Ξαφνικά σε δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

opengov

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Υπ. Οικονομικών καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό εταίρο να συμμετάσχει από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2015 στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου.

Οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών

Τρύφων Αλεξιάδης

Γεώργιος Χουλιαράκης

Αναρτήθηκε

10 Οκτωβρίου 2015, 20:00

Ανοικτή σε Σχόλια έως

12 Οκτωβρίου 2015, 09:00

δείτε το  ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

Τι περίπου προβλέπει το σχέδιο νόμου;;; Διαβάστε:

Πολυνομοσχέδιο – «βόμβα» στις τσέπες μας – «Τσουνάμι» φόρων σε ακίνητα

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

«Το Υπ. Οικονομικών καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό εταίρο να συμμετάσχει από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2015 στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου ”Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”. Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το νομοσχέδιο στο Opengov.gr.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, στο συνταξιοδοτικό σύστημα και στην ενέργεια, αυστηροποίηση του πλαισίου για τη φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ με άμεση κατάσχεση, μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι δύο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.

Στα προαπαιτούμενα του μηνός Οκτωβρίου εντάχθηκαν ακόμα και μέτρα που δεν είχαν ως τώρα δει το φως της δημοσιότητας -και πέραν, βεβαίως, εκείνων που η κυβέρνηση διέψευδε πως θα έρθουν.

Μεταξύ πολλών άλλων, προβλέπονται:

– ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ, που θα κληθούν να πληρώσουν έως τέλος του μηνός εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων,

– ποινές φυλάκισης (και μη εξαγοράσιμες ακόμη) για τις φορολογικές διαφορές μετά από έλεγχο της εφορίας

– φόρος και στα ανείσπρακτα ενοίκια

– αναδρομικές αυξήσεις φόρων για όσους εισπράττουν ενοίκια

– σαρωτικές αλλαγές στις συνταξιοδοτικές διατάξεις

Παρότι επισήμως το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο opengov, αναρτά ένα κείμενο 27 σελίδων, που μόνο νομικοί μπορούν να διαβάσουν και επικαλείται σαν λόγο που επέσπευσε τόσο πολύ τη διάρκεια της διαβούλευσης (Κυριακή και έως Δευτέρα πρωί στις 9), την ανάγκη να ψηφιστεί στα γρήγορα το πακέτο των συγκεκριμένων μέτρων.

Με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, πλήττονται πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτητες ακινήτων.

Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο διατηρείται και θα εισπραχθεί χωρίς απαλλαγές που υποσχόταν η κυβέρνηση, αλλά θα πληρώσουν και εκείνοι οι πολύ μικροί ιδιοκτήτες που δεν πλήρωναν ως τώρα, επειδή τους έβγαινε ΕΝΦΙΑ κάτω από 10 ευρώ.

Εφέτος μόλις 1 ευρώ ΕΝΦΙΑ θα απαιτείται να πληρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι παγίως η εφορία δεν αναζητούσε να εισπράξει μικροποσά από φόρους, αλλά και αυτό θα ανήκει πολύ σύντομα στο παρελθόν.

Την απόλυτη φρίκη όμως, όπως όλα δείχνουν, θα βιώσουν οι κάτοικοι παραδοσιακών οικισμών και νησιών της Ελλάδας, που θα δουν ξαφνικά τις επόμενες μέρες να πρέπει να πληρώσουν αστρονομικά ποσά για συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ, επειδή αυτός θα επιβάλλεται πλέον και για τα σπίτια 100 ή 200 χρόνων που κληρονόμησαν, είτε έχουν διατηρηθεί ως μνημεία ή ακόμα και αν είναι ερείπια που δεν μπορούν να τα φτιάξουν -λόγω και των αυστηρών απαιτήσεων του νόμου για εργασίες μηχανικών, ειδικά υλικά κατασκευής κλπ!

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι καταργείται αναδρομικά από 1.1.2015 (και άρα αυτό επηρεάζει τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουμε φέτος) η εξαίρεση από τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ, της αξίας (αν και «συλλεκτικής» μάλλον πια παρά εμπορικής) που έχουν:

– εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού

– κτίρια που είναι προγενέστερα των εκάστοτε τελευταίων εκατό (100) ετών και τα οποία, έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή ως έργα τέχνης, καθώς και των τυχόν αναλογούντων σε αυτά ποσοστών των επί των γηπέδων ή οικοπέδων στα οποία βρίσκονται.

Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, με βάση αυτήν τη διατύπωση, σπίτια που βρήκαν «από πάππου προν πάππον» απόγονοι αγωνιστών του ’21 ή και χωριά ολόκληρα που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα -αλλά και νησιά όπως η Ύδρα και οι Σπέτσες- θα φορολογηθούν αγρίως, αν και οι ιδιοκτήτες τους δεν τα διαφεντεύουν, αφού για παράδειγμα απαγορεύεται από το νόμο (ή κοστίζει υπερβολικά λόγω των αδειών που απαιτούνται) να βάλουν έστω και ένα καρφί, έναν ηλιακό θεσμοσίφωνα ή ένα αιρ-κοντίσιον όπως θα ήθελαν.

Όλοι μάλιστα θα πληρώσουν και για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αλλά και για τα οικόπεδα όπου βρίσκονται τα οικόπεδα.

Το πλήγμα για όσους εισπράττουν ενοίκια είναι διπλό, αφού με άλλες διατάξεις προβλέπεται:

– αναδρομική αύξηση από 1.1.2015 (που θα πληρωθεί φέτος δηλαδή) στο φόρο για τα ενοίκια. Θα πρέπει να εκδοθούν ξανά (για άλλη μια φορά φέτος) νέα εκκαθαριστικά, με τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν 15% (αντί 11%) όσοι εισέπραξαν ενοίκια έως 12.000 και 35% (αντί 33%) για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

– κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα ανείσπρακτα ενοίκια. Από το γράμμα του νόμου προκύπτει ότι η εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο δημόσιο, προκειμένου να μη φορολογηθούν, θα ισχύσει από το φορολογικό έτος 2015 και μετά, δηλαδή από τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016.

Με άλλες διατάξεις:

– Το Δημόσιο θα μειώσει τον αριθμό των δόσεων που συμφώνησαν και πληρώνουν όσοι έχουν οικονομική ευχέρεια. Από το νόμο δεν προκύπτουν τα κριτήρια, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα εξετάζονται το Ε9 και οι καταθέσεις στην τράπεζα. Στις περιπτώσεις αυτές, η εφορία θα ζητά να εξοφληθεί η οφειλή π.χ. σε 60 δόσεις αντί για 90-100 που είχαν συμφωνηθεί, αυξάνοντας ανάλογα και το ποσό των δόσεων. Αυτό μπορεί να γίνει από τώρα κιόλας, αλλά και οποτεδήποτε άλλοτε στη διάρκεια των ετών μέχρι να εξοφληθεί το χρέος.

– Χάνουν τις ρυθμίσεις χρεών όσοι αφήσουν απλήρωτες δόσεις ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το σχετικό περιθώριο που συμφώνησαν όσοι μπήκαν στις τελευταίες ρυθμίσεις ήταν τρεις μήνες καθυστέρησης (90 μέρες), αλλά πλέον μειώνεται σε 30 μέρες.

Παράλληλα, αυστηροποιείται και το πλαίσιο για φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ με άμεση κατάσχεση, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το ποινολόγιο της εφορίας αλλάζει άρδην και πλέον σε κάθε έλεγχο της εφορίας επικρέμαται η απειλή της φυλάκισης, ακόμα και για μια αμφισβητούμενη φορολογική διαφορά.

Συγκεριμένα, παρότι εξορθολογίζονται σχετικά τα διοικητικά πρόστιμα (μειώνονται σε 25% και 50% αντί 30%, 50% και 100% τα πρόστιμα ανακριβούς δήλωσης) την ίδια στιγμή προβλέπονται:

– πιο βαριά πρόστιμα για όσους δεν συνεργάζονται με τους ελεγκτές

– καταργείται το όριο του προστίμου στα 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο για ανακριβή ή πλαστά στοιχεία.

– έγκλημα φοροδιαφυγής που τιμωρείται με φυλάκιση (από 1 έως και 3 χρόνια) θα αποτελούν πλέον και η παράλειψη δήλωσης εισοδημάτων ή ακινήτων που οδηγεί σε μείωση ή απαλλαγή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, αλλά ακόμα και όποιος πχ δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ από 50.000 ευρώ το χρόνο. Με τη διαφορά όμως ότι ο ορισμός που δίνει ο νόμος στο «έγκλημα» είναι μάλλον ευρύς, εξομοιώνοντας σχεδόν τα πλαστά και εικονικά με την οποιαδήποτε φορολογική δαφορά προκύψει, καθιστώντας ανίσχυρο τον φορολογούμενο απέναντι στον έλεγχο, αφού ο οι ελεγκτές θα μπορούν να κρίνουν αν αυτός συμψηφίζει ή εκπίπτει ανακριβώς τους φόρους «παραπλανώντας την Φορολογική Διοίκηση με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων».

