Βουλευτές για δείτε τι είπαν οι πολίτες για τα επόμενα μέτρα που θα ψηφίσετε (Οκτωβρίου)

Varoufakis

(Φωτο Η Συμφωνία της 12/13 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης βάση για το 3ο Μνημόνιο)

Το πολυνομοσχέδιο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», βαφτίστηκε προαπαιτούμενα μέτρα Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε αιφνιδιαστικά προς δημόσια ηλεκτρονική “διαβούλευση”, από το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015 έως σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9 το πρωί.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ, την υγεία, τις συγκοινωνίες, αυστηροποίηση του πλαισίου για τη φοροδιαφυγή κλπ.( δείτε αναλυτικότερα εδώ )

Οι περισσότερες διατάξεις έχουν την μορφή τροποποιούμε το άρθρο «Α» του Νόμου «Β» στο ΦΕΚ «Γ». Η μόνη πηγή πληροφόρησης, που έχει συγκεντρωτικά όλα τα ΦΕΚ, είναι η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.

Δηλαδή μόνο με την χρήση της ιστοσελίδας et.gr μπορούσε κανείς να διαπιστώσει ποιες διατάξεις τροποποιούνται, καταργούνται η προστίθενται.

Από το Σάββατο όμως ενώ η ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου λειτουργούσε, δεν ήταν ενεργοποιημένη η δυνατότητα εύρεσης οποιουδήποτε ΦΕΚ!!! Το μήνυμα που εμφανιζόταν διαρκώς σε όποια προσπάθεια έρευνας ήταν αυτό:

«The service is not available. Please try again later.» Τελευταία φορά το έλεγξα την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 ώρα 02:49:38 και δεν είχε αλλάξει. Τώρα που έκλυσε η αιφνιδιαστική διαβούλευση αστραπή, η αναζήτηση γίνεται κανονικά, βεβαίως βεβαίως.

Για να μη πείτε πάλι ότι δεν διαβάσατε το νομοσχέδιο, ότι δεν είδατε δεν ξέρατε κλπ, σας έκανα αυτή την ανάρτηση από την οποία, γρήγορα και εύκολα μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

Αρχίζω με ένα ενδεικτικό σχόλιο από την δημόσια διαβούλευση και συνεχίζω με μερικά λινκ που θα σας οδηγήσει σε σχετικό υλικό. Περισσότερα σχόλια μπορείτε να δείτε κάτω από προηγούμενη ανάρτηση (κλικ εδώ)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:

11 Οκτωβρίου 2015, 07:13 | Ίων

Κύριοι, please, έλεος!

Ακούστε κάποια στιγμή και τη δική μας κραυγή αγωνίας. Είμαστε η πλειοψηφία, είμαστε ο Λαός των 3 εκ. συνταξιούχων, τουλάχιστον, που με τους οικείους που συντηρούμε, φθάνουμε τα 5 εκ. Και με τα 2 εκ. των ανέργων, φθάνουμε τα 7 εκ. ψηφοφόρων, ΜΑΣΤΙΓΩΜΕΝΩΝ, ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ.

Εσείς κυβερνάτε ΜΟΝΟ με τις ψήφους των 1,9 εκ. Ελλήνων. Διότι δεν υπάρχει απλή αναλογική, αλλά το BONUS των 50!!!!!εδρών (Ωιμέ).

Αν βάλουμε και τους αγρότες, τότε είμαστε η παμψηφία. Πώς μπορείτε να μην ακούτε την κραυγή αγωνίας μας, ΠΩΣ μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, ΠΩΣ μπορείτε να παραβιάζετε το Σύνταγμα, τους νόμους, την ΕΣΔΑ και ό,τι άλλο «πρήζει το συκώτι» του κ. Τσίπρα, όπως δήλωσε ο ίδιος;; Η νομιμότητα τον ενοχλεί;;; Θέλει τα χέρια ελεύθερα;; Έμ, δεν γίνεται.

Όχι δεν μιλάω πολιτικά, μιλάω Νομικά, ως «άμισθος λειτουργός της Δικαιοσύνης», δηλαδή ως ενεργό πολιτικό όν (κατ΄ Αριστοτέλη) και ως αγανακτισμένος Επιστήμονας, που έχω ορκιστεί στη Νομική Σχολή: «Του ιερού τούτου τεμένους… εξερχόμενος, κατ΄ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας».

Δυστυχώς οι κυβερνώντες, που ως άθεοι δεν θέλουν να «έχουν το Θεό τους» (προφανώς για να μην αισθάνονται, ότι κάποιος τους ελέγχει), διότι: «Έστιν δίκης οφθαλμός, ός τα πάνθ΄ ορά», πιστεύουν μόνο στην εισπραξιμότητα πάση θυσία, ακόμη και με θυσία της νομιμότητας, ακόμη δε και αν τα μέτρα φοροκαταιγίδας που λαβαίνουν οδηγούν σε ΜΕΙΩΣΗ της εισπραξιμότητας.

Ακόμη και οι του Δημοτικού γνωρίζουν ότι η αγορά χρειάζεται ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ για να αναθερμανθεί και για να δημιουργηθεί ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ κλίμα. Όταν η ρευστότητα φονεύεται με φονικές συνταγές, όπως είναι ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ περικοπών ΜΑΖΊ με ακατάσχετη φοροεπιβάρυνση-ΑΦΑΙΜΑΞΗ, τότε ένας φαύλος κύκλος καταστροφής ξετυλίγεται και δεν ανακόπτεται. Όταν μάλιστα υπάρχουν παλινδρομήσεις στις οικονομικές πολιτικές, ασυνέπεια, τρομοκράτηση πολιτών (όπως διακήρυξε ΔΗΜΟΣΙΑ και παράνομα ο κ. Αλεξιάδης) και των επενδυτών, απειλές για σκληρότητα, αντί για Κρατική και φορολογική δικαιοσύνη, προς ενδυνάμωση της φορολογικής ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ και του παραδοσιακού ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ των Ελλήνων, το «παιχνίδι» είναι χαμένο. Και είναι χαμένο με κυβερνητικές δράσεις και αστοχίες. Δεν αρκούν οι στόχοι που διακηρύσσει ο κ. Πρωθυπουργός, χρειάζεται και «καλό σημάδι».

Η δε «ελπίδα» που επικαλείται ο κ. Πρωθυπουργός καταντά μέθοδος εμπαιγμού των Ελλήνων.Το ίδιο και η «αξιοπρέπεια»,το ίδιο και«τα περήφανα γηρατειά»,που κάποτε έλεγε κάποιος.

