Επιστολή της Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από θεσμική υποχρέωση σας επισημαίνω ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», συνιστάμενο στο κατατεθέν τα μεσάνυχτα της 20ής προς 21ή Ιουλίου 2015, συνολικό κείμενο 977 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κειμένων που πρέπει να μελετήσουν και να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βουλευτές προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της σήμερον, και το οποίο περιέχει:

1) σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και

2) σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε.

δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.

Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.

Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του.

Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας.

Πρόκειται για νομοθέτημα αναγόμενο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατατεθέν από τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, για το οποίο διενεργήθηκε, το Δεκέμβριο 2014, πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη του νομοσχεδίου με ποσοστό μεγαλύτερο του 93%.

Εξάλλου, εναντίον του Νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, οι Διοικητικές Ολομέλειες των Δικαστηρίων, συνολικά οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς. Αμφότερα τα συγκυβερνώντα κόμματα διέλαβαν ως προγραμματική τους δέσμευση την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και κανένα εκ των δύο δεν έχει μεταβάλει άποψη και θέση επί της ουσίας.

Το γεγονός ότι αυτό το νομοθέτημα επελέγη από ξένες κυβερνήσεις, συμμετέχουσες στο EuroSummit, ως «προαπαιτούμενο», δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης αποτυπώνει το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδεικνύεται από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και, τέλος, της δημοκρατίας.

Η θεσμική ευθύνη όλων είναι τεράστια. Αναλαμβάνοντας τη θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής, σας ζητώ να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου, εισηγήσεών μου και της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή η βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή.

Αθήνα, 22/7/2015

Με τιμή,

Η Πρόεδρος της Βουλής

Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

 

 

http://www.antenna.gr/news/Politics/article/417762/epistoli-zois-se-paylopoylo-tsipra-gia-ektropi-toy-syntagmatos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

NOMOΣ 4334/2015 Προαπαιτούμενα έναρξης των διαπραγματεύσεων για σύναψη δανειακής σύμβασης (ESM) – ΦΕΚ A 80/2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας» Κάλεσμα προς τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) να ασχοληθούν με την ακραία αδικία και το πλήγμα κατά της Δημοκρατίας που συντελείται με θύμα την Ελλάδα, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχεδιασμούς που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά, χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα» απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κηρύσσοντας την έναρξη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε, που φιλοξενείται στη Βουλή των Ελλήνων.

 

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΖΕΙ, Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ

Advertisements

4 comments on “Επιστολή της Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

 1. Γραφείο Τύπου

  Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

  Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας»

  Κάλεσμα προς τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) να ασχοληθούν με την ακραία αδικία και το πλήγμα κατά της Δημοκρατίας που συντελείται με θύμα την Ελλάδα, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε «να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχεδιασμούς που δεν υπηρετούν την ευημερία τους, αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά, χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα» απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κηρύσσοντας την έναρξη της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε, που φιλοξενείται στη Βουλή των Ελλήνων.

  Η Πρόεδρος της Βουλής, στην ομιλία της, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας. Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου 2015, να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και, μάλιστα, καθ’ υπαγόρευση της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουλίου 2015 αμφισβητείται η Δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν. Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουλίου δύο ασφυχτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου 2015, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».

  Όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος, όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ. Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση από όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμη πληγή για τη Δημοκρατία». Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως «το δημόσιο χρέος έχει καταγραφεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ότι είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Στο ίδιο συμπέρασμα περί μη βιωσιμότητας άγονται ακόμη και εκπρόσωποι της Τρόικας, των λεγομένων “θεσμών” και το ίδιο συμπέρασμα διατυπώνεται στις τελευταίες εκθέσεις του ΔΝΤ».

  Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια Επιτροπή που έχει ως αντικείμενο να στοιχειοθετήσει τα επιχειρήματα για την αποζημίωση της χώρας μας σε σχέση με όσα της οφείλονται από το γερμανικό κράτος από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τις θηριωδίες της ναζιστικής Κατοχής. «Αυτή η Επιτροπή ήδη εξετάζει τα πορίσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών, ήδη από την προηγούμενη περίοδο, πορίσματα τα οποία αποτιμούν το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, σε ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ των 278 και των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει το φερόμενο ως ελληνικό δημόσιο χρέος. Την ώρα που η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στενάζουν υπό το άχθος ενός απεχθούς και παράνομου χρέους που έχει συναφθεί με αντισυνταγματικούς τρόπους, την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι το επισπεύδον κράτος, εκείνο που πιο πολύ επιμένει στην εξουθένωση του ελληνικού πληθυσμού, είναι το ίδιο που αρνείται να πληρώσει οφειλές οι οποίες συνδέονται με διεθνή εγκλήματα. Αυτά είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα που προφανώς δεν διατυπώνω ούτε πρώτη, ούτε μόνη εγώ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα τα οποία υπογραμμίζονται και επισημαίνονται από επιφανέστατους οικονομολόγους, με τον Τομά Πικετί να υπογραμμίζει πολύ συγκεκριμένα αυτή τη φοβερή αντίφαση, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

  Απευθυνόμενη προς τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε, η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό να αναδεικνύονται σε αξιώματα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης ελληνικής καταγωγής γυναίκες και άνδρες. Είναι μεγάλη τιμή το ότι επιδιώκουν αυτοί και αυτές, εσείς, να διατηρούν, να διατηρείτε, ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρίδα και είναι μεγάλη τύχη να σας έχουμε εδώ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματά σας επάνω σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, ξέρω ότι στιγμή δεν σταματάτε να αγωνιάτε για τις εξελίξεις, ξέρω ότι όλη την προηγούμενη περίοδο ο αγαπημένος σύντροφος και νυν Υφυπουργός επί Θεμάτων Διασποράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Γιάννης Αμανατίδης, σας έχει κρατήσει ενήμερους και ενήμερες για όλα όσα συμβαίνουν»

  Η 10η Γενική Συνέλευση, που φιλοξενείται στη Βουλή των Ελλήνων, ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις εργασίες της, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 23 Ιουλίου. Στην εναρκτήρια πρωινή συνεδρίαση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης, ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., John Pandazopoulos, πρώην Βουλευτής της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας, καθώς και βουλευτές που εκπροσώπησαν τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  Ακολουθεί ολόκληρη η εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου της Βουλής στη 10η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

  «Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στη Βουλή, η οποία σας είναι γνώριμη και γνωστή από προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις και συνολικά από τις δραστηριότητές σας. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη μεγάλη χαρά του Κοινοβουλίου να φιλοξενεί αυτή τη 10η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Και επιτρέψτε μου ακόμη να σας πω ότι έρχεστε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε μια στιγμή κατά την οποία και η παρουσία σας και η συνδρομή σας στην πατρίδα σας, στην πατρίδα μας και στη Δημοκρατία αποτελεί ζωτικό και επιτακτικό στοιχείο υπεράσπισης όλων εκείνων, για τα οποία ο Ελληνισμός αλλά και ο δημοκρατικός κόσμος έχουν αγωνιστεί διαχρονικά.

  Θέλω πριν απ’ όλα να σας πω ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό να αναδεικνύονται σε αξιώματα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης ελληνικής καταγωγής γυναίκες και άνδρες. Είναι μεγάλη τιμή το ότι επιδιώκουν αυτοί και αυτές, εσείς, να διατηρούν, να διατηρείτε, ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρίδα και είναι μεγάλη τύχη να σας έχουμε εδώ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.

  Ξέρω ότι έχετε άγρυπνα τα βλέμματά σας επάνω σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, ξέρω ότι στιγμή δεν σταματάτε να αγωνιάτε για τις εξελίξεις, ξέρω ότι όλη την προηγούμενη περίοδο ο αγαπημένος σύντροφος και νυν Υφυπουργός επί Θεμάτων Διασποράς, μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Γιάννης Αμανατίδης, σας έχει κρατήσει ενήμερους και ενήμερες για όλα όσα συμβαίνουν.

  Θέλω σήμερα να μου επιτρέψετε να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας πέραν της διπλωματίας, πέραν του εξωραϊσμού και του καλλωπισμού. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς στραγγαλισμού της δημοκρατικής λειτουργίας.