Με άλλα λόγια, εκτός από φορολογικό έλεγχο, μπορεί να καλείται να περάσει και από… «τεστ αλήθειας» για τα στοιχεία που έχει καταχωρημένα στα βιβλία του.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο απαλλάσσει τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ από τέλη και εισφορές, στερεί για άλλους 8 μήνες (έως 30/8/2015 αντί 31.12.2014) τον Λογαριασμό Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα από τις κρατήσεις στις συντάξεις, ενώ βρίθει και άλλων ασφαλιστικώ διατάξεων και ανατροπών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ :

 

 

Advertisements

12 comments on “Ξαφνικά σε δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

 1. Ανατροπή ΣΟΚ με το πολυνομοσχέδιο: Τέλος τα μετρητά – Συναλλαγές μόνο με κάρτες!

  Με δηλώσεις του στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το ”χέρι” στις καταθέσεις και τις θυρίδες, που πλέον νομιμοποιείται με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

  Χαρακτηριστικός ήταν ο σχολιασμός του υπουργού στο άρθρο 3 του ν/σ, που προβλέπει δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

  ”Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους. Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι”.

  Oμιχλώδης παραμένει όμως η κατάσταση μετά την αποκάλυψη βόμβα από το Βήμα μόνιμα capital controls σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Ο υπουργός ναι μεν δήλωσε πως δεν θα εφαρμοστεί στους μισθούς και πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όμως συμπλήρωσε επίσης πως εαν εαν αποφασιστεί κάτι τέτοιο δεν θα αιφνιδιαστεί κανείς.

  Ο Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαίωσε επίσης την επέκταση του «πλαστικού» χρήματος παντού, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος ταχύτερα τον ΦΠΑ.

  http://www.athensmagazine.gr/athenstalk/anatroph-sok-me-to-polynomosxedio-telos-ta-metrhta-ndash-synallages-mono-me-kartes

 2. ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ NA ΣΥMΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

  Χωρίς τα κλιμάκια του IMF που ξέρουν καλά την δουλειά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάζεται να αυτοσχεδιάζει. Θέλουν να φαίνονται δημοκράτες, πως για πρώτη φορά πραγματοποιείται διαβούλευση και συμμετέχουν οι πολίτες στην διαμόρφωση μέτρων του μνημονίου, αλλά απενεργοποίησαν ταυτόχρονα την σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου μόνο εκεί μπορούν να βρεθούν συγκεντρωτικά όλοι οι νόμοι που τροποποιούνται.

  Συγκεκριμένα:
  Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ, κατατέθηκε στην ιστοσελίδα Opengov.gr προς διαβούλευση με τους πολίτες το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (Τρύφωνας- Χουλιαράκης)
  «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ» που αποτελεί το πρώτο από μία σειρά που προβλέπει το Mνημόνιο 3.
  Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται κυρίως αυξήσεις φορών, απαλλαγές φόρων για το ΤΑΙΠΕΔ και πρόστιμα, πρόστιμα και πρόστιμα.
  Η διαβούλευση διαρκεί μέχρι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 9.00 το πρωί.

  Το Νομοσχέδιο αποτελείται από 19 άρθρα και μέχρι το πρωί της Κυριακής είχαν υποβληθεί μόλις 11 σχόλια.

  Οι περισσότερες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου έχουν την μορφή τροποποιούμε το άρθρο «Α» του Νόμου «Β» στο ΦΕΚ «Γ». Η μόνη πηγή πληροφόρησης, που έχει συγκεντρωτικά όλα τα ΦΕΚ, είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.
  Δηλαδή μόνο με την χρήση της ιστοσελίδας et.gr μπορεί κανείς να διαπιστώσει ποιες διατάξεις τροποποιούνται, καταργούνται η προστίθενται.

  Από το Σάββατο όμως ενώ η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου λειτουργεί, δεν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα εύρεσης οποιουδήποτε ΦΕΚ!!! Εμφανίζεται το μήνυμα, σε όποια προσπάθεια έρευνας το μήνυμα

  «The service is not available. Please try again later.»

  http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/m.html

  http://lobbystas.gr/απενεργοποιησαν-την-σελιδα-του-εθνικ/

  ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

  Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 19:55:37

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ Αναζήτηση Φ.Ε.Κ.

  Αναζήτηση Φ.Ε.Κ.
  The service is not available. Please try again later.

  http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13

  • Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ….

   Αναζήτηση Φ.Ε.Κ. 10/12/15, 2:49 AM

   Οδηγίες κατάθεσης εγγράφων προς δημοσίευση
   Ο τρόπος αποστολής ή κατάθεσης των κειμένων για δημοσίευση στα διάφορα τεύχη… Δείτε εδώ

   Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 02:49:38

   Αναζήτηση Φ.Ε.Κ.
   The service is not available. Please try again later.

   http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13

 3. ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ “ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ” :

  ΑΡΘ 11

  11 Οκτωβρίου 2015, 21:14 | Σερέτης Στυλιανός

  Αγαπητοί μεταμελημμένοι του αντιμνημονίου,
  Με το νόμο 3986/2011 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου», αυξήθηκαν οι εισφορές στο ταμείο μας ΤΣΜΕΔΕ μέσα σε μια τριετια 2 φορές κατά 25%!!! κάθε φορά σε σχέση με αυτές που πληρώναμε προ του 2011….. Δηλ αυτή τη στιγμή πληρώνουμε 50% παραπάνω απ ότι πληρώναμε το 2011 και έπεται και συνέχεια στις δυο επόμενες τριετίες οι εισφορές να ανέβουν περίπου στο 100% (650€!!!!/μήνα) αυτών του 2011!!!!!!! Κι όλα αυτά σε μια περίοδο ύφεσης που στον κλάδο μας έχει αρχίσει από το 2009 με την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία έχει αυτή τη στιγμή εξαφανισθεί, μετα τις ανελέητες επιδρομές άμεσων/εμμεσων φόρων, μείωση μισθών/εισοδημάτων, ΕΝΦΙΑ! κλπ. Τα εισοδήματά μας είναι στη καλύτερη περίπτωση στο 25% αυτών πρό μνημονίων….
  Το 70%+ των μηχανικών ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να καταβάλουν τις εισφορές όταν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ασφάλιση ή βιολογική επιβίωση!!! Η ρύθμιση του άρθρου 39 Ν4331 επέφερε μια ανάσα στους εν Ελλάδι ακόμα ελ. επαγγ. μηχανικούς!!

  Αν προσθέσουμε ότι:
  α) Τη ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ του PSI ….. (1,6ΔΙΣ €)
  β) Τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μηχανικών που έχουν ΗΔΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ… η ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ (και θα ακολουθήσουν κι άλλοι, να στε σίγουροι)
  γ) Τον ολοένα αυξανόμενο ρυθμό εξόδου συναδέλφων μόλις θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα
  γ) Τον ολοένα μικρότερο αριθμό νέων συναδέλφων που εγγράφονται στο ΤΕΕ άρα και στο ΤΣΜΕΔΕ (γιατί να εγγραφούν αφου τα έσοδα που θα έχουν δεν θα φθάνουν ΚΑΝ για τις εισφορες??)
  * ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι οι Μηχανικοί είμαστε Η ΜΟΝΗ κατηγορία εργαζομένων στην Ελλάδα που η ασφάλειά τους ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!!!
  Αναλογιζόμενοι τα ανωτέρω θα πρέπει να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ:
  1)ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΟΤΕΣ??
  2)ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ??
  3)ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΜΕΙΟ/ΑΣΦ ΣΥΣΤΗΜΑ??Αν η απάντησή σας είναι ΝΑΙ, τότε αποσύρετε το άρθρο 11….
  ΑΝ ΟΧΙ… αυταπατάστε αν θα συνεχίσουμε την επαγγελματική δραστηριότητα ως Ελληνες μηχανικοί!!
  …….. ξέρετε η διακίνηση υπηρεσιών είναι ελεύθερη στην Ευρώπη!!!

  11 Οκτωβρίου 2015, 21:37 | vicky

  Στους βουλευτές που θα ψηφίσουν την κατάργηση του άρθρου 39 εχω να πώ: »Ντροπή σας». Η ιστορία θα σας αναφέρει με μελανά γράμματα σαν τους καταστροφείς των μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που αποτελούν τη βάση κάθε σοβαρής οικονομίας στον πλανήτη. Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να επιτύχετε με την αύξηση των εισφορών? Τον αφελληνισμό της χώρας? Την καταστροφή της ιδιοτικής πρωτοβουλίας? ή μήπως να περάσετε το σύνολο του τζίρου σε μεγάλα συμφέροντα? Ξέρω ότι ούτε καν θα διαβάσει κανείς το σχολιο αυτό, οπότε το μόνο που θα πω είναι ότι λυπάμαι για το επίπεδο και την παιδεία των εκπροσώπων του λαού.

  11 Οκτωβρίου 2015, 21:12 | Tsaknis el

  Οι κύριοι βουλευτές που θα ψηφίσουν τη κατάργηση του άρθρου 39 ελαφρά την καρδία, θα έχουν μελλοντικά ποινικές ευθύνες για τη συμμετοχή τους σε μια πράξη που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς από αυτούς στην ψυχολογική κατάρευση και άλλους στο εξωτερικό. Κύριοι θα συμμετάσχετε ενεργά στην γενοκτονία-εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από την χώρα. Αναλογιστείτε επιτέλους τις ευθύνες σας.

