Επιστολή Γρυμπογιάννη προς Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων

Important2

E mail 26 Μαϊου 2015 προς κα ΠτΒ κοιν Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων

Πρός κα Πρόεδρο της Βουλής

Κοιν. κο Δ.Βίτσα Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων

κα Σ.Σακοράφα Ευρωβουλευτή

Ο κος πρόεδρος του ΔΣ του ΙΟΒΕ, Τάκης Αθανασόπουλος, μιλώντας ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων αναφέρθηκε στους “ξένους μας” μιλώντας για τους “αλληλέγγυους” υπό μορφή τρόϊκας ή θεσμών εταίρους.

Στα παρακάτω συνημμένα αρχεία και στις σχετικά αναφερόμενες δικογραφίες υπάρχουν οι οικονομικές παράμετροι και οι δικαιϊκές/δικονομικές παράμετροι που (καθοριστικά οι δεύτερες) ΟΡΙΖΟΥΝ τον τρόπο που μένει να αποδειχθούν δια της δικαστικής οδού, τα της σωτηρίας του Έθνους.

Αυτή τη στιγμή η οδοί της παρανόμως αυθαίρετης (“άντληση πληροφοριών από δικογραφίες του άρθρου 86Σ”) ή κατά διεφθαρμένο και διαφθοροποιό τρόπο παράνομης (άρθρο 86Σ) οικονομικοδικαιϊκής “εξέτασης”, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επικύρωση από το σύνολο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της από το 2010 εσχάτης μνημονιακής προδοσίας.

Γεώργιος Γρυμπογιάννης

Συνημμένα:

ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΔΙΩΤΗ Το Απίθανο Συμβόλαιο Η Τυραννία της Αποπληρωμής του Χρέους

Free Greece- Resist Genocide

Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο της Βουλής κοιν. Πρόεδρο Α.Π. 

ΣΧΟΛΙΟ JFG:

Όπως θα δείτε και στο ιστολόγιο της Βουλής των Ελλήνων, η συγκεκριμένη εξεταστική επιτροπή ασχολείται με τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων.

Και επειδή τα τελευταία χρόνια μόνο για μνημόνια, μνημονικούς και αντιμνημονικούς ακούμε, ας διευκρινίσουμε για άλλη μια φορά ότι η υπαγωγή της χώρας στο ¨καθεστώς των μνημονίων¨ έγινε ως προϋπόθεση χορήγησης ενός παράνομου δανείου (μαμούθ) από μερικά κράτη της ευρωζώνης, μια αναπτυξιακή γερμανική τράπεζα και το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα: Στις 25 Μαρτίου 2010 και χωρίς να τους το ζητήσει κανείς, οι Αρχηγοί των υπόλοιπων Kρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, δηλώσαν μέσες άκρες ότι τα κράτη τους ήταν διατεθημένα να μετατραπούν σε τράπεζες, και έτσι, αν κάποτε η Ελλάδα δεν θα είχε πρόσβαση στις χρηματαγορές και τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΔΝΤ που της αναλογούν δεν θα επαρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών, θα σύναπταν κατόπιν σχετικού αιτήματος μαζί της, συμπληρωματικά διμερή δάνεια (με ΜΗ προνομιακά επιτόκια), για την κάλυψη του υπολοίπου. Στις 15 Απριλίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια των υποψήφιων δανειστών στην Αθήνα για να συζητήσουν το ύψος και τους όρους του δανεισμού, και στις 2 Μαΐου, κατέληξαν σε συμφωνία για 110 δις ευρώ (80 δις από τους ευρωπαίους και 30 δις από τα τραβηκτικά του ΔΝΤ). Την επόμενη μέρα (3 Μαΐου 2010), οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων υπέγραψαν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον διοικητή της (ιδιωτικής) τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο μια συμφωνία πλαίσιο (μνημόνιο), και στις 8 Μαΐου 2010, συνάψαν μαζί τους τριετή δανειακή σύμβαση 80 000 000 000 ευρώ. Την επομένη μέρα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ∆ΝΤ ενέκρινε και αυτό τριετή συμφωνία stand-by (SBA) για 30 δις ευρώ, από τα οποία τα 5,5 δις άμεσα διαθέσιμα. Η εκτέλεση της δανειακής σύμβασης άρχισε στις 18 Μαϊου 2010, με την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 20 δις εύρω (14,5 δις. από ευρωπαίους και 5,5 δις. από το ∆ΝΤ).

