Συνεχίζεται η υπόθεση Γεωργίου, στα 210 δις η φερόμενη ζημία του δημοσίου

cebacf85cf81ceb9ceb1cebaceb1cf84ceb9cebaceb7-ceb4ceb7cebccebfcebacf81ceb1cf84ceb9ceb11.jpg?w=750

Ιστορικο

Γράφουν ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Εδώ και πέντε χρόνια, ούτε η Βουλή των Ελλήνων ούτε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών τόλμησαν να απομακρύνουν τον κ. Ανδρέα Γεωργίου από την προεδρία της σημαντικότερης δημόσιας υπηρεσίας μας, της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν τόλμησαν να τον αγγίξουν ούτε για τη σοβαρή παράβαση των καθηκόντων του, ούτε για τις έκνομες δαπάνες του, ούτε βέβαια για τις στατιστικές αλχημείες του.

Ο Ανδρέας Γεωργίου, εγκάθετος του ΔΝΤ και πρόεδρος της μεταλλαγμένης από τους δανειστές Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας σε μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ, είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη νομιμοποίηση του πρώτου Μνημονίου και την έκτοτε λήψη των επαχθών μέτρων λιτότητας, καθώς και για τη μετεξέλιξη του πρώτου Μνημονίου σε δεύτερο Μνημόνιο και τώρα σε τρίτο Μνημόνιο.

Αλλά ό,τι δεν τόλμησε η πολιτική τάξη της Ελλάδας, το τόλμησε η Ελληνική Δικαιοσύνη, παρά τις συνεχείς έσωθεν και έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο της. Στις 2 Αυγούστου, που έληγε η θητεία του, ο Γεωργίου, προφανώς λόγω της παραπομπής του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, δήλωσε στο Reuters ότι τάχα δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του στην ΕΛΣΤΑΤ. Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου δεν παρουσιάστηκε στο εδώλιο στις 2/9/2015, που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη δίκη του, και ζήτησε αναβολή, η οποία του δόθηκε για τις 7/12/2015.

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε το πρώτον από τους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα Πεπόνη, ο Γεωργίου κατηγορήθηκε για δύο εγκλήματα: Πρώτον, για ψευδή βεβαίωση, κατά συναυτουργία με τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ξενάκη και Μολφέτα, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, «υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος» σε βαθμό κακουργήματος, που τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη. Δεύτερον, για «παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» σε βαθμό πλημμελήματος, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως δύο έτη.

Έπειτα από πληθώρα ανήκουστων παρεμβάσεων, με την ελληνική πολιτική τάξη υποκλινόμενη στις εκάστοτε απαιτήσεις της «τρόικας» για την κάλυψη ουσιαστικά της «ανώμαλης» εμπλοκής της Eurostat και της Κομισιόν στο «στατιστικό» και «χωρίς αστερίσκους» έργο του Γεωργίου, η Ελληνική Δικαιοσύνη κατέληξε στο βούλευμα 1149/2015, με το οποίο το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών παρέπεμψε τον Γεωργίου στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος με πρόθεση και με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον παράνομο υλικό όφελος αλλά και ηθικό όφελος, σφετεριζόμενος ακόμα και τις αρμοδιότητες του επταμελούς Συλλογικού Οργάνου (ΔΣ) της ΕΛΣΤΑΤ. Προσδιορίστηκε δε οριακά (μέσα στον Ιούλιο 2015) και η δικάσιμος έτσι ώστε να μην παραγραφτεί το έγκλημα αυτό.

Όμως, το τελευταίο αυτό Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δεν παρέπεμψε τον Γεωργίου και τους δύο συγκατηγορούμενούς του για το κακούργημα της «ψευδούς βεβαίωσης», δηλαδή της αλλοίωσης των στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Έτσι, με την ανεκτίμητη βοήθεια του πρώην Εισαγγελέα κ. Γιάννη Σακκά, υποβάλαμε αίτηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ασκήσει αυτός την προβλεπόμενη από τον νόμο αναίρεση κατά του αθωωτικού σκέλους του με αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Έτσι, εμπρόθεσμα, ανήμερα του Σταυρού, ύστερα από δύο περίπου μήνες μελέτη της δικογραφίας, στις 14/9/2015, η Αντεισαγγελέας του ΑΠ κ. Ξένη Δημητρίου, με την υπ’ αριθμ. 37/2015 έκθεση αναίρεσης ενώπιον του γραμματέα του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι ασκεί αναίρεση κατά του υπ’ αριθμ. 1149/2015 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, «ως προς το ότι το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απεφάνθη να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων».

Σύμφωνα με την έκθεση αναίρεσης, οι παραπάνω κατηγορούμενοι πρέπει να διωχθούν για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009 «για τους αναιρετικούς λόγους της έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και της εσφαλμένης εφαρμογής ουσιαστικής ποινικής διάταξης».

Στην έκθεση αναίρεσης θεμελιώνονται πλήρως οι παραπάνω αναιρετικοί λόγοι με βάση τα πραγματικά περιστατικά για όλα τα στοιχεία, με τα οποία οι κατηγορούμενοι διόγκωσαν ψευδώς το έλλειμμα του 2009 (ΔΕΚΟ, νοσοκομειακά, swaps, διαστρέβλωση της ευρωπαϊκής μεθοδολογίας), όπως έχουν αυτά καταγραφτεί στην προκαταρκτική και κύρια ανάκριση, καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του Μαρτίου του 2012. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση αναίρεσης επισημαίνεται ότι το βούλευμα 1149/2015:

– «Έχει κάνει επιλεκτική χρήση αποδεικτικών στοιχείων».

– Περιέχει «ασαφή και συγκεχυμένα αναγραφόμενα».

– «Αγνόησε σχεδόν ολοσχερώς το εμμάρτυρο αποδεικτικό υλικό».

Επίσης, η έκθεση αναίρεσης διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι κατά τη διαβίβαση των στοιχείων του 2009 στην Eurostat τον Νοέμβριο του 2010:

«Χρησιμοποιήθηκαν παραποιημένα στοιχεία».

«Υπολογίστηκε ένα ουσιαστικά ψευδώς διογκωμένο δημόσιο έλλειμμα για το έτος 2009».

«Υπάρχει παραβίαση της μεθοδολογίας του ESA95, αλλά ακόμα και παραποίηση των πρωτογενών στοιχείων».

«Για το έτος 2009, αποκρύφτηκε, από τους κατηγορούμενους, πλεόνασμα των ΝΠΔΔ ίσο με …, ήτοι έλαβε χώρα ψευδής βεβαίωση»

Ευτυχώς που οι δικαστές με το προγενέστερο βούλευμα 1212/2014 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αντελήφθησαν τις παραλείψεις της κυρίας ανάκρισης και ότι η υπόθεση δεν έπρεπε να τεθεί στο αρχείο και διέταξαν περαιτέρω κυρία ανάκριση.

