Απίστευτο και όμως αληθινό: Ελέγχεται για έσχατη προδοσία ο Θάνος Τζήμερος !

tzimeros-500-472x600

Ο κ. Τζήμερος ανέβασε στο Facebook την κλίση του εισαγγελέα γράφοντας τα εξής: «Η Δικαιοσύνη προστατεύει τη Δημοκρατία. Είναι φως φανάρι. Αφού ανέχεται 40 χρόνια τώρα να υπάρχει κόμμα στη Βουλή που θέλει να επιβάλει την δικτατορία του προλεταριάτου, αφού κάνει τα στραβά μάτια όταν κάνουν προπαγάνδα ο Κουφοντίνας και ο Μαζιώτης υπέρ της τρομοκρατίας μέσα από το κτήριο της Νομικής, αφού θεωρεί φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκωμιάζει την τρομοκρατία, να χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες και να καλεί σε ανυπακοή και απειθαρχία μέσα από το Κοινοβούλιο, αφού δεν άκουσε τίποτε για την εισβολή που ετοίμαζε στο Νομισματοκοπείο ο Λαφαζάνης και για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ και την επιβολή δελτίου στα τρόφιμα που σχεδίαζαν Βαρουφάκης και Τσίπρας, τώρα αποφάσισε να κινηθεί αστραπιαία και ερευνά αν διέπραξα το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, ώστε να ασκήσει δίωξη! Κοιμηθείτε ήσυχοι».

Ακολουθεί η ανάρτηση που φαίνεται ότι προκάλεσε την ραγδαία επέμβαση του εισαγγελέα: 

Thanos Tzimeros

7 Ιουλίου στις 3:29 μ.μ. · Τροποποιήθηκε ·

ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ! ‪#‎Grexit‬

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αλήτης που υποδύεται τον πρωθυπουργό, δεν έφερε συμφωνία σε 48 ώρες. Εξαπάτησε ακόμα μία φορά όσους τον πίστεψαν, και οδηγεί τη χώρα οριστικά πλέον έξω από την Ευρώπη. Σήμερα ΟΛΟΙ θεωρούσαν ότι το Grexit θα αποφασισθεί την επόμενη Κυριακή, γι΄ αυτό συγκλίθηκε συμβούλιο κορυφής, όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά ολόκληρης της Ε.Ε. Οι ηγέτες της Ευρώπης με οδύνη που ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους, μιλούσαν για μια τραγωδία, την οποία προσπαθούν να αποτρέψουν.

Ο χαζοχαρούμενος καταληψίας, εκτός τόπου και χρόνου, έβγαλε ακόμη έναν δεκάρικο για μια συμφωνία τάχα μου “κοινωνικής δικαιοσύνης” η οποία βεβαίως θα πρέπει να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν τους διορισμούς του Κατρούγκαλου, τους πελάτες των κομμάτων, τους κουμπάρους και τους συγγενείς των προσωποπαγών θέσεων και τους συνταξιούχους όλου του πολιτικού συστήματος.

Και για να μιλάμε με αριθμούς. Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι να υποχρεώνονται επαγγελματίες χωρίς έσοδα, άνεργοι ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενοι των 500 ευρώ, να πληρώνουν τερατώδεις φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για διατηρήσουν τις συντάξεις τους οι 278.833 συνταξιούχοι που παίρνουν από 1500 έως 2000 ευρώ τον μήνα, οι 33.145 που παίρνουν από 2000 έως 2500, και οι 11.281 που παίρνουν από 2500 ευρώ μέχρι πάνω από 4000 ευρώ.

Αυτό που οι απατεώνες ονομάζουν κοινωνική δικαιοσύνη είναι άνθρωποι που ψάχνουν χρόνια να βρουν μία ολιγόωρη έστω δουλειά, να πληρώνουν 2 συντάξεις σε 929.936 άτομα, 3 συντάξεις σε 297.899, 4 συντάξεις σε 50.628, 5 συντάξεις σε 11.036 και από 6 έως 10 συντάξεις (ανά άτομο να μην ξεχνιέμαστε…) σε 1953 “δικαιούχους”, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρότεροι των 60 ετών!

(Επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας: http://www.idika.gr/…/presentations/REPORT_HLIOS_2013-07.pdf)

Δεν λεν κουβέντα για αυτό το όργιο αδικίας οι αριστεροί απατεώνες όπως δεν έλεγαν και οι δεξιοί. Διότι οι συνταξιούχοι με τις υψηλές απολαβές είναι οι κολλητοί τους, οι πάτρωνες των συντεχνιών που ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις και μετακόμισαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να εξακολουθούν όλοι αυτοί να ζουν εις βάρος μας, προτιμούν να γυρίσουν τη χώρα στη δεκαετία του ’50 εξαθλιώνοντας κυρίως εσένα μισθωτέ και συνταξιούχε, που θα έρθεις να με βρίσεις, αποκαλώντας με γερμανοτσολιά. Γιατί έξοδος από το ευρώ σημαίνει τύπωμα δικού μας νομίσματος το οποίο χωρίς αντίκρυσμα (χρυσό, συναλλαγματικά αποθέματα, εθνική παραγωγή) δεν θα αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο τυπώνεται. 100 τρισεκατομμύρια δολλάρια είναι η αξία κάθε χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε με το οποίο οι πιτσιρικάδες φτιάχνουν σαΐτες. Θα παίρνεις λοιπόν μια σακούλα χαρτονομίσματα και δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα αυγό. Εγώ θα έχω να ζήσω. Έχω κάνει το κουμάντο μου. Εσύ δεν θα έχεις. Αλλά δεν θέλω να ζήσω σε μια χώρα που το 90% του πληθυσμού δεν θα έχει ούτε να φάει.

Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.

Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται.

 

Όπως βλέπετε η ανάρτηση έγινε στις 7 Ιουλίου 2015 και στις 17 Ιουλίου ο ύποπτος κλίθηκε ήδη να εμφανιστεί ενώπιον της Άρης για να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάστηκε στις 22 Ιουλίου και κατάθεσε τα ακόλουθα:

 

Thanos Tzimeros

Χθες στις 2:45 π.μ. · Τροποποιήθηκε ·

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ

Το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ορίζει στην 4η παράγραφο ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Αυτή η πρόβλεψη, με διάφορες μορφές, υπάρχει σε όλα τα ελληνικά Συντάγματα, από την διακήρυξη της 3ης Εθνικής Συνέλευσης της Τροιζήνος, το 1827, μέχρι το ισχύον, εκφράζοντας τη διαχρονική αντίληψη του συντακτικού νομοθέτη για τον ρόλο του πολίτη στην προστασία της συνταγματικής νομιμότητας.

.

Θα μπορούσε εδώ να τελειώσει η κατάθεσή μου, διευκρινίζοντας πως εάν η κυβέρνηση κλιμακώνοντας μια σειρά αντισυνταγματικών ενεργειών μεθόδευε εν κρυπτώ την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιβολή δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα, σε αντίθεση και με την λαϊκή εντολή και με τις δικές της διαβεβαιώσεις, εγώ ως πολίτης θα θεωρούσα υποχρέωσή μου να αντισταθώ και αυτό θα έκανα. Αυτό το ενδεχόμενο περιέγραψα ακριβώς στο επίμαχο κείμενο, εισάγοντάς το με υποθετικό σύνδεσμο: “αν μάθουμε ότι ήταν ακόμα μια απάτη…” Ευτυχώς, μάθαμε ότι τελικά η πρόταση που κατατέθηκε δεν ήταν τα γνωστά μπακαλοτέφτερα ή οι εκθέσεις ιδεών που συνήθιζε η κυβέρνηση να παρουσιάζει επί 6 μήνες ως προτάσεις. Δεν μάθαμε όμως αν η καθήλωση των διαπραγματεύσεων επί 6 μήνες συνέβη επειδή οι κυβερνητικοί διαπραγματευτές απλώς δεν είχαν κανένα σχέδιο κι ούτε ήξεραν πώς να μεταπλάσουν την δημιουργική τους ασάφεια σε παραγωγική σαφήνεια, ή αν υπήρξε οργανωμένη συνωμοσία με υποστήριξη από κέντρα εκτός Ελλάδος για έξοδο της χώρας από το ευρώ, με όλα τα δεινά που αυτή συνεπάγεται, και απετράπη την τελευταία στιγμή με παρέμβαση τρίτων, ενδεχομένως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να το μάθουμε θα συνεχίσω, τεκμηριώνοντας την πεποίθησή μου για την προϊούσα συνταγματική εκτροπή την οποία επιχειρούσε επί 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο ουδέποτε υποστήριξε την νομιμότητα. Τουναντίον, και με λόγια και με έργα θεωρούσε ότι η νομιμότητα είναι α λα καρτ και όταν δεν συμφωνούμε, “τον νόμο τον καταργούμε στην πράξη”. Μόνιμα, υπέθαλπε κάθε παράνομη πράξη αρκεί να είχε πολιτικό προκάλυμμα, ενώ στελέχη του έχουν εκφρασθεί με συμπάθεια για την ένοπλη τρομοκρατική δράση και έχουν υπερασπιστεί δικαστικά τους δολοφόνους της 17Ν. Παράλληλα, συνιστώσες του όπως η Κομμουνιστική Τάση επιθυμούν αυτολεξεί “την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του από σώματα ενόπλων εργατών” χωρίς κανείς να αποκηρύσσει τέτοιες θέσεις. Αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, θήτευσαν επί μακρόν στο φροντιστήριο του ΚΚΕ, στο οποίο θεωρούσαν πολύ φυσικό το κόμμα τους να καταλάβει νόμιμα την εξουσία και κατόπιν να καταλύσει τη δημοκρατία κηρύσσοντας την επανάσταση του προλεταριάτου με στόχο την επιβολή του κομμουνισμού και την εξάλειψη του καπιταλισμού.