Τέλος, στις 4 Ιουνίου 2010, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην βουλή προς κύρωση, το σχέδιο της από 8 Μαΐου 2010 Δανειακή Σύμβαση μαζί με τα παραρτήματά της, το από 3 Μαΐου 2010 μνημόνιο συνεννόησης αποτελούμενο από τρία επί μέρους μνημόνια, ήτοι (a) Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, (b) Μνημόνιο στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, (c) Τεχνικό Μνημόνιο, την από 8 Μαΐου 2010 Συμφωνία μεταξύ των Πιστωτών (Intercreditor Agreement) με τα πέντε παραρτήματά της, τον Διακανονισμό Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας που συμφωνήθηκε κατόπιν της από 3 Μαΐου 2010 επιστολής πρόθεσης Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλο για χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) μαζί με την από 9 Μαΐου 2010 απόφαση έγκρισης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Ν.Τ. για την χρηματοδότηση αμέσου ετοιμότητας για την Ελλάδα κλπ.

Το νομοσχέδιο δεν συζητήθηκε ποτέ και κατ΄επέκταση δεν υπερψηφίστηκε, αλλά η ανυπόστατη Δανειακή Σύμβαση με την οποία οι δυο Γιώργηδες, εντελώς πραξικοπηματικά παραχώρησαν στους δανειστές αμετάκλητα και άνευ όρων, την κάθε ασυλία που είχε ή θα αποκτούσε μελόντικα η Ελληνική Δημοκρατία, όσον αφορά την ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία εκτελείται κανονικά, και έτσι, οι δανειστές, όχι μόνο ότι εισπράττουν ανελλιπώς τους τόκους και τα χρεολύσια τους, αλλά μέσω του ταμείου τους (ΤΑΙΠΕΔ), παρέλαβαν πρακτικά και ολόκληρη σχεδόν την δημόσια περιουσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, με σκοπό την κατά το δοκούν αξιοποίηση της προς όφελος τους. Και όπως τώρα ξέρουμε, όλα αυτά έγιναν προς όφελος των τραπεζών και των τραπεζιτών, που ήταν οι πραγματικοί αποδέκτες ολοκλήρου σχεδόν του δανείου μαμούθ που εμείς εξοφλούμε.

ΣΥΝΕΠΩΣ,

επειδή το πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι η Υπουργική (ή Τραπεζική) Παντοκρατορία, όταν λέμε αίτημα ή δέσμευση της Ελληνικής Δημοκρατίας εννοούμε αίτημα ή δέσμευση του Πρόεδρου της Δημοκρατιας ΚΑΙ του Ελληνικού Κοινοβούλιου (των αντιπροσώπων του ελληνικού έθνους δηλαδή), και

επειδή ο πραγματικός αποδέκτης του παράνομου δανείου μαμούθ δεν ήταν η Ελληνική Δημοκρατία η οποία φέρεται ως δανειολήπτρια αλλά το Ελληνικό και το ευρωπαϊκό κυρίως τραπεζικό σύστημα

η υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων βάσει της ανυπόστατης δανειακής σύμβασης δεν αποτελεί πολιτική πράξη που να ελέγξει η βουλή, αλλά βαρύτατο ποινικό αδίκημα που πρέπει να ελεγχθεί και τιμωρηθεί παραδειγματικά από την δικαιοσύνη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

– ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ μετάφραση συνημμένου “Resist Genocide” με ενεργά λινκ σε όλα τα αναφερόμενα έγγραφα

Γιώργος Κασιμάτης: Όταν διάβασα την δανειακή σύμβαση νόμισα ότι κάτι έπαθε το μυαλό μου

ΕΠΙΚΑΙΡΟ: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941

Το Reuters βάζει στο κάδρο τα εκατομμύρια του Προβόπουλου

238 δισεκατομμύρια λόγοι επιδότησης βοοειδών -Ή πώς να δώσετε από την πίσω πόρτα 238 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ στις τράπεζες…

Greek Bail-Out: 77% went into the Financial Sector

– Γιάννης Σιάτρας – Μηνυτήρια Αναφορά κατά Τραπεζών (13.05.2015)

Το κράτος υπάρχει για να υπηρετήσει τράπεζες και πολυεθνικές

Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν

European banks were bailed out, not the people of Greece !