  11 Οκτωβρίου 2015, 19:52 | Γιώργος Πάσογλου

  Είναι δεδομένο ότι από το 2008 μέχρι το 2014 το δημόσιο έχει ελλείμματα 150 δις ευρώ, λόγω της διάσωσης των τραπεζών. Δεν έχετε επιβάλλει ούτε ένα μέτρο για τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και επιχειρηματίες (αυτή είναι η διαπλοκή που δήθεν πολεμάτε) φορτώνοντας την κρίση στην πλάτη των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων και συνταξιούχων. Αυτό το ονομάσατε και «Μένουμε Ευρώπή». Μέσα σε ύφεση επιβάλλετε δαπάνες (φόρους και ταμεία) στους επαγγελματίες τα οποία συνεπάγονται ανοδο των τιμών και άρα πληθωρισμό. Έχετε φτιάξει το μείγμα ύφεση με πληθωρισμό. Με ποια επιστημονική μέθοδο και ποιο ιστορικό προηγούμενο καταστρώνετε αυτή την οικονομική πολιτική ; Τόσα σας λείπουν τόσα ζητάτε ;

  11 Οκτωβρίου 2015, 19:57 | Κωνσταντινα Χατζηκωνσταντινου

  Οι πολιτικοι ειναι εκτος τοπου και χρονου. Οι νεοι ελευθεροι επαγγελματιες βαλλονται πανταχοθεν εδω και εξι χρονια. Προσωπικα νιωθω πλεον οτι καταβαλλεται προσπαθεια εξοντωσης και εξαφανισης των νεων δικηγορων, οι οποιοι φτανουμε στο σημειο να δουλευουμε πρωτιστως για να πληρωσουμε τις εισφορες στα ασφαλιστικα ταμεια. Ειναι αντισυνταγματικη η υποχρεωτικη υπαγωγη σε υψηλοτερη ασφαλιστικη κατηγορια, η οποια δε συνδεεται με το εισοδημα.Δεν θα παρω συνταξη ΠΟΤΕ! Θελω να μαθω πώς με υποχρεωνουν να πληρωνω ολο και περισσοτερα χωρις καμια ανταποδοση;

  http://www.opengov.gr/minfin/?p=6157#comments

 4. 11 Οκτωβρίου 2015, 18:40 | Μιχάλης

  Η ληστρική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προφανός δεν έχει σα στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ. Και ο πιο ηλίθιος καταλαβαίνει πως με αυτό το μέτρο δεκάδες χιλιάδες μηχανικοί θα κάνουν διαγραφή και οι το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων θα χρωστάει μιας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Σκοπός των αυξήσεων είναι πρώτον, να πεταχτούν βίαια χιλιάδες μηχανικοί από το επάγγελμα που σπούδασαν και άρα θα είναι σα να μην τελείωσαν ποτέ πολυτεχνείο και με ότι αυτό συνεπάγεται και ο δεύτερος λόγος είναι να μην υπάρχει σχεδόν κανένας μηχανικός στο μέλλον που θα δικαιούται σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ με αποτέλεσμα τα όποια αποθεματικά από εισφορές που θα έχουν καταβληθεί από όσους μπόρεσαν να καταβάλλουν να πάνε για άλλους σκοπούς ξένους φυσικά από την καταβολή συντάξεων και την κάλυψη λαϊκών αναγκών. Είναι πασιφανές πως όποια κυβέρνηση υποστηρίζει και για οιοδήποτε λόγο αυτή του είδους της πολιτικής είναι αντικειμενικά εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα και προφανός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα

  11 Οκτωβρίου 2015, 16:41 | Δημήτρης Οικονόμου

  Συγνώμη δηλαδή υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι καταργώντας το άρθρο 39 θα εισπράξει περισσότερα? είναι προφανές ότι απειροελάχιστοι θα καταφέρουν να πληρώσουν τις νέες εξοντωτικές εισφορές.

  11 Οκτωβρίου 2015, 15:22 | Νικος Σπανος

  Μην περιμενετε εισπραξη εστω και ενος ευρω εαν καταργηθει το 39, οταν μαλιστα δεν εχετε σχεδιο για καταβολη εισφορων αναλογα με το εισοδημα.

  11 Οκτωβρίου 2015, 12:32 | Βόγκας Νίκος

  Χαμηλότερες ασφαλιστίκες εισφόρες σημαίνει και μεγαλύτερη εισπραξιμότητα.Σημαίνει ακόμη οτι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μείνουν στην χώρα και στην εργασία τους και θα πληρώσουν όλους τους άλλους φόρους(ΦΠΑ,φόρο εισοδήματος,τέλος επιτηδέυματος κλπ κλπ).
  Η κατάργηση ευνοϊκών και έξυπνων ρυθμίσεων οδηγεί τους επαγγελματίες στην ανέχεια και την επαγγελματική εξαφάνιση.
  Είναι λάθος η ανάκληση τέτοιων ελαφρύνσεων ειδικα οταν δεν υπάρχει σοβαρή μελέτη για το πραγματικό «όφελος» που θα έχει στην οικονομια…

  11 Οκτωβρίου 2015, 14:16 | Βόγκας Νίκος

  Επίσης διαβούλευση μιας ημέρας δεν την λες και ακριβώς διαβούλευση αλλα εμπαιγμό.Επίσης εμπαιγμός είναι site υπουργείου να μην έχει την σωστή ώρα.Οχι τίποτα άλλο αλλα να ξέρουμε και πότε τελειώνει η διαδικασία αυτη που ποτε και κανεις δεν σεβάστηκε.

 5. ΑΡΘΡΟ 3

  11 Οκτωβρίου 2015, 15:07 | Βασιλειος Καλαματιανος

  Αναποτελεσματικοι και ανικανοι υπουργοι και κρατικοι λειτουργοι διατηρουν και αυξανουν τον φορο πολυτελειας στα οχηματα.Καθε χρονο ανακοινωνουν αλλαγη του τροπου εφαρμογης απο τα κυβικα στην αξια του αυτοκινητου η οποια και τελικα δεν εφαρμοζεται. Οχηματα με εμπορικη αξια 6000 υρω να φορολογουνται με 880 τελη κυκλοφοριας και 1780 φορο πολυτελειας ετησιως.
  Αυτο δεν ειναι υγιης φορολογηση ειναι αρπαγη περιουσιας. Την καταργηση της αστικης ταξης με τους να τους κανουμε ολους φτωχους σε ενα κρατος δεν θα ειναι επιτυχια των κυβερνωντων.
  Ο εξαναγκασμος στην καταθεση πινακιδων εχει ως αποτελεσμα το κρατος να χασει τους φορους του αυτοκινητου αλλα και φορους απο την καταναλωση βενζινης, ανταλακτικων κτλ.

  11 Οκτωβρίου 2015, 12:34 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

  Χαμένες εργατοώρες, για να αναδιατυπώσουν φράσεις, να αλλάξουν πρόστιμα κλπ. Αν δεν γίνει 1 σελίδα όλο το φορολογικό σύστημα, αυτά τα άρθρα είναι για να δικαιολογούνται οι εργατοώρες του αντιπαραγωγικού δημοσίου. Δεν αντιλαμβάνονται οι υπουργοί που κατεβάζουν τα άρθρα προς ψήφιση, οτι οι ίδιοι θα πρέπει να αλλάξουν με τις πράξεις τους και τις οδηγίες-έργο που αναθέτουν στους αρμοδίους συναδέφλους τους (τους δημοσίους υπαλλήλους του υπουργείου εννοώ)-και να μην σπαταλώνται τόσες εργατοώρες χωρίς λόγο. Πάλι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι έκθεση ιδεών.

  ΑΡΘΡΟ 1

  11 Οκτωβρίου 2015, 23:17 | ΤΑΣΟΣ

  -απαλλάσσονται τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ? απαράδεκτο και παράνομο!
  -καταργούνται αναδρομικά οι τετελεσμένες ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία? απαράδεκτο και παράνομο!
  -φορολογείτε και πάλι τον ΕΝΦΙΑ με σκόπιμα φουσκωμένες τιμές ζώνης? απαράδεκτο και παράνομο!

  Δεν θα εισπράξει η χώρα φόρους. Εφαρμόζεται πάλι επιλεκτικά ο ν.4336/15- δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά, θα καταστραφούν επιχειρήσεις. Δίνετε μόνο σκανδαλώδη άφεση στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια και στις ενδοομιλικές συναλλαγές. Θέτει για τις εκκρεμείς υποθέσεις, που είναι τα ~ 40-50 δις € των ληξιπροθέσμων περιορισμούς βαθμών δικαστικής επίλυσης, αντί να αφορά και όλες τις εκκρεμείς- δεδικασμένες υποθέσεις – λόγω άδικης και καταχρηστικής νομοθεσίας, που η θετική επίλυση περιλαμβάνεται στον ν. 4336/15. Τώρα διορθώνεται ο νόμος απο το 1997, να καταστραφούν οι επιχειρήσεις, αντί να αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία?
  ) ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΘΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 2523/97 ΓΙΑ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ 300-500%, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ,
  2) ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ 300-500% ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ 20-50 ΦΟΡΕΣ,
  3) ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ( τι ηθική λογικής υπάρχει, οι καταβολές δεν αναζητούνται, δεν συμψηφίζονται, σε ένα κράτος που χρέωνε πλασματικά 300-500%, κράτος, ενώ και οι δανειστές ζητούν διαγραφές),
  4) ΝΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ Ν. 4321/15- ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.
  5) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 2ΠΛΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ – ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ Α.74 ΚΦΔ ΟΙΚΟΘΕΝ.

