-2006 Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση. Από το 1982 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος. 

  http://www.kassimatisdimokratia.gr/index.php/identity/item/37-αναλυτικό-βιογραφικό

 4. Pingback: - Triklopodia

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.