Ευτυχώς, διότι στην ελληνική κοινωνία, εκτός από γενικά έντιμους επιστήμονες, υπάρχουν και επιστήμονες-μέλη της Ελληνικής Δικαιοσύνης που ανέκαθεν εκπλήρωναν και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τη θεσμική τους αποστολή, παρά τις πολυποίκιλες πιέσεις ενός διεφθαρμένου συστήματος. Αυτοί που αντιστέκονται, που δεν βολεύονται, που επιμένουν στην εφαρμογή του κράτους δικαίου.

 

Τι αναφέρει  η έκθεση αναίρεσης :

Παραποίηση μεθοδολογιών και στοιχείων

Στη σελ. 36 της έκθεσης αναίρεσης γίνεται αναφορά στις συμπληρωματικές καταθέσεις της Ζωής Γεωργαντά και ιδιαίτερα του Νίκου Στρόμπλου, «ο οποίος είναι ιδιαίτερα σαφής στην κατάθεσή του για τις συγκεκριμένες παραποιήσεις μεθοδολογιών, ακόμη και πρωτογενών στοιχείων που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι». Και συνεχίζει μετά εξής: «Ειδικότερα, το προσβαλλόμενο βούλευμα άλλοτε αγνοεί τις ως άνω καταθέσεις και άλλοτε κάνει επιλεκτική εκτίμησή τους, ενώ η υπ” αριθμ. 865/2015 εισαγγελική πρόταση, στην οποία το Συμβούλιο εξ ολοκλήρου αναφέρεται, αγνοεί τελείως τις συμπληρωματικές καταθέσεις. Συγκεκριμένα: Α) Σε σχέση με την ταξινόμηση των 17ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης (δημόσιος τομέας) στην κατάθεσή του ο Νικόλαος Στρόμπλος αναφέρει συγκεκριμένα ότι χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει των κατηγορουμένων λανθασμένα στοιχεία για την αναταξινόμηση (λογιστική μεταφορά) των 17 ΔΕΚΟ από τον τομέα των μη χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Δηλαδή καταθέτει ότι πραγματοποιήθηκε παραποίηση στοιχείων εκτός από την παραποίηση των στατιστικών μεθοδολογιών με την παραβίαση του κανονισμού ΕΚ 2223/1996 που περιλαμβάνει το ESA95».

Λίγες σελίδες παρακάτω η έκθεση αναίρεσης αναδεικνύει κι άλλες πλευρές της βρώμικης ιστορίας της ΕΛΣΤΑΤ. Αναφέρει συγκεκριμένα στη σελ. 38: «Άλλη περίπτωση παραποίησης των στατιστικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για να υπολογιστεί ένα ουσιαστικά ψευδώς διογκωμένο δημόσιο έλλειμμα για το έτος 2009 είναι η στατιστική αντιμετώπιση των εισφορών του Δημοσίου προς τον ΟΣΕ. Δεν εξετάστηκε από τους κατηγορούμενους αν το εισόδημα που μεταβιβάζεται από το Δημόσιο στον ΟΣΕ μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντίτιμο πωλήσεων του ΟΣΕ, τροποποιώντας ανάλογα το κριτήριο του 50% για την ένταξη στη Γενική Κυβέρνηση. Η εξέταση αυτή επιβάλλεται από την παρ. 3.33 του ESA95, αλλά δεν έγινε. Αυτό που έγινε στο πλαίσιο της ΔΥΕ [σ.σ.: Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος] του Νοεμβρίου 2010 ήταν ότι αυτές οι εισφορές δεν θεωρήθηκαν ως στοιχείο πωλήσεων (βλ. κατάθεση Νικολάου Στρόμπλου στον 8ο ειδικό ανακριτή, σελ. 6).

Επίσης, ο ως άνω μάρτυρας αναφέρει στην παραπάνω κατάθεσή του πρόσθετες επιπτώσεις αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του δημόσιου ελλείμματος και του χρέους του 2009. Συγκεκριμένα, καταθέτει ότι δεν υπολογίστηκαν οι λεγάμενες εθνικολογιστικές προσαρμογές (μεθοδολογικές προσαρμογές των ιδιωτικοοικονομικών στα εθνικολογιστικά στοιχεία) για την εξέταση του 50% (βλ. σελ. 8 της κατάθεσης Νικολάου Στρόμπλου), οι αντισταθμιστικές εισφορές του κράτους προς τις 17 ΔΕΚΟ δεν θεωρήθηκαν ως στοιχείο πωλήσεων, ως έδει, παρά τα οριζόμενα στις παραγράφους 4.33 και 4.35 γ” του ESA95, αντί του μεγέθους ανάλωσης παγίου κεφαλαίου χρησιμοποιήθηκαν οι εμπορικές αποσβέσεις από τους ισολογισμούς των 17ΔΕΚΟ παρά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 6.04 του ESA95 κ.λπ. 0 μάρτυρας Νικόλαος Στρόμπλος έχει ακόμη καταθέσει και νομολογία του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τον τρόπο (μεθοδολογία) που αντιμετωπίζονται σε άλλα κράτη-μέλη οι αντισταθμιστικές εισφορές, τρόπος (μεθοδολογία) που παραβιάστηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από τους κατηγορούμενους». Δηλαδή τους Γεωργίου, Μολφέτα και Ξενάκη.

Κατέθεταν στη Βουλή άσχετους φακέλους

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναίρεσης, στη σελ. 40, γίνεται αναφορά στον ισχυρισμό του Γεωργίου ότι δεν χρειάζεται σύνταξη μελέτης για την αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ. Αναφέρεται επί λέξει στην έκθεση: «Σχετικά με τους παραπάνω ισχυρισμούς του πρώτου κατηγορούμενου, οι μάρτυρες Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης στο επικαιροποιημένο συμπληρωματικό υπόμνημά τους στον 8ο ειδικό ανακριτή αναφέρουν: «Η δήλωση αυτή είναι τουλάχιστον αστεία… Είναι τουλάχιστον αφελές να υποστηρίζεται ότι δεν χρειάζεται εκπόνηση μελέτης για την αναταξινόμηση 17 επιχειρήσεων από τον τομέα των μη χρηματοοικονομικών οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, μια ενέργεια που ήταν γνωστό το πόσο πολύ θα επηρέαζε την ευημερία της χώρας λόγω της ένταξης των χρεών τους στο δημόσιο χρέος και έλλειμμα. Είναι εντυπωσιακή η αντίφαση μεταξύ της παραπάνω δήλωσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και της σπουδής του να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων 74 φακέλους με την υποτιθέμενη τεκμηρίωση, ήτοι μελετών που είχε εκπονήσει. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί οι φάκελοι δεν περιείχαν μελέτες, αλλά διάφορα, ως επί το πλείστον, άσχετα ερωτηματολόγια, ισολογισμούς κι άλλο πρωτογενές υλικό, χωρίς ουδεμία επεξεργασία αυτών»…

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι στην περίπτωση της αναταξινόμησης των 17 ΔΕΚΟ στην γενική κυβέρνηση, υπάρχει παραβίαση της μεθοδολογίας του ESA95, αλλά ακόμη και παραποίηση των πρωτογενών στοιχείων… Β) Σε σχέση με την καταγραφή των ισοζυγίων των ΝΠΔΔ (περίπου 500, στα οποία περιλαμβάνονται και ΝΠΙΔ και άλλες εταιρικές μορφές, που για πρώτη φορά εντάχθηκαν στη Γενική Κυβέρνηση το 2010 για το έτος2009) υπάρχει, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ως άνω μαρτύρων, καταφανής παραποίηση στοιχείων»!

