Η ΕΕ στέλνει στρατό στη Μεσόγειο για το μεταναστευτικό

14b8ad4a36acb67b04673e6c4f3b849555dabfd8

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τις Βρυξέλλες.

Βάσει του μέτρου αυτού, που θα ισχύσει από τις αρχές Οκτωβρίου, τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις, να ζητούν αλλαγή πορείας ή ακόμη και να καταστρέφουν πλοία που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές. Παράλληλα θα μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις, με την προϋπόθεση να μην εισέρχονται στα λιβυκά χωρικά ύδατα.

Στη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες, οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση επεσήμαναν ότι «πληρούνται οι προϋποθέσεις» για να αρχίσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης EU Navfor Med, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου στη Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση – στην οποία συμμετέχουν τέσσερα πλοία και χίλιοι άνδρες— συνίστατο στην παρακολούθηση από τα διεθνή χωρικά ύδατα των εγκληματικών δικτύων που κάθε μέρα στέλνουν πλοιάρια γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης.

Επίσης οι άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση συνέδραμαν και στις επιχειρήσεις διάσωσης, συμβάλλοντας στη διάσωση 1.500 προσφύγων και μεταναστών.

Προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης χρειάζονται επιπλέον επτά πολεμικά πλοία, κάποια από τα οποία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις, καθώς και ελικόπτερα, υποβρύχια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, διότι η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει μια σειρά νομικών κειμένων, που θα αφορούν μεταξύ άλλων τους κανόνες εμπλοκής των στρατιωτών.

Τη συνδρομή του αυστριακού στρατού στον έλεγχο των συνόρων ανακοίνωσε ο καγκελάριος Φάιμαν

Η Αυστρία θα ζητήσει τη συνδρομή του στρατού στη διαχείριση της συρροής στα αυστριακά σύνορα προσφύγων και μεταναστών που προέρχονται από την Ουγγαρία, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Η Βιένη θα επιστρατεύσει 2.200 στρατιώτες “στις προσεχείς δύο ώρες” για να “βοηθήσουν την αστυνομία”, κυρίως στους “συνοριακούς ελέγχους”, εκεί όπου είναι αναγκαίο, εξήγησε ο αυστριακός καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την ώρα που η ροή των προσφύγων που φθάνουν στα ουγγρο-αυστριακά σύνορα έχει πάρει “άνευ προηγουμένου” διαστάσεις και πληθύνονται οι φωνές εντός της αυστριακής κυβέρνησης που ζητούν, μετά το Βερολίνο, την επιβολή συνοριακών ελέγχων στα ουγγρο-αυστριακά σύνορα.

Κίνδυνος να ξεμείνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα

Η Γερμανία από την πλευρά της αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να ελεγξει τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχεται στο έδαφός της.

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις βραδυνές ώρες της Κυριακής με Γερμανούς αστυνομικούς να σταματούν λεωφορεία και αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν από την Αυστρία στη Γερμανία.

Λόγω της απόφασης αυτής το απόγευμα της Κυριακής διεκόπησαν τα δρομολόγια της Deutsche Bahn από Αυστρία προς Γερμανία τα οποία αποκαταστάθηκαν εν μέρει από τις 7 το πρωί (τοπική ώρα).

Η απόφαση του Βερολίνου προκαλεί προβληματισμό σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα στην Αθήνα καθώς ο προορισμός της πλειοψηφίας των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο ελληνικό έδαφος είναι η Γερμανία.

Αν το Βερολίνο κρατήσει επί μακρόν κλειστά τα σύνορά του – καθώς δεν έχει ανακοινώσει πότε και εάν θα προχωρήσει σε αναστολή του μέτρου -τότε γίνεται ορατός ο κίνδυνος οι χιλιάδες των μεταναστών και προσφύγων που καθημερινά φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια προωθούνται στον Πειραιά να «κολλήσουν» στην Ελλάδα με άγνωστες συνέπειες δεδομένων και των σχεδίων αφενός της Ουγγαρίας να χτίσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της και αφετέρου των Σκοπίων να «σφραγίσουν» τα σύνορά τους με στρατό.

Παράλληλα η Γερμανική κυβέρνηση ζητά τη δημιουργία «ζωνών υποδοχής» σε Ελλάδα, Ιταλία και ενδεχομένως Ουγγαρία σε μια κίνηση έμμεσης αποδοκιμασίας των πρακτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί η παρέμβαση Μέρκελ το απόγευμα του Σαββάτου με την παρατήρησή της προς την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Έκλεισε και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει Αυστρία-Ουγγαρία

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Αυστρία με την Ουγγαρία, ο οποίος διασχίζει τα σύνορα στο σημείο εισόδου δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που κατευθύνονται προς τη Γερμανία, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις του, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία ASFINAG.

“Ο λόγος είναι η αναμενόμενη από την αστυνομία ροή προσφύγων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναφέρεται στην κατεύθυνση από ανατολάς προς δυσμάς, ενώ η αντίθετη κατεύθυνση έκλεισε με ευθύνη των ουγγρικών αρχών.

Στην ανακοίνωσε αναφέρεται επίσης ότι είναι άγνωστη η διάρκεια ισχύος του μέτρου.

http://www.protothema.gr/world/article/508819/afp-stratiotiki-drasi-kata-ton-diakiniton-sti-mesogeio-apofasizei-i-ee/

https://sg.news.yahoo.com/eu-approves-military-action-against-mediterranean-people-smugglers-083904245.html (EU ‘backs military action’ against Mediterranean people smugglers)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Προσωρινά εκτός Σένγκεν η Γερμανία

Κλείνουν τα σύνορα της κεντρικής Ευρώπης για πρόσφυγες και μετανάστες

Σχόλιο: Η Γερμανία κατάργησε την Σένγκεν, η Ελλάδα κατάργησε τα σύνορα

Advertisements

10 comments on “Η ΕΕ στέλνει στρατό στη Μεσόγειο για το μεταναστευτικό

 1. Μέρκελ: Η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε.

