Κατορθώματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

ntropi_1

1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

1.1 Παρανομίες της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ( διετία 2012-2014), όπως τις κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανθολογία των διατάξεων της ντροπής, που τα τελευταία δύο χρόνια μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών και αποδεικνύουν την ονειδιστική κυβερνητική λειτουργία που παραβιάζει την δημοκρατική νομιμότητα και παραδίδει τα δημόσια αγαθά και περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα, περιλαμβάνει η “Μαύρη Βίβλος” που παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο “εργαλείο” πληροφόρησης, εγρήγορσης των πολιτών, που όπως σημείωσε η βουλευτής είναι η απάντηση στην “νοθευμένη, λειψή και παραποιημένη ενημέρωση από ΜΜΕ που διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία γιατί κάποιοι θέλουν τους πολίτες ανενημέρωτους επειδή τους θέλουν ανενεργούς”.

Στην Μαύρη Βίβλο περιλαμβάνονται οι περίπου 90 ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ανάμεσά τους και η δικογραφία για το μνημόνιο), οι οποίες όχι μόνο “αραχνιάζουν” στα συρτάρια, αλλά επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης αρνείται να δώσει αντίγραφα στους βουλευτές.

Το ντοκουμέντο της ντροπής περιέχει επίσης και τις τρεις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (για τις ευθύνες υπάγωγής της χώρας στο μνημόνιο, για την ΕΡΤ και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων) οι οποίες ερευνώνται μεν από την δικαιοσύνη ωστόσο την διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών αρνήθηκαν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Η κυβέρνηση επίσης, μέσω της Βουλής προώθησε δεκάδες ντροπιαστικές διατάξεις για αμνήστευση, ασυλία και ατιμωρησία προσώπων που ελέγχονται ή πρέπει να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη με ενδεικτικές περιπτώσεις τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα μέλη των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται, τα πρόσωπα που ενέχονται σε υποθέσεις μιζών και διαφθοράς του πρώην διαχειριστή της ΕΡΤ αλλά και των φορολογικών διευκολύνσεων που παρείχε σε καναλάρχες, εφοπλιστές και καταθέτες της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

1.2 ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΤΟ 2012

Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 (Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012)

Siemens – Αμετάκλητη απόφαση γερμανικού δικαστηρίου για δωροδοκία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

2. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ

2.1 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έργα και ημέρες της επτάμηνης αριστερής παρένθεσης e-book

meres-syriza

1 Σεπτεμβρίου 2015, 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πρώην ΣΥΝ, ή ΚΚΕ Εξωτερικού, ή Αριστερά του σαλονιού, ή όπως αλλιώς  λεγότανε ανάλογα με  τα περιστασιακά  συμφέροντα των συνιστωσών του,   σε συνδυασμό με  τα προσωπικά συμφέροντα των εκάστοτε προέδρων,  που ήταν στο σύνολο τους,  αμφιλεγόμενα αποτυχημένα πρόσωπα, με τις γνωστές παλινωδίες τους  εξελίχθηκαν σε υποτιθέμενο κόμμα.  Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι διάφοροι  ομαδάρχες με κομουνιστικό πρόσημο που δρούσαν στο σκοτεινό  περιθώριο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τα περίεργα ονόματα τα όποια βγαίνουν τώρα στη επιφάνεια.

Όλο αυτό το ανόητο πολιτικό συνονθύλευμα  εμπλουτισμένο με αποτυχημένους και λεκιασμένους από τη διαφθορά  πολιτικούς, από άλλους χώρους κατάφερε σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία να άλωση την κυβέρνηση συνεπικουρούμενο με το  άλλο «από-κόμμα» της φθίνουσας πολιτικής κατάστασης στην χώρα μας.

Άντεξαν μερικούς μήνες όπως όλες οι συμμορίες που δεν τα βρίσκουν στη μοιρασιά.

Στην κουλτούρα αυτού του πολύ- αριστερού ουράνιου τόξου, είναι οι διαρκείς και  διαδοχικές διασπάσεις (ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, PLAN B, κλπ) – οι αλληλοκατηγορίες (πχ Βαρουφάκης , Ζωή), κλπ, τα καθημερινά υπόγεια μαχαιρώματα,  και γενικά η ακατάσχετη προεδρολαγνεία.

Εάν καταφέρουν, και αυτή τη φορά, με τα δημαγωγικά εργαλεία και το λαϊκισμό, να έρθουν πρώτοι στις επερχόμενες εκλογές, προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα: α), με τι ανορθόδοξες συνεργασίες θα επιδιώξουν να πετύχουν τη διακυβέρνηση, και β) ποσό χρόνο θα κάνει να πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσπαση, διότι αρκετοι βουλευτές, ειδικά του «Παρών»  δεν θα στηρίξουν τα κρισιμα νομοσχέδια, για να μη λερώσουν τα χερια τους. Ο βίος της κυβερνησης θα τελειώσει σε πολύ συντομο χρονο. Οι επομενες εκλογές θα είναι η οριστική καταστροφή της χώρας. 

