Να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα ρεμάλια που χρεοκόπησαν τη χώρα

support_us_takeaction

Τα στατιστικά στοιχεία εκτέλεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, που το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες στη δημοσιότητα, στέλνουν προς το κομματικό-πολιτικό σύστημα εξουσίας και την ελληνική κοινωνία, τρία άκρως ανησυχητικά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι η χώρα μας διέρχεται φάση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Το δεύτερο δραματικό μήνυμα είναι ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται τον Ιούνιο του 2015 σε 735 δις ευρώ (€) ή 416% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της ελληνικής οικονομίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκ των 735 δις τα 655 δις € θεωρούνται ως χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Το τρίτο μαντάτο είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από το τούνελ της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και η σταδιακή αποκατάσταση της σταθερότητας των Δημοσίων Οικονομικών, προϋποθέτουν νέες χρονοβόρες θυσίες από τον ελληνικό λαό και γαϊδουρινή υπομονή από μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις, δηλαδή από τους είλωτες που θα τραβήξουν το κάρο των επιπρόσθετων αιματηρών μέτρων του τέταρτου μνημονίου.

Τον Ιούνιο του 2015 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 320 δις € . Ωστόσο, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό επίπεδο του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Ο υπολογισμός του πραγματικού μεγέθους του ελληνικού δημοσίου χρέους, θα πρέπει να βασιστεί στα ακόλουθα βήματα: 1) Ο κωδικός 5172 του Κρατικού Προϋπολογισμού, αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2015 έντοκα γραμμάτια 265 δις € έχουν μετατραπεί σε repos, τα οποία όμως δεν συνυπολογίζεται στο τρέχον χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. 2) Τα δάνεια που επιχειρήσεις και οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν λάβει είτε με την εγγύηση είτε χωρίς την εγγύηση του ελληνικού κράτους, εκτιμώνται σε 80 δις €. 3) Τον Ιούνιο του 2015 κρατικά ομόλογα 65 δις € απεικόνιζαν swaps, τα οποία δεν αθροίζονται στο επίσημο δημόσιο χρέος. 4) Oι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς επιχειρήσεις και ιδιώτες ανήλθαν τον Ιούνιο σε 5 δις €. Η ανωτέρω ποσοτική ανάλυση καταδεικνύει ότι τον Ιούνιο του 2015, το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται σε 735 δις € (320+265+80+65+5=740). Αξιοσημείωτο είναι ότι εκ των 735 δις, τα 655 δις € αξιολογούνται ως χρέος της κεντρικής κυβέρνησης (320+265+65=650).

Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας καθρεφτίζεται στο εξωφρενικό ποσό των πιστωτικών εσόδων ύψους 281 δις, εκ των οποίων τα 265 δις € είναι έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και υπό τη μορφή repos κρατούνται από τις εγχώριες ελληνικές τράπεζες. Να σκεφτείτε ότι τα πιστωτικά έσοδα την αντίστοιχη περσινή περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ήταν 59,5 δις €, με τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας να ανέρχονται σε 56 δις €. Το χρεοστάσιο του ελληνικού κράτους συνεπάγεται και την χρεοκοπία των εγχώριων ελληνικών τραπεζών. Και τούτο γιατί τα 265 δις € εντόκων γραμματίων, που το ελληνικό κράτος χρωστάει στις εγχώριες συστημικές τράπεζες, μαθηματικά 100% βέβαιο είναι ότι το ελληνικό δημόσιο, ούτε σε 100 χρόνια δεν θα καταφέρει να εξοφλήσει.

Η Ελλάδα καταστράφηκε από άχρηστους και διεφθαρμένους πολιτικούς. Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει ότι η γιγάντωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας κυρίως μετά το 1980, ήταν το θλιβερό αποτέλεσμα ενός αχρείου και διεφθαρμένου κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας. Αληταράδες πολιτικοί, πιωμένοι και χαπακωμένοι πήγαιναν στο Κούγκι, πούλαγαν πατριωτηλίκι φωνάζοντας ότι ούτε νεκροί δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο μνημόνιο. Τελικά, όχι μόνο ψήφισαν με χέρια και με πόδια το τέταρτο μνημόνιο, αλλά με φούντα και τσίπουρο εξακολουθούν να παριστάνουν τους πατριώτες. Αυτά τα ρεμάλια πρέπει να συλληφθούν, να προσαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταδικαστούν.

Άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στην Kontranews (24.7.2015)

 

Γεώργιος Α. Βάμβουκας

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Προς τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC): ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ / The appeals in chronological order

 

 

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Α ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ;;;;

 

 

Advertisements

2 comments on “Να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα ρεμάλια που χρεοκόπησαν τη χώρα

 1. Eπιστολή της πρόεδρου του ΑΠ προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :

  ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  COUR DE CASSATION SUPREME COURT
  PRESIDENT ATHENES, GRECE ATHENS, GREECE

  Αθήνα, 9-7-2015

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε


  Οι ́Ελληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

  Με εκτίμηση
  Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου Πρόεδρος Αρείου Πάγου

  French

  English

 2. Το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  Δημοσιεύτηκε στις Σεπτεμβρίου 11, 2015 από mkiellinikou

  (Απόσπασμα, με την ομιλία μας, από την εκδήλωση για την βράβευση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή 11/09/2015. Τα στοιχεία που παρουσιάσαμε είναι συγκλονιστικά.) https://www.youtube.com/watch?v=WvFuV-t02Mc

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ε.Κ.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μας απονείμει το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη για το 2015, ως αναγνώριση του αγώνα που κάνουμε 4 σχεδόν χρόνια για τον εγκαταλειμμένο από την επίσημη Πολιτεία άνεργο – ανασφάλιστο ασθενή και για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο αγώνας όμως δίνεται από εμάς επειδή οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, στην χώρα μας είναι απόρροια των πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), έχει οδηγήσει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 3 εκατομμύρια άπορων και εξαθλιωμένων άνεργων πολιτών.

  Η Ευρώπη για εμάς, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες, θα μπορούσε να είναι το σπίτι μας. Μιλάμε για την Ευρώπη των λαών, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης. Εμείς αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αυτήν αποζητούμε. Με λύπη μας όμως βλέπουμε μια Ευρώπη χαμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των οικονομικών και τραπεζικών συμφερόντων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η προτεραιότητα της είναι να βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιδιωτικές τράπεζες ενώ παράλληλα πιέζει για την μείωση, πάνω από 50% σε σχέση με το 2009, των προϋπολογισμών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.

  Bάσει στοιχείων του Ινστιτούτου Prolepsis, η μαζική φτωχοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού οδήγησε:

  – 6 στους 10 μαθητές σε 64 σχολεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

  – Το 61% των μαθητών στα παραπάνω σχολεία έχουν ένα γονιό χωρίς δουλειά, ενώ το 17% των οικογενειών δεν είχε κανένα γονιό που να εργάζεται.

  – 11% από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα και το 7% είχε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από μια βδομάδα κατά το έτος 2014, ενώ το 3% ζούσε ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

  – 406 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια το 2014 για να σιτίσουν τους 61,876 μαθητές τους.

  – 1,053 σχολεία έχουν κάνει αίτηση φέτος για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», ώστε να λάβουν σίτιση οι 152,397 μαθητές τους εκ των οποίων σήμερα μόνο οι 15,520 μαθητές σε 150 σχολεία έχουν συμπεριληφθεί.

  – 42,727 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς όλης της χώρας και το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.

  Βάσει μελέτης του «Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» της Βουλής:

  – 3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432 ευρώ το μήνα ανά άτομο)

  – 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (233 ευρώ το μήνα ανά άτομο, που σημαίνει ακραία φτώχεια)

  – Δηλαδή το 58% του Ελληνικού πληθυσμού, 6,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

  Αυτή η Ευρώπη, που θέλει να μας βραβεύσει, φαίνεται να μην ενοχλείται για όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από τους χιλιάδες θανάτους ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Θανάτους που θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί έρχονται επιπλέον μειώσεις, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά 933 εκατομμυρίων ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

  Θα ήταν υποκριτικό εμείς να παραλάβουμε ένα βραβείο όταν αυτή η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στα υποσιτισμένα βρέφη, στους νεκρούς καρκινοπαθείς ασθενείς, στα γεμάτα απελπισία βλέμματα των ασθενών που υποφέρουν, των μανάδων που μας εξιστορούν ιστορίες τρομακτικής εγκατάλειψης αφού καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ελάχιστη τροφή για άλλη μια χρονιά.

  Τα λόγια του εκπροσώπου μας γιατρού Γιώργου Βήχα ήταν ξεκάθαρα «Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι νεκροί και ασθενείς που στέκονται ανάμεσα μας, μας κοιτούν στα μάτια και δε μας επιτρέπουν να δεχτούμε αυτό το βραβείο«.

  Δεν γυρνάμε την πλάτη μας στην Ευρώπη ούτε στους Ευρωπαϊκούς λαούς που στέκονται εντυπωσιακά αλληλέγγυοι! Είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε την πλάτη μας στους πολιτικούς και στους θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως λογιστικά νούμερα. Αντιμετώπιση που εδώ και 5 χρόνια εξελίσσεται σε ντροπή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα και αν αυτό το βραβείο σήμαινε κάτι τέτοιο θα ήμασταν ευτυχείς να το παραλάβουμε.

  Σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με στοιχεία το τι σημαίνει να είσαι ανασφάλιστος στην παρουσίασή μας στο Ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Βουλής στην Αθήνα. Δεν αποδεχθήκαμε το βραβείο αφού οι ασθενείς μας συνεχίζον να βιώνουν την ίδια και χειρότερη κατάσταση ακόμα και σήμερα. Στο ταξίδι μας στις Βρυξέλλες, σε ένα μήνα περίπου θα ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους πολίτες, σχετικά με όσα βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της λιτότητας!

  Έχει μεγάλη σημασία αυτή η βράβευση να μετατραπεί σε μήνυμα ανθρωπιάς με απτά αποτελέσματα στην αλλαγή πολιτικών και δυνάμωμα της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων πολιτών.

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

  ΣΧΕΤΙΚΟ:

  Επιστολή της Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s