  Το Κοινοβούλιο καλείται από τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, από τις 13 Ιουλίου του 2015 να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας και, μάλιστα, καθ’ υπαγόρευση της Συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Από τις 13 Ιουλίου 2015 αμφισβητείται η δημοκρατία στη χώρα μας, αμφισβητείται το αυτεξούσιο του Κοινοβουλίου, αμφισβητείται η ελευθερία συνείδησης και έκφρασης των βουλευτών, αμφισβητείται η δυνατότητά τους να συζητήσουν τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν.

  Έχουν τεθεί από τις 13 Ιουλίου 2015 δύο ασφυκτικές προθεσμίες, 15 Ιουλίου και 22 Ιουλίου 2015, στις οποίες καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει, στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές να μπορούν ούτε να συζητήσουν ούτε να μελετήσουν ούτε να ανταλλάξουν απόψεις.

  Και υποχρεώνεται μια κυβέρνηση, η οποία ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί και αντιστρατεύεται αυτό το πρόγραμμα, υποχρεώνεται να το φέρνει προς νομοθέτηση υπό την απειλή βίαιου θανάτου της κοινωνίας, υπό την απειλή υποβολής σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας.

  Όλα αυτά συμβαίνουν με εργαλείο το δημόσιο χρέος. Όλα αυτά συμβαίνουν με όργανο εκτέλεσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Νομισματική Ένωση και στο ευρώ.

  Είναι σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να μιλούμε με ειλικρίνεια και είναι επίσης σημαντικό σε τέτοιες στιγμές να επιδεικνύεται εγρήγορση απ’ όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να αποτραπεί μια χειρότερη ακόμη πληγή για τη Δημοκρατία.

  Το δημόσιο χρέος έχει καταγραφεί από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ότι είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Στο ίδιο συμπέρασμα περί μη βιωσιμότητας άγονται ακόμη και εκπρόσωποι της Τρόικας, των λεγομένων «θεσμών» και το ίδιο συμπέρασμα διατυπώνεται στις τελευταίες εκθέσεις του ΔΝΤ.

  Η έλλειψη βιωσιμότητας του χρέους σημαίνει, στην πραγματικότητα, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποπληρώνει αυτό το χρέος, χωρίς να θέσει σε σοβαρή διακύβευση τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας και, ιδίως, τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα. Αυτό το συμπέρασμα έχει διατρανώσει ο ΟΗΕ μέσω των ειδικών ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων του για θέματα χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο με την Έκθεση του ειδικού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για θέματα χρέους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του έτους 2013, η οποία καταγράφει συγκεκριμένες παραβιάσεις των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μέσα από τα Μνημόνια και το καθεστώς επιτήρησης, ουσιαστικά επικυριαρχίας, όσο και από τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις του σημερινού ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάφσκι. Η κραυγή αγωνίας όλων αυτών των Οργανισμών και αρμοδίων αρχών σε σχέση με την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατικής Λειτουργίας μέσα από το καθεστώς των Μνημονίων είναι ενδεικτική και δηλωτική της κατάστασης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα, κατάσταση ανάγκης η οποία πρέπει να οδηγήσει σε μια συστηματική προστασία του πληθυσμού και άμυνα του Ελληνισμού και του ελληνικού κράτους .

  Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι λόγω των ιδιοτήτων σας αλλά και λόγω του αντικειμένου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, λόγω της συγκυρίας, αλλά και λόγω των προηγούμενων ψηφισμάτων και διακηρύξεων που έχει υιοθετήσει η Γενική σας Συνέλευση, είναι γραφτό να είστε οι καλύτεροι πρέσβεις των δικαίων αιτημάτων του Ελληνισμού σε αυτή την πολύ-πολύ κρίσιμη ιστορική στιγμή.