  12/09/2015

  «Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

  «Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις. «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

  Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», δήλωσε.

  http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1946727/merkel-i-ellada-na-analavi-tis-efthines-tis-sti-filaxi-ton-sinoron-tis-e-e

  German Chancellor Merkel Urges Greece To Work On EU’s External Borders’ Protection

  http://greece.greekreporter.com/2015/09/13/german-chancellor-merkel-urges-greece-to-work-on-eus-external-borders-protection/

 2. ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Ή «ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» BY NEW ORDER ;

  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

  Σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, όπου έγινε η υποδοχή των παράνομων μεταναστών, κάποιοι παρατήρησαν κάτι το πολύ χαρακτηριστικό. Δεν υπήρχαν καθόλου γυναικόπαιδα! Όλοι ήταν ηλικίας από 20 έως 30 ετών σε στρατεύσιμες ηλικίες και έτοιμοι να πάρουν όπλα και να πολεμήσουν, ενώ υποτίθεται ότι είχαν φύγει από την πατρίδα τους εξ” αιτίας των πολεμικών συγκρούσεων.

  Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Γερμανία, τον τελευταίο καιρό έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν ξανά όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Γερμανία. Όπως αποκαλύπτεται, το 90% αυτών των παράνομων μεταναστών θα συγκεντρωθούν σταδιακά στις αμερικανικές βάσεις για να πάρουν στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς των ΗΠΑ.

  Το θέμα έχει αρχίσει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις εν όψει και των διεθνών εξελίξεων, καθώς δημιουργείται ουσιαστικά ένα τεράστιο αδίστακτο παραστρατιωτικό σώμα, που θα ελέγχεται από τα αμερικανικά κέντρα της Νέας Τάξης και θα είναι πειθήνιο στις διαταγές τους.

  Αλλά το μεγάλο αυτό Σχέδιο της μαζικής εισροής παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Ευρώπη, το αποκαλύπτει ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Thomas Barnet. Σύμφωνα με τον Barnet η υλοποίηση του σχεδίου της Νέας Τάξης που σχετίζεται με τους παράνομους μετανάστες απαιτεί την εφαρμογή των εξής σημείων :
  1) Η απρόσκοπτη ροή των μεταναστών, ιδίως στην Ευρώπη, δεν θα πρέπει να εμποδίζεται από καμία κυβέρνησης και κανέναν θεσμό.
  2) Η απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου και άλλων πρώτων υλών δεν θα πρέπει να είναι στα χέρια των κρατών, αλλά να ιδιωτικοποιηθούν και διεθνοποιηθούν.
  3) Η εισροή των δανείων και των επενδύσεων που ρέουν από τα κέρδη τους, θα πρέπει να οδηγήσουν σε αλληλεξάρτηση των κρατών και στην ελεύθερη ροη του αμερικανικού δολαρίου.
  4) Να υπάρξει επιβολή των αμερικανικών προδιαγραφών στρατιωτικής τεχνολογικής ασφάλειας, έτσι ώστε κανένα κράτος να μην μπορεί να εμποδίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που θα ετοιμάζονται για τον πόλεμο.

  Ο Thomas Barnet ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και όπως αποκάλυψε, το Σχέδιο προβλέπει στα επόμενα χρόνια μέχρι το 2030 η Ευρώπη να δέχεται ετησίως τουλάχιστον… 1.500.000 μετανάστες και παράλληλα να κρατηθεί σταθερή η αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού μου έτσι ώστε ένα προκύψει ένα καινούργιο φυλετικό αμάλγαμα πλήρως ελεγχόμενο από την Νέα Τάξη.

  Τα ευρωπαϊκά κράτη θα χάσουν την πραγματική ταυτότητά τους, θα γίνει διάσπαση της μάζας όπου ο καθένας θα φοβάται να υπερασπίζεται το ατομικό του συμφέρον και αυτοί οι οποίοι θα αντιστέκονται σε αυτή την «νεοταξική θύελλα», θα χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με όλα τα διαθέσιμα όπλα.

  Τον Μάιο του 2011 ο ακόμα πρόεδρος της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, είχε προφητέψει στην ρωσική εφημερίδα Zavtra, προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους ότι, «Βομβαρδίζετε ένα τοίχο που αν πέσει θα ανοίξει τις πύλες και εκατομμύρια Αφρικανοί και άλλοι, οι πιο πολλοί οπαδοί της Al Kaida και όχι μόνο, θα εισρεύσουν ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη».

  Την εκπλήρωσης αυτή της προφητείας την βλέπουμε σήμερα πρώτοι εμείς, οι Έλληνες, που δεχόμαστε πρώτοι όλο αυτόν τον όγκο της άνθρωπο θύελλας της Νέας Τάξης Πραγμάτων και όσοι ανησυχούν, τους κατηγορούν και σαν… «ρατσιστές»!

  Αλήθεια τι δεν καταλαβαίνουμε από όλα αυτά ;

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

  http://nikosxeiladakis.gr/παρανομοι-μεταναστεσ-ή-νεοσ-στρατοσ/

 3. Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

  Ο Βούλγαρος αξιωματούχος, στη συνάντηση με τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης, στο συνοριακό σταθμό με την Τουρκία, συνέβαλε ώστε οι μετανάστες να μην εισέλθουν στο βουλγαρικό έδαφος… (και να κατευθυνθούν στην Ελλάδα)

  Σεπτέμβριος 17, 2015.
  Σόφια.
  Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Γκιόργκι Κοστόφ, συναντήθηκε σήμερα με τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, προκειμένου να συζητήσει για το μέλλον των δεκάδων χιλιάδων Σύριων προσφύγων που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Με την ευκαιρία αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ διέταξε τη διεξαγωγή έκτακτης στρατιωτικής επιχείρησης στα νότια σύνορα, ενισχύοντας τους συνοριοφύλακες με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των μεταναστών.
  Σήμερα από το πρωί, χιλιάδες πρόσφυγες διαμαρτύρονταν στην Αδριανούπολη, επιδιώκοντας να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.
  Κατά τη συνάντηση των γ.γ. του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών με τον κυβερνήτη της Αδριανούπολης, ο Γκιόργκι Κοστόφ συνέβαλε στον περιορισμό της μεταναστευτικής πίεσης προς τη Βουλγαρία (ωθώντας τους στο ελληνικό έδαφος, δηλαδή), σημειώνει το δημοσίευμα.