Την ίδια αντίληψη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και για τη διεθνή νομιμότητα. Πολλές φορές προεκλογικά, ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε καταλύσει (στο μυαλό του τουλάχιστον) την θεμελιώδη για το διεθνές δίκαιο έννοια της συνέχειας του κράτους και διακήρυσσε εντός και εκτός Ελλάδος, με επιστολές σε ξένους ηγέτες, που μάλιστα διαφήμιζε από το βήμα της Βουλής, ότι οι υπογραφές της προηγούμενης κυβέρνησης δεν τον δεσμεύουν κι όταν εκλεγεί δεν θα σεβαστεί τις συμφωνίες της χώρας.

Εξελέγη μετά από ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού, προβάλλοντας, προεκλογικά, συγκεκριμένη ατζέντα. Εάν την πίστευε, είναι μια πολύ ανησυχητική ένδειξη για τον βαθμό νοητικής επάρκειας των στελεχών του, δεδομένου ότι οι εξαγγελίες του περιελάμβαναν αντιφατικά μέτρα (μείωση φορολογίας με παράλληλη αύξηση των δημοσίων δαπανών), αντιστροφή της σχέσης αιτίου – αιτιατού (το μνημόνιο έφερε την χρεοκοπία και όχι η χρεοκοπία το μνημόνιο) μανιχαϊστικές δαιμονοποιήσεις (οι κακοί τοκογλύφοι που μας πίνουν το αίμα, όχι στην Ευρώπη των Τραπεζών – ναι στην Ευρώπη των λαών) και είχε ως κεντρικό αίτημα κάτι που άνθρωποι με σώας τας φρένας, αν το άκουγαν, θα γελούσαν: την διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους ή μεγάλου μέρους του, ταυτόχρονα με το αίτημα για νέο δάνειο και την απαίτηση να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε εσαεί από τους εταίρους για να τα διοχετεύουμε σε καταναλωτικές δαπάνες, χωρίς την υπογραφή κανενός είδους συμφωνητικού! Εάν δεν πίστευε όλα αυτά τα αλλοπρόσαλλα, πρόκειται για τον ορισμό της πολιτικής απάτης. Ούτως ή άλλως, επικίνδυνο μείγμα για κυβερνητικό ρόλο.

Το 6μηνο της αποκαλούμενης διαπραγμάτευσης διαπιστώσαμε και το ανύπαρκτο ηθικό έρμα αυτού του συμφύρματος: δεν διατυπώθηκε κανένα επιχείρημα που να υποστηρίζει τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών της Ε.Ε. να χρηματοδοτούν τις πρόωρες συντάξεις και τις προσλήψεις κομματικών πελατών στο Δημόσιο. Το μόνο “επιχείρημα” ήταν η απειλή πως ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα οδηγήσει σε κατάρρευση ολόκληρη την Ε.Ε. – το γνωστό “θα το κάνουμε Κούγκι”.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναίρεσε το σύνολο των προεκλογικών του προταγμάτων κι αναρωτιέμαι ως πότε η κραυγαλέα πολιτική απάτη θα είναι ατιμώρητη από τη Δικαιοσύνη και ποιες περιπτώσεις καλύπτει το άρθρο 162 του ΠΚ. Αναρωτιέμαι αν είναι ή όχι “συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, με στόχο να μεταβάλουν το φρόνημα των εκλογέων” οι χαρακτηρισμοί “γερμανοτσολιάδες”, “νενέκοι”, “εθνικοί μειοδότες”, που ακούγονταν κατά κόρον, ακόμα και μέσα στη Βουλή για όποιον τολμούσε να έχει διαφορετική άποψη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι επίσης πότε θα ερμηνευθεί διασταλτικά το άρθρο 165, ώστε στην δωροδοκία εκλογέα με “υπόσχεση δώρων ή άλλων ωφελημάτων που δεν του οφείλονται” να περιληφθούν και οι προεκλογικές υποσχέσεις και πότε θα υπάρξει δικαστήριο που θα επιβάλει στέρηση των αξιωμάτων και των θέσεων που αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του άρθρου. Δεν γνωρίζω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, να έχει ασκηθεί ποτέ ποινική δίωξη ή έστω προκαταρκτική εξέταση (ας μην είναι και κατεπείγουσα), για παράβαση αυτών των άρθρων, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Παρακολουθώντας το σήριαλ της διαπραγμάτευσης διαπιστώναμε με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, πέρα από τον συνεχώς επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, ο οποίος όπως ήταν λογικό, δεν είχε αποτέλεσμα. Η εμμονή σ΄αυτόν τον εκβιασμό έκανε πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμένα, να πιστεύουν ότι τελικός στόχος του ΥΠΟΙΚ, και πολλών άλλων, δεν ήταν η συμφωνία αλλά η ρήξη, στοιχείο που επιβεβαιώνεται από την επιστολή της κας Βαλαβάνη στον πρωθυπουργό: «Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία”. Την έκταση αυτού του σχεδίου αναδεικνύουν και όσες πληροφορίες είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για το κυοφορούμενο “πραξικόπημα Λαφαζάνη”, με εισβολή στο Νομισματοκοπείο, αρπαγή των χρημάτων της ΤτΕ, έκδοση πλαστού νομίσματος, σύλληψη του διοικητή της ΤτΕ, τη στιγμή που η οικονομία είχε καταρρεύσει, οι Τράπεζες οδηγούνταν σε κλείσιμο και η κίνηση κεφαλαίων σε περιορισμό. Ενέργειες για τις οποίες θα περίμενε κανένας ότι η Δικαιοσύνη θα είχε την ίδια τουλάχιστον ευαισθησία που επέδειξε με τα δικά μου κείμενα στο Facebook. Άλλωστε το άρθρο 134 αναφέρεται και στην περίπτωση κάποιου που επιχειρεί με “σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού”. Πιο ταιριαστή περιγραφή για την περίπτωση Λαφαζάνη δεν νομίζω να υπάρχει.