Τα παραπάνω είναι ορισμένα μόνο απ” όσα γράφει η έκθεση αναίρεσης…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

– 210 δισ. η βλάβη του Δημοσίου Βαριά βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 210 δισ. ευρώ, αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές, αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, νέα φορολογικά μέτρα και εξαναγκασμό της χώρας να υπογράψει το Μνημόνιο 2 φέρεται ότι προκάλεσε η αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 από τον πρώην διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου! Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» -η οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου – Βασιλοπούλου, με την οποία ζητείται η παραπομπή Γεωργίου σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα-, οι μαρτυρικές καταθέσεις «φωτιά» πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς για τις δραματικές συνέπειες που προκάλεσε στη διεθνή θέση της χώρας η αλλοίωση κρίσιμων στατιστικών μεγεθών, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλλαγή του!!!

– Στη Βουλή η μήνυση κατά της Goldman Sachs για τα για τα λεγόμενα swaps της Ελλάδας την περίοδο 2000 – 2001Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε η μηνυτήρια αναφορά του οικονομολόγου Φαγιάντ Μουλά Καλί κατά της Goldman Sachs για τα λεγόμενα swaps της Ελλάδας την περίοδο 2000 – 2001. Ο Αυστριακός οικονομολόγος κατηγορεί την Goldman Sachs για παρακίνηση σε παραποίηση ισολογισμού και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης κατά τη διετία 2000 – 2001 αναφορικά με τις συμβάσεις για τα swaps – κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόκρυψη μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Την εν λόγω διετία Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κώστας Σημίτης. Η υπόθεση ξεκίνησε από τη μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού οικονομολόγου στη Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Έλλειμμα 2009: Περαιτέρω διερεύνηση για την ΕΛΣΤΑΤ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

 

Advertisements

12 comments on “Συνεχίζεται η υπόθεση Γεωργίου, στα 210 δις η φερόμενη ζημία του δημοσίου

 1. Αναίρεση της αντιεισαγγελέως του Αρ. Πάγου για το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας! Στα 210 δισ. η ζημιά

  Στοιχεία φωτιά για τον ρόλο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και κυρίως του πρώην προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου στην ένταξη της χώρας μας στο δεύτερο Μνημόνιο έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «κυριακάτικη δημοκρατία». Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά, από την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009 η βλάβη του Δημοσίου έφτασε τα 210 δισ. ευρώ και προκλήθηκε ο αποκλεισμός από τις διεθνείς αγορές, η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, νέα φορολογικά μέτρα και ο εξαναγκασμός της χώρας να υπογράψει το Μνημόνιο 2.

  Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην έκθεση αναίρεσης της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, με την οποία ζητείται η παραπομπή Γεωργίου σε δίκη κακουργηματικού χαρακτήρα, και αναφέρεται ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις φωτιά πρώην στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε την καταρχήν απαλλαγή του!
  Οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν ο Ανδρέας Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοί του Αθανασία Ξενάκη και Ανδρέας Μολφέτας, προκειμένου να αλλοιωθεί το έλλειμμα σε 15,4%, από 13,6%, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση αναίρεσης, είναι συγκλονιστικές και φωτίζουν άγνωστες πτυχές του παρασκηνίου που οδήγησε στη διεθνή επιτροπεία της χώρας και την περιπέτεια των Μνημονίων.

  Η αντιεισαγγελέας ζητά την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και της βλάβης του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να διερευνηθεί:

  Η σύνδεση της αλλοίωσης – αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 με το Μνημόνιο 2, τα πρόσθετα χρεωλύσια συνολικού ύψους 210 δισ. ευρώ και τις ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI.
  Η διόγκωση του χρέους του 2009 με 27,9 δισ. ευρώ με αμφισβητούμενης αξιοπιστίας αλλοιώσεις μεγεθών που φέρεται ότι έκαναν.
  Η πρόσθεση -με πρωτοβουλία τους- στο χρέος του 2009, κατά παράβαση των κοινοτικών κανονισμών, των περίφημων swaps της Goldman Sachs, που υπεγράφησαν επί κυβερνήσεως Σημίτη!

  H απόκρυψη και ο μη υπολογισμός στο έλλειμμα του 2009 των μεγάλων πλεονασμάτων 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, πράγμα που, αν συνέβαινε εξαρχής -τα πλεονάσματα αποκαλύφθηκαν το 2013-, θα μείωνε και δεν θα αύξανε το έλλειμμα του 2009.

  Η ένταξη στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου όπως το Μέγαρο Μουσικής, αν και, με βάση αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αυτά δεν λογίζονται ως στενός δημόσιος τομέας.
  Ο υπολογισμός στο έλλειμμα του 2009 των δημοσιονομικών μεγεθών 17 ΔΕΚΟ, τις οποίες ενέταξαν στη Γενική Κυβέρνηση χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία από τους κοινοτικούς κανονισμούς εκπόνηση μελέτης.
  Η πρόσθεση στο έλλειμμα του 2009 δαπανών προμηθειών των νοσοκομείων με βάση τα τιμολόγια και όχι την εκκαθάριση, από την οποία έπρεπε να αφαιρεθεί μεγάλο ποσό που είχαν προεισπράξει οι προμηθευτές με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

  Την ίδια ώρα, η αντιεισαγγελέας κάνει ρητή αναφορά σε βούλευμα του 2014, το οποίο αποδίδει στους κατηγορουμένους «σκοπό να βλάψουν παράνομα το Δημόσιο, η δε ζημία ορίζεται σε 171.348.000.000 ευρώ» (χωρίς το PSI, με το PSI 210 δισ. ευρώ). Επίσης αναφέρεται σε μαρτυρική κατάθεση με την οποία καταγγέλλεται ότι «χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει των κατηγορουμένων λανθασμένα στοιχεία για την αναταξινόμηση των 17 ΔΕΚΟ από τον τομέα των μη χρηματοπιστωτικών οργανισμών στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. «Χαρακτηριστική είναι η απόφαση 2497/2013 του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία έχει γίνει λανθασμένη ταξινόμηση από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. του Μεγάρου Μουσικής» τονίζεται χαρακτηριστικά.