Η αδιαμφισβήτητη πατριωτική ανάγκη  σήμερα, είναι η διάσωση της χώρας. Kανένα κόμμα μόνο του, ή καμία σχετική πλειοψηφία δεν μπορεί να σήκωση το βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, συμφωνούν, σε ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα, μακράς πνοής, εκτός από τους φυλάρχους  του  ΣΥΡΙΖΑ.

Το συμπέρασμα θα προκύψει από την ψήφο μας που θα φανεί στις  20 Σεπτεμβρίου 2015.

Σας δίνουμε συγκεντρωμένο σε 1072 σελίδες «τα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» με περισσότερα από 3000 link, φωτογραφίες και ντοκουμέντα , από την καταστροφική  διακυβέρνηση. Tα συμπεράσματα δικά σας.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα  του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπουμε με μαθηματική ακρίβεια τα μελλούμενα.

Θανασάκης ο πολιτευόμενος

Το ακόλουθο link είναι για να κατεβάσετε το e-book:

https://www.dropbox.com/s/v30xx5iflcmnwa4/216%20meres%20aristeri%….

Εάν δεν το καταφέρετε ζητήστε μας να σας το στείλουμε.

ΣΣ Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξετε λογαριασμό στο drop-box, μπορείτε να το αγνοήσετε.

2.2 ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

 

ΣΧΟΛΙΟ

Η δουλειά του Τσίπρα ήταν να ζητήσει καινούριο δάνειο, να κλείσει τις τράπεζες, να ανοίξει τα σύνορα και να δώσει όσα ασημικά δεν είχαν δώσει οι προηγούμενοι. Την ολοκλήρωσε σε 7 μήνες και μετά κήρυξε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.  

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μηνύσεις εναντίον όλων αυτών ( 2010 και έπειτα) (πολλές αφορούν το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας)

 Θόδωρος Σκυλακάκης – Καταγγελία για τα χρέη των κομμάτων

 Εθνικοί μειοδότες ζημίωσαν τη χώρα τουλάχιστον 1.000 δις ευρώ

– ΑΝΤΙ300: Πράκτορας της Ε.Υ.Π καταγγέλλει την διαχρονική διαφθορά των κυβερνήσεων μας

 Στριγάς Αθανάσιος – Η μαύρη βίβλος των Ελλήνων πολιτικών

 Η μαύρη βίβλος της Δικαιοσύνης

 Η αποχή είναι η ασφαλέστερη οδός που εφηύρε το σύστημα για να διασφαλίσει τη διαιώνισή του

Advertisements

11 comments on “Κατορθώματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

 1. Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ασημικών της χώρας με το μνημόνιο 3 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

  Βρυξέλλες, 18/9/2015.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

  Το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας στον ενεργειακό τομέα με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 16/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
  Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ένας από τους στόχους του θερινού ενεργειακού πακέτου είναι η ισχυροποίηση των καταναλωτών ενέργειας. Το βασικό όμως ζήτημα για τους καταναλωτές είναι η ενεργειακή φτώχια. Ειδικότερα στην πατρίδα μου την Ελλάδα οι πολιτικές της τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχιας. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών της ενέργειας επιβάρυναν διπλά τους Έλληνες».
  Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης. Γι’ αυτό και πρέπει η ηλεκτρική ενέργεια και το πετρέλαιο θέρμανσης να έχουν μηδενικό ΦΠΑ και να μειωθούν στο ελάχιστο οι φόροι κατανάλωσής τους. Ταυτόχρονα η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας μαζί με ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ με το μνημόνιο 3 και υπό την δαμόκλειο σπάθη της τρόικας προχώρησαν στο ξεπούλημα των ενεργειακών ασημικών της χώρας και ήδη δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και την πώληση των μετοχών του δημοσίου στα Ελληνικά Πετρέλαια».
  Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε επιπλέον αύξηση των τιμών της ενέργειας και σε επιδείνωση της ενεργειακής φτώχιας στην Ελλάδα και γι΄ αυτό πρέπει να σταματήσουν».
  Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

  http://notismarias.blogspot.gr/2015/09/3_58.html

 2. http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDYvMTUvZ2VubmltYXRhLXBhc29rLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=Center

  Διαστασεις γιγαντιαίου σκανδάλου λαμβάνει η πρόωρη συνταξιοδότηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 45 ετών από την Εθνική τράπεζα όπου εργάζονταν, για λόγους υγείας, όταν η ίδια εμφανίζεται ικανότατη να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της μέχρι πρόσφατα ως βουλευτού και τώρα ως αρχηγός κόμματος, φιλοδοξώντας μάλιστα να γίνει και πρωθυπουργός!..