  Η ποινικοποίηση δεν φέρνει αποτελέσματα. Η φορολόγηση με μέτρο και δικαιοσύνη, φέρνει χρήματα στα ταμεία. Αν ο σκοπός του όλου εγχειρήματος των «μεταρρυθμίσεων» είναι να κάνουμε όλες τις μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν, τους πρώην αξιοπρεπείς μικρούς επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους, να καταντήσουν υπερχρεωμένοι καταρρακωμένοι άνεργοι ( λόγω ηλικίας ως επί το πλείστον), να χάσουν κάθε μικροϊδιοκτησία λόγω κατάσχεσης ώστε να μπορέσουν οι «εταίροι» δανειστές μας να αγοράσουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όλα τα ακίνητα – φιλέτα σε εξευτελιστικές τιμές, τότε καλώς γίνονται όλα. Όταν για παράδειγμα φέρνουμε ένα νόμο όπου στην αλυσίδα παραγωγής υπάρχει ΦΠΑ 23% και μετά το τελικό προϊόν πρέπεινα πωληθεί με 6% ΦΠΑ, εξ ορισμού ο έμπορος εφόσον εμπορεύεται μόνο το συγκεκριμένο προϊόν, θα πρέπει να αποδεχτεί μια ζημιά 17%. Και μιλάμε για βιβλία. Τελικά ο ΦΠΑ είναι δεν είναι φόρος κατανάλωσης; Αλλά αν ο σκοπός είναι ο εξορθολογισμός και η ενθάρρυνση των πολιτών να πληρώνουν τους φόρους τους, θα πρέπει προφανώς να βρεθούν τρόποι να φορολογηθούν οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ανάλογα με τον τζίρο τους, όπως γίνεται και με τους μισθωτούς και συνταξιούχους ή και με τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενοικιαζομένων. Τα κέρδη τους εκατομμυρίων,που δημιουργούνται σε βάρος των μικρών ομοαντικείμενων επιχειρήσεων που εκτοπίζονται,που ήταν επίσης πολύ εύκολο να φορολογούνται, δεν μπορεί να καταλήγουν αφορολόγητα σε φορολογικούς παραδείσους.

  Δεν γίνεται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ οι πολίτες , φόρο κατοχής ιδιοκτησίας, για την οποία έχουν πληρώσει πολλαπλά φόρους κατά την απόκτησή της, όταν μάλιστα υπάρχει δεδικασμένη απαίτηση των Ελληνικών Δικαστηρίων για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έως τον Απρίλιο του 2015 και δεν έχει πραγματοποιηθεί.
  Επίσης, πως μπορεί ένας άνεργος να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο από το οποίο δεν εισπράττει ενοίκια, είτε επειδή είναι κενό, είτε επειδή δεν πληρώνεται απο τον ενοικιαστή. Γιατί να του αφαιρείται το δικαίωμα εκχώρησης των ενοικίων στην Εφορία ή στον ασφαλιστικό του φορέα;

  Εν κατακελίδι, όλο αυτό το δήθεν εκβιαστικό ψήφισμα, δρακόντειων μέτρων κατά των πολιτών, δεν θα βγει σε καλό. κανενός. Το μόνο που θα δημιουργηθεί, θα είναι κοινωνική αναταραχή, που υπό τις τρέχουσες συνθήκες, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια.

  11 Οκτωβρίου 2015, 21:39 | Νίκος

  Στ’ αλήθεια,
  -απαλλάσσονται τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ? απαράδεκτο και παράνομο!
  -καταργούνται αναδρομικά οι τετελεσμένες ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία? απαράδεκτο και παράνομο!
  -φορολογείτε και πάλι τον ΕΝΦΙΑ με σκόπιμα φουσκωμένες τιμές ζώνης? απαράδεκτο και παράνομο!

  11 Οκτωβρίου 2015, 23:15 | Ευριπιδης Μπίλλης

  «Το Υπ. Οικονομικών καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό εταίρο να συμμετάσχει από σήμερα 10 Οκτωβρίου 2015 στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου».Η διαβούλευση σας είναι για; το θεαθήναι μόνον ως αποδεικνύει το ως άνω κείμενο σας που για τόσον περίπλοκες πολυπληθείς διατάξεις δίδει μηδαμινό χρόνο μελέτης τους

  11 Οκτωβρίου 2015, 21:03 | Μανώλης

  Να προστεθεί παράγραφος, ώστε να ακολουθούν τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αυτά των βουλευτών μας καθώς και των υπαλλήλων του ελληνικού κοινοβουλίου. 🙂

  11 Οκτωβρίου 2015, 20:09 | Αντώνης

  Θα ήθελα να ρωτήσω για την ισονομία πολιτών και κράτους και συγκεκριμένα: γιατί οι οφειλές των πολιτων προς το κράτος τοκίζονται με επιτόκιο 8,75 έως 12,35% συν το πρόστιμο και οι οφειλές του κράτους προς τους πολίτες του, με το επιτόκιο των έντοκων γραμματίων του δημοσίου τριμηνης διάρκειας που ανέρχεται περίπου στο 2%. Επιπροσθέτως θα ήθελα να ρωτήσω γιατι το Συμβούλιο Επικρατείας έχει να εκδικάσει αναιρέσεις που έχουν υποβληθεί από τις κατά τόπους εφορίες και αφορούν επιστροφές προς τους πολίτες περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Μήπως με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα του χρέους;

  11 Οκτωβρίου 2015, 07:13 | Ίων

  Κύριοι, please, έλεος! Ακούστε κάποια στιγμή και τη δική μας κραυγή αγωνίας. Είμαστε η πλειοψηφία, είμαστε ο Λαός των 3 εκ. συνταξιούχων, τουλάχιστον, που με τους οικείους που συντηρούμε, φθάνουμε τα 5 εκ. Και με τα 2 εκ. των ανέργων, φθάνουμε τα 7 εκ. ψηφοφόρων, ΜΑΣΤΙΓΩΜΕΝΩΝ, ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ.

  Εσείς κυβερνάτε ΜΟΝΟ με τις ψήφους των 1,9 εκ. Ελλήνων. Διότι δεν υπάρχει απλή αναλογική, αλλά το BONUS των 50!!!!!εδρών (Ωιμέ).
  Αν βάλουμε και τους αγρότες, τότε είμαστε η παμψηφία. Πώς μπορείτε να μην ακούτε την κραυγή αγωνίας μας, ΠΩΣ μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, ΠΩΣ μπορείτε να παραβιάζετε το Σύνταγμα, τους νόμους, την ΕΣΔΑ και ό,τι άλλο «πρήζει το συκώτι» του κ. Τσίπρα, όπως δήλωσε ο ίδιος;; Η νομιμότητα τον ενοχλεί;;; Θέλει τα χέρια ελεύθερα;; Έμ, δεν γίνεται.

  Όχι δεν μιλάω πολιτικά, μιλάω Νομικά, ως «άμισθος λειτουργός της Δικαιοσύνης», δηλαδή ως ενεργό πολιτικό όν (κατ΄ Αριστοτέλη) και ως αγανακτισμένος Επιστήμονας, που έχω ορκιστεί στη Νομική Σχολή: «Του ιερού τούτου τεμένους… εξερχόμενος, κατ΄ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας».

  Δυστυχώς οι κυβερνώντες, που ως άθεοι δεν θέλουν να «έχουν το Θεό τους» (προφανώς για να μην αισθάνονται, ότι κάποιος τους ελέγχει), διότι: «Έστιν δίκης οφθαλμός, ός τα πάνθ΄ ορά», πιστεύουν μόνο στην εισπραξιμότητα πάση θυσία, ακόμη και με θυσία της νομιμότητας, ακόμη δε και αν τα μέτρα φοροκαταιγίδας που λαβαίνουν οδηγούν σε ΜΕΙΩΣΗ της εισπραξιμότητας.

  Ακόμη και οι του Δημοτικού γνωρίζουν ότι η αγορά χρειάζεται ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ για να αναθερμανθεί και για να δημιουργηθεί ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ κλίμα. Όταν η ρευστότητα φονεύεται με φονικές συνταγές, όπως είναι ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ περικοπών ΜΑΖΊ με ακατάσχετη φοροεπιβάρυνση-ΑΦΑΙΜΑΞΗ, τότε ένας φαύλος κύκλος καταστροφής ξετυλίγεται και δεν ανακόπτεται. Όταν μάλιστα υπάρχουν παλινδρομήσεις στις οικονομικές πολιτικές, ασυνέπεια, τρομοκράτηση πολιτών (όπως διακήρυξε ΔΗΜΟΣΙΑ και παράνομα ο κ. Αλεξιάδης) και των επενδυτών, απειλές για σκληρότητα, αντί για Κρατική και φορολογική δικαιοσύνη, προς ενδυνάμωση της φορολογικής ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ και του παραδοσιακού ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ των Ελλήνων, το «παιχνίδι» είναι χαμένο. Και είναι χαμένο με κυβερνητικές δράσεις και αστοχίες. Δεν αρκούν οι στόχοι που διακηρύσσει ο κ. Πρωθυπουργός, χρειάζεται και «καλό σημάδι».

  Η δε «ελπίδα» που επικαλείται ο κ. Πρωθυπουργός καταντά μέθοδος εμπαιγμού των Ελλήνων.Το ίδιο και η «αξιοπρέπεια»,το ίδιο και«τα περήφανα γηρατειά»,που κάποτε έλεγε κάποιος.