  http://www.dimokratianews.gr/content/53488/stoiheia-sok-gia-elleimma-toy-2009

 2. 12 Ιουλίου 2015

  Independent: «Βαθύ» λαρύγγι αποκαλύπτει την απάτη Σημίτη – Goldman Sachs

  Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, της τράπεζας που οδηγεί τον παγκόσμιο καπιταλισμό, αφανίζει και δημιουργεί εθνικές Οικονομίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απάτη Σημίτη – Παπαντωνίου και προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί νομικά ενάντια του τραπεζικού κολοσσό που, εν πολλοίς, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή, τραγική οικονομική κατάσταση.
  Η Goldman Sachs φέρεται να έχει κερδίσει πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια από τα περιβόητα swaps – η τράπεζα αρνείται το νούμερο, αλλά δε διευκρινίζει το ακριβές ποσό.
  Όπως αποκαλύπτει η Independent, πρώην υψηλόβαθμος τραπεζίτης της προσφέρθηκε να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα να ανακτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια που, το 2001, είχε πληρώσει η χώρα στην τράπεζα για να διασφαλίσει μία θέση στη νεοφώτιστη, τότε, νομισματική ένωση.
  Ο Τζορτζ Τζαμπούρ, ο άνθρωπος που είχε σχεδιάσει τα swaps στην Goldman και έχει συμβουλέψει διάφορες χρεωμένες κυβερνήσεις για το πώς θα αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν από περίπλοκες συναλλαγές με τράπεζες, σπάει τη σιωπή του.
  Με επίσημη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση την προτρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προς επανόρθωση των ιστορικών σφαλμάτων και ανάκτηση μέρους των τεράστιων κερδών που αποκόμισε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
  Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, ο Τζαμπούρ θεωρεί πως το μέγεθος του κέρδους που προέκυψε από τις συναλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση είναι παράλογα ογκώδες. Οι έλεγχοι, οι αναλύσεις, οι διαδρομές των e-mails μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για να κινηθεί νομικά, αξιώνοντας αποζημίωση, αν αποδειχτεί πως οι συμφωνίες εκτελέστηκαν με μοναδικό στόχο το «μαγείρεμα» των στοιχείων και την απόκρυψη των χρεών της χώρας.

  Η ιδιότητα του μέλους στη ζώνη του ευρώ έδωσε στην Ελλάδα πρόσβαση σε δισεκατομμύρια εύκολης πίστωσης, την οποία στη συνέχεια ήταν ανήμπορη να αποπληρώσει, κάτι που την οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση.

  Το πρόσωπο – κλειδί που εμπλέκεται στο σκάνδαλο είναι η αγγλοτραφής τραπεζίτης – επικεφαλής τότε του κλιμακίου της Goldman – και ελληνικής καταγωγής Αντιγόνη Λουδιάδη που πιστεύεται πως πληρώθηκε πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια τη χρονιά της συμφωνίας με την τότε ελληνική κυβέρνηση Σημίτη, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη.
  Υπό την καθοδήγηση της κυρίας Λουδιάδη, το 2001, η Goldman αντάλλαξε ομόλογο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από γεν και δολάρια σε ευρώ, με τη χρήση μίας ιστορικής συναλλαγματικής ισοτιμίας που έκανε το χρέος να μοιάζει μικρότερο απ’ ότι πραγματικά ήταν – για την ακρίβεια εμφάνιζε το δάνειο κατά 2.8 δισ. ευρώ μικρότερο.
  Η Goldman Sachs χρέωσε αναλογικά υψηλότερες προμήθειες χρηματιστηριακών συναλλαγών απ’ ό,τι χρέωνε για συμφωνίες μικρότερου μεγέθους και απλούστερης δομής, κερδίζοντας εκατομμύρια από την Ελλάδα.
  Τα περιβόητα golden boys και girls – μεταξύ των οποίων και η Αντιγόνη Λουδιάδη – που έκλεισαν το ντιλ για λογαριασμό του αμερικανικού κολοσσού, κέρδισαν εκατομμύρια και ανέβασαν την «αξία» τους στην αγορά.

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/606313/independent-vathy-laryggi-apokalyptei-tin-apati-simiti-goldman-sachs#ixzz3n8LkeUZo

 3. Πότε συζητείται η πρόταση αναίρεσης για την ΕΛΣΤΑΤ..

  Η πληροφορία είναι (και αυτή) αποκλειστική: Προσδιορίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου (δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα) η εξέταση της εισαγγελικής πρότασης, που αποκάλυψε η κυριακάτικη δημοκρατία, περί αναίρεσης του ευνοϊκού βουλεύματος για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Η συζήτηση θα γίνει στο Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία της κ. Β. Κυττέα.
  Off the record

  http://www.press-gr.com/2015/10/blog-post_584.html

 4. ΕΛΣΤΑΤ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 233 ΔΙΣ….. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

  Για να πάρεις κάτι πρέπει πρώτα να το ζητήσεις, δεύτερον να έχεις τα στοιχεία ότι αυτό που ζητάς είναι δικό σου και τρίτον να ξέρεις τον τρόπο που θα το ζητήσεις.

  Στα μέσα Ιουνίου ειδοποιηθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία για την μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι: α) Γιώργος Σαρρής, β) Παναγιώτης Θεοδωρίδης και γ) Μιχάλης Αρβανιτίδης στις 9/2/2012 εις την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αφορούσε αρχικά τα 163 και συνολικά 233 δισ. των τραπεζών. Σχηματίστηκαν 2 δικογραφίες, μια για τα πολιτικά πρόσωπα και μια για τα μη πολιτικά, δηλαδή τραπεζίτες κλπ.. (πατήστε «ΕΔΩ»).

  Η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα είχε σταλεί εις τον Άρειο Πάγο και από εκεί δια μέσου του υπουργείου δικαιοσύνης στις 14 Οκτωβρίου 2014 διαβιβάστηκε στην Βουλή με κατηγορία Εσχάτης Προδοσίας. (πατήστε «ΕΔΩ»).

  Η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα είχε σταλεί στο Εφετείο όπου και την ανέλαβε Εισαγγελέας.

  Ο κάθε Εισαγγελέας όταν λαμβάνει μια δικογραφία δύναται να κάνει μόνο δυο ενέργειες.

  Ή θα την βάλει στο αρχείο, εφ όσον δεν προκύπτουν στοιχεία, ή θα ασκήσει διώξεις.