  Το ζήτημα είναι ηθικό, πολιτικό και ποινικό και αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην Χαριλάου Τρικούπη με δεδομένο ότι κάποια κορυφαία στελέχη του κόμματος αναμένεται να θέσουν με άμεσο τρόπο ζήτημα παραίτησής της από τη θέση της προέδρου.
  Η κυρία Γεννηματά είναι πλέον έκθετη πολιτικά και ηθικά αφού δήλωσε ανικανότητα να εργαστεί εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας εξασφαλίζοντας μετά από γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής, πρόωρη συνταξιοδότηση από την τράπεζα.
  Η ίδια όμως παρά το γεγονός ότι συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας έκρινε τον εαυτό της ικανό να εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια για την πολιτική της ανάδειξη, ενώ διεκδίκησε και με επιτυχία την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

  Από η στιγμή κατά την οποία η κυρία Γεννηματά ένοιωθε υγιέστατη και ικανή να παράγει εργασία, έπρεπε να είχε επιστρέψει στην εργασία της στην τράπεζα ή να αποποιηθεί τη σύνταξη την οποία εξασφάλισε.
  Γιατί δεν γίνεται να το παίζει άρρωστη για την τράπεζα και υγιέστατη για τη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα λαμβάνει και ποινικές προεκτάσεις γιατί είναι πλέον φανερό ότι εισέπραττε παράνομα τόσα χρόνια τη σύνταξη.
  Με βάση τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων που εισέπραξε, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και βέβαια να διωχθεί ποινικά τόσο η ίδια όσο και η Επιτροπή που γνωμοδότησε ότι είναι ανίκανη για εργασία.
  Σε κάθε περίπτωση έχει χρέος απέναντι στο λαό και τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή σε μια περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται σε απόγνωση και ζει σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.
  Πάντως σε κάθε περίπτωση η κυρία Γεννηματά δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να πάει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για να ψηφίσει την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 όπως προβλέπει το μνημόνιο όταν η ίδια εξασφάλισε παράνομα προνομιούχα σύνταξη στα 45 από την δήθεν εργασία στην τράπεζα στην οποία βέβαια είχε πολλά χρόνια να πατήσει αφού ήταν μονίμως αποσπασμένη σε πολιτικά γραφεία.
  Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης θεωρείται αυτονόητη για να διερευνηθεί σε όλα τα επίπεδα το σκάνδαλο της πρόωρης συνταξιοδότησης και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου.
  Γιατί η εφαρμογή των νόμων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αλα καρτ με τους πολιτικούς να απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας όταν οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΟΓΑ θα πρέπει να φτάσουν 67 χρονών για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη που δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

  Το διαβάσαμε από το: Κρίθηκε ανίκανη για εργασία, πήρε όμως σύνταξη και θέλει να γίνει πρωθυπουργός! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_888.html#ixzz3mBec54Cx

 3. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

  Μα ο Παπαγεωργοπουλος γιατι ειναι ΙΣΟΒΙΑ; Γιατι αποδείχθηκε οτι επι δημαρχίας του, έκαναν φτερά κάτι εκατομμυρια, χωρις όμως ποτέ ο ίδιος να ταυτιστεί με μίζα.
  Πως ειναι δυνατόν λοιπόν ο Σημιτης που εξαφάνισε 83 δις σε σκανδαλώδη εξοπλιστικά, να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; Όταν μαλιστα αποδεικνύεται οτι το κομμα του πηρε μίζες καθώς και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του;
  Πως είναι δυνατόν μετά την σημερινή του δήλωση να ειναι ακόμα ελεύθερος; Επειδή εκβιάζουν τον Άκη με την γυναίκα του και το παιδί του και δεν ανοίγει το στόμα του;
  ΜΙΛΑ ΡΕ ΑΚΗ. ΜΙΛΑ.

  Το διαβάσαμε από το: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/blog-post_776.html#ixzz3mBeu1hnw

  ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την υπογραφή ΣΗΜΙΤΗ!!! Καλούμαστε να πληρώσουμε 13 δισ. τόκους!!! Γιατί οι… εταίροι έκαναν τα στραβά μάτια;;;

  13 δισεκατομμύρια, μόνο για τόκους καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για να ξεχρεώσει τη μεγάλη απάτη, που έστησε ο Κώστας Σημίτης, συνεννοημένος με την τότε γερμανική
  κυβέρνηση, με καγκελάριο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και την Goldman Sachs το 2001, προκειμένου να αποκρύψουν χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της χώρας μας, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούμε στην ευρωζώνη.
  Οι φωστήρες της Goldman Sachs για να κερδοσκοπήσουν, έστησαν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού ένα SWAP αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα κρατούσαν απόρρητο για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Σύμφωνα με αποκάλυψη του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, το παράγωγο αυτό θα στοιχίσει συνολικά μαζί με τους τόκους του στο ελληνικό δημόσιο, 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι όροι του δανείου είναι καθαρά τοκογλυφικοί, αφού το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να πληρώνει μέχρι το 2037 για ένα δάνειο της τάξεως των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ! Στην ουσία πρόκειται για δανεισμό με επιτόκιο 500%, που συνιστά έγκλημα σε βάρος του λαού και του έθνους, για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

  Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/03/13_22.html#ixzz3mBfmfTRF

 4. Φαήλος: Υπεύθυνοι για τους πνιγμούς των παιδιών στο Φαρμακονήσι, είναι εκείνοι που άνοιξαν αφρόνως τα σύνορα

  Ο ΣΥΡΙΖΑ των μεταναστών
  Τσίπρας και Τασία έστειλαν και «πρόσκληση», διευκολύνοντας τις παράνομες εισόδους και τώρα θαλασσοπνίγονται τα παιδιά

  Φαήλος Κρανιδιώτης
  Ποσοστό 1.765%. Τόση είναι για το 2015, έως και τον Αύγουστο, η αύξηση των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα σε σχέση με το 2014. Με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, με τον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ να μαίνονται, όλο το 2014 μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα συνολικά 12.279. Το 2015 μόνο έως τον Αύγουστο μπήκαν 229.007! Τα στοιχεία είναι από την Ελληνική Αστυνομία.

  Και προσέξτε: Από πότε ξεκινάει η αύξηση των ροών και, στη συνέχεια, κλιμακώνεται ραγδαία, σε ασύλληπτα για το μέγεθος της χώρας μας νούμερα; Από τον Ιανουάριο, απ’ όταν εξελέγη και κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σάντσο Πάντσα του, έχοντας εξαγγείλει πολιτική ανοιχτών συνόρων, κλείσιμο των κέντρων κράτησης και άνοιγμα της διεθνιστικής αγκαλιάς της Τασίας. Δείτε την κλιμάκωση: Τον Ιανουάριο του 2014 μπήκαν 1.045, το 2015 μπήκαν 1.791 (αύξηση 71%). Τον Φεβρουάριο του 2014 μπήκαν 1.154, το 2015 μπήκαν 3.007 (αύξηση 161%). Τον Μάρτιο του 2014 μπήκαν 1.416, το 2015 μπήκαν 8.162 (αύξηση 476%). Τον Απρίλιο του 2014 μπήκαν 1.483, το 2015 μπήκαν 14.009 (αύξηση 845%). Τον Μάιο του 2014 μπήκαν 1.369, το 2015 μπήκαν 18.164 (αύξηση 1.226%). Τον Ιούνιο του 2014 μπήκαν 1.337, το 2015 μπήκαν 30.938 (αύξηση 2.219 %). Τον Ιούλιο του 2014 μπήκαν 2.103, το 2015 μπήκαν 45.538 (2.165%). Τον Αύγουστο του 2014 μπήκαν 2.372, το 2015 107.398 (αύξηση 4.428%)!

  Από αυτούς που μπήκαν το 2015 το 66% είναι Σύροι και το υπόλοιπο 34% Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπανγκλαντεσιανοί, Σομαλοί κ.λπ.
  Στην Ιταλία, για την ίδια περίοδο η αύξηση των παράνομων εισόδων είναι μόλις 40%.

  Πρώτο αισχρό ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του απερχόμενου ψευτοδεξιού κολαούζου του, πως οι ροές αυξήθηκαν διότι δήθεν εντάθηκε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Το ίδιο μακελειό γινόταν και πέρυσι.
  Δεύτερο ψέμα, πως δήθεν είναι όλοι πρόσφυγες. Δεν είναι. Το 1/3 είναι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, ήτοι λαθρομετανάστες. Εχει πόλεμο το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές και δεν το μάθαμε;
  Τρίτο ψέμα και ελεεινή συκοφαντία σε βάρος της Ν.Δ. και του Λιμενικού Σώματος, πως τάχα με εντολή βούλιαζαν τις βάρκες και έπνιγαν παιδάκια. Το Λιμενικό έσωσε και σώζει χιλιάδες.