  The Hellenic Information Team

  http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_624.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/AWnF+(ΕΘΝΙΚΑ+ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ)

 4. Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

  ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

  Οποιαδήποτε ονομασία κι αν δώσουμε στους πρωταγωνιστές του δράματος (λαθρομετανάστες, οικονομικοί μετανάστες, παράνομοι μετανάστες, απλά μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ή την πρόσφατα επινοηθείσα, πεπ δηλ. παράτυπα εισερχόμενα πρόσωπα) η ουσία του προβλήματος δεν αλλάζει. Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα.

  · Ποιός δημιούργησε το «Ισλαμικό Κράτος», το τερατώδες μόρφωμα, που σφάζει ­αλύπητα αθώους ανθρώπους, ισοπεδώνει ­πόλεις και χω­­ριά και αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να παίρνουν το δραματικό δρόμο της προσφυγιάς ;

  · Ποιός το συντηρεί και το εξοπλίζει ;

  · Για ποιό λόγο η Ευρώπη παρακολουθεί απαθείς τη συνεχιζόμενη ωμότητα και τη συντελούμενη καταστροφή στη Συρία ;

  · Γιατί η Γερμανία ανέστειλε τη συνθήκη Schengen ;

  · Γιατί μόνο ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη κλείνουν τα σύνορα τους και υψώνουν φράκτες ;

  · Γιατί ὁ ΟΗΕ μένει αμέτοχος στο συντελούμενο έγκλημα ;

  · Γιατί πριν από λίγα χρόνια έκαναν πολέμους επεμβαίνοντας κατά του Ιράκ και της Λιβύης ;

  · Γιατί σήμερα δεν επεμβαίνει ο στρατός του ΝΑΤΟ, με τον οποίο προ ετών ισοπέδωσαν τη Σερβία ;

  · Γιατί δεν τον χρησιμοποιούν και τώρα για να εξαφανίσουν τη λαίλαπα του τυφλού φανατισμού και να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζήσουν ήρεμα στον τόπο τους ;

  · Γιατί οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία δεν χορηγούν άσυλο στους πρόσφυγες και τους οδηγούν συνειδητά στον υγρό τάφο, αφήνοντας τους στην ασυδοσία των δουλεμπόρων ;

  · Γιατί αφήνουν μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, όταν από το 2010 έχει χαρακτηριστεί ως «η πύλη της Ευρώπης για την παράνομη μετανάστευση» καθώς σύμφωνα με την FRONTEX, 9 στους 10 που εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη, εισήλθαν μέσω της Ελλάδας ;

  Επίσημα, όλα αυτά τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα. Η μόνη εξήγηση που μένει είναι αυτή που κυκλοφορεί στα στόματα των απλών ανθρώπων : Κάποιοι έχουν σχεδιάσει όλη αυτή την κατάσταση, προκειμένου να διευκολυνθούν στα σκοτεινά σχέδιά τους για τη διάλυση των κρατών και την επιβολή παγκόσμιας διακυβέρνησης κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τους.
  Η μετανάστευση και η προσφυγιά, που το τελευταίο πλέον διάστημα εξελίσσονται με φρε­νήρη ρυθμό, φαίνεται καθαρά ότι εκπορεύονται κυρίως από Ισλαμικές χώρες στις οποίες επικρατούν συρράξεις, εμφύλιοι πόλεμοι και φτώχεια.

  Οι καταστάσεις αυτές, δυστυχώς, δεν ενόχλησαν τη Διεθνή Κοινότητα όταν πρωτοεμφανίστηκαν, αλλά – αληθινά ή υποκριτικά – δείχνει να την ενοχλούν σήμερα, τα αποτελέσματά τους.

  Για να εκλείψουν όμως τα αποτελέσματα πρέπει πρώτα – πρώτα αυτή, η Διεθνής Κοινότητα, να ενδιαφερθεί να εξαλείψει τις γενεσιουργές τους αιτίες.

  Μήπως σκόπιμα δεν ενδιαφέρεται ;

  Αλεξανδρούπολη 16 Σεπτεμβρίου 2015

  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

  http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_251.html

 5. 19 Σεπτεμβρίου 2015
  Ιμάμης: Έτσι θα κατακτήσουμε την Ευρώπη με τους πρόσφυγες – Σατανικό σχέδιο! (βίντεο)

  Κορυφαίος μουσουλμάνος ιμάμης κάλεσε τους μουσουλμάνους μετανάστες να εκμεταλλευτούν την προσφυγική κρίση, να αναμιχθούν (αναπαραχθούν) με τους Ευρωπαίους και έτσι να κατακτήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες.

  Ο σεΐχης Μουχάμαντ Αγιέντ (Sheikh Muhammad Ayed) είπε αυτά τα απίστευτα πράγματα σε κήρυγμά του στο τζαμί Αλ Ακσά στα Ιεροσόλυμα.

  Υποστήριξε ότι η Ευρώπη υποδέχεται τους πρόσφυγες επειδή χρειάζεται εργατικά χέρια.

  Στη συνέχεια είπε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει δημοκρατική κατάρρευση και προέτρεψε τους μουσουλμάνους να κάνουν παιδιά με τους δυτικούς με στόχο, «να τους κατακτήσουμε υπογείως, με το θέλημα του Αλλάχ».

  Ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη είναι γερασμένη (σ.σ. εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των εμμονικών τρολ του Βερολίνου) και για αυτό χρειάζεται «ανανέωση ανθρώπων».

  Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους:

  Al-Aqsa Mosque Address: Europe Wants the Muslim Refugees as Labor; We Shall Conquer Their Countries

  To video δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπ 2015 Το κάλεσμα έγινε στις 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ !

  http://www.tribune.gr/world/news/article/172882/imamis-etsi-tha-kataktisoume-tin-evropi-me-tous-prosfiges-sataniko-schedio-vinteo.html

 6. ΣτΕ: Μη νόμιμο το σχέδιο ΠΔ περί προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους

  Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 120/2015 γνωμοδότηση του έκρινε μη νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλεπόταν με διαδικασίες εξπρές η παροχή προσωρινής προστασίας σε πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους και το επέστρεψε στους 9 υπουργούς οι οποίοι το συνυπογραφούν.

  Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκεαυστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επιχειρήθηκε να τροποποιηθεί το Π.Δ. 114/2010 με το οποίο καθιερώθηκε «ενιαία διαδικασία αναγνώρισης για αλλοδαπούς και ανιθαγενείς του καθεστώτος του πρόσφυγα ή δικαιούχου επικουρικής προστασίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2005/85/ΕΚ του Συμβουλίου «σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές για τις διαδικασίες με τις οποίες τα κράτη μέλη χορηγούν και ανακαλούν το καθεστώς του πρόσφυγα».

  Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ προέβλεπε κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης σε όσους είχαν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας έως τις 21.11.2010, το οποίο εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό, με μοναδικές προϋποθέσεις: α) να είναι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ και β) να μην συντρέχει «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή για την κοινωνία της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και χωρίς να ελέγχεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο ΠΔ 114/2010 προϋποθέσεων.

  Ακόμη, το διάταγμα προβλέπει ότι «η χορήγηση καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, έχει ως συνέπεια τη μη εξέταση των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την κατάργηση της σχετικής διοικητικής διαδικασίας, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος υποβάλει στις αρμόδιες αρχές αίτηση περί εξέτασης της προσφυγής του».

  Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος και εισηγητής η πάρεδρος Μαρία Μπαμπίλη) επισημαίνουν ότι ο νόμος 3907/2011, παρέχει την δυνατότητα στους 9 συναρμόδιους υπουργούς να ρυθμίζουν «τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή της χορήγησης του ανθρωπιστικού καθεστώτος, το περιεχόμενο των εν λόγω καθεστώτων, τις διαδικασίες παροχής προσωρινής προστασίας σε περίπτωση μαζικής εισροής εκτοπισθέντων αλλοδαπών, τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας ή προσφυγών που εκκρεμούν κατά την έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών και να θεσπίσει μεταβατικές διατάξεις για την τύχη των εκκρεμών σε δεύτερο βαθμό αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας».

  Πηγή: skai.gr – διαβάστε περισσότερα

  http://www.ethemis.gr/ste-mi-nomimo-to-schedio-pd-peri-prosorinis-prostasias-se-prosfiges-gia-anthropistikous-logous/

 7. ΑΝΑΛΥΣΗ: Παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών και οργανωμένο έγκλημα

  Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 01:34
  Γράφτηκε από τον/την gnikitas

  O όρος «οργανωμένο έγκλημα» έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορες έννοιες από ερευνητές και εισαγγελικούς λειτουργούς σε διαφορετικές χώρες. Μερικοί συγγραφείς χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο προκειμένου να ορίσουν ένα σύνολο σχέσεων μεταξύ παράνομων οργανώσεων, ενώ άλλοι τον χρησιμοποιούν προκειμένου να καταδείξουν ένα σύνολο από παράνομες δραστηριότητες που γίνονται από ένα δεδομένο αριθμό μεσαζόντων ή μεσολαβητών.

  Για παράδειγμα, ο ορισμός που χρησιμοποιήθηκε από την Ομάδα Ειδικών Καθηκόντων για το Οργανωμένο έγκλημα της Επιτροπής του Προέδρου των ΗΠΑ του 1967, ήταν ο ακόλουθος:
  «Ο πυρήνας της δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος είναι η προμήθεια παράνομων αγαθών και υπηρεσιών – χαρτοπαιξία, απάτη περί τα δάνεια, ναρκωτικά και άλλες μορφές φαυλότητας – σε πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών πελατών» ( Fiorentini G., Peltzman S., 1995). Ο Schelling (1971) υποστηρίζει ότι ο παραπάνω ορισμός του οργανωμένου εγκλήματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός γιατί δεν δίνει έναν κεντρικό ρόλο σε εκείνες τις δραστηριότητες που εμπλέκουν την απειλή και / ή την άσκηση βίας εναντίον άλλων νόμιμων ή παράνομων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τον Schelling, η διαφορά μεταξύ των συνηθισμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων – που μπορεί να διέπονται από υψηλό βαθμό οργάνωσης – και του «οργανωμένου εγκλήματος» είναι ότι μόνο το τελευταίο ζητάει να εξουσιάζει και να ελέγχει την όλη οικονομική διάρθρωση του υποκόσμου.
  Σχετικά πρόσφατα ο Reuter (1983) δίνει έναν τρίτο ορισμό του οργανωμένου εγκλήματος, ο οποίος ανεπιφύλακτα απορρίπτει και τις δύο προηγούμενες προσεγγίσεις: «Το Οργανωμένο έγκλημα αποτελείται από οργανισμούς που έχουν διάρκεια, ιεραρχία και εμπλοκή σε ένα πλήθος εγκληματικών δραστηριοτήτων» (Reuter, 1983, p.175). Εξ’ ορισμού η λαθρομετανάστευση εξαρτάται από το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει το ποιος μπορεί και το ποιος δεν μπορεί να διασχίσει τα διεθνή σύνορα. Μια σημαντική οικονομική ή πολιτική διαφοροποίηση μεταξύ χωρών, παρέχει στις οργανώσεις που εμπλέκονται στη διακίνηση των λαθρομεταναστών έναν πληθυσμό «πελατών» που ζητά να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα. Η διακίνηση λαθρομεταναστών έχει αναχθεί σε μια αναπτυσσόμενη δραστηριότητα και μια προσοδοφόρο πηγή για τις εγκληματικές οργανώσεις για τρεις κυρίους λόγους:
  Η αυξανόμενη ζήτηση για διεθνή μετανάστευση, ως επί το πλείστον σε χώρες προέλευσης αλλά και σε κάποια έκταση επίσης σε χώρες υποδοχής.
  Οι περιορισμοί που επιβάλλονται στη νόμιμη μετανάστευση από τις βιομηχανικές χώρες, έχουν δημιουργήσει τη ζήτηση για εναλλακτικές, παράνομες λεωφόρους μετανάστευσης.
  Οι σχετικά χαμηλοί κίνδυνοι εντοπισμού, δίωξης και σύλληψης που σχετίζονται με τη διακίνηση λαθρομεταναστών συγκρινόμενοι με άλλες δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος.