– Προειδοποίηση: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Του Περικλή Αθανασόπουλου, Αθηνα 21.1.2014

Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί η δικαιοσύνη και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να την αποκαταστήσουν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: Αυτό που απαιτείται είναι η επανεκκίνηση της δημοκρατίας

– Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των Μνημονίων. * Εδώ θα βρείτε την σύνθεση της, τις συνεδριάσεις. τα πρακτικά κλπ) 

– Σχέδιο νόμου ¨Κύρωση της από 8 Μαϊου 2010 Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ αφενός της Ελληνικής Δημοκρατίας ως δανειολήπτη και αφετέρου κρατών μελών της Ευρωζώνης και του ΚfW ως δανειστών καθώς και του από 10 Μαϊου διακανονισμού χρηματοδότησης, αμέσου ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης¨ Ημ. Κατάθεσης 04/06/2010 ( εδώ θα βρείτε το σχέδιο της δανειακής σύμβασης που με το αρθ 14 προβλέπει ότι η  Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ΚΑΙ ΟΤΙ ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος, τα 3 μνημόνια που αποτελούσαν το αρχικό μνημόνιο συνεννόησης με τους δανειστές κλπ ) 

– Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

23 Απριλίου 2015

E-006557-15

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης

προς την Επιτροπή

Άρθρο 130 του Κανονισμού

Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL)

Θέμα: Κέρδη ΔΝΤ, ΕΤΧΣ και ΕΚΤ από τόκους στα δάνεια της Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση:11 Μαΐου 2015 

Σε πρόσφατη ανάρτηση της διεθνούς οργάνωσης για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος Jubilee Debt Campaign, αποκαλύπτεται ότι, από το 2010 μέχρι σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εισπράξει από την Ελλάδα σε τόκους, περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jubilee Debt Campaign, το ΔΝΤ στα «δάνεια διάσωσης» χρεώνει μέσο επιτόκιο περίπου 3,6%, με το πραγματικό κόστος του να αποτιμάται σε μόλις 0,9%. Μια τέτοια επιτοκιακή πολιτική στην περίπτωση της Ελλάδας δημιουργεί για το ΔΝΤ ένα κέρδος περίπου 4 δισ. ευρώ, μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του το 2024.

Με δεδομένη την παραπληροφόρηση που υπάρχει στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη αναφορικά με το πραγματικό ύψος των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, τη χρήση τους και τα επιτόκια που χρεώνονται, ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια είναι τα επιτόκια που έχουν επιβληθεί στα δάνεια της Ελλάδας, τόσο από το ΔΝΤ (Stand-By-Agreement και Extended Fund Facility), όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά (Greek Loan Facility και ΕΤΧΣ);

Ποιο είναι το ύψος των τόκων που έχει καταβάλει η Ελλάδα, μέχρι στιγμής, στο ΔΝΤ, τους ευρωπαίους δανειστές, καθώς επίσης, στην ΕΚΤ και τις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, μέσω των ελληνικών ομολόγων που δεν κουρεύτηκαν από το PSI;

Προς βουλευτές: Αυτά θέλει η κυβέρνηση να χαρίζετε σήμερα στην Ανώνυμη Εταιρεία ΤΑΙΠΕΔ

 

updated on june 3 at 7:21 PM

7 comments on “Επιστολή Γρυμπογιάννη προς Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων

 1. ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Άρθρο 36
  1 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί διεθνώς το Κράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Κράτους το επιτρέπουν.
  2 Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.
  3 Μυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά.
  4 Η κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4.