  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρείχε προστασία στους πρόσφυγες (Σύρους και Παλαιστινίους), οι δε λαθρομετανάστες (Πακιστανοί κ.λπ.) είτε συλλαμβάνονταν κατά την είσοδο είτε λίγο αργότερα, στον πρώτο αστυνομικό έλεγχο του διαρκούς «Ξένιου Δία», που εφάρμοσαν τόσο ο Ν. Δένδιας όσο και ο Β. Κικίλιας, με υποδειγματική αποτελεσματικότητα, και οδηγούνταν σε κέντρα προαναχώρησης, όπου κρατούνταν έως 18 μήνες, όσο επιτρέπεται νόμιμα. Ετσι, οι «μέσα» ειδοποιούσαν τους «έξω» ότι θα συλληφθούν και θα μείνουν 18 μήνες υπό κράτηση. Αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά, δουλέμποροι και «πελάτες» επί Ν.Δ. απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτή ήταν η αποτελεσματική πολιτική της Ν.Δ. και το 2014 οι αναχωρήσαντες ήταν περισσότεροι από τους εισελθόντες, δηλαδή τους μειώναμε σταθερά. Οι κάτοικοι, για παράδειγμα, των νησιών, της Αθήνας, της Πάτρας το ξέρουν.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ψευτοδεξιά ορντινάτσα του εξέπεμψαν μήνυμα πρόσκλησης, διευκόλυναν τις παράνομες εισόδους. Δεν ξεχώριζαν πρόσφυγες από λαθρομετανάστες, δεν κρατούσαν κανέναν σε κέντρο προαναχώρησης. Οποιος έμπαινε καταγραφόταν, αν καταγραφόταν, και έφευγε ελεύθερος, για να μεταφερθεί στον Πειραιά κι από κει όπου αλλού, και πλέον όλοι όσοι περίμεναν απέναντι, στο κράτος τρομοκράτη και δουλέμπορο, ήξεραν ότι το κράτος του Αλέξη και της Τασίας έχει στρώσει χαλί να περάσουν.

  Δεν είναι «ανθρωπιστές». Είναι απλώς ανίκανοι κι επικίνδυνοι.
  Αυτή είναι η αλήθεια. Κάντε, λοιπόν, τις συγκρίσεις και την άλλη Κυριακή το καθήκον σας.

  Φαήλος Μ.Κρανιδιώτης
  δημοκρατία

  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/09/blog-post_412.html

 5. Τα περί του τέως υπουργού Επικρατείας και πολιτικού «μέντορα» του κ. Τσίπρα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Ο κ. Φλαμπουράρης βρέθηκε από νωρίς το πρωί της προηγούμενης Τρίτης στο επίκεντρο ενός πολιτικού κυκλώνα, με αφορμή την υπόθεση της εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και την υπογραφή σύμβασης για ανάληψη έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο σάλος που προκλήθηκε, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το φίνις του προεκλογικού αγώνα, κάλυψε οποιοδήποτε άλλο γεγονός της τελευταίας εβδομάδας πριν από την κάλπη. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλλαν τόσο εναντίον του Αλέκου Φλαμπουράρη όσο και εναντίον του τέως πρωθυπουργού, με τη μόνη που σφύριζε αδιάφορα να είναι η Κουμουνδούρου.

  Καραμπινάτη συγκάλυψη η στήριξη του Τσίπρα Δώστε το πόθεν έσχες του Φλαμπουράρη στη δημοσιότητα

  Ένοχη σιωπή για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Φλαμπουράρη – Μετά την άρνηση της Βουλής για διαδικαστικούς λόγους, ο εργολάβος-πρώην υπουργός καλείται να δώσει ο ίδιος τη δήλωση του – Σε αντίθετη περίπτωση η μεθόδευση αποσιώπησης θα είναι πρωτοφανής

  Βενιζέλος καταγγέλλει Φλαμπουράρη: Κράτησε την εταιρεία με παρένθετο προσωπο το γιο του

  lobbystas :ΤΡΥΦΩΝΑΚΟ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΙΛΤΟ ΜΕ EMAIL ΣΤΟΝ ΚΥΡ ΑΛΕΚΟ. ΞΕΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…

  Κύριε Φλαμπουράρη, γιατί δεν ρωτήσατε τον Τρύφωνα, τον Κούρο και την κυρία Σαββαΐδου, να σας πουν τι ισχύει για την μεταβίβαση μετοχών; Ε κυρ Αλέκο; Πιάνεις τι σου λέω και που το πάω. Εντάξει μην σε φοβίζει. Γάαααααααααατε μου. Και με την ευκαιρία. Τρυφωνάκο, μας είπες ότι στο τέλος του χρόνου παραγράφονται τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ. Γιατί λοιπόν δεν ζητάς σήμερα την παράταση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την σεβαστή μας κυρία Θάνου; Αντί τέλος του χρόνου να πάει τέλος του 2029. Απλό δεν είναι; Εσύ δεν μας λες για το καλό του λαού και όλα τα υπόλοιπα περί δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης; Δεν σε βλέπω όμως να πράττεις έργα υπέρ του λαού.
  Ποιοι να ευνοούνται άραγε από τα λόγια σου και μόνο, χωρίς ποτέ να υλοποιούνται μέτρα για τις λίστες;
  Ποιοι Τρυφωνάκο μας ;

  http://lobbystas.gr/τρυφωνακο-διαβασε-το-και-μετα-στειλτο/

 6. «Το μόνο που πήρε από την διαπραγμάτευση ήταν κιλά, όλα τα κατάπιε»: Το Twitter τρολάρει την συνέντευξη του Τσίπρα «Στο Κόκκινο»

  Φρενίτιδα προκάλεσε στο Twitter η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα «Στο Κόκκινο» με τους χρήστες του διαδικτύου να δίνουν ρεσιτάλ.

