Ερώτηση στη Βουλή για υπουργό με offshore

erwtisi-21-bouleutwn-tis-nd-gia-diafthora-se-kubernisi_3.w_l

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Προς τους:

1) Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα

2) Υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη

3) Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο

4) Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 21-07-2015

ΘΕΜΑ: Διαφθορά και το ήθος της «πρώτη φορά Αριστεράς…»

Στον πυρήνα των προεκλογικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και, εν συνεχεία, συνεχών δηλώσεων μελών της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, βρίσκονται βαρύγδουπες αναφορές για «την καταπολέμηση της διαφθοράς» και την «..εισαγωγή ενός νέου ήθους διαφάνειας και αξιοκρατίας». Και μπορεί η θεωρία αυτή να αποτελεί ένα εξαιρετικό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη διακυβέρνηση, που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, η πράξη, όμως, της έξι μηνών «αριστερής διακυβέρνησης», δεν συνάδει καθόλου με τη ρητορεία περί ηθικής που η ίδια έχει με ένταση αναπτύξει.

Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχουν πολλά περιστατικά καταστρατήγησης αυτής της ηθικής. Αναφέρουμε μόνο κάποια εξ αυτών, αφού η πληθώρα των περιπτώσεων δεν επιτρέπει την εδώ καταγραφή τους:

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλος, αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπαλλήλων, υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, όπου προβλέπεται να λαμβάνει προμήθεια 12% από τα ακαθάριστα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης. Τα συμφωνητικά αυτά κατατίθενται σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους ακόμη και μετά τις εκλογές. Ο κ. Υπουργός υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι δέχεται άδικη επίθεση «… Η εκστρατεία αυτή σκοπό έχει να πλήξει την κυβέρνηση σε εκείνο το σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής», απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει επί της ουσίας.

Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Την αρχική διάψευσή του για το γεγονός αυτό, ακολούθησε δήλωσή του για μεταφορά χρημάτων στην αλλοδαπή, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, ενώ ανέφερε ότι «…και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «… Ε, αυτό το ‘χει κάνει ο μισός πλανήτης». Βέβαια, διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός ότι το έκανε υπό το φόβο ενός grexit.

Ο λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ).

Η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Η ομιλητικότατη κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει χάσει… τη λαλιά της για το εν λόγω θέμα.

Η προκλητική αύξηση των αποδοχών του νέο-διορεισθέντος Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ. κ. Στ. Τσοτσορού από τις 170.000 στις 280.000 Ευρώ ετησίως λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών και ενώ η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες κρατικής χρεοκοπίας, μπορεί να αναιρέθηκε μετά την δημόσια κατακραυγή που δημιουργήθηκε, αλλά η αρχική αποδοχή της από την κυβέρνηση προκαλεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης.

Η τοποθέτηση του κ. Γ. Μπενίση, συντρόφου της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρ. Δούρου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τηςΕΥΔΑΠ, δίχως μάλιστα να πληροί τα προβλεπόμενα επιστημονικά και αξιοκρατικά προσόντα. Η τοποθέτηση στενών συγγενικών προσώπων σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία καλπάζει σε υψηλά επίπεδα, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και θέτει σε αμφιβολία οιαδήποτε δήλωση περί αξιοκρατίας και απο-κομματικοποίησης του δημόσιου τομέα.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος δίνει στη δημοσιότητα λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα προσώπων και φορέων που χρηματοδοτήθηκαν από αυτό για δράσεις καταπολέμησης της γρίπης δίχως, όπως ο ίδιος αναφέρει να υπάρξει έργο, αλλά απέφυγε να απαντήσει εάν το ποσό των 85.000 Ευρώ, που εμφανίζεται στη λίστα, αφορά στον βουλευτή τωνΑΝΕΛ κ. Ν. Νικολόπουλο.

Ο νεοδιορισθέντας Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Πολάκης έχει ομολογήσει δημοσίως – σε συνέδριο της ΚΕΔΕ- ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, «… διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο,» προκειμένου να έχει έσοδα.