  Oι εγκληματικές οργανώσεις γνωρίζουν να εκμεταλλεύονται τις οικονομικές ευκαιρίες των παράνομων αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κενά καθώς και οι αντιφάσεις που παρουσιάζονται στη νομοθεσία σε μερικές περιοχές του κόσμου αποτελούν κύριους παράγοντες που κάνουν την «επιχείρηση» της διακίνησης λαθρομεταναστών μια σχετικά χαμηλού κινδύνου δραστηριότητα όπως αναφέρθηκε προηγούμενα.

  Η διάρθρωση και η διοίκηση αποτελούν τις εσωτερικές λειτουργίες για τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιχείρησης καθώς και για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της όλης δραστηριότητάς της. Σε κάθε οργανισμό πολύπλοκα οργανωτικά σχήματα εξασφαλίζουν ότι η επιχείρηση – είτε νόμιμη ή παράνομη- λειτουργεί σύμφωνα με τους στόχους και τους σκοπούς που έχουν τεθεί και ότι επιτυγχάνει τη μέγιστη σταθερότητα, κερδοφορία και ανάπτυξη. Αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση, το μέγεθος και τη διάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων η διεθνής βιβλιογραφία για το οργανωμένο έγκλημα αναφέρει ότι το τελευταίο είτε υιοθετεί το « μοντέλο λειτουργίας της επιχείρησης», ή ότι μπορεί να ερμηνευθεί μέσα από ένα «μοντέλο δικτύου» ( Schloenhardt A., 1999, p.13).

  Περαιτέρω, οι ερασιτέχνες διακινητές λαθρομεταναστών, οι μικρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και τα διεθνή δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών, αποτελούν λειτουργικές συνιστώσες της διάρθρωσης και της διοίκησης. Η κατηγορία των διεθνών δικτύων διακίνησης λαθρομεταναστών, περιλαμβάνει μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που έχουν την ικανότητα να διενεργούν την όλη διαδικασία της διακίνησης των λαθρομεταναστών, που περιλαμβάνει την παράνομη είσοδο στη χώρα, την παροχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, την παροχή καταλυμάτων στα σημεία διέλευσης κ.α.
  Η διοίκηση των μελών της οργάνωσης. Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο ειδών διαφοροποιήσεις σ’ ό,τι αφορά στα ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται σ’ αυτές τις δραστηριότητες. Πρώτον τη κάθετη διαφοροποίηση και δεύτερον την οριζόντια διαφοροποίηση. Η πρώτη (κάθετη) διαφοροποίηση αναφέρεται στην εφαρμογή διαφορετικών επιπέδων δραστηριοποίησης των ατόμων που εμπλέκονται στην όλη επιχείρηση διακίνησης των μεταναστών προκειμένου να εξασφαλίζεται η εχεμύθεια και να τηρούνται στεγανά έτσι ώστε να γίνεται πολύ δύσκολος ή αδύνατος ο εντοπισμός από τις διωκτικές αρχές. Από την άλλη πλευρά η οριζόντια διαφοροποίηση σχετίζεται με τον καταμερισμό εργασίας. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία για μια εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στη διακίνηση των λαθρομεταναστών αφού ο διαχωρισμός των εργασιών και η πλήρωση των λειτουργικών θέσεων με προσοντούχα άτομα, την προστατεύει σαν σύνολο, διότι στην περίπτωση που υπάρξει έρευνα από διωκτική αρχή, μόνον μικρές ομάδες της οργάνωσης εκτίθενται.

  Ο καταμερισμός εργασίας εντός μιας οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως εξής:
  Στην κορυφή της οργάνωσης υπάρχει η κατηγορία των «επενδυτών / ρυθμιστών», που είναι άτομα μεγάλων ικανοτήτων, επενδύουν χρήματα σε δραστηριότητες διακίνησης μεταναστών και εποπτεύουν όλη την οργάνωση και τις δραστηριότητές της. Ακολουθεί η κατηγορία των «στρατολόγων». Τα άτομα της κατηγορίας αυτής εργάζονται σαν μεσολαβητές μεταξύ των επενδυτών/ ρυθμιστών και των πελατών της οργάνωσης διακίνησης των λαθρομεταναστών. Είναι υπεύθυνοι για την εξεύρεση και την κινητοποίηση των εν δυνάμει μεταναστών στην χώρα προέλευσης αυτών, συγκεντρώνει τις πληρωμές στα σημεία διέλευσης αυτών και στις χώρες προορισμού. «Οι μεταφορείς», αποτελούν μια άλλη κατηγορία. Αποτελείται από άτομα που είναι εντεταλμένα να βοηθούν τους μετανάστες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους.