  Η συνέντευξη του πρωθυπουργού έχει πολλές αναγνώσεις. Οι χρήστες του Twitter σχολίασαν με τον δικό τους τρόπο, άλλοτε καυστικό, άλλες φορές περιπαικτικό και κωμικό και ουκ ολίγες τραγελαφικό, όλα όσα είπε στην εκτενή του συνέντευξη ο κύριος Τσίπρας.

  «Δημοφιλής» σχολιασμός η ατάκα του πρωθυπουργού ότι «πριν τις εκλογές δεν είπα ότι μπορεί τα Μνημόνια να σκιστούν με ένα νόμο, μην παραπέμπετε σε μια ομιλία μου του 2012, ας αφήσουμε το πλαίσιο αυτό της λαϊκίστικης προσέγγισης».

  «Το μόνο που πήρε ο Τσίπρας από τη διαπραγμάτευση είναι κιλά», «Κοίτα που θα φτάσουμε να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να τιμωρήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», «Αλέξη ήρεμα με τις κωλοτούμπες, σε βλέπει ο ΓΑΠ και γελά», «Καλά φάγατε το ΣΑΝΟ του 2012 ότι θα έσκιζε τα μνημόνια», είναι λίγα μόνο από τα tweets που κατέκλυσαν τον κοινωνικό δίκτυο.

  Από τους χρήστες δεν έμεινε ασχολίαστη και η εξωτερική εμφάνιση του πρωθυπουργού, ο οποίος δείχνει να έχει πάρει κάποια παραπανίσια κιλά.

  ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ :

  http://www.koolnews.gr/ellada/655574-to-mono-pou-pire-apo-tin-diapragmateusi-itan-kila-ola-ta-katapie-to-twitter-trolarei-tin-synenteyxi-tou-alexi-tsipra-sto-kokkino/

 7. 2015-07-09

  «Χάθηκαν» 210 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο έως σήμερα!

  Ξεπερνούν τα 210 δισ. ευρώ οι άμεσες και «παράπλευρες» απώλειες στην ελληνική οικονομία, μετά το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και εταίρων από τις εκλογές του Ιανουαρίου έως σήμερα.

  Την ώρα που από τις τράπεζες έφυγαν 54 δισ. ευρώ καταθέσεων, το ύψος του ELA έφτασε στα 89 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ «χάθηκαν» εξαιτίας της λήξης του προγράμματος τα 11 δισ. ευρώ του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

  Σε 4,5 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι άμεσες και σε 13 δισ. ευρώ οι έμμεσες απώλειες από τις ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις που ακυρώθηκαν (περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, Ελληνικό, ΑΔΜΗΕ, «Αστέρας»), ενώ η υστέρηση στα δημόσια έσοδα υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ.

  Τέλος, περίπου 15 δισ. ευρώ έχουν χαθεί από την κάμψη του ΑΕΠ και 6 δισ. ευρώ από τις ακυρώσεις στον τουρισμό.

  http://www.emea.gr/«χάθηκαν»-210-δισ.-ευρώ-από-τον-ιανουάριο/452393

 8. Νέα τρύπα στα έσοδα του Αυγούστου – Χάθηκαν 4,15 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