Κορυφαία” στιγμή αυτής της συνεχούς και κλιμακούμενης συνταγματικής εκτροπής ήταν το δημοψήφισμα. Αντισυνταγματικό ως προς το περιεχόμενό του, παράνομο και εκτός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έσπευσε η ίδια να επισημάνει, είναι ίσως το μοναδικό δημοψήφισμα στην παγκόσμια πολιτική ιστορία στο οποίο κανένας δεν ήξερε ούτε ποια είναι η ερώτηση ούτε τι σημαίνουν οι απαντήσεις.

Η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε δίνοντας αυθαίρετη, κατά το δοκούν, ερμηνεία στο ναι και στο όχι, εντείνοντας έναν άνευ προηγουμένου, αλλά και άνευ λόγου, ιδιαίτερα επικίνδυνο εθνικό διχασμό που καλλιεργούσε επί χρόνια με τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε μνημονιακούς-εθνοπροδότες-στα τέσσερα και αντιμνημονιακούς-αντιστασιακούς-αξιοπρεπείς. Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι αξιοπρεπής είσαι όταν δεν ζητάς δανεικά. Όταν ζητάς, με όποιον τρόπο κι αν ζητάς είσαι αναξιοπρεπής. Το δημοψήφισμα ήταν κατά την γνώμη μου παντελώς άχρηστο, ανώφελο και καταστροφικό σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που εξυπηρετούσε ήταν η έξαρση του πολιτικού φανατισμού ώστε η σχεδιαζόμενη έξοδος από το ευρώ να παρουσιαστεί ως ηρωϊσμός.

Με έκπληξη είδα πως στο πρώτο και ιδιαίτερα κρίσιμο ταξίδι του νέου ΥΠΟΙΚ, Τσακαλώτου, στις Βρυξέλλες ενώ θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο με λεπτομέρειες και σαφή κοστολόγηση ένα δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση, αυτό που παρουσιάσαμε ήταν η προφορική ανάπτυξη πρόχειρων σημειώσεων στο μπλοκ του ξενοδοχείου.