1. Το Πρώτο ΣΟΒΑΡΟ λάθος και παρανομία, είναι η συστηματική ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ των ρυθμίσεων, που εξουδετερώνει κάθε έννοια ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ της κυβερνητικής πολιτικής. Προκαλεί δε και ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην αγορά, που «δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει». Αν ούτε αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, τότε «βγάζουμε τα μάτια» μόνοι μας. Και υποψιαζόμαστε ότι σκόπιμα λειτουργεί έτσι το Ελληνικό Δημόσιο. Και βέβαια παραβιάζεται και το άρθρο 2 του Αστικού Κώδικα που απαγορεύει την αναδρομικότητα. Δεν ενδιαφέρει του κυβερνώντες τι λέει η ισχύουσα νομοθεσία;;;

2. Με τη μεθόδευση της αναδρομικότητας, κάθε κυβέρνηση επιφυλάσσει για εαυτήν το δικαίωμα να αυθαιρετεί και «λογαριασμό να μη δίνει». Δηλαδή σήμερα να φέρεται φιλολαϊκά και στο πίσω μέρος του μυαλού να υπάρχει η σκέψη: «Άσε τους πολίτες να τσιμπήσουν και όταν πέσουν στην παγίδα, να τους πετσοκόψουμε αναδρομικά, ως ομήρους που δεν μπορούν να ξεφύγουν». Διότι εκείνοι μεν δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε πλέον, «ενώ εμείς θα υπαναχωρούμε ελεύθερα». Έτσι, το κύρος του Κράτους «πάει περίπατο». Δεν θέλει δα και πολλή ευφυία!!

3. Π.χ. με το φόρο πολυτελείας. Να φορολογούνται με τα κυβικά κάποια απαξιωμένα παλιάς τεχνολογίας Ι.Χ, και να τη γλιτώνουν τα σούπερ-σούπερ τούρμπο καινούργια που είναι παάκριβα;;;

4. Επίσης με τον ΕΝΦΙΑ. Να απαλλάσσεται ο επικαρπωτής που φέρει τα φορολογικά βάρη, σύμφωνα με το άρθρο 1155 Α.Κ. και να επιβαρύνεται το ανήλικο (δηλαδή ο κηδεμόνας, σε περίπτωση διάστασης) που πήρε ψιλή κυριότητα αλλά δεν έχει εισοδήματα;; Έλεος, και πάλι.

5. Δεύτερη παρανομία είναι η περικοπή των ΗΔΗ καταβαλλόμενων συντάξεων, διότι αντιβαίνει και προς αυτήν ακόμη τη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και προς την Ευρωπαϊκή ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, που έχει χαρακτηρίσει, εμπεριστατωμένως, ως ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ περιουσία του συνταξιούχου, τη σύνταξή του, που έχει ήδη κλειδώσει. Και μάλιστα με ΣΥΜΒΑΣΗ του Δημοσίου με τον απερχόμενο της εργασίας συνταξιούχο. Τούτο αποφάσισε ή δη πρόσφατα και το ΣτΕ και παρά ταύτα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν κατάλαβε, και συνεχίζει να κινείται ακόμη και στα όρια της ποινικής παρανομίας, δηλαδή της «μη συμμόρφωσης προς δικαστικές αποφάσεις». Με ποιο κύρος (καταρρακωμένο και αυτό) θα έλθει στη συνέχεια αξιώνει από τους πολίτες («υπηκόους») να είναι νομοταγείς;;; Και πάλι «βγάζουμε τα μάτια μας…»;;; Το «Κράτος Δικαίου», «πάει περίπατο»;;; Δείτε και τη νομική ανάλυση κάποιων Γραφείων Νομικών πού ήδη ξεκίνησαν τις προσφυγές.

6. Η πρόφαση για ενδιαφέρον, τάχα, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι τουλάχιστον ατυχής, διότι το Κράτος οφείλει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να είναι Κράτος Δικαίου και όχι «φιλανθρωπικό ίδρυμα». Η φιλανθρωπία ανήκει στην Εκκλησία και στα φιλόπτωχα ιδρύματα. Και δεν επιτρέπεται να φτωχοποιείται η μεσαία τάξη για να καταλήγουν να γίνονται όλοι ίσοι στη φτώχεια, για να μην ενοχλούνται κάποιοι «έχοντες και κατέχοντες». Και δεν επιτρέπεται να θεωρούνται ως έχοντες ακόμη και οι κάτω από εισόδημα 50.000 ΕΥΡΩ, όταν οι Υπουργοί, βουλευτές, διοικητές Τραπεζών και Οργανισμών ή άλλοι «αξιωματούχοι» του Δημοσίου και «κρατικοδίαιτοι» έχουν (κατά παράβαση της Αρχής της αναλογικότητας) βάλει πολύ ψηλότερα τον πήχυ τους, και απολαύουν χαμηλές επιβαρύνσεις, παρά τα υψηλά εισοδήματά τους.

7. Ούτε είναι αποδεκτό να μειώνεται, ελαφρά της καρδία, το βιοτικό επίπεδο του Λαού, που ήδη έχει χάσει εισοδήματα πολλών δις, διότι αντιμετωπίζει κρίση το Κράτος (ή «ανικανότητα» διαχείρισης ή «ανεπιτηδειότητα περί το διοικείν»). Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και κάθε Δημόσιο έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ (έστω και αν αλλάζουν τα πρόσωπα-στελέχη). Αν «εξ οικείου πταίσματος» έφερε τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα, ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε κρίση, με κακοδιαχείριση, ΑΝΕΡΓΙΑ, σπατάλες, PSI, καταλήστευση των πόρων τους και εκμετάλλευση της περιουσίας τους με ΑΤΟΚΗ αφαίμαξη των ασφαλιστικών εισφορών, που με αξιοποίησή τους κατά τους κανόνες της ΣΥΝΕΤΗΣ διαχείρισης, θα τα καθιστούσαν εύρωστα και οικονομικά ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΑ (όπως στο εξωτερικό) , ΔΕΝ μπορεί να στηρίζεται σε αυτό το «οικείον πταίσμα» και να έρχεται να λέει ύστερα: «δεν βγαίνουμε». Να «στύψει το μυαλό», με φρονιμάδα όμως και δημιουργική ευφυΐα (όχι «πονηριά» απέναντι στους πολίτες, διότι έτσι τους δασκαλεύει να γίνονται εκείνοι πιο πονηροί), και να βρει ΛΥΣΕΙΣ (όχι μόνο στόχους) ΒΙΩΣΙΜΕΣ και παραγωγικές ΝΕΟΥ πλούτου. Να πάρει παράδειγμα και από το σοφό Ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή, πώς έκανε οικονομίες 90% στη NASA. Και να τον κάνει Υπουργό (αν δεχθεί βέβαια τέτοια ηλεκτρική καρέκλα).