  1. Το Πρώτο ΣΟΒΑΡΟ λάθος και παρανομία, είναι η συστηματική ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ των ρυθμίσεων, που εξουδετερώνει κάθε έννοια ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ της κυβερνητικής πολιτικής. Προκαλεί δε και ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην αγορά, που «δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει». Αν ούτε αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, τότε «βγάζουμε τα μάτια» μόνοι μας. Και υποψιαζόμαστε ότι σκόπιμα λειτουργεί έτσι το Ελληνικό Δημόσιο. Και βέβαια παραβιάζεται και το άρθρο 2 του Αστικού Κώδικα που απαγορεύει την αναδρομικότητα. Δεν ενδιαφέρει του κυβερνώντες τι λέει η ισχύουσα νομοθεσία;;;

  2. Με τη μεθόδευση της αναδρομικότητας, κάθε κυβέρνηση επιφυλάσσει για εαυτήν το δικαίωμα να αυθαιρετεί και «λογαριασμό να μη δίνει». Δηλαδή σήμερα να φέρεται φιλολαϊκά και στο πίσω μέρος του μυαλού να υπάρχει η σκέψη: «Άσε τους πολίτες να τσιμπήσουν και όταν πέσουν στην παγίδα, να τους πετσοκόψουμε αναδρομικά, ως ομήρους που δεν μπορούν να ξεφύγουν». Διότι εκείνοι μεν δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε πλέον, «ενώ εμείς θα υπαναχωρούμε ελεύθερα». Έτσι, το κύρος του Κράτους «πάει περίπατο». Δεν θέλει δα και πολλή ευφυία!!

  3. Π.χ. με το φόρο πολυτελείας. Να φορολογούνται με τα κυβικά κάποια απαξιωμένα παλιάς τεχνολογίας Ι.Χ, και να τη γλιτώνουν τα σούπερ-σούπερ τούρμπο καινούργια που είναι παάκριβα;;;

  4. Επίσης με τον ΕΝΦΙΑ. Να απαλλάσσεται ο επικαρπωτής που φέρει τα φορολογικά βάρη, σύμφωνα με το άρθρο 1155 Α.Κ. και να επιβαρύνεται το ανήλικο (δηλαδή ο κηδεμόνας, σε περίπτωση διάστασης) που πήρε ψιλή κυριότητα αλλά δεν έχει εισοδήματα;; Έλεος, και πάλι.
  5. Δεύτερη παρανομία είναι η περικοπή των ΗΔΗ καταβαλλόμενων συντάξεων, διότι αντιβαίνει και προς αυτήν ακόμη τη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και προς την Ευρωπαϊκή ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, που έχει χαρακτηρίσει, εμπεριστατωμένως, ως ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ περιουσία του συνταξιούχου, τη σύνταξή του, που έχει ήδη κλειδώσει. Και μάλιστα με ΣΥΜΒΑΣΗ του Δημοσίου με τον απερχόμενο της εργασίας συνταξιούχο. Τούτο αποφάσισε ή δη πρόσφατα και το ΣτΕ και παρά ταύτα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν κατάλαβε, και συνεχίζει να κινείται ακόμη και στα όρια της ποινικής παρανομίας, δηλαδή της «μη συμμόρφωσης προς δικαστικές αποφάσεις». Με ποιο κύρος (καταρρακωμένο και αυτό) θα έλθει στη συνέχεια αξιώνει από τους πολίτες («υπηκόους») να είναι νομοταγείς;;; Και πάλι «βγάζουμε τα μάτια μας…»;;; Το «Κράτος Δικαίου», «πάει περίπατο»;;; Δείτε και τη νομική ανάλυση κάποιων Γραφείων Νομικών πού ήδη ξεκίνησαν τις προσφυγές.

  6. Η πρόφαση για ενδιαφέρον, τάχα, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι τουλάχιστον ατυχής, διότι το Κράτος οφείλει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να είναι Κράτος Δικαίου και όχι «φιλανθρωπικό ίδρυμα». Η φιλανθρωπία ανήκει στην Εκκλησία και στα φιλόπτωχα ιδρύματα. Και δεν επιτρέπεται να φτωχοποιείται η μεσαία τάξη για να καταλήγουν να γίνονται όλοι ίσοι στη φτώχεια, για να μην ενοχλούνται κάποιοι «έχοντες και κατέχοντες». Και δεν επιτρέπεται να θεωρούνται ως έχοντες ακόμη και οι κάτω από εισόδημα 50.000 ΕΥΡΩ, όταν οι Υπουργοί, βουλευτές, διοικητές Τραπεζών και Οργανισμών ή άλλοι «αξιωματούχοι» του Δημοσίου και «κρατικοδίαιτοι» έχουν (κατά παράβαση της Αρχής της αναλογικότητας) βάλει πολύ ψηλότερα τον πήχυ τους, και απολαύουν χαμηλές επιβαρύνσεις, παρά τα υψηλά εισοδήματά τους.

  7. Ούτε είναι αποδεκτό να μειώνεται, ελαφρά της καρδία, το βιοτικό επίπεδο του Λαού, που ήδη έχει χάσει εισοδήματα πολλών δις, διότι αντιμετωπίζει κρίση το Κράτος (ή «ανικανότητα» διαχείρισης ή «ανεπιτηδειότητα περί το διοικείν»). Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και κάθε Δημόσιο έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ (έστω και αν αλλάζουν τα πρόσωπα-στελέχη). Αν «εξ οικείου πταίσματος» έφερε τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε κρίση, με κακοδιαχείριση, ΑΝΕΡΓΙΑ, σπατάλες, PSI, καταλήστευση των πόρων τους και εκμετάλλευση της περιουσίας τους με ΑΤΟΚΗ αφαίμαξη των ασφαλιστικών εισφορών, που με αξιοποίησή τους κατά τους κανόνες της ΣΥΝΕΤΗΣ διαχείρισης, θα τα καθιστούσαν εύρωστα και οικονομικά ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΑ (όπως στο εξωτερικό) , ΔΕΝ μπορεί να στηρίζεται σε αυτό το «οικείον πταίσμα» και να έρχεται να λέει ύστερα: «δεν βγαίνουμε». Να «στύψει το μυαλό», με φρονιμάδα όμως και δημιουργική ευφυΐα (όχι «πονηριά» απέναντι στους πολίτες, διότι έτσι τους δασκαλεύει να γίνονται εκείνοι πιο πονηροί), και να βρει ΛΥΣΕΙΣ (όχι μόνο στόχους) ΒΙΩΣΙΜΕΣ και παραγωγικές ΝΕΟΥ πλούτου. Να πάρει παράδειγμα και από το σοφό Ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή, πώς έκανε οικονομίες 90% στη NASA. Και να τον κάνει Υπουργό (αν δεχθεί βέβαια τέτοια ηλεκτρική καρέκλα).

  8. Ούτε να ακολουθεί το Ελληνικό Δημόσιο, εκείνο που δήλωσε σε ιδιωτικό κανάλι κάποιος ο σύμβουλος του κ. Καμμένου και υποψήφιός του, ότι τάχα: «δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν». Και οι συνταξιούχοι, ως νέοι, πλήρωσαν με αίμα και ιδρώτα εισφορές, διότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα έπαιρναν ορισμένο ικανοποιητικό ποσό σύνταξης. Και πολλοί που θα μπορούσαν να παραμένουν στη εργασία ακόμη περισσότερο χρόνο, δεν θα έφευγαν αν ήξεραν για τις υπαναχωρήσεις του Δημοσίου. Και θα συνέχιζαν να πληρώνονται με ακέραιο τον υψηλό μισθό της ηλικίας τους και του βαθμού τους, καθώς και με τα δώρα τους. Η αποτυχία της διαχείρισης των οικονομικών από το Κράτος, δεν μπορεί να φορτώνεται στους ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  9. Και βέβαια εδώ γίνεται και το άλλο μεγάλο «κόλπο», να μη γίνεται ΚΑΝ διάκριση μεταξύ συντάξεων του Δημοσίου και εκείνων του ΙΚΑ, όπου τις εισφορές διαχειρίζεται το Κράτος ως «θεματοφύλακας» κατά τους κανόνες περί παρακαταθήκης και δεν μπορεί να τις «υπεξαιρεί». Και βέβαια ο Α.Κ. ορίζει τις υποχρεώσεις του θεματοφύλακα, ως ευθυνόμενου για τη «εν τοις ιδίοις επιμέλεια». Βέβαια αν «εν τοις ιδίοις» τα κάνει μπάχαλο, δεν του φταίνε οι πολίτες.

  10. Επίσης, όταν το Κράτος έχει υποχρεωτική την ασφάλιση και όχι προαιρετική, τούτο σημαίνει ότι αποκομίζει μεγάλα κέρδη από αυτή την κατάσταση εκμετάλλευσης του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, της ιδιωτικής «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» με το «έτσι θέλω», εκμεταλλευόμενο παράνομα τη «ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ» του, όπου «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», νομοθετώντας «ό,τι ποθεί η ψυχούλα» του.