  Καμία άλλη ενέργεια δεν δύναται να πράξει. Αντί όμως να κάνει ένα από αυτά τα δυο, εκείνος έβαλε την δικογραφία των 233 δισ. ευρώ, προσαρτώμενη εις την δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ των 25 δισ. ευρώ. Ο εισαγγελέας κος Λιόγκας που είχε την δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, είχε κάνει πρόταση αυτή να μπει στο αρχείο και έτσι θα έμπαινε και η δικογραφία των 233 δις στο αρχείο.

  Θα κληθεί λοιπόν να εξηγήσει ο συγκεκριμένος εισαγγελέας γιατί δεν έπραξε το αυτονόητο και αυτό που του επιβάλει το καθήκον του.

  Μεταβήκαμε τότε στο Εφετείο Αθηνών και καταθέσαμε αίτηση, ( πατήστε «ΕΔΩ» ), εις το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να χωριστούν οι δυο δικογραφίες, επειδή το μόνο τμήμα της δικογραφιας των 233 δισ. που είχε κατ αρχάς σχέση με την δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν το τμήμα που έλεγε ότι μετά τις εκλογές στις 4/10/2009 που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Παπανδρέου, από 13/10/2009 έως 20/10/2009, εκδώσαμε 3,1 δισ. ομόλογα και οι αγορές τα πήραν με επιτόκια 0,35% έως 0,91% τον χρόνο, παρ ότι κατά τον Παπανδρέου η χώρα κατέρρεε οικονομικά.

  Μας δάνειζαν με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι δανειζόταν τότε η Γερμανία (2,2%).

  Τους μήνες 11/2009 και 12/2009 δεν εκδώσαμε κανένα ομόλογο γιατί οι εισπράξεις από φόρους κάλυπταν δαπάνες, τόκους και χρεολύσια. Το πρώτο τρίμηνο του 2010 και συγκεκριμένα από 12/1/2010 έως και 13/4/2010 εκδώσαμε συνολικά 21,4 δισ. ομόλογα και οι αγορές για να τα πάρουν προσέφεραν 60,2 δισ. ευρώ!.

  Ζητούσαμε 1, μας έδιναν 3 και στις 23/4/2010 ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο με διάγγελμα, μας είπε ότι επειδή δεν μας δανείζουν οι αγορές θα μπούμε στο Δ.Ν.Τ.!!!!!

  ΖΗΤΑΣ 1, σου ΔΙΝΟΥΝ 3 και αυτό για τον Παπανδρέου είναι, ότι δεν σε δανείζουν οι αγορές και υπογράφεις μνημόνιο.

  Αυταπόδεικτη είναι η παραποίηση του ελλείμματος και η πλαστογράφηση των στοιχείων από τους διοικούντες την ΕΛΣΤΑΤ.

  Η κατάθεση της αιτήσεως είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει ο εισαγγελέας κος Λιόγκας την εισήγηση του, να μην μπει στο αρχείο η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, και έτσι να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και να εκδώσει το βούλευμα με αριθμό 1149/2015, όπου έστειλε κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση τον Γεωργίου, που είναι πλημμέλημα και δεν τον έστειλε κατηγορούμενο και για κακούργημα όπως έπρεπε για την έκδοση ψεύδους βεβαιώσεως.

  Χωρίστηκαν οι δυο δικογραφίες και στάλισαν στην Εισαγγελία.

  Δια την ΕΛΣΤΑΤ άμεσα ορίστηκε δικάσιμος στις 2 Σεπτεμβρίου 2015 και για την απάτη των 233 δισ. ευρώ την ανέλαβε στις 15/7/2015 ο εισαγγελέας κος Νούλης για να κάνει σωστά την ανακριτική διαδικασία. Έχει υποχρέωση μέχρι τις 15/10/2015 να ολοκληρώσει την ανάκριση και να εκδώσει πόρισμα. Μεταβήκαμε στην εισαγγελία για να πάρουμε αντίγραφα των 2 δικογραφιών ως βασικοί μάρτυρες και αρνήθηκαν να μας χορηγήσουν αντίγραφα, επειδή είχε αρχίσει η ανάκριση και δεν δίνονται αντίγραφα κατά την διάρκεια ανακρίσεως.

  Στις Τετάρτη 29/7/2015, ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης με τον Γιώργο Σαρρή πήγανε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσουν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Κουτζαμάνη, να δώσει εντολή στους εισαγγελείς να τους δώσουν αντίγραφα των δικογραφιών ως άμεσοι μάρτυρες που είναι. Κατάθεσαν αίτηση, (πατήστε «ΕΔΩ»), για αυτό και παρ ότι ζήτησαν να δουν την Εισαγγελέα κα Κουτζαμάνη για να της εξηγήσουν για το επείγον της καταστάσεως, εκείνη αρνήθηκε να τους δεχτεί.

  Δυο μέρες μετά, την Παρασκευή 31/7/2015 ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης με τον Γιώργο Σαρρή και μέλη του σωματείου «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ» πήγαν πάλι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσαν νέα αίτηση (πατήστε «ΕΔΩ») και ζήτησαν να μιλήσουν προσωπικά με την κυρία Κουτζαμάνη. Νέα άρνηση από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συναντήσει εργοδότες της και η διευθύντρια του γραφείου της τους ενημέρωσε ότι ορίστηκε να συναντήσουν τον Αντιεισαγγελέα κο Παντελή στις 25/9/2015.

  Η δίκη του Γεωργίου στις 2/9/2015 και η συνάντηση με τον κο Παντελή στις 25/9/2015.

  Η εξόφθαλμη κοροϊδία εκ μέρους της ανωτάτου Εισαγγελέως της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση επί τόπου μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της, δια την περιφρόνηση των θεσμών και της δικαστικής διαδικασίας και την παρεμπόδιση απονομής δικαιοσύνης εκ μέρους της. (πατήστε «ΕΔΩ»).

  Αν είχαν την γνώμη οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, ότι λογαριασμό θα δίνουν μόνο στους δοσίλογους διαχειριστές της εξουσίας, πλέον κατάλαβαν ότι αυτό τέλειωσε και όποιος δεν πράττει σωστά και άμεσα το καθήκον του και δημιουργεί ζημία θα βρίσκεται στο ειδώλιο.

  Όποιος γνωρίζει ότι τελείται κακούργημα και δεν το καταγγέλλει στις αρχές θα έχει τις επιπτώσεις του άρθρου 232 του ποινικού κώδικα και όχι μόνο.

  Μέχρι εδώ ήταν το ότι: «είμαστε εξουσία, ότι θέλουμε κάνουμε».

  Η εξουσία ανήκει στον λαό και άμεσα σε εμάς θα δίνουν όλοι λογαριασμό και θα πληρώνουν για τα λάθη και τις παραλήψεις τους που δημιουργούν ζημιά.

  Μικρό είναι το χρονικό περιθώριο που έχουν ως προθεσμία να σταματήσουν την γενοκτονία του Ελληνικού Λαού και αν δεν το πράξουν, θα γευτούν τις επιπτώσεις των πράξεων τους.