8. Ούτε να ακολουθεί το Ελληνικό Δημόσιο, εκείνο που δήλωσε σε ιδιωτικό κανάλι κάποιος ο σύμβουλος του κ. Καμμένου και υποψήφιός του, ότι τάχα: «δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν». Και οι συνταξιούχοι, ως νέοι, πλήρωσαν με αίμα και ιδρώτα εισφορές, διότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα έπαιρναν ορισμένο ικανοποιητικό ποσό σύνταξης. Και πολλοί που θα μπορούσαν να παραμένουν στη εργασία ακόμη περισσότερο χρόνο, δεν θα έφευγαν αν ήξεραν για τις υπαναχωρήσεις του Δημοσίου. Και θα συνέχιζαν να πληρώνονται με ακέραιο τον υψηλό μισθό της ηλικίας τους και του βαθμού τους, καθώς και με τα δώρα τους. Η αποτυχία της διαχείρισης των οικονομικών από το Κράτος, δεν μπορεί να φορτώνεται στους ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

9. Και βέβαια εδώ γίνεται και το άλλο μεγάλο «κόλπο», να μη γίνεται ΚΑΝ διάκριση μεταξύ συντάξεων του Δημοσίου και εκείνων του ΙΚΑ, όπου τις εισφορές διαχειρίζεται το Κράτος ως «θεματοφύλακας» κατά τους κανόνες περί παρακαταθήκης και δεν μπορεί να τις «υπεξαιρεί». Και βέβαια ο Α.Κ. ορίζει τις υποχρεώσεις του θεματοφύλακα, ως ευθυνόμενου για τη «εν τοις ιδίοις επιμέλεια». Βέβαια αν «εν τοις ιδίοις» τα κάνει μπάχαλο, δεν του φταίνε οι πολίτες.

10. Επίσης, όταν το Κράτος έχει υποχρεωτική την ασφάλιση και όχι προαιρετική, τούτο σημαίνει ότι αποκομίζει μεγάλα κέρδη από αυτή την κατάσταση εκμετάλλευσης του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, της ιδιωτικής «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» με το «έτσι θέλω», εκμεταλλευόμενο παράνομα τη «ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΘΕΣΗ» του, όπου «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», νομοθετώντας «ό,τι ποθεί η ψυχούλα» του.

11. Είναι τεράστιο το όφελος από την άτοκη εκμετάλλευση των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει «αρπάξει» στα χέρια του το Κράτος, υπό τύπο ΑΤΟΚΗΣ κατάθεσης, παρότι είναι δεσμευμένη και ΣΙΓΟΥΡΗ για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Και αποδίδει τεράστιο όφελος στο Κράτος, ενώ έπρεπε να το αποδίδει στους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ασφαλισμένους. Στο Κράτος που τη χειρίζεται σαν «ΚΟΥΜΠΑΡΑ», για να καταφεύγει εκεί όποτε το επιθυμεί ως ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ, εις βάρος των δικαιούχων του «κουμπαρά», και να αισθάνεται ότι έχει «ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ», με το ποίο όχι μόνο βολεύεται, φτωχοποιώντας τον κοσμάκη, αλλά και ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ, μεταθέτοντας σε άλλους τη λύση του προβλήματος της κρίσης. Και οι άλλοι στους άλλους και πάει λέγοντας. Αντί να αφήνει τα Ταμεία να την αξιοποιούν εκείνα και είναι πανίσχυρα. Όλα αυτά δείχνουν έναν κατήφορο εγκληματικών ΛΑΘΩΝ και παρανομίας, που δεν σώζεται με απλές παρατηρήσεις σε κατ΄ ιδίαν ρυθμίσεις και διατάξεις. Ο Αρμαγεδδώνας δεν εκλείπει με απλό ξεσκόνισμα άρθρων. Απλώς νομιμοποιείται, όταν πάμε να διορθώσουμε κάτι που δεν έπρεπε να διατυπώνεται καν. Δεν μπορούμε να μελετάμε το λάθος για «ρετουσάρισμα», αλλά δεν πρέπει να έρχεται το λάθος μπροστά μας.

ΤΑ ΛΙΝΚ:

Φορολογία 2014 – Ληστεία μετά φόνου σε εξέλιξη (το δεύτερο μέρος εδώ

Ανυπαρξία φοροδοτικής ικανότητας ισον ανυπαρξία εισφοροδοτικής ικανότητας (Short Version).

Σκιάθος κατά του αυξημένου ΦΠΑ: Το κράτος απαιτεί χρήματα για υπηρεσίες που δεν παρέχει

Τα 223 προαπαιτούμενα για τη χορήγηση του καινούριου δανείου (86 δις ευρώ)

Η απάτη της παρουσίασης της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σαν κρίσης δημόσιου χρέους της Ελλάδα

Zήτησαν δάνειο 240 δις για να χαρίσουν στις τράπεζες 340 δις και αυτές κατέρρευσαν Μετά ζήτησαν και άλλα 86 δις που είναι το σημείο έναρξης της παρούσας φοροκαταιγίδας. Δείτε εδώ Το πρώτο νομοσχέδιο που ζήτησαν οι δανειστές για να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις εν όψη σύναψης νέας δανειακής σύμβασης (86δις περίπου

Ολομέλεια ΣΤΕ: Παράνομες οι αντικειμενικές άξιες, αντισυνταγματικό το ΕΝΦΙΑ

ΑΕΔ 1/2010 : Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

Να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα ρεμάλια που χρεοκόπησαν τη χώρα

Eπιστολή της πρόεδρου του ΑΠ προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ COUR DE CASSATION SUPREME COURT PRESIDENT ATHENES, GRECE ATHENS, GREECE

Αθήνα, 9-7-2015

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

…Οι ́Ελληνες δεν ζητούν να μην πληρωθεί το χρέος του ελληνικού Κράτους, για τη δημιουργία του οποίου βεβαίως οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού αυτό (το χρέος) οφείλεται αφενός μεν στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Κυβερνήσεις, αφετέρου δε στην εσφαλμένη οικονομική πολιτική η οποία εφαρμόστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με βάση τα μνημόνια που επιβλήθηκαν από την Τρόικα και τα οποία αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ανεργία και σε φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού…..

Με εκτίμηση

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου Πρόεδρος Αρείου Πάγου

Advertisements

9 comments on “Βουλευτές για δείτε τι είπαν οι πολίτες για τα επόμενα μέτρα που θα ψηφίσετε (Οκτωβρίου)

 1. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

  From: christina salemi
  Sent: Monday, October 12, 2015 1:01:17 PM

  Επικεφαλίδα ηλεκτρονικού μηνύματος :

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ‏

  Αποδέκτες :

  Γραφεία Αντιπροέδρων
  Αποστολή των γραφείων είναι η γραμματειακή υποστήριξη και γενικά η εξυπηρέτηση των Αντιπροέδρων της Βουλής.
   