Το πιο πρόσφατο συμβάν αφορά στην υπόθεση ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού «… από την μητέρα» της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην Υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega «… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της», λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, προκαλεί το σύνολο των πολιτών που ακόμη και σήμερα σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ για να λάβουν ένα μικρό ποσό για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση» έχει εισαγάγει νέα «αριστερά ήθη» στον ελληνικό δημόσιο βίο;

Ανακύπτουν συνεχώς σημαντικά ζητήματα ηθικής τάξης που η Κυβέρνηση και, ιδίως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλουν να αντιμετωπίσουν.

Το ηθικό πλεονέκτημα που η κυβέρνηση επικαλέστηκε επανειλημμένως οφείλει να το αποδείξει. Οι μεγαλοστομίες αποτελούν κενό γράμμα, εάν δεν αποδεικνύονται καθημερινώς με πράξεις. Και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα μελών της κυβέρνησης δείχνουν το αντίθετο. Το λόγο έχει ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Ποιες πολιτικές θα εισάγετε για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές;
Είναι διατεθειμένη η Κυβέρνηση να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους;
Υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που, παράλληλα, διατηρεί off shore εταιρεία;
Υπάρχουν μέλη της Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;
Είναι διατεθειμένος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί με έρευνα προς κάθε κατεύθυνση και πολιτική πτέρυγα και με τη συμβολή όλων μας όπου και όταν απαιτείται με δράσεις ουσιαστικές, ώστε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;
Το πολιτικό σύστημα από συμπεριφορές, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, πολιτικών προσώπων όλων των αποχρώσεων και είναι χρέος ΟΛΩΝ ΜΑΣ να το θωρακίσουμε. Οι πρωτοβουλίες πρέπει να ξεκινήσουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

2. Κυριάκος Μητσοτάκης

3. Άδωνις Γεωργιάδης

4. Ιωάννης Βρούτσης

5. Μαυρουδής Βορίδης

6. Χρήστος Σταικούρας

7. Κώστας Βλάσης

8. Θανάσης Δαβάκης

9. Δημήτρης Κυριαζίδης

10. Στέργιος Γιαννάκης

11. Γεώργιος Γεωργαντάς

12. Μαρία Αντωνίου

13. Ανδρέας Κατσανιώτης

14. Σίμος Κεδίκογλου

15. Χρήστος Μπουκώρος

16. Γιώργος Στύλιος

17. Τιμολέων Κοψαχείλης

18. Θεόδωρος Καράογλου

19. Γιώργος Βαγιωνάς

20. Γιώργος Βλάχος

21. Κωνσταντίνος Τζαβάρας».

 

 

 

 

http://www.thetoc.gr/politiki/article/erwtisi-tis-nd-gia-upourgo-me-offshore

 

Advertisements

4 comments on “Ερώτηση στη Βουλή για υπουργό με offshore

 1. Νέα ερώτηση Αυγενάκη + 25 βουλευτών της ΝΔ για υπουργό με offshore στην Κύπρο

  Κάνει λόγο για δεύτερο υπουργό ο οποίος, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή

  Για την ύπαρξη υπουργού με offshore εταιρία στην Κύπρο επιμένει ο ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με νέα ερώτησή που κατέθεσε στην Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μέλος της κυβέρνησης διατηρεί εξωχώρια εταιρία που δημιούργησε τον Απρίλιο του 2008 στην Μεγαλόνησο και καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

  Επιπροσθέτως, κάνει λόγο για δεύτερο υπουργό ο οποίος υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή.

  Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που συνυπογράφουν 26 βουλευτές της ΝΔ και απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρουν: «Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας; Αναμένουμε να σεβαστείτε το αίτημά μας και να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους; Ζητούμε και πάλι να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εάν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008);».

  Παράλληλα υπενθυμίζουν το προηγούμενο αίτημά τους για «…άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (…), όλων των εν ενεργεία βουλευτών… και μελών και πρώην μελών της κυβέρνησης και ιδίως αυτών που αποτελούν μέλη του οικονομικού επιτελείου…» και εξηγούν πως η πρώτη απάντηση που τους έδωσε ο κ. Νικολούδης περιορίζει την έρευνα στο χρονικό διάστημα από τις 28-06- 2015 και μετά, αφού είχε αποφασισθεί με ΠΝΠ το κλείσιμο των τραπεζών, και όχι λίγες ημέρες πριν.