  11. Είναι τεράστιο το όφελος από την άτοκη εκμετάλλευση των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει «αρπάξει» στα χέρια του το Κράτος, υπό τύπο ΑΤΟΚΗΣ κατάθεσης, παρότι είναι δεσμευμένη και ΣΙΓΟΥΡΗ για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Και αποδίδει τεράστιο όφελος στο Κράτος, ενώ έπρεπε να το αποδίδει στους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ασφαλισμένους. Στο Κράτος που τη χειρίζεται σαν «ΚΟΥΜΠΑΡΑ», για να καταφεύγει εκεί όποτε το επιθυμεί ως ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ, εις βάρος των δικαιούχων του «κουμπαρά», και να αισθάνεται ότι έχει «ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ», με το ποίο όχι μόνο βολεύεται, φτωχοποιώντας τον κοσμάκη, αλλά και ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ, μεταθέτοντας σε άλλους τη λύση του προβλήματος της κρίσης. Και οι άλλοι στους άλλους και πάει λέγοντας. Αντί να αφήνει τα Ταμεία να την αξιοποιούν εκείνα και είναι πανίσχυρα. Όλα αυτά δείχνουν έναν κατήφορο εγκληματικών ΛΑΘΩΝ και παρανομίας, που δεν σώζεται με απλές παρατηρήσεις σε κατ΄ ιδίαν ρυθμίσεις και διατάξεις. Ο Αρμαγεδδώνας δεν εκλείπει με απλό ξεσκόνισμα άρθρων. Απλώς νομιμοποιείται, όταν πάμε να διορθώσουμε κάτι που δεν έπρεπε να διατυπώνεται καν. Δεν μπορούμε να μελετάμε το λάθος για «ρετουσάρισμα», αλλά δεν πρέπει να έρχεται το λάθος μπροστά μας.

  http://www.opengov.gr/minfin/?p=6167&cpage=1#comments

 6. ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

  ( Δημοσιεύτηκαν σήμερα το πρωί )

  ΑΡΘΡΟ 11

  12 Οκτωβρίου 2015, 00:04 | ΓΛΥΝΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

  Δεν θα υπαρξουν τα χρηματα να πληρωθουν τα ταμεια στο υψος που θα ανελθουν με την καταργηση ……απλα δεν θα πληρωθουν οι εισφορες …λυπαμαι

  12 Οκτωβρίου 2015, 01:47 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΑΤΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΑΣΧΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΙΟΠΟΡΗΣΕΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΟΤΙ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ!
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙΧΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 38, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.

  12 Οκτωβρίου 2015, 08:33 | palaiologou

  Μέτρο που αγνοεί την οικονομικη αδυναμία των μηχανικων και θα οδηγησει σε ακομη περισσοτερες διαγραφες απο το ΤΣΜΕΔΕ

  ΑΡΘΡΟ 1

  12 Οκτωβρίου 2015, 08:55 | Αντώνης

  Νομοσχέδιο που δεν λαμβάνει υπόψη τη φοροδοτική ικανότητα του πλήθους των μελών του οικογενειακού νοικοκυριού… είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.

  12 Οκτωβρίου 2015, 01:07 | ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ: Κατέβαλα για 36 χρόνια τις εισφορές μου – τον ΙΔΡΩΤΑ ΜΟΥ- στο Κράτος. Όμως τούτο – ως ανέντιμος ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ – ΔΙΟΙΚΟΎΜΕΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ……. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ:
  Α)Όλα τα χρόνια δεν έδινε κανένα επιτόκιο, όταν στα ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ είχε φθάσει και το 25%.
  β)Διέθεσαν το 23% των αποθεματικών (εισφορών μας) και τα έχασαν στο ΧΡΗΜ/ΡΙΟ , χωρίς
  να ρωτήσουν τους ασφαλισμένους(το κακό θα συνεχισθεί με την ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών κλπ).
  γ)ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟ PSI το 50 % ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ κλπ!
  δ)Με τους 5 προηγούμενους νόμους μειώσατε τις συντάξεις 50%περίπου.
  ε)Με την πρόσφατη εισφορά ασθενείας μειώσατε τον ιδρώτα μας κατά 6% στην αρχική σύνταξη, όχι στο ποσό που παίρνουμε ( δηλαδή κράτηση της κράτησης, ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ!).ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αν κωλούσα λίγα ένσημα και τις υπόλοιπες εισφορές μου τις έβαζα Κατάθεση στην Τράπεζα, σήμερα θα ήμουν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ (ΣΎΝΤΑΞΗ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1.000€ ΚΛΠ)!
  ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΤΙ! ΤΑ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ!
  Εάν μας επιστρέψετε όλα τα παραπάνω που παράνομα, ανέντιμα και αντικοινωνικα μας αφαιρέσατε από τον ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ (ΕΙΣΦΟΡΕΣ) ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΙΣΩΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!
  Ελλείματα και κοινωνική πολιτική μπορείτε να κάνετε με φορολογία, φοροεισφοροδιαφυγή-διαπλοκή κλπ και όχι με των ιδρώτα (εισφορές) που πραγματικά κατέβαλαν οι εργαζόμενοι!

  ΠΙΟ ΛΥΠΗΡΟ – ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ……….! Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ – ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Α-ε, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ! ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ……….ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ)!.

  12 Οκτωβρίου 2015, 00:19 | ΣΟΥΛΤΑΝΑ

  H αρχή της φορολογικής ισότητας προκύπτει από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος.Η εξασφάλιση φορολογικών εσόδων μέσω της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας κατά τρόπο δυσανάλογο με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων έχει ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ίσως επικρατεί η άποψη ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν αποταμιεύσεις ή αφανείς πόρους, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καταβάλλουν τους έκτακτους φόρους.

  Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που φορτώνονται στους ώμους των φορολογούμενων οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας τους και θίγουν ανεπανόρθωτα το βιοτικό τους επίπεδο.Ειδικότερα, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων,ενοχοποιώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων ως κλέφτες με 0 αφορολόγητο και προκαταβολή φόρου που θα φτάνει στο 100% με παράλληλη διατήρηση της τιμής των αγαθών σε υψηλά, προ της οικονομικής κρίσεως, επίπεδα, συνδυαζόμενη με αύξηση των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών (κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών, επιβολή νέων φόρων μέσω της υπέρμετρης αύξησης των τεκμηρίων διαβίωσης, αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κ.λπ.), αποτελούν τους κύριους παράγοντες μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, σε επίπεδο που να απειλεί πολλές φορές ακόμη και το ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 3 του άρθρου 21 του Συντάγματος: «1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. … 3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».Πρέπει λοιπόν η πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε να προστατεύονται οι ανωτέρω θεσμοί και να εφαρμόζει ένα δίκαιο, λογικό και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν θα στηρίζεται μόνο σε άμεσα ταμειακά μέτρα, τα οποία αποδεικνύονται και δημοσιονομικά αναποτελεσματικά.Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να εξασφαλίζει τα έσοδα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του κράτους με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη. Η εμπειρία του παρελθόντος μάς έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο ποσοστό εισπραξιμότητας ενός φορολογικού βάρους, συνδέεται άμεσα με τη δίκαιη επιβολή του.

  Όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι υπάρχει ένας δίκαιος καταμερισμός του φορολογικού βάρους, συμμορφώνεται ευκολότερα στις φορολογικές του υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως αν αυτές αφορούν το εισόδημα, την περιουσία του, την κατανάλωσή του κ.ο.κ. Έχει την πεποίθηση ότι επιβαρύνεται και καταβάλλει φόρο ανάλογο των επιμέρους δυνάμεών του και ότι η πληρωμή του φορολογικού βάρους δεν τον οδηγεί σε στέρηση ουσιωδών αγαθών διαβίωσής του, όπως συμβαίνει τώρα.Η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή ανθρώπινη επιβίωση στους κοινωνικά αδύναμους, η οποία δοκι- μάζεται πολλές φορές με την επιβολή φόρου εισοδήματος, λόγω ιδιοκατοίκη- σης σε οικία που κάποτε αυτοί είχαν τη δυνατότητα ή την τύχη να αποκτήσουν, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι σήμερα δεν αποκτούν εισόδημα από κεφάλαιο ή εργασία.Επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η αδυναμία καταβολής φόρων να συσχετισθεί με τη φοροδιαφυγή. Έχει χαθεί κάθε μέτρο δικαιοσύνης.

  Είναι προφανές ότι η φοροδοτική ικανότητα των περισσότερων πολιτών είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα κάθε μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα να μην αποδίδει και να βυθίζει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση. Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, υπάρχει έντονη η ανάγκη το φορολογικό συστήμα, να εξασφαλίζει κοινωνική συνοχή και οικονομική σταθερότητα, και όχι αφανισμό κάθε οντότητας.
  Τα μέτρα θα τα ακυρώσουν οι φορολογούμενοι με την μη απόδοσή τους λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας, ανύπαρκτης εργασίας, μισθός στα επίπεδα του φιλοδωρήματος, επιχειρήσεις με 0 ΚΕ, άδεια ακίνητα, μια κοινωνία ρημαγμένη.
  Χρειαζόμαστε μέτρα που θα επιφέρουν στην οικονομία δημιουργία εσόδων ώστε να συντηρηθεί και το κράτος και όχι να εξαφανίζουν τους πολίτες και το κράτος μαζί!!!!

  ΑΡΘΡΟ 2

  12 Οκτωβρίου 2015, 08:32 | Κ Ντούσης

  Όποιος κατέχει ένα ακίνητο και το χρησιμοποιεί σαν επαγγελματική στέγη, έχοντας εισόδημα 12000 € σαν επιτηδευματίας, φορολογείται με 26% από το πρώτο ευρω.
  Αν το ίδιο ακίνητο το διαθέσει προς ενοικίαση για το ίδιο ποσό φορολογείται με 15%.
  Στην πρώτη περίπτωση πληρώνει φόρο 3120 € δουλεύοντας ο ίδιος, ενω στην δεύτερη φορολογείται με 1800 € έχοντας εισόδημα απο τη δουλειά κάποιου άλλου.