  Γραφείο Α’ Αντιπροέδρου
  Α’ Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος (Τάσος) Κουράκης
  Τηλ: 210-3708121-28
  Fax: 210-3707850
  e-mail: dep.speaker_a@parliament.gr

  Γραφείο Β’ Αντιπροέδρου
  Β’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Βαρεμένος
  Τηλ: 210-3708401-08
  Fax: 210-3707888
  e-mail: dep.speaker_b@parliament.gr

  Γραφείο Γ’ Αντιπροέδρου
  Γ’ Αντιπρόεδρος: Αναστασία Χριστοδουλοπούλου
  Τηλ: 210-3708141-47
  Fax: 210-3707880
  e-mail: dep.speaker_c@parliament.gr

  Γραφείο Δ’ Αντιπροέδρου
  Δ’ Αντιπρόεδρος: Νικήτας Κακλαμάνης
  Τηλ: 210-3708111-18
  Fax: 210-3707840
  e-mail: dep.speaker_d@parliament.gr

  Γραφείο ΣΤ’ Αντιπροέδρου
  ΣΤ’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κρεμαστινός
  Τηλ : 210-3708151, 210-3708153-55
  Fax: 210-3707870
  e-mail: dep.speaker_st@parliament.gr

  Γραφείο Ζ’ Αντιπροέδρου
  Ζ’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Λαμπρούλης
  Τηλ : 210-3707012, 210-3707013
  Fax:
  e-mail: dep.speaker_z@parliament.gr

  Γ.Δ. Κοινοβουλευτικού Έργου
  Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης: Ελένη Τζίνη
  e-mail: e.tzini@parliament.gr

  Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου
  Προϊσταμένη Διεύθυνσης: Αντιγόνη Περιφάνου
  Τηλ.: 210 3707344, φαξ: 210 3707340
  e-mail: dnomo@parliament.gr, a.perifanou@parliament.gr

 2. Προηγουμένως έλαβαν και άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα

  Δείτε το και αυτό

  ο/η Stefania Ligerou έγραψε:

  Θέμα: Δημόσια διαβούλευση το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

  Κοιν.: Προς όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου

  Έμαθα ότι σαν καλοί δημοκράτες δώσατε προς δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο, και σας ερωτώ: 1. Με ποιον τρόπο ενημερώσατε τον λαό για να μπορέσει να συμμετάσχει και 2. Τι χρονικό περιθώριο δώσατε ώστε να ενημερωθεί;

  Το αναρτήσατε Σάββατο βράδυ κι έληξε Δευτέρα 9 το πρωί! Και ενημερωθήκατε μεταξύ σας!

  Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε όλη την δύναμη, όλη την εξουσία, να υπογράφετε τις παράνομες συμφωνίες που έχετε συνάψει με τους δυνάστες, αλλά το να θέλετε να μας πείσετε ότι πράττετε και με την σύμφωνη γνώμη μας, αυτό ξεπερνάει τα όρια του θράσους!

  Ως λαός:
  Σας απαγορεύω να χρησιμοποιείτε την λέξη Δημοκρατία. Η «απόλυτη» εξουσία σας πηγάζει από το γεγονός ότι έχετε μετατρέψει το πολίτευμα της Ελλάδος σε χούντα.

  Σας απαγορεύω να θεωρείτε νόμιμες τις παντός είδους διαβουλεύσεις σας, τις παντός είδους συμφωνίες σας με τους δυνάστες και τις παντός είδους υπογραφές σας. Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ισχύ, δεν έχουν την συναίνεση του Ελληνικού λαού. Αυτά που υπογράφετε αρμόδιοι να τα τηρήσετε είστε ΜΟΝΟΝ εσείς.

  Σας απαγορεύω να θεωρείτε εαυτόν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού. Δοτοί υπάλληλοι των δυναστών είστε (δεν εκλεχτήκατε καν με σταυρό, κανένας λαός δεν σας έδωσε το έδρανο το οποίο καταλαμβάνετε).

  Υ.Γ. Μπορείτε να συνεχίστε ακάθεκτοι το ξεπούλημα της χώρας, στην χούντα όλα επιτρέπονται, αλλά όχι και να μας εμπαίζετε μπρος στην μούρη μας! Δεν έχετε ΚΑΜΙΑ συγκατάθεση του Ελληνικού λαού για τις πράξεις σας, είστε προδότες και εγκληματίες του Έθνους.

 3. 12 Οκτωβρίου 2015
  Αχρήματη κοινωνία υποχρεωτικά από το 2016: Για πρώτη φορά στην Ιστορία ιδιώτες και επιχειρήσεις θα ζουν αποκλειστικά και μόνο μέσω άλλων ιδιωτών (τραπεζών)!

  ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

  Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατ’ονομα πλέον, ελεύθερης οικονομίας, ιδιώτες θα υποχρεωθούν να κάνουν δια παντός συναλλαγές και να επιβαρύνονται οικονομικά γι’αυτές μέσω άλλων ιδιωτών, και συγκεκριμένα μέσω των τραπεζών, αφού όλες οι νέες επιχειρήσεις θα είναι αναγκασμένες να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα!

  Μέτρο το οποίο συντόμως θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών πολιτών-επιχειρήσεων, εξαφανίζοντας το χρήμα, στην φυσική μορφή των μετρητών και οδηγώντας όλη την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωικών δαπανών, της γνώσης του ψυχολογικού-καταναλωτικού προφίλ και των συνηθειών όλων των Ελλήνων από ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος (το οποίο ουδείς γνωρίζει πότε αυθαιρέτως θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους, είτε μαζικά είτε κατ’επιλογή σε όποιους θεωρεί ότι έχουν δική τους «μπαντιέρα» σκέψης και δράσης), και στην κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής καθώς το κράτος θα γνωρίζει πλέον και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες-»παράνομες») των πολιτών.

  Πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Αυτά που θα εφαρμοστούν εδώ δεν έχουν γίνει ποτέ πουθενά αλλού και προφανώς είμαστε το «πείραμα» με βάση το οποίο θα τα επιβάλλουν και στον υπόλοιπο πλανήτη, τουλάχιστον όπου έχουν πέραση τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας που επιθυμούν μια ενιαία ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια διακυβέρνηση και οι έδρες τους, τουλάχιστον προς ώρας, βρίσκονται στην Δύση.

  Με πλαστικό χρήμα θα συναλλάσσονται αποκλειστικά όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν από 2016, ενώ στο ίδιο υποχρεωτικό καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν δεκάδες ακόμα κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη «λίστα της φοροδιαφυγής» τουλάχιστον όπως τους κατατάσσει το ελληνικό ΥΠΟΙΚ.

  Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει εγκριθεί από τους δανειστές και πιθανότατα εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή,απ’όπου εύκολα-δύσκολα θα περάσει.

  Οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα υποχρεούνται για όλες τις συναλλαγές τους να χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, άρα θα πρέπει να εγκαταστήσουν μηχάνημα POS το οποίο θα επιδοτείται από τα πρόγραμματα του ΕΣΠΑ ώστε τα στοιχεία τους να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα.

  Σημειώνεται ότι κάθε συναλλαγή μέσω καρτών χρεώνεται από τις τράπεζες, και επειδή οι επιχειρήσεις δεν έχουν σκοπό να το αναλάβουν και αυτό, το κόστος θα το περάσουν στους πολίτες οι οποίοι, υποχρεωτικά θα αναλάβουν εξόλοκλήρου, αφού το κράτος δεν θα τους επιτρέπει να συναλλαχθούν με μετρητά.