  Τους νόμους και την δικαστική διαδικασία τους γνωρίζουμε πλέον πολύ καλύτερα από αυτούς. Έτσι ήταν αναμενόμενο η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου να ασκήσει αναίρεση και να ζητήσει την δίωξη του Γεώργιου και για κακούργημα.

  Γιατί πολύ απλά στις 7 Δεκεμβρίου που θα γίνει η δίκη του Γεωργίου μετά την αναβολή που ζήτησε στις 2 Σεπτεμβρίου, θα είναι κατηγορούμενος και για κακούργημα, επειδή η δικογραφία των 233 δισ. ευρώ για Εσχάτη Προδοσία, είναι εντός της δικογραφίας της ΕΛΣΤΑΤ, και αυτός σαν συνεργός αντιμετωπίζει την ιδία κατηγορία.

  Για όλους πλέον ισχύει το: «ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ».

  http://www.antistasitora.org/index.php/2-uncategorised/77-elstat-georgiou-233-dis-ta-gegonota

 5. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ολόκληρη η έκθεση που στέλνει στο σκαμνι την συμμορία του μνημονίου!

  Ολόκληρη η έκθεση, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στην RealNews. Τεράστιες οι ευθύνες πλέον όσων καλύπτουν την συμμορία Παπανδρέου.

  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η «ΠΟΡΤΑ» ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

  Η ιστορία δεν πρέπει να παραχαράζεται, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το αποδεικνύουν. Αυτό που έγινε με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 αποτελεί μια ωμή παραχάραξη της αλήθειας και αποτέλεσε το πρελούδιο για να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και η δομή της Ελληνικής κοινωνίας. Η τρόικα μαζί με το ΔΝΤ δεν ήταν απαραίτητο να έλθουν και να διαφεντεύουν για χρόνια την οικονομική ζωή της Ελλάδας. Το πρόβλημα των ανοιγμάτων στα Δημόσια οικονομικά ήταν ασφαλώς μεγάλο το 2009, μέσα σε μια διεθνή συγκυρία οικονομικής κρίσης που σε σημαντικό βαθμό τα επέτειναν, αλλά διαχειρίσιμα στο πλαίσιο μια αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που δεν θα είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την βίαιη προσαρμογή σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες έπληξαν βάναυσα τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική βάση της χώρας.

  ΠΙΝΑΚΑΣ 1

  Στον πίνακα 1 βλέπουμε τρεις διαφορετικές μετρήσεις του ελλείμματα για το 2009 και πως αυτό αυξήθηκε μέσω διαδοχικών αναθεωρήσεων. Επίσης αναφέρονται τα κονδύλια του προϋπολογισμού του έτους εκείνου τα οποία υπέστησαν παραποίηση. Η πρώτη στήλη έχει τα νούμερα που προϋπολογισμού του 2009, όπως είχαν προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Σταθεροποίηση και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2009, δηλαδή πέντε μήνες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Βουλή. Στη δεύτερη στήλη αναφέρονται τα κονδύλια όπως τα αναθεώρηση το ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 στην έκθεση του προϋπολογισμού για το 2010. Η τρίτη στήλη περιέχει τα τελικά πραγματοποιηθέντα νούμερα του προϋπολογισμού του 2009, όπως τα είχε εκ νέου αναθεωρήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2010 με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2011. Στην 4η στήλη καταγράφονται οι διαφορές μεταξύ του ΠΣΑ και της εκτίμησης για τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2009, ενώ στην 5η και τελευταία στήλη έχουμε πλέον τα τελικά νούμερα του προϋπολογισμού του 2009 με πραγματοποιηθέντα στοιχεία.

  Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται λόγω:

  Της μείωσης των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά 10 δις € μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων και επί πλέον άλλων 712 εκ. € μεταξύ εκτίμησης και πραγματοποίησης. Συνολικά δηλαδή τα καθαρά έσοδα του 2009 μειώθηκαν κατά 10,7 δις €.
  Υπέρμετρη επίσης είναι και η αύξηση στις δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού. Μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων ανέβηκαν κατά 4,6 δις €, ενώ μεταξύ εκτιμήσεων και πραγματοποιήσεων ανέβηκαν κατά 1 δις € επί πλέον. Συνολικά δηλαδή αυξήθηκαν κατά 5,6 δις €.

  Το ίδιο συμβαίνει και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Μεταξύ ΠΣΑ και πραγματοποιήσεων η συνολική πτώση στα έσοδα είναι 1,7 δις €, ενώ οι δαπάνες διογκώνονται κατά 788 εκ. €.
  Στα εξοπλιστικά προγράμματα οι δαπάνες αυξάνονται κατά 657 εκ. €, μεταξύ ΠΣΑ και εκτιμήσεων, αλλά μετριάζεται η αύξηση κατά 230 εκ. € στο στάδιο πραγματοποιήσεων.

  Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πτώση του περισσεύματος στο οικονομικό αποτέλεσμα των ΟΤΑ, Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπών Νομικών Προσώπων, που παραδοσιακά βελτίωνε το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Το περίσσευμα από πρόβλεψη 6,6 δις € στο ΠΣΑ αναθεωρήθηκε ως εκτίμηση επί ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 σε κάτω από 2 δις €. Στο τέλος του 2010, όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός για το 2011 το ήδη μικρότερο περίσσευμα μετατρέπεται σε έλλειμμα της τάξης των 2,4 δις €! Για πρώτη φορά στους προϋπολογισμούς του κράτους γίνεται τέτοιου μεγέθους αναθεώρηση.
  Το αποτέλεσμα των επανειλημμένων αναθεωρήσεων στα σημαντικότερα κονδύλια του προϋπολογισμού (μαζί με άλλα μικρότερα) δημιούργησαν μια εκρηκτική αύξηση του ελλείμματος του 2009 που από μονοψήφιο νούμερο ως ποσοστό του ΑΕΠ επί ΝΔ, έγινε διψήφιο και το μεγαλύτερο της ΕΕ την εποχή εκείνη. Δηλαδή, από 3,7% επί του ΑΕΠ όταν δημοσιοποιήθηκε το ΠΣΑ και 6% όταν αναγγέλθηκε στην Eurostat την 1 Οκτωβρίου 2009 ως τελική πρόβλεψη προτού αποχωρήσει η ΝΔ από την εξουσία, το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ αρχικά σε 12,7% και τελικά σε 15,4% επί του ΑΕΠ. Όπως θα δούμε μάλιστα στη συνέχεια της ανάλυσης το τελευταίο αυτό νούμερο με συνεχείς αλχημείες επί κάθε μεγέθους που θα μπορούσε να το διογκώσει έφτασε σχεδόν το 16%!