  Την ερώτηση υπογράφουν οι:
  1. Αυγενάκης Λευτέρης, Βουλευτής Ηρακλείου
  2. Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων
  3. Μητσοτάκης Κυριάκος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
  4. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
  5. Σταϊκούρας Χρήστος, Βουλευτής Φθιώτιδας
  6. Γεωργιάδης Σπυρίδων – Άδωνις, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
  7. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
  8. Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ηλείας
  9. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών
  10. Δαβάκης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Λακωνίας
  11. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
  12. Κόνσολας Εμμανουήλ, Βουλευτής Δωδεκανήσου
  13. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
  14. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Καβάλας
  15. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
  16. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
  17. Κοψαχείλης Τιμολέων, Βουλευτής Γρεβενών
  18. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
  19. Βλάχος Γιώργος, Βουλευτής Αττικής
  20. Βλάσης Κωνσταντίνος, Βουλευτής Αρκαδίας
  21. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
  22. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαΐας
  23. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
  24. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
  25. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
  26. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας.

  http://www.protothema.gr/politics/article/496521/nea-erotisi-augenaki-25-vouleuton-tis-nd-gia-upourgo-me-offshore-stin-kupro/

 2. Ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2015

  Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην μεγαλόνησο.

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5269334/o-xaikalhs-paradexthhke-oti-diathetei-offshore-etairia/

  • ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: O ΔΙΑΛΟΓΟΣ Χαϊκάλη με τον φερόμενο ως μεσάζοντα
   Π. Χαϊκάλης: Νύφη περιμένω από εσένα να μου βρεις. Χαχαχα

   Γ. Αποστολόπουλος: Μία πρόταση προτείνω, δεν υπάρχει δεύτερη

   Π. Χαϊκάλης: Τι;

   Γ. Αποστολόπουλος: Θα σου πω, ρε παιδί μου

   Π. Χαϊκάλης: Α! Ναι, λέγε. Σ’ ακούω.

   Γ. Αποστολόπουλος: Λοιπόν, όποτε μου πεις, μπαίνω στο αμαξάκι μου και σου φέρνω μια τσαντούλα με έξι-εφτά κατοστάρικα. Στη φέρνω τώρα δηλαδή αν μου πεις το μεσημέρι, το μεσημέρι εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όποτε μου πεις εσύ. Να τελειώσω

   Π. Χαϊκάλης: Να σου πω την ώρα.

   Γ. Αποστολόπουλος: Να μην το κάνουμε τώρα αυτό. Όποτε μου πεις, θα έρθω εγώ. Δεν θα έρθει τρίτος. Εγώ.
   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Πηγαίνεις, ψηφίζεις… Στα ίσα… Και από εκεί και πέρα το δάνειό σου. Γενικώς θα είναι όχι τώρα. Τώρα κάνει τζιζ. Τον Φλεβάρη, το Γενάρη, όταν περάσει η φασαρία. Δέκα χρόνια χαριστική περίοδος.

   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεκαπέντε, είκοσι όπου θέλουμε το πάμε. Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, ειδάλλως δεν παίρνεις φράγκο και με μηδέν επιτόκιο κάποτε. Τίποτα. Το κλείνουμε έτσι…

   Π. Χαϊκάλης: Και πώς θα είμαι κατοχυρωμένος εγώ ρε μάγκα;

   Γ. Αποστολόπουλος: Άμα σε δέκα χρόνια θα ισχύσει η περίοδος;

   Π. Χαϊκάλης: Όχι ρε μαλάκα.

   Γ. Αποστολόπουλος: Περίμενε. Και το συμβόλαιο με τη διαφημιστική, μη μου βάζεις τέτοια ζητήματα. Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω. Στεγνά και ξάστερα στο λέω, διότι μπορεί να γίνουμε κόλαση. Δεν πάω να σαι… εμένα στ’ αρχίδια μου να πάρεις ένα συμβόλαιο διαφημιστικής, έτσι; Εμείς πληρώνουμε διαφημιστική. Δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μας λείπουν από το μέτρημα.