  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης αναφέρει ότι εφόσον οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό και μία κάρτα για τα έσοδα και τα έξοδά τους, θα απαλλάσσονται από την υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος και την περιοδική δήλωση ΦΠΑ, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία θα είναι γνωστά στο υπουργείο.

  Σταδιακά το μέτρο της μη υποβολής δήλωσης προβλέπεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ενώ από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα έσοδα θα πιστώνονται σε μία κάρτα, όπως επίσης και τα έξοδά τους.

  Το εν λόγω μέτρο από το 2016 θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες με υλικά οικοδομών, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της χώρας με προτεραιότητα να έχουν όσες είναι τουριστικές και όσες θεωρούνται ότι έχουν υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής.

  Όμως θα υποχρεωθούν με το σύστημα των «κινήτρων» και οι Έλληνες πολίτες να χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» αφού δεν θα μπορούν να χτίσουν το αφορολόγητό τους, κάνοντας ΑΝΩΝΥΜΕΣ δαπάνες με μετρητά.

  Εντύπωση προκαλεί ότι κανείς δεν αναφέρεται στο κόστος των συναλλαγών που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η νέα και αιώνια ηλεκτρονική «σκλαβιά» που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση (και θα διατηρήσουν και οι επόμενες), έχει λοιπόν δύο άμεσα αποτελέσματα:

  Την αναγκαστική διαβίωση, εργασία, κατανάλωση ΟΛΩΝ των ιδιωτών και των επιχειρήσεων μέσω ΑΛΛΩΝ ιδιωτών και επιχειρήσεων όπως οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Δηλαδή οι τράπεζες αποκτούν προνομιακή και δεσπόζουσα θέση κατά παράβαση της ελεύθερης οικονομίας, στην λειτουργία όλων των άλλων επιχειρήσεων, και στις ζωές των πολιτών (ακόμα και αν ένας πολίτης δεν θέλει να δανειστεί ποτέ, ούτε καν να πλησιάσει τραπεζικό υποκατάστημα, τώρα πλέον θα είναι υποχρεωμένος να ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την τράπεζα και το ωραίο είναι ότι αυτό θα το επιβάλλει μια αριστερή κυβέρνηση).

  Το δεύτερο άμεσο αποτέλεσμα είναι ότι πλέον οι πολίτες παύουν να είναι άτομα με προσωπική ζωή, με ιδιωτικότητα, όλα θα είναι γνωστά, και θα αναλύονται από τον «Μεγάλο Αδελφό» και εν ευθέτω χρόνο, θα χρησιμοποιούνται εναντίον τους.

  Ίσω γιάυτό πριν έρθουν όλα αυτά οι κοινωνίες ανά τον πλανήτη προετοιμασθηκαν με reality εκπομπές τύπου Big Brother, κ.α. ώστε να συνηθίσει η ανθρωπότητα να παρακολουθείται σε όλες τις δραστηριότητές της, ακόμα και εκεί που ο…βασιλιάς πάει μόνος.

  Το “πλαστικό” χρήμα δεν είναι ευλογία όπως πολλοί πιστεύουν διότι θα τους «διευκολύνει».

  Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του «κελιού» της «αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής» θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το «κλειδί».

  To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα: Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι” αυτό.

  Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι. Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην.

  Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το «πλαστικό» χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην «κούτρα». Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.

  Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!

  Οι Financial Times προ μηνός δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο(!) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία! Το άρθρο είχε μεταφραστεί από το καταπληκτικό ιστολόγιοredskywarning.blogspot.gr
  Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».
  «Η ύπαρξη των μετρητών – ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο – περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος».

  Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία»!

  Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα – και να επιστρέφεται – σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».

  Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική»!

  Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε τα υψηλής ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα όπως των 100 € και των 500 € να καταργηθούν.

  Ας σημειωθεί ότι ο Rogoff παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), την ΕΚΤ, καθώς και συμμετέχοντες από τις ελβετικές και τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης των μετρητών ήταν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.

  Πέρυσι, ο Rogoff ζήτησε επίσης «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει η «φοροδιαφυγής και η παράνομη δραστηριότητα», καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!

  Η ατζέντα για την απαγόρευση των μετρητών συζητήθηκε επίσηςστην φετινή συνεδρίαση της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, στην οποία παραβρέθηκε ο Martin Wolf, ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός επικεφαλής σχολιαστής των Financial Times.

  Ο πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Jim Leaviss έγραψε ένα άρθρο για την London Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος στο οποίο έλεγε πως μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν «αναγκάζονταν όλοι να ξοδέψουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό που θα ανήκε σε μια κρατική τράπεζα», η οποία θα πρέπει να «παρακολουθείται ή ακόμα και ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την απόσυρση των μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως «ύποπτη δραστηριότητα», ενώ στη Γαλλία, στους πολίτες θα απαγορευτεί να πραγματοποιούν πληρωμές σε μετρητά πάνω από 1000 €. Η ανάκληση και η κατάθεση μετρητών ποσού 1.000 € θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.

  «Δεν υπάρχει πιο διαβόητη οικονομική πολιτική κατά της ελευθερίας που μπορεί να φανταστεί κανείς από το να απαγορευτούν τα μετρητά», γράφει ο Michael Krieger.

  «Φυσικά, αν ξαφνικά «τελειώσουν» τα μετρητά, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για χρυσό και ασήμι, των οποίων στη συνέχεια θα απαιτηθεί η απαγόρευση. Στη συνέχεια, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα είναι πλήρης, και το να ξεφύγουμε από αυτή θα είναι σχεδόν αδύνατον».

  Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριοτητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις «στολές» επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το «1984″, όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται.

  Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα.

  Εάν κάποτε για λόγους «οικονομικής κρίσης» ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα μπορεί να εξασαφαλίσει τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;

  Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πληρώσουν άμεσα όλο τον φόρο που αυθαίρετα τους αναλογεί, καθώς το κράτος τον αυξάνει κατά την επιθυμία του,προτιμώντας να πληρώσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους και την δική τους. Όμως με το ηλεκτρονικό χρήμα το κράτος θα παίρνει απευθείας όλα τα χρωστούμενα αφήνοντας τους πολίτες να επιβιώσουν με…ηλεκτρονικό αέρα κοπανιστό.

  Εάν βάσει ψυχολογικού και αγοραστικού προφίλ το Σύστημα κρίνει κάποιον επικίνδυνο λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες, και πέραν της φυσικής του καταδίωξης («τυχαία» περιστατικά βίας εναντίον του φυσικού προσώπου από «τυχαίους» κακοποιούς, που τον περιμένουν με ρόπαλα κοντά στο σπίτι του γιατί δεν είναι αρεστός σε κάποιους) που μπορεί να υποστεί, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα του εν λόγω υποκειμένου από ηλεκτρονική «εξαφάνιση»;

  Ότι παύσει να υπάρχει ηλεκτρονικά,απλά δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχατε μισθοδοσία, ή ότι είχατε…τόσες «ηλεκτρονικές πιστωτικές μονάδες» στον λογαρισμό σας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και από χάκερς, αλλά στην περίπτωση του κρατικού μηχανισμού απλά θα μπορούσε να «εξαφανίσει» ηλεκτρονικά έναν άνθρωπο για όποιον λόγο θα επέλεγε το «βαθύ κράτος» (το οποίο ηλεκτρονικά θα γίνει ακόμα πιο ανεξέλγκτο σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην Ελλάδα).