  Και νέα διεύρυνση στην «τρύπα» των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού καταγράφηκε τον Αύγουστο σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
  Η υστέρηση σε επίπεδο καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, από 3,942 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν στο επτάμηνο, αυξήθηκε στα 4,151 δισεκατομμύρια ευρώ στο οκτάμηνο, ήτοι κατά 209 εκατομμύρια ευρώ μέσα στον Αύγουστο. Η εξέλιξη είναι αρνητική δεδομένου ότι τον Αύγουστο εισπράχθηκε –κάτι το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο- η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
  Η μη είσπραξη της πρώτης δόσης μέσα στον Ιούλιο, ήταν και ο λόγος για τον οποίο διευρύνθηκε η τρύπα στα φορολογικά έσοδα του επταμήνου. Θα ήταν λοιπόν αναμενόμενο, με την είσπραξη της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος τον Αύγουστο, η υστέρηση των εσόδων να περιοριστεί αντί να διευρυνθεί όπως τελικώς συνέβη. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε και τον Αύγουστο να συνεχίσει την πολιτική της μετάθεσης των πληρωμών. Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζονται συγκρατημένες κατά 4,744 δισεκατομμύρια ευρώ στο οκτάμηνο συγκριτικά με τον στόχο όταν στο επτάμηνο η συγκράτηση ήταν 4,477 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, μέσα στον Αύγουστο, το υπουργείο Οικονομικών στέρησε επιπλέον 267 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά προκειμένου να καλύψει το άνοιγμα στο σκέλος των εσόδων.
  Να σημειωθεί βέβαια ότι οι στόχοι που αναφέρονται, πλέον δεν υφίστανται καθώς ήδη ο προϋπολογισμός του 2015 τελεί υπό αναθεώρηση. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της συγκράτησης των δαπανών, ο προϋπολογισμός εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν όμως οι δαπάνες πληρώνονταν κανονικά, θα εμφανιζόταν ήδη πρωτογενές έλλειμμα.
  Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
  Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.101 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.849 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 1.694 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.801 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1.946 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.264 εκατ. ευρώ.
  Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 30.768 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 4.151 εκατ. ευρώ ή 11,9 % έναντι του στόχου.
  Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 28.701 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4.068 εκατ. ευρώ ή 12,4 % έναντι του στόχου, εκ των οποίων ποσό 1.724 εκατ. ευρώ αφορά την υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs).
  Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1.772 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 250 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (2.022 εκατ. ευρώ).
  Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 2.067 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 83 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία Αυγούστου 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3.893 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 210 εκατ. ευρώ ή 5% σε σχέση με το μηνιαίο στόχο.
  Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 3.861 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 28 εκατ. ευρώ ή 1%.
  Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Αυγούστου 2015 ανήλθαν σε 226 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 67 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (159 εκατ. ευρώ).
  Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 31.869 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4.744 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (36.613 εκατ. ευρώ).
  Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.306 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 3.216 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.797 εκατ. ευρώ, των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 361 εκατ. ευρώ και των καταπτώσεων εγγυήσεων κατά 91 εκατ. ευρώ.
  Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 2.155 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 6,6%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 18 εκατ. ευρώ για εφημερίες ιατρών ΕΣΥ, 64 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 33 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και 31 εκατ. ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων.
  Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 1.563 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 1.527 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (3.090 εκατ. ευρώ) και μειωμένες κατά 1.745 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  Ειδικά για τον μήνα Αύγουστο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.155 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 267 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.790 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 112 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.
  Το μειωμένο ύψος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού οφείλεται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις ταμειακές συνθήκες που επικρατούσαν τους προηγούμενους μήνες. Εκτιμάται ότι μετά τη σταδιακή ομαλοποίηση της ταμειακής ρευστότητας το ύψος των δαπανών θα διαμορφωθεί σταδιακά στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού.

  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1003893/nea-trupa-210-ekat-euro-sta-esoda-tou-augoustou-xathikan-415-dis-euro-sto-oktamino

 9. Το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

  Δημοσιεύτηκε στις Σεπτεμβρίου 11, 2015 από mkiellinikou

  (Απόσπασμα, με την ομιλία μας, από την εκδήλωση για την βράβευση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή 11/09/2015. Τα στοιχεία που παρουσιάσαμε είναι συγκλονιστικά.) https://www.youtube.com/watch?v=WvFuV-t02Mc

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Μ. Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνείται να παραλάβει το βραβείο από το Ε.Κ.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μας απονείμει το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη για το 2015, ως αναγνώριση του αγώνα που κάνουμε 4 σχεδόν χρόνια για τον εγκαταλειμμένο από την επίσημη Πολιτεία άνεργο – ανασφάλιστο ασθενή και για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο αγώνας όμως δίνεται από εμάς επειδή οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, στην χώρα μας είναι απόρροια των πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), έχει οδηγήσει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 3 εκατομμύρια άπορων και εξαθλιωμένων άνεργων πολιτών.

  Η Ευρώπη για εμάς, όπως και για τους περισσότερους Έλληνες, θα μπορούσε να είναι το σπίτι μας. Μιλάμε για την Ευρώπη των λαών, της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης. Εμείς αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε και αυτήν αποζητούμε. Με λύπη μας όμως βλέπουμε μια Ευρώπη χαμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, των οικονομικών και τραπεζικών συμφερόντων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η προτεραιότητα της είναι να βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ιδιωτικές τράπεζες ενώ παράλληλα πιέζει για την μείωση, πάνω από 50% σε σχέση με το 2009, των προϋπολογισμών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας.

  Bάσει στοιχείων του Ινστιτούτου Prolepsis, η μαζική φτωχοποίηση της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού οδήγησε:

  – 6 στους 10 μαθητές σε 64 σχολεία της Αθήνας αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

  – Το 61% των μαθητών στα παραπάνω σχολεία έχουν ένα γονιό χωρίς δουλειά, ενώ το 17% των οικογενειών δεν είχε κανένα γονιό που να εργάζεται.

  – 11% από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα και το 7% είχε ζήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από μια βδομάδα κατά το έτος 2014, ενώ το 3% ζούσε ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

  – 406 σχολεία από όλη την Ελλάδα έλαβαν βοήθεια το 2014 για να σιτίσουν τους 61,876 μαθητές τους.

  – 1,053 σχολεία έχουν κάνει αίτηση φέτος για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή», ώστε να λάβουν σίτιση οι 152,397 μαθητές τους εκ των οποίων σήμερα μόνο οι 15,520 μαθητές σε 150 σχολεία έχουν συμπεριληφθεί.