   Π. Χαϊκάλης: Απλώς, λέω ότι μετά την απομάκρυνση του ταμείου…

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

   Π. Χαϊκάλης: Ε, πώς δεν υπάρχει; Εγώ πώς θα είμαι κατοχυρωμένος;

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Το δάνειο ΄στο κάνω τώρα, αλλά θα γίνει πουτάνα. Θα ξεφτιλιστούμε. Στο κάνω και σήμερα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Κανένας μας δεν θέλει να σου κάνει κακό και να σε κοροϊδέψει αλλά δεν μπορούμε. Θες να το κάνουμε; Το κάνουμε αλλά θα ξεφτιλιστούμε όλοι ή θα μας βάλουνε φυλακή. Το πάω πίσω όσο θέλεις. Πόσα χρόνια θέλεις χαριστική περίοδο; Μέχρι να πεθάνεις; Θα στο κάνω και παραπέρα. Θα σε ψάχνουν στον Άγιο Πέτρο… Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Τα λεφτά τα έχω τώρα να στα δώσω. Κυριολεκτικά τώρα. Στα δίνω και τώρα δηλαδή. Να πάω να τα φέρω και να τα πάρεις τώρα να φύγεις.

   Π. Χαϊκάλης: Ω μωρέ μαλάκα, μαλακίες μου λες τώρα;

   Γ. Αποστολόπουλος: Τρόπος του λέγειν, ρε παιδί μου

   Π. Χαϊκάλης: Ναι, εντάξει

   Γ. Αποστολόπουλος: Το πιο εύκολο πράγμα είναι αυτό

   Π. Χαϊκάλης: Απλώς, να το ξέρω, να ξέρω, μαλάκα βγαίνουνε και με ρωτάνε να ξέρω. Για το Δήμα έχω πει ότι δεν αυτό…

   Γ. Αποστολόπουλος: Εγώ μπορώ, 6 με 7 εκατοστάρικα, να στα φέρω τώρα. Το πρόβλημα μου είναι ότι, θα σου έλεγα να τα πάρεις τώρα. Ποιο ήταν το πρόβλημά μου. Επειδή τα τσεκάρω ένα-ένα μην είναι χτυπημένα, στα λέω και σε κοιτάω στα μάτια, έτσι;

   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Τα τσεκάρουμε ένα-ένα μην είναι χτυπημένα. Γιατί αν πας να τα δώσεις πουθενά και είναι χτυπημένα, θα αρχίσει φασαρία. Τι σημαίνει χτυπημένα: πλαστά, από τίποτα εγκληματικές ενέργειες που δίνει η αστυνομία τα νούμερα, τέτοια πράγματα. Είναι πακέτα τώρα, δεν είσαι μόνο εσύ, είναι, για να μαστε φίλοι, ξηγημένα;

   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Λοιπόν, έπαθα μια ζημιά χθες το βράδυ, στα δέκα μασούρια βρέθηκαν έξι γαμημένα.

   Π. Χαϊκάλης: Πλαστά;

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεν είναι πλαστά, είναι το εξής… Δεν είναι πλαστά, είναι γνήσια αλλά είναι με το σπασμένο χαρτί δηλαδή επί της ουσίας είναι πλαστά.

   Π. Χαϊκάλης: Κατάλαβα, λες με τους αριθμούς κλπ.

   Γ. Αποστολόπουλος: Ρε παιδί μου, από την απαγωγή του Παναγόπουλου έχουνε βρεθεί τα νούμερα.

   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Άμα σου δώσω τέτοια και σε πιάσουνε, θα γίνει της πουτάνας. Θα σου πουν «Πού τα βρήκες Χαϊκάλη;». Θα πεις «Μου τα έδωσε ο Αποστολόπουλος». Κι έτσι η αλυσίδα γυρνάει πίσω. Πρέπει να τα τσεκάρουμε αυτά. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις.