  Με το ίδιο σκεπτικό, άνθρωποι φίλα προσκείμενοι και δουλικοί στο Σύστημα, ποιος θα εμποδίζει την αθρόα «εμφάνιση» ηλεκτρονικού χρήματος στο «πορτοφόλι» τους για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν, αφου κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει εάν το Σύστημα δεν το επιθυμεί. Δηλαδή, θα υπάρχει πάλι «μαύρο» χρήμα αλλά ηλεκτρονικό αυτή τη φορά και το κυριότερο προσβάσιμο μόνο στους αρεστούς και σε αυτούς που εργάζονται πιστά για το «βαθύ κράτος».

  Οι Ρωμαίοι είχαν ένα (από τα πολλά) σοβαρό ρητό.«Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», αντί για λόγια θα έχουμε τις ηλεκτρονικές «αερολογίες». Όταν καταργηθεί το χαρτί, η απόδειξη για το τί είμαστε και τι διαθέτουμε θα εναπόκειται στο κράτο όχι σε μας. Η σχέση θα γίνει μονόδρομη και θα παύσει να είναι αμφίδρομη.

  Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι οι οποίοι ζουν από τους γονείς τους και δουλειές του ποδαριού, οι οποίες τους αποδίδουν κάποια «μαύρα» μεροκάμματα για την επιβίωσή τους, που σίγουρα δεν είναι η πηγή της κατάρρευσης της ελληνική οικονομίας, και ας προσπαθούν τα εγχώρια ΜΜΕ να εξισώσουν τον μικρό φοροφυγά του 50άρικου, με αυτόν των εκατομμυρίων ευρώ.

  Αλλιώς τότε δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε πταισματοδικεία και πταίσματα, όλα θα γίνονταν κακουργοδικεία και τα πταίσματα θα εξισώνονταν με κακούργημα.

  Σε μια αχρήματη κοινωνία ακόμα και η δουλειά θα μπορούσε να γίνει μέσο πίεσης. Συμμορφώνεσαι δια παντός με τους «κανόνες», και ζεις, ή αντιδράς και μπαίνεις στο περιθώριο μην μπορώντας να επιβιώσεις πλέον ούτε βιολογικά.

  Ας πάμε στα ιατρικά δεδομένα: Σωστά αντιδρούν οι γιατροί. Πρέπει να γνωρίζει όλος ο πλανήτης τα ιατρικά μας προβλήματα; Εάν κάποιος πάει ψυχολόγο, πρέπει να το μάθει ο εργοδότης του; Γιατί θα το μάθει.

  Πρέπει κάποιος να πηγαίνει για συνέντευξη σε δουλειά και εκ των προτέρων να γνωρίζουν (νόμιμα-παράνομα ποσώς έχει σημασία) τι προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και να του δίνουν τα «παπούτσια στο χέρι»; Τι θα λένε τότε τα ΜΜΕ «μα υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων»; Ε και; Όποιος το μάθει δεν θα το πει, απλά θα το χρησιμοποιήσει δυσμενώς για τον υπο εξέταση υποψήφιο.

  Πρέπει όλος ο πλανήτης να μαθαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις καθενός; Πως την βρίσκει με την γυναίκα του, η με «παράνομο» δεσμό (αφού θα καταγράφονται ακόμα και οι αγορές σε καταστήματα ερωτικών ειδών, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ);

  Θα γίνουν όλοι άμεσα εκβιάσιμοι στα μάτια του κάθε τυχαίου υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ ή των τραπεζών ή και της ίδιας της εκάστοτε κυβέρνησης που απλά ενοχλείται από την εναντίον της (νόμιμη) δράση από κάποιους πολίτες, και θα ήθελε να μπορεί να τους «ξεφορτωθεί»-ξεφτιλίσει-καταστρέψει την δημόσια εικόνα τους, με όσο γίνεται πιο εύκολο και πλήρη τρόπο;

  Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα «λασπώνεται» ο οποιοσδήποτε ενοχλητικός, γιατί απλούστατα επιλεκτικά θα παραδίδεται στην δημόσια χλεύη, διότι όλοι πάντα έχουν κάτι να κρύψουν ή δεν θέλουν να μαθευτεί, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ιδιωτικότητας-ατομικότητας.

  περισσότερα εδώ:

  http://www.triklopodia.gr/achrimati-kinonia-ipochreotika-apo-2016-gia-proti-fora-stin-istoria-idiotes-ke-epichirisis-tha-zoun-apoklistika-ke-mono-meso-allon-idioton-trapezon/

 4. 11/10/15
  Να πως κοροϊδεύουν οι προοδευτικοί τον (χαζό) ελληνικό λαό
  Η Αριστερή εργολαβική κοινοπραξία προστατεύει την Καρτελοκρατία

  του Σπύρου Χατζάρα

  Στο ίδιο έργο θεατές. Στην Κατοχή, τσέπωναν τις χρυσές λίρες της Ιντέλιτζενς Σέρβις και έστελναν τους «χαζούς» να θυσιαστούν «αφιλοκερδώς». Τώρα, η Αριστερή εργολαβική κοινοπραξία , «Alexis and Company», κερδίζει το μέλλον της με τραγούδια για τη φτώχεια και την προσφυγιά και χτίζει ,στην υγεία των χαζών ρετιρέ στην Κηφισιά και στο Μανχάταν.

  Ο Θατσεροαριστερός Alexis Texas , μιλώντας στον ΟΗΕ, εκεί όπου τον άκουγε το αφεντικό, έκανε ένα παραπέρα βήμα από τον «συνάδελφο Αβάπτιστο», που ζητούσε «μια παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση», και είπε ότι, «χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα», για να βάλει τον κόσμο σε τάξη. Τώρα, την παγκόσμια διακυβέρνηση, την έχουν αναλάβει οι υπεύθυνοι τραπεζίτες.

  Ο Alexis, δεν μίλησε στη Νέα Υόρκη, ούτε για «προοδευτικό χρηματοοικονομικό σύστημα», ούτε για «αριστερές λύσεις». Ένας είναι ο θεός του χρήματος, και ένας ο Τραπεζίτης του, που από το 1913, όταν η παγκόσμια οικονομία πέρασε στον έλεγχο μιας κοινοπραξίας ιουδαίων τραπεζιτών που δημιούργησαν την ιδιωτική Federal Reserve και λειτουργούν ως Παγκόσμια Διακυβέρνηση, μας προσέφεραν δύο παγκόσμιους πόλεμους, και αμέτρητες κακουχίες, κερδοσκοπώντας με την φτώχεια, την πείνα, το αίμα και την «προσφυγιά». Είναι γνωστός ο ένοχος και είναι γνωστή και η αιτία.