  Α. Η είσοδος του ΔΝΤ στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας ήταν προσυμφωνημένη

  Όταν ήλθε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, ο στόχος της οικονομικής πολιτικής της ήταν να δραματοποιηθεί η κατάσταση των Δημόσιων οικονομικών σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνουν αποδεκτά από την Ελληνική κοινωνία νέα σκληρά μέτρα. Η οποιαδήποτε δηλαδή εφαρμογή ήπιας προσαρμογής της οικονομίας σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στην σταδιακή μείωση των Δημόσιων ελλειμμάτων και του χρέους, απορρίφτηκε από την τότε κυβέρνηση. Αντίθετα επιλέχθηκε η άμεση και βίαιη προσαρμογή της οικονομίας και της κοινωνίας. Στόχος ήταν η μείωση των εισοδημάτων και γενικότερα του κόστους παραγωγής στον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κατάσταση εσωτερικής υποτίμησης και άνοδο της ανταγωνιστικότητας, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είχε αυτόνομη νομισματική πολιτική και δεν μπορούσε να επηρεάσει την ισοτιμία του ευρώ. Την εμπειρία για εφαρμογή μιας τέτοιας συνταγής βέβαια, την είχε το ΔΝΤ.

  Στην αντίληψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λόγω της Αμερικανικής του κουλτούρας, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός ότι η λύση του ΔΝΤ ήταν επιβεβλημένη. Πρόβλημα ήταν το κατά πόσον η ΕΕ θα δεχόταν μια τέτοια επιλογή, εφόσον ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκχωρηθεί εξουσίας στο ΔΝΤ προκειμένου να αναμειχθεί στα οικονομικά της Ευρωζώνης. Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης επί χρόνια δυσφορούσαν στην πιθανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα Ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα εφόσον θεωρείτο ότι οι συνταγές του δεν ήταν συμβατές σε μια Ευρώπη ώριμων κοινωνών, κοινό νόμισμα και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

  Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε αρχικά μια βολιδοσκόπηση των διαθέσεων του κ. Ντομινίκ Στρος Σκαν που ηγείτο του ΔΝΤ. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τέθηκε εκ μέρους του ΔΝΤ ως προαπαιτούμενο να εμπλακεί στο σχέδιο και η ΕΕ, εφόσον ήταν γνωστές οι αντιρρήσεις των ηγετών της. Η μυστική επικοινωνία Παπανδρέου με το ΔΝΤ, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή αργότερα και καυτηριάστηκε από όλη την τότε αντιπολίτευση, ενώ διατυμπανήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου είχε αρχίσει να προσχεδιάζει την ένταξη της χώρας στην «μέγγενη» του ΔΝΤ, ενώ για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης εμφατικά το απέρριπτε[1].

  η συνέχεια εδώ :

  https://olympia.gr/2014/07/05/αποκαλυψη-ολόκληρη-η-έκθεση-που-στέλν/

 6. Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκαλύπτει την έσχατη προδοσία του Γιώργου Παπανδρέου: ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ

  ΒΙΒΛΙΟ – ΚΟΛΑΦΟΣ με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπαγωγή της χώρας στο μνημονιο.
  Το θέμα της Ελλάδας είχε λυθεί χωρίς καμμία συνέπεια για τον λαό και την πατρίδα, αλλά ο Παπανδρέου έκανε ότι δεν άκουγε!
  Διόγκωσαν το έλλειμμα για να συγκαλύψουν το έγκλημα Παπανδρέου – ΔΝΤ και να δικαιολογήσουν τον δολοφονικό σχεδιασμό.
  Να γιατί ο Σαμαράς δεν έκανε ποτέ την εξεταστική. Να γιατί προσπάθησε να συγκαλύψει τον

  Παπανδρέου.
  Να γιατί ο κύριος Αθανασίου επιχειρεί να συγκαλύψει τον Γεωργίου και να απαξιώσει την εξεταστική.
  Η μυστική πενταμερής του Λουξεμβούργου για την διάσωση της Ελλάδας και το βρώμικο σχέδιο Παπανδρέου.
  Στρως Καν σε Παπανδρέου: Μην έρχεσαι σε μένα, κάνε αυτό που σου είπε ο Αλμούνια!
  Με ένα βιβλίο – σοκ, ίσως το κορυφαίο που έχει γραφτεί για παρασκηνιακές ζυμώσεις την ωρα που οι πρωταγωνιστές του βρίσκονται εν ζωή, ο δημοσιογράφος των μεγάλων αποκαλύψεων, Μιχάλης Ιγνατίου, δίνει στην εξεταστική επιτροπή ένα πυρηνικό όπλο για να οδηγήσει τον καταστροφέα της Ελλάδας στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία.
  Από την πρώτη στιγμή εδώ, μιλούσαμε για το ενσυνείδητο σχέδιο Παπανδρέου, που εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή εξασφαλίζοντας δις βρώμικου χρήματος για τους μέντορες του. Για τον απόπατο της παγκόσμιας ελίτ που οργανώνει γενοκτονίες για να γεμίσει τα πουγγιά του. Το είδαμε στην Γιουγκοσλαβία, όπου ο Παπανδρέου έδωσε τις πρώτες του εξετάσεις και έπειτα στην Λιβύη, την Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία και παρ’ ολίγον την Αίγυπτο.
  Ποτέ όμως δεν φανταστήκαμε ότι η Ευρώπη είχε προτείνει λύση στον Παπανδρέου, αν και είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα στο σύμφωνο Παπαθανασίου – Αλμούνια που πέταξε στα σκουπίδια ο Παπανδρέου και η διαπλοκή που τον στήριζε.

  Ο Μιχάλης Ιγνατίου λοιπόν αποκαλύπτει την μυστική συνάντηση στις 21 Νοεμβρίου του 2009, στο γραφείο του Γιουνκέρ στο Λουξεμβούργο. Συμμετείχαν επίσης ο Τρισέ και ο Αλμούνια ενώ από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Προβόπουλος – Παπακωνσταντίνου. Σε αυτή την συνάντηση, ο Αλμούνια παρέδωσε στην Ελληνική πλευρά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα έβαζε τέλος στα δημοσιονομικά προβλήματα, βάσει του συμφώνου Παπαθανασίου – Αλμούνια που εφάρμοζε η κυβέρνηση Καραμανλή. Χωρίς ΔΝΤ, χωρίς μνημόνια, χωρίς εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, χωρίς ΑΙΜΑ.