  12 Οκτωβρίου 2015, 05:50 | Έλενα

  Σταματήστε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τα ενοίκια ως χρήματα από τον ουρανό. Το εισόδημα από τα ενοίκια δεν πρέπει να φορολογείται ξεχωριστά αλλά να προσμετράται στο υπόλοιπο εισόδημα. Είναι δυνατόν αν κάποιος είναι άνεργος και έχει ένα εισόδημα από ενοίκια 5000 Ευρώ να πληρώνει φόρο ενώ αντίστοιχα οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν αφορολόγητο 9000 Ευρώ. Πρέπει να υπάρχει ένα αφορολόγητο ποσό ως ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα άσχετα από την πηγή του εισοδήματος. Σαφώς και δεν πρέπει να υπάρξει διάκριση στην επιβολή φόρου σε επαγγελματικά ακίνητα και οικίες. Εφόσον, πληρώνουμε φόρο κατοχής ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για ακίνητα που δεν προσφέρουν κανένα εισόδημα, το όποιο εισόδημα θα πρέπει να προσμετράται στο συνολικό εισόδημα και να φορολογείται αναλόγως. Η απαξίωση της κατοχής ακίνητης περιουσίας δε βοηθά τον τύπο. Κάποτε οι Έλληνες αποταμίευαν βοηθώντας άμεσα το τραπεζικό σύστημα για την απόκτηση κατοικίας. Σήμερα δεν ενδιαφέρεται κανένας, ακόμη και αυτοί που μπορούν, να αποταμιεύσει ένα ευρώ. Τα ακίνητα στήριξαν την Ελληνική οικονομία τόσο από τους διάφορους φόρους αγοράς, μεταβίβασης κ.λπ. αλλά και από τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και χρήματα που έμειναν στον τόπο. Καλή η παγκοσμιοποίηση αλλά να ξέρετε ότι η Ελληνίδα γιαγιά δεν πάει κρουαζιέρα αλλά κάνει μαρμελάδες το καλοκαίρι για να φυλάξει τα χρήματα από τη σύνταξη για το σπίτι της εγγονής. Δηλαδή επειδή στην Ευρώπη δεν υπάρχουν μικροιδιοκτήτες και όλα τα ακίνητα τα έχουν εταιρίες διαχείρισης ακινήτων πρέπει να γίνει και εδώ το ίδιο;

  ΑΡΘΡΟ 3

  12 Οκτωβρίου 2015, 01:43 | ΣΟΥΛΤΑΝΑ

  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΓΑ 320,00ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

 7. Στις 11:16 π.μ. Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, ο/η Stefania Ligerou έγραψε:

  Οι προδότες έδωσαν προς δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο! Έληξε βέβαια, μας έμεινε η χαρά..

  Δεν φτάνει που αποφασίζουν οι αχρηστότεροι ημών ερήμην μου θέλουν να επαίρονται ότι το κάνουν και με την σύμφωνη γνώμη μου!!!
  Παραπάει.. τους έστειλα την απάντησή μου πρωί πρωί:

  Θέμα: Δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

  Κοιν.: Προς όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου

  Έμαθα ότι σαν καλοί δημοκράτες δώσατε προς δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο, και σας ερωτώ: 1. Με ποιον τρόπο ενημερώσατε τον λαό για να μπορέσει να συμμετάσχει και 2. Τι χρονικό περιθώριο δώσατε ώστε να ενημερωθεί;

  Το αναρτήσατε Σάββατο βράδυ κι έληξε Δευτέρα 9 το πρωί! Και ενημερωθήκατε μεταξύ σας!

  Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε όλη την δύναμη, όλη την εξουσία, να υπογράφετε τις παράνομες συμφωνίες που έχετε συνάψει με τους δυνάστες, αλλά το να θέλετε να μας πείσετε ότι πράττετε και με την σύμφωνη γνώμη μας, αυτό ξεπερνάει τα όρια του θράσους!

  Ως λαός:
  Σας απαγορεύω να χρησιμοποιείτε την λέξη Δημοκρατία. Η «απόλυτη» εξουσία σας πηγάζει από το γεγονός ότι έχετε μετατρέψει το πολίτευμα της Ελλάδος σε χούντα.

  Σας απαγορεύω να θεωρείτε νόμιμες τις παντός είδους διαβουλεύσεις σας, τις παντός είδους συμφωνίες σας με τους δυνάστες και τις παντός είδους υπογραφές σας. Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ισχύ, δεν έχουν την συναίνεση του Ελληνικού λαού. Αυτά που υπογράφετε αρμόδιοι να τα τηρήσετε είστε ΜΟΝΟΝ εσείς.

  Σας απαγορεύω να θεωρείτε εαυτόν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού. Δοτοί υπάλληλοι των δυναστών είστε (δεν εκλεχτήκατε καν με σταυρό, κανένας λαός δεν σας έδωσε το έδρανο το οποίο καταλαμβάνετε).

  Υ.Γ. Μπορείτε να συνεχίστε ακάθεκτοι το ξεπούλημα της χώρας, στην χούντα όλα επιτρέπονται, αλλά όχι και να μας εμπαίζετε μπρος στην μούρη μας! Δεν έχετε ΚΑΜΙΑ συγκατάθεση του Ελληνικού λαού για τις πράξεις σας, είστε προδότες και εγκληματίες του Έθνους.

  (Για το θέμα ενημερώθηκα χθες το βράδυ με μειλ από την Χριστίνα: https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/10/11/%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF/
  βλ. και σχόλια)
  τα μειλ των προδοτών εδώ:
  http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Stoicheia-Epikoinonias-Voulefton?party_id=7c7d4919-5e12-440a-b0ab-5c6ba9232a23&pageNo=9

 8. Pingback: Βουλευτές για δείτε τι είπαν οι πολίτες για τα επόμενα μέτρα που θα ψηφίσετε (Οκτωβρίου) | ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ

 9. 12 ὈΚΤΩΒΡΊΟΥ 2015 ἈΠῸ ΤῸΝ/ΤῊΝ ΦΙΛΟΝΌΗ

  «Δημοσία διαβούλευσις» 30 ὡρῶν γιὰ νὰ …«ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘῌ» τὸ γ΄ μνημόνιον!!!

  απόσπασμα:

  Καλὰ καλὰ δὲν μπήκαμε στὸ Σαββατοκύριακο, νύκτα κανονική, σὰν τὸ σκοτάδι τῶν μυαλῶν τους, καὶ μᾶς πετοῦν μία «δημοσία διαβούλευσιν» γιὰ νὰ …προλάβουμε νὰ …σχολιάσουμε, κάτι ποὺ …ἀγνοοῦμε, ἐντὸς …24 ὡρῶν!!!

  Δῆλα δή… Σὲ ἁπλᾶ ἑλληνικά…
  Νύκτα, Σαββατόβραδο, μὲ ἀπόλυτη σιωπὴ ἀπὸ τὰ ΜΜΕ τῆς παραπληροφορήσεως, ἐν μέσῳ σαχλαμάρας καὶ κρασοκατανύξεων τῶν συγκυβερνούντων καὶ μὲ ἕναν Ἀλεξιὰδη ὡς μαινόμενον ταῦρο κατὰ τῶν ἰθαγενῶν, μᾶς ζητοῦν νὰ …ἐγκρίνουμε τὸ τερατούργημά τους.
  Ἄρθρα ἐπὶ ἄρθρων ποὺ στόχο ἔχουν:

  1.Τὴν παγίωσιν τῆς κάρτας τοῦ πολίτου (κοινῶς τσιπάκι, ἀλλὰ ἡ ἐκκλησία ἀποῦσα!!!) ἀπὸ τὸ σύνολον τῶν πολιτῶν ὡς μοναδικὸ μέσον συναλλαγῆς.
  2.Τὴν κατακρήμνισιν τοῦ δημοσίου προσώπου τοῦ κράτους καὶ τῶν παροχῶν πρὸς τοὺς πολῖτες καὶ τὴν μεταφορὰ αὐτῶν τῶν παροχῶν, ἀν τὶ σοβαρῶν ἀνταλλαγμάτων, σὲ ἰδιωτικοὺς φορεῖς. (Ἀκόμη καὶ τὰ ἐπιδόματα ἀνεργίας ἰδιῶτες θὰ τὰ …ἐγκρίνουν!!!)
  3.Τὴν ὁλοκληρωτικὴ καταστροφὴ τῶν ἐλαχίστων ἐλευθέρων ἐπαγγελματιῶν ποὺ ἀπέμειναν, μέσῳ τῆς ἐφαρμογῆς τῶν νέων μέτρων.
  4.Τὴν ἀποδοχὴ ἀπὸ μέρους μας τῆς νέας ληστρικῆς ἐπιδρομῆς, μὲ τοὺς νέους φόρους-ταφόπλακα καὶ τὴν «νομιμοποίησιν» τοῦ τρίτου μνημονίου!!!
  5.Τὴν νομιμοποίησιν τοῦ ΕΝΦΙΑ, ἀν καὶ ἐξ ἀρχῆς ἦταν «πρόσκαιρος φόρος», ἀλλὰ κυρίως ἀντισυνταγματικός καὶ τὴν παράλληλη ἀπαλλαγὴ τοῦ ΤΑΙΠΕΔ ἀπὸ ΕΝΦΙΑ, ἀλλὰ καὶ ἐμμέσως τὴν ἀνακήρυξίν του στὸ ἐπίσημο ὄργανο λεηλασίας μας, τὴν ἀσυλία τῶν μελῶν του καὶ τὴν ἐκποίησιν ὅλης τῆς δημοσίας περιουσίας, ποὺ ΔΕΝ ἀνήκει στὸ κράτος.
  6.Τὴν ἀθώωσιν τῆς κυβερνήσεως καὶ τῶν πέριξ αὐτῆς, μὲ τὴν ΠΛΑΣΤΗ «δημοσία διαβούλευσιν», ποὺ ὅμως εἶναι γιὰ γέλια καὶ γιὰ κλάματα, ἐφ΄ ὅσον οὔτε ἀρκετὸ χρόνο ἀφήνουν στοὺς πολῖτες νὰ συμμετάσχουν, μὰ κυρίως διότι ἀπὸ νύκτα σὲ νύκτα ποὺ τὸ πηγαίνουν μας ἀποδεικνύουν πὼς ΟΥΤΕ αὐτοὶ γνωρίζουν τὸ τὶ καλοῦνται νὰ ψηφίσουν.
  (Κατὰ τὸ ὅποιος νύκτα περπατεῖ…, ἔτσι ἀκριβῶς καὶ ὅποιος μνημόνια ψηφίζῃ…!!!)