  Στις χώρες προορισμού μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, από αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Μια άλλη κατηγορία είναι αυτή των «διαφθορέων των κρατικών λειτουργών και οι προστάτες». Η απόκτηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τους λαθρομετανάστες καθώς και η διευκόλυνση στη διέλευση των συνοριακών σημείων, συνεπάγεται την από πλευράς των διακινητών δωροδοκία κρατικών λειτουργών σε Υπηρεσίες Μετανάστευσης και σε Υπηρεσίες Επιβολής του Νόμου. Από την άλλη πλευρά οι προστάτες ατομικά ή συλλογικά προστατεύουν την εγκληματική οργάνωση μέσω κατάχρησης της εξουσίας τους, της θέσης τους, των προνομίων ή μέσω παράβασης του νόμου.
  «Πληροφοριοδότες». Για τις δραστηριότητες διακίνησης των λαθρομεταναστών είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα σύστημα συλλογής πληροφοριών σχετικά με την επιτήρηση των συνόρων, τις διαδικασίες μετανάστευσης και τους συναφείς κανονισμούς, το σύστημα παροχής ασύλου, τις δραστηριότητες των διωκτικών αρχών κ.α.
  Η κατηγορία των «οδηγών και των μελών πληρώματος», περιλαμβάνει άτομα που είναι υπεύθυνα για την κίνηση των λαθρομεταναστών από ένα σημείο σε ένα άλλο ή για να βοηθούν τους μετανάστες να εισέλθουν σε μια άλλη χώρα μέσω θαλάσσης ή αεροπορικώς.
  Άλλες κατηγορίες είναι: Άτομα που συνήθως είναι λαθρομετανάστες και πρωταρχικά είναι υπεύθυνα για την «αστυνόμευση» των υπόλοιπων λαθρομεταναστών και την τήρηση της τάξης, συχνά με τη χρήση βίας.
  Παγκοσμιοποίηση. Η διαφορά μεταξύ εθνικού και διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος έγκειται στο γεγονός ότι το πρώτο παραβαίνει τον Ποινικό Νόμο μιας χώρας ενώ το δεύτερο στρέφεται εναντίον της νομοθεσίας περισσοτέρων από μιας χώρας. Οι οργανώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών συστηματικά εκμεταλλεύονται τις αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ διαφορετικών νομοθετικών συστημάτων. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το σύστημα πληροφόρησης αυτών των οργανώσεων, ανακαλύπτει κενά στη δράση των διωκτικών αρχών, του συνοριακού ελέγχου και της νομοθεσίας σε διαφορετικές χώρες.
  Προσφορά. Ως γνωστόν η προώθηση των προσφερομένων υπηρεσιών αποτελεί ένα ουσιώδες στοιχείο στις νόμιμες αγορές. Το αυτό ισχύει και για τις εγκληματικές οργανώσεις. Στο πλαίσιο λειτουργίας των τελευταίων αυτό σημαίνει ότι οι εν δυνάμει «πελάτες» θα πρέπει να βρεθούν στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών. Ως εκ τούτου οι οργανώσεις διακίνησης των παράνομων μεταναστών διαφημίζουν και προωθούν τις υπηρεσίες τους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και οι νόμιμες επιχειρήσεις. Οι τρόποι με τους οποίους οι διακινητές βρίσκουν και ελκύουν άτομα που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που μπορεί να είναι διαφημιστική καταχώρηση σε τοπικές εφημερίδες μέχρι τη διενέργεια επαφών σε ατομική βάση (Adamoli et al., 1998, p. 14).
  Οι παράνομες υπηρεσίες που προσφέρουν οι οργανώσεις που διακινούν τους παράνομους μετανάστες ακολουθούν τα εξής διαδοχικά στάδια: α) προετοιμασία μεταναστών, β) αναχώρηση (αποδημία), γ) διέλευση, δ) άφιξη στον τελικό προορισμό (μετανάστευση).
  Δραστηριότητες μετά την μετανάστευση. Σε μερικές περιπτώσεις και προκειμένου να καταστεί αφενός μεν αδύνατη η επιστροφή των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους και αφετέρου δε, για να προστατευθούν οι οργανώσεις που διακινούν τους λαθρομετανάστες, όλα τα έγγραφα ταυτότητας και λοιπά ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν δοθεί σ΄ αυτούς προκειμένου να περάσουν τους απαραίτητους ελέγχους συνήθως κατάσχονται από τους διακινητές μετά την άφιξή τους στη χώρα προορισμού.Άλλες φορές εάν δυνατόν, τόσο τα γνήσια όσο και τα παραποιημένα/ πλαστά έγγραφα επιστρέφονται στην παράνομη οργάνωση και επανακυκλοφορούν μέσω αυτής για περαιτέρω χρήση ή για να πωληθούν ξανά. Η έλλειψη επαρκών εγγράφων αυτόματα καθιστά τους λαθρομετανάστες εκτός νόμου στη χώρα που τους φιλοξενεί και κατά συνέπεια τους αφήνει εντελώς στο έλεος των διακινητών.
  Ακόμα επισημαίνεται ότι μετά την άφιξη στη χώρα προορισμού, η επαφή των λαθρομεταναστών με την παράνομη οργάνωση δεν σταματά κατ’ ανάγκη. Πολλοί από τους λαθρομετανάστες οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους διακινητές. Συνεπώς πολλοί μετανάστες παραμένουν στην ουσία στα χέρια των διακινητών τους οι οποίοι συχνά εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία αυτών να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, τους υποβάλλουν σε καταναγκαστική εργασία τους απειλούν και εξασκούν πάνω τους βία.
  Χρηματοδότηση. Κατ’ ουσία οι οργανώσεις που διακινούν παράνομα τους λαθρομετανάστες έχουν τρεις διαφορετικούς τρόπους να χρηματοδοτούν τις παράνομες δραστηριότητές τους: α) Τη χρησιμοποίηση των εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα προκειμένου να χρηματοδοτούν άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, β) Την επένδυση κεφαλαίου που έχει αποκτηθεί νόμιμα και γ) Το ξέπλυμα χρήματος.

  ΝΙΚΟΣ Κ. ΔΕΝΙΟΖΟΣ
  Ανώτατος Αξιωματικός Λ.Σ. ε.α.

  http://www.defencenews.gr/index.php/ethiniki-amina-2/859-analysi-paranomi-diakinisi-lathrometanaston-kai-organomeno-egklima

 8. Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

  Η ΕΕ μετασχηματίζεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

  Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν καταφύγιο σε 120.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή και τις εμφύλες συρράξεις, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τα ποσοστά που κάθε χώρα θα αναλάβει.