  – 42,727 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από γονείς σε 23 νομούς όλης της χώρας και το 54% των οικογενειών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.

  Βάσει μελέτης του «Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους» της Βουλής:

  – 3,8 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας (432 ευρώ το μήνα ανά άτομο)

  – 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (233 ευρώ το μήνα ανά άτομο, που σημαίνει ακραία φτώχεια)

  – Δηλαδή το 58% του Ελληνικού πληθυσμού, 6,3 εκατομμύρια πολίτες, ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

  Αυτή η Ευρώπη, που θέλει να μας βραβεύσει, φαίνεται να μην ενοχλείται για όλα τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από τους χιλιάδες θανάτους ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Θανάτους που θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί έρχονται επιπλέον μειώσεις, που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνολικά 933 εκατομμυρίων ευρώ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

  Θα ήταν υποκριτικό εμείς να παραλάβουμε ένα βραβείο όταν αυτή η Ευρώπη κλείνει τα μάτια στα υποσιτισμένα βρέφη, στους νεκρούς καρκινοπαθείς ασθενείς, στα γεμάτα απελπισία βλέμματα των ασθενών που υποφέρουν, των μανάδων που μας εξιστορούν ιστορίες τρομακτικής εγκατάλειψης αφού καλούνται να ζήσουν τις οικογένειες τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και ελάχιστη τροφή για άλλη μια χρονιά.

  Τα λόγια του εκπροσώπου μας γιατρού Γιώργου Βήχα ήταν ξεκάθαρα «Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι νεκροί και ασθενείς που στέκονται ανάμεσα μας, μας κοιτούν στα μάτια και δε μας επιτρέπουν να δεχτούμε αυτό το βραβείο«.

  Δεν γυρνάμε την πλάτη μας στην Ευρώπη ούτε στους Ευρωπαϊκούς λαούς που στέκονται εντυπωσιακά αλληλέγγυοι! Είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε την πλάτη μας στους πολιτικούς και στους θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως λογιστικά νούμερα. Αντιμετώπιση που εδώ και 5 χρόνια εξελίσσεται σε ντροπή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το σίγουρο είναι ότι αυτή βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα και αν αυτό το βραβείο σήμαινε κάτι τέτοιο θα ήμασταν ευτυχείς να το παραλάβουμε.

  Σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με στοιχεία το τι σημαίνει να είσαι ανασφάλιστος στην παρουσίασή μας στο Ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Βουλής στην Αθήνα. Δεν αποδεχθήκαμε το βραβείο αφού οι ασθενείς μας συνεχίζον να βιώνουν την ίδια και χειρότερη κατάσταση ακόμα και σήμερα. Στο ταξίδι μας στις Βρυξέλλες, σε ένα μήνα περίπου θα ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους πολίτες, σχετικά με όσα βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της λιτότητας!

  Έχει μεγάλη σημασία αυτή η βράβευση να μετατραπεί σε μήνυμα ανθρωπιάς με απτά αποτελέσματα στην αλλαγή πολιτικών και δυνάμωμα της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων πολιτών.

  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

  ΣΧΕΤΙΚΟ:

  Επιστολή της Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

 10. Οι 27 νέοι φόροι που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα

  Πέμπτη, 27-Απρ-2017

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Μόνο θυμηδία θα μπορούσε να προκαλέσει η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τελευταία συνέντευξή του ότι επί των ημερών των κυβερνήσεών του δεν αυξήθηκε η φορολογία.

  Κι αν αυτό διαψεύδεται καθημερινά από τα νέα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες – πολλοί από τους οποίους σηκώνουν τελικά ψηλά τα χέρια και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις – διαψεύδεται και από τις χιλιάδες λέξεις φορολογικών διατάξεων που έφερε την τελευταία διετία η κυβέρνηση στη Βουλή προκειμένου να γεμίσει τα κρατικά ταμεία που άδειασαν από το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που είχαν σαν βασική πυξίδα την προστασία των κρατικών δαπανών.

  Πάμε τώρα στους φόρους που επέβαλαν οι κυβερνήσεις Τσίπρα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα… :

  – Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

  – Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στον κανονικό 24%. Μεταξύ άλλων μετατάχθηκαν σε υψηλότερο συντελεστή η εστίαση, οι μεταφορές και τα μη νωπά τρόφιμα (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.

  – Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.

  -Αυξήθηκαν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 2,8% στο 10%.

  – Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.

  – Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελευθέριο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.

  – Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.

  – Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.

  – Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.

  – Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής.

  – Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.

  – Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

  – Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.

  – Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.

  – Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.

  – Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.

  – Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

  – Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

  – Έχει ψηφιστεί για εφαρμογή από το 2018 ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα

  -Επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (π.χ. airbnb).

  – Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α. Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι αύξησε τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10%.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.

  – Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.

  – Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.

  – Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.

  http://www.capital.gr/tax/3207541/oi-27-neoi-foroi-tou-suriza

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s