   Π. Χαϊκάλης: Απόλυτα, ναι.

   Γ. Αποστολόπουλος: Δηλαδή εγώ θέλω να είσαι ασφαλής. Δεύτερον, δεν θέλω να τα χαλάσεις για λίγο καιρό.

   Π. Χαϊκάλης: Καλά, αυτό είναι το πιο εύκολο. Εντάξει…

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεν κατάλαβες. Τρίτον, όταν περάσει η φασαρία τώρα το Φλεβάρη, εγώ στο υπόσχομαι και σε κοιτάω στα μάτια, λίγα-λίγα θα τα κάνουμε χρυσό. Φτηνό χρυσό. Λίγα- λίγα όμως. Να μη μου φέρεις ένα εκατομμύριο και μου πεις κάντα. Δέκα-δέκα, είκοσι-είκοσι, θα τα γυρίσουμε σε χρυσό και ό,τι άλλο θέλεις. Και μετά έτσι. Αλλά μαζί, οι δυο μας.

   Π. Χαϊκάλης: Ναι

   Γ. Αποστολόπουλος: Θα πας στην Αυστρία, θα ανοίξεις ένα λογαριασμό, θα βάλεις 10 χιλιάδες μέσα και μετά θα τα στέλνεις σιγά σιγά από εδώ. Όχι θα τα στέλνουμε, θα βάζει ένας άνθρωπος δικός μας εκεί και θα του τα δίνουμε τα λεφτά εμείς εδώ πέρα λίγα λίγα να μη φαίνεται.

   Π. Χαϊκάλης: Σε ράβδους χρυσό;

   Γ. Αποστολόπουλος: Δεν είναι ράβδοι, δεν μπορείς να πάρεις ράβδο χρυσού εσύ, θα πάρεις πλάκες εσύ.

   Π. Χαϊκάλης: Αυτό λέω μωρέ, πλάκες.

   Γ. Αποστολόπουλος: Μετά σιγά σιγά ότι θέλεις. Τώρα αυτή τη στιγμή για να καταλάβεις.

   Π. Χαϊκάλης: Ωραία. Να σου πω κάτι, τώρα θα…

   Γ. Αποστολόπουλος: Τώρα τα χοντραίνουμε

   Π. Χαϊκάλης: Τα εφτά κατοστάρικα μ’ αυτές τις συνθήκες κ.λπ, εντάξει είναι;

   Γ. Αποστολόπουλος: Καλά είναι…

   Π. Χαϊκάλης: Καλά, μαλακίες, τέλος πάντων, στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Εγώ σου λέω… Έχουνε βρεθεί ότι έχουνε βρεθεί σίγουρα οι 180; Γιατί βλέπω κενά.

   Γ. Αποστολόπουλος: Άκουσε με. Να σου πω στα ίσια;

   Π. Χαϊκάλης: Ναι…

   Γ. Αποστολόπουλος: Εγώ είμαι στη θέση σου. Κάθισα και σκέφτηκα πάρα πολύ ας πούμε. Σου μιλάω σε ό,τι έχω ιερό. Εσύ έχεις τις εξής επιλογές. Ή να βελτιώσεις πάρα πολύ τη ζωή σου τώρα ή να πας στην περιπέτεια… Η οποία περιπέτεια μπορεί να είναι, μέχρι να τρέχεις στις 29 του μήνα να μαζεύεις ψήφους, ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Ή να σου βγει καλά το όχι. Εγώ αυτό που σου προσφέρω Παύλο είναι το εξής: Εγώ, δεν θα μπει τρίτος στη μέση, στα φέρνω, στ’ ακουμπάω, στα ποδαράκια σου, πάρτα. Τα μετράμε ένα-ένα, και τα χω τσεκάρει εγώ με τα χέρια μου, θα’ ναι παλιά νομίσματα, θα το καταλάβεις.