Διαβάζω διεθνή ΜΜΕ και ήταν σε όλα εμφανές το έσχατο σημείο παρακμής στο οποίο οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η απόλυτη καταστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι εκ των ων ουκ άνευ για σχέσεις μεταξύ εταίρων, και η πανωλεθρία της οικονομίας που υπολογίζεται σε περισσότερα από 200 δισ. Γνωρίζω επίσης οικονομικά και ήξερα τι σημαίνει αποπομπή από τη ζώνη του Ε.Ε. (νομοτελειακά αυτή θα κατέληγε σε αποπομπή από την ίδια την Ε.Ε.) για μια χώρα υπερχρεωμένη, χωρίς δυνατότητα δανεισμού από πουθενά, με μηδέν συναλλαγματικά διαθέσιμα και καχεκτική παραγωγή που καλύπτει μόνο του 20% των αναγκών της. Οι συνέπεις θα ήταν χειρότερες από αυτές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Την μέρα που έγραψα το επίμαχο κείμενο, το Grexit διαφαίνονταν ως σχεδόν βέβαιο. Ήδη είχε συγκληθεί σύνοδος κορυφής ολόκληρης της Ε.Ε. και όχι μόνο της Ευρωζώνης. Ήταν προφανές ότι την Κυριακή θα γίνονταν η τελετή εξοστρακισμού της χώρας με τραγικές συνέπειες όχι μόνο σε οικονομικό αλλά σε κοινωνικό και πολύ πιθανόν και σε εθνικό επίπεδο. Στο εσωτερικό μια νέα δικτατορία του προλεταριάτου ετοιμαζόταν να επιβληθεί. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ιστορικά παραδείγματα ηγετών και κυβερνήσεων που ενώ έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, στην πορεία μετατρέπονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, με ή χωρίς κοινοβουλευτικό κέλυφος. Έβλεπα ότι αυτό πήγαινε να γίνει και στη χώρα μου. Δεν ήθελα να ζήσουμε μια εθνική τραγωδία ούτε να μεγαλώσει ο γιός μου σε μια έρημο που θα αγωνιζόταν να φτάσει κάποτε την Αλβανία του Χότζα.

Θα έπρεπε, αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωνόταν, όλοι οι Έλληνες να είχαν κατακλύσει τους δρόμους με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή και το Μαξίμου, μέρα νύχτα, απαιτώντας την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Αυτό θα έκανα, προσωπικά, αν (επαναλαμβάνω το «αν» το οποίο υπήρχε ως προϋπόθεση στο κείμενό μου) το πραξικόπημα Λαφαζάνη και τα σχέδια των κύκλων της δραχμής, προδίδοντας την επιθυμία του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων για παραμονή στο ευρώ, επικρατούσαν. Το θεωρούσα και το θεωρώ υποχρέωση και καθήκον μου – και από όσα έγραψα στα κείμενά μου δεν αφαιρώ ούτε σημείο στίξης. Αντίθετα, προσθέτω την άποψη του διακεκριμένου συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη, ο οποίος στην ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια των παλλαϊκών κινητοποιήσεων των “αγανακτισμένων” είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί, μολονότι τότε δεν ήταν σαφές ποια ήταν η συνταγματική εκτροπή που είχε επισυμβεί, και οι “αγανακτισμένοι” κάθε άλλο παρά ενιαία εκπροσωπήση ή αιτήματα είχαν. Ωστόσο αρκούσε, κατά τον κ. Κασιμάτη, και μόνη η παρουσία τόσων χιλιάδων ανθρώπων στον δρόμο για να δικαιολογήσει την έννοια της λαϊκής εξέγερσης για την υπεράσπιση του Συντάγματος.

Εδώ ολοκληρώνω την πολιτική παράμετρο της κατάθεσής μου.

Έχω όμως και κάποια νομικής φύσεως σχόλια. Το άρθρο 135 μιλάει για διάδοση εγγράφων. Εγώ δεν διέδωσα κανένα έγγραφο. Έγραψα ένα κείμενο στον προσωπικό μου χώρο, το οποίο μπορούν να διαβάσουν, αν θέλουν, όσοι είναι ή δηλώνουν φίλοι μου. Το διέδωσαν, “διανθίζοντάς” το με τη λέξη “πραξικόπημα”, για να με πλήξουν, οι πολιτικοί μου αντίπαλοι.

Επίσης, μιλάει για προσπάθεια διέγερσης άλλων. Το “περιμένετε να δούμε τι θα κάνουν” δεν νομίζω ότι θα το θεωρούσαν πολλοί διεγερτικό. Αν, όπως έχω αναφέρει και προηγουμένως, τελικά δεν υποβάλαμε πρόταση και η χώρα όδευε προς Grexit, τότε, ναι, θα έγραφα ένα εξαιρετικά διεγερτικό κείμενο, και πιστέψτε με ξέρω να γράφω διεγερτικά κείμενα. Αλλά ευτυχώς για την χώρα, δεν χρειάστηκε να το γράψω.