  Άρθρο 34
  1 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Βουλής· αν δεν υπάρχει Βουλή, ο Πρόεδρος της τελευταίας Βουλής και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η Κυβέρνηση συλλογικά.

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

 2. The Loan Facility Agreement EUR 80 000 000 000 made by and between: (A) the Kingdom of Belgium, Ireland, the Kingdom of Spain, the French Republic, the Italian Republic, the Republic of Cyprus, the Grand Duchy of Luxembourg, the Republic of Malta, the Kingdom of the Netherlands, the Republic of Austria, the Portuguese Republic, the Republic of Slovenia, the Slovak Republic, the Republic of Finland and KfW (acting in the public interest, subject to the instructions of and with the benefit of the guarantee of the Federal Republic of Germany) (as Lenders) (B) The Hellenic Republic, represented by the Minister of Finance and (C) The Bank of Greece

  Now, therefore, the parties hereto have agreed as follows:

  1. THE FACILITY

  …….

  4. REPRESENTATIONS, WARRANTIES AND UNDER-TAKINGS

  4 (2), (α), (i) and (ii) (Loan Facility Agreement), “Undertakings. The Borrower undertakes, until such time as all principal under this Agreement has been fully reimbursed and all interest and additional amounts, if any, due under the Agreement have been fully paid: (a) (…) (i) not to secure by mortgage, pledge or any other encumbrance upon its own assets or revenues any present or future Relevant Indebtedness and any guarantee or indemnity given in respect thereof, unless the Loans at the same time shares pari passu and pro rata in such security; and (ii) not to grant to any other creditor or holder of its sovereignty dept any priority over the Lenders”.

  που σημαίνει ότι ολόκληρη η περιουσία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως δανειολήπτρια, δεσμεύεται στο σύνολο της μέχρι την πλήρη εξόφληση του δανειακού χρέους της (ποσά δανείων, τόκων και άλλων σχετικών ποσών).

 3. Debt Fraud: Greece Actually Owes Nothing!

  The Greek debt, as such, is mostly not Greek debt. The debt which Germany and other nations are demanding that they pay for, is money that the Greeks never got! So the Greeks don’t owe that money. This was a swindle, because the Greeks didn’t incur that debt.

  Lyndon LaRouche, Feb. 17, 2015

  What Americans need to know about Greece and “its debt,” is that the new Greek government is asking the European Union to shut down a huge Wall Street-London bank swindle and make economic growth possible again in Europe.
  If that doesn’t happen, the worsening bankruptcy of the whole trans-Atlantic banking system will continue to generate desperate confrontations with major powers Russia and China, with the threat of world war.

  The rest of Europe, so far, is refusing to shut that Wall Street swindle down, and today Obama’s Treasury Secretary Jack Lew backed up that refusal, including by a threatening phone call to the Greek finance minister.

  What Obama, Merkel, et al. are demanding Greece do, instead of shutting down this Europe-wide swindle by the banks, is run a budget surplus of 4.5% of its annual economy, exclusively to pay the “Greek debt.” In U.S. terms? That would mean the United States running a government tax surplus of $750 billion a year, in order to pay down debt. You won’t hear Obama or Lew volunteering to try it; it is impossible.

  The “Greek debt” swindle is the same one as the TARP bailout here, and the Federal Reserve’s printing of $4 trillion in new money to cover Wall Street’s debts; and its perpetrators are the same huge banks.

  In the United States, the big banks took millions of subprime, unrepayable mortgages sold by their captive mortgage companies, and made them into toxic securities which blew up the financial system and the whole economy in 2008; the government bailed them out, while our living standards plunged.

  In Europe, the banks bought the mortgage securities from the U.S. banks. At the same time they made millions of unrepayable subprime loans of their own — not only to homeowners, but also to governments without the means to repay them, like those of Greece, Ireland, Portugal, Hungary, and others. Big Wall Street banks were involved, particularly Goldman Sachs, which created “magic” derivatives: Take a bank loan to Greece, make it look like a mere “currency swap” rather than a debt — but turn it into a much bigger debt ten years later.
  All this European subprime debt blew up on the big banks in 2009, a year after the U.S. subprime debt blew up on them. Then the European governments all superindebted themselves, to create a $1 trillion “European TARP” called by the initials EFSF. They bailed the megabanks out, with the IMF pitching in, using “only” about $600 billion to pay the unpayable “subprime government debt” part of it. $275 billion paid “Greek debt.”