  «Αυτό που έχουμε αποφασίσει σήμερα είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, αλλά όχι περισσότερο,” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους. «Δεν είναι μόνο θέμα της μετεγκατάστασης 120.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, χρειαζόμαστε πιο θεμελιώδεις λύσεις.”
  Αν σκεφτεί κανείς ότι η Γερμανία άνοιξε πρώτα το Μπούχεβαλντ και τώρα τελευταία το Ντάχαου, τα παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, ώστε να υποδεχθούν τους πρόσφυγες, μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι εννοεί ως “θεμελιώδεις λύσεις” ο Γερμανός υπουργός.

  Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της ΕΕ θα συνεχίσουν την αναζήτηση για απαντήσεις σε μια σύνοδο κορυφής την Τετάρτη, όπου θα συζητηθούν σχέδια για την ενισχυμένη επιτήρηση των συνόρων, πιο αποτελεσματική καταχώριση των νέων αφίξεων, καθώς και ενισχύσεις για χώρες στην πρώτη γραμμή όπως η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία. Με άλλα λόγια καθώς η Ελλάδα ως “χώρα υποδοχής” καταρρέει, οι επιτελείς της ΕΕ επιδιώκουν να αναχαιτήσουν την ροή προσφύγων επιδοτόντας Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία ώστε να γίνουν κι αυτές “χώρες υποδοχής”, δηλαδή στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού.

  Δεν είναι όμως μόνο οι πρόσφυγες από τη Συρία που ίσως να ξεπεράσουν το 1 εκατομύριο σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ. Ένα χρόνο θητείας του Πρόεδρου Ashraf Ghani, είναι τόσοι πολλοί οι Αφγανοί που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα ώστε οι αρχές πρέπει να παραγγείλουν περισσότερα μηχανήματα για να εκτυπώσουν αρκετά διαβατήρια. Οι Αφγανοί αποτελούν τουλάχιστον το 13% της ροής προσφύγων και μεταναστών προς τη Μεσόγειο.

  Κι ενώ οι κυβερνήσεις στην ΕΕ, με πρώτη την κυβέρνηση Τσίπρα, παζαρεύει το αντίτιμο της επιδότησης για να μετατραπούν σε χώρα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, το ερώτημα παραμένει. Γιατί θα πρέπει χώρες σαν την Ελλάδα να μετατρέπονται σε τόπους συγκέντρωσης και εγκλωβισμού;
  Ποιές χώρες διέλυσαν κυριολεκτικά το Αφγανιστάν; Οι ΗΠΑ και η “συμμαχία των προθύμων”, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, κοκ. Γιατί λοιπόν να μην επιβληθεί σ’ αυτές τις χώρες να περιθάλψουν τα θύματα της δικής τους πολεμικής επέμβασης στην περιοχή; Ποιοί εμπλέκονται σε επιχειρήσεις στη Συρία; Πάλι οι ίδιες χώρες. Γιατί λοιπόν να μην περιθάλψουν τα θύματα του δικού τους τυχοδιωκτισμού;

  Από πού κι ως πού η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία να εμπλέκεται σε βομβαρδισμούς και πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον χωρών και ύστερα θα πρέπει χώρες σαν την Ελλάδα να φορτώνονται την περίθαλψη των δικών τους θυμάτων; Η Ελλάδα δεν είναι δουλέμπορος για να συγκεντρώνει και να εγκλωβίζει στο έδαφός της πρόσφυγες και μετανάστες. Ιδίως όταν το 99% όσων ξεβράζονται στις ακτές της θέλουν να φύγουν για άλλες χώρες.

  Η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει τις συνθήκες του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να απεγκλωβιστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την επικράτειά της. Πρέπει να απαιτήσει την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό. Να απαιτήσει από τις εμπλεκόμενες χώρες σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού, να αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη να περιθάλψουν τα θύματα των δικών τους τυχοδιωκτισμών. Να αρνηθεί την επιδότηση του δουλεμπορίου από την ΕΕ και να μετατρέψει το δουλεμπόριο ανθρώπινων ψυχών σε αδίκημα με χαρακτήρα ιδιωνύμου.

  Η Ελλάδα θα πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά της αποκλειστικά με ίδια μέσα. Με βάση τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Οφείλει να τιμωρεί παραδειγματικά τους δουλέμπορους και να περιθάλπτει τα θύματά τους. ‘Οχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσεις, ούτε σκόρπιους στις πόλεις χωρίς στον ήλιο μοίρα, έρμαια των επιτήδειων και των ΜΚΟ τους. Αλλά σε επίσημους χώρους υποδοχής, καταγραφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως ότου μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα. Και κυρίως, με συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να φροντίσει έτσι ώστε οι μάζες αυτές να εγκαταλείψουν την χώρα προς τους προορισμούς που οι ίδιες έχουν επιλέξει.
  Οποιαδήποτε άλλη “λύση” συνιστά έμμεση ή άμεση ενίσχυση του δουλεμπορίου ανθρώπινων ψυχών. Φυσικά προς όφελος των ισχυρών που προκαλούν τις τεράστιες ροές μετακίνησης πληθυσμών για να καταστραφούν οι κοινωνίες και να πέσουν δραματικά οι όροι και οι συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους παγκόσμια.