   Π. Χαϊκάλης: Καλά, εντάξει. Ναι, ναι…

   Γ. Αποστολόπουλος: Όχι μωρέ μαλάκα. Άμα ήθελα να σου κάνω εγώ κακό, θα στο έκανα. Θα σου έλεγα έλα πάρε από τα χτυπημένα και θα σε έγραφα στα αρχίδια μου. Μου’ ναι άχρηστα. Είναι άχρηστα. Θα πάρω το αυτοκινητάκι μου. Το κλείνουμε τώρα. Κλείνουμε deal. Θα πάρω εγώ το αυτοκινητάκι μου, θα έρθω, θα πιούμε τον καφέ μας, θα στα δώσω, θα βγεις να κάνεις τη δήλωση ότι υποστηρίζεις, δεν θα αφήσεις το ΣΥΡΙΖΑ, θα φτιάξεις μία ωραία δήλωση πονηρή, θα πας να ψηφίσεις. Θες να το κάνουμε μεταξύ δεύτερου και τρίτου; Ότι πούμε τώρα. Εγώ στα δίνω και τώρα τα λεφτά. Ότι πούμε, ότι συμφωνήσουμε.

   Π. Χαϊκάλης: Να ξέρω μαλάκα. Να ξέρω ότι είναι σίγουρο. Τουλάχιστον να ξεκινήσουμε με μια αρχή. Το βράδυ μπορείς να μου το φέρεις σπίτι;

   Γ. Αποστολόπουλος: Όχι, το βράδυ δεν θα στα φέρω. Στο λέω από τώρα. Γιατί; Γιατί… Δεν μπορείς να κάτσεις μια μέρα ήσυχος;

   Π. Χαϊκάλης: Εγώ δεν μπορώ; Να ξέρω όμως τι θα κάνουμε. Αύριο το πρωί;

   Γ. Αποστολόπουλος: Αύριο το πρωί θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο να σου πω τα έχεις τότε.

   Π. Χαϊκάλης: Περίμενε για να ξέρω. Μην το μπλέκουμε σε μισή ώρα.

   Γ. Αποστολόπουλος: Όχι, ρε…

   Π. Χαϊκάλης: Γιατί για να ξέρω…

   Γ. Αποστολόπουλος: Όχι ρε, τουλάχιστον μια μέρα. Απ’ την ώρα που θα σου πω, θα’ χεις τουλάχιστον μια μέρα…

   Π. Χαϊκάλης: Αλλά εγώ να ξέρω τι θα βγαίνω και να λέω στις τηλεοράσεις…

   Γ. Αποστολόπουλος: Να εξαφανιστείς δυο μέρες, κλείσ’ το.

   Π. Χαϊκάλης: Εντάξει…

   Γ. Αποστολόπουλος: Έχεις κανένα πρόβλημα;

   Π. Χαϊκάλης: Όχι…

   Γ. Αποστολόπουλος: Ε λοιπόν κλείσ΄το.

   Π. Χαϊκάλης: Δεν βγαίνω αλλά πες μου να ξέρω μονάχα γιατί σήμερα έχω κοινοβουλευτική ομάδα, να ξέρω τι…

   Γ. Αποστολόπουλος: Μούγκα…

   Π. Χαϊκάλης: Εντάξει, μούγκα, να ξέρω πως θα το θέσω. Να πω ότι να δούμε, καταρχάς μάλλον δεν μπορεί να μείνει με το Δήμα, θα πάει με τρίτο πρόσωπο. Άκουγα το Χατζηνικολάου σήμερα κι ο Παπαδάκης το λέγανε…

   Γ. Αποστολόπουλος: Τι λέγανε;

   Π. Χαϊκάλης: Ότι μάλλον πάμε σε…

   Γ. Αποστολόπουλος: Καλά, όλο μαλακίες λένε.

   Π. Χαϊκάλης: Ότι θα πάει για τρίτο πρόσωπο, για δεύτερο πρόσωπο στην τρίτη ψηφοφορία.

   Γ. Αποστολόπουλος: Εσύ, εμείς θα κάνουμε μια πολύ πονηρή δήλωση.

   Π. Χαϊκάλης: Εγώ ήδη ανέφερα, έκανα αυτό, ότι ο Δήμας δεν είναι το δέλεαρ.