  This immense bank bailout got passed through the Greek, Irish, etc. governments, which passed it immediately on to the banks which had been their “subprime lenders.”

  We have to spill this thing as a leading issue in the U.S. You can sink Wall Street on this one. If you sink the Greek swindle, you’re going to start a chain-reaction explosion of the international trans-Atlantic system, like the Wall Street system and similar things, the British andothers. They are the ones who owe the debt, not the Greeks.

  — Lyndon LaRouche • Feb. 17, 2015
  The Greek debt swindle was classic. In 2009 Greece’s debt was $300 billion. It then “got” two huge bailouts in 2010 and 2012, of about $140 billion each. Less than 10% of that $275 billion stayed in Greece and was spent by the Greek government; more than 90% went directly and immediately to Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan Chase, and their fellow sharks, with small amounts crumbling to the hedge funds swimming alongside. Former Greek Labor and Social Security Minister Louka Katseli has given documentation that the Greek government actually got to spend or invest just 3% of that $275 billion. The only banks which had to write off their “Greek debt” were Greek banks; all of Wall Street and the London-centered banks got their toxic debt “assets” guaranteed 100% by this European bailout swindle. This made the Greek banks so bankrupt that the Greek government then had to borrow more to bail them out with $50 billion — so Greece’s debt was increased when supposedly being reduced! A total swindle!

  Then, between 2010 and today, Greece, Ireland, Portugal, etc. were ordered to pay the bill for this huge new Europe-wide bank bailout debt. They imposed a slashing domestic austerity until their people emigrated, death rates rose and birth rates fell, and clouds of wood smoke rose over modern cities whose inhabitants could no longer afford modern heat. After five years of this punishment, Greece’s $300 billion debt has become $350 billion or so — after $250 billion passed through to the banks!

  And the other European countries are also on the hook for this phony debt, all of it. They guaranteed it; Greece and Ireland and the other austerity-crushed countries can’t pay it, so the rest of Europe must either agree to reorganize that debt and write it down, or their taxpayers will pay for the swindle.
  This is why the new Greek government now demands that Europe shut down this global bank swindle: Write off the unpayable debt; invest in reviving economic productivity by building new economic infrastructure.

  https://larouchepac.com/20150219/debt-fraud-greece-actually-owes-nothing
   
  RELATED 
  – European banks were bailed out, not the people of Greece !
  – IMF’s Director Batista: Greek bailout was “to save German & French banks” (video)
  – Ελληνική μετάφραση – Αποκάλυψη από LaRouche: “Οι Έλληνες δε χρωστάνε τίποτα – Το χρέος είναι απάτη”

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/03/08/debt-fraud-greece-actually-owes-nothing/

 4. European Commission
  Directorate-General for Economic and Financial Affairs

  A joint EC/IMF/ECB mission visited Athens from 21 April to 3 May 2010 following a request for international financial assistance from Greece.

  On 2 May the mission concluded a staff level agreement for a joint euro area / IMF financing package of EUR 110 billion and supporting economic policies. On the same day the Eurogroup agreed to activate stability support to Greece via bilateral loans centrally pooled by the European Commission. On 9 May the IMF executive board approved a Stand-By Arrangement. On 18 May 2010, the euro area Member States disbursed their first instalment of EUR 14.5 bn of a pooled loan to Greece, following a disbursement of EUR 5.5 bn from the IMF

  http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/occasional_paper/2010/pdf/ocp61_en.pdf

  διεύρυνση : όπως είπαμε, τα κλιμάκια κλίθηκαν στις 15 Απριλίου και έπρεπε να φτάσουν στην Αθήνα στις 19 Απριλίου, αλλά λόγω της στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και τις δυσλειτουργίας των αεροπορικών επικοινωνιών, μόνο οι άνθρωποι του ΔΝΤ ήταν συνεπείς στο ραντεβού. Συνεπώς, η ορθή διατύπωση είναι ότι
  “A joint EC/IMF/ECB mission visited Athens from 19 April to 3 May 2010” Για επιβεβαίωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 Ήρθαν οι ελεγκτες του ΔΝΤ, “μπλόκαραν” οι Ευρωπαίοι

  ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ;;;;

  Στην δημιουργία fund προχωράει το ΔΝΤ –ΕΕ για να στηρίξουν με 20 δις τις ελληνικές τράπεζες

  Κυριακή, 02 Μαΐου 2010 14:54

  Στην δημιουργία ενός fund το οποίο θα διαθέτει απόθεμα ρευστότητας 20 δις ευρώ και το οποίο αποκλειστικά θα έχει ως στόχο να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα προχωράει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
  Το fund αυτό έρχεται επικουρικά να στηρίξει την ρευστότητα των τραπεζών η οποία ενισχύθηκε με την εκ νέου ενεργοποίηση του πακέτου των 28 δις ευρώ όπου οι τράπεζες άντλησαν περίπου 12-14 δις ευρώ περίπου.
  Με το fund αυτό οι ελληνικές τράπεζες θωρακίζονται περαιτέρω.

  Πέτρος Λεωτσάκος
  news@bankingnews.gr

  Και ποιανού υποκαταστήματα είπαμε οτι είναι οι ελληνικές τράπεζες ;;;;

 5. Δείτε τι σημαίνει μνημόνιο συνεννόησης :

  MEMORANDUM OF UNDERSTANDING (MOU)

  Definition

  A document that expresses mutual accord on an issue between two or more parties. Memoranda of understanding are generally recognized as binding, even if no legal claim could be based on the rights and obligations laid down in them. To be legally operative, a memorandum of understanding must (1) identify the contracting parties, (2) spell out the subject matter of the agreement and its objectives, (3) summarize the essential terms of the agreement, and (4) must be signed by the contracting parties. Also called letter of intent.

 6. E-mail 6 Ιουνίου 2015
  Από Γεώργιο Γρυμπογιάννη
  Προς κο Μ.ΓΛΕΖΟ, κα Ζ.Κωνσταντοπούλου ΠτΒ, κο Δ.ΒΙΤΣΑ Πρόεδρο της Εξεταστικής για τα μνημόνια, κα Σ.ΣΑΚΟΡΑΦΑ, κο ERIC TOUSSAINT, κο Πρόεδρο του ΑΠ
  Κοιν. Κα Χριστίνα Σαλεμή

  Σας διαβιβάζω το συνημμένο κείμενο του ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΔΙΩΤΗ: Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος.
  Παρακαλώ να αξιοποιήσετε ΘΕΣΜΙΚΑ το συνημμένο κείμενο καθώς και την κάθε αυτοπρόσωπη συμπληρωματική ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΓΝΩΣΤΙΚΗ μαρτυρία του συγγραφέα του ενώπιον των σχετικών και συναρμόδιων με το θέμα θεσμοθετημένων εθνικών και ευρωπαϊκών οργάνων στα οποία συμμετέχετε είτε προεδρεύετε.
  Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, e-mail 26 Μαϊου 2015 προς κα ΠτΒ κοιν Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων, e-mail 12 Φεβρουαρίου 2015, e-mail 6 Φεβρουαρίου 2015. «ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 86Σ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΔΙΚΑΙΪΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ καθώς και για τον επαχθή και απεχθή χαρακτήρα του δημόσιου χρέους καθ΄όσον αφορά τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. –

  Γεώργιος Γρυμπογιάννης

  συνημμένα
  ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΒΔΙΩΤΗ Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος.pdf
  (771,00K)
  E-mail 26 Μαϊου 2015 προς κα ΠτΒ κοιν Πρόεδρο Εξεταστικής μνημονίων.docx
  (14,00K)
  Αναφορά προς Πρόεδρο Αρείου Πάγου 12 Φεβρουαρίου 2015.docx
  (14,00K)
  Αναφορά-Καταγγελία 6-2-2015 προς Πρόεδρο

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.