  Αυτό το οποίο διακυβεύεται είναι οι πανανθρώπινες, οι οικουμενικές αξίες, για τις οποίες έχει παλέψει ο Ελληνισμός, αλλά και συνολικά ο δημοκρατικός κόσμος σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Εκείνο το οποίο τίθεται σε διακύβευση είναι η αρχή της αλληλεγγύης των λαών και των κοινωνιών. Εκείνο που, κυρίως, τίθεται σε διακύβευση είναι η προοπτική και το μέλλον των νέων και των επόμενων γενεών, γιατί, όπως θα έχετε διαπιστώσει, αυξάνονται τα κύματα μετανάστευσης, αυξάνεται η Διασπορά. Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, τα πιο πολύτιμα μέλη της κοινότητάς μας, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, μην μπορώντας να βρουν προοπτική, μην μπορώντας να χαράξουν το μέλλον τους στην πατρίδα τους. Και, την ίδια στιγμή, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συκοφαντούνται ως οι δήθεν μπαταχτζήδες, ακαμάτηδες, κακοπληρωτές, και έτσι τροφοδοτείται ένας νέου τύπου ρατσισμός, και αυτός όπως όλοι οι ρατσισμοί βασισμένος σε ψέματα και μαύρη προπαγάνδα.

  Θέλω να σας πω ότι εκτός από τη δουλειά που έκανε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή την τελευταία περίοδο, μια Επιτροπή που συστήθηκε από επιστήμονες, ειδικούς, νομικούς, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, αλλά και από ενεργά μέλη της κοινωνίας, υπήρξε και υπάρχει ακόμη, είναι εν εξελίξει οι εργασίες της, μια Ειδική Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

  Πρόκειται για μια Επιτροπή που έχει ως αντικείμενο να στοιχειοθετήσει τα επιχειρήματα για την αποζημίωση της χώρας μας σε σχέση με όσα της οφείλονται από το γερμανικό κράτος από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τις θηριωδίες της ναζιστικής Κατοχής.

  Αυτή η Επιτροπή ήδη εξετάζει τα πορίσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών, ήδη από την προηγούμενη περίοδο, πορίσματα τα οποία αποτιμούν το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, σε ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται μεταξύ των 278 και των 340 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο υπερβαίνει το φερόμενο ως ελληνικό δημόσιο χρέος.

  Την ώρα που η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στενάζουν υπό το άχθος ενός απεχθούς και παράνομου χρέους που έχει συναφθεί με αντισυνταγματικούς τρόπους, την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι το επισπεύδον κράτος, εκείνο που πιο πολύ επιμένει στην εξουθένωση του ελληνικού πληθυσμού, είναι το ίδιο που αρνείται να πληρώσει οφειλές οι οποίες συνδέονται με διεθνή εγκλήματα.

  Αυτά είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα που προφανώς δεν διατυπώνω ούτε πρώτη, ούτε μόνη εγώ ως Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Είναι διαπιστώσεις και συμπεράσματα τα οποία υπογραμμίζονται και επισημαίνονται από επιφανέστατους οικονομολόγους, με τον Τομά Πικετί να υπογραμμίζει πολύ συγκεκριμένα αυτή τη φοβερή αντίφαση, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία.

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεχθούμε ότι το χρέος, παρά τα πορίσματα όλων των ειδικών, παρά τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παρά τις επισημάνσεις των Διεθνών Οργανισμών, των αρμοδίων οργανισμών και φορέων, είναι υπαρκτό και νόμιμο, πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32.500 χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να είναι μια δίκαιη λύση, αυτό δεν μπορεί να είναι μια προοπτική για τις επόμενες γενιές αλλά και για τον πολιτισμένο κόσμο.

  Σας καλώ, λοιπόν, σε αυτή σας τη Συνέλευση, ν’ ασχοληθείτε με αυτή την ακραία αδικία και με αυτό το πλήγμα στη Δημοκρατία που συντελείται στις μέρες μας και φεύγοντας από εδώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η ολοκλήρωση αυτού του ειδεχθούς σχεδίου που θέλει τους λαούς και τις κοινωνίες υποταγμένες σε σχεδιασμούς που δεν υπηρετούν την ευημερία τους αλλά υπηρετούν οικονομικά, τραπεζικά, χρηματοοικονομικά και άλλα συμφέροντα.

  Σας ευχαριστώ πολύ.»

 2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  «Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

  Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

  Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

  Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.»

  Με τιμή

  Προκόπιος Παυλόπουλος»

  http://directnews.gr/politics/64748-h-apanthsh-tou-prokoph-paulopoulou-sthn-zoh-konstantopoulou.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s