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_23.html

  • Η σιωπή των Ποιμένων στη σφαγή των Αμνών

   Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 10 Δεκέμβριος 2010 19:47

   Ηλίας Σταμπολιάδης

   Υπάρχει μεγάλη ανισοκατανομή του πλούτου στον πλανήτη και ενώ πολλοί άνθρωποι λιμοκτονούν άλλοι όχι μόνο ζουν με χλιδή αλλά και εκμεταλλεύονται ασύστολα τους αδυνάτους. Τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή αγαθών και διατηρούν μία ανισότητα πλούτου που τους εξασφαλίζει τη διατήρηση της δικής τους υπεροχής και ισχύος. Η σχεδιαζόμενη από τους εξουσιαστές παγκοσμιοποίηση έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους είναι οι ιδιαιτερότητες των λαών όπως, η γλώσσα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία τους, που τους συγκροτούν και τους διατηρούν ως έθνη κράτη. Ένα από τα μέσα που έχουν επιστρατεύσει για να μηδενίσουν τα έθνη κράτη, να ομοιογενοποιήσουν τους λαούς και να τους μετατρέψουν σε μία άμορφη μάζα είναι και η λαθρομετανάστευση, που την εφαρμόζουν και στην Ελλάδα. Ουσιαστικά αυτή αποτελεί εισβολή αλλοφύλων στο έδαφος μας. Παλαιά οι εισβολείς ήρχοντο οπλισμένοι και τους αντιμετωπίσαμε στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα δημιουργώντας σελίδες δόξας στην ιστορία και τον πολιτισμό μας, σήμερα που έρχονται ξυπόλυτοι τους ανοίγουμε διάπλατα τις κερκόπορτες για να διέλθει ο Δούρειος Ίππος με το όνομα της ‘Αγάπης’.
   Σαν παράδειγμα θα αναφέρω την Ινδία και το Πακιστάν όπου ζουν δύο δισεκατομμύρια εξαθλιωμένων ανθρώπων. Δέκα εκατομμύρια από αυτούς, όσοι είναι και οι Έλληνες στην Ελλάδα, αποτελούν το 0,5% του πληθυσμού των χωρών αυτών. Εάν αυτοί έλθουν στην Ελλάδα θα παραμείνει στην εξαθλίωση το υπόλοιπο 99,5% και η ανακούφιση που θα έχουν οι παραμένοντες στις χώρες αυτές θα είναι μηδαμινή. Όμως τα δέκα αυτά εκατομμύρια ερχόμενα στην Ελλάδα θα την διαλύσουν όχι μόνο οικονομικά αλλά ακόμη γλωσσικά, πολιτισμικά, εθνικά και θρησκευτικά.

   Εάν η Ελλάδα θέλει πράγματι να δείξει ουσιαστική αγάπη προς τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους της γης θα πρέπει να πολεμήσει εκείνους που κρατούν αυτούς τους ανθρώπους σε εξαθλίωση μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Στην Ινδία π.χ. υπάρχει μία τάξη από βαθύπλουτους ανθρώπους που ο πλούτος του καθενός υπερβαίνει κατά πολύ τον πλούτο όλης της Ελλάδας και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους συμπατριώτες τους με αναδιάρθρωση των κοινωνικών τάξεων και δικαιότερο καταμερισμό των παραγομένων αγαθών. Το γεγονός ότι οι σχεδιαστές της παγκοσμιοποίησης επιμένουν να στέλνουν εξαθλιωμένους στην Ελλάδα, δείχνει άμεσα ότι δεν αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων του πλανήτη αλλά χρησιμοποιούν μερικούς από αυτούς ώστε με το πρόσχημα της δήθεν αγάπης και αλληλεγγύης να γίνουν τα μέσα αλλοίωσης των λαών και βαθμιαίας εξαφάνισης των εθνών κρατών.

   Δυστυχώς, εκτός από την Αριστερά που σχεδιάζει το διεθνές προλεταριάτο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος που επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι πρέπει να θυσιάσουμε μέρος από τα εθνικά μας συμφέροντα υπέρ μίας παγκόσμιας κυβέρνησης και με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου έχει παραχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε ξένους, έρχεται τώρα και η Εκκλησία της Ελλάδος με τον σιωπηλό Αρχιεπίσκοπο να συμβάλει στην αλλοτρίωση μας, υποπίπτοντας στο Θεομίσητο αμάρτημα του συγκρητισμού. Εμείς από τους θεολόγους μάθαμε τι πάει να πει συγκρητισμός (συγκερασμός θρησκευτικών τάσεων) και να που τώρα η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος, υποτασσόμενη στην εξουσία, έρχεται σαν δεύτερος Σολομών να θυσιάσει στα είδωλα. Αντί λειτουργίας οργανώνει συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα προσκαλούσα όλη την διεφθαρμένη εξουσία και τους πουλημένους αηδούς να ψάλουν ύμνους στον Βάαλ μέχρι να μάθουμε και τη γλώσσα των ιερέων του και να του κτίσουμε ναούς όπου θα τον δοξάζουν και θα τον δοξάζουμε. Όλα αυτά με το ψευδώνυμο της αγάπης.

   Όταν οι Έλληνες πήγαιναν μετανάστες στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αμερική και την Αυστραλία τους εξέταζαν και στα δόντια εάν είναι ικανοί για δουλεία και τους έστελναν συστημένους να επανδρώσουν ανθρακωρυχεία, βαριές βιομηχανικές και κατασκευαστικές μονάδες αναπτυσσομένων χωρών. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει εκείνες τις παραγωγικές προϋποθέσεις για να δεχθεί τα στίφη των βαρβάρων. Εάν η εκκλησία εθελοτυφλεί στον Δούρειο Ίππο τότε ας ανοίξει τους ναούς του Κυρίου να φιλοξενήσει τους άστεγους εισβολείς και να μην παραβιάζει τους οίκους των νοικοκυραίων που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους με τον τρόπο που μάθανε από τους πατεράδες τους. Όπως είπε και ένα παπαδοπαίδι, ‘Είχαμε δει τη σιωπή των αμνών, τώρα βλέπουμε και τη σιωπή των Ποιμένων στη σφαγή των Αμνών’.

   περισσότερα εδώ : Η μεταναστευτική πολιτική ως όπλο κατά των Ελλήνων

 9. ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΚΟΤΖΙΑ Και Υπόλοιποι Συριζοκαμμένοι, «Γιαλατζή» Πασόκια Της Κυβέρνησης, Προς Τι η Προδοσία Της Χώρας Και Μαζί Το Άγριο Ξεπούλημα Της Όταν Υπάρχουν Οι Λύσεις; ΠΟΙΑΝΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ;

  Published by: ANTI300 on Oct 19, 2015

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s