  H ύφεση, δεν είναι αποτέλεσμα της οικονομικής συγκυρίας. Δεν την προκαλούν οι «μοιραίες» δυνάμεις της «Αγοράς». Είναι σκηνοθετημένη από τους παγκόσμιους τραπεζίτες για να μαζέψουν το χρήμα, και να περιορίσουν τη διασπορά του πλούτου στους «πολλούς». Οι πλούσιοι έχουν σχεδιάσει την ύφεση για να «λεηλατήσουν τις μάζες» , βάση προγράμματος. Αναδιανομή του πλούτου , αλλά σε βάρος των «πολλών» γίνεται.
  Όταν τα νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα δάνειά τους, τότε ο πραγματικός πλούτος τους μεταφέρεται στις τράπεζες, μέσω των κατασχέσεων για ζωγραφιστά, (ηλεκτρονικά), δάνεια. Προς αυτούς έστειλε ο Alexis, το μήνυμα, ότι «η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της».

  Για τους χαζούς, υποσχέθηκε μια «προοδευτική συνταγή ανάπτυξης», απέναντι στην «αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή», «που θέλει να θεμελιώσει την οικονομική ανάπτυξη πάνω σε κοινωνικά ερείπια», και τόνισε: «Εμείς εισηγούμαστε, ένα άλλο μοντέλο» .

  Μετά την ομιλία του, βλέπεις παντού «χαρούμενα» πρόσωπα. Ξεμπερδεύουμε πια με το παλιό, και η «Ελπίδα έρχεται».

  Στις 9 Ιουλίου, ένας 47χρονος άνεργος στην Καρυά Υπάτης, που περίμενε την ελπίδα που ερχόταν, όπως του έταζαν ο Alexis και ο κ. Παπάς, κρεμάστηκε στο πατρικό του. «Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα», έγραψε.

  Το αριστερό μοντέλο δεν προβλέπει την πάταξη των Καρτέλ, όπως θέλει η αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή. Στην Ελλάδα της διαφθοράς, η Καρτελοκρατία συνεχίζεται από τους κεντροδεξιούς στους κεντροαριστερούς και τώρα στους «Θατσερικούς Αριστερούς».

  Οι προγραμματικές δηλώσεις του Αlexis δεν είχαν ούτε μια φορά τη λέξη «Καρτέλ», παρόλο που το σπάσιμο τους, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, και φέρνει μείωση των τιμών, «για τους πολλούς». Αλλά, και η αριστερή διακυβέρνηση δεν είναι προστάτης των πολλών.

  Από τις εκλογές του Ιανουαρίου, η Αριστερή εργολαβική κοινοπραξία, δεν πείραξε τους ανθρώπους των Καρτέλ που διοικούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Προστασίας της Καρτελοκρατίας, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το Καρτέλ των Εμπορικών Τραπεζών, με το Καρτέλ στα καύσιμα και ιδίως στο πετρέλαιο Θέρμανσης, ενώ για το Γάλα επέβαλε πρόστιμα της πλάκας και τιμώρησε το δήθεν Καρτέλ των χρεοκοπημένων πτηνοτρόφων. Για τις πολυεθνικές κουβέντα.

  Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είναι προσωπική επιλογή του κ. Χατζηδάκη , ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής είναι σύζυγος Βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ, και ο διευθυντής του Προέδρου, ήταν επί 2 χρόνια σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραμένουν, ως «διακομματικοί».
  Ο χρόνος κυλά, οι εκλογές πέρασαν, αλλά οι αποφάσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις ανταγωνισμού «ψήνονται», και όπως αποδείχθηκε και από τους χειρισμούς στην υπόθεση Siemens, ο χρόνος μετρά αλλιώς για τις πολυεθνικές. Η υπόθεση της, (Ολλανδικής), Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, που έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, και της οποίας το πρόστιμο, (αν τελικά τιμωρηθεί), θα πλησιάσει τα 30.000.000 ευρώ, βρίσκεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2005, και η απόφαση θα εκδοθεί το 2016. Όσο παρανομούσε η εταιρία, είχε (παράνομα) κέρδη στην Ελλάδα, προ φόρων, 803.000.000 ευρώ .

  Ωστόσο, όλες οι επιχειρήσεις που τιμωρούνται για εναρμονισμένη πρακτική (Καρτέλ), παραβιάζουν τον Νόμο για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, και η κάθε κυβέρνηση τιμίων, μπορεί να πάει τους εγκληματίες, που έστηναν επί χρόνια της αγορές για να μας ληστεύουν, στα δικαστήρια και να πάρει πίσω τα κλεμμένα.
  Αλλά, και η αριστερή εργολαβική κοινοπραξία, όπως και η δεξιά , εγγυάται την Καρτελοκρατία και τα κέρδη της και για αυτό δεν ψηφίζουν έναν απλό νόμο για να ισχύσουν για όλες τις υποθέσεις ανταγωνισμού οι διατάξεις για το «Μαύρο χρήμα», ώστε όλα τα κέρδη μιας εταιρείας που συλλαμβάνεται να παραβιάζει το Δίκαιο του Ανταγωνισμού να χαρακτηρίζονται προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

  Η προστασία των μονοπωλίων όμως δεν σταματάει εκεί. Η ημιανεξάρτητη Ρουμανία, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την «Φολκσβάγκεν» γιατί οι αγοραστές των δηθεν «καθαρών» αυτοκίνητων της , «γλίτωναν» τον περιβαλλοντικό φόρο. Εδώ, η γερμανόδουλη «αριστερά» κάνει πλάτες στην Κλεφτο -Φολκσβάγκεν, και ο υπουργός Περιβάλλοντος ,που δεν θέλει να ζυμώσει , δεν ρώτησε τις υπηρεσίες του κράτους για να μάθει πόσα «καθαρά» Volkswagen πουλήθηκαν, και πόσοι φόροι δεν πληρώθηκαν ,και τι πρόστιμο πρέπει να επιβληθεί, αλλά ζήτησε… εξηγήσεις από τις αντιπροσωπείες.

  http://deltio11.blogspot.gr/2015/10/blog-post_39.html

 5. ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΤΣΙΠΡΑ…..Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ»

  16.10.2015

  Μια επισκέπτρια η οποία βρισκόταν στα θεωρεία της Βουλής κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της φλας, καθώς διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

  Εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει επίθεση προς τον αντιπολίτευση λέγοντας ότι …παριστάνει τους αντιμνημονιακούς και έλεγε για « ο λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει τη συμφωνία» (!!!!!!)