Το άρθρο 134 μιλάει για απειλή βίας. Υποθέτω ότι ο συνειρμός γίνεται με την έκφραση του κειμένου μου “θα τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές”. Είναι τουλάχιστον υπερβολικό, η χρήση μιας συνηθισμένης έκφρασης της καθομιλουμένης να θεωρηθεί απειλή βίας αόπλων ανθρώπων απέναντι στα καλύτερα φρουρούμενα κτήρια της χώρας. Άλλωστε ο σκοπός της ενέργειας – αν γινόταν – δεν θα ήταν να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος από τον συγκεριμένο χώρο αλλά να εξαναγκαστεί σε παραίτηση η κυβέρνηση υπό το βάρος των ανομιών της, της καταστροφής που επισώρευσε στη χώρα, της συνολικής της ανικανότητας, και της λαϊκής κατακραυγής. (Έχω την εντύπωση πως δεν θα το αποφύγει τελικά, μόνο που στη θέση μου θα είναι οι πρώην οπαδοί της – αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.) Αν μαζί μου ήταν 500.000 Έλληνες, δεν νομίζω ότι θα έμενε κανείς κυβερνητικός στη θέση του. Ευτυχώς, πρόσκαιρα, η τραγωδία αποφεύχθηκε. Για να αποφευχθεί εντελώς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, ο οποίος περνάει από μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα – και στον τομέα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

 

Τώρα βέβαια, μια που οι Αρχές κινήθηκαν τόσο, μα τόσο γρήγορα  στην περίπτωση “πραξικοπήματος” Τζήμερου, περιμένω να κάνουν το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις πραξικοπήματος που έχουν καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό από την πρόεδρο της βουλής, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Απόστολο Γλέτσο κλπ, αλλά να ελεγχτεί και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι «Μπορούμε να κάνουμε και το άλλο. Να μαζευτούμε όλοι μαζί και να κάνουμε μια διαδήλωση να μπούμε μέσα στο Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμα δεν το βάζουμε πάνω στο τραπέζι» και έχει μηνυθεί γι΄αυτο .

Αν δεν τα ελέγξετε πως ξέρετε ότι δεν υπάρχει θέμα ή ότι δεν συνδέονται όλα τα περιστατικά μεταξύ τους ;;;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Νίκος Μπογιόπουλο: Αν υπάρχει «πραξικόπημα», που όπως λέει η κυβέρνηση εκδηλώθηκε εναντίον της, το «τανκ» ποιο είναι; Το μνημόνιο δεν είναι; Αλλά: Η κυβέρνηση σε σχέση με το «τανκ» που βρίσκεται; Είναι έξω ή μέσα σε αυτό;

Ραχήλ Μακρή: Κοινοβουλετικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους

Βενιζέλος: Απόπειρα πραξικοπήματος το δημοψήφισμα

Σαμαράς: Πραξικόπημα το δημοψήφισμα, Αρμαγγεδών και βιβλική καταστροφή το “όχι”

Α. Καψάλης: Δεν παραιτούμαι, αγωνίζομαι για την αποτροπή του πραξικοπήματος

Μαξίμου: Δύσκολος συμβιβασμός εν μέσω εκβιασμών και οικονομικού πραξικοπήματος

Κωνσταντοπούλου: Στην Ελλάδα γίνεται «πραξικόπημα» που δεν πρέπει να ολοκληρωθεί

Επιστολή της Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Τσίπρα: «Ξεσκίζει» το Σύνταγμα αντί να σκίζει μνημόνια

Μήνυση κατά Βαρουφάκη και παντός υπευθύνου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για εσχάτη προδοσία

Η καλή λειτουργία του πολιτεύματος είναι ευθύνη των πολιτών (Αρθ.120Σ)

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά

16 σχόλια:

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης23 Ιουλίου 2015 – 3:05 π.μ.

Όταν επιτρέπεται η δικαιοσύνη να λειτουργεί αντισυνταγματικά προς διαιώνιση της νομικής ασυλίας των πολιτικό-δικονομικά διαπλεκόμενων στη καταπάτηση της κοινόχρηστης περιουσίας ΟΛΩΝ των πολιτών, γιατί όχι οι ιδιώτες τραπεζίτες;δανειστές να μη απαιτούν την οικειοποίηση των φυσικών πόρων και τη Δημόσια περιουσία του κράτους? https://www.academia.edu/14310021/LIKA_INFÖR_LAGEN

Υπόψιν άλλο η κοινόχρηστη περιουσία της ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ κι άλλο η διαχείριση της περιουσία του Κράτους!

Ακούσατε κάτι από κανένα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λαύρας με τα κοινόχρηστα βοσκοτόπια της ολότητας των κατοίκων της Σκύρου?

Κι όχι τίποτε άλλο αλλά πληρώνονται και δικηγόροι από το Δημόσιο για τα επιτεύγματα τους στη συν διαπλοκή τους υπέρ των καταπατητών!

https://www.academia.edu/14310021/LIKA_INFÖR_LAGEN

Απάντηση

Aquilles23 Ιουλίου 2015 – 6:16 π.μ.

it’s more like freedom of speech

No mention of the real traitors like ΓΑΠ and the rest of leeches.

Απάντηση

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ23 Ιουλίου 2015 – 6:56 π.μ.