  Ἐὰν προσπαθήσετε νὰ διαβάσετε ὅλα τὰ ἄρθρα τοῦ πολυνομοσχεδίου, ποὺ σὲ λίγες ὧρες «κλείνει», θὰ διαπιστώσετε πὼς εἶναι ἀτελείωτα καὶ δὲν ὑπάρχει χρόνος μελέτης τους, ἐφ΄ ὅσον τὰ περισσότερα σημεῖα τους παραπέμπουν σὲ τροποιήσεις-συμπληρώματα ἄλλων, ἀναλόγων νόμων!!!. Τὸ μοναδικὸ συμπέρασμα, γιὰ ὅλα αὐτά, εἶναι ἕνα: τὸ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!
  Μᾶς ἐπεξεργάζονται κονονικότατα!!!

  Γράφει ἕνας σχολιαστὴς πὼς δὲν μπορεῖ τὸ κράτος νὰ εἶναι τόσο ἀφερέγκυο καὶ νὰ ἀκυρώνῃ συμφωνίες ποὺ ὑπέγραψε μὲ τοὺς πολῖτες, βάσει τῶν ὁποίων οἱ πολῖτες ἔκαναν τὸ πρόγραμμά τους.

  Ναί, καλά… Τὸ κράτος καὶ ἡ φερεγκυότης του μᾶς …ἀποτελείωσαν.
  Ἀκριβῶς αὐτὴν τὴν ἁρπακολλατζίδικη κατάστασιν ἀντιμετωπίζουμε ἀπὸ ἀρχῆς ὑπάρξεως αὐτοῦ τοῦ κωλοχανείου ποὺ λέγεται κράτος.

  Τροποποιήσεις ἐπὶ τροποποιήσεων ἐπὶ τοῦ χειρίστου φυσικά.
  Ἐλάχιστα ἄρθρα (9 ἀπὸ τὰ 19) ποὺ πρόλαβα νὰ «σκαλίσω» λίγο, μὲ παρέπεμπαν σὲ μνημονιακὲς καταστάσεις.
  Τὸ πολυνομοσχέδιον τῆς διαβουλεύσεως οὐσιαστικῶς ἀφορᾶ σὲ τροποποιήσεις τοῦ 4336/2015 νόμου, ποὺ ἀφορᾶ σὲ τροποποιήσεις τοῦ νόμου 4152/2013, (ΦΕΚ Α’ 107/09-05-2013) ποὺ ἦταν οὐσιαστικῶς ἡ …«νομιμοποίησις» τοῦ β΄ μνημονίου. (Ἐπίσης ὑπάρχουν τροποποιήσεις γιὰ τοὺς νόμους 4172/2013, 4174/2013, 4224/2013, 4321/2015,4336/2015, ἀλλὰ κι ἄλλες πολλὲς ποὺ δὲν πρόλαβα νὰ ἐρευνήσω. Ὅλοι οἱ «νόμοι» μνημονιακοί, πλὴν ἐλαχίστων. Ἐπίσης ἔχουμε τροποποιήσεις στὸν νόμο 4174/2013 -(βλέπετε ἐδῶ)- σχετικὲς μὲ τὸν φόρο εἰσοδήματος καὶ τὴν φοροδιαφυγή)
  Στὴν πραγματικότητα παγιώνονται οἱ προηγούμενες ὑπογραφὲς τῆς συμμορίας τῶν 300.

  Ὑπογραφὲς ποὺ ΔΕΝ τυγχάνουν ἀναγνωρίσεως, ἐφ΄ ὅσον τελικῶς τὸ «ἔγκλημα τῆς φοροδιαφυγῆς», ὅπως τὸ ἀποκαλοῦν, ἀφορᾶ ΜΟΝΟΝ σὲ ἐμᾶς καὶ οὐδέποτε στὰ τσογλάνια ποὺ μᾶς ῥουφοῦν τὸ αἷμα.

  Γιὰ παράδειγμα…
  Θεωροῦμαι ἐγκληματίας ἐγώ, ὅπως κι ὁ κάθε συμπολίτης μου, ποὺ ΑΔΥΝΑΤΩ πλέον νὰ πληρώσω τοὺς …«φόρους» τους, διότι πρέπει νὰ ἐπιβιώσω καὶ δὲν θεωρεῖται ἐγκληματίας ὁ ἔμπορος τῶν δύο τόνων τῆς ἡρωΐνης, ποὺ τοῦ …ἔθαψαν τὴν ὑπόθεσιν κι ὁ Δρίτσας σφυρίζει ἀδιάφορα καὶ …ἀγνοεῖ ἐπὶ πλέον τὶς μεταθέσεις ὅλων αὐτῶν ποὺ διερευνοῦσαν.
  Τὰ δικά μας παιδιὰ ὅμως θὰ γίνουν οἱ λῆπτες αὐτῆς τῆς ἡρωΐνης. Ὄχι τὰ δικά τους.
  Θεωροῦμαι ἐγκληματίας ἐγὼ κι ἐσὺ κι ὁ ἄλλος, ἀλλὰ δὲν θεωρεῖται ἐγκληματίας ὁ ἔμπορος ὅπλων ποὺ σκορποῦσε δωράκια καὶ σαπάκια, ἀξίας δισεκατομμυρίων, ἀλλὰ τὰ χρέωνε σὲ ἐμᾶς.
  Θεωροῦμαι ἐγκληματίας ἐγώ, ποὺ ἤμουν καθ’ ὅλα νόμιμη, πάντα, ἀλλὰ δὲν θεωρεῖται ἐγκληματίας ὁ Παπακωνσταντίνου, ποὺ μὲ μισθὸ μερικὰ χιλιάρικα (4.000 ἐὰν θυμᾶμαι καλῶς) διατηρεῖ βίλλα ἀξίας τριῶν ἑκατομμυρίων στὴν Σέριφο.

  Ὁ Παπακωνσταντίνου ὅμως ὄχι δὲν ἐλέγχεται

  Βέβαια, ἀπορίας ἄξιον εἶναι τὸ πῶς κατάφερε ἕνας ὑπουργός νὰ φτιάξῃ βίλα τῶν 3.000.000…
  Μὲ 4.000 εὐρόπουλα τὸν μήνα;
  Δὲν γίνεται…..

  (Παπακωνσταντίνου: Μήπως τὸν δέρνει ἡ γυναίκα του;)

  Καί εἶμαι ἐγώ ὁ ἐγκληματίας; Πλάκα κάνουμε;

  Νὰ πληρώσουν αὐτοί, ἀλλὰ καὶ ὅσοι τὰ ἔφαγαν καὶ μετὰ βλέπουμε γιὰ τὸ ἐὰν θὰ πληρώσουμε κι ἐμεῖς.
  Ἄει ἀπὸ ἐκεῖ μὲ τὰ σαπρόφυτα ποὺ μπλέξαμε…

  Φιλονόη

  Σημείωσις

  Ἐδῶ θὰ κάνω μίαν μικρὴ …παρένθεσιν, γιὰ νὰ …γελάσουμε!!!

  διαβάζουμε (ἄρθρον 2):

  «Άρθρο 55Α

  Παραπομπή εγκλημάτων φοροδιαφυγής σε ποινική δίκη

  1. Εάν, με βάση την οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, συντρέχει περίπτωση τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης εγκλήματος φοροδιαφυγής, όπως ορίζεται στο άρθρο 68 υποβάλλεται αμελλητί μηνυτήρια αναφορά από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

  Ὁ Γενικὸς γραμματεὺς δημοσίων ἐσόδων εἶναι ἡ …κατερίνα σαββαΐδου!!!!

  Μποῦ χὰ χά…
  Ἐδῶ γελᾶμε ἔως δακρύων.

  περισσότερα εδώ:

  http://filonoi.gr/2015/10/12/epeigon-dhmosia-diaboyleysis-30-oron-gia-na-nomimopoihthh-to-g-mnhmonion/

 10. Pingback: «Δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.» | ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.