  Τότε από τα θεωρεία μια νεαρή γυναίκα φώναξε……..
  «Ο Ελληνικός λαός, ψήφισε ΟΧΙ..» Τότε παρενέβη η προεδρεύουσα της συνεδρίασης Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία της είπε πως «δεν επιτρέπετε δεσποινίς να διακόπτετετε τη συνεδρίαση».

  https://tolimeri.wordpress.com/2015/10/16/επισκεπτρια-στην-βουλη-μετεφερε-στον/

  http://www.parapolitika.gr/article/325452/poia-itan-i-gynaika-poy-diekopse-tin-omilia-toy-alexi-tsipra-sti-voyli-foto

  Ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

  Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή  το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση δόσης περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των δανειστών. Επί της αρχής “ναι” ψήφισαν 154 βουλευτές και “όχι” 140.

  http://www.dimokratianews.gr/content/54377/psifistike-apo-ti-voyli-polynomoshedio-me-ta-proapaitoymena

 6. Δ. Γιαννακόπουλος: «Αν το ψηφίσετε, στέλνετε στην ανεργία 11.000 οικογένειες…»

  Βίντεο: Ομιλία Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη Βουλή (14/10/2015)

  Εξεταστική για το φάρμακο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκαλέσει η υλοποίηση των σχεδίων της τρόικας που θέλει διακαώς το κλείσιμο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

  Για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, τον οποίο οι εκπρόσωποι του λαού έχουν μετατρέψει εδώ και 5 χρόνια σε όργανο εκτέλεσης ενός «συμβολαίου θανάτου των Ελλήνων», κατ’ εντολή της τρόικας και των Γερμανών, η φωνή της αλήθειας.
  Μια φωνή υπέρ της πατρίδας, υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων, υπέρ της Ελλάδας και όχι υπέρ των συμφερόντων των Ισραηλινών και των Γερμανών.
  Και ήταν η φωνή του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ως πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ παρέστη στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζητά το νέο πολυνομοσχέδιο και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
  Κάτι που – δυστυχώς – δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να πουν ποτέ, αυτοί που εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό για να προασπίσουν τα συμφέροντά του. Αυτοί που άλλα έταζαν προεκλογικά και άλλα πράττουν μετεκλογικά. Αυτοί που
  αρνούνται να δεχτούν πως για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της υγείας στο ελληνικό φάρμακο, προστίθενται 3.42 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας μας.
  Ο κ. Γιαννακόπουλος έθεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προ των ευθυνών τους, καθιστώντας τους απόλυτα υπεύθυνους και τους 300 που σήμερα εκπροσωπούν τους Έλληνες στην Βουλή, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα, αλλά και 11.000 εργαζομένους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η ψήφιση της διάταξης που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, κατ’ εντολή του Τζουζέπε Καρόνε και της τρόικας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών. Και το είπε ωμά… «Οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι…».
  Ο αντιπρόεδρος της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα και να δείξει τους «υπεύθυνους» για όσα έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα οι δανειστές, υλοποιώντας σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς, τα ύποπτα σχέδιά τους, που στόχο έχουν να διαλυθεί το ελληνικό φάρμακο και να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων και τα νοσοκομεία με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων.
  Η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε τεράστια αίσθηση και έστειλε προς τους 300 της Βουλής το μήνυμα της οργής που επικρατεί και στο χώρο της υγείας, αφού 11.000 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις νέες μειώσεις στις τιμές των εκτός πατέντου φαρμάκων και γενοσήμων.
  «Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ.
  Και έσπευσε ο κ. Γιαννακόπουλος να ενημερώσει άπαντες από το βήμα της Βουλής πως όταν έρθει η στιγμή που θα δρομολογηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το φάρμακο, θα μάθουν όλοι οι Έλληνες αν και με ποιο τρόπο Λοβέρδος, Σαμαράς, Παπασταύρου, Μιωνής και Ντέιβιντ Χάρις εξυπηρέτησαν τα ξένα και όχι τα ελληνικά συμφέροντα… Και τους έθεσε για μια ακόμη φορά προ των ιστορικών ευθυνών τους σημειώνοντας στον επίλογο της ομιλίας του: «Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουν κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για την μήνιν του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  Η πιο κρίσιμη ημέρα για το «θάνατο» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
  Η πιο κρίσιμη ημέρα για το «θάνατο» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

  Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αντιπροέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ):
  «Πριν από 5 χρόνια αρχίσαμε και φωνάζαμε και λέγαμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Καρόνε, σχέδιο της τρόικας, να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει όλη πίτα σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από ισραηλινά συμφέροντα.
  Τότε, όλοι μας κοιτούσαν και λέγανε: “A! Κοίτα, ψάχνουμε φαντάσματα”. Πλέον, όμως, θέλω να πιστεύω ότι οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι.
  Θα ήθελα να πω το εξής: Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της Υγείας στο ελληνικό φάρμακο προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ, ένας συντελεστής ο οποίος είναι πιο υψηλός και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό που όλοι καυχιόμαστε ότι είμαστε πρώτοι στον κόσμο.
  Έχουμε κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκου 1,945 δισ. ευρώ που βέβαια και αυτό είναι πλασματικό γιατί μέσα εντάσσονται τα εμβόλια, οι ανασφάλιστοι και το ΦΠΑ. Πού ακούστηκε, σε ποια χώρα του κόσμου η πρόληψη να είναι μέρος της δαπάνης; Μόνο στην Ελλάδα.
  Έχουμε 11.000 θέσεις εργασίας και οφείλω από αυτό εδώ το βήμα να σας πω τι σημαίνει το να ψηφίσετε “ναι” και να περάσει αυτό το άρθρο. Σημαίνει ότι 11.000 άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, σημαίνει ότι επιχειρήσεις δεκαετιών θα κλείσουνε, σημαίνει ότι η χώρα μας στην όποια επόμενη διαπραγμάτευση δεν θα μπορέσει να έχει στη φαρέτρα της φάρμακο, ό,τι μας φέρνουνε οι ξένοι θα πρέπει να λέμε “ναι” σε όλα. Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όταν κάποια στιγμή θα έχει ανάγκη η χώρα από ελληνικό, από εγχώριο φάρμακο θα γίνει φαντάζομαι μια Εξεταστική Επιτροπή. Εκεί θα καλέσετε τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπασταύρου, τον Μιώνη, τον Ντέιβιντ Χάρις, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».
  Ο κ. Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τη Βουλή και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μην περάσει η διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων και «να καθίσουμε μαζί με την Πολιτεία, να φτιάξουμε μια πολιτική φαρμάκου. Δεν γίνεται να λέμε “ναι σε όλα”, σε ό,τι θέλουν οι ξένοι».

  Δήλωση Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο περιστύλιο της Βουλής

  http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako/story/633560/d-giannakopoylos-an-to-psifisete-stelnete-stin-anergia-11-000-oikogeneies-pics-vid#ixzz3omCknq8f

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :Η πιο κρίσιμη ημέρα για το «θάνατο» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako/story/633234/h-pio-krisimi-imera-gia-to-thanato-tis-ellinikis-farmakoviomixanias#ixzz3oukkzisn

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s