Η ζυγαριά της δικαιοσύνης γέρνει προς τη μεριά του συριζα. Αποτελούν όνειδος, είναι ντροπή για την κατάντια της δικαιοσύνης, ενέργειες σαν κι αυτή ενάντια στον Τζήμερο.

Απάντηση

Dimitri23 Ιουλίου 2015 – 7:46 π.μ.

Μία ορθή ποινή θα ήταν να προσφέρει επί 2ετία κοινωνική υπηρεσία στα σκουπιδιάρικα του Δήμου,

Και χρήσιμες υπηρεσίες θα προσφέρει, και δεν θα αποξενωθεί από το φυσικό του περιβάλλον.

Απάντηση

Απαντήσεις

nick23 Ιουλίου 2015 – 8:31 π.μ.

Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια…Αυτο το περιβαλλον που ζεις, και σου αρεσει, δεν σημαινει οτι ταιριαζει και σε αλλους….

Dimitri23 Ιουλίου 2015 – 11:59 π.μ.

Έλα όμως που εσύ και οι άλλοι, είναι αυτοί που δημιούργησαν το σκουπιδαριό, που εμείς αναπνέουμε παρά την θέληση μας.

Παρά την καμπάνια “Μένουμε σκουπίδια”, η χώρα θα ξεβρωμίσει.

nick23 Ιουλίου 2015 – 4:19 μ.μ.

Οντως θα ξεβρωμισει…. Και κανεναν δεν ενδιαφερει που εσυ και η συνομοταξια σου”Μενετε Σκουπιδια…”

ioannes23 Ιουλίου 2015 – 6:24 μ.μ.

Α… εσύ έβγαλες και την ποινή. Σε ποιό κολχόζ θα τον στείλεις;

Απάντηση

Komninos23 Ιουλίου 2015 – 8:55 π.μ.

Προφανως ο κυριος αυτος ειναι απληροφορητος πανω στις λεξεις “Δημοκρατικο Πολιτευμα” και νομιζει πως εντοξευοντας λασπη και χαρακτηρισμους καθολου συνηθισμενους σε πολιτισμενο ατομο κατα αντιπαλων, υπηρετει ….αληθεια ΤΙ ??

Απάντηση

Κωνσταντίνος Βλατάκης23 Ιουλίου 2015 – 9:43 π.μ.

Και επίσημα περνάμε σε ένα Οργουελιανό κόσμο. Στο τέλος όσοι ψηφίζουν κάτι άλλο απο σύριζα, θα θεωρούνται επικίνδυνοι για την δημοκρατία.

Με τις υγείες μας…

Απάντηση

Nativist23 Ιουλίου 2015 – 12:51 μ.μ.

«Η Δικαιοσύνη προστατεύει τη Δημοκρατία. Είναι φως φανάρι. Αφού ανέχεται 40 χρόνια τώρα να υπάρχει κόμμα στη Βουλή που θέλει να επιβάλει την δικτατορία του προλεταριάτου..»

Έχει δίκιο σ’ αυτό και δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΚΕ. Το είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, και ο Γιανναράς στην επιφυλλίδα του Οχι μισόλογα για τον φασισμό (Καθημερινή, 15.06.2008). Άλλο ότι σήμερα ο ίδιος είναι από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές του, κατ’ αυτόν, “χαρισματικού” Τσίπρα και τής κυβέρνησής του

Το Σύνταγμα του 1974 ήταν από την αρχή προβληματικό και εφαρμόστηκε εξ ίσου προβληματικά, γι αυτό η Μεταπολίτευση κατάντησε σε εξάμβλωμα δήθεν δημοκρατικού πολιτεύματος. Όχι μόνο γι αυτό, αλλά κυρίως.

Απάντηση

Tάσος,Θεσσαλονίκη23 Ιουλίου 2015 – 3:17 μ.μ.

Επι της ουσίας ορθά καλείται ο εν λόγω κύριος.

Απάντηση

Απαντήσεις

Nativist23 Ιουλίου 2015 – 4:57 μ.μ.

Ορθά καλείται, αλλά έπρεπε να κληθεί και ο Λαφαζάνης για τις σχεδιαζόμενες εισβολές, εκτός κι αν ήσαν ψέματα, οπότε έπρεπε να κληθούν αυτοί που τα μετέδωσαν.

Βρε υπάρχει καθόλου σοβαρότητα σ’ αυτόν τον τόπο;

Απάντηση

Γιώργος Γεωπόνος23 Ιουλίου 2015 – 5:24 μ.μ.

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Απάντηση

Γιώργος Γεωπόνος23 Ιουλίου 2015 – 5:28 μ.μ.

Ο κύριος αυτός μίλησε για ανατροπή με χρήση βίας. Είπε ξεκάθαρα υπογράφουν ή θα μπούμε στο Μαξίμου. Επί λέξη: “Μπαίνουμε στο Μαξίμου και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές”.