   Γ. Αποστολόπουλος: Λοιπόν να πιούμε καφέ ή να φύγω; Έχουμε λόγο να πιούμε καφέ τώρα, να μη χάσουμε χρόνο;

   Π. Χαϊκάλης: Όχι. Φεύγουμε, ναι. Γιατί έχω να πάω κι εγώ…

   Γ. Αποστολόπουλος: Κάτσε μισό λεπτό.

   Π. Χαϊκάλης: Αλλού είναι το θέμα. Θέλω μονάχα να με πάρεις αύριο το πρωί τηλέφωνο, να ξέρω πότε θα είμαι σπίτι, να κανονίσω το πρόγραμμα.

   Γ. Αποστολόπουλος: Ρε παιδάκι μου, άμα θα σε πάρω εγώ. Να στο πω και διαφορετικά; Εμένα, θα με βόλευε για λόγους ασφαλείας και μόνο να έρθω μια μέρα που δεν θα έχει φασαρία, μη καθημερινή. Να έρθω από εδώ να τα πάρω. Δεν θα τα πάρω σπίτι μου κι εγώ. Δεν τρελάθηκα, να μπω στο αυτοκίνητό μου να έρθω από εδώ να τα πάρω και να φύγω και να έρθω πάνω σ’ εσένα. Αστο να το φτιάξω εγώ, σε μια ώρα θα το έχω φτιάξει. Μέχρι το βράδυ θα έχεις τηλέφωνό μου.

   Π. Χαϊκάλης: Για να ξέρω ρε μαλάκα σε ρωτάω…

   Γ. Αποστολόπουλος: Σε φιλώ

   Π. Χαϊκάλης: Εγώ τρέχω συνέχεια. Είδες χθες τι έγινε;

   Γ. Αποστολόπουλος: Μα γιατί ήθελα εγώ να στο πω στα ίσια; Επειδή ετοιμάζω μεγάλη, η οποία…

   Π. Χαϊκάλης: Καταρχάς, το κόμμα τι γίνεται; Το κόμμα αυτό που μου έλεγες, θα γίνει;

   Γ. Αποστολόπουλος: Εσύ έχεις και ραντεβού με τον Σαμαρά

   Π. Χαϊκάλης: Πότε; Ένα ένα μου τα βγάζεις;

   Γ. Αποστολόπουλος: Ρε μαλάκα εγώ δεν είπα στο Σαμαρά, στον ίδιο τον πρωθυπουργό, εγώ του το’ χω πει ήδη. Δεν στο’ χω πει;

   Π. Χαϊκάλης: Με το Σαμαρά; Μου πες ότι έχουμε ραντεβού με τον Σαμαρά;

   Γ. Αποστολόπουλος: Εμένα τώρα μου’ πε ότι θα τον καλέσουμε μου λέει ή τον έχουμε καλέσει ή θα τον καλέσουμε.

   Π. Χαϊκάλης: Δεν έχω πάρει. Τηλέφωνο δεν έχει πέσει για μένα, για τον Σαμαρά. Δεν έχω καμία ένδειξη για τον Σαμαρά.

   Γ. Αποστολόπουλος: Λοιπόν, θα πάω στον πρόεδρο να σε κανονίσω. Μέχρι το βράδυ θα σου στείλω μήνυμα ποια μέρα.

   Π. Χαϊκάλης: Ωραία

   Γ. Αποστολόπουλος: Κάτσε, πώς θα σου στείλω το μήνυμα;

   Π. Χαϊκάλης: Ε, γράψε μου ρε παιδί μου ένα μήνυμα, η γκόμενα θα’ ρθει… Ξέρω γω, αυτό…

   Γ. Αποστολόπουλος: Όχι, δεν θα σου πω για γκόμενα.

   Π. Χαϊκάλης: Τι;

   Γ. Αποστολόπουλος: Παύλο, εγώ την Αλεξάνδρα μπορώ να τη δω Τετάρτη ή Πέμπτη, ξέρω γω, Κυριακή ή Δευτέρα.

   Π. Χαϊκάλης: Ναι και τι ώρα…
   Γ. Αποστολόπουλος: Εντάξει, θα μιλήσουμε ρε Παύλο.

   http://www.toxwni.gr

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.