  Η συνάντηση κράτησε 3 ώρες. Ο Παπακωνσταντίνου απάντησε πως το θέμα έπρεπε να τεθεί υπ’ όψιν του Παπανδρέου, γιατί «αυτός αποκλειστικά έπαιρνε τις αποφάσεις».
  Το έγγραφο μεταφέρθηκε στον Παπανδρέου, ο οποίος έφτυσε κανονικά τους Ευρωπαίους απαγορεύοντας μάλιστα και στον Παπακωνσταντίνου να απαντήσει! Το ολέθριο υποκείμενο είχε την δική του ατζέντα.
  Γνωρίζαμε οτι ο Στρως Καν είχε αποκριθεί στον Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος απαίτησε την δόμηση του προγράμματος οτι «Εάν εφαρμόσεις αυτό το πρόγραμμα, θα καταστρέψεις το έθνος σου»! Δηλαδή ο Στρως Καν, ο στυγνός τοκογλύφος, πάγωσε όταν άκουσε τι σκοπό είχε ο Παπανδρέου.
  Αυτό που δεν γνωρίζαμε ειναι οτι ο Στρως Καν είχε ήδη αποτρέψει τον Παπανδρέου από την προσφυγή στο ίδιο του το μαγαζί, λέγοντας του «μην έρχεσαι σε μένα, άκουσε τι σου λέει ο Αλμούνια»!

  Και η Ελλάδα θα είχε σωθεί, χωρίς θυσίες με μέτρα – χάδι.
  Οι στυγνοί εγκληματίες που χρησιμοποίησαν τον αχυρανθρωπο όμως, δεν θα θησαύριζαν.
  Έπειτα ήλθε και η διόγκωση του ελλείμματος από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ώστε να δικαιολογηθεί το δολοφονικό πρόγραμμα.
  Ελπίζουμε ολόψυχα οτι έρχεται και η ώρα της δικαιοσύνης που πρέπει να είναι αμείλικτη.
  Συγχαρητήρια κύριε Μιχάλη Ιγνατίου. Εσύ βέβαια γνώριζες τον ρόλο τους από την εποχή που αποκάλυψες τα μαύρα δολάρια για το Ανάν.

  https://olympiada.files.wordpress.com/2013/01/thema1111s2.jpg?w=343&h=280

  http://www.akous.gr/post.asp?uid=11285

  Ο διοργανωτής της εκδήλωσης στο Τορόντο μιλά στο protothema.gr
  «Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια»
  Φρίξος Δρακοντίδης12/11/2012

  http://www.protothema.gr/politics/article/235854/h-amoibh-toy-k-papandreoy-htan-55-xiliades-dolaria/

 7. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

  Posted by olympiada στο Μαΐου 26, 2017

  Εν όψει δίκης που έχει ο Γεωργίου την Δευτέρα, σήμερα ημέρα Παρασκευή διέρρευσε το αποτέλεσμα διάσκεψης συμβουλίου εφετών, που τον θέλει να μην παραπέμπεται για την κατηγορία αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων!

  Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, η απόφαση αυτή στρέφεται ενάντια στην εισήγηση της αρμόδιας εισηγήτριας, που πρότεινε την παραπομπή του! Αλήθεια, πόσες παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε όπου η απόφαση αντίκειται στην εισήγηση;

  Το κυριότερο όμως είναι ο χρόνος – ρεκόρ στον οποίον εξεδόθη (;) η απόφαση, που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Όλως τυχαίως για να παρουσιάσει ο Γεωργίου ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του για την δίκη της Δευτέρας;

  https://olympia.gr/2017/05/26/πρωτοφανησ-μεθοδευση-για-τον-γεωργιο/

 8. 18/4/2011 Γιάννης Στουρνάρας: Έγινε λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες

  Διαβάστε και ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί στο 10.58” με 11.13” τα καταπληκτικά που δήλωνε ο νυν Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA , Μ. Δευτέρα 18/4/2011

  Κύριοι Δικαστές, το μέλλον της Πατρίδας μας στα χέρια σας…

  Ο Στουρνάρας ως Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ είπε επιλέξει:

  …έγινε και ένας λάθος χειρισμός με την ενσωμάτωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που δεν νομίζω ότι ενσωματώνονται σε άλλες χώρες. Άρα, ένα μέρος από την μη επίτευξη του στόχου οφείλεται σε αναταξινόμηση των ΔΕΚΟ μέσα στην Γενική Κυβέρνηση που κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να γίνει.

  Επίσης, είπε τα εξής:

  Μιλώντας για τις «φημολογίες» περί αναδιάρθρωσης ή κουρέματος του ελληνικού χρέους, είπε ότι το μόνο που δεν βλάπτει είναι η επιμήκυνση του δημοσίου χρέους, ενώ «όλα τα άλλα» δηλαδή η αναδιάρθρωση ή το κούρεμα για παράδειγμα θα πλήξει τις καταθέσεις των Ελλήνων στις Ελληνικές Τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είπε δε συγκεκριμένα, ότι ένα 35-40% κούρεμα του δημόσιου χρέους θα στοιχίσει 10 δισεκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Είπε ακόμα ότι η επιμήκυνση των 110 δισεκ. του δημοσίου χρέους έχει ήδη δοθεί και ότι το επιτόκιο μειώθηκε από 5% στο 4%.

  Είπε ότι το 1/3 των ελληνικών ομολόγων κατέχεται από τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, πάνω από το 1/3 κατέχεται από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESFS (110 δισεκ) και το υπόλοιπο κατέχεται από Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες, οπότε ένα κούρεμα θα βλάψει τους παραπάνω κατέχοντες. Πέρα όμως από τα ελληνικά ομόλογα που έχει, η ευρωζώνη έχει «βαθειά προβλήματα» στο τραπεζικό της σύστημα, ιδιαίτερα οι Γερμανικές Τράπεζες. Δηλαδή, οι Γερμανικές Τράπεζες έχουν δομημένα ομόλογα από την Αμερική και γι’ αυτό η Budesbank δεν θέλει να γίνει αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των Γερμανικών Τραπεζών σε τιμές αγοράς.

  Επίσης, πολλοί αγόρασαν CDS τον Μάϊο 2010 που μπήκαμε στην Τρόϊκα και τώρα περιμένουν κάποια δήλωση για κούρεμα ή αναδιάρθρωση διότι τα CDS που αγόρασαν τον Μάη 2010 λήγουν σε λίγες μέρες, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο 2011. Είπε ότι υπάρχει σπέκουλα και σ’αυτό «φταίμε εμείς που δώσαμε λαβή γι’ αυτό».

  Είπε ότι υπάρχει μια «συσσωρευμένη μείωση του ΑΕΠ» μεταξύ 2009 και 2011 ίση με 10 μονάδες.

  Είπε ότι τα 50 δισεκ ευρώ της ακίνητης δημόσιας περιουσίας αντιστοιχούν σε ένα 14-15% της αξίας της. Οι αποκρατικοποιήσεις που έγιναν ήταν στην ουσία μετοχοποιήσεις, δηλαδή αποκρατικοποιήσεις του τύπου της δεκαετίας του 1990.

  http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/18-4-2011-giannhs-stoyrnaras-egine-lathos-xeirismos-me-thn-enswmatwsh-elleimmatwn-twn-deko-poy-den-nomizw-oti-enswmatwnontai-se-alles-xwres

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s