Πολύ σωστά τον κάλεσε ο εισαγγελέας.

Ορισμένοι σχολιαστές μπροστά στο μίσος τους για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν τίποτα άλλο. Σέβομαι όμως τη γνώμη τους αρκεί να μην ακολουθήσουν τον Τζήμερο στην έφοδο στο Μαξίμου. Εκεί ενεργοποιείται το άρθρο 108:

“Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού ή να αποστερήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση ή τη Βουλή από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη από δεκαπέντε ως είκοσι έτη”.

.Προτιμότερο θα ήταν ο κύριος Τζήμερος αν θέλει να ηγηθεί εφόδου να φυλάξει τα σύνορα στον Έβρο.

Αν κάθε κυβέρνηση που δεν αρέσει σε κάποιους την ανατρέπουν με την βία τότε θα γίνει χαμός. Την άλλη κυβέρνηση θα την ανατρέπουν άλλοι που δεν θα τους αρέσει, Θα βγάλουμε όλοι τα καλάσνικοφ και τις ματσέτες και θα γίνουμε Αφρική με οπλαρχηγούς. “Ωραία” πράγματα.

Σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κι αύριο κάποιος άλλος. Οι εκλογές γι’ αυτό υπάρχουν. Μπορεί να μην έχουμε την δημοκρατία που θέλουμε αλλά σε σχέση με πολλά άλλα κράτη στον πλανήτη η Ελλάδα έχει ένα πολίτευμα πολύ καλύτερο.

Βέβαια ο εισαγγελέας δεν μπορεί να φωνάζει μόνο τον Άκη για μίζες ή έναν Τζήμερο που μίλησε για ανατροπή με έφοδο στο Μαξίμου. Πρέπει να καλέσει κι άλλους. Σε αυτόν τον τόπο τις καλές εποχές έγινε “γλέντι” από κάποιους και τα κομματόσκυλα τους. Το λογαριασμό σήμερα τον πληρώνουμε όλοι εμείς.

Απάντηση

ioannes23 Ιουλίου 2015 – 6:23 μ.μ.

Τέτοιες ή παρόμοιες απόψεις εκφράζονται ανοικτά σε συζητήσεις στα καφενεία και όχι μόνο επί δεκαετίες. Δηλαδή αν πω εγώ ¨Ντου στου Μαξίμου” θα κληθώ σε απολογία; Σα να αρχίζουν να περνάνε τακτικές ΑΚΡ και Ερντογάν μου φαίνεται…σαν…

Απάντηση

Advertisements

One comment on “Απίστευτο και όμως αληθινό: Ελέγχεται για έσχατη προδοσία ο Θάνος Τζήμερος !

 1. Ευριπίδης Μπίλλης προς βουλευτές (επιστολή)

  ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ.
  κ. ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ Ή ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ;

  Ο στόχος της ερώτησης ήταν να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ένα καθαρά συστημικό κόμμα πιστό στους…. Δείτε την απάντηση στο ανωτέρω βίντεο. Μηδέν εις το πηλίκιο ως θα έλεγε ο συνάδελφος του, ΓΑΠ.
  Μόνον συμβιβασμό παράδοσης υπονοούσε, πονηρώς. Ως και εγένετο

  Κύριοι βουλευτές,
  Ένα ρητό σοφού λέει, ότι η δειλία έχει συνήθως ως δικαιολογία τη θυσία.
  Εν Ελλάδι σήμερα θα λέγαμε, ότι ίσως η προδοσία έχει ως δικαιολογία τη θυσία.

  Πώς είναι δυνατόν, να μην παραιτείται, δήθεν θυσιαζόμενος, δήθεν για να σώσει εμάς που δολοφονεί, αυτός που εξαπάτησε, τόσο, μα τόσο «πατριωτικά», πολύ περισσότερο από τον Σαμαρά, τον Ελληνισμό.

  Και «καμαρώνοντας» γελοιωδώς, ότι έγινε, ως πιστεύει, επαναστάτης κύρους Τσε Γκεβάρα, να θέλει ως νέος Παπαδήμιος, να συμπληρώσει το έργο του, δηλαδή να μας αποτελειώσει.

  Είναι επικίνδυνος για τον Ελληνισμό. Η παιδεία του, ως απέδειξαν οι πράξεις του, είναι νεοταξική φασιστική και όχι Ελληνική.

  Απαιτείται άμεση παραίτηση του, για να προωθηθούν διαδικασίες κάθαρσης.
  Χωρίς και τους άλλους «επαναστάτες» και «πατριώτες» της δήθεν Ευρώπης των εθνών. Όπως μας παραμύθιαζαν, πριν αποκαλύψουν το φασιστικό τους προσωπείο.

  Ευριπίδης